פורום פסיכיאטריה - עמוד 1453
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
כמה זמן כדאי לנסות ציפרלקס/ציפרמיל
20/02/2011 | 22:20שלום, למשך כמה זמן בערך כדאי לנסות ציפרלקס/ציפרמיל לפני שמתייאשים מהם? מה פרק הזמן המומלץ בעניין זה? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ומאיזה מינון זה מתחיל להיות יעיל? 10 מ"ג מספיק? או שצריך 20?
21/02/2011 | 16:42הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
משך זמן ומינון יעיל של ציפראמיל וציפרלקס
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 19:57שלום, ציפרמיל וציפראלקס יעילים גם לדיכאון, לחרדה ולמצב כפייתי. למצב של דיכאון וחרדה על פי רוב יש תגובה לאחר כ-6 שבועות. לגבי מצבים כפיתיים, לוקח זמן ממושך יותר - עד 3 חודשים. המינונים היעילים לדיכאון וחרדה בציפראמיל הם בד"כ 30 מ"ג ומעלה, ולמצבים כפיתיים 40-60 מ"ג. לגבי הציפראלקס, זה אותם הזמנים אך המינונים הם בדיוק חצי. כלומר, 15 מ"ג לדיכאון וחרדה, ו20-30 מ"ג למצבים כפיתיים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה ושאלה נוספת אם אפשר/
02/03/2011 | 00:37תודה רבה, רציתי לחדד: חבר שלוקח ציפרמיל התייצב על 10 מ"ג ולא מרגיש צורך בהעלאת מינון. האם עכשיו, כשאני רק מתחילה עם התרופה, ניתן להתחיל ב10 מ"ג (למרות שרשמו לי 20) ולראות בהמשך, אולי המינון הזה מספיק לי (במקום להתחיל עם 20)? הסיבה לציפרמיל היא בעיקר חרדה.הוסף תגובה
-
...
02/03/2011 | 00:53אני שואלת כי הפסיכיאטר רשם לי 20 כדיפולט, תוך דקה והוא לא ממש התעכב על זה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה נוספת
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 19:07שלום, כמובן שאפשר להתחיל עם 10 מ"ג, אך השאלה היא האם כדאי. המינון הממוצע לטיפול בהתקפי חרדה הוא 30 מ"ג. הגישה שלי, שחבל על הזמן והסבל, אך אם זה יעזור לך אז אפשר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שאלה
שרית 01/03/2011 | 05:55אני נוטלת למודקס ( 150 מ"ג) עקב אפילפסיה שהייתה בעבר ומאוזנת הרבה שנים , לפני שנה וחצי ילדתי ילד והלידה הייתה קשה מאוד מאוד מאז אני בחרדות שמא אתעלף פתאום בכל מיני מקומות בלא התראה (כבר 14 שנים הכל שקט) , יש לי תקופות שיש לי כובד על העיניים ולחץ מטורף . לאחר עומס בעבודה ולחץ נפשי כתוצאה מהפחד היו לי בלילה רעידות בגוף וצמרמורות אחרי שהם חלפו נרגעתי מאוד אך כשקמתי בבוקר עדיין נמשכו - איך אפשר לדעת האם זה על רקע נפשי או קשור אולי לתרופה הנ"ל שאני נוטלת כבר שנים ??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תוספת
01/03/2011 | 05:56שכחתי לציין כי כל בדיקות הדם תקינות וכן eeg מהתקופה האחרונה לא הראה שינויהוסף תגובה
-
אודה לכם על תשובה
03/03/2011 | 00:04הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 19:04לשרית שלום, מאחר ומחד ה-EEG תקין ולא היה לך התקף אפילפטי מזה 14 שנה, ומאידך ילדת לאחרונה תינוק, ואת כמו כל אם צעירה וודאי אינך ישנה באופן רציף ועייפה מרבית שעות היום ולחוצה - סביר להניח כי מדובר בלחץ נפשי ולא בבעיה הקשורה לתרופה. למרות האמור, הייתי פונה לייעוץ לנוירולוג בכדי לשלול בוודאות כל אפשרות שמדובר במצב שיכול להתריע על התקף אפילפטי עתידי. מאחר ולחץ ועייפות מתמדת גורמים לך לתופעות האמורות, במידה ואת יכולה לקבל יותר עזרה, הייתי עושה זאת. בנוסף, אולי יש מקום לקבל ייעוץ פסיכולוגי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
השפעת אלכוהול על הזיכרון
יעקב 28/02/2011 | 16:30רציתי לדעת אם צריכת אלכוהל עלולה לפגוע בזיכרון ואם כן באיזה מינוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השפעת אלכוהול על הזיכרון
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 18:50ליעקב שלום, צריכת אלכוהול צריכת יתר של משקאות אלכוהוליים עלולה להוביל למחסור בתיאמין (ויטמין 1B) ולגרום על ידי כך לתסמונת ורניקה קורסקוב (Wernicke-Korsakoffsyndrome) אשר גורמת להפרעות בזיכרון ולבלבול. הנזק יכול להיות קבוע, במידה ולא מטפלים בזמן בזריקות ויטמין B1. ישנם מצבים שלא כל התופעות מופיעות, אך מופיעות הפרעות בזיכרון בהדרגה, ללא ירידה באינטלגנציה. קשה לקבוע מה המינון שיגרום לכך, מאחר והרגישות משתנה מאדם לאדם וכנראה גם מידת ההשפעה על הירידה בויטמין B1 שונה מאדם לאדם. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ליתיום
חלי ביטון 28/02/2011 | 12:21אני סובלת ממצבי רוח קיצוניים, ובאשפוז האחרון נתנו לי ליתיום. הליתיום עושה לי רע מאוד: עייפות מוגברת, ואני באי שקט תמידי ,ואיבדתי את הריכוז, מה עלי לעשות? אני מאוד סובלת!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעות לוואי
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 18:01לחלי שלום, סליחה על האיחור במתן תשובתי. תופעות הלוואי שאת מתארת אינן תופעות הלוואי של ליתיום, אלא סימפטומים של דיכאון. ייתכן ולמרות הליתיום, את סובלת ממצב של דיכאון בינוני. כדאי לך לפנות לעשות הערכה מחודשת של מצבך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
מעבר מתרופה לתרופה
נורית 27/02/2011 | 22:33שלום רב... אם עוברים מציפרלקס לויאפקס, האם ישנה תקופה ללא השפעה כמו בתחילת טיפול? והאם פשוט מתחילים אותה במקום הקודמת או שצריך לרדת בהדרגה מהציפרלקס ורק אז להתחיל בויאפקס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
למה לא עונים?
נורית 12/03/2011 | 08:49עדיין מחכה למידע. שאלתי ואף אחד לא עונה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעבר מציפרלקס לויאפקס
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 17:58לנורית שלום, איתך הסליחה על האיחור במתן תשובתי. ככלל, אני נוטה להצליב בין תרופות בתקופת המעבר בכדי למנוע ירידה במצב. אין שום מניעה לעשות זאת בין הציפרלקס לויאפקס. יש מצבים שבהם אפילו מנסים לשלב בין SSRI לבין ויאפקס, למרות שצריך לתת מינונים מעט נמוכים יותר, הן של הציפרלקס והן של הויאפקס. דרך אגב, מדוע את מחליפה ציפרלקס אם התרופה עזרה לך? או שהבנתי לא נכון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ציפראמיל
קארן 27/02/2011 | 19:37בשל חרדה התחלתי בנטילת ציפרמיל 10 מ"ג-12 ימים ( עם תופעות של סחרחורות ועייפות קיצונית).לאחר מכן 15 מ"ג לעוד שבוע ועכשיו 20 מ"ג מזה מס' ימים.לפתע התחילו בחילות ,אי נוחות בבטן,צרבות ושלשול לפעמים.האם ייתכן מהציפרמיל לאחר תקופה של 3 שבועות?... האם יתכן עקב עליית המינון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעות לוואי מציפראמיל
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 17:54לקארן שלום, איתך הסליחה על האיחור במתן התשובה. אני מבינה שאת מדברת על ציפראמיל ולא על ציפראלקס. בציפראמיל המינון היעיל הוא בין 20 ל-40 מ"ג. מאוד ייתכן כי כאשר היית במינון שאינו טיפולי, לא היו לך תופעות לוואי וכי רק מרגע שהגעת למינון שמתחיל להיות סביר הופיעו תופעות הלוואי. תופעות לוואי אלה אמורות לחלוף בתוך 3 שבועות, אני מקווה שהתמדת ולא הפסקת את הטיפול. אז סביר להניח שתוך זמן קצר לא יהיו לך תופעות לוואי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סכיזופרניה
סוניה מרעננה 31/01/2011 | 19:13שלום רב אבקש לדעת איזו תרופה טובה ביותר לטיפול בסכיזופרניה. שמעתי על כדורים בשם אינווגה, אפשר בבקשה לקבל מעט פירוט בנוגע לכדורים אלה? וברשותכם אם אפשר, לכתוב לי מהי התרופה הטובה ביותר, גם אם אינה מופיעה בסל התרופות. תודה רבה סוניה מרעננה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סכיזופרניה
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 02:20הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סכיזופרניה
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 02:24שלום סוניה תרופות והתגוה אליהם זה דבר מאוד אינדיבידואלי וכן חשוב שיהיה מבחר של תרופות. בדרך כלל מתאימים את התרופות לפי התמונה השלטת. אינבגה הינה נגזרת של רספרידל ויש לה הרבה דברים משותפים עם הרספרידל. מה בדיוק את רוצה לדעת? בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשאלי על זיפריקסה למציצה - ולא קדורים לבליעה
ערבי 27/02/2011 | 14:19תשאלי את הרופא שלךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זיפרקסה וולוטאב
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 17:49לערבי שלום, אין הבדל בין זיפרקסה וולוטאב (שנמס בפה) לבין כדורי זיפרקסה, למעט הנוחות, במיוחד בחולים שאינם משתפים פעולה. יש כביכול טענה שעולים פחות במשקל עם הזיפרקסה וולוטאב, אך הדבר כלל אינו מוכח. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
כאב ותיסכול
בובי 25/02/2011 | 11:40אני בן 36 והובחנתי אצל דרמטולוג כחולה פיברמיאלגיה קיבלתי כבר סיבלטה אלטורלט טרמדקס ארקוקסיה ועכשיו קיבלתי איקסל כל הכדורים לא עוזרים לי ואני מש שבור נפשית למה זה מגיע לי ליסבול כל התרופות שציניתי רק הורגות לי את הכיבה אני מרגיש מתושתש וכאביים בחזה אז בנוסף לזה הכדורים הורגים אותי יותר ממה שעוזרים לי יש לציין שהכאביים הם כל היו ובלילה הם פשוט לא ניתנים לתיאור אני לא ישן בלילות שינה רצופה קם בממוצע כל שעה מכאביים ואני כבר בדיכאון מזה טני לא מסוגל על הכאב הזה ובאמת ניסיתי הכל כולל פיעילות ספורטבית המחלה נפלה עלי ואני מוטש נפשית כי אני לא ישן בלילות וזה גורם לי עצבנות חוסר סבלנות ופחד שאני לא יהיה מסוגל לעבוד כי אני עצמאי והשבוע סגרתי את העסק פעמיים כי אני לא מסוגל לעבור ימים שלמיים בעבודה עם הכאביים ועם זה שאני לא ישן אני מתבייש יש לי שחור מתחת לעיניים. לפני שבוע בערך ניסיתי לעשן קנביס רפואי מאבא של אישתי ואני מריש שאני זה שמצאתי משהו שמקל עלי וגם אני ישן טוב מה עלי לעשות כדי לקבל רשיון למי לפנות כי הרופא שלי עדיין חושב שזה סמים ולא תרופה .אשמח ליעוץ ועזרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
למי לפנות בכדי לקבל המלצה לקנביס רפואי
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 17:14לבובי שלום, איתך הסליחה על האיחור במתן התשובה. באפשרותך לפנות או לרופא של מרפאת כאב, או לפסיכיאטר ולפעמים אפשר גם דרך ראומטולוג בכדי שימליצו על הקנביס הרפואי, במידה ובאמת נוסה הכל. ברצוני לציין כי התיאור שלך, לדעתי, אומר שכדאי לעשות רוויזיה ובדיקה מחודשת של הכאבים שמהם אתה סובל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
מינון יתר של אינטומין
רביע 18/02/2011 | 16:30שלום דר קרובת משפחה שלי לקחה כמות גדולה של אינטומין שאושפזה כתוצאה מכך , היא נטלה כ 60 כדורים ליתר דיוק . שוחררה מהבית חולים , כיום לאחר שבוע ימים היא מאוד מנומנת , היום שמתי לב שיש לה ריור וגם רעידות בידיים דברים שלא היו בכלל לפני האירוע האם זה כתוצאה מהאינטומין , האם התופעות האלה יעברוהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מינון יתר של אינטומין (אטומין)
דר' קרני רובין 09/03/2011 | 15:56לרביע שלום, איתך הסליחה על האיחור הרב במתן התשובה, בשל היעלמות השאלה יחד עם קבוצה שלמה בים השאלות. אין לי ספק שהתגובות שאתה ראית הן תוצאה של הירידה ההדרגתית של רמת האיטומין בדם. בדרך כלל, רואים כי תופעות אלה חולפות כאשר מתנקים מהאיטומין בדם. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
מחלת המאניה דיפרסיה
ענת (שם בדוי לצורך העניין) 17/02/2011 | 23:38דר' קרני שלום רב, אבי בן 59 עבר התמוטטות עצבים בעבודה עקב לחצים ואיומים של ההנהלה לפטר אותו מעבודתו. לאחר ההתמוטטות אבי אושפז בשער מנשה מזה כשלושה שבועות והוא עדיין שם. כשאני הולכת לבקר אותו אני רואה את הסימנים של מחלת מאניה דיפרסיה (לאחר שקראתי באינטרנט על מחלה זו). השאלה שלי היא האם יכול להיות עקב הלחצים והאיומים התפרצה מחלה זו או שהיא הייתה קיימת ועקב הלחצים זה התפרץ? אני רוצה להוסיף שעד לפני כחצי שנה הוא היה בנאדם נורמטיבי לחלוטין, עובד , איש משפחה , דואג,רגוע וכו'הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
גם לי יש אותה מחלה
ערבי 27/02/2011 | 14:11מצבי-עקב לחצים בעבודה כבקר סמוי במשרד התחבורה חליתי-בהתחלה זו הרגשה אלוהית הרגשתי שאני בגו עדן- לאחר מגן מגיעה הירידה החזקה-והדיכאון - חייב הרבה סבלנות אבל כשהוא יצא ידבר איתך הרבה על המחלה ואיך שהוא הרגיש- אזהרה- בהתחלה הוא ירצה אותה הרגשה אבל עם הסבלנות שלו ושלך יחזור אדם כמו שהיה קודם אפילו יותר טוב אני מקווה בשבילוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מחלת המאניה דיפרסיה?
דר' קרני רובין 09/03/2011 | 15:53לענת שלום, איתך הסליחה על האיחור הרב במתן התשובה, בשל היעלמות השאלה יחד עם קבוצה שלמה בים השאלות. בדרך כלל, פיטורים או יציאה לפנסיה יכולים לגרום לתגובה דיכאונית, עד כדי דיכאון מג'ורי ממש. ייתכן שכפי שכותב לך המגיב, יכולה להקדים זאת תחושה אופורית - היפומאנית, בשל השחרור מהמועקה והלחץ המתמיד. כפי שהמגיב כותב, התגובה לאחר מכן היא בדרך כלל של דיכאון. ייתכן בהחלט צורך במתן טיפול תרופתי בכדי להחזירו למצב הקודם, כמו גם סבלנות. יש לציין כי מאניה דיפריסה על פי רוב, פורצת עד גיל 40 ורק במקרים נדירים מאוחר יותר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בדיכאון וחרדות
-
טיפול בהתקפי חרדה
-
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
תרופות קשורות
-
מאפרוטילין
-
פנלזין
-
מונחים קשורים
-
הזיה, הלוצינציה
-
רפורמת הקנאביס
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר