פורום פסיכיאטריה - עמוד 1454
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
פסיכופטיה ועוד
נדב 17/02/2011 | 19:50שלום אני בן 16 ואני בטוח שאני סובל מ פסיכופתיה אין לי רגשות ולא מצפון, חרטה ואמפטיה. פעם היה לי הרבה מאד והייתי מאד רגיש ומתחשב בכל אחד ובמשך הזמן נעלמו לי הרגשות וכל מה שכתוב על פסיכופטיה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%94 יש לי.. חוץ מזה שאין לי עכשיו גם רצונות להצליח, כסף לא מעניין אותי, לא מעניין אותי חברים בקיצור כלום למרות שיש לי פוטאנציאל להשיג הרבה כסף וחברים. לא מעניין אותי להתקדם פשוט כלום. (אין לי גם תרגש כעס) אני יכול להיות אכזרי וזה לא מזיז לי אין לי טיפת מצפון ורגש נהייתי חרא של בן אדם, אני רוצה להשתנות ולהיות בן אדם טוב כמו פעם, שרוצה להתקדם, ולהצליח, ולהיות רגיש ולדאוג לסביבה, לא רק בגלל שצריך אלה בגלל שזה בא ממני. כי עכשיו פשוט לא אכפת לי. עכשיו אין לי אפילו מצפון!! אני לא משקיע בלימודים ולא כלום נשאר במקום וזה פשוט לא מפריע לי. אני רוצה שיהיו לי רצונות ולב טוב כמו פעם (יותר מזה לא ביקשתי כלום!) קראתי על זה הרבה והבנתי שזה יכול לגרום גם ממשהו שהיה ואז נעלם אז קרא לי משהו כזה ולפני שבועיים רק סידררתי את זה (מאוחר מדי כנראה) האם גם פסיכופטים יכולים להחלים ולחזור למוטב והשתחרר מהחרא הזה כבר ?! מה לעשות כדי לא להיות פסיכופט ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פסיכופתיה ?
דר' קרני רובין 09/03/2011 | 15:48לנדב שלום, איתך הסליחה על האיחור הרב במתן התשובה, בשל היעלמות השאלה יחד עם קבוצה שלמה בים השאלות. אשר לפסיכופתיות - עוד לא פגשתי פסיכופת שרוצה להשתנות ושרוצה להיות בן אדם טוב ורגיש ודואג לסביבה, ושרוצה לב טוב. יתרה מכך, אתה מספר על כך שאין לך רצון להצליח ולהשקיע בלימודים. אני מוכרחה לומר שלי אתה נשמע על פניו, כמי שסובל מדכאון ושתרופות נוגדות דיכאון יכולות לעזור לך. כמובן שללא בדיקה יותר מעמיקה, לא ניתן לומר בוודאות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
פריזמה ועוד
17/02/2011 | 12:00שלום, אני מטופלת בפריזמה 80 מ"ג עקב הפרעות חשיבה אובססיביות ואכילה כפייתית, לאחרונה הוסיף לי הפסיכיאטר גאודון- אבל אחרי שבוע של היפר מאניה מטורפת הוא הפסיק לי את הכדור. עכשיו הוא נתן לי אביליפיי, אבל בגלל שהוא נזהר שלא תקרה לי שוב היפר מאניה או משהו דומה, הוא אמר לי להתחיל עם 2.5 מ"ג. האם יש סיכוי שכדור בכמות כזו ישפיע בכלל על משהו? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריזמה
דר' קרני רובין 09/03/2011 | 15:37שלום, איתך הסליחה על האיחור הרב במתן התשובה, בשל היעלמות השאלה יחד עם קבוצה שלמה בים השאלות. זו הפעם הראשונה שאני שומעת על מאניה מטורפת כתוצאה מהוספה של גאודון. ייתכן שהסיבה נבעה ממינון נמוך. לא כתבת באיזה מינון קיבלת הגאודון. אשר לאביליפיי, הוא נחשב לכדור אנטי מאני, אנטי דכאוני ואנטי פסיכוטי. בדרך כלל, בכדי לדכא אמניה דרושים מינונים של 10-15 מ"ג כמנת אחזקה. לכל הפסיכיאטרים בארץ, האביליפיי היא תרופה חדשה ואין ניסיון רב איתה. הניסיון שלי עם חולה מאני דיפרסיבי אחד עם נטיה יותר למאניות, מראה כי התרופה טובה למניעת מאניה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
Nortriptyline לעומת בונסרין (mianserin)
בדוי 24/02/2011 | 00:37שלום, אני חי כעת בארה"ב. בעבר, כשגרתי בארץ, נטלתי בונסרין. לאחרונה חשתי שוב צורך לחזור לטיפול תרופתי. רופאת המשפחה (בארה"ב) לא שמעה על mianserin ורשמה לי Nortriptyline, מאחר והיא הבינה שאני זקוק לנוגד-דיכאון טריציקלי. האם שתי התרופות זהות? (דרך אגב, אני נוטל תרופות "מיושנות" אלה כי התרופות מסוג SSRI גרמו לי לתופעות לואי לא נעימות).הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
נסיון לעזור
24/02/2011 | 11:20אני חושבת שהן לא זהות, אבל Mianserin=Bolvidon=Tolvon=Depnon=Norval צאיך לראות מי מהן מוכרת בארה"בהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בונסירין
דר' קרני רובין 02/03/2011 | 00:04שלום, בונסרין ונורטריפטילין אלו תרופות מקבוצות שונות. הנורטריפטילין היא תרופה טריציקלית ואילו הבונסרין (המינסרין) הינו תרופה שונה. אם אין מינסרין בארה"ב אולי תנסה את הסימבלטה שיש שם (דולוקסיטין) שהוא עובד גם על הסרוטונין וגם על האדרנלין בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
גמילה מקסנקס
צחון 23/02/2011 | 20:14כבר 20 שנה אני צורך קסנקס בשנתיים האחרונות ירדתי ל 0.25 מג *2 ליןם איך להמשיך לרדת ללא תופעות גמילה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גמילה מקסנקס
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 23:38לצחון שלום קודם כל כל הכבוד לכך שירת בהדרגה בכמות מ-2 מ"ג ל0.25 מ"ג. אני בספק שהפסקט מינון זה תגרום לתופעות קשות. ניתן כמובן לרדת לחצי כדור של 0.25 ורק אחר כך להפסיק. יחד עם זאת בשביל מה? ניתן לחיות עם כך עוד 20 שנה ודבר לא יקרה בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
לחץ נפשי - שאלתי בשבוע שעבר ועדיין לא קיבלתי תשובה
אלי 23/02/2011 | 13:28אני גבר בן 41 בריא בדר"כ, לפני כחצי שנה עברתי תקופה עם לחץ נפשי מהעבודה במשמרות, היו לי סימפטומים של לחץ נפשי הכוללים: חרדות, בחילות, רעידות בגוף, סחרחורות, הרדמות של כפות הידיים והרגליים אי שיווי משקל, הזעה מוגברת, שלשול והרגשת לחץ נפשי כך שבעקבות זה לא יכולתי לתפקד כרגיל (חוסר מצב רוח), וכמו כן לא היה לי תאבון. נויירולוגית נתנה לי כדורי רמוטיב, השתמשתי בהם כחודש וזה לא עזר לי, ולאחר מכן נתן לי הרופא כדורי וולבוטרין, התחלתי לקחת אותם לפני יומיים, ברצוני לדעת האם כדורים אלו מתאימים למצבי זה? או שיש כדורים אחרים שמתאימים יותר למצבי (כמו סרוקסט)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לחץ נפשי - תשובה חוזרת
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 23:32לאלי שלום, עניתי לשאלתך מהשבוע שעבר כי התיאור שלך מתאים להתקפי חרדה ולקראת הסוף גם לדיכאון. להתקפי חרדה (פאניקה) הטיפול המתאים ביותר הוא בתרופות נוגדות דיכאון מקבוצת ה-SSRI's וזה כולל את הפרוזאק, פאבוקסיל, סרוקסט כפי שציינת, ציפראמיל, ציפראלקס ולוסטרל. בנוסף, מאוד יעילה גם הסימבלטה, אך היא איננה בסל. התרופות שקיבלת יעילות לדיכאון, אך פחות להתקפי פאניקה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
St John's Wort
רועי. 23/02/2011 | 12:26שלום לדר' רובין, האם למיטב ידיעתך ניתן להשיג בארץ את צמח המרפא פרע (סייט ג'ון וורת), והיכן. והאם לנסיונך הוא יעיל כטיפול בהפרעות חרדה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
זו בעצם רמוטיב? דורשת מרשם?
23/02/2011 | 12:32הוסף תגובה
-
לרועי - תקנו אותי אם אני טועה
23/02/2011 | 22:47רמוטיב אכן דורשת מרשם, אבל היא יעילה בעיקר להפרעות דיכאון ולא לחרדה. אם החרדה שלך קשה, אני לא יודעת אם יש דבר טבעי שיכול לעזור לך להתקפי חרדה. אולי יש ואני לא מכירה. יש משהו שנקרא SAMeהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רמוטיב
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 23:27לרועי שלום התשובה שלעיל נכונה. התרופה יעילה לדיכאון ולא להתקפי פניקה. בארץ חייבים במרשם. לא ידוע לי על גידולי פרא של צמח ההיפריקום בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
השפעות לטווח ארוך?
??? 23/02/2011 | 11:27שלום, אני לוקח כבר כחודש ציפרלקס (בהתחלה יחד עם קלונקס ועכשיו בלי), התופעות לוואי לא היו קשות וההשפעה סבירה בינתיים. אני עדיין מחכה. השאלה שלי: זה הגיוני שרושמים את התרופות האלה, בלי שאנחנו באמת יודעים מה ההשפעה לטווח ארוך שלהן על המוח? זה לא מסוכן לגעת בדברים שאנחנו לא מבינים? יש מספיק מקרים של אנשים שלקחו הרבה שנים תרופות כדי לדעת מה קורה איתם? הרופאה שלי פשוט אמרה לי "תנסה לתקופה" וככה אומרים להרבה אנשים גם אם מצבם לא קריטי. אבל האם אנחנו באמת יודעים מה ההשלכות של טיפול כזה, ומה בדיוק התרופות האלה עושות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השפעות לטווח ארוך
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 23:22ל??? שלום ידוע בתרופות אלו כי אין נזקים ארוכי טווח למוח, לפחות ב20-30 שיש בהן ניסיון. מנגנון הפעולה של התרופות ידוע ואני תמיד מסבירה אותו למטופלי על לוח שיש בחדרי - אומנם בצורה פשוטה אך שניתנת להבנה בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
מי יכול לדעת?
לא משנה 22/02/2011 | 20:15אם אני הולכת לפסיכיאטר, והוא נותן לי נגיד מרשם, מי יכול לדעת על זה?, כלומר זה נרשם באיזה גוף ממשלתי או משהו?, יש איזה מאגר של אנשים על תרופות כאלה ואחרות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מי יכול לדעת
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 23:07ללא משנה שלום רב רק אם אתה מקבל את התרופה דרך קופת החולים יכולים לדעת על כך כשאתה חותם על ויתור סטודיות למקום עבודה מיועד או לצורך ביטוח וכו'. ככלל, מה זה משנה? האם רצונך להיות ראש ממשלה או רמטכ"ל? אחוז מאוד של האוכלוסיה מקבלמ כדורי הרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים. אחוז מעט קטן יותר (בסביבות ה-20%) מקבל תרופה ממשפחת ה-SSRI'S כתרופה נוגדת דיכאון, חרדה, או כפייתיות. על איזה תרופות אתה שואל? בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ציפרלקס ואלכוהול
קרן 21/02/2011 | 17:33היי, רציתי לדעת האם שילוב של ציפרלקס ואלכוהול עלול להיות מסוכן? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ציפרלקס ואלכוהול
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:26הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס ואלכוהול
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:26הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס ואלכוהול
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:30בעיקרון אין סכנה בניגוד לאלכוהול ותרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים (כמו לוריבן או קסנקס). יחד עם זה על איזה כמויות את מדברת - מאחר והדבר עשוי לשנות את יעילות התרופה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
(עוד) שאלה קצרה לגבי קלונקס...
א 18/02/2011 | 10:36שלום ד"ר רובין, גם אני קיבלתי קלונקס רק למקרים מיוחדים, ומשתמשת בכדור רק בשעות של חרדה ולפני השינה כשאני לא נרדמת. (כל פעם שיש אירוע "חשוב" אני לא נרדמת בלילה שלפני). אבל הקלונקס לא ממש עוזר לי בשני המקרים, ורציתי לשאול אם יש לך המלצה על כדור אחר (אולי כדאי לנסות דרלין? וכמה מ"ג?) לגבי חרדה, חצי כדור כמעט לא משפיע, וכדור שלם לא בדיוק מרגיע, אלא יותר "מעמעם" אותי. לגבי שינה, כדור שלם מרדים אותי, אבל אני מתעוררת כעבור כ5 שעות בד"כ. ואז אני לפעמים לוקחת כדור נוסף כדי לחזור לישון, וזה בד"כ לא רעיון טוב... בסך הכל, הקלונקס לא ממש משפיע עלי בכיוון שקיוויתי, הוא משפיע מעט ובמינון יותר גבוה הופך אותי ליותר איטית ועמומה. אני מחפשת משהו שפשוט ירגיע אותי. אשמח אם יש לך הצעות נוספות. תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ושאלה נוספת אם אפשר...
19/02/2011 | 20:48לכמה שעות בערך משפיע הקלונקס עד שהוא מתחיל להתפוגג? והאם זה הגיוני, שפסיכיאטר רשם לי ציפראמיל, למרות שהבעיה שלי היא בעיקר חרדה (ממגוון סוגים, חברתית בין היתר, לבטים, חרטות ומחשבות כפייתיות), ופחות דכאון? או שיש בעינייך קבוצת תרופות אחרת, מתאימה יותר, שמטפלת יותר בחרדה ובמחשבות האינסופיות ופחות בדכאון? תודה רבה.הוסף תגובה
-
האם לא עדיף סרוקסט שיתמקד יותר בחרדות?
21/02/2011 | 16:23הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופות נוגדות דיכאון וחרדה מקב' ה-SSRI'S
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:24לא שלום כל קב' התרופות המכונה SSRI'S יעילה נגד חרדות כמו גם נגד דיכאון. אין הבדל משמעותי בין סרוקסט לציפרמיל למעט תופעות הלואי שמעט שונות בין האחת לשניה. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה
-
סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בהפרעות אכילה
-
טיפול בסכיזופרניה
-
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
-
פמולין
-
פימוזיד
-
מונחים קשורים
-
הספר הירוק
-
אינפנטיליות
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר