פורום פסיכיאטריה - עמוד 54
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
קלונקס (לת)
רחלי 17/01/2025 | 15:11האם שימוש בקלונקס לאורך זמן יכול לגרום לפעימות ו מוגברות ודופק מהיר וגבוה לאורך מס פעמים ביוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
לוסטרל והפרעות שינה (לת)
לב 17/01/2025 | 07:28מטופלת בלוסטרל בשילוב עם למיקטל כמענה לדכאון וחוסר בוויסות רגשי. כרגע על מינונים של 100 מג ליום למיקטל, ו25 לוסטרל. בשבועיים האחרונים סובלת מהפרעות בשינה עד כדי לא ישנה כלל בכמה לילות האחרונים, וכאבי ראש קשים. כמובן שפוגע מאוד בתפקוד במהלך היום ומעורר חרדה רבה סביב השינה. חשוב לציין שהתחלתי לקחת לוסטרל לפני שבעה שבועות. בשבועות הראשונים לא הורגשה פגיעה כה חמורה בשינה. מרגישה שהתרופות כן משפיעות לטובה אך השיבוש בשינה הוא לא תופעת לוואי שמסוגלת לסבול. אשמח למענה בכמה שאלות: 1. האם הגיוני שתופעת הלוואי מופיעה כל כך מאוחר? לאחר יותר מארבע שבועות של נטילת הלוסטרל? 2. האם סביר שתעבור? יש פרק זמן שאחריו כבר לא סביר שתעבור? 3. האם ייתכן שבכלל קשור ללמיקטל/לשילוב בין השתיים? 4. האם הגיוני שמינון כה נמוך של לוסטרל משפיע עד כדי כך? הן על השינה והן על מצב הרוח.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שאלה
שירי 16/01/2025 | 18:12יש לי הפרעות בוויסות רגשי , כלומר התגובות שלי מוגזמות מאד לסיטואציה , אציין שאני לא אובדנית , ולא מכורה לכלום , ומכאן השאלה - אם ההפרעה שלי היא רק בוויסות רגשי האם זה יכול להעיד על בורדליין? אם יש רק סיפטמום אחד מתוך חמש , והיספטמום הוא קושי בוייסות רגשי וזהו, אך זה משבש את כל חיי , קושי בעבודות בזוגיות וכו ..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ויסות רגשי
פרופ' ערד קודש 18/01/2025 | 19:13לא הייתי מתמקד באבחנה, אלא במצוקה שלך. באם קיים קושי בוויסות הרגשי כדאי לבצע הערכה פסיכיאטרית על מנת לשקול תרופה שתסייע בוויסות. יחד עם זאת טיפול פסיכולוגי יכול להעניק כלים רבים להתמודדותהוסף תגובה
-
-
לוריוון ציפרלקס
מירי 16/01/2025 | 12:38| 16:47 אני לוקחת לוריוון וציםרחקס כבר 3 שבועות לוקחת חצי כדור לוריוון וציפי שלם שמתי לב שגרון שלי נפוח בגלל הלוריוון וגם יש לי רעידות בגוף ובלילה דפיקות לב מהירות שגורמות לי להתעורר אני צריכה לחכות חודש עד שהציפרלקס יתחיל להשפיע ואז להוריד במינון של הלריוון מה עלי לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
לוריוון
מירי 16/01/2025 | 14:48אשמח לתגובה בבקשה!הוסף תגובה
-
לוריוון
??? 16/01/2025 | 14:49תשובה בבקשההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לוריבן וציפרלקס
פרופ' ערד קודש 18/01/2025 | 19:12לוריבן אינו גורם לנפיחות בגרון. בדרך כלל ניתן לשלב בים התכשירים עד שהציפרלקס משפיע באופן מלא. ההמלצה שלי היא להפסיק את השימוש בתום שבועיים שלושההוסף תגובה
-
-
חשש לסכיזופרניה
?? 16/01/2025 | 10:01היי , יצרתי לעצמי דמות בראש וכל פעם שאני מסתכלת על איזןר מסוים אני מלחשב את הדמות הזאת על המקום , ואז מתחילה מלחמה בראש שאני יודעת שאני לא באמת רואה את הדמות הזאת . ואז מתפתח לחץ ושאלות אני יודעת שהיא לא קיימת ואני נתקעת בלופ ארוך עם עצמי על השאלות האלה ואני כל הזמן חופרת בהאם יש לי סכיזופרניה ומה התסמינים שלה רצה לקרוא באינטרנט , זה נהיה פשוט מטרידהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מחשבה מטרידה
פרופ' ערד קודש 16/01/2025 | 10:42הי. זה בדיוק הזמן להגיע לבדיקה ולבדוק את הבסיס למוטרדות שלךהוסף תגובה
-
תגובה
?? 16/01/2025 | 12:13האם אני אמורה לפנות לפסיכיאטר או לפסיכולוג ,תודה על המענההוסף תגובה
-
-
דחייה מתכשיטים
אני 07/06/2014 | 23:08שלום וברכה אני נשואה זה מס שנים ולבעלי יש בעיה של דחייה מתכשיטים,הוא אינו אוהב תכשיטים (מכל הסוגים) והוא אינו נוגע בהם לדבריו מגעיל אותו, התכשיט היחיד שאני שמה הוא טבעת הנישואין שלנו שעליה לא אמר לי כלום, אך כשפתחתי איתו את הנושא הסתבר לי שגם זה מפריע לו לעיטים אך לא נורא כתכשיטים אחרים, לכן החלטתי בנתיים להוריד גם אותה. עד עכשיו לא הפריע לי בכלל אך לאחרונה כן רציתי לשים איזשהו תכשיט שקיבלתי וזה מאוד מפריע לו. מה יכולה להיות הבעיה? האם יש אפשרות לטפל בבעיה כזאת? (דיברתי איתו והוא מוכן ללכת לטיפול) ואם יש טיפול, מהו? אציין כי בנוסף לתכשיטים הוא אינו חובב איפור לא יודעת אם זה קשור... תודה רבה יום מקסיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
קמצנות?
ר.צ. 08/06/2014 | 23:41שלום, האם בעלך נחשב בעיניך לאדם חסכן יותר מן הממוצע? אם התשובה חיובית, אז מאוד ייתכן שבבסיס הסלידה שלו מתכשיטים נמצאת קמצנות. אותו הדבר לגבי איפור (מוצרי איפור יכולים להיות יקרים מאוד, והם גם מתכלים ויש לחדש את המלאי...). על ידי ההתנהגות המתוארת (שהיא אינה בהכרח מודעת) הוא מבטא חרדה מפני חשיפה להוצאות כספיות ניכרות שעלולות להתרחש מכיוונך. האם הוא זקוק לטיפול? תלוי עד כמה הקמצנות שלו משחקת תפקיד מרכזי בחיים שלכם ובעצם מפריעה לאחד מכם או לשניכם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 14:17לאני שלום, הטיפול הוא טיפול פסיכולוגי. אני הייתי ממליצה על טיפול התנהגותי קוגניטיבי כדי להגיע איתו לבסיס המחשבות הגורמות לתחושת דחייה זו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/06/2014 | 14:19לר.צ. שלום, הרשה לי להעיר כי נראה לי שהפעם החטאת את המטרה. אין ספק שאתה מתמצא הרבה יותר טוב בפרמקולוגיה ופחות טוב בפסיכולוגיה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
פוביה מתכשיטים
ש. 25/06/2015 | 18:32רציתי לדעת האם התופעה הספציפית הזו מוכרת מכיוון שגם אני מכיר מישהי שסובלת מילדות בדיוק מזה, בלי שום אירוע מכונן או סיבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2015 | 15:55לש. שלום, הטיפול הוא אותו טיפול, הסיפור שמאחורי הסלידה הוא כמובן אינדיבידואלי. בברכה, דר קרני רוביןהוסף תגובה
-
אני בת, וגם לאחותי ולי יש סלידה מתכשיטים מאז שאנחנו זוכרות את עצמנו
אילה 16/01/2025 | 12:00נראה מתגובות המומחים כאן שהם רואים בזה בעיה פסיכולוגית. לא נראה שזאת הבעיה אצלנו. יש לנו אחיות שאוהבות תכשיטים. ואין לנו בעיה של חסכנות או קמצנות. עצם הנגיעה בתכשיט מעוררת בנו תחושת גועל. ואפילו הגייה של מילים כמו תכשיט, טבעת וכו'.. מגעילה אותנו. אם יש לכם הסבר נשמח להכיר, ואם לא, זה נשמע תחום מעניין לחקור=)הוסף תגובה
-
-
מצב פיכוטי ראשון
אמא 15/01/2025 | 19:13הבן שלי בשנות ה-20 לחייו, הוא עבר תקופה של כמה שנתיים עם תסמינים פסיכוטים(לא מוגזמים אבל כן תסמינים שסמנו לב). האם זה בהכרח סכיזורפניה? או שהתקף פסיכוטי ראשון, גם אם ארוך לא בטוח סכיזופרניה ויש לבדוק האם זה חוזר על עצמו בשנים הקרובות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התקף פסיכוטי
פרופ' ערד קודש 16/01/2025 | 10:46התקף פסיכוטי הוא כמו "חום גבוה" מדובר בתופעה שיכולה להיות קשורה למספר הפרעות אחת מהן היא סכיזופרניה. חשוב להיות במעקב על מנת לבחון את המהלך לפני ומאז ההתקף הפסיכוטיהוסף תגובה
-
איזה עוד תופעות יכולות להיות חוץ מסכיזופרניה?
אמא 16/01/2025 | 10:52בבקשההוסף תגובה
-
-
חרדות ללא מזור וסיבה אפשרית?
רון 14/01/2025 | 22:27היי פרופסור. אני סובל מאז שאני נער ממגוון תסמינים שאובחנו לימים כהפרעת חרדה GAD. ניסיון לטיפול תרופתי ב- SSRI ו-SNRI ללא תועלת משמעותית. החמרה במצב אילצה אותי בהוראת הפסיכיאטר לקחת קלונקס ולא להפסיקו כבר שנים ולצידו להמשיך לנסות מגוון SSRI שונים עד שתמצא התרופה שתעזור. לצערי, לא נמצאה כזאת ואני תקוע גם עם חרדה וגם עם קלונקס כבר 12 שנים... לאור זאת שתחת SSRI הנוכחי (לוסטרל) וקלונקס עדיין מתקיימת חרדה משמעותית הוסף כדור סרוקואל 100 מ"ג בלילה אותו לקחתי 3 חודשים רצוף. הכדור היה בעבורי ככדור שגורם לשינה חזקה ללא שום תועלת בטיפול בחרדה וגרם לתופעות לוואי לא נעימות ולכן בהדרגה הופסק. מה נהוג לעשות במצבים כאלו ששום דבר לא עוזר? האם אפשר ממש לחשוד שהקלונקס שנלקח 12 שנים הוא בעצם כרגע גורם הגברת חרדות באופן פרדוקסלי בגלל היותו כדור ממכר שמשפיע על מגוון רחב מאוד של קולטני גאבא ופעולות גומלין של הנוירוטרנסמיטרים ובשימוש ממושך גרם לפגיעה בפעילותם ומכאן החרדה העיקשת ללא מזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעת חרדה עמידה לטיפול
פרופ' ערד קודש 15/01/2025 | 11:57שלום. תסמיני גמילה משימוש בתרופות מהקבוצה של שקלונקס- "בנזודיאזפינים" יכולים לחקות תסמיני חרדה. בד"כ מדובר בתופעה חולפת. נראה שבמקרה שלך אין זה המצב. י צורך לעבור על היסטורית התרופות שלך על מנת לבחון מחדש את הטיפול. יש עוד הרבה אופציות טיפוליות.הוסף תגובה
-
המשך שאלה לפרופסור
רון 15/01/2025 | 22:17שלום פרופסור. אנסה לחדד את השאלה- יש הפרעת חרדה. SSRI ו-SNRI לא הועילו משמעותית גם לא שילובים. רק קלונקס עזר ולכן בהוראת הפסיכיאטר הומלץ להמשיך לקחת אותו קבוע וכך אני לוקח אותו שנים רבות גם כיום. האם יש מצב שעצם נטילת הקלונקס הממושכת גורמת באופן פרדוקסלי להגברת חרדה עקב ההשפעה של הקלונקס שנלקח ברצף זמן כ"כ ממושך? מקווה שהצלחתי לחדד את השאלה :-) תודה לך!הוסף תגובה
-
-
חיבור כדורים להשראת שינה יותר טובה (לת)
דליה 15/01/2025 | 22:15לוריון אני לוקחת לפני השינה מספר שנים ולאחרונה החרדות והלחצים גברו והשינה פחתה לכן הוסיפה הרופאה רבע כדור מירו ואני קצת פוחדת מהכדור הזה, יחד עם זה אני לוקחת ציפרלקס בבוקר מבקשת עזרה ממך תודנהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מה זה מהלך ממשוך של הפרעה פסיכוטית? לאבחנה של סכזופרניה?
אכככ 14/01/2025 | 18:52אם עברתי פגיעה נפשית ששבשה את חיי ולקח לי להשאושש כמה שנים, במהלך היום היום בעיות ואובחנתי עם סכיזורפניה פרנואידית על בסיס עדויות הוריי. מה צריך לכלול ההפרעות כדי שיאבחנו אותי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סכיזופרניה
פרופ' ערד קודש 15/01/2025 | 11:54מדובר בהפרעה עם תסמינים פסיכוטיים שכוללים הזיות ומחשבות שווא וירידה תפקודית שנמשכת מעל 6 חודשיםהוסף תגובה
-
האם יתכן משבר נפשי עם תסמינים דומים כמו שציינתה? ולא מדובר בסכיזופרניה?
אכככ 15/01/2025 | 18:29או שמדובר בסכיזופרניה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סכיזופרניה
פרופ' ערד קודש 16/01/2025 | 10:44סכיזופרניה היא הפרעה פסיכוטית המלווה במחשבות שווא ו/או הזיות המתפתחת לאורך זמן ופוגעת בתפקוד במספר רב של מישורים: רגשיים/ חברתיים/תעסוקתייםהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
סכיזופרניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אשפוז פסיכיאטרי
-
טיפול בסכיזופרניה
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
סכיזופרניה גבולית
-
תרופות קשורות
-
מתדון
-
פלופנאזין
-
מונחים קשורים
-
הספר הירוק
-
נוהל 106
רופאים בתחום
ד"ר מאשה קרני
פסיכיאטריה
5.0
( 8 חוות דעת )
"פסיכיאטרית מקצועית, מאד רגישה גם לילד וגם להוריו. מסבירה את המצב היטב, נותנת מענה מהיר לבעיות בירוקרטיות שצצות, ומאד נגישה. ממליצה בחום"
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטריה
5.0
( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר