פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 21
אסף עזרא - יעל
גזים חריפים י.ג 31/05/2014 | 09:15הי, אני בת 29 עם בעיות גזים חריפים. הייתי כבר אצל רופאים ובעקבות המלצתם הפסקתי לאכול מוצרי חלב, לשתות מוגז, וללעוס מסטיקים. אני כבר לא יודעת מה לעשות ומרגישה אבודה. אני לא מצליחה לשלוט על הפליטה והרבה פעמים זה קורה ליד אנשים ומאוד מביך. מה אפשר לעשות כדי לטפל בבעיה? האם יש טיפול שאפשר לעשות? תושב מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גזים Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 01/06/2014 | 07:55שלום,התופעה מוכרת וברת טיפול .בסיס הטיפול מושתת על תזונה מניעתית לפי אבחנה סינית ובמקביל מתן צמחי מרפא.אשמח לעזור .הוסף תגובה
כאבים בבטן חזקים אפרת 25/05/2014 | 17:09שלום רב אני בת 27 ויש לי כאבים חזקים בבטן העליונה נוטים לחזה עם דקירות שאי אפשר לישון בלילה .. הרופא משפחה שלי אמר שזה לא מקרה חירום לבית חולים כי זה סתם כאבי בטן ..הייתי בטרם מיון והם אמרו לי לפנות לייעוץ עם רופא גסטרו ושוב הרופא משפחה לא מוכן לתת סתם הפנייה הוא שלח אותי לעשות ב.נשיפה והקופה לא עשתה את הבדיקה כמו שצריך לא היו ממצאים לכן צריך שוב פעם לעשות בדיקה שאליה יש עוד חודשיים תור..איך אפשר להשיג הפנייה לבית חולים ..עזרה דחוףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי בטן Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 25/05/2014 | 17:43שלום אפרת,כמה זמן הכאבים ? לפי הסיפור נראה שאת סובלת זמן מה. לצערי הבירוקרטיה לעתים מסורבלת (וצריך מעט מזל שיהיה רופא רגיש וקשוב.)יחד עם זאת,צריך גם לכבד את סמכותו ואבחנתו וממה שאני מבין כנראה מדובר בחשד לחיידק הליקובקטר השכיח ביותר.האם הוא לא נתן לך טיפול כגון משככי כאב?סותרי חומצה? אם אינך מרוצה בכל זאת ,יש אפשרות לעבור לרופא אחר או לערער על החלטתו עם מנהלת הקופה. בינתיים ,עד שתקבלי את הבדיקות,תוכלי לפנות לרפואה הטבעית.בידינו ניסיון רב ויכולת לסייע ולהפחית כאבים בעזרת דיקור ובמקרים רבים כמו שאת מציגה -תזונה מניעתית וצמחי מרפא . אשמח לעזור .הוסף תגובה
תשובת מומחה שלשול כרוני Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 22/05/2014 | 16:03שלום , תחילה מחכים לתוצאות הבדיקה ואם יש ממצא מטפלים בהתאם . היה ואין ממצא ,ממליץ בחום על רפואה סינית - דיקור צמחי מרפא ותזונה מניעתית. היה ויש ממצא, יש לרפואה הסינית יכולת לתמוך בטיפול שיוצע . נשמח לעזור .הוסף תגובה
היי אני בן 29 חנן 19/05/2014 | 00:08יש לי כמה חודשים צואה ירוקה וצואה רכה מרובה. לא שותה חלב. ונשלל ציליאק וגם קולונסקפיה וגם תרבית צואה. האם זה נורמלי? או איזה בדיקה צריך לעבור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צואה ירוקה Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 19/05/2014 | 09:24שלום חנן,מאחר ואין אף ממצא בבדיקות שערכת כנראה מדובר בתופעה חולפת ?אולי תזונתך מורכבת מהמון ירקות ? מאידך יתכן צבע כזה אם אתה אוכל תזונה עתירת סוכרים . גורם נוסף יכול להיות קשר למעבר מהיר של מזון במרה ומכאן ששינתה את צבעה ולכן מומלץ לחזור להתייעצות נוספת במידה ואתה מודאג . היה ושוללים כל גורם מהנ"ל,לרפואה הסינית יכולת לאבחן ולתת טיפול על מנת לאזן את מערכת העיכול והמעיים ע"י הנחיות תונתיות וצמחי מרפא . אשמח לעזור .הוסף תגובה
תודה אבלחנן 19/05/2014 | 15:24אני חושב שאולי זה מעבר מהיר של מיצי מרה . איזה סיבות יכולות לנבוע? למה זה קורה?הוסף תגובה
תודה אבלחנן 19/05/2014 | 15:25אני חושב שאולי זה מעבר מהיר של מיצי מרה . איזה סיבות יכולות לנבוע? למה זה קורה?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 20/05/2014 | 01:05אחת הסיבות היא שינויים כימיים במבנה ההמוגלובין המשתחרר מתאי הדם האדומים.לפי הריכוז והמהירות של "אודם המרה" העובר במעיים נוצר הצבע.בכל אופן המלצותי הקודמות עדיין בתוקף.הוסף תגובה
אנדומטריוזיס א.י 19/05/2014 | 11:15שלום רב, אני מאובחנת עם אנדומטריוזיס ולאחרונה ערכתי שינוי מאוד גדול בהרגלי התזונה שלי. קראתי המון מאמרים בנושא באינטרנט והתייעצתי עם נתורפטית שמתמחה בתחום. שמתי לב שעוסקים שונים בחקר וטיפול בחולות אנדומטריוזיס מייחסים חשיבות שונה לאכילה/הימנעות מפירות הדר, קווי, פלפל אדום וכן הדעות שונות לגבי קמח מלא. מה דעתכם בנושא? כמו כן הרבה מאמרים מתייחסים לכרוב, כרובית, שעועית, עדשים וברוקולי כמומלצים. הבעיה היא שאלו מזונות שידועים ביצירת גזים. אם כן מה יכול להוות תחליף? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אנדומטריוזיס ותזונה Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 19/05/2014 | 12:54שלום,אין מחלוקת בין העוסקים בתזונה שרצוי להימנע ממזונות מעובדים,קמח לבן ותוצרתו (יש האומרים להימנע לגמרי מתוצרת חיטה),תוצרת חלב בעיקר בגלל הורמונים ואסטרוגן וכמובן פירות וירקות שאינם אורגניים שוב מסיבה שמוחדרים הורמונים ורעלים גם לאלה . צריך לזכור כי אנדומטריוזיס יש המון תסמינים בעקבות דלקת שנוצרת וכל מזון שקשור לשיטתנו לעידוד דלקת אינו מומלץ . כמו כן לחיידקים הטובים קשר לחילוף חומרים ולאסטרוגן . לגבי המזונות שהזכרת כאן כמומלצים אני מאמין שזה קשור לסיבים,למרכיבים ולערכים התזונתיים הטובים שעשויים לשפר את תפקוד תאי הגוף ומניעת דלקת כמו גם עזרה בניקוי הכבד מאסטרוגנים. כמובן שאם יש מזון כלשהו שגורם לגזים אז רצוי להימנע או לבשל וכך להקטין את הסיכויים לתופעות אלה.את אלה שהזכרת לשלילה : פירות הדר רצויים כל עוד הם אורגניים ואין בעיות של חומציות יתר בקיבה. באופן כללי כל הנ"ל מכילים ויטמין C שיכול דווקא לעזור כאן לדעתי . באינטרנט ניתן למצוא המון דעות ואני ממליץ לכולם לקחת בערבון מוגבל את המידע כאן ולהגיע לאיש מקצוע (כמו שעשית עם נטורופתית למשל) על מנת שיאבחן ויתן טיפול לפי משנתו בעיקר אם יש לו/ה ניסיון טוב בנושא . מקווה שעזרתי . בהצלחה :)הוסף תגובה
תודה רבה על התשובה המפורטתא.י 19/05/2014 | 18:08.הוסף תגובה
תשובת מומחה בשמחה:) Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 20/05/2014 | 00:50.הוסף תגובה
דם בצואה טרי עם קרישי דם פנינה שלום 18/05/2012 | 16:49אני עם לופוס מטופלת בסטרואידים במינון 20 מ"ג וגם עם פלקוניל כמה ימים אני עם דם בצואה ומהיום גם עם קרישי דם בצואה האם אני צריכה לפנות למיון או אפשר לחכות ליום אהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלום,יש לפנות לרופא להמשך ברור! Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 18/05/2012 | 19:53הוסף תגובה
קריש דם בצואהגלי 13/05/2014 | 20:19ראיתי קריש דם בצואה. מה עושים? האמת אני יושבת המון, יותר מקודם.הוסף תגובה
תשובת מומחה קריש דם לגלי Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 14/05/2014 | 07:33שלום גלי,אין פרטים עלייך .גיל היסטוריה רפואית . בכל מקרה מומלץ לבדוק במה מדובר דרך רופא המשפחה .הוסף תגובה
CLOSTR.DIFFIC.TOXIN CD-TOX חיובי עוד אחת שהביאה אתה "חברים" מדרום אמריקה 12/05/2014 | 20:28בבדיקת צואה שעשיתי התוצאה הייתה חיובית ל CLOSTR.DIFFIC.TOXIN CD-TOX אני סובלת גם מאמבות בשם iodomueba beutchili כשהרופאים טוענים שאמבה זו היא אסימפטומטית ולא מטפלים בה. מהו החיידק שיצא חיובי וכיצד הוא עשוי להשפיע עלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קלוסטרידיום דיפיציל Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/05/2014 | 12:04שלום,חיידק זה נפוץ בעיקר בין כתלי בית החולים ולאחר טיפול אנטיביוטי ממושך אם כי ניתן גם לראות תחלואה באנשים ללא היסטוריה כלשהי . לגבי האמבה הנ"ל אכן מדובר בצורה שאינה שכיחה אבל בהחלט גורמת לשלשולים ותופעות נוספות במקרים מסויימים . לסיכום תוכלי לפנות לרופא המטפל על מנת לקבל טיפול מתאים (אנטיביוטיקה רחבת טווח ) ולחילופין ניתן לנסות לטפל בעזרת הרפואה הטבעית אם ע"י תמיכה בטיפול הקונבנציונלי ואם טיפול בפני עצמו .הטיפול למעשה הנו תזונה מניעתית וצמחי מרפא .מקווה שעזרתי . בהצלחה .הוסף תגובה
מה זה parasites microscopy? blastocystis hominis? רינה 12/05/2014 | 18:05נמצא בבדיקת צואההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלסטוציסטים Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 13/05/2014 | 11:53שלום רינה,מביא בפנייך קישור לקריאה קצרה אודות הטפיל . http://www.infomed.co.il/question-3034/ אם לאחר הקריאה יהיו שאלות פני אלינו שוב.הוסף תגובה
מה הנורמה אומרת? אבי 27/04/2014 | 19:25ערב טוב, היה לי בבדיקה נשיפה שעשיתי 17 גדול מהנורמה והביאו לי טיפול משולש אנטיביוטיקה ואני יהיה כנה איתך לא שמרתי ממש על תזונה והיום עשיתי שוב בדיקה חוזרת לנשיפה ויצא לי 0.205 DELTA C /m מזה אומר ??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תבחין נשיפה Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 28/04/2014 | 11:50התוצאה נמצאת בנורמה ולפיה כנראה שהטיפול שקיבלת הצליח.מאידך אם עדיין הנך סובל מאותם תסמינים,יתכן שתצטרך לחזור על הבדיקה שוב . אני אומר זאת מכיוון שהבדיקה לא מהימנה במאת האחוזים. התייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה.הוסף תגובה
ברזל ללא גלוטן ליטל 21/04/2014 | 12:47אני בהריון וחולת צליאק הרופא אמר לי לקחת ברזל 100 מ״ג. ונתן לי פולקס האם הוא מכיל גלוטן? במידה והוא מכיל איזה כדור כדאי לקחת? אני מעדיפה כדור ולא בשתיה. לקחתי פוריק וזה עשה לי שלשול. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ברזל ללא גלוטן Dipl.Ac.Herbs אבי פלד 23/04/2014 | 12:45שלום ליטל,לגבי הפולקס -מכיל מלטודקסטרין שזהו למעשה חומר עשוי מאחד מעמילנים -תירס או תפוח אדמה בדר"כ אבל עלול גם להיות עשוי מעמילן אחר המכיל חיטה...לפי הבנתי מתחת לאחוז מסויים של גלוטן/גליאדין לא מחויב היצרן (בצדק או שלא) לרשום שכן אין נזק באחוז כזה.מאידך תוכלי לבחור מוצרים אחרים שלא מכילים אפילו את זה. יש מספר תוספי ברזל ללא גלוטן כגון סולגר 25 מ"ג בכמוסה או פלוריויטל בנוזל(טעים).אין בדברי מעין המלצה רפואית ! יש להתייעץ עם איש מקצוע לפני נטילת תוסף/תרופה . בהצלחה :)הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
-
גידולים שפירים של הוושט
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דמיון מודרך
-
פסיכותרפיה בודהיסטית
בדיקות קשורות
-
אנטיגן למעטפת הפטיטיס B
-
נוגדנים סטרונגילואידים
תרופות קשורות
-
סיבוטראמין
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
מונחים קשורים
-
תוספתן
-
אפקט הפמליה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיהפורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית

אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון
ענת בויס