פורום טיפולי פוריות - עמוד 871
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
החזרת עובר
שיר 04/11/2020 | 19:59שלום ד"ר.. היום החזרת עובר.. 1. האם מיחושים עמומים ברחם ומדי פעם גם דקירות, זה דבר שקורה? 2. ממתי מותר לבצע פעילות גופנית כגון הליכה מהירה, קפיצות וכפיפות בטן? 3. האם אנדומטרין לוקחים כבר ביום ההחזרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
1.סביר אחרי החזרה 2.לבצע פעילות מתונה עד לבדיקת הדם להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/11/2020 | 13:04הוסף תגובה
-
-
אודה לקצת סדר בבלאגן
ב 02/11/2020 | 21:32שלום פרופ׳, אז מסתבר שהדימום שהיה לי 3 ימים לאחר ההיסטרוסקופיה הניתוחית הוא מחזור שזה ממש מפליא כי לקחתי פרוגילוטון 4 ימים ולמרות זאת התחיל מחזור. השאלה שלי במידה ואני מפסיקה לקחת ייתכנו הידבקויות? ההנחיה להפסיק כי ברגע שקיבלתי מחזור אז אין כבר טעם לקחת אותם אבל מה מונע הידבקויות אם כך כי בכל זאת הוצאה שארית והוסרה מחיצה ודבר שני הבנתי שכן ניתן לעשות החזרה כבר החודש האם מומלץ בכל זאת לחכות עוד מחזור או שזה לא מפריע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
במקומך הייתי מתחיל מעגל נוסף וחדש של הפרוגילוטון כדי לאפס את התגובה שלך ואת המחזור הייעודי שבו יתחיל הטיפול הבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/11/2020 | 15:36הוסף תגובה
-
מתי להתחיל מעגל נוסף?
ב 03/11/2020 | 16:56בסיום המחזור? הגיוני בכלל לקבל מחזור במהלך הנטילה? ואיך אפשר לדעת שזה בוודאות מחזור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאמור המלצתי שתקחי מעגל פרוגילוטון נוסף ובמחזור הבא להתחיל טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/11/2020 | 18:05הוסף תגובה
-
זה הבנתי תודה פרופ׳. אבל השאלה שלי האם בכלל זה מחזור. הרופא בעיקרון בבדיקה ראה רירית דקה מאוד ודימום שמקורו ברחם אבל השאלה אם זה לא מההיסטרוסקופיה. איך אפשר לדעת שבוודאות מדובר במחזור?
ב 04/11/2020 | 21:05מרגישה שנוצר לי בלאגן שלם בגוף מאז ההפלה איך מסדרים את זההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתן לאשש זאת לפי הצורך בבדיקת דם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/11/2020 | 13:03הוסף תגובה
-
-
מועד בטא
ע 03/11/2020 | 17:46שלום פרופ׳, עשיתי החזרה של בלסטוציסט ביום רביעי (28.10). ביום שבת (31.10) הזרקתי מזרק אוביטרל שלם כתמיכה. הבטא צריכה להיות ביום 7.11 (יום שבת) ולכן התבקשתי לבצעה ביום ראשון (8.11). מכיוון שאני בנסיעת עבודה ביום ראשון, האם אפשרי יהיה לבצעה ביום שישי (יום לפני המועד) או שבגלל האוביטרל סביר שאקבל תשובה לא נכונה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בצעי זאת בהעדר ברירה אולם תאלצי להמתין לבדיקה שנייה כדי לאשש היריון מתפתח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/11/2020 | 18:04הוסף תגובה
-
תודה ושאלה נוספת
ענת 04/11/2020 | 21:17תודה פרופ׳ אשכנזי. היום עשיתי בדיקת הריון בשתן והיא שלילית (אתמול עוד היה פס). האם ניתן להניח שהאוביטרל יצא מהגוף? הזרקתי אוביטרל שלם ביום שבת ב-20:00 והיום (יום רביעי) ב-20:00 לא נראה זכר לאוביטרל בבדיקת שתן ביתית.הוסף תגובה
-
שאלה ששכחתי בנוסף לאלו הרשומות מעלה
ענת 04/11/2020 | 21:18במידה וביום שישי תצא בדיקת בטא שלילית (הבדיקה המקורית צריכה להתבצע בשבת), האם סביר שאפסיק עם התמיכה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/11/2020 | 13:01הוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים
קורל 04/11/2020 | 23:03בת 26 עושים טיפולים בגלל ספירת זרע נמוכה. אחרי החזרת עובר על בסיס טבעי קיבלתי דקפפטיל ביום השלישי? כששאלתי את הרופא אמר שזה עוזר להשרשה. האם הייתה מוותר על הדקפפטיל ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ישנם בין הרופאים המאמינים שתוספת דקפפטיל בשלב הזה משפרת את סיכויי ההשתרשות,כך שבכל מקרה התוספת אם אינה מסייעת אינה מזיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/11/2020 | 13:00הוסף תגובה
-
-
הידבקויות ברחם
יעל 05/11/2020 | 06:54שלום פרופסור האם הידבקויות ברחם משפיעות על עיבוי הרירית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הידבקויות ברחם נגרמות עקב פגיעה בשכבה הבבלית של רירית הרחם והתוצאה היא התפתחות לקויה של רירית הרחם ועיבוי לוקה בחסר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/11/2020 | 12:59הוסף תגובה
-
-
גודל העובר
רונית 05/11/2020 | 08:25שלום, הבנתי שהבריון לאחר טיפולים גיל ההריון ידוע מראש ולא ניתן לשינוי. אשמח לדעת מהו גודל העובר (במ"מ) שצריך להיות בשבוע 6 פלוס 5? ובמקרה שיש סטייה והעובר קטן יותר ממה שצריך להיות, מהי הסטייה הנורמלית שיכולה להיות ועדיין יהיה הריון תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
0.7 ס״מ+- 0.2
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/11/2020 | 12:57הוסף תגובה
-
-
חצוצרה סתומה?
עינת 05/11/2020 | 09:49שלום פרופסור. בת 34, ללא ילדים או הריונות. אני אחרי הזרעה שלא הצליחה ולפני הזרעה שניה. היום הלכתי למעקב זקיקים והרופא פוריות שלי לא היה אז הכניסו אותי לרופאה אחרת. באולטראסאונד היא אמרה לי שהיא רואה נוזל בחצוצרה וייתכן שהיא סתומה, אך היא לא רצתה להתחייב לכך וטענה שיכול להיות שזה יכול שמה שהיא רואה זה המעי. עברתי הרבה אולטראסאונדים אצל רופא הפוריות שלי, ייתכן והוא פספס דבר כזה? האם זה יכול לקרות תוך זמן קצר? יכול להיות שזה באמת היה המעי? אני ממש בהלם כי הבנתי שהסיכו אפסי להיכנס להריון עם חצוצרה סתומה. ממש לא מבינה מה קורה פה ולא אוכל להשיג את הרופא שלי עד יום ראשון אז אשמח לתשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חזקה על הרופא שלך ששם לב לכל פרט,יחד עם זאת אם אכן מדובר במצב של הידרוסלפינגס (נוזל בחצוצרה),יהיה צורך לתת לבעיה מענה ראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/11/2020 | 12:47הוסף תגובה
-
-
הפסקת פרוגסטרון
מיכל 25/10/2020 | 14:17שלום, בהריון אחרי החזרת מוקפא על בסיס טבעי. ניתן קרינון אחד. בתחילת שבוע 9 אמרו לי להוריד בהדרגה ז"א לקחת לקחת יום כן יום לא 3 פעמים ואז להפסיק, יום לפני הפעם האחרונה שהייתי צריכה לקחת התחיל כמו דימום, כמו לפני מחזור, הפרשות חומות ומעט כתמים חומים. נאמר לי לחזור לקחת יום יום ואחרי שבוע שוב להפסיק בהדרגה. כך עשיתי, הפעם הצלחתי לסיים את ההדרגה והפסקתי לחלוטין יומיים אחר כך שוב התחילו אותן הפרשות. אני עכשיו שבוע 12. בפוריות אומרים לי שהטיפול בי הסתיים ושעלי להתייעץ עם רופא נשים ורופא הנשים אומר לי שזה לא מעניינו. בפוריות הציעו לי להמשיך לקחת עוד שבועיים יום כן יום לא (לקחתי אתמול ושלשום ברצף כי לא היה לי את מי לשאול) אשמח לשמוע חוות דעתך. אגב בנתיים אולטרסאונד שנעשה בשבוע 10.5 היה תקין עובר היה בגודל שבוע 11. רוב תודותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אינך צריכה לקחת יותר תוספת הורמונלית,בכל מקרה עלייך להיות במעקב ולבצע בקרוב את בדיקת השקיפות העורפית של העובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/10/2020 | 15:12הוסף תגובה
-
הפסקת פרוגסטרון המשך
מיכל 27/10/2020 | 15:24ראשית תודה רבה על התשובה! הצלחתי לתפוס את רופאת הפוריות שמטפלת בי והיא אמרה להמשיך עוד שבוע, לא הסבירה אבל לא היה נשמע שקריטי. אשמח מאד להפסיק, לקחתי היום עוד פעם אחת ב11 בבוקר, לפני לקחתי שישי שבת ערב (לא היה דימום). כאמור שבוע 12.3. ורוצה לשמוע בעצתך להפסיק. מה לעשות אם יחזרו הדימומים? האם יהיה מאוחר מדי לחזור ולקחת פרוגסטרון? האם בהפסקת הנטילה אני לוקחת איזה סיכון?אשמח אם תוכל להסביר לי מעט יותר מה עומד מאחורי כל דבר. לאחרונה סובלת מכאבי ראש בעקבות נטילת הפרוגסטרון, לא יודעת אם רלוונטי. אשמח לשמוע דעתך. שוב, תודה רבההוסף תגובה
-
עוד דבר
מיכל 27/10/2020 | 15:25עשיתי אתמול שקיפות עורפית שהייתה תקינה. תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאמור הבעתי את עמדתי בנדון,אולם עלייך לפעול בהמלצת הרופא שלך כי הוא נושא באחריות השילוחית להיריון שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/10/2020 | 16:50הוסף תגובה
-
I'm back...
מיכל 04/11/2020 | 07:11הי, שוב אודה מאד לעצתך החכמה. עשיתי כמצוות הרופאה שלי כמו שאמר. ביום ראשון, יום ראשון לשבוע 13 הפסקתי את הפרוגסטרון, בשני בצהריים התחילו לי כאבי ירכים, גב, בטן, כמו כאבי מחזור, עוד לא התחיל דימום. התייעצתי עם אחרות אמרה לחזור לקחת שבוע פרוגסטרון, אחות אחרת אמרה לקחת יום כן יום לא. מאז לקחתי שני שלישי. אם אני הולכת אחרי נטילת הקרינון יש לי מגרנה מטורפת כך שביום שלישי התיישבתי מיד אחרי כדי שיספג פחות. אני לא פונה לרופאה שלי כדי להיום יכולה לקחת את עצתך. מה לעשות? האם להפסיק בהדרגה, להמשיך לקחת. מה אומרים הכאבים האם הם מרמזים לי שאם לא אקחת יתחיל בקרוב דימום ואז הפלה? אני אובדת עצות. לא יודעת מה לעשות. אודה לך מאד אם תוכל לתת לי עצה וגם להסביר לי את הסיכונים של כל מקרה. המון תודה והערכה על העזרההוסף תגובה
-
I'm back
מיכל 04/11/2020 | 09:00שכחתי לציין שבפעם האחרונה שהפסקתי היתה לי בחילה נוראית, כמו שהייתה לי בעבר שכשהפרוגסטרון ירד. (אני לא סובלת מבחילות בכלל בהריון)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אולי כדי להפיג את החששות שלך תפחיתי במשך 10 ימים נוספים את המינון בהדרגה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/11/2020 | 17:54הוסף תגובה
-
תודה רבה לך!!
מיכל 05/11/2020 | 12:42זה עוזר לי מאד. כך אעשה. אני חושבת שההדרגה תהיה (במקום כל יום) כל יום וחצי (פעמיים) ואחר כך כל יומיים, יומיים וחצי ואז שלושה. אני מקווה שההדרגה הזאת בסדר או שעדיף מיד לעבור מכל יום לכל יומיים ואחרי כמה ימים כל שלושה. או שאין באמת חשיבות לצורת ההדרגה. מאד מעריכה ומודה על העזרה המשמעותיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/11/2020 | 12:45הוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי ביוץ
שרון 01/11/2020 | 16:45היי איך יודעים אם יש בעיה בביוץ ? בני 35 מנסים להכנס להריון כמעט שנה ,הבדיקות תקינות אצל שנינו -צילום רחם,זרע ופרופיל הורמונלי. נשלחתי למעקב זקיקים החודש בלי הורמונים וראינו שהזקיק לא גדל (הגיע לגודל של 10/11) . הבדיקות דם ביום חמישי היו להלן אסטרדיול 814 Lh היה 13.3 ופרוגסטרון קטן מ2 . היום היה אסטרדיול 700 Lh היה 27 ופרוגסטרון 4.7. כביכול היה ביוץ אבל בלי זקיק מוביל גדול.אני לא פוליציסטית. מה לרוב נוהגים לעשות במקרה הנל? לתת לטרוזול או איקקלומין והורמונים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הביוץ למחרת הבדיקה האחרונה,לטעמי האולטרסאונד פספס את הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/11/2020 | 15:41הוסף תגובה
-
שאלה לגבי ביוץ
שרון 03/11/2020 | 15:46הונחיתי לקיים יחסים וזה מה שאכן עשינו. אבל הזקיקים קטנים ,ממה שהבנתי צריך זקיק של 17 ממ בערך האם יש בכלל סיכוי שיהיה הפרייה? באופן כללי האם טיפול בגונדטרופינים ולטרוזול או איקקלומין יעזרו לבעיה הזו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יש להסות בהחלט אופציות טיפוליות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/11/2020 | 18:18הוסף תגובה
-
-
מחזור אחרי ציטוטק
יעל 03/11/2020 | 10:59שלום, האם מנה נוספת של ציטוטק שבוע לאחר המנה הראשונה דוחה את המחזור בשבוע? או שהספירה היא מהמנה הראשונה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אפשר לנסות ויחד עם זאת לשקול על סיום כירורגי של ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/11/2020 | 15:27הוסף תגובה
-
המשך
יעל 03/11/2020 | 15:55ההריון הסתיים, אין שארית. שואלת לגבי המחזור הבא,האם צפוי 4-6 שבועות מהציטוטק הראשון או השני?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מרגע שהביטה מתאפסת לגמרי ווסת כ-4-5 שבועות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 04/11/2020 | 18:18הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אנדומטריוזיס
-
סרטן רירית הרחם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
כריתת פות
-
בדיקות קשורות
-
העמסת סוכר
-
העמסת סוכר בהריון GCT
-
תרופות קשורות
-
אתינילאסטראדיול
-
בוסרלין
-
מונחים קשורים
-
אוקסיטוצי
-
אוסטאובלסט
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן