פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 22
אסף עזרא - יעל
כאבי בטן עליון עם בחילות סוסו 16/04/2014 | 19:12שלום לכם היה לי כאבי בטן בעת שאני מסיימת לאכול והכאב היה מקרין לאמצע הגב וזה נמשך יותר משלוש שבועות גם ביתי מרגישה מין ליחה בגרון כל הזמן אחרי האוכל הלכתי לרופא מומחה בסוף ועשיתי בדיקת גסטרו ששם הרופא אבחן בהרניה בגודל שני ס״מ ודלקת קלה בושט אמר לי לקחת כדור אומפראדקס בעת הכאב ולשמור על הרגל אכילה כידוע לכם אבל הכאב לא חלף חזרתי אליו ושלח אותי לעשות ct בטן עליון ואגן והתוצאות היו תקינות המעבר בין החזה לבטן תקין וכל השאר תקין אבל הבעיה של שאני בעת שאני אוכלת אחרי עשר דקות מתחילות מין בחילות ואני לא יודעת ממה דבר המדאיג אותי אולי מהדלקת בושט או ממה?אני פשוט לא יודעת מה לעשות ואיזה תרופה לקחת אני מודה לכם אם תעזרו לי ותשובו אלי בתשובה בהקדם וחג שמח לכולנוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת בוושט Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 17/04/2014 | 15:57שלום יתכן שהבעיות אכן נובעות מאותה דלקת והביטוי מכל אכילת מזון שלא נכון לך הן התופעות שצינת.מאחר ואין לרפואה המערבית מה להציע פרט לסותרי חומצה ,אני מזמין אותך לקבוע פגישה ולקבל ייעוץ וטיפול יעיל לבעייתך בעזרת צמחי מרפא ותזונה טבעית.בברכה אבי פלד -רפואה סינית ותזונה טבעית .הוסף תגובה
מה קורה לקיבה שלי? בת 20 נועה 16/04/2014 | 13:24(חייבת לציין שסבלתי מזה בעבר והיה לי שקט לתקופה ארוכה ובזמן האחרון זה חזר) עוד מלפני פסח תוקפים אותי שלשולים וכאבי בטן,בחילות צרבות וגזים,כאילו תחושה ששורף לי בקיבה ממש מלמעלה עד למטה.. לעיתים כאבים בחזה אפילו.. ככה זה בימים האחרונים יום בא ויום הולך חשבתי שזה יהיה מקרה חד פעמי אבל כבר כמה פעמים מאז זה קרה לי..זה ממש סיוט מה עליי לעשות???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צרבות Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 17/04/2014 | 15:53שלום נועה,אני מאמין שזה קשור לאופי תזונתך אבל קשה לקבוע מבלי לאבחן לעומק.בינתיים ממליץ להימנע ממטוגנים,חריפים והקפיד על ארוחות מסודרות וקטנות ולא לאכול לפני השינה.יש עוד המון מה להציע ומניסיוני העניין פתיר. אשמח לעזור בפגישה.הוסף תגובה
עצירות כבר 4 ימים מנור 08/04/2014 | 13:54אין לי יציאות כבר קרוב ל4 ימים. אני לרוב סובלת מעצירות, אבל לא ברמה כזאת. אני בדרך כלל אוכלת שזיפים מיובשים, אבל לא נראה שזה עוזר הפעם. מה עוד אפשר לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עצירות Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 08/04/2014 | 20:11שלום מנור,מאוד חשוב להבין מה גורם לעצירות ולנסות לטפל בשורש הבעיה ולא להסתמך על שזיפים או כל תוסף אחר.חשוב גם לבדוק בעיות אחרות תלויות גיל ובדיקות דם (למשל תפקוד בלוטת התריס).מהצד של הרפואה הסינית יש המון פתרונות אם זה ע"י תוכנית תזונה מאוזנת על פי אבחנה,דיקור סיני,צמחי מרפא והמלצות נוספות.בכל מקרה מומלץ לשתות הרבה מים ולעסוק בפעילות גופנית. אשמח לעזור.הוסף תגובה
לא עשיתי שינוי משמעותימנור 13/04/2014 | 16:30או אכלתי משהו שונה מבדרך כלל. הבעיות האלה קורות לי אחת לכמה זמן וזה לא נעים.. בדרך כלל השזיפים מצליחים לעזור, אבל לא הפעם.. קראתי שמשקה אלוורה טוב למצבים כאלה, זה נכון?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/04/2014 | 18:41אם קראת אפשר לנסות,אך כמו בתשובתי הקודמת,כדאי לטפל בצורה מסודרת ולא לחפש "קסמים". :)הוסף תגובה
מה עושים עם הבעיה? דנה 13/04/2014 | 09:41שלום לך הבן שלי בן 25. לפני שנה הוא עבר בדיקת גסטרוסקופיה משום שסבל מבחילות וצרבות קשות. הבדיקה יצאה תקינה אך מאז הוא סובל משיהוקים (גרפסים) בלתי פוסקים. הבחילות והצרבות חלפו אך במשך שנה הוא כל הזמן סובל מגרפסים שלטענתו הוא לא יכול להפסיקם. הוא ניסה פרוביוטיקה, קרבוסילן, סימטיקון וכלום לא עוזר. כמובן שבעייה זו מציקה לו חברתית כי קשה לו לשלוט בגרפסים. מה עושים? האם יש לך רעיון שיכול לעזור? תודה מראש על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שיהוקים Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/04/2014 | 10:57שלום יש המון מה לעשות.ברפואה הטבעית ובמרפאתנו בפרט אנו מטפלים בסוג כזה של תלונות מדי יום . הטיפול מתבסס על התאמה תזונתית עם צמחי מרפא . בינתיים חשוב לאכול לאט,ללעוס טוב את המזון ולאכול כמויות קטנות . כמו כן חשוב לא לשתות בזמן האוכל אלא לתת מרווח של כחצי שעה . נשמח לתת מענה רחב יותר וטיפול בפגישה . אבי פלד .הוסף תגובה
צואה ועצירות חביבי 10/04/2014 | 23:39מאתמול התחילו לי כאבי בטן חזקים באזור הקיבה/סרעפת. כמו כן לא היתה לי יציאה אתמול בערב למרות שהרגשתי צורך, ואילו היום בבוקר למרות שהיתה לי יציאה גדולה רכה הרגשתי שהרב נשאר בפנים. לכל אורך היום לא היתה לי יציאה למרות שהרגשתי צורך ואני נותן צואה בד"כ 3 פעמים ביום. היום בערב אחרי הרבה שעות של מאמץ ואכילת שזיפים נתתי צואה אך מה שיצא ככל הנראה לא היה צואה אלא חתיכות קטנות שנראות כמו חשופיות ומרקמן כמו של חזה עוף/ספוג פחות או יותר. סליחה על התיאור הנרחב אך המצב מלחיץ אותי נורא והיתי שמח לתשובה מרגיעה כלשהי. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יציאות Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 11/04/2014 | 08:58שלום חביבי,בן כמה אתה? בריא בדר"כ? לא ניתן לקבוע על פי תסמין אחד אבל אני מבין שהכאב בבטן עבר? לא רואה סיבה לדאגה בשלב זה.במידה והתופעה ממשיכה תוכל לפנות לברור רפואי. בהצלחה.הוסף תגובה
קוליטיס מיה 09/04/2014 | 21:38האם אפשר גם שהמחלה תגמר בפעם אחת ולא תחזור אחרי האנטיביוטיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קוליטיס Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 10/04/2014 | 10:37שלום מיה,לצערי קוליטיס הנה מחלה כרונית וצריך ללמוד לחיות איתה בעזרת תרופות. ממליץ לך בחום להתייעץ ולקבל טיפול מהצד של הרפואה הטבעית.יש דגש על תזונה מניעתית ותזונה נבונה מה שלא כ"כ קורה בפועל ברפואה המערבית והכי חשוב במחלה מסוג זה . אשמח לעזור.הוסף תגובה
דם בניגוב צואה אייל 09/04/2014 | 15:47שלום ד"ר אחת לכמה זמן אני רואה סימנה מריחה של דם על הניר לאחר הניגוב,לאחר ניגוב שני אין כלום זה קורה אחת לכמה זמן לא משהו של דרך קבע איני חש בכאב או משהו אחר יש לציין אני בן 26 בריא בדרך כלל .לאחרונה עשיתי בדיקות גנטיות ונמצא אצלי גן מסוג e1317q הוסבר לי שאני פשוט בקבוצת סיכון .. שאלתי אם יש צורך להכנס לפאניקה אני די חרד מקבלת התשובה ואם נתן לעשות משהו ומה צריך לעשות?? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דימום בצואה Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 10/04/2014 | 10:34שלום אייל,דימום בניגוב לפעמים קשור לדברים אחרים כגון טחורים או לחץ ביציאה,כך שהייתי ממליץ לא לדאוג אבל חשוב גם לעקוב אחר התופעות.ניתן לבצע בדיקת צואה לדם סמוי,פנייה לרופא גסטרו וכו' . בהצלחה .הוסף תגובה
אחרי שילשול- מה ניתן לאכול? ליאור 08/04/2014 | 20:47שלום, אני בשלבי החלמה לאחר שילשול חמור שנמשך מספר ימים. גיליתי שאני יכולה לאכול לחם "רגיל" (שאינו צנימים), ביצה קשה, וטונה. הבנתי שלא טוב לאכול מוצרי חלב. מה עוד ניתן לאכול בשלב זה (מלבד אורז לבן, בננה וכו')? מה ניתן להזמין במסעדה במצב כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תזונה לאחר שלשול Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 09/04/2014 | 11:14שלום ליאור,ממליץ להימנע ממסעדות בשלב זה ולהקפיד להכין בעצמך את המזון. כדאי לקחת פרוביוטיקה איכותית .מעבר לכך תני לגוף את הזמן שלו להתאושש.הוסף תגובה
הליקובקטר - מה לאכול כדי להלחם בו? גיא 06/04/2014 | 17:08היי, לאחר טיפול כושל באנטיביוטיקה בחיידק ההליקובקטר פלורי, אני חושב על לנסות משהו טבעי, קודם כל לבד בבית. החיידק גרם אצלי לבחילות וכאבי בטן. קראתי קצת באינטרנט, ויש לי כמה שאלות, אשמח מאוד לתשובות: 1. אני מאוד מבולבל, האם החיידק הזה שורד בגלל חוסר חומציות או בגלל עודף חומציות? האם מותר לי לאכול דברים חומציים כגון מיץ חמוציות, תפוזים, עגבניות, לימון וכו' (בעלי ויטמין C)? או שיותר להתמקד בדברים לא חומציים כגון מלפפונים ושאר ירקות ירוקים? 2. אורז\פסטה\כוסמת\קינואה\שיבולת שועל\תפוח אדמה - האם הם עוזרים להכחיד את החיידק? או לפחות לא תורמים לו? 3. אלת המסטיק\מסטיק תימני - הבנתי שזה נלחם טוב בחיידק הזה, היכן ניתן להשיג את זה ובאיזה צורות? עשב? תבלין? 4. זרעי אשכוליות - האם בתור תמצית ניתן לקנות את זה לבד או רק עם מרשם? אם כן היכן? חוץ מזה, האם אפשר להכין את זה לבד מאשכוליות? 5. האם זרעים טבעיים של פירות הדר זה משהו אכיל? והאם זה יכול לעזור? 6. האם כורכום עוזר? תבלינים אחרים? 7. איזה מיצי ירקות יעזרו להביס את החיידק הזה? (אין לי ספק שכל מיץ ירקות הוא בריא, אבל השאלה מה יעשה את האפקט המירבי מול החיידק הזה :) ) 8.האם מיצי ירקות ניתן לשתות עד אינסוף או רק לתקופות מוגבלות ואז להפסיק? 9. מסטיקים - מותר או אסור? 10. מיץ חמוציות - מותר? אם כן, האם כאלה שקונים בחנות הם בסדר או להכין בבית? 11. קינמון - ראיתי המלצה עליו בכמה מקומות - אשמח לדעה נוספת כאן. משנה האם צורכים אותו בתור תבלין או בתור מקל? 12. כרוב כבוש - עוזר או מזיק? שמתי לב שלאחר שהתחלתי לאכול אותו התגברו לי קצת הכאבי בטן, אבל אולי זה רק צירוף מקרים. 13. כל דבר נוסף שיעזור לי יתקבל בברכה :) מאוד מצטער על ריבוי השאלות, המון המון תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הליקובקטר Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 07/04/2014 | 14:26שלום גיא להלן התשובות : א.להימנע ממזונות חומציים,חריפים,מטוגנים. ב.אין מזונות שתורמים להשמדתו יש כאלה שמחמירים עם התסמינים.ראה תשובה א. לגבי אלת המסטיק,זרעי אשכולית,כורכום וכל השאר-אלו ירייה באפילה ולכל הכיוונים.חלק אומרים שזה עוזר וחלק אומרים שלא.אני מאמין בטיפול לפי אבחנה מדוייקת ולא לפי קריאה באינטרנט. במקום לערוך ניסויים על עצמך ,ממליץ לך ללכת לאיש מקצוע מתחום הרפואה הטבעית ולקבל טיפול נכון ומבוסס הצלחה.כמובן שגם אנחנו נשמח לעזור במרפאתנו.:)הוסף תגובה
תקיעות בגרון ליל 06/04/2014 | 13:22שלום, אני סובלת כארבע שנים מכחכוך בגרון כתוצאה מתחושה של גוש וליחה שתקועים לי בגרון. נעשו כל הבדיקות הנדרשות והכל תקין. לאחר שטופלתי דרך דיקור סיני לתקופה של ארבעה חודשים כולל שיחות חלה הטבה משמעותית. לאחר מכן סבלתי מכאבים בקיבה כשלושה שבועות ומצב הגרון חזר לקדמותו ברור לי שמדובר במשהו ריגשי ולא פיזי אשמח לעזרה. ברצוני להדגיש שאני אוכלת בריא ומקפידה על תזונה מאוזנת תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כחכוח בגרון Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 07/04/2014 | 14:21שלום,איזו עזרה את מבקשת? תופעת ה"גוש בגרון" בהחלט מוכרת וגם יש לה שם ברפואה הסינית ומתוארת בגלעין שיזף שתקוע...מדובר בנושא רגשי לשיטתנו והטיפול מבוסס על דיקור,צמחי מרפא ותזונה מותאמת אישית.יש לי נסיון רב בנושא ואשמח לעזור בפגישה .הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
צליאק
-
כאב בטן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שרוול אנדוסקופי ללא ניתוח
-
ניתוח חולים במחלת קרוהן
בדיקות קשורות
-
אלפא 1 אנטיטריפסין בדם
-
שומנים בצואה
תרופות קשורות
-
סימטידין (טגמט)
-
סודיום ציטרט + גליצרול + סודיום לאוריל סולפואצטט
מונחים קשורים
-
בריום סולפאט
-
אוורת צפק

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיהפורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית

אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון
ענת בויס