פורום פסיכיאטריה - עמוד 1461
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
תופעות לוואי של סרוקסט בטיפול בתסמונת קדם-וסתית
ענת 27/01/2011 | 13:11בת 32 מזה 5 חודשים לוקחת סרוקסט עקב תסמונת קדם וסתית, הנמשכת כשבועיים לפני כל וסת. ההרגשה עם הכדורים רעה באופן כללי, אמנם פחות עצבנית, אך מרגישה תופעות מוזרות שלא היו לפני(חוסר ריכוז,שכחה,אובססיה)ועדיין לא נראה שיש שיפור בתסמונת.רופאת משפחה המליצה לעבור לציפראלקס, האם כדאי לעבור?האם לעבור בסוף חפיסה?להפסיק את הסרוקסט לכמה ימים?מה בדיוק עלי לעשות?והאם ציפראלקס הוא יעיל יותר לטיפול בתסמונת?לא מעוניינת להחליף כדורים רבים, מעדיפה למצוא משהו שיהיה יעיל לטווח ארוך(ברור לי שזה אינדיווידואלי, ובכל זאת, אם יש כדור ספציפי, אשמח), תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מבקשת תשובה בבקשה
01/02/2011 | 10:12ובנוסף, רציתי לשאול האם לבעיות של תסמונת קדם וסתית יכול להועיל התקן תוך רחמי(מירנה)-מאחר והוא יכול להפסיק כמעט לחלוטין את הוסת, או שלא כדאי לקחת בגלל ההורמונים שבו?(אני יודעת שאת לא רואת נשים, אך הנושא קשור לבעיות הדיכאון, חוסר מנוחה, תוקפנות, כאבי-ראש ועוד...)הוסף תגובה
-
קיימת שאלה נוספת בתגובה השניה(בתוך בקשת התשובה)
01/02/2011 | 10:25הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המירנה
דר' קרני רובין 03/02/2011 | 23:18שלום השאלה שלך במקום. ראיתי מצבי דיכאון קשים ביותר כתוצאה מההורמונים שבמירנה ואם יש נטיה לכך אני ממליצה לא להכניס התקן זה. באותם מקרים שאני מדברת עליהם רק הוצאת המרינה וטיפול נוגד דיכאון (שעם המירנה לא עזר) חל שיפור. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
ציפרלקס
17/01/2011 | 22:49אני בת 37 , לפני כשנתיים התחלתי ליטול כדור של ציפרלקס לצורך טיפול בחרדה. בשבועיים האחרונים אני מרגישה במשך היום עליות וירידות במצב הרוח ולעיתים חוסר סבלנות ואי שקט . האם אני צריכה להעלות את המינון של הציפרלקס ? במידה וכן האם להעלות לתקופה מסויימת ואז לחזור לכדור אחד ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מצטרף לשאלה
18/01/2011 | 01:59אחי הגדול לוקח ציפרמיל מזה כשנתיים וחצי. עזר לו מאוד אבל בארבעת החודשים האחרונים שוב יש שינויים במצב רוח ולפעמים זה ממש מזכיר את התקופה לפני התרופה. הוא חושש להעלות מינון (הפסיכיאטרית הציעה לו...), כי הוא לא רואה לזה סוף. גם אני מתלבט אם לקחת ציפרמיל או תרופה אחרת שירשמו לי, שכן סבלתי מבעיות דומות לשלו בשנים האחרונות, חרדה חברתית ודכאון. אבל עכשיו אני חושש שכמו אצלו, גם אצלי ההשפעה תעלם אחרי כמה חודשים או שנים. זה קורה הרבה? אצל הרבה מטופלים? מה קורה אם מעלים במינון ושוב יש בעיות? אני לא רוצה להכנס למעגל כזה. מעדיף לחיות בלי תרופות. האם ההשפעה של התרופות מהסוג הזה מתפוגגת או נחלשת תוך כמה שנים? כי זה מה שקורה אצלו בפועל... תודה רבה לךהוסף תגובה
-
אודה לקבלת תשובה...
19/01/2011 | 22:03הוסף תגובה
-
השאלה עברה עמוד
26/01/2011 | 00:31הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציפרלקס
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 03:24שלום סליחה על מתן המענ באיחור כה רב. לשאלתך - יש מצבים בהם נדרשת העלאה של מינון התרופה ובדרך כלל אחר כך ניתן לרדת. זה יכול היות אף עונתי. שני דברים חשובים: 1. האם במקרה הציפרלקס הוחלףצ לך לאסטו? יש תלונות רבות מאוד על גנריקה זו. במקרה כזה הייתי ממליצה לדרוש לחזור לציפרלקס. 2. חשוב לבדוק את תפקוד בלוטת התריס - אם יש ירידה בתפקוד זה גם יכול להסביר את התופעות. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה למצטרף לשאלה
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 03:36תאמר לאחיך לא לחשוש להעלות את המינון. קרוב לודאי היה על מינון גבולי וכאשר יש תנודה חזקה יותר כלפי מטה זה לא מספיק (עם שתי ההסתיגויות שכתבתי בתשובתי לשאלה המקורית). יש מקרים מעטים שבהם לעיתים עוברים לתרופה אחרת, אבל גם זה לא אסון כל עוד ניתן לעזור ומרגישים טוב. אם מקבלים מינון מספיק זה בדרך כלל לא קורה ובתנאי שבלוטת התריס מאוזנת. מאחר ויש מבחר גדול של תרופות, ניתן לעבור לתרופה אחרת ומאחר ובדרך כלל אם עוברים לתרופה אחרת האיזון נשמר לתקופות ארוכות - חבל להפסיד את הכוחות על מאבק עם החרדות ללא עזרה תרופתית. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
הפסקת אלפרליד
רון 31/01/2011 | 20:12שלום, אני בן 37, במשך שנים הייתי מטופל ב-effexor 75 לאחר שאובחנתי כסובל מבעיות חרדה. לפני שנה החלטתי להפסיק את לקיחת התרופה בהדרגה ולפני מספר חודשים הפסקתי לגמרי. כעבור מספר חודשים בעקבות דיכאון וחרדה (שפרצו כנראה בגלל לחצים של מעבר דירה) הלכתי לפסיכיאטר אחר שאבחן אותי כסובל מ-ocd, היפוכונדריה ומבנה אישיות פרנואידי ונתן לי לוסטרל. התחלתי לקחת אותו לפני חודש שעלה בהדרגתיות עד למינון המקסימלי של 150 מ"ג (אליו הגעתי לאחר שבועיים). בנוסף לקחתי אלפרליד - בהתחלה 0.5 פעמיים ביום, אחר כך 0.25 פעמיים ביום, ועכשיו 0.25 פעם ביום. אני רוצה להפסיק עם האלפרליד וגם רופאת המשפחה אומרת שאני צריך להפסיק , כי זה לא טוב לקחת אותו הרבה זמן (כבר חודש), אולם הפסיכיאטר מתעקש שאסור לי להפסיק ועלי לקחת את זה לפחות עד הפגישה הבאה איתו (עוד חודש) כי אם לוקחים את זה עם לוסטרל זה לא טוב להפסיק לגמרי מה דעתך ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפסקת אלפרוליד
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 02:13הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפסקת אלפרוליד
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 02:13הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפסקת אלפרוליד
דר' קרני רובין 01/02/2011 | 02:19לרון שלום אני מתיחסת לאלפרוליד כמו לאקמול כשיש חום וללוסטרל כמו לאנטיביוטיקה. אם אתה עדיין זקוק לאלפרוליד לא יקרה דבר אם תמשיך אותו - אתה מקבל כמות נמוכה ואין שום בעיה עם המשכתו. הפסיכיאטרית שלך צודקת שבתקופה הראשונה יש מקום לתת אותו במיוחד אם החרדה עולה. דרך אגב המינון המקסימלי של לוסטרל הוא 200 מ"ג ולא 150 מ"ג. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
(לת)
קדמה 05/02/2011 | 20:39דר' קרני שלום, האם יש הבדל במערכת הלימבית (גודל, צורה, כמות חומר, פעילות) בין אנשים בגילאי 20-30 לבין אנשים בגילאי 70-90 תודה ושבוע טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
חזרה לסוליאן
דפנה 02/02/2011 | 22:18בעבר לקחתי סוליאן היתי מיוצבת אך היה לי תופעת לואי כאבים החזה. תרופה אחרת שקיבלתי לא עזרה לי. האם חזרה לסוליאן תיצב אותי שנית. בטאיזה מינון כבעבר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חזרה לסוליאן
דר' קרני רובין 03/02/2011 | 23:28לדפנה שלום סביר להניח שאם תחזרי לסוליאן תתיצבי שוב באותו מינון או שיהיה צורך במינון מעט גבוה יותר. יחד עם זה האם ה-EKG היה תקין? האם באמת בדקת את השפעת כל האטיפיים? אולי כדאי לנסות את האביליפיי שרק בחודשים האחרונים ניתן לקבלו (הוא בסל לסכיזופרניה - אני לא יודעת ממה את סובלת). בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
הזיות של עשן
תמי שמש 01/02/2011 | 13:26בהמשך למה שרשמתי אתמול בנוגע לאימי בת ה-83 עם הזיות עשן שכחתי לציין שהיא עברה כמה ארועיים מוחים האם בכל זאת לגשת \ללכת למרפאה גריאטריתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הזיות עשן
דר' קרני רובין 03/02/2011 | 23:20לתמי שלום השאלה למה יש לה אירועים מוחיים חוזרים והאם ניתן למנוע זאת. לדעתי זו דוקא סיבה ללכת למרפאה מסוג זה בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
טיפול ארוך טווח-שליחה שניה
גיל 03/02/2011 | 05:58שלום, מטופל בהלידול הרבה שנים,במינון מינימלי,אחזקתי. במצב יציב,מתפקד בכל תחומי החיים כולל עבודה ומשפחה. בעבר הוצע לי לנסות להפסיק הטיפול,אך לאחר מחשבה והתלבטות ארוכה,החלטתי להמשיך הטיפול. יש לי הרבה מה להפסיד,ואינני רוצה לסכן בנפילה. ישנה תופעה של עליה במשקל,לאורך השנים. אין שאלה ס]פציפית,אך אשמח לדעתך באמור.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול ארוך טווח
דר' קרני רובין 03/02/2011 | 23:11לגיל שלום, אני מסכימה אתך - לא מחליפים סוס מנצח. הרבה פעמים חולה מאוזן ממש על כלום וחושבים -"בשביל מה" ומפסיקים ואז באה נפילה קשה. זה משונה אך זה כך. במקומך הייתי ממשיכה את הקצת הלידול שאתה לוקח ועושה דיאטה - יותר חלבונים ופחות פחמימות ולנסות לשנות הרגלי אכילה בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
רסיטל
אורי 03/02/2011 | 10:53האם שימוש ברסיטל עלול לגרום לפגיעה בחשק המיני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רסיטל
דר' קרני רובין 03/02/2011 | 22:58לאורי שלום כל ה-SSRI's יכולים לגרום לירידה בחשק המיני, ולהארכת הזמן עד שמגיעים לפורקן. לפעמים אחד כן גורם לכך והשני לא. ההפרעה הפיכה. כאשר מפסיקים את ה-SSRI's הכל חוזר לקדמותו. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סרוקסט-דחוף
מיה 03/02/2011 | 11:33בת 32 מזה 5 חודשים לוקחת סרוקסט עקב תסמונת קדם וסתית, הנמשכת כשבועיים לפני כל וסת. ההרגשה עם הכדורים רעה באופן כללי, אמנם פחות עצבנית, אך מרגישה תופעות מוזרות שלא היו לפני(חוסר ריכוז,שכחה,אובססיה)וגם מצבי רוח נוראיים(עדיין לא נראה שיש שיפור בתסמונת).רופאת משפחה המליצה לעבור לציפראלקס, האם כדאי לעבור?האם לעבור בסוף חפיסה?להפסיק את הסרוקסט לכמה ימים?מה בדיוק עלי לעשות?והאם ציפראלקס הוא יעיל יותר לטיפול בתסמונת?לא מעוניינת להחליף כדורים רבים, מעדיפה למצוא משהו שיהיה יעיל לטווח ארוך(ברור לי שזה אינדיווידואלי, ובכל זאת, אם יש כדור ספציפי, אשמח), בנוסף, האם נכון שהתקן תוך-רחמי יכול להפחית תופעות קדם-ווסתיות, מאחר והוא מעלים את הווסת כמעט לגמרי?האם כדאי לנסות?יש טיפול אחר יעיל שיכול לעזור? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סרוקסט
דר' קרני רובין 03/02/2011 | 22:51למיה שלום לדעתי מה שאת מתארת נובע מתת מינון, מאחר ואת לוקחת את הטיפול כבר 5 חודשים. יחד עם זאת מומלץ לתת למתח קדם ויסתי לוסטרל\סרטרלין (אך לא סרנדה). יש תאורים של מתן התרופה רק בזמן הקריטי אך אני גורסת שעדיף לתת אותו באופן קבוע וצריך לעלות אפילו ל-200 מ"ג. יש גם תכשירים צמחיים שכנראה עוזרים (מעניין שגם אותם צריך לקחת באופן קבוע. בברכה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
התקפי חרדה בעת נהיגה
סבסטיאן 26/01/2011 | 16:52שלום, עברתי תקופה קשה בחיים, וכעת אני מנסה להשתקם ממחלה קשה שסבלתי בעבור. אני לומד נהיגה ונכשלתי במבחן המעשי "טסט" ונכשלתי 7עמים . בעת המבחן אני נוראה מתרגש הרגל קופצת מהדוושה וזה הולך ומחמיר וגם באשר אני לומד נהיגה זה קורה עכשיו. רופא עור ידיד למשפחה המליצה על "קלונקס" במינון 0.2 מ"ג . זה עזר ואבל גרם לי לנהוג קצת במהירות . מה אפשר לעשות . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התקפי חרדה בעת נהיגה
דר' קרני רובין 03/02/2011 | 22:42לסבסטיאן שלום הדבר הטוב ביותר הוא לדבר עם המורה וגם עם הבוחן על החרדה שיש לך בזמן השיעור או הטסט. אספר לך על עצמי. לפני הטסט הראשון לקחתי חצי כדור וליום (2.5 מ"ג) לאחר בדיקה בזמן השעורים (היה מצוין) ואז בזמן הטסט זה שיתק אותי. זה הסתיים בכך שעליתי על המדרכה. לטסט השני לא לקחתי דבר וכשאמר לי המורה לחנות התחילו לרעוד לי הרגליים. הבנתי שאם לא אעשה דבר אכשל שוב (תאמין לי שהמורה היה ממש מלפפון חמוץ) אז התחלתי לדבר על החרדה שלי "אני לא מבינה למה אני כל כך מפחדת מטסט, אני עושה כל כך הרבה בחינות בבית הספר לרפואה ואני לא מפחדת ... " והרגליים הפסיקו לרעוד ועשיתי את החניה המוצלחת בחיי. (הייתי אז רק סטודנטית לרפואה) ללמדך, שכאשר מדברים על הפחד גם אם אין תגובה מהצד השני - הפחד מפחד ובורח. מאידך כאשר יש חרדה ופחד גדול הקונקס יכול לגרום שינוי בתגובתיות מבלי להפסיק את הפחד. נסה את עצתי בשיעורים ואם זה לא עוזר אז אתה זקוק לטיפול התנהגותי קוגניטיבי. בהצלחה דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
קלפטומניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פסיכותרפיה
-
טיפול EMDR
-
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
-
נלטרקסון
-
לבומפרומאזין
-
מונחים קשורים
-
דיסלוגיה
-
אינפנטיליות
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר