פורום פסיכיאטריה - עמוד 1436
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
לוסטארל
חלי 20/05/2011 | 10:29לוקחת לוסטראל 100 כבר שבוע לדיכאון ויש התגברות רצינית בדיכאון וחוסר תיאבון והרגשה כללית רעה האם הכדור לא מתאים לי.? או שיש כדורים יותר יעילים השתמשתי שנים בציפרלקס והיה מצוין עד שהפסיק להשפיע לקחתי חודשיים איקסל גם לא עזר מה דעתך? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לוסטרל
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 19:12לחלי שלום, שבוע ימים אינו אומר דבר. הרבה פעמים שמתחילים כדור חדש יש התגברות של הדיכאון ורק אחר כך מופיע שיפור. אם התחלת לקחת לוסטראל, הייתי ממשיכה לקחת לוסטראל (לוסטראל או סרטרלין) לפחות 150 מ"ג במשך 4 שבועות, ובמידה ולא חל שיפור עולה ל-200 מ"ג. בברה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
האם ישנם פה אנשים שטופלו על ידי דר קרני, ויכולים להמליץ?
דורון 16/05/2011 | 21:17שלום אני נמצא במצב של חיפוש רופא מיקצועי לבעית חרדה ודיכאון. [לאחר כישלון בטיפול עי רופא אחר] האם יש פה מישהוא שטופל אצל דר קרני ויכול להמליץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
האם ישנם אנשים שטופלו על ידי ד"ר קרני
16/05/2011 | 22:11קודם כול תוכל לקרוא עליה באינטרנט יש לה ריזומה עשיר מאוד. אני הייתי אצלה היא סבלנית מקצועית איכפתית ובכול בעיה אפשר לפנות אליה .כמובן שקראתי עליה באינטרנט היתרשמתי מאוד ולא התאכזבתי מהבחירה.הוסף תגובה
-
יש עוד ממלצים?
19/05/2011 | 20:58הוסף תגובה
-
ברור!
ע 21/05/2011 | 11:20אני יכול לכתוב לך כאן חמישה עמודים על כמה דר' רובין מוצלחת, בקיצור: אחרי 10 שנות טיפול ו7 פסיכיאטרים שונים, דר' הכי טובה ובהרבה מכולם! הכי מקצועית, עם הרעיונות הכי חדשניים ופתיחות ורצון ללמוד הכי גדולה שראיתי אצל כל רופא בכלל, לא רק פסיכיאטרים שטיפלו בי. לי הספיק לקרוא את התשובות שלה כאן בשביל להבין את זה, וכשניפגשתי איתה לא התאכזבתי. אין שום סיכוי שיש טובה ממנה בארץ. נקודה.הוסף תגובה
-
ע מאיזו בעיה אתה סובל?
22/05/2011 | 12:33מאיזו בעיה אתה סובל? היא פתרה לך את הבעיה?הוסף תגובה
-
-
אובססיה לאנשים ודיבורים 24 שעות
רויטל 18/05/2011 | 21:08האם יש דרך לפתור בעיה זו שנוצרה אצלי פתאום .אובססיה לאנשים ודיבורים 24 שעות ביממה. יום יום. לפני כן הייתי אוהבת את השקט שלי אבל כתוצאה משינוי שקרה אצלי הדיכאון וחרדות שעברתי ומטופלת עם ויפאקס 300 מג ואסטו 10 מג נוצר מצב שרוצה כל היום לדבר וזה מפריע לי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
"אובססיה" לאנשים ולדיבורים 24 שעות
דר' קרני רובין 19/05/2011 | 17:48לרויטל שלום, קודם כל, זו איננה אובססיה. אובססיה זה דבר שונה לחלוטין. אחרי שנעלמים הדכאון והחרדות, הרבה פעמים יש תחילה תגובה של שמחת יתר ופעלתנות יתר. יחד עם זאת, אם זה מתמשך ומפריע לך או לסביבה, כדאי להוריד מעט מהטיפול בתיאום עם הרופא המטפל. אולי כדאי לשקול את הורדת האסטו. בכל אופן, כל שינוי חייב להיעשות בהמלצת הרופא המטפל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
דיכאון מיגורי
16/05/2011 | 22:02וואו אזה יופי לא ידעתי שיש לך פרום ואני שמחה על כך.אני מאוד רוצה לדעת האם יש קשר בין דיכאון מגורי לנכות רגשית ופחד ממחויבות?ואם אדם מחליט לא לטפל בעצמו מה הסיכונים שהוא לוקח?חוץ מהסבל ההסתגרות והבדידות.אני פניתי אלייך במייל שלא שייך לפורום ובכול זאת ענית לי אני מודע לך.חברי טופל אצלך אך לא מעוניין יותר לטפל בעצמו. הוא חושב שהוא יכול להתגבר לבד.הוא אכן מתגבר לאחר 5-6 חודשים ושוב זה חוזר לאחר תקופה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיכאון מז'ורי
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 14:38שלום, אינני מבינה את המונח "נכות רגשית", אולי כדאי שתפרטי. דיכאון מז'ורי הינו שינוי ברגישות של הקולטנים במוח וזמינות של הטרנסמיטורים (חומרים שמעבירים את הגירוי). זהו תהליך כימי. לחץ או פחד מתמשך בהחלט יכולים לגרום לשינויים מהסוג הזה. הסיכונים שאדם לוקח כאשר אינו מקבל טיפול הינם של סבל מתמשך וסכנה שזה יביא בסופו של דבר לאובדנות. ככלל, אכן גל דכאוני יכול לעבור מעצמו, אך בדרך כלל ללא טיפול הוא חוזר שוב. אני מתקשה להבין מדוע לסבול, כאשר ניתן למנוע זאת. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דיכאון מזורי
18/05/2011 | 09:42האם יש קשר בין הדיכאון לבין נכות רגשית הכוונה בקושי רציני להביע רגשות.להרגיש, להעניק,לתת,לקבל,ליזום לבטא את עצמך,להיות מעורב לאהוב את עצמך והרגיש מאוהב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון מז'ורי
דר' קרני רובין 18/05/2011 | 17:24שלום, כמובן שיש קשר. בדיכאון, קשה להביע רגשות ובדרך כלל האדם מרוכז בהרגשה הרעה שלו ולא באחרים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה
18/05/2011 | 17:36תודה רבה לך עזרת לי קצת להבין יותר ולהקל עליי בהרגשה. מאוד מתסכל לראות את הצד השני סובל ואת חסרת אונים.ושוב תודההוסף תגובה
-
-
מחשבות מוזרות
אלעד 18/05/2011 | 08:23בוקר טוב דוקטור! לחבר שלי יש מחשבות שגפרורים יכולים להידלק לבד ולכן הוא לוקח אותם איתו תמיד ולא משאיר אותם בבית האם אלו מחשבות שווא ? ואם כן מאיזה סוג? תודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שכחתי לציין
18/05/2011 | 08:24הוא מאמין וקשה לשכנע אותו שזה לא נכוןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מחשבות מוזרות
דר' קרני רובין 18/05/2011 | 17:29לאלעד שלום, זה בין מחשבת שווא לבין מחשבה כפייתית. לא ניתן לענות כך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
בהמשך לתשובתך
יוסי 17/05/2011 | 18:07לעניין למה רסיטל לא עוזר לי אמרת שצריך להחליף לציפרמיל השאלה היא כמה מיליגרם כיום אני שותה 60 מיליגרם של רסיטל השאלה היא כמה מיליגרם וגם האם את בטוחה שזה יותר טוב לי לעשות מאשר כדור אחר אשמח אם תעני לי ....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 18/05/2011 | 17:22ליוסי שלום, אני ממליצה שתעבור ל-60 מ"ג ציפרמיל מהיום למחר. ברפואה, אין שום דבר בטוח, כך שאני לא בטוחה. אבל צריך לנסות. במידה וזה לא יעזור, הייתי מנסה לעבור לאפקסור או לסימבלטה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
מירו, ויפאקס והשמנה
מיכל 16/05/2011 | 20:03התחלתי לקחת ויפאקס בשילוב מירו. האם אחד או יותר מהכדורים גורם להשמנה? אינני מעוניינת לעלות במשקל... האם הדרך הרגילה למלחמה בעלייה משקל (תזונה מאוזנת וספורט) אפטיביים בקרה זה, אם אכן יש עלייה במשקל, או שמה הסיבה לעליה במשקל היא שונה מעלייה רגילה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מירו, ויאפקס והשמנה
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 14:28למיכל שלום, מירו גורם להגברת התיאבון והוא מצויין לאנשים שירדו במשקל כתוצאה מהדיכאון וכן עוזר בהפרעות שינה. כל תרופות נוגדות הדיכאון יכולות להוריד את תפקוד בלוטת התריס ולכן יש צורך לבדוק את תפקוד בלוטת התריס. אני חוששת שתצטרכי להילחם בעלייה במשקל באמצעות תזונה מאוזנת וספורט. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
טישטוש ועירפול
מיכל 17/05/2011 | 17:29תודה רבה על התשובה המהירה. כאמור, התחלתי עם הכדורים כעת. מירו לפני השינה. מזה יומיים שאני קמה עם עיניים אדומות. בנוסף הראייה מטושטשת מאוד ואני מרגישה מעין עירפול חושים שלא עובר כל היום. מאוד קשה לתפקד (עבודה וכד'). האם זוהי רק בגלל תקופת ההסתגלות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טישטוש ועירפול
דר' קרני רובין 18/05/2011 | 16:11למיכל שלום, קרוב לוודאי שזה מהמירו. תנסי לילה אחד ללכת לישון בלי המירו ותראי אם את קמה בלי העיניים האדומות והטשטוש האמור. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
טיפול ב-ADHD בעזרת ריספרדל ?
מרדכי 17/05/2011 | 14:10בני בן 4.9 אובחן כלוקה בבעית קשב ורכוז קל עם אימפולסיביות מרובה ע"י רופא נוירולוג + מאבחן קשב וריכוז(פסיכו לנגוויסט). שניהם המליצו על טיפול פסיכולוגי + סיעת צמודה בגן. היום נפגשתי להתיעצות עם מנהל מחלקה נוירולוגית שבחן את הילד והציע לנו לפתור את הבעיה במתן ריספרדל טיפות פעמיים ביום 0.125 מ"ג והחל מהשבוע ה-2 להעלות ל-0.25 מ"ג הוא ציין בפני שתופעות הלוואי היחידות המוכרות הן עייפות מוגברת(שינה עמוקה) ,בריחת שתן בשינה והגברת התיאבון . 1. האם מוכרות תופעות נוספות לתרופה זו ? 2. הוא ציין שהתרופה תפתור את בעיית האיפולסיביות ללא בעית הקשב , אך כיוון שהילד ממש בעל כישורים מאוד גבוהים ברוב התחומים ( ברוב התחומים 1-2 שנים מעל ממוצע גילו) , הטיפול ב"קוצים" יביא גם לפתרון בבעית הקשב+רכוז. ברשימת התרופות באתר קראתי שהיא מיעדת רק לחולי פסיכיאטרי קשה. למה יש להעדיפה על ריטלין ? ( או בכלל אי טיפול תרופתי ?)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול ב-ADHD
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 14:45למרדכי שלום, אינני פסיכיאטר של הילד. יחד עם זאת, אני מסכימה עם תהיותיך. אני סבורה שגם קצת מאמץ מצד הגננת וייתכן טיפול בריטלין היה פותר את הבעיה. אני ממליצה כי תפנה לפסיכיאטר של הילד, עדיף במרכזים גדולים (כמו בביה"ח שניידר). בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
דוקטור קרני היקרה מפז
דינה 16/05/2011 | 21:42דוקטור קרני היקרה את פשוט יקרה מפז.התשובות העיניניות שאת נותנת כל כך מפורטות כתובות בשפה פשוטה ,הרצון שלך לעזור ולהסביר ניכר בתשובות מהלב את מרחיבה בתשובותייך ונותנת טיפים על מה טוב יותר לשואל לדעתך. פשוט אין כמוך.אני עוקבת באינטרנט על תשובות של רופאים בפורומים דומים ויש להם הרבה מה ללמוד ממך .אני מאחלת לך בריאות אריכות ימים ונחת .שיהיה לך רק טוב בחיים כמו שאת עושה טוב לאחרים ובצניעות. ישר כוח מעריצההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 14:32לדינה שלום, עוד אהפוך לטווס מהמחמאות. תודה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
לוריוון
שרון 16/05/2011 | 17:54שלום רב שמי שרון ואני בולעת לפעמים כדור שנקרא לוירוון , היו לי התקפים לפניי שנתיים והיום כשני מרגישה שההתקף עומד להגיע אני בולעת חצי כדור וזה עוזר לי , שאלתי האם חצי הכדור שאני בולעת לפעמיים גורם לתאבון מוגבר או התנפחות בגוף? אודה לך אם תחזרי אליי בתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לוריוון
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 14:24לשרון שלום, לוריוון אינו גורם להשמנה. במידה והשמנת, אנא בצעי בדיקות של תפקוד בלוטת התריס והתייעצי עם דיאטנית איך לשנות את הרגלי האכילה שלך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
מיזופוניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
מייצבי מצב רוח
-
טיפול בסכיזופרניה
-
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
-
רבוקסטין
-
תיורידאזין
-
מונחים קשורים
-
ביפולרי
-
אונומטומניה
רופאים בתחום
ד"ר אברהם יקיר
פסיכיאטריה
ד"ר רונן בן יוסף
גריאטריה
5.0
( 39 חוות דעת )
"ביקור הבית של דקטור בן יוסף היה לאמא שלי חולת אלצהיימר. זהו ביקור הבית השני של הרופא אצלה.
דוקטור בן יוסף הוא רופא מקצועי מאוד. אדיב, רגיש למצבה, מכבד מאוד וגם לאחר סיום הביקור הוא זמין לנו (המשפחה) בכל עת שנחפוץ. ממליץ עליו בחום"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר