פורום פסיכיאטריה - עמוד 1452
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
התקפי חרדה
ג'וייב 04/03/2011 | 15:45ד"ר קרני רובין שלום רב, אני סובל מהתקפי חרדה , מטופל בקלונקס התרופה משפיעה לרעה על כושר הנהיגה שלי. האם יש טיפול תרופתי שלא פגיע בכושר הנהיגה ,טופלתי גם בואליום.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בהתקפי חרדה
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 22:39ג'וייב שלום, הטיפול בהתקפי פניקה (חרדה) הוא בתרופות נוגדות דכאון מקבוצת ה-SSRI'S כמו לוסטרל או ציפרמיל והן אינן מרדימות כלל. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ליריקה
סמדר 04/03/2011 | 09:48שלום ל"ר רובין בעלי מאובחן במניה דיפרסיה.הוא נוטל למיקטל 100מ"ג וציפראלקס בתקופות הדיכאון. לאחרונה אובחן בכאב עיצבי גדול כתוצאה מסכרת .כעת הוא במניה ונוטל רק למיקטאל לאיזון .תרופת הליריקה שניתנה לו גרמה להקפצת המניה כבר בשבוע הראשון כשנטל רק 50 מ"ג בלבד והוא צריך להגיע למינונים הרבה יותר גבוהים לעזרה בכאבים.האם ידוע לך על תרופה מתאימה יותר לטיפול בכאב עיצבי? תודה.מבקשת עזרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ליריקה
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 20:50לסמדר שלום, איני סבורה שהליריקה היא זו שהקפיצה את המאניה, אלא שהמינון של הלמיקטל הוא גבוה יחסית לחולים מאנים דיפרסיביים ובמצב כזה היה הכרח להוריד את הלמיקטל ולא את הליריקה. ככלל, התרופות שעוזרות נגד כאבים ניאורלגיים הם הליריקה, הסימבלטה וגבאפנטין. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
טימוניל ועלייה במשקל
דנה 03/03/2011 | 20:19שלום, מזה כשלושה שבועות וחצי שאני נוטלת כדור נוסף לאפקסור XR, כדור שנקרא טימוניל רטרד במינון של 300 ליום, לפני השינה. מאז שמתי לב כי עליתי במשקל, למרות שלא שיניתי דבר בתזונה. הדבר היחידי שאני יכולה לקשר אליו זה או לכדור טימוניל, או לאפקסור XR, אך זה נראה לי פחות סביר היות ואני נוטלת אותו כבר תקופה של שנה. אשמח לתשובה, תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טימוניל ועלייה במשקל
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 20:45לדנה שלום, טימוניל רטרד 300 מ"ג הינו למעשה טגרטול מושהה. לא ידוע לי על עליה במשקל כתוצאה מטיפול בטגרטול, כתופעה שכיחה. הייתי ממליצה כי תבדקי את תפקוד בלוטת התריס שלך, מאחר ותרופות נוגדות דיכאון מורידות את התפקוד מעט וייתכן שהשילוב גרם להורדה נוספת. כמו כן, אולי כדאי להתייעץ עם הרופא שלך בשאלה האם השילוב הכרחי ועוזר? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
פריזמה פורטה
ורד 03/03/2011 | 20:14האם פריזמה פורטה זהה ל - 3 כדורים של פריזמה רגילה 20 מ"ג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריזמה פורטה
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 20:38לורד שלום, אכן כן. פריזמה פורטה היא של 60 מ"ג (20 כדורים לקופסה), ופריזמה רגילה היא של 20 מ"ג (30 כדורים לקופסה). בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
פריזמה פורטה
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 20:34אז מה השאלה?הוסף תגובה
-
-
השמנה מסוליאן
ורד 03/03/2011 | 20:04האם סוליאן גורם להשמנה במינון של 400 מ"ג? ואם כן, אז מה משמין יותר, סוליאן או סרקוויל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השמנה מסוליאן
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 20:30לורד שלום, בשתי התרופות העלייה במשקל שכיחה. יחד עם זאת, בסרקוול העליה במשקל על פי רוב מתונה. מאחר והתגובות הן אינדיבידואליות, קשה מאוד לחזות מי משמין יותר. בסוליאן את מדברת על מינון בינוני. לא ברור לי על איזה מינון את מדברת בסרקוול. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שילוב דיפרסון עם SSRI
אורי 02/03/2011 | 23:50האם ניתן לקחת ביחד את דיפרסון של ד"ר אנדרסון תרופות מסוג SSRI או שעדיף לעשות הפסקה בין אחד לשני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילוב דיפרסון עם SSRI
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 20:24לאורי שלום, הדיפרסון, בין השאר, עשיר בחומצה האמינית טריפטופן ובעזרת הוויטמין B-6, הופכת החומצה לסרוטונין במוח. במידה ומדובר בכמויות טיפוליות של טריפטופן (והדבר לא ברור לי), קיימת סכנה ששילוב של שתי התרופות עשוי לגרום לתסמונת סרטונרגית. בנוסף, איני יודעת איך כל שאר המרכיבים שלהלן, משפיעים אחד על השני, ולכן הייתי נזהרת בשילוב שתי התרופות. רצ"ב, לנוחיותך, כל שאר המרכיבים: על פי הפירסום הדיפרסן מכיל: בלוטה שחורה Ballota nigra ה-phenylpropanoides המצויים בצמח בודדו ונבדקו. לשלושה מהם verbascoside ,forsythoside ,arenarioside יש אפיניות לקולטנים של דופמין, מורפין ו-benzodiazepine. הפעילות המרגיעה של מערכת העצבים קשורה לפניל-פרופנואידים. ג'ינסנג סבירי Eleutherococcus senticosus נטען כי במחקר שנערך ב 1000 עובדי מפעל, התגלה, כי נרשמה ירידה של 40% בהיעדרויות ממקום העבודה אצל אלו שהשתמשו בתמצית של צמח הג'ינסנג הסיבירי. ג'ינסנג קוריאני Panax ginseng נטען כי ניסוי קליני שנערך בפינלנד בשנת 1995 בקרב חולים, הראה כי הצמח העלה את מצב הרוח ושיפר את הביצועים הפסיכו-פיזיקליים סכיסנדרה Schizandra צמח הסכיסנדרה נחשב לצמח אדפטוגני המסייע לפעילות של בלוטת האדרנל. יעיל ומחזק במיוחד במצבי תשישות וחולשה ויתניה משכרת Withania somnifera Adaptogen - אדפטוגן, מחזק את מערכת החיסון, עוזר לגוף להסתגל לשינויים, משפר את איכות החיים וההרגשה הכללית, מסייע להחלים ממחלה, לעבור טיפולים קשים ולהשתחרר ממצבי לחץ. טיון השמש Inula Helenium מיועד לסובלים מדיכאון קל עד בינוני מלווה בבעיית נדודי שינה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
קונצרטה ולוסטרל.
מרים. 02/03/2011 | 11:25שלום רב, בעבר טופלתי בציפרלקס ולוסטרל עקב חוסר תחושת שלווה ורוגע מלווה בצורך לסדר מוגזם. מבחינה רגשית התרופות סייעו לי והרגיעו אך נעלם לי החשק המיני ועלה התיאבון עד להשמנה. ניסיתי קונצרטה והרגשתי טוב - תחושה נעימה ללא פגיעה בחשק מיני ותיאבון תקין. שאלתי היא כיצד הקונצרטה סייעה לי שהרי ככל הנראה הבעיה היא במחסור בסרוטונין וקונצרטה מגרה את מע' העצבים המרכזית ולא מעלה סרוטונין? שנית, האם התרופה קסנקס xr יכולה לסייע לי בהשגת רוגע, הפחתת חרדה ועם זאת לא לפגוע בחשק המיני שלי ולא להגביר אצלי תיאבון? אני לא אנסה יותר ssri's כי כולם אכזבו עם תופעות הלוואי שלהם ולא אקח רמוטיב (היפריקום) כי הוא מפחית מיעילות הגלולות למניעת הריון שאני לוקחת. מה שנותר לנסות זה קסנקס xr או קונצרטה שכבר סייעה לי. מה דעתך לגבי כל אחת משאלותיי והאם ניתן להשיג מרשם לקונצרטה אצל רופא פסיכיאטר? תודה רבה, מרים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעת קשב או OCD?
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 19:49למרים שלום, הקונצרטה, שהוא מתילפנידט (ריטלין) ארוך פעולה, מעלה באופן משמעותי את רמות הדופמין באונה המצחית (frontal lobe) של המוח ועל ידי כך מאפשר לאנשים עם הפרעת קשב שליטה עצמית גבוהה יותר, שיפור הקשב ולפעמים גם הופך אותם למאושרים יותר בתקופת הזמן בה התרופה פעילה. לעתים אנשים עם הפרעת קשב מסגלים לעצמם התנהגות היפראקטיבית (פעלתנות-יתר) שמעלה גם היא את רמות הדופמין במוח ועל ידי כך מפחיתה את ההשפעות השליליות של ההפרעה. כאשר אנשים אלו נוטלים מתילפנידט , רמות הדופמין במוחם עולות ולכן הצורך שלהם להתנהג בהיפראקטיביות יורד. התרופה מועילה לכ־75% מהאנשים המאובחנים כסובלים מההפרעה. משך השפעת התרופה הוא ארבע שעות וקיימות גם גרסאות בשחרור מושהה שמשפיעות לפרקי זמן ארוכים יותר. לאור העובדה שתרופה זו עוזרת לך, יש להטיל בספק אבחנה של OCD וכנראה שיש לראות בצורך שלך לסדר דרך להתגבר על האי שקט. כנראה שאת סובלת באמת מהפרעת קשב וריכוז היפראקטיבית (ADHD) ולכן, הקונצרטה עזרה לך. איני נוהגת להתווכח עם הצלחות ולדעתי, אם תרופה זו עוזרת לך, כדאי שתמשיכי לקבל טיפול זה. אין ספק שקונצרטה עדיף על בנזודיאזפינים (קסנקס), אלא אם מדובר בשעות הערב בהן ריטלין עלול להפריע בשינה. מקווה שעניתי לך בתשובתי זו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שילוב של אסטו עם גלולות נגד הריון
חן 02/03/2011 | 11:21התחלתי לקחת השבוע אסטו, אני משתמשת באוורה, מדבקות נגד הריון. מעבר לזה אני מעשנת עד חצי קופסא ביום , וג'וינטים (עד שלושה ביום) האם השילוב הזה בעייתי? האם אני פוגמת ביעילות התרופה (או במערכות אחרות?) בנוסף קראתי שאסור לערבב את התרופה עם אלכוהול, האם האיסור גורף כי מבחינה כימית השילוב בין השניים הוא מסוכן? או שלמעשה מדובר בעניין של מינונים, ובעניין אינדיבידואלי (השילוב גורם להרגשה רעה בקרב רוב האוכלוסייה אבל זה לא 100%) ואז אפשר לשתות קצת אלכוהול לעיתים לא קרובות לא הספקתי לשאול את הרוא שלי את השאלות האלו ויש לי תחושה שהן קריטיות עבורי אשמח מאוד לתשובה מהירה המשך שבוע טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילוב של אסטו עם גלולות נגד הריון ועוד
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 19:38לחן שלום, אין כל מניעה ליטול ציפראלקס (אסטו זו גנריקה של ציפראלקס) יחד עם גלולות למניעת הריון. משום ששתי התרופות עוברות פירוק בכבד ונקשרות בדם לחלבונים מסוימים, במקרים נדירים, נטילת הגלולות עלולה לפגוע ביעילות של הטיפול בציפראלקס (במילים אחרות, לגרום לכך שהציפראלקס יהיה פחות יעיל). אפשר לשתות בכמויות סבירות, כמו כוסית עד שתיים יין, אך לא בקבוק או חצי בקבוק של קוניאק. אין זה מסוכן כמו שתיית אלכוהול לאחר נטילת תרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים. אשר לג'וינטים, חשיש (עם או בלי ציפראלקס) יכול לגרום לדיכאון ולחרדה ובאנשים הנמצאים בדיכאון או הסובלים מחרדות הוא יכול לגרום להתקף חרדה מאוד קשה, מעין חוויה טראומתית והטיפול אחר כך ממושך וקשה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
הפרעת גוף דיסמורפית b.d.d
נטלי 22/02/2011 | 01:49שלום רב. בני בן 22 סובל מהנל.עדיין ללא טיפול. כעת סיים צבא .למיטב הבנתי בודאי יצטרך טיפול תרופתי ופסיכולוגי.השאלה מה המלצתך לגבי הטיפול התרופתי.מהחומר באינטרנט הבנתי שפרוזאק היא הבחירה להפרעה זו,האם נסיונך גם אומר כך.באשר לטיפול הפסיכולוגי.על איזו שיטה היית ממליצה,האם היית ממליצה על היפנוזה כסייען לטיפול,ומי התמחה בנושא,אשמח לשמוע מנסיונך ותבונתך כיצד להתחיל ולהמשיך.מעריכה מאוד את נתינתך ,ומזמנך החופשי.בצורה כה רצינית ורגישה.מצווה גדולה. כן ירבו.....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעת גוף דיסמורפית
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:48לנטלי שלום רב מי איבחן את הבן? להפרעה זו אבחנה מבדלת רחבה ועל כן קשה להמליץ על הטיפול המועדף. בד"כ כדאי לנסות לתת תרופות מהקבוצה של ה-SSRI'S מאחר ןלהפרעה אופי כפייתי /דיכאוני / חרדתי. בהמשך חשוב לתת טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעת גוף דיסמורפית
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:48לנטלי שלום רב מי איבחן את הבן? להפרעה זו אבחנה מבדלת רחבה ועל כן קשה להמליץ על הטיפול המועדף. בד"כ כדאי לנסות לתת תרופות מהקבוצה של ה-SSRI'S מאחר ןלהפרעה אופי כפייתי /דיכאוני / חרדתי. בהמשך חשוב לתת טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
B.D.D
נטלי 02/03/2011 | 01:55שלום רב. האבחון נעשה עי פסיכיאטר. הבן עסוק מגיל 16 באופן אובססיבי בשיער.חסר מנוחה.מסוגר בחדרו עם המחשב.כל חייו סביב הריצה למספרה. מצבי רוח עפי איך שהשיער מסתדר לדעתו. בצבא סרב להוריד כובע.כמו כן עסוק רק במראה החיצוני.ובדכ אינו מרוצה,ולא מוצא את עצמו.ההדרדרות החלה מגיל 16 ,ביהס הבחין בקשיים ולא ידענו היכן לשים את האצבע.לציין נראה שהבן גם אינו מרוכז,יתכן מתוך ההפרעה? או שילוב עם הפרעת קשב?מי יודע? בנוסף נראה שגם אפיוני דכאון וחרדה קיימים באישיותו. וכמובן גם חוסר בטחון בבירור.השאלה האם האבחנה המבדלת תקדם אותנו לנתיב טיפולי אחר,שהרי הסימנים מצביעים לכיוון זה,ולמי היית ממליצה לפנות? בתודה וברכה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
BDD
דר' קרני רובין 13/03/2011 | 19:24לנטלי שלום, כפי שכתבתי, על פי רוב עוזרות תרופות מקבוצת ה-SSRIs וכיום נוטים לראות בהפרעה זו הפרעה כפייתית מיוחדת. ואולם, לגישתי צריך לשלול תמיד כל אפשרות אחרת, ובמיוחד אפשרות שמדובר בבעיה אורגנית. לצורך האבחון צריך לשמוע את הנער, או המתבגר הצעיר (לא ברור לי גילו כיום). כפי שאת כתבת גם, ייתכן ויש גורמים נלווים נוספים שמחמירים את התמונה הדורשים אף הם טיפול. אני הייתי מתחילה בטיפול תרופתי, כלומר, פונה קודם כל לפסיכיאטר של המתבגר או המבוגר בהתאם לגילו, ואחרי שהטיפול התרופתי יוריד מעט מהחרדה, פונה למטפל התנהגותי קוגניטיבי המתמחה במצבים כפייתים. במידה ותרצי מידע נוסף, את יכולה גם לפנות אליי לטלפון הנייד: 050-3242021. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
קלפטומניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
מייצבי מצב רוח
-
טיפול בדיכאון וחרדות
-
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
-
פימוזיד
-
לבומפרומאזין
-
מונחים קשורים
-
המפ, קנבוס
-
שמן ריק סימפסון
רופאים בתחום
ד"ר רונן בן יוסף
גריאטריה
5.0
( 39 חוות דעת )
"ביקור הבית של דקטור בן יוסף היה לאמא שלי חולת אלצהיימר. זהו ביקור הבית השני של הרופא אצלה.
דוקטור בן יוסף הוא רופא מקצועי מאוד. אדיב, רגיש למצבה, מכבד מאוד וגם לאחר סיום הביקור הוא זמין לנו (המשפחה) בכל עת שנחפוץ. ממליץ עליו בחום"
ד"ר אברהם יקיר
פסיכיאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר