פורום פסיכיאטריה - עמוד 1437
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
קסאנקס
אלי סודאי 16/05/2011 | 15:09שלום דר רובין. בפגישתנו קבלתי את התרופה סימבלטה. במקביל אני עדיין לוקח את הקסנקס. 3 ימים לא לקחתי קסנקס וחזרתי לחוש רע. רוצה להגמל מהקסנקס. שאלתי באיזה אופן לעשות זאת? יום כן יום לא, א חצאי כדורים? אודה על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דר רובין, מחכה לתשובתך. תודה.
16/05/2011 | 19:19הוסף תגובה
-
דר רובין,
אלונה 17/05/2011 | 09:43שלום דחוף אפרט בקשר לאחי אלי סודאי. היה אצלך בביקור ביום חמישי. 4 ימים לקח 30 מג סימבלטה, כפי שהמלצת. הפסיק עם הקסאנקס 3 ימים.(לא היו הוראות ברורות בקשר לקסנקס). אתמול חש רע מאוד כפי שמעולם לא חש. חזר לקחת כדור קסנקס. היום בבוקר לקח 60 מג סימבלטה (עליו לקחת 10 ימים 60 מג ואחכ 90 מג) וכן לקח בנוסף כדור קסנקס. למרות זאת מרגיש רע מאוד. מדאיג לראות אותו כך. מה עושים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 14:22לאלונה ואלי, שוב, אין שום בעיה בלקיחת הקסאנקס בתקופה בה טרם הושג איזון עם הסימבלטה. כאשר יושג האיזון, יש לרדת בהדרגה בכמות הקסאנקס ואז כבר לא יהיה קושי בכך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סטילונקס
ורד 14/05/2011 | 09:11ברצוני לשאול לוקחת לבעיות שינה טרזודיל 100 ושזה לא עזר הרופא הוסיף סטילונקס חצי כדור ונרדמת הבעיה שאני מתעוררת ב4 ולא יכולה לישון יותר רציתי לשאול אם אמביין cr יכול להאיך את השינה יותר טוב ואם חצי כדור עוזר לכמה זמן אפשר להשתמש בשילוב הרי ההפרעת שינה שלי היא שנים ושבועיים זה לא יפתור לי את הבעית יש סכנה לקחתו תקופה ממושכת תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעות בשינה
דר' קרני רובין 16/05/2011 | 16:30לורד שלום, ככלל, אין בעיה לקחת את הסטילנוקס תקופה ממושכת. הבעיה היא רק של הסתגלות וצורך במינונים עולים. אני סבורה שקודם כל, צריך להבין ממה נובעת הפרעת השינה שלך. האם ייתכן שאת סובלת מדיכאון וזה חלק מהתסמונת? באופן כללי, אני מעדיפה לתת צירקדין ויחד איתו או נוקטורנו או כמות קטנה של סטילנוקס באופן זמני. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
סטילונקס
ורד 16/05/2011 | 19:29דר רובין לקחתי 2 לילות סירקדין ולא עזר בכלל עם הסיטולונקס נרדמת אבל קמה ב4 שמעתי על אמביין cr ליותר שעות האם זה נכוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטילנוקס
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:51לוורד שלום, לצירקדין לוקח כ-7 ימים עד שהוא מתחיל לעבוד. המגמה בצירקדין היא בסופו של דבר לגמול אותך מכדורי השינה ולכן לא הייתי עוברת לכדור שינה עם השפעה עוד יותר כבדה מאשר הסטילנוקס. בנוסף, כדאי לבדוק אם אין מקום לטיפול נגד דיכאון וחרדה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
טרזודיל
דבי 13/05/2011 | 08:12שאלתי האם נהוג היום לתת טרזודיל 200 מג לדיכאון או שנותנים אותו להפרעות שינה ותו לא?לוקחת גם לוסטראל בבוקר 100 מג האם השילוב טוב לדעתך והאם לא עדיף לשלב מ snri תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילובים
דר' קרני רובין 16/05/2011 | 14:22לדבי שלום, אכן, טרזודיל יעיל מאוד ככדור שינה וגם באופן מפתיע פועל בחלק מהמקרים כנגד הירידה בחשק המיני מה-SSRI's. לדעתי, עדיף לטפל או ב-SSRI או SNRI. שילוב של שניהם אפשרי, אך יכול להיות בעייתי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
טרזודיל
דבי 16/05/2011 | 19:26דר קרני לקחתי עד עכשיו איקסל במשך חודש וחצי ולא עזר עכשיו הרופא החליף ללוסטרל לדעתך לוסטראל לא מתאים לדיכאון \? וטרזודיל הוא נתן לחיזוק כי ניסתי בעבר רמרון בונסרין שלא עזרו טרזודיל לא מרדים אני לוקחת איתו סטילונקס אז למה השילוב בעיתי תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טרזודיל
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:48לדבי שלום, לוסטרל (סרטרלין) היא תרופה מצויינת כנגד דיכאון וחרדות. אני עדיין לא מבינה את ההגיון של טרזודיל אם הוא לא עוזר לך לשינה. כפי שעניתי לך במקום אחר, אני מעדיפה לתת צירקדין ואם דרוש עם סטילנוקס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שילוב תרופות בהמשך לשאלה. תשובה במהרה בבקשה
מני 13/05/2011 | 17:43כמו כן מטופל כרגע בשילוב הנל כחודש וחצי (סרוקסט 40 ןנלפאקסין 150 xr ) להמשיך ככה או שיש מקום להוריד מהסרוקסט או מונלפאקסין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מחכה לתשובה בבקשה דחוף
מני 14/05/2011 | 00:11הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב תרופות
דר' קרני רובין 16/05/2011 | 14:27למני שלום, כמו שכתבתי בתשובתי הקודמת: 1. האם הטיפול עוזר? 2. איזה ונלאפקסין אתה מקבל? (אפקסור, וויאפקס או וונלה) בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
לדר" קרני בהקשר לשאלתך
מני 16/05/2011 | 18:04אני בן 33 סובל מפוסט טראומה ptsd הונלפקסין 150 היא של חברת טבע אני מקבל את התרופה דרך משרד הבטחון וכמו כן אני מרגיש בסדר. השאלה היא מכיוון ששני התרופות עובדות על אותו אופן האם יש מקום להוריד אחת מהם? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא משנים סוס מנצח
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:42למני שלום, לוונלאפקסין 10% פעילות אדרנרגית ו-90% פעילות סרטונרגית. הסרוקסט יש לו כמעט 100% פעילות סרטונרגית. ככלל, הגיוני היה לעבור למינון גבוה יותר של הוונלאפקסין ולהפסיק את הסרוקסט. אולם, אני בדעה כי לא משנים סוס מנצח ואם אתה מרגיש טוב לא הייתי משנה דבר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שילוב של קלונקס וריטלין
הילה 14/05/2011 | 09:10שלום רב, רציתי לדעת אם השילוב של קלונקס שנוטלת שנים וריטלין LA שרק החלתי לנטול (כבר שבוע 40 מ"ג ליום), לא מתנגש אחד עם השני. אודה לתשובה בהקדם, בתודה מראש, הילההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילוב של קלונקס וריטלין
דר' קרני רובין 16/05/2011 | 16:26להילה שלום, למיטב ידיעתי, אין התנגשות בין שני הכדורים למעט אולי הפחתה קלה בתגובה לריטלין. מדוע את נוטלת קלונקס במשך שנים? האם ייתכן שאת סובלת מהפרעות קשב וקושי בריכוז? ולאי שקט שנוצר כתוצאה קיבלת את הקלונקס? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שילוב של קלונקס וריטלין
הילה 16/05/2011 | 17:42שלום, ד"ר קרני. תודה על תשובתך. לגבי הקלונקס שאני לוקחת שנים אני יודעת שזה להרגעה ולא לבעיות קשב וריכוז? לא זוכרת אם ציינתי שהתחלתי לקחת ריטלין LA, קרוב לשבוע 20 כפול 2ליום, לבעיות קשב וריכוז שאגב עוזר, אע"פ שביקשתי היום מהרופא שלי לעלות את המינון עקב מחשבה טורדנית שהשפיעה על הריכוז שלי. (עבודה חדשה) כנראה גם משפיע: נכנסתי למתח, ולחץ בראש... וגם עשו לי אבחונים מזמן ואבחנו שיש לי בעיית קשב וריכוז. יום טוב!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שילוב של קלונקס וריטלין
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:38להילה שלום, המינון המומלץ של של ריטלין הוא לפחות 0.9 כפול משקל הגוף. קרוב לוודאי שאת מקבלת מינון נמוך מדי. הרשי לי רק לציין שלא ריטלין ולא קלונקס אינם טיפול למחשבות כפייתיות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סימנים פסיכוטיים קלים
יואל 17/05/2011 | 08:12בוקר טוב דוקטור! ברצוני לשאול מה הכוונה ב סימנים פסיכוטים קלים ומה ההבדל בינם לבין סימנים פסיכוטיים רגילים אם אפשר לתת לי דוגמא כדי להבין מה זה סימנים פסיכוטיים קלים תודה לך יום נעים נ.ב באנגלית זה נקרא attenuated psychosis symptomsהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה ראיתי שענית לי מקודם
17/05/2011 | 13:35הוסף תגובה
-
-
כאבי בטן מכדורי נוגדי דכאון
סילית 15/05/2011 | 20:34בני בן 29 קיבל צ'יפרלקס למניעת דיכאון. והכדורים גרמו לו לכאבי בטן בלתי נסבלים. הכדור הוחלף ברסיטל וגם הוא גרם לכאבים חזקים. מה עושים???? הוא כבר פוחד לקחת עוד משהו אחר...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המלצה
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:34לסילית שלום, אין ברירה אחרת אלא לנסות סוג אחר של כדורים, או אפקסור, או וויאפקס או סימבלטה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
לד"ר קרני
ת' 15/05/2011 | 19:31אני בת 16,ולוקחת לוסטרל 150 מ"ג...מאז שהתחלתי לקחת את התרופה התחילה עליה מאוד חדה במשקל בלי שינויים בהרגלי אכילה או פעילות גופנית,אני לא אוכלת הרבה ואני פעילה גופנית כל יום. רציתי לדעת אם כאשר יפסיקו את התרופה(אמורים בקרוב) המשקל יחזור לקדמותו,או שעליי להבדק אצל רופא כדי לבדוק מה לא בסדר בחילוף החומרים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המלצה
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:27לת' שלום, כדאי שיבדקו אצלך את הפעילות של בלוטת התריס, כי כל התרופות נוגדות הדיכאון מורידות את התפקוד של בלוטת התריס ואם התפקוד הוא גבולי עוד לפני כן - אז יכולה להופיע תת פעילות. כמו כן, כדאי לדבר עם תזונאית על הרגלי האכילה שלך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
הטרדה נפשית - חיפוש מטפלים המתמחים בטיפול בקורבנות הנרקיסיסטים פרוורטים
עוד אחד שחטף 15/05/2011 | 15:59לצערי הרב עברתי מסכת של הטרדה נפשית במקום העבודה ומחוץ לה שהשלכותיה על נפשי ניכרות.(ראו ספרה של מארי פראנס הירוגוין "הטרדה נפשית") אני מחפש מטפל/ת המתמחים בטיפול בתופעה. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הטרדה נפשית
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:25לעוד אחד שחטף שלום, באפשרותך לבדוק את ההתמחויות של מטפלים באינפומד, הן פסיכיאטרים וכעת גם פסיכולוגים בפורטל בטיפולנט. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סממנים פסיכוטיים קלים
יואל 15/05/2011 | 08:14בוקר טוב דוקטור! ברצוני לשאול מה הכוונה ב סימנים פסיכוטים קלים ומה ההבדל בינם לבין סימנים פסיכוטיים קשים אם אפשר לתת לי דוגמא כדי להבין מה זה סימנים פסיכוטיים קלים תודה לך יום נעיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שכחתי להוסיף....
יואל 15/05/2011 | 15:49שכחתי להוסיף ,זה נקרא באנגלית attenuated psychosis symptomsהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סממניפ פסיכוטים קלים
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:23ליואל שלום, סימנים פסיכוטיים קלים הם בדרך כלל סימנים סימפטומים פסיכוטיים שהם פחות נוקשים מסימפטומיים פסיכוטיים במצב החריף. דהיינו, לאדם יכולים להיות קולות שהוא שומע אותם אך הם לא מפריעים לו. דוגמא אחרת היא חולה שהיה לי שהשב"כ היה משאיר לו סימנים בפחי הזבל, במצב פסיכוטי פעיל הוא היה מגיב לסימנים האלה ובמצב הקל הוא היה יכול לציין ששוב יש סימנים בפחי האשפה, אבל הם לא מטרידים אותו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה על תשובתך עכשיו זה ברור לי
17/05/2011 | 13:25הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
קלפטומניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פסיכותרפיה
-
טיפול בדיכאון וחרדות
-
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
-
דסיפראמין
-
נלטרקסון
-
מונחים קשורים
-
אסינדזיס
-
הספר הירוק
רופאים בתחום
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטריה
5.0
( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר