פורום פסיכיאטריה - עמוד 1448
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
אמביאן CR
ורד 22/03/2011 | 12:35האם אמביאן CR ממכר? והאם אפשר להשתמש בו לאורך זמן ארוך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אמביאן CR
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 19:06לורד שלום, ככלל, התמכרות הינה התופעה שרואים כאשר נוטלים מורפין לדוגמה, אשר כאשר כל פעם צריך לעלות את המינון כדי לקבל את אותו האפקט. במובן זה, יש אנשים אשר עבורם האמביאן ממכר. ככלל, מספר השעות בהן האמביאן משפיע פוחת אם נוטלים אותו זמן ממושך. עדיף בדרך כלל לשחלף מדי פעם את התרופות במידה ואת נזקקת לתרופות שינה באופן קבוע. חשוב מכך, לנסות ולאתר את הגורם להפרעות בשינה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
מדיטציה
רון 22/03/2011 | 10:02יש לי סכיזופרניה ו ocd הסכיזופרניה נובעת רק בגלל מחשבות שווא ושיפוט לא נכון של המציאות שהתבטא בכך שכל פעם שסיימתי את פעולותי בחדר מסויים הייתי בודק דקות ארוכות אם שכחתי שם משהו על הרצפה והשולחן וגם עסקתי במיסטיקה כמו קבלה וכישופים וגם כמעט ולא יצאתי מהבית לפני הטיפול מעולם לא היו לי חזיוניות שווא ולא שמעתי קולות ולא היה לי פרוניה או תחושת רדיפה ומעולם לא לקחתי סמים אני נוטל ריספירדל כבר 6 שנים ולא נמצא בביקורת פסכיאטרית כבר 5 שנים יש לי לחצים בחיי היום יום ולכן אני רוצה לתרגל שיטת רגיעה האם מותר לי לתרגל מדיטציה על שלל סוגיה או הרפיה ודמיון מודרך או רגיעה על ידי מכשיר אור וצלילים שאמור לשנות את גלי המוח ולהרגיע ואם אסור לי את השיטות האלה אז מדוע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
OCD ומדיטציה
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 18:53לרון שלום, הרשה לי להרים גבה על האבחנה של סכיזופרניה. התיאור שלך הינו תיאור של הפרעת OCD ולא של סכיזופרניה. לדעתי, אינך מקבל את הטיפול הראוי - עליך לקבל תרופה מקבוצת ה-SSRI וזאת במינון גבוה בשילוב עם טיפול התנהגותי. כיום יש אף טיפולים קוגניטיביים טובים ל-OCD. לריספרדיל שאתה מקבל אין תגובה סרטונרגית מספקת כדי לעזור ב-OCD, ולכן לדעתי עליך לפנות לפסיכיאטר שמתמחה ב-OCD בכדי לקבל את הטיפול הראוי. על פי רוב, OCD אינו מגיב למדיטציה או להרפיה. לא ברור לי האם אתה מדבר על חרדה ומתח כתוצאה מ-OCD או בנוסף ל-OCD. יחד עם מה שאמרתי, אין קונטרה אינדיקציה לעשות הרפיה או מדיטציה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
מתן שתן מרובה
ניב 22/03/2011 | 01:38שלום ד"ר אני בן 22, בריא בדר"כ ופעיל מאוד ספורטיבית. בשבועיים האחרונים יש לי בעייה שמטרידה אותי מאוד . יש לי מין תחושה אחרי שאני משתין של חוסר התרוקנות + לפעמים צריבה בקצה הפין , בשופכה אני חושב... ולעתים קרובות גם אני משתין בתכיפות,... כל שעה בערך. חשוב לציין שלפעמים זה קורה ולפעמים לא...שעות שכן ...שעות שלא... היה לי את זה בתקופה של שבועיים בצבא , אבל זה עבר לחלוטין! וגם אז לא מצאו כלום בבדיקות דם ובבדיקות השתן! וגם עכשיו , בדיקות השתן והדם שלי תקינות לחלוטין. עוד דבר שחשוב לציין, אני טס עוד חודש ל-5 חודשים למרכז אמריקה...אני מאוד מתרגש מהנסיעה ומפחד שהיא תהרס לי בגלל זה...אני גם קצת לחוץ מהנסיעה ומהטיול...בכל זאת , המון זמן! מה שאני שואל זה שיכול להיות שזה פסיכולוגי לגמריי? ואם כן , יש דרך להקל טיפה עליי? חח כדורים או משו משהו...שאני יהיה יותר רגוע? ואם לא...יש עוד בדיקות שכדאי שאעשה? תודה רבה דוקטור!! ניבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מתן שתן מרובה
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 18:46לניב שלום, 1. קודם כל, הייתי מתייעצת גם עם נפרולוג. 2. הצריבה יכולה לנבוע גם משתיה לא מספקת. האם אתה שותה מספיק? 3. יש אנשים שמגיבים ב"מתן שתן עצבני" כל כמה דקות כאשר הם מתרגשים, וייתכן וההתרגשות שלך גורמת לתופעה. יחד עם זה, לא הייתי פוסקת כך מבלי לקבל את חוות דעתו של הנפרולוג, במיוחד לאור הצריבה. 4. במידה ונפרולוג יקבע כי מדובר בתגובות "עצבניות", לא הייתי נוטלת תרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים. ניתן להשתמש בתרופות "טבעיות", כמו קלמנרבין וכן ללמוד לעשות הרפיות או מדיטציה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סימלבטה
יסמין 21/03/2011 | 21:02שלום רב נוטלת סיבלטה 30 מ"ג לחרדות וכן פיברומיאלגיה (בעיקר עייפות מרובה), התרופה מאוד מעייפת אותי ואני חוששת מהעלאת מינון (כפי שממליץ הרופא), אשמח לשמוע דעתך , האם לא מוטב לנסות וולבטרין? שאלה נוספת- היתכן קשר בין הסיבלטה להופעה של פצעים ואפטות מרובות על הלשון ובחניכיים (מצב שלא קרה בעבר) מודה לך מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סימבלטה, עייפות ואפטות.
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 18:39ליסמין שלום, 1. סימבלטה 30 מ"ג זה קצת כמו להיות חצי בהריון, אם כבר את נוטלת את התרופה עדיף לקחת מינון שיש בו בכדי לעזור לך. אני בדרך כלל עולה עד 90 מ"ג ולפעמים עד 120 מ"ג, כטיפול לחרדות. 2. אשר לעייפות, יש בודדים המתלוננים גם במינון גבוה על עייפות מסימבלטה. במקרים אלה, אין מנוס אלא להחליף את התרופה. לדעתי, לא הגיוני להחליפה לוולבוטרין, במידה ותגיבי בעייפות זו גם למינונים גבוהים יותר. עייפות זו יכולה להיות גם חלק מהתמונה של האפטות. ראי להלן. 3. האפטות, לעומת זאת, יכולות להיות או רגישות יתר לתרופה או חלק ממחלה אוטו - אימונית. יותר מ-15% מאלו המאובחנים כסובלים מפיברומיאלגיה, מתברר בדיעבד שהם סובלים ממחלה אוטו-אימונית, דוגמת לופוס (זאבת). לדעתי יש מקום לבדוק אצלך את הנוגדנים מהסוג של ANA, Anti DNA וכו'. 4. הייתי מתייעצת על התופעות בפה ועל הסיכוי שמדובר במחלה אוטו-אימונית עם ראומטולוג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
פרוזאק או ציפרלקס?
אלה 21/03/2011 | 19:51שלום, אני בת 35, בחורה עצמאית ופעילה בד"כ. בימים אלו עושה את דרכי לאימהות יחידנית מבחירה, נמצאת בטיפולי פוריות קשים ומתישים בשלוש השנים האחרונות. בחודשים האחרונים שמתי לב לשינויים בהתנהגות אצלי, שינויים שהתבטאו בחוסר סבלנות, תוקפנות יתר, התפרצויות בכי מביכות (אני בוכה המון) ורצון להתבודד. פניתי לרופא המשפחה החדש שלי בגלל סיבה אחרת, הוא בדק אותי, בדיקה רגילה של דופק וכאלה אבל אני הייתי מאוד מתוחה, קפצתי מכל תזוזה שלו. הרופא זיהה את זה וכנראה עוד כמה דברים וזה הביא אותו להמליץ לי על ציפרלקס. חברה שלי נוטלת אותם כבר שנים בעקבות חרדות שהופיעו אחרי לידה ולה, הם עוזרים מאוד והיא מודעת לעיניין התלות בהם. את התהליך שלי אני עוברת בליווי פסיכולוג שאליו אני הולכת כבר כמה שנים, כשסיפרתי לו על מה שהרופא המליץ, הוא הסתייג ואמר שהוא לא חושב שאני זקוקה לתרופה מהסוג הזה, אם כבר אז כדאי לבחון את התרופות מקבוצת הפרוזאק, כאן קראתי ששתי התרופות שייכות לאותה קבוצה, אז מה בכל זאת ההבדל בינהן? עניין התלות חשוב מאחר ואני מקווה להיכנס להריון, הייתי רוצה לדעת שיש תרופה שיכולה לעזור לי לעבור את התקופה הזאת ושאוכל להפסיק אותה עם הכניסה להריון מבלי לחוות זעזועים. אודה מאוד לתשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פרוזאק וציפרלקס
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 18:28לאלה שלום, 1. טיפולי פוריות, שפירושם קבלת כמויות גדולות של הורמונים, יכולות לגרום לשינויים במצב הרוח דוגמת דיכאון וחרדה. קרוב לוודאי כי זו הסיבה שהמצב הזה פרץ אצלך. 2. הצדק איתך. ציפרלקס ופרוזאק שייכים לאותה קבוצה. אף אחת מהן לא יוצרת תלות ובוודאי לא התמכרות. יש מצבים שלא ניתן להפסיק את הטיפול מבלי להסתכן בחזרה של הסימפטומים, אולם לא ניתן לקרוא לזה תלות. זה כמו להפסיק טיפול של טירואיד (אלטרוקסין או אינסולין) כאשר יש תת פעילות שמצריכה טיפול. 3. בהריון, ניתן להמשיך עם טיפול ב-SSRI's. עדיף טיפול בלוסטרל או ציפרמיל על טיפול בפרוזאק או סרוקסט. אני סבורה כי אם השינויים ההרומונליים אשר נגרמים לך עקב טיפולי הפוריות גורמים למצב שתיארת, כדאי שתקחי או לוסטרל או ציפרמיל. 4. ניתן להתייעץ לגבי הסיכון בהריון עם המרכז הארצי לייעוץ טרום עוברי במספרים: 02-6243663 ו- 02-6243669. 5. מאחר ואת מגיבה כך לשינויים ההורמונליים, ייתכן ולא יהיה מנוס אלא לקחת את הטיפול עד לאחר שתלדי, אך ההחלטה דורשת ליווי של פסיכיאטר. 6. יודגש כי עדיף הרבה פעמים טיפול תרופתי מאשר לדוגמה התקפי חרדה הגורמים לירידה בזרימת הדם לעובר העושה נזק. 7. לגבי ההבדל בין פרוזאק וציפרלקס, ההבדל הוא רק בתופעות הלוואי וזמן מחצית החיים. כלומר, משך הזמן שהתרופה נשארת בדם לאחר הפסקתה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
בעיות בכבד
שלומי 20/03/2011 | 21:42ד"ר שלום רב, אני מטופל בציפרלקס 20 מ"ג כבר קרוב ל 4 שנים בבדיקות דם שאני מבצע פעם בחצי שנה ישם שינויים דרסטיים בתפקודי הכבד וכנ"ל בכולסטרול וטרגליצרידים שבעבר לא היו האם הציפרלקס שזו התרופה היחידה שאני נוטל יכולה לגרום לכך. אינני שותה כלל אלכוהול ומקפיד עך תזונה גילי 33 האם ישנה תרופה שלא פוגעת בתפקודי הכבדהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בעיות בכבד
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 18:17לשלומי שלום, לא ידוע לי על הפרעות בתפקוד הכבד כתוצאה מציפרלקס. גם בעלון לרופא של תרופה זו לא מופיעה הפרעה מסוג זה. לעיתים יש רגישות יתר אינדבידואלית, יחד עם זאת אני בספק. על איזה סוג של הפרעות בתפקוד הכבד מדובר? במילים אחרות, אילו ערכים היו לא תקינים ומה היו הערכים? האם ייתכן שעברת צהבת כלשהי, או מחלה דוגמת מחלת הנשיקה (EB virus)? אשר לערכי הכולסטרול והטריגליצרידים, זה בוודאי אינו קשור לציפרלקס. הייתכן שעלית מאוד במשקל ואינך עושה ספורט? מכל מקום, אני ממליצה כי תפנה לקרדיולוג או למומחה לליפידים בכדי לטפל בנושא זה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
efexor xr
רוני 20/03/2011 | 21:20אני לוקח שנה efexor xr . עד לפני חודשיים לקחתי 250 מ"ג .הרופא הוריד לי את המינון ועתה אני לוקח 150 מ"ג .כמה זמן יקח לי להפסיק את הטיפול? ואיך מורידים את המינון בהדרגה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
efexor xr
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 18:08לרוני שלום, לא כתבת מדוע קיבלת אפקסור XR, ועל כן מאוד קשה להגיב על קצב ההורדה של האפקסור. ככלל, אני ממליצה על הורדה של לא יותר מ-37.5 מ"ג, אחת לחודשיים ולא בחורף. ירידה כזו מונעת תופעות לוואי ומאפשרת החזרת הטיפול במידה וחלה נסיגה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
הרגשה רעה יומיים לאחר ערבוב אלכוהול וויאפקס
עדי 20/03/2011 | 12:34שלום, אני נוטלת ויאפקס 37.5 מג ביום (בדרך לאפס). לפני יומיים שתיתי יותר מדי במסיבה, ואני עדיין מרגישה כמו בהאנגאובר.. בחילה חולשה כאב בטן וכיוצא בזאת. שאלתי היא האם זה עקב הערבוב? (מעולם לא קרה לי בעבר שהרגשה רעה מאלכוהול נמשכה יותר מהיום שלמחרת) ומדוע זה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ומה ניתן לעשות בכדי להרגיש יותר טוב?
עדי 20/03/2011 | 12:38הוסף תגובה
-
קרה לי משהו דומה עם קלונקס...
20/03/2011 | 19:33כאבי בטן קשים כאילו יש לי חור בבטן, אצלי זה עבר תוך בערך 24 שעות אני מקווה שאצלך זה יעבור מהר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הנגאובר יומיים לאחר ערבוב אלכוהול וויאפקס
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 18:03לעדי שלום, צר לי שאני עונה לך רק היום, אך אני מקווה שבנתיים ההנגאובר חלף. סביר להניח כי הרגשתך הרעה, אם שתית את הכמויות המטורפות שצעירים שותים לאחרונה, יכולה להימשך יומיים, בלי קשר לתרופה שהייתה כבר בכמות מזערית. לשאלתך השניה, הדבר היחיד שניתן לעשות זה לא לשתות בכמויות מופרזות. במאמר מוסגר, אציין כי כדאי שתהיי מודעת לנזקים ששתייה מופרזת של אלכוהול יכולה לגרום. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערבוב אלכוהול וקלונקס
דר' קרני רובין 27/03/2011 | 18:05שלום, איני יכולה שלא להגיב על ערבוב קלונקס עם אלכוהול - מדובר בסכנת חיים. כל בנזודיאזפין וקלונקס בכללם, יחד עם אלכוהול יכול לעשות דום נשימה, ועל כן יש להימנע מכך באופן קטגורי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
נוזינן מול אנטומין
ורד 16/03/2011 | 22:20אני לא מצליחה להרדם בלילות ואני לוקחת שני אנטומין (80 מג") בגלל שזה לא עוזר הרופא נתן לי לקחת במקום זה שני נוזינן של 25 מ"ג (סה"כ 50 מ"ג). האם הנוזינן הוא אכן יותר חזק מהאנטומין?, והאם במינון הזה הוא גורם להשמנה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נוזינן מול אטומין
דר' קרני רובין 20/03/2011 | 01:55שלום ורד נוזינן היא תרופה שונה לגמרי מאטומין. כאנטיפסיכוטית תרופה זו אולי חלשה יור מאטומין. כמרדימה אולי חזקה מהאטומין. נדיר מאד שתהיה לתרופה זו השפעה משמינה. יחד עם האמו, יש לה תופעות לואי רבות כמו נפילת לחץ דם כשקמים בבת אחת משכיבה לעמידה, סחרחורות, פה יבש ועוד. הייתי מוסיפה לכל תרופה צירקדין שפותח שערי שינה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
חייבת עזרה דחןפה לאחר הפסקת סרוקסט
סיגל 15/03/2011 | 21:29לקחתי במשך כחודש וחצי סרוקסט בהתחלה 40 מ"ג ואחרכ הורדתי לכדור אחד ואז הפסקתי לגמרי... מס ימים לאחר שהפסקתי התחלתי לסבול מטישטוש סחרחורות איומות וזה הולך ומחמיר ...האם זה יכול להיות כתןצאה מהפסקת הכדורים?ואם כן כמה זמן אני אמורה לסבול?אני לא מצליחה לתפקד מרוב שהסחרחורות חזקות וכבדות חזקה בעיניים נבדקתי אצל רופא עיניין ואאג ןהכל תקין ..בבקשב עיזרו לי אני מיואשת מרגישה לפעמים כמו נתק מהעולם...(הפסקתי בגלל השמנה מהירה כ 5 קילו)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניסיון לעזור
דר' קרני רובין 16/03/2011 | 11:45לסיגל שלום, אני מבינה כי התופעות נמשכות כבר זמן מה (הספקת לעשות מס' בדיקות). נראה לי כי משך הזמן שזה נמשך הוא ארוך מדי לתופעות לוואי של סרוקסט, זה גם לא התחיל מיד לאחר ההפסקה, אלא מס' יים אחרי ההפסקה. מסיבה זו, נראה לי כי מדובר בחרדות ולא בתופעות לוואי. מאחר וסרוקסט גרם לך להשמנה קשה, הייתי מנסה או פרוזאק (פלוטין) או סימבלטה, שאינם גורמים להשמנה. בנוסף, חשוב לבדוק את התפקוד המלא של בלוטת התריס שלך לפני ואחרי מתן התרופות, כי לכל התרופות נוגדות הדיכאון יש נטיה להוריד קצת את תפקוד בלוטת התריס ואם התפקוד הוא גבולי אצלך אז זה מוריד את זה מתחת לנורמה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
חייבת עזרה דחןפה לאחר הפסקת סרוקסט
סיגל 16/03/2011 | 18:58התופעות הם שבוע בלבד...את הבדיקות עשיתי ביום אחד בבית חולים..התופעות התחילו בשבת שהייתה וביום רביעי הפסקתי את הטיפול האם זה הגיוני שזה אולי באמת תופעות הלוואי?אני מודה לך הכל מקרה על תשובתך והתייחסותך המהירה מעריכה מאוד סיגלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נסיון נוסף לעזור
דר' קרני רובין 20/03/2011 | 01:43לסיגל שלום במידה וזה התגובה להורדת התרופות זה יחלוף תוך כשבוע. במידה וזה לא חולף הייתי מתייחסת לזה כאל התחדשות החרדות ומנסה תרופה שאינה גורמת להשמנה ובמידת הצורך מווסתת את התירואיד. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה
-
קלפטומניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
טיפול רגשי למבוגרים
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
-
פנלזין
-
אימיפראמין
-
מונחים קשורים
-
יק"ר
-
ביפולרי
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר