פורום פסיכיאטריה - עמוד 55
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
לוריוון ציפרלקס
מירי 15/01/2025 | 16:47אני לוקחת לוריוון וציםרחקס כבר 3 שבועות לוקחת חצי כדור לוריוון וציפי שלם שמתי לב שגרון שלי נפוח בגלל הלוריוון וגם יש לי רעידות בגוף ובלילה דפיקות לב מהירות שגורמות לי להתעורר אני צריכה לחכות חודש עד שהציפרלקס יתחיל להשפיע ואז להוריד במינון של הלריווןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
לווריוו ציפרלקס
מירי 15/01/2025 | 16:49מה עלי לעשות לגבי הנפיחות בגרון ורעידות בגוף ודופק מהיר בלילההוסף תגובה
-
-
מה המשמעות אם לאחר 15 שנה אין שום ארוע פסיכוטי או בעיה?
דניאל 13/01/2025 | 13:58היה ארוע פסיכוטי אחד עקב משבר נפשי, אובחנתי עם סכיזופרניה פרנדואידיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ארוע פסיכוטי חולף
פרופ' ערד קודש 13/01/2025 | 16:19יתכן שמדובר בארוע פסיכוטי חולףהוסף תגובה
-
המשך
דניאל 13/01/2025 | 19:34יתכן סכיזופריה פרנדואידית על ארוע אחד פעם בחיים? האם לפי הידע המקצועי שלך זה יתכן?הוסף תגובה
-
היתכן
המשך 14/01/2025 | 00:17האם יתכן מצב פסיכוטי חולף שנמשך כמה חודשים לפחותהוסף תגובה
-
הפסקת לקיחת כדורים
איש 15/01/2025 | 11:25אם אני מפסיק לקחת הכדורים, ולא חווה שוב אירוע פסיכוטי במשך שנים לאחר הארוע הבודד שנמשך זמן כמובן בהסכמת הרופא האם זה יכול להעיד שאין סכיזורפניה פרנואידית?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
15 שנה ללא תסמינים
פרופ' ערד קודש 16/01/2025 | 10:45ראשית זה נשמע נפלא ש15 שנים אין כל תסמין. זה בהחלט מעלה שאלה לגבי האבחנה הראשוניתהוסף תגובה
-
-
תופעה בשנה האחרונה - מטריד ומדאיג (לת)
מוטרד 14/01/2025 | 22:43שלום. SSRI לבד לא עזר לי לחרדות ולכן אני לוקח לוסטרל כ-3 שנים עקב חרדות ולצידו גם וולבוטרין XR אשר עוזר לי מאוד לפעול בעבודה "מבלי לדאוג יותר מידי" ובכך להיות עובד יעיל בעל תפוקת עבודה מצוינת כך שבעקיפין מקל על חרדות. יש לי בשנה האחרונה תחושה תמידית של קור בכפות רגליים (כפות ידיים נעימות). בדיקות דם מקיפות תקינות לחלוטין פרט לכולסטרול גבוה (מוכר לי שנים). בדיקת כירורג כלי דם + דופלר עורקי רגליים גם תקינה. לאור תקינות הבדיקות, האם תופעה זו מוכרת כתופעה של חרדה לא מאוזנת או בשל שימוש ממושך בלוסטרל ו/או הוולבוטרין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שילוב עם התרופות הקבועות
אביעד 12/01/2025 | 22:13שלום. אני לוקח לוסטרל 100 מ"ג+ וולבוטרין 150 מ"ג בשחרור מושהה בבוקר. בלילה אני לוקח קלונקס 2 מ"ג. תרופות אלו נלקחות קבוע שנים לצורך איזון הפרעת חרדה משולבת דיכאון. האם מותר לקחת עם תרופות אלו אנטיביוטיקה מוקסיפן/אוגמנטין?דקסמול קולד למספר ימים בשימוש מתון? אין התנגשות כלשהי עם התרופות? האם דורש הפרדה של שעתיים מנטילת התרופות הקבועות? תודה רבה רבה !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילוב תרופות
פרופ' ערד קודש 13/01/2025 | 10:08בעיקרון ניתן לשלב. אני מודאג מעצם הצורך בקלונקס 2 מ"ג לתקופה כה ארוכה. קלונקס היא תרופת הרגעה, מכאן אני מסיק שהפרעת החרדה שלך לא מאוזנת.הוסף תגובה
-
-
שפעת והתגברות חרדה
רואי 12/01/2025 | 22:08האם מחלת חום/שפעת מגבירה חרדה אצל אלו שיש להם הפרעת חרדה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מחלת חום וחרדה
פרופ' ערד קודש 13/01/2025 | 10:06מחלת חום מובילה לפעילות יתר של מערכת החיסון ובהחלט יכולה להחמיר הפרעת חרדה קיימתהוסף תגובה
-
-
סרוקוואל xr
מיכל 12/01/2025 | 20:30שלום כמה שעות מרגע לקיחת סרוקוואל xr לוקח להשפיע עד שמגיעים לשינה חזקההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סרוקאל XR
פרופ' ערד קודש 13/01/2025 | 10:05סרוקאל אינו כדור שינה. יחד עם זאת הוא בהחלט יכול להשרות שינה כחלק מתופעות הלוואי שלו. התגובה "המיישנת" מאד אינדיבידואלית ויכולה להקרות סביב 4 שעות מאז הנטילההוסף תגובה
-
-
שלום שאלה לפרופסור קדטש
אוסידי 12/01/2025 | 19:34אני סובלת מאוסידי .וכל דבר נפגעת.הכלב שלי ברח מהגינה ,נכנסתי ללחץ,היו קבוצה של לוחמי מגב בחוץ,לוחם אחד הביא לי את הכלב מהכביש,אמרתי לו חכה רציתי לתת לו מתנה אחד הלוחמים עשה קול של כלב נובח ,נפגעתי חשבתי שהוא מתכוון עלי שאני נובחת,הקול שלי צעקני נפגעתי ,מצד שני אני חושבת שם הוא עשה קול של כלב ,הוא יצא ליצן לא אני ,כי הוא נבח והוא אדם לוחם .מה דעתך היתה לי סיבה להעלב ? נ ב יש לי קול צעקניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הכלבים נובחים והשיירה עוברת
פרופ' ערד קודש 13/01/2025 | 10:04מציע לנסות ולא להתייחס לארוע כאירוע משמעותי. יחד עם זאת באם את חשה שהפגיעות שלך מובילה אותך מתוך רגישות יתר למצוקה כדאי לפנות לטיפול בשיחותהוסף תגובה
-
-
מה ההבדל בין קסנאקס ל קסנאקס XR ?
בני 10/12/2012 | 00:30מה ההבדל בין קסנאקס ל קסנאקס XR ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 17/12/2012 | 18:53לבני שלום, קסאנקס משפיע 4 שעות ואילו קסאנקס XR אמור להשפיע כ-12 שעות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
קסנקס ואלפראיד
דני 12/01/2025 | 17:13בגלל מחסור תרופות אין להסיג קסנקס XR בבתי מרקחת.האם אפשר ליטול אלפראיד במקום לתקופה קצרה עד שיתחדש מלאי קסנקס בבתי מרקחתהוסף תגובה
-
-
האם יתכן אבחון שגוי של סכיזופרניה פרנואידית?
איש 07/01/2025 | 22:28כמה רופאים אמרו לי שיש סכיזופרניה פרנאודיית על סמך עדות הוריי האם יתכן וזה שגוי? לא שאלו אותי דבר היה לי משבר חד פעמים ומאז עברו שנים והכול בסדר, היתכן משבר ושעם עברו 10 20 שנה ולא היה ארוע פסיכוטי, מדובר באבחנה שגויה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חשד לאבחנה שגויה
פרופ' ערד קודש 08/01/2025 | 17:01יתכן. יש צורך בבדיקה מקפת חוזרת על מנת לבחון את האבחנה מחדשהוסף תגובה
-
המידע הדרוש לאבחון
המשך 09/01/2025 | 13:49תודה, אני מבקש לדעת איזה מידע צריך פסיכיאטר לצורך האבחון. וכמה צריך לעלות אבחון כזה?הוסף תגובה
-
לא עניתה לי על השאלה בבקשה
איש 09/01/2025 | 15:49השאלה זה אם עוברים 10 20 שנים מאז המשבר, האם בעובדה זו בלבד יש להתחשב בכך שלא מדובר בסכיזורפניה פרנודיאית? או בכל מקרה יכול להיות ומדובר בעובדה לא רלוונטית. אני לוקח כדורים באופן קבוע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חשד לאבחנה שגויה
פרופ' ערד קודש 12/01/2025 | 11:52כעיקרון תתכן אבחנה שגויה אך יש מורך לבדוק את החומר הרפואי, לבדוק אותך ולראות את המהלך מאז אותה אבחנה ועד היוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ערעור אל אבחנה
פרופ' ערד קודש 12/01/2025 | 11:53ראה תשובתי הקודמתהוסף תגובה
-
-
אסטו 10 מג
דנה 12/01/2025 | 09:40היי אני לוקחת אסטו בערך כחצי שנה 10 מג מאד עזר לי בתהליך של לחזור לעצמי, להתאוורר. מרגישה חזקה יותר ומרגישה במקביל של הכדור גורם לי להיות קצת יותר מידי אדישה/אפאתית ושוקלת להפסיק בהדרגה בליווי רופא. האם שו תופעה ידועה שעלולה לקרות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אסטו ואדישות
פרופ' ערד קודש 12/01/2025 | 12:19התופעה מוכרת. תחושת הניתוק הזו מסייעת לרב לאנשים הסובלים מהפרעת חרדה ומוצפים מטריגרים חיצוניים אך יכולה להפריע בהמשך הדרך. יחד עם זאת צריך לשקול את עיתוי הפסקת הטיפול ביחד עם המטפלהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פסיכותרפיה
-
טיפול בדיכאון וחרדה
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
סכיזופרניה גבולית
-
תרופות קשורות
-
מיאנסרין
-
דסיפראמין
-
מונחים קשורים
-
הספר הירוק
-
אשליה (אילוזיה)
רופאים בתחום
ד"ר עדי שוורץ
גריאטריה
5.0
( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר