פורום טיפולי פוריות - עמוד 887
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
בדיקת emg
ד 24/10/2020 | 20:13שלום פרופסור, האם ניתן לעשות בדיקת EMG בשלבים מוקדמים של הריון שהושג באמצעות טיפולי ivf?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת EMG ?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/10/2020 | 21:01אין מניעה בביצוע בדיקת הולכה עצבית EMG מודדת את תגובת השריר או הפעילותהוסף תגובה
-
-
שכחה של פרובגריס בחוץ ללילה
עדי 24/10/2020 | 19:52שלום, שכחתי את הפרובגריס בחוץ כל הלילה וראיתי בבוקר האם ניתן להשתמשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
להערכתי השימוש אפשרי,אולי בכל זאת ראוי לברר עם רוקח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/10/2020 | 21:01הוסף תגובה
-
-
עובי רירית לפני החזרה בתרומת ביצית
שני 22/10/2020 | 15:45שלום פרופ', מה נחשב היום הקובע לגבי עובי הרירית לקראת החזרה בתרומת ביצית אחרי טיפול עם 3 אסטרופם מיום 2 למחזור? בטיפול רגיל זה יום מתן האוביטרל. בתרומת ביצית בלי ביוץ זה היום שמתחילים תמיכה של פרוגסטרון או שיש לה זמן לשגשג עד יום ההחזרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ההמלצה היא לרירית שלפחות 7 מ״מ לפני החשיפה לפרוגסטרון(לאחר ביוץ,או בטיפול הורמונלי תחליפי)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/10/2020 | 21:59הוסף תגובה
-
-
קרסוליים נפוחים
דנה 22/10/2020 | 15:10שלום ד״ר , אני עושה הזרעות כבר כמעט שנה והסבב הקודם הזרקתי גונאל אף 75 למשך 5 ימים והיה לי ריבוי זקיקים , יום אחרי ההזרעה שמתי לב שהתנפחו לי הקרסוליים, הלכתי להיבדק ורופא אמר לי שמדובר בגירוי שחלתי קל וזה בגלל ההורמונים ושזה ירד לבד. ואכן זה באמת ירד אחרי 3-4 ימים, וככה זה המשיך למשך 3 שבועות שזה היה מתנפח ליומיים שלושה ונעלם עד שזה לא חזר יותר .(היה לי חודש הפסקה עד הסבב הזה) אתמול הזרקתי גונאל אף (יום חמישי לוסת) וכבר יום למחרת שמתי לב שהקרסוליים שלי טיפה נפוחים. האם זה הגיוני? תקין? מה צריך לעשות? פעם שעברה התנפחו לי רק אחרי הזרעה ואמרו שמדובר בגירוי יתר.. אבל עכשיו אני רק אחרי זריקה אחת של גונאל אף 50 (הורידו לי מינון) ויש נפיחות.. אשמח לדעתך ! תודה !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אולי הגיע הזמן לעבור לטיפול בהפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/10/2020 | 15:18הוסף תגובה
-
נפיחות קרסוליים
gvantysakvili1994@gmail.com 22/10/2020 | 15:46כנראה שזה יהיה הסבב האחרון שלי ככה.. אבל האם זה מסוכן?מה לעשות?להמשיך להזריק? האם זה קורה מההזרקות? קצת מלחיץ אותי הענייןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אם אין הוראת נגד רפואית לא אמורה חהיות בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/10/2020 | 21:57הוסף תגובה
-
-
תוהה לגבי העתיד...
נועה 21/10/2020 | 21:32ראשית אציין שאני בטיפול טבעי- ללא הורמונים. המחזור האחרון היה קצת מוזר. השלב הפוליקולרי- של התפתחות הזקיק היתה מאוחרת מאד. האסטרדיול- התחיל לעלות רק ביום ה-11 למחזור, והזקיק התחיל להתפתח רק ביום ה-14 למחזור (עד אז ראו רק זקיקים קטנים). אתמול, יום 16 למחזור: זקיק 13 ואסטרדיול גבוה מאד, 670, והפתעה- הLH התחיל לעלות, מה שאומר שביוץ תוך יומיים לכל היותר. קבעו שאיבה ליום ה', בלי מבייצים אפילו, ובתקווה שהזקיק יגדל יותר (מצוי אצלי קפיצות גם של 3 מ"מ ביום). היום עשיתי בדיקה: הזקיק בגודל 14 וה-LH הגיע לשיא והפרוגסטרון התחיל לעלות. משמע: תוך כמה שעות ביוץ. השאיבה בוטלה. ביוץ בגודל 14?! האם יש קשר לרזרבה שחלתית נמוכה? והאם שלב פוליקולרי שמתחיל מאוחר קשור לביוץ המוקדם הזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אשמח לתשובתך פרופסור אשכנזי
נועה 22/10/2020 | 09:29?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
התופעה הנה לוטאיניזציה מוקדמת ללא נוכחות זקיק בשל,קשור לסטטוס ההורמונלי שלך ובכלל זה הרזרבה השחלתית שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/10/2020 | 15:27הוסף תגובה
-
תודה רבה
נועה 22/10/2020 | 16:56מה ניתן לעשות עם זה? ברזרבה נמוכה מאוד וגם להורמונים לא מגיבה טוב בגלל זה רק מחזור טיבעיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חזקה על רופא פריון שיפעיל את כל האמצעים המקובלים למיגור הבעיה ושיפור הפרוגנוזה להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/10/2020 | 21:56הוסף תגובה
-
-
היום ה-21
גילי 22/10/2020 | 17:13היי ד"ר. אחרי הזרעה בתאריך ה13/10 עשיתי בדיקה ביום ה21 אלו התוצאות: פרוגסטרון-38 אסטרדיול-402 LH-6 האם הבדיקה תקינה? והאם בנתונים כאלה יש סיכוי בהמשך להיריון? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקות תקינות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/10/2020 | 21:55הוסף תגובה
-
-
יום ראשון למחזור
מור 22/09/2020 | 15:41שלום, אני מטופלת כבר שני סבבים באיקקלומין ומעקב זקיקים עם זריקת אוביטרל. לפני שאני מקבלת ממש מחזור יש לי יומיים או שלושה של הפרשות חומות אדומות, אך אין זרימה דמית. בכדי לדעת להגדיר מתי היום הראשון של המחזור האם עלי לספור ימים אלו? מצי נחשב היום הראשון למחזור? הפעם כתמים או נראים רק בבדיקה פנימית עם מגבון. מה הסיבה לכך שהמחזור לא מתחיל בבת אחת והאם עלול להעיד על בעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
היום הראשון לדימום המהותי-יום ראשון למחזור,הכתמה טרום מחזורית אולי בגלל אי ספיקה של הגופיף הצהוב?אנדומטריוזיס?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/09/2020 | 16:35הוסף תגובה
-
יום ראשון למחזור
מיר 22/09/2020 | 20:16היי, תודה על תשובתך. תוכל בבקשה להסביר מה זה אומר אי ספיקה של הגופיף הצהוב? אנדומטריוזיס? מה עלי לעשות האם לחזור לרופא המטפל? האם זה מונע ממני כניסה להריון?הוסף תגובה
-
מקפיצה
מור 23/09/2020 | 09:03היי תוכל להסביר האם הדבר יכול לנבוע מפרוגסטרון נמוך? האם תמיכה בפרוגסטרון יכולה למנוע דימומים אלו ולעלות את הסיכוי לקליטת ההריון? סובלת מהתופעה הזו כבר שנה ובמשך תקופה זו לא היתה הצלחה בכניסה להריון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כמובן שאת צריכה להדיין עם הרופא שלך לגבי מכלול האפשרויות והפתרון האפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/09/2020 | 15:51הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאמור האפשרות הזו היא אחת מהאפשרויות הרילוונטיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/09/2020 | 15:57הוסף תגובה
-
טיפול בדופאסטון- דחוף
מור 06/10/2020 | 11:49הי, בהמשך לשאלה שלי, טופלתי באיקקלומין למשך 5 ימים כדור ביום, לאחר מכן זריקת אוביטרל ביום ה9 למחזור כיוון שנצפו זקיקים של 18 ממ. קיום יחסים ביומיים שלאחר מכן. היום, יום 14 למחזור (שהתחלתי לספור מהדימום המשמעותי) הרופא נתן לי מרשם לכדור בשם דופסטון, 3 פעמים ביום למשך 15 ימים. מה הכדור אמור לעשות? נוטלים אותו בוקר צהריים וערב? האם המחזור עלול להתעכב כתוצאה מלקיחתו? האם בכל מקרה לבצע בדיקת בטא 14 יום לאחר קבלת האיקקלומין? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המטרה היא לתמוך ברירית הרחם שלך בגלל חשש לאי ספיקה של הגופיף הצהוב,ההוראה סבירה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/10/2020 | 13:00הוסף תגובה
-
דופסטון
מור 06/10/2020 | 13:42מה לגבי בדיקת בטא? לבצע 14 יום מההזרקה של האוביטרל? מה לגבי מועד המחזור יחד עם כדורים אלו? האם ישנה השפעה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/10/2020 | 20:48הוסף תגובה
-
דופסטון
מור 14/10/2020 | 17:13היי, הוזמנתי לבדיקת בטא ביום ראשון, 18 לאוקטובר. האם כל עוד אני לוקחת 3 כדורי דופסטון ביום לא אקבל מחזור עד שאפסיק במידה ואין הריון? או שהמחסור יכול להגיע בזמנו גם עם נטילת דופסטון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הדופסטון עלול לעכב מחזור מספר ימים בהעדר היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/10/2020 | 23:31הוסף תגובה
-
מחזור וביום אחרי דופסטון
מור 20/10/2020 | 09:28הי נטלתי דופסטון עד יום שבת האחרון, 17 לאוקטובר 3 כדורים ביום במשך שבועיים. אין הריון. זה כבר היום השלישי ועדיין לא קיבלתי מחזור. מתי בערך צפוי להגיע? האם לאחר שיגיע מחזור יתרחש ביוץ ונוכל לנסות בסבב זה? או שזה ביוץ שבא אחרי מחזור "מלאכותי" ויד מצב שלא יתרחש ביוץ לאחר מכן? במילים אחרות האם סבב נוסף יעיל אחרי דופסטון? תודה רבההוסף תגובה
-
מקפיצה
מור 22/10/2020 | 17:41אודה לעזרתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הטיפול ההורמונלי התחליפי יוצר תגובה כמו במעגל מחזורי טבעי הווסת צפויה תוך יום יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/10/2020 | 21:54הוסף תגובה
-
-
טיפולי פוריות
דנה 21/04/2013 | 18:16פרופ' שלום, אני בת 29 ועתידה לעשות IVF עוד שבועיים. בגיל 26 ילדתי את בני (גם בטיפולים). אני מעשנת חשיש על בסיס יומי כבר הרבה שנים. האם זה יכול לפגוע בתהליך? (כמובן שבזמן הריון לא עישנתי!!)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עישון מריחואנה וטיפולי הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/04/2013 | 10:51דנה שלום,להלן מאמר פרוספקטיבי על השפעות של עישון מריחואנה ,משך העישון והשפעתו על תוצאות ההפריה החוץ גופית-במאמר זה מתברר שככל שהעישון ממושך יותר ישנה ירידה בכמות בביציות ,העוברים,והעוברים שנולדים נולדים במשקל נמוך יותר. להלן המאמר: Am J Obstet Gynecol. 2006 Feb;194(2):369-76. A prospective study of the effects of female and male marijuana use on in vitro fertilization (IVF) and gamete intrafallopian transfer (GIFT) outcomes. Klonoff-Cohen HS, Natarajan L, Chen RV. SourceDepartment of Family and Preventive Medicine, University of California, San Diego, La Jolla, CA, USA. Abstract OBJECTIVE: This study was undertaken to examine whether marijuana use affects in vitro fertilization and gamete intrafallopian transfer (IVF/GIFT). STUDY DESIGN: Prospective study of 221 IVF/GIFT couples. RESULTS: Amount of lifetime heavy marijuana use adversely affected IVF/GIFT. Women smoking more than 90 times in their lifetime had 27% fewer oocytes retrieved (P = .03) and 1 fewer embryo transferred (P < .05). Women smoking marijuana more than 10 times in their lifetime had infants 17% (P = .01) smaller at birth. If men smoked marijuana 11 to 90 times in their lifetime, there was a 15% decrease in infant birth weight (P = .03); if this increased to more than 90 times, there was a 23% decrease (P = .01). Timing also played a role. Women smoking marijuana 1 year before IVF/GIFT had 25% fewer oocytes retrieved (P = .03), whereas couples had 28% (P = .04) fewer oocytes fertilized. Women and men who smoked in the past 15 years, had 12% (P = .04) and 16% (P = .03) smaller infants, respectively. CONCLUSION: Both timing and amount of marijuana use negatively affected IVF/GIFTהוסף תגובה
-
בהמשך
דנה 22/04/2013 | 12:31ראשית תודה על תשובתך. אז למעשה אין שום משמעות להפסקת עישון בשלב זה? (בכל מקרה במהלך הטיפול אינני מעשנת).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפסקת עישון חשיש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/04/2013 | 22:39גם עם הפסקת העישון כעת היא בעלת ערך שולי יש לה תפקיד חשוב בהערכות להריוןהוסף תגובה
-
פוריות ivf
שרון 22/10/2020 | 18:11אני מעשנת קנאביס על בסיס יום יומי , התחלתי תהליך אני מזריקה מונפור ,האם העישון תוך כדיי הזרקה מזיקה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פוגע הגמטות (ביציות,זרע)וכתוצאה באיכות הגנטית של העובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/10/2020 | 21:52הוסף תגובה
-
-
בדיקת דם יום 21
גילי 22/10/2020 | 18:27היי ד"ר. אחרי הזרעה בתאריך ה13/10 עשיתי בדיקה ביום ה21 אלו התוצאות: פרוגסטרון-38 אסטרדיול-402 LH-6 האם הבדיקה תקינה? והאם בנתונים כאלה יש סיכוי בהמשך להיריון? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תקין יש בהחלט סיכוי להצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/10/2020 | 21:50הוסף תגובה
-
-
שבוע 35
שני 22/10/2020 | 18:58שלום פרופ בת 39, שבוע 35 עם סכרת הריון מאוזנת בעזרת תזונה נכונה. היום הלכתי לביקורת אצל רופא בבית חולים, כאשר לפניה עשו לי מוניטור עוברי והדופק של העובר היה מאוד גבוה ולקח לו אולי חצי שעה להתאזן, זה נע בין 170 ל 195 ולעיתים ירד ל 165. חשוב לי לציין שהיה לי מאוד מאוד חם בזמן המוניטור והדופק שלי היה גם גבוה 120, לא היה לי חום כאשר ערכו לי בדיקה במהלך המוניטור וגם לא לפני כן. הרופא הרגיע אותי לאחר שהתאזן הדופק של העובר שהכל בסדר ואין לי מה לדאוג במיוחד שהבחין בירידה והאצה בדופק והדופק לא היה סטטי. העובר זז בזמן המוניטור אבל לא משהו שונה מהרגיל. האם יש לי מה לדאוג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
יתכן והדבר היה תגובתי לשכיבה על הגב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/10/2020 | 21:49הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
איטמות הנרתיק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קרום בתולים
-
תחליף אסטרוגן
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת AMH הורמון אנטי-מולריאני
-
נוגדני הרפס
-
תרופות קשורות
-
מתילארגומטרין
-
צטרורליקס
-
מונחים קשורים
-
בלוטות ברתולין
-
דלקת פות
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן