פורום פסיכיאטריה - עמוד 1459
פרופ' ערד קודש 5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
שאלה בהקשר לתרופה SPAIDER 18/01/2011 | 09:59ד"ר רציתי לומר תודה על שקראת את מכתבי ברצוני להתייעץ איתך, אני מטופל במרפאת כאב כרוני כמוכן בפיסוטרפיה לכאבים כרוניים ולאחרונה רופאת השיקום שבדקה אותי המליצה שאני אשאל ואתייעץ אם כדאי לנסות לעזוב את הפרקוסט!ואלי לעבור לקנביס רפואי! יש לי כאבים איומים ולפעמים אם אני לא לוקח 2פרקוסט יחד עם אופטלגין בשתיה אני מתפטל בכאביםו חושש מפני שבץ חוזר!ולשאלתך אני צעיר בן 60 שבעברי היה לי כוחות על והיום הנני אדם ממש חלש ומפוחד!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תרופה נגד כאבים דר' קרני רובין 08/02/2011 | 21:09לספיידר שלום, איתך הסליחה על העיכוב במתן מענה זה. התשובה היא שבהחלט כדאי לעשות ניסיון לטיפול עם קנאביס רפואי. מניסיון עם מטופלים הסובלים מכאבים עזים, ניתן באמצעי זה להפסיק את השימוש בפרקוסט, אשר כידוע לך בעייתי. בעיקרון, רופא כאב או פסיכיאטר חייב לשלוח המלצה לכך לדוקטור יהודה ברוך, מנהל ביה"ח אברבנאל. הפקס אצלו הוא : 03-5552774, והטלפון 03-5089366. כאמור, הפניה צריכה להיעשות על ידי הרופא. בברכה ותמשיך להיות צעיר, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
סרוקסט ליבנת 17/01/2011 | 22:17שלום שאלתי היא למה לאחר טיפול בסרוקסט, כלומר לאחר הפסקה המצב מחמיר יש תופעות חמורות יותר למרות שבהתחלה זה ניתן לטיפול במצב א' ואחכ יש תסמינים אחרים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרוקסט דר' קרני רובין 08/02/2011 | 21:02לליבנת שלום, אינני בטוחה שאני מבינה את שאלתך. הפסקה של תרופה נוגדת דיכאון יכולה לגרום להופעה מחודשת של ההפרעה בגינה קיבלת סרוקסט. על פי רוב, ניתן לחזור לתרופה שעזרה, אך לעיתים צריך להעלות למינון גבוה יותר בכדי לקבל שוב לקבל תגובה. במידה ולא עניתי על שאלתך, אנא הבהירי את עצמך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
נורטילין -תופעות לוואי דיכאון ופיברומיאלגיה גלית 17/01/2011 | 20:20שלום דר' יקרה, בזמנו ענית לי וסייעת לי בהכוונה. אני סובלת מפיברו- עברתי את כל הבדיקות ואין לי ולא היתה מחלה אוטו אימונית וגם סובלת מדיכאון שחזר. אני חוזרת שוב על המקרה , כמו כן לפי העדכונים שרשמתי לעצמי על הנסיגה או ההפרעה הבנתי שזה מרוב שילוב של כדורים . אני נוטלת נורטילין 50 מג עקב הדיכאון שחזר והכדורים עזרו לי מאוד אך לא מטפלים בפיברומיאלגיה כפי ששאמורים(הלמיקטל 200 מג' אמור לטפל בדיכאון העמיד שלי אבל עובדה שחזר לי הדיכאון).הסימבלתה 30 מג' שקיבלתי קודם לא עזרה לי לדיכאון אבל לא היו לי כאבי גב כמו עכשיו. ,נראה שהנורטילין פוגע לי בשינה וכמו כן יש לי טעם חמוץ בפה ויובש נוראי, אני מרגישה שאני עצבנית ותזזיתית.. כל שאר תופעות הלוואי אני יכולה להסתדר איתן. ברוך ה' אני מרגישה שיש לי מרץ ומצליחה להנות מדברים אך אני לא בהיי. רציתי לדעת האם תופעת היובש והטעם בפה יעלמו ואם כן תוך כמה זמן-זה מאוד מטריד אותי. כמו כן בעיית השינה מאוד מפריעה לי מאחר ואני נוטלת 1 מג' קלונקס(הרופא העלה לי לפני שבועיים מ-0.5 מ"ג ל- 1 מג' קלונקס)+100 טרזודיל שזה נותן לי שינה טובה לפחות ל-5 שעות. בפגישתנו האחרונה הוא אמר שאולי הקלונקס מפריע ואולי כדאי שאוריד אותו אז אמרתי לו שלפני שבועיים הוא הכפיל לי אותו ...... המצב הנתון כיום הינו שיש לי הפרעה קוגנטיבית מאוד חמורה שכבר קיימת מעל חצי שנה- בעיה בעיבוד נתונים,זכרון לטווח קצר,קשיי הבנה, טעויות במשפטים ותקיעויות במילים ואני לא מצליחה לבטא ברצף את מה שאני רוצה להביע,וגם סוג של התנתקות ריגעית. (מרגישה ממש "סתומה" ו"מפגרת") איבדתי לגמרי את הבטחון העצמי שלי כי כוחי היה במהירות המחשבה והתגובה.עזבתי את העבודה כי זה היה בלתי אפשרי לתפקד וגם אני יודעת ששמו לב שמשהו דפוק אצלי. הרופא שלי ביקש זמן להתייעצות בכדי לראות מה ניתן לעשות...(הוא שולל דימנציה) וזה מלחיץ אותי שהוא לא בטוח בעצמו(אולי בגלל שזה ביה"ח ציבורי ולא באופן פרטי שיש יותר מידע וממוקדות.. כמו כן נוטלת שמן פשתן + כמוסות אומגה 3 מן הצומח. (ודרך אגב הרופא הקודם שלי היה נגד הקלונקס והטרזודיל כי הוא רצה שאלמד לישון ללא כדורים ואמר שבסופו של דבר השינה תחזור - לי קשה להאמין,אם ארדם זה יהיה לשעה-שעתיים וזהו. הפחד הגדול שלי זה מהפסקת הקלונקס ששוב יחזור לי האי שקט המפחיד כל כך) בנתיים אשמח להכוונה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נורטילין -תופעות לוואי דיכאון ופיברומיאלגיה דר' קרני רובין 08/02/2011 | 20:59לגלית שלום, כבר עניתי לך שכדאי היה לנסות סימבלטה 120 מ"ג ללא תוספות. גם אני, עם קוקטייל כמו שאת מתארת, לא הייתי יכולה לתפקד. אשר להפרעות בשינה, הדרך הטובה ביותר להיגמל מקלונקס היא על ידי הוספת צירקדין והורדה הדרגתית של הקלונקס. ההפרעות שאת מתארת בהחלט יכולות לנבוע גם ממנו. הסברתי לך כבר שדרושה בדיקה מלאה של בלוטת התריס, כי הוספה של T3 הרבה פעמים עוזרת לתרופה נוגדת הדיכאון. ערך ה-TSH לא נותן דבר לגבי האפשרות להוסיף T3. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
כדורי הרגעה יעל 13/01/2011 | 00:13שלום, אני לוקחת בצורה לא מסודרת קזאנקס0.5 ודיאזפם 5mgכבר יותר משלושה חודשים, יש ימים ששלוש פעמים ויותר ויש ימים שבכלל לא...השאלה שלי היא כמה זמן עובר עד שמתמכרים לדברים האלה והאם יש כדורים שטובים יותר לפוסט טראומה ואינם ממכרים כל כך.תודה, יעלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הטיפול בפוסט טראומה דר' קרני רובין 08/02/2011 | 20:43ליעל שלום, העובדה שאת יכולה לקחת כמה ימים כן וכמה ימים לא, מעידה שלא חלה התמכרות. ככלל, אנשים עם חרדות ברובם המכריע אינם מתמכרים לכדורים מסוג זה. טיפול עדיף בפוסט טראומה הוא שילוב של SNRI (תרופה נוגדת דיכאון הפועלת גם על הסרוטונין וגם על האדרנלין), וטיפול התנהגותי קוגניטיבי ספציפי לפוסט טראומה. בהדסה, לדוגמא, יש מרכז מסוג זה במרפאה הפסיכיאטרית. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
למיקטל ועישון גראס אביבה 28/12/2010 | 09:39האם עישון גראס מועט (אחת לשבוע)פוגע בהשפעת התרופה למיקטל ומה ההשלכות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה למיקטל ועישון גראס דר' קרני רובין 08/02/2011 | 20:39לאביבה שלום, ככלל, כאשר יש בעיה במערכת העצבים כמו אפילפסיה או אפילו דיכאון וחרדות, עדיף לא להשתמש בגראס אשר עשוי להחמיר את הבעיה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
דכאון יום ראשון יונת שלום 26/12/2010 | 15:31היי...משיטוט קצר מצאתי כאן שותף לתחושת הדיכאון שמלווה אותי בימי ראשון...הייתי רוצה לדעת לגבי התופעה המוזרה הזאת.. הדכדוך מתחיל אצלי ממוצ"ש בד"כ ונמשך ביום ראשון, בו מפלס מצב הרוח שלי שואף לתחתית ואני חשה עצובה מאוד ודרוכת ציפייה ליום חמישי שיבוא. התחושה לפעמים מתלווה אליי גם ביום שני, אם כי ישנה תחושת הקלה ביום הזה. הבנתי שזה קשור לאנשים שנמצאים בעבודה, ואני דווקא לא עובדת, אם כי יש לי מטלות מתסכלות הקשורות בסידורים. אני חשה געגועים לבעלי ביום הזה באופן שמאוד מעציב אותי. אנא, יש פתרון כלשהו לתופעה? לא תרופתי,( אני מנסה להיגמל מלוריוון משום שאני נשואה טרייה וחוששת שאם אהיה בהיריון בקרוב התרופה תזיק.) אילו המלצות יש כדי לשפר את מצב הרוח? אני החלטתי שביום ראשון אינני אעשה סידורים ואתמסר להרגעה,מצד שני, האם הפסקת מלאכה ביום א' היא פתרון? ובכלל אשמח לכל פירוט בנושא.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דכאון יום ראשון דר' קרני רובין 08/02/2011 | 20:34ליונת שלום, איתך הסליחה, השאלה שלך טבעה בים השאלות ורק כרגע עליתי על כך שלא עניתי לך. למעשה ענית על הסיבה לתופעה: סידורים מרגיזים וגעגועים לבעל שעובד. ניתן להוסיף לכך לדעתי, חוסר תעסוקה מעניינת. הזמן יעבור יותר מהר במידה ותמצאי עיסוק בעבודה או התנדבות שימלא אותך סיפוק. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
החלפת טסילנטקס/לוריוואן בבונסירין אפי 26/12/2010 | 09:29ד"ר קרני שלום רב. שאלתי אלייך: נתנו לי בוהסירין בהמלצת הפסיכיאטר, ההתלבטות שלי האם להפסיק את הסטילנוקס והלוריוואן שאני לוקחת במינון של כמה כדורים לפני השינה ולהתמיד רק בבונסירין או לקית אותם במינון נמוך והדרגתי עד להפסקתם וליטול רק בונסירין. לאחר ניסיון של מס' לילוץ עם בונסירין השינה לא הגיעה ולא חשתי עייפות האם זו תופעה ידועה. {אני נוטלת כ3-4 לוריאאן או סטילנוקס בלילה עד שטני נרדמת. לתשובתך המהירה אודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החלפת סטילנוקס/לוריוואן בבונסירין דר' קרני רובין 08/02/2011 | 20:31לאפי שלום רב, איתך הסליחה, השאלה שלך טבעה בים השאלות ורק כרגע עליתי על כך שלא עניתי לך. לדעתי, כמו כל כדור המשפיע על מערכת העצבים, יש להוריד את הלוריוואן ואת הסטילנוקס בהדרגה ולהגיע לבסוף ללקיחת בונסרין בלבד. ייתכן והוספת צירקדין, שהינו מלטונין אורך פעולה, יקל על הגמילה מהלוריוואנים. בברכה ובתקווה שכבר נגמלת ושתשובתי מיותרת. דר' קרני רוביןהוסף תגובה
דיכאון קליני יוסי 05/02/2011 | 20:10שלום לפני כ-25 שנה אובחנתי כסובל מדכאון קליני וקיבלתי תרופות נוגדות דכאון, SSRI,SNRI וכו' שעזרו לי למשך תקופה של שנה עד שנה וחצי. כיום אני מטופל בתרופה בשם מירו 45 מ"ג ולוסטרל 100 מ"ג. המירו צורפה לאפקסור שלקחתי במשך שנה והפסיקה לעזור לאחר שהעלו לי את הכמות מ-75 מ"ג ל-150 מ"ג, לקחתי את שניהם במשך 40 יום ולא ניכר שום שיפור. הפסקתי בהדרגה את האפקסור. למירו הוסיפו לי את הלוסטרל. כרגע אני לאחר 30 יום של לקיחת שתי התרופות ואיני מרגיש שום שיפור. לעיתים אני מרגיש תחושה של צריבה בבטן לאחר לקיחת הלוסטרל. רע לי, קשה לי אני נמצא בתחתית ואיני מצליח לעלות. זקוק לעזרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיכאון קליני דר' קרני רובין 08/02/2011 | 20:20ליוסי שלום, לא ברור לי מדוע לא העלו את מינון האפקסור ל-225 מ"ג או 300 מ"ג לפני שהפסיקו טיפול זה. בנוסף, לא מובן לי מדוע לא מעלים את מינון הלוסטרל מ-100 מ"ג ל-150 מ"ג או 200 מ"ג. אשר למירו, הוא יותר מרגיע וגורם לתיאבון מכל דבר אחר, ולכן איני מתייחסת אליו. דווקא לגבי המירו - אתה מקבל את המינון הגבוה. השאלה היא האם תפקוד בלוטת התריס אצלך תקין. במיוחד חשוב לדעת את ערך ה-T3, מאחר ואם הינו בגבול התחתון של הנורמה, ניתן להוסיפו והוא הרבה פעמים עושה פוטנצטציה של התרופה נוגדת הדיכאון (מגביר פעילות). כמו כן, השאלה היא מדוע לעבור מ-SNRI שעזר לך ל-SSRI במקום לנסות SNRI אחר? אני ממליצה כי תיגש לפסיכיאטר המטפל בך ותבקש הערכה מחודשת. בתקווה שמצבך ישתפר, בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה פסוידוהלוצינציות דר' קרני רובין 08/02/2011 | 19:53שלום, פסוידוהלוצינציות אלו הלוצינציות אשר הסובל מהן יודע שהן אינן אמיתיות, וזה בניגוד להלוצינציות שהסובל מהן משוכנע שזו מציאות. על פי רוב, ניתן למצוא גורם אורגני. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תופעת לוואי מכדור מירו עובדיה אדם 07/02/2011 | 12:42אני נוטל חצי כדור מירו כבר12ימים תופעת החרדהוהפרעת השינה חלפואך אני נשאר ישנוני לאורך כל היום גם לחץ הדם לא יציב אתמול בעצת הרופא הפסקתי לקחת מירו ואני חש ברע הרופא החליף את התרופה לסרנדה .ברצוני לישאול אם לקחת את התרופה מיד או לחכות שהכדור מירו יתפנה מהגוף תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעת לוואי מכדור מירו דר' קרני רובין 08/02/2011 | 19:51לעובדיה אדם שלום, ניתן לקחת מירו עם לוסטרל (סרטרלין) ביחד ולכן אין שום צורך בתקופת המתנה. יצויין כי מטופלים שונים מגיבים באופן שונה לחלופות של לוסרטל (סרנדה היא אחת מהן). תיתכן תגובה לאחד, ולא לשני. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
דיכאון קליני
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התמודדות אובדן
-
פסיכותרפיה
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
קארבאמאזפין
תרופות קשורות
-
תיורידאזין
-
פלופנתיקסול
מונחים קשורים
-
קנאביס רפואי
-
קנאביס
רופאים בתחום

ד"ר איגור קלמן פסיכיאטריה

פרופ' לאון גרינהאוס פסיכיאטריה
פסיכיאטר מומחה באבחון וטיפול דיכאון, חרדה, מאניה דיפרסיה ומצבים פסיכיאטרים מורכבים-פרופסור אמריטוב האוניברסיטה העברית, לשעבר מנהל בית חולים

ד"ר יבגני מירושניק גריאטריה
4.8 ( 5 חוות דעת )
"הגעתי עם אמא. התקבלתי בנועם,בהקשבה,באמפתיה.הוסבר לי המצב הרפואי וההשלכות. הכל באדיבות. ישר כוח"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר