פורום פסיכיאטריה - עמוד 1455
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
פסיכיאטריה, תרופות נוגדות דיכאון
שולמית 21/02/2011 | 14:05אמא שלי בת78, לוקחת נורטילין מעל 10 שנים לטיפול בדיכאון. מרגישה טוב ותופעות הלוואי מהכדור יחסית לא משמעותיות. לאחרונה הלכה לקנות את התרופה ונאמר לה שהתרופה אינה נמצאת יותר בסל התרופות של קופת חולים הכללית. הדבר תמוה מכיוון שזו תרופה מאד וותיקה. האם יש חלופות אחרות שמכילות את אותו חומר פעיל נורטריפטילין? היכן אפשר לבדוק אלו תרופות נמצאות בסל של קופת חולים כללית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפסקת תרופה על ידי קופת החולים
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:15שלום לך שלומית קופה אינה רשאית להפסיק טיפול תרופתי גם אם הספק הפסיק ליבא את התרופה. במקרה מסוג זה על הקופה ליבא בעצמה את התרופה. אין לקופה זכות להוריד תרופה מסוימת הכלולה בסל שעל פי חוק, מהסל שלה.בוודאי ובדוודאי שאין לה זכות שלא להמשיך ולספק אותה למי שמקבל אותה ומאוזן על ידה. אנא פני לנציבות הקבילות כדי שיסיעו לך ושילחי העתק לנציבות הפניות של קופת החולים. להלן הפרטים: נציבות הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי מטפלת בפניות בכל הקשור לקופות החולים והשירותים הניתנים על ידם, ולחברות בקופות החולים ניתן לפנות לנציבות הקבילות באמצעים הבאים: בדואר לכתובת הגב' אתי סממה, נציבת הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, משרד הבריאות, רחוב רבקה 29, ירושלים בפקס מספר 02-5655981 בדואר אלקטרוני kvilot@moh.health.gov.il בהשארת הודעה בתא קולי אישי 02-5681234 - 24 שעות ביממה. תשובה תינתן בתוך שלושה ימי עבודה במענה טלפוני אנושי בטלפון רב קווי - 02-5681257 בין השעות 13:00-15:00 בימים א' - ה' בברכה דר'מ קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
חרדה מבדיקות דם
עידו 21/02/2011 | 10:30שלום. מאז שאני זוכר את עצמי פחדתי מבדיקות דם. עם הזמן זה נהיה לי יותר ויותר קשה לעבור בדיקת דם והיום אני פשוט לא מסוגל.ניסיתי עם רגיעון (לקחתי שלוש כדורים) ואח"כ עם אסיבל (3 כדורים של 2 מג) וזה לא עזר. הייתי רוצה שיעשו לי הרדמה כללית. יש אפשרות כזאת? אם לא..יש פתרון אחר? הבדיקה ממש דחופה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אולי קלונקס וכו'? ניסית?
21/02/2011 | 13:28הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדה מבדיקות דם
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 22:01שלום עידו להרבה אנשים במיוחד גברים יש חרדה מבדיקות דם. הדרך הקלה ביותר היא לנסות לשכב עם אוזניות ולהקשיב למוזיקה ולא להסתכל, אולי לאחר לקיחת כדור הרגעה כמו קלונקס או לוריבן. החשיבות של שכיבה זה בגלל הנטיה לעשות מה שנקרא וזו וגל, ולהתעלף. דבר זה לא קורה כששוכבים. ניתן ללמוד לעשות הרפיות בדימיון מודרך ולשכב ולהאאזין להקלטה של ההרפיה ולעשות אותה ואולם דרך זו שהיא היעילה ביותר לוקחת זמן . בברכה קרניהוסף תגובה
-
-
אבחון אספרגר
אביב 20/02/2011 | 13:57לחבר קרוב שלי יש תסמינים ברורים של אספרגר, אני לא איש מקצוע בנושא אבל מבין די הרבה בעניין ונמצא איתו רוב הזמן ובוחן אותו כל הזמן, גם לפי הדי אס אם 4 ושאר ספרי האבחון הוא נשמע כמקרה קלאסי של אספרגר והוא בעצמו מתלונן בדיוק על אותם סימפטומים ומסכים שאולי הוא אכן סובל מזה. הוא ממלא ממש את כל הקריטריונים וגם בלי קרטריונים כשרואים אותו ברמה האנושית זה ברור עליו, שוב, גם הוא מסכים שזה אפשרי מאוד שהוא סובל מזה וזה מאוד מפריע לו. הבעיה העיקרית שצריך לדון בה לפני שלוקחים את העניין למומחה היא אם זה אפשרי שזה לא אובחן בילדותו (כיום הוא בן 20). ראוי לציין שהוא גדל בסביבה די שמרנית שלא ממהרת לאבחן הפרעות, ושהוא יכול להיות מאוד מטעה כשלא מכירים אותו מקרוב. אשמח לשמוע את דעתך בנושא, ואם אפשר אני אצטרך לשאול עוד קצת אחר כך. אגב, אני לא עושה שום דבר מאחורי גבו אלא מבטא את מה שהוא מתאר לי ושולח רק אחרי קריאה והסכמה שלו (כי מן הסתם, קשה לו להתבטא אפילו בכתב). תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אבחון אספרגר
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 19:53לאביב שלום, אינני מומחית גדולה לאספרגר וזאת אולי גם מאחר ואינני פסיכיאטרית של הילד. יחד עם זאת, ראיתי מקרים בודדים. מאוד ייתכן שלא אובחן כל השנים, בעצם ברפואה הכל ייתכן. לדעתי, יש מקום להביאו לאבחון של פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
לחץ נפשי
אלי 20/02/2011 | 12:49אני גבר בן 41 בריא בדר"כ, לפני כחצי שנה עברתי תקופה עם לחץ נפשי מהעבודה במשמרות, היו לי סימפטומים של לחץ נפשי הכוללים: חרדות, בחילות, רעידות בגוף, סחרחורות, הרדמות של כפות הידיים והרגליים אי שיווי משקל, הזעה מוגברת, שלשול והרגשת לחץ נפשי כך שבעקבות זה לא יכולתי לתפקד כרגיל (חוסר מצב רוח), וכמו כן לא היה לי תאבון. נויירולוגית נתנה לי כדורי רמוטיב, השתמשתי בהם כחודש וזה לא עזר לי, ולאחר מכן נתן לי הרופא כדורי וולבוטרין, התחלתי לקחת אותם לפני יומיים, ברצוני לדעת האם כדורים אלו מתאימים למצבי זה? או שיש כדורים אחרים שמתאימים יותר למצבי (כמו סרוקסט)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לחץ נפשי
דר' קרני רובין 01/03/2011 | 19:50לאלי שלום, התיאור שלך מתאים להתקפי חרדה ולקראת הסוף גם לדיכאון. להתקפי חרדה (פאניקה) הטיפול המתאים ביותר הוא בתרופות נוגדות דיכאון מקבוצת ה-SSRI's וזה כולל את הפרוזאק, פאבוקסיל, סרוקסט כפי שציינת, ציפראמיל, ציפראלקס ולוסטרל. בנוסף, מאוד יעילה גם הסימבלטה, אך היא איננה בסל. התרופות שקיבלת יעילות לדיכאון, אך פחות להתקפי פאניקה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
הסתגלות לקלונקס - מה הכוונה?
שי 15/02/2011 | 14:23שלום ד"ר רובין. פסיכיאטר רשם לי קלונקס לטיפול לא קבוע - אלא רק למקרים שאצטרך, התקפי חרדה ספציפיים. השאלה שלי - כשאומרים ש"מסתגלים" לקלונקס, הכוונה היא שאם אקח תקופה רצופה זה ישפיע עלי פחות ופחות (אלא אם אעלה את המינון) - או שגם אם אני לוקח פעם בכמה שבועות, זה במצטבר מאבד השפעה עלי? אם לקחתי כמה טבליות של קלונקס בכמה הזדמנויות (אבל לא רצוף), האם יתכן שההשפעה הולכת ויורדת? תודה מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסתגלות לקלונקס - מה הכוונה?
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 21:01לשי שלום רב הסתגלות קורית בטיפול רציף בבנזודיאזפיניפינם ופרושה שההפסקה גורמת לתופעות לואי וכי צריך לרדת מאוד בהדרגה. ירידה באפקט והצורך להעלות מינונים בכדי לקבל אפט זו כבר התמכרות. לקיחה מזדמנת אינה גורמת לא לזה ולא לזה. ככלל אנשים חרדתיים אינם מתמכרים. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה !
שי 22/02/2011 | 01:31הוסף תגובה
-
-
סימבלטה בהנחה דרך נאורולוג
לילך 16/02/2011 | 06:47שלום לך אני בת 32 מזה 5 שנים אני נוטלת סימבלטה וזה הציל לי את חיי . אך הבעיה היא שגם דרך הכללית זה עדיין הוצאה יקרה כל חודש 179 ש"ח - בכללית , נכון זה עדיין לא 278 ש"ח ללא מרשם כללית אך האם אני יכולה עוד להוזיל ? האם דרך נאורולוג ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סימבלטה בעלות הסל
דר' קרני רובין 20/02/2011 | 00:40על פי החוק ניתן לקבל את הסימבלטה בעלות הסל (כ-15%) באם נאורולוג, רופא כאב או מומחה לסכרת וכן אונקולוג ימליצו על מתן התרופה בגלל כאבים נוירלגיים בין אם מחמת פריצת דיסק, לחץ על העצב ואם משום הסכרת. על הנוירולוג לרשום שהוא ממליץ על מתן התרופה בגלל כאבים נוירלגיים בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תוד ה רב ה
21/02/2011 | 10:29הוסף תגובה
-
-
טיפול בתרופות ומינונם..
זוהר 13/02/2011 | 18:28בס"ד שלום רב, מדובר במקרה של אדם בגיל 37 שאושפז פעמים, פעם אחת בכפיה בעל איבחון של הפרעה סכיזואפקטיבית, הגיב טוב לתרופות בבית החולים. מעל 10 שנים פעיל, לעיתים רחוקות מאוד היו ירידות במצב הרוח, אך מתפקד ועובד ומנהל חיי חברה. יש לציין כי האישפוזים היו למעלה מ 10 שנים עם הפרש של שנתיים. מטופל בדפלפט 1200 מ"ג, רספונד 1 מ"ג, רסיטל 40 מ"ג. כל מה שרופאים פיכיאטרים עונים לנו הוא שסטאטיסטית אם התרופות מייצבות אז זה הטיפול לכל החיים! האם אין גישות חדשות בעולם הפסיכיאטריה, בהם אם אדם עובר שנים ללא שום התפרצות מחלה שאורך חייו כבר לא מחייב אותו במינון קבוע של תרופות? האם יש תחומים מגבילים לפסיכיאטריה שכן גמלו אנשים נתרופות? הרי יש בעולם אנשים שלקחו תרופות והפסיקו לחלוטין..ומקיימים אורך חיים תקין הרבה שנים. הפסיכיאטריה או יותר נכון הפסיכיאטרים מתיחסים למחלות נפש כמחלה פיסית מדעית נטו, בשעה שאנו יודעים שמצב רוחו או חוסן נפשו של האדם ותנאי חייו, גם כן מהווים מרכז באופן המחלה ולכן אי אפשר להתיחס לכולם באופן שווה. כיצד יכול פסיכיאטר להגיד בוודאות שדרך התרופות היא הדרך היחידה בעולם ! אולי שילוב של מינון נמוך יותר עם סוג של פעילות פסיכולוגית זו או אחרת הם גם דרך אפשרית. מה דעתך ? תודה מראש, זוהר במידה ותיהיה מעוניינת לשלוח לי תשובה ישירה למייל ללא פרסומה, מצ"ב המיל שליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בתרופות ומינונים
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 20:13לזוהר שלום אין לי מייל ישיר שלך לכן אני עונה לך דרך האתר. הניסיון המר מלמד שכאשר מנסים לשנות מינון או תרופה בחולה שהיה פסיכוטי - על פי רב יש התפרצות מחודשת של המחלה ולפעמים קשה מאוד להשתלט עליה. מהסיבה הזו גם גישתי היא ש"סוס מנצח לא משנים" אם אין סיה רפואית לכך. זה קצת כמו בטיפול בסכרת באינסולין. האינדיקציה הטובה ביותר אם המינון טוב או גבוהה זה האם האדם רדום או עירני ומתפקד. אם מופיעה רדימות יש מקום לנסות לטטר את המינון בזהירות מירבית כלפי מטה, אך אם כמו במקרה זה האדם פעיל ומתפקד לאהייתי נוגעת בו. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
ובמקרה זה האם האדם בסיכוי גבווה להישאר בריא ?
זוהר 16/02/2011 | 00:09ובמקרה זה האם האדם בסיכוי גבווה להישאר בריא ? כלומר האם בעזרת התרופות לא יכנס שוב למצב פסיכוטי, מאחר וכבר 12 שנה יציב ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 20/02/2011 | 00:30אכן זוהר , יש סיכוי גבוה שימשיך לא להיות פסיכוטי כל עוד לא ישתבש משהוא כמו מחלה קשה או סטרס קיצוני כמו מוות של אדם קרוב וכו'. יתרה מכך יש סיכוי גבוהה שישאר בריא בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
כדורי לוסטרל
גל יעקוב 14/02/2011 | 09:03שלום רב ד''ר, לפני כחודשיים לערך עקב מתח בחיי הופנתי לידי פסיכיאטר והוא נתן לי כדורי לוסטרל 50 מ''ג הכדורים האלו הם כביכול האריזה המקורית עכשיו שאני צריך שוב כאשר הקופסא אזלה קיבלתי את הכדורים אבל בצורה הגנרית שלהם שעל האריזה רשום סרנדה 50 מ''ג . שאלתי היא האם זה בסדר לעבור לתרופה גנרית ובלי הפסקה כל שהיא ?וכמובן האם זוהי אותה תרופה ? בכבוד רב, גל יעקובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כדורי לוסטרל
דר' קרני רובין 15/02/2011 | 20:52לגל יעקוב שלום התחליף הגנרי אמור להיות בעל פעילות של פלוס מינוס 20%. יחד עם זאת לעיתים קרובות מעבר לחלק מהגנריקות מביא לירידה. בניגוד לאמור גנריקות של טבע, דקסון, כצת,טרה ועוד הן בדרך כלל בסדר. ללוסטרל שתי גנריקות: סרטרלין של טבע, וסרנדה של יוניפרם. אציין כי המינון שאתה מקבל הוא נמוך למדי - האם הוא מספיק? במידה ותחול ירידה במצבך דרוש לעבור או לתרופת המור או לגנריקה השניה בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
בתגובה לתשובתך ,כדורי לוסטרל
גל יעקוב 15/02/2011 | 23:25שלום רב ד''ר ותודה על תגובתך, אכן הכדורים שקיבלתי הם של סרנדה של חברת UNIPHARM האם הם בסדר ?משום שלפי תגובתך את קצת חוששת מהגירסה הגנרית שלהם . אודה מקרב לב על תגובתך.. גלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 20/02/2011 | 00:23הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 20/02/2011 | 00:25אנא התקשר אלי לטפון 050-3242021 ונשוחח על הנושא בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ציפראמיל (לת)
מיכל 19/02/2011 | 08:12שלום, בת 36, 10 שבועות לאחר לידה. התחלתי טיפול בציפרמיל עקב חרדה קשה. במשך 3 ימים 10 מ"ג, ואח"כ עליתי ל - 20 מ"ג בהוראת הרופא. החרדה התעצמה וכן יש לי אני כמעט ולא ישנה בממוצע כ - שעתיים בלילה. בנוסף לכך כשאני מתעוררת אני בלחץ איום, לתופעות אלו מתלווים גם בחילות, כאבי ראש במשך היום. אני צריכה לטפל בתינוקת הקטנה ואני מרגישה איום ונורא, האם עליי לקחת כדור לשינה? האם החרדה תפחת? אודה לתשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מערכת לימבית
קדמה 05/02/2011 | 20:45ד"ר קרני שלום, האם יש הבדל במערכת הלימבית (גודל, צורה, חומר, או כל דבר אחר) בין אנשים בגילאי 20-30 לבין אנשים בגילאי 70-90 תודה ושבוע טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המערכת הלימבית
דר' קרני רובין 08/02/2011 | 20:10לקדמה שלום, המערכת הלימבית מורכבת ממסלולי עצבים במוח וקשורה לביטוי של אינסטינקטים ורגשות שונים. האזורים במוח המעורבים הם האמיגדלה, ההיפוקמפוס וההיפותלמוס. פעילויות הגוף הנשלטות על-ידי המערכת הלימבית הן אלה הקשורות בהישרדות הפרט (לדוגמה, חיפוש מזון, לחימה) והישרדות המין האנושי (לדוגמה, רביה וטיפול בצאצאים), ביטויים של פחד, כעס ועונג, ויצירת דפוסי זיכרון. בנוסף, שייכת גם בלוטת האצטרובל, המפרישה את הורמון המלטונין האחראי על השינה ומווסת את הביוריתמוס של המוח. ככלל, ככל שמתבגרים, חלקים שונים של המוח עוברים ניוון וביניהם הקורטקס החושב ובודק את המידע מהמרכזים הפנימיים יותר, בלוטת האצטרובל ועוד. איני יודעת אם עניתי לך, אם שאלתך מדוע קשישים ישנים פחות טוב מצעירים, התשובה קשורה לירידה בהפרשת המלטונין בגלל ניוון בלוטת האצטרובל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה רבה
17/02/2011 | 20:26הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בבולימיה
-
התמודדות אובדן
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
-
דסיפראמין
-
פלופנתיקסול
-
מונחים קשורים
-
יק"ר
-
קנבינואידים
רופאים בתחום
ד"ר רננה איתן
פסיכיאטריה
פסיכיאטרית מומחית, מנהלת יחידת מחקר ומרפאה בנוירופסיכיאטריה, המרכז הירושלמי לבריאות הנפש והאוניברסיטה העברית, יו"ר יוצאת האיגוד לפסיכיאטריה ביולוגית
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר