פורום טיפולי פוריות - עמוד 438
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
דימומים והפרשות לאחר החזרות עוברים
איילת 30/09/2014 | 23:39שלום רב, אני (29) ובעלי (30) מנסים להכנס להריון במשך כשנה. אבחנה: בצילום רחם אצלי התגלתה חסימה דיסטלית בחצוצרה שמאלית. חצוצרה ימנית תקינה ורחם תקין. אצל בעלי בדיקות זרע הראו ריכוז נמוך ומורפולוגיה נמוכה. עברנו הזרעה אחת ללא הצלחה, אשר לאחריה עברנו לטיפולי IVF. בטיפול ראשון נשאבו 7 ביציות מתוכן היו 3 הפריות (כולן ב-ICSI) והוחזר עובר טרי בן 8 תאים ללא שברים. 2 עוברים נוספים בעלי 6 ו-7 תאים הוקפאו. לצערנו הרב, העובר הראשון לא נקלט (בדיקת בטא שלילית) ובטיפול השני הוחזרו שני העוברים המוקפאים (תקינים עם אותו מספר תאים וללא שברים כמו טרם הקפאתם) ואנו ממתינים לבדיקת הבטא בשבוע הבא. בסמוך מאד לאחר ההחזרה הראשונה (עובר טרי) לאחר יום אחד החלו להופיע דימומים של דם טרי שזורם בהתחלה ודועך במהלך היום והופך להפרשה חומה. זה בא והולך עד הפסקת הטיפול התומך וקבלת המחזור. לאחר החזרת העוברים המוקפאים - אותו דבר קורה. אציין שאין לי דימומים כאלה כדרך קבע מלבד מחזור סדיר כל 25 יום כך שמדובר במשהו שקשור בטיפול. בעקבות הדימומים, לאחר ההחזרה הראשונה (עובר טרי) בדקתי בהוראת הרופא את רמת התמיכה ויצא תקין. גם לאחר ההחזרה השנייה (עוברים מוקפאים) נבדקה רמת התמיכה - תקינה. התמיכה: החזרה ראשונה: 3 פרוגסטרון ביום ו-2 אסטרופם. בנוסף 2 זריקות אוביטרל ו-3 זריקות גסטון במרווחים שהוגדרו. החזרה שנייה: 3 פרוגסטרון ביום ו-2 אסטרופם. בנוסף 2 זריקות אוביטרל במרווחים שהוגדרו. השאלה שלי היא מדוע מגיע דימום כל-כך מהר לאחר ההחזרה כאשר רמת התמיכה תקינה, והאם חסימה דיסטלית יכולה להקטין את סיכויי ההשרשה של העוברים ולגרום לכל הנ"ל? במידה וכן - מה ניתן לעשות כדי להתגבר על כך? אולטראסאונד לאיתור נוזלים? תודה רבה מראש!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרשה דמית לאחר החזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2014 | 23:21ראוי לציין שחסימה דיסטלית הגיעה לכדי התהוות הידרוסלפינגס עלולה להפחית את הסיכוי להשתרשות ,ולהעלות את הסיכוי להפלה,הצטברות נוזלים בחצוצרה בהשפעה של הטיפול ההורמונלי עלולה לזלוג לאחר ההחזרה לרחם ומשם דרך צואר הרחם החוצה ולהתבטא בצורת הפרשה דמית,הנושא מצריך התייחסות רצינית של הרופא המטפלהוסף תגובה
-
תודה רבה רבה על התשובה פרופ אשכנזי המשך השאלה....
איילת 01/10/2014 | 23:28במידה וזה לא המצב כיוון שלא ראו זאת בצילום רחם או us... האם יש לדימום מיד אחרי החזרת העוברים סיבה נוספת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הכתמה לאחר החזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/10/2014 | 14:30אם כך יש לבצע את ההחזרה בלחיצה איטית ומתונה של המזרק שמכיל את העוברים בכמות מינימלית של נוזל-30 מיקרוליטר,ולתת תכשיר אנטיפרסטגלנדיני המחליש את התכווצויות הרחם כתגובה להחזרההוסף תגובה
-
תודה רבה רבה על התשובות המהירות והמפורטות!
איילת 02/10/2014 | 18:44הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2014 | 09:46בהצלחההוסף תגובה
-
היסטרוסקופיה ושלילת טרומבופיליה
איילת 08/10/2014 | 13:50שלום שוב פרופ' אשכנזי, לאחר כישלון גם של הטיפול אחרי החזרת 2 עוברים מוקפאים, הרופא שלח אותי להיסטרוסקופיה אבחנתית ובדיקה לשלילת טרומבופליה. שאלתי היא עשיתי לפני טיפולי הפוריות בדיקה המוטולוגית של PT, PTT וכו והבדיקות היו תקינות. איך שוללים טרומבופליה? ומדוע אם יש לי דימומים רק לאחר החזרת עוברים עולה החשש לכך ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
היסטרוסקופיה ,ובירור טרומבופיליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/10/2014 | 16:33במצבים של כשלון חוזר של העוברים להשתרש נדרשת בדיקת ההיסטרוסקופיה על מנת לשלול גורם רחמי המפריע להשתרשות,בדיקות הקרישה שבמעת אינן מספיק רגיקות וספציפיות לשלילת קרישיות יתר העלולה להיות רקע חהפרעה להשתרשותהוסף תגובה
-
בדיקת קרישיות
איילת 11/10/2014 | 00:05הייתי היום אצל רופא הנשים שנתן לי מספר בדיקות לצורך בירור קרישיות: protein c activity, antithrombin-3, activated prot c res, lupus anticoaglant וכו. האם אלו סוג בדיקות הדם לשלילת טרומבופיליה?הוסף תגובה
-
בדיקת קרישיות
איילת 11/10/2014 | 00:05הייתי היום אצל רופא הנשים שנתן לי מספר בדיקות לצורך בירור קרישיות: protein c activity, antithrombin-3, activated prot c res, lupus anticoaglant וכו. האם אלו סוג בדיקות הדם לשלילת טרומבופיליה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקות קרישיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 11/10/2014 | 13:47אכן הבדיקות כוללות בדיקות לבירור טרומבופיליה ו-APLAהוסף תגובה
-
בהמשך לכל השאלות שנשאלו עד כה....
איילת 08/11/2014 | 15:33ביצעתי היסטרוסקופיה והכל תקין ברוך השם. בבדיקות קרישה עוד בהשפעת הורמונים protein c activity יצא 151 במקום עד 130 וכאשר חזרתי על הבדיקה הערך חזר לנורמה 111. יתר בדיקות הקרישה תקינות. ממה אם כך נובע הדימום כיומיים לאחר החזרת עוברים? מה ניתן לעשות עמ למנוע זאת בטיפול הקרוב (התמיכה הוחלפה לקרינון במקום אנדומטרין)? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דמם לאחר החזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 08/11/2014 | 19:08בשלב זה פרט לטיפול התמיכתי ,וביצוע החזרה מבוקרת וזהירה תחת אולטרסאונד,איני רואה מקום לטיפול נוסףהוסף תגובה
-
אפשר לשאול מה ניתן לעשות אם זה חלילה קורה שוב?
איילת 08/11/2014 | 20:51כי זה קרה כבר פעמיים.... יכולה להיות סיבה שניתן לבדוק אותה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דמם לאחר החזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 09/11/2014 | 11:30אם בדיקת הפאפ תקינה ,אם היסטרוסקופיה תקינה ,התמיכה הולמת,וההחזרה נעשית בזהירות ורגישות מתאימים-אין מה להוסיףהוסף תגובה
-
תודה רבה רבה על המענה המהיר תמיד!
איילת 10/11/2014 | 10:34.הוסף תגובה
-
כתמים אדומים פעמיים ביום אחרי ההחזרה באותו יום האם זה תקין?
Nora 10/03/2021 | 17:33אחרי ivfהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/03/2021 | 19:33קורה לעיתים קרובות עקב גירוי מקומי של רירית צואר הרחם על ידי הקטטר בעת ההחזרההוסף תגובה
-
Nora האם הטעפול שלך הצליח אחרי ההפרשות שהיו באותו יום של ההחזרה
ממ 14/07/2022 | 22:48Nora האם הטעפול שלך הצליח אחרי ההפרשות שהיוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/07/2022 | 10:28כאמור הדבר לא אמור למנוע השתרשותהוסף תגובה
-
-
הזרעה
נטלי 15/07/2022 | 10:29שלום פרופסור אשכנזי אני לפני הזרעה שלישית , יום ראשון שני יש לי הזרעה . ביום חמישי עשיתי בדיקות דם ואולטסאונד, הרופא אמר שאני אבייץ בשבת וכדי שזה לא יקרה ונספיק לעשות 2 הזרעות הביא לי זריקת צטרוטייד. במקביל אני עושה זריקות גונל וביום שבת אוויטרל. השאלה שלי היא אם יש מצב שביום ראשון שני לא אבייץ? וההזרעה תהיה לשווא? או לחלופין אבייץ בכל זאת שבת ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/07/2022 | 10:27במערכת ביולוגית לא תמיד 1+1 =2 כך שהכול אפשריהוסף תגובה
-
-
צטרוטייד
קרן 15/07/2022 | 13:46הי, בת 43, רזרבה נמוכה. התחלתי ביום 2 עם אלנובה, ביום 6 למחזור, זקיק אחד 13 השאר קטנים, E2 415. ההנחייה מנופור 450 היום ומחר, מעקב נוסף בראשון. האם לא צריך צטרוטייד בזקיק 13 ? אם כן, צריך היום או מחר? מבולבלת. תודה ושבת שלוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/07/2022 | 10:22נראה שלאור התגובה הנמוכה יחסית הייתי משהה את מתן הצטרוטיד לפחות עוד יוםהוסף תגובה
-
-
תמיכה
אני 15/07/2022 | 11:49הרופא שלי אמר לי להמשיך עם התמיכה עד שבוע 10. אני לוקחת אנדומטרין, אסטרופם ודופסטון - 3 פעמים ביום. הבעיה היא שיש לי אסטרופם בכמות שתספיק לי רק עד שבוע 8+2. האם זה קריטי להמשיך גם את האסטרופם עד שבוע 10? (אני בחול וקשה לי להשיג פה. אם זה קריטי כמובן שאני אשיג)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/07/2022 | 10:22לא נראה בעייתיהוסף תגובה
-
-
מזרק חלופי
אורנה 15/07/2022 | 22:12היי, אני מאד לא מסתדרת עם המזרקים של מנופור, המחט התעקמה לי פעמיים, לפעמים הבוכנה נתקעת, כל החוויה לא נעימה עבורי. איזה מזרק יכול להיות אופציונלי ואיזה מחט צריך? לציין כי דקפפטיל/צטרוטייד מחליקים פנימה בקלילות ונוחים עבורי לשימוש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/07/2022 | 10:19יש לברר עם הספק של התרופההוסף תגובה
-
-
גרד
דנה 10/07/2022 | 10:37היי פרופסור, אני בשבוע 6+4 ולוקחת קרינון פעמיים ביום. האם זה הגיוני שהקרינון עושה לי גרד באיבר המין? הגירודים החלו כשהתחלתי לקחת את הקרינון לפני שבועיים. יש מה לעשות עם זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/07/2022 | 17:43האפשרות קיימת,יש לראות אם הגרד נובע מרגישות מקומית לתכשיר,או מנוכחות פטרת בהיריוןהוסף תגובה
-
-
אוביטרל
אמור 07/07/2022 | 19:06פרופסור שלום אשמח שוב לעזרתך בבקשה מעלה שוב ומןסיפה עןד נקודה.קודם כל תודה על העזרה ועל העידוד.רציתי לשאול עשיתי היום יום חמישי מעקב זקיקים ןבדיקות דם אלו התוצאות,שחלה שמאלית עם זקיק 19 מ"מ. ימנית לא ניראתה אין נוזל בדוגלס רירית עובי 10. בבדיקות דם פרוגסטרון 0.3 אסטרדיול 304.63 Lh 10.5 הרופא הציע לי לקחת אוביטרל היום ביום חמישי,ומחר בשישי לעשות הזרעה בבוקר.קניתי את האוביטרל והמרפאת נשים סגורה, הלכתי לאחות בקופת חולים שתזריק לי והיא לא ממש ידעה לעשות לי,ואמרה שאין אישור שניתן שהן יעשו לי.וזה הזרקה עצמית,אמרתי להן שאני מפחדת ראיתי שאין לאחיות מושג בזריקה והן הסתבכו והתחילו לקרוא בעלון .נכנסתי לחוסר בטחון ובסוף לא עשיתי זריקה אוביטרל.האים לאור הנתונים של המעקב זקיקים ובדיקות דם שווה לגשת להזרעה מחר ללא האוביטרל.מציינת שאני ללא טיפול.רק אוביטרל שבסוף לא לקחתי .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/07/2022 | 10:15לטעמי הסיכוי שהביוץ שלך לקראת שבת או ראשון גדולים יותרהוסף תגובה
-
מקפיצה
אמור 10/07/2022 | 13:00פרופסור תודה לך ,דבר נוסף אמרת שיכול להיות שהביוץעלול להיות בשבת ראשון.אם עשיתי הזרעה ביום שישי ללא אוביטרל לדעתך זה תופס אם הביוץ יהיה בשבת או ראשוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/07/2022 | 17:42יותר טוב מכלוםהוסף תגובה
-
-
אוביטרל בעת ביוץ
רחל 10/07/2022 | 15:11שלום ותודה על העזרה מראש. הבוקר זקיק מוביל 23 ועוד אחד 16. אסטדריול 947 ופרוגרסטרון 5. ברור לי שזה אומר שאני אמור לבייץ ממש היום. הרופא אמר לי להזריק אוביטרל ולהגיע היום להזרעה. מה התרומה של האוביטרל במקרה זה? בכל מקרה היה מתקיים ביוץ לא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/07/2022 | 17:41האוביטרל יבסס את התגובה ההורמונלית שלך ויתעל את הביוץ שלך לטווח הרצויהוסף תגובה
-
-
אימוני כושר
קליטה טובה 08/07/2022 | 12:26בת 42. נקלטתי לאחר טיפול ivf. אני נוטלת תמיכת קרינון ונמצאת בשבוע 4 פלוס 4. שאלתי היא מה עמדתך לגבי אימוני כושר פונקציונליים, פעם בשבוע למשך חצי שעה, האם תקין או יכול לסבך את ההריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/07/2022 | 10:10ברמת העקרון הייתי נמנע מפעילות אירובית ,שאר הפעילויות נעדרות סיכוןהוסף תגובה
-
קליטה
מורנולה 10/07/2022 | 14:44הליכה בהליכון, נחשב לפעילות אירובית ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/07/2022 | 17:41בהחלטהוסף תגובה
-
-
קפיצה בבטא
אנונימית 10/07/2022 | 16:49שלום, מטופלת פוריות. ביום חמישי עשיתי בדיקת בטא 12 יום לאחר החזרת עובר יום 3 ו10 ימים לאחר החזרת בלסטוציסט (החזרה כפולה) בטא יצא 112. היום, יום ראשון שלושה ימים אחרי בטא 888. האם תקין או קפיצה גדולה מדי? מפחדת מהריון מולרי/חוץ רחמי. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/07/2022 | 17:39נראה צקיןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
שקיפות עורפית
-
חומצה פולית
-
תרופות קשורות
-
ליסוריד
-
טרימתופרים
-
מונחים קשורים
-
גורם צוואר-הרחם
-
הזרעה מלאכותית
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן