פורום פסיכיאטריה - עמוד 57
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
ייעוץ במתן תרופות (לת)
מרים 07/01/2025 | 17:14שלום. אני בערך 17 שנה נוטלת ויפאקס xr. 150 mg פעמיים ביום. במקרה חירום נוטלת קלונקס . 0.25 בבוקר . במקרה חירום הייתי לוקחת 1. בתקופה אחרונה המצב החמיר מאוד במיוחד לפני כמה ימים קיבלתי התקף שלא מצליחה לצאת ממנו. את ה1 מ''ג לא מרגישה בכלל. כל הגוף רעד והרגשה של מחטים . בכי בלתי פוסק. אפילו לקחתי פרוטיאזין . לא יודעת איך לחזור לעצמי. אודה על עצה . אולי צריך לשנות משהו בכדורים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סיגריות ופקסט (לת)
אלכס 07/01/2025 | 16:27שלום.אני מעשן חצי קופסת סיגריות בערך כול יום .האם יש בעיה בשילוב עם paxxet ?זה יכול לגרום לירידת אפקטיביות של התרופה?תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תופעה מתמשכת ומוזרה- חרדה ודיכאון או משהו אחר (לת)
כפיר 06/01/2025 | 23:18לרופא הפורום שלום. משהו מוזר... אני סובל מחרדות ופאניקה ומקבל טיפול תרופתי. האם מוכרת תופעה מתמשכת של קור בכפות הרגליים כאשר יתר הגוף נעים כתופעת לוואי של לוסטרל, וולבוטרין וקלונקס היות ואלו בעלי השפעות שונות על מערכת העצבים? בדיקות הדם תקינות וגם בדיקות כירורג כלי דם - בדיקה פיזית של הרופא ודופלר עורקי רגליים תקינות. זה תופעה שקשורות איכשהו לחרדה ואו דיכאון שאינם מאוזנים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הפסקת סרוקואל 100 מ"ג- זמן ממושך לאיזון גופני/מוחי? (לת)
סובל 06/01/2025 | 23:10היי. היות וכמה SSRI ו-SNRI לא הועילו באופן מספק להפרעת חרדה, הוסיפו לי כדור סרוקואל במינון 100 מ"ג בלילה. לקחתי אותו במינון זה 4 חודשים בהם ברמת החרדה לא ניצפה שיפור ואפילו החמרה ושלל תופעות לא נעימות של קור בכפות הרגליים, גלי חום, התגברות הזעה, התנפחות הבטן וכבדות. ולכן, הסרוקואל הופסק בהדרגה עד הפסקתו המלאה לפני 6 שבועות. למרות שחלפו 6 שבועות אני מרגיש עדיין שרק חלק מהתופעות לוואי עקב השימוש בסרוקואל חלפו אך נשארה התגברות של חרדה, קור וצמרמורות וחוסר שקט חזק. סביר שלוקח מספר שבועות (6 שבועות ואף מעט יותר) מרגע הפסקת סרוקואל 100 מ"ג עד שהמוח עובר "איזון חוזר" ללא התרופה? כלומר הגוף זקוק לזמן ממושך כדי לחזור לאיזון לאחר הפסקת תרופה כזו? אם אמתין עוד יהיה ניתן לקבוע לאחר 3 חודשים מאז הפסקת הסרוקואל כי אין כל קשר בין התופעות וההרגשה שלי ל"גמילה" מסרוקואל ואו לתסמינים שנמשכים עדיין על אף הפסקתו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הפסקת ציפרלקס (לת)
דנה 06/01/2025 | 16:10התחלתי לקחת ציפרלקס , לוקחת 4 ימים וזה עושה לי רע, אני רוצה להפסיק לקחת, אפשרי להפסיק אחרי 4 ימים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הורדת והפסקת אריפליי
אמא מודאגת 06/01/2025 | 13:18שלום רב ילדי בן ה-8 השמין במצב קיצוני לאחר לקיחת התרופה. התעוררות התיאבון פשוט לא הגיונית. סבל מהתקפי קריזה, כניראה סביב חרדה כללית. מאז עשינו דרך והילד התייצב מעט נפשית הילד שוקל 86 קילו על 1.43 מ'. הוא לוקח 3.75 מ"ג של אריפליי לאחר שהורדתי לו כאשר ראיתי שהכפיל את משקל גופו. כרגע אני מניחה שלאור המשקל הגבוה, הכדור פחות משפיע, והייתי שמחה להוריד אותו לחלוטין. אני מניחה שגם 3.75 מ"ג צריך להוריד בהדרגה? ואם כן - איך נכון להוריד? תודה על המענה♡הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפסקת אריפליי
פרופ' ערד קודש 08/01/2025 | 17:01שלום לך. קשה לדעת מתאור המקרה מה הצורך בטיפול כיום. הפסקת טיפול היא משמעותית כמו התחלתו וכדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפלהוסף תגובה
-
-
הפרעות חרדה ושינה (לת)
אבי 05/01/2025 | 20:20שלום רב, בן 40 בעל חרדות באות והולכות כעשר, מעט היפוכונדר (לא מפתיע עם כל ההרגשה מהוזרה של החרדות), עשיתי לפני 10 שנים cbt. הייתי לוקח ציפרלקס 10mg רק לכמה חודשים בשנה כדי לאזן את עצמי מהחרדות ולהחזיר לעצמי שינה נורמאלית ואז מפסיק. השנה בעיקר סובל מתגובות מוזרות של הגוף. כאשרבחודשיים האחרונים עם חרדות אינטנסיביות, התחלתי לקחת 5mg ציפרלקס בשבוע האחרון, 3 ימים כד כה (חצי כדור של 10mg) זאת אחרי שניסיתי לשיאה ללא הטבה כלל, ויש לי תופעות חרדה מגוונות. דופק מהיר מכל דבר ו/או כאבי ראש וחוסר שיווי משקל (לוקח סימביקורט לאסטמה) לחץ בחזה שמתגבר בהדרגה כל עוד יש טרייר)למשל לחץ במשחקו מחשב, לפעמים מסרט או מדברים אחרים) לא כל דבר יביא להתפרצות, אבל דברים מסוימים מגיעים עד התפרצות של לחץ חזק בחזה שמזכיר התקף לב גורם לי ממש להתקפל. ושלל תסמינים שנחלשים לאט ולוקח להם חצי שעה לעבור.. אם מפסיקים את הטריגר (שקל יחסית לשלוט עליו) במהלך הבניה של הלחץ אפשר ללהמשיך כרגיל - זה לדעתי כבר כשנה בעוצמות שונות, בזמן האחרון חזק יותר. הייתי הפגישה אחת אצל פסיכיאטר והוא רשם לי sodium valproate 200mg, fluoxetine hcl 20 ו- hydroxyzine hcl 25mg. כששאלתי מתי אפשר יהיה להפסיק עם התרופות נאמר לי שזה לכל החיים. קיוויתי שבפגישה הוא יגיד לי פשוט שהתסמינים כולם הם מחרדה, תמשיך עם הציפרלקס ונראה עוד שבועיים שלוש אם יש הטבה ואז נשקול... אני חושש לקחת תרופות סתם, אני לא בטוח שיש לי דיכאון כרוני. למרות שאומרים שיש קשר בין חרדה לדיכאון. ואין לי שינויים קיצוניים במזג או בדיכאון, בטוח שאין לי הפרעה דו קוטבית. ממה שקראתי על התרופות ההתוויה של valproate היא להפרעה דו קוטבית. אני לא יודע מה כדאי לעשות? אולי יעוץ נוסף? (יש המלצה?) התרופות שרשמו לי הם מעבר למה שציפיתי והן מעלות חשש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מצב הזוי ומעיק, סבל לא נורמאלי, האם חרדה סמויה?
בן 29 15/12/2015 | 10:44אני לא יודע מה יש לי, כבר שנתיים, הגוף סובל ולא מצליח לתפקד, כאבים בכל מיני נקודות בגוף, הרגשה של אי נוחות בגוף שקשה לתאר במילים, כאילו הרקמות בגוף במגננה ובמתח, קושי לישון, הרגשה כאילו הגוף מזדעזע, היסוס אי נוחות וקושי להתחיל השתנה וזרם חלש, בעיות תפקוד במערכת העיכול, עוד משהו מוזר זה שאם אני לובש תחתונים, מכנס או חולצה שזה אפילו רק קצת צמוד או לוחץ כל התופעות והזוועה של הגוף מוחמרות לשיא... עברתי שלל רופאים, נוירולוגים, ראמוטולוגים, אורולוגים, רופאי גסטרו, עברתי שלל בדיקות, לא נמצא שום סיבה אורגנית... אני באופן כללי כל החיים נחשב לבנאדם חרדתי אבל אני לא מרגיש טרוד ממשהו ספציפי באופן מיוחד, האם יש כזה דבר חרדה סמויה שנמצאת בעיקר בגוף ולא בראש? האם חרדה יכולה לגרום לכזה סבל וחוסר תפקוד גופני? איך אפשר לנסות לטפל ולעזור למצב כמו שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
החרדה אינה סמויה, הדיכאון סמוי
ר.צ. 15/12/2015 | 19:43שלום, התופעות הפיזיות וההתנהגותיות שתיארת מוכרות לי כחולה. מאחר ואתה לאחר בירור רפואי מקיף, ישנה סבירות גבוהה כי המדובר בדיכאון מסוג דיכאון סמוי. זוהי מחלת עצבים פיזית/גופנית נפוצה, ולמרבה המזל ישנם טיפולים מצוינים. גש לפסיכיאטר לאבחנה והתאמת טיפול.הוסף תגובה
-
מאוד מעניין מה שאתה אומר
בן 29 16/12/2015 | 06:13יכול להיות שיש משהו בזה, עברתי טראומות והחיים כל השנים קשים עבורי(יש לי בעיות חברתיות ולתקשר עם אנשים, אולי תסמונת אספרגר), וכל המצב של השנתיים האחרונות אצלי התחיל כמה חודשים אחרי אכזבה ענקית ביותר שהיתה לי בחיים, למרות שאני מרגיש שזה מאחורי ושאני כן יש לי עניין בחיים, אולי חלק אחר ממני שהוא סמוי הוא כבר מותש מהחיים האלה, גם דפוס נדודי השינה שלי מאוד מתאים לדיכאון, מתעורר אחרי 3-5 שעות בלי עייפות בכלל ויכולת להמשיך לישון, שגם השינה עצמה היא מעוררת כאילו לא עברתי לגמרי את מחסום הכרה-שינה... דוקטור קרני אם אכן מדובר בדיכאון סמוי, איך אפשר לטפל?הוסף תגובה
-
יכול להיות שהקונפליקט הזה
בן 29 16/12/2015 | 06:40שחלק מהנפש כן רוצה את החיים האלה למרות שעבורי הם בכל מקרה מצומצמים בגלל בעיה של המנעות חברתית שיש לי כל החיים, וחלק שני כבר מותש, פצוע ובלי תקווה מכל מה שעבר בחיים, כאילו הגוף נמצא בין הקונפליקט הזה וסופג עינויים מזה, כל העוררות יתר, אי נוחות גופנית כאבים, וכל התופעות המעיקות...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/12/2015 | 20:54לבן 29 שלום, מאוד ייתכן שמדובר בדיכאון סמוי. יש דרכים אנדוקרימיות להדגים זאת אך לא מבצעים בדיקות אלו באופן רוטיני. הייתי ממליצה שתתחיל טיפול בתרופה נוגדת דיכאון, בעיקרון הייתי ממליצה על ניסיון טיפולי עם סימבלטה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דיכאון סמוי
בן 29 17/12/2015 | 00:40לידע כללי אם הייתי רוצה להדגים את זה כמו שאת אומרת, למי עלי לפנות? אוקיי אני אתחיל להשתמש בנוגדי דיכאון, אני חושש מתופעות הלוואי לכן חשבתי שאולי עדיף לנסות קודם להשתמש בציפרלקס שיש הכי פחות, מה את חושבת? האם הסימבלטה נחשבת קשה מבחינת תופעות הלוואי? אני חושש מאוד מעצירות..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/12/2015 | 21:42לבן 29 שלום, לא ניתן לבצע את הבדיקה שיכולה להדגים דיכאון סמוי. התגובה לציפרלקס היא מאוד אינדיבדואלית יש כאלה שבהן היא גורמת ליותר תופעות מאשר הלוסטרל לדוגמא או הסימבלטה ויש כאלה שההפך. בדרך כלל אנשים חווים את הסימבלטה כתרופה עם מיעוט תופעות לוואי למרות כל מה שכתוב. אשר לעצירות, כל הSSRI'S גורמים לעצירות והSNRI'S פחות ושוב זה מאוד אינדיבידואלי איזה יותר ואיזה פחות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
בכל זאת
בן 29 21/12/2015 | 08:07לא עדיף אולי במקרה שלי להתחיל ניסיון טיפולי בציפרלקס ורק אם רואים שלא עובד לעבור לסימבלטה שהיא snri ותרופה יותר חריפה, ובגלל שתרופה די חדשה פחות נחקרה ובטוחה לשימוש???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/12/2015 | 17:03לבן 29 שלום, היותר חדשה היא כבר למעלה מ15 שנים בארץ. המלצתי על הסימבלטה מאחר והיא יותר חזקה כתרופה נוגדת כאבים והיא נראית לי יותר מתאימה למצב שלך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
רכשתי את הסימבלטה
בן 29 24/12/2015 | 07:49עדיין יש לי חשש להתחיל איתה גם כי מטריד אותי לא לנסות ציפרלקס הקלה יותר לפני למרות שאני מבין שסימבלטה יותר מתאימה לפרופיל שלי... אני גם קראתי שיש לסימבלטה השפעה מסויימת אנטי כולגרנית, כבר קיימת אצלי בעייה חמורה בהתרוקנות של השתן(שכבר אושפזתי פעם אחת בגלל עצירת שתן, הרופאים משערים שמדובר ב׳ ספסטיות של רצפת האגן וחוסר יכולת לשחרר את הסוגר מספיק), האם סימבלטה יכולה להחמיר עניין הזה?הוסף תגובה
-
אין ממה לחשוש
ר.צ. 25/12/2015 | 16:32החששות וההססנות נובעים בעיקר מהמחלה. העלייה במינון היא הדרגתית כדי לתת לגוף להתרגל. ככה ניתן למזער את תופעות הלוואי מהן אתה חושש. תתחיל ב 30 מ"ג למס' ימים. לגבי עצירת השתן עקב ספסטיות- לדעתי זה רק מוכיח קיומה של מחלה דיכאונית קשה עם מאפיינים פיזיים ברורים ומצדיק שימוש בסימבלטה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2015 | 21:17לבן 29 שלום, ההשפעה האנטי כולינרגית של סימבלטה זניחה. קורה שיש בתחילה קושי במתן שתן אך זה נדיר ביותר ותוך מספר ימים זה משתפר ולכן גם עולים במינון בהדרגתיות. אני ממליצה שתתחיל לקחת את התרופה כי חבל על הזמן. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
חוסר נוחות בגוף
א 05/01/2025 | 10:17הי מתעוררת כל פעם אחרי שש שעות לא מסוגלת להמשיך בשינה יש לי חוסר נוחות מזעזע בגוף שמלווה אותי למהלך היום ותחושת ניתוק מהגוף מה אפשר לעשות או איזה טיפול אפשר לקבל ?הוסף תגובה
-
-
אריפליי 0.5
נילי 04/01/2025 | 14:49שלום, מזה מספר חודשים נוטלת אריפליי לחיזוק דיכאון. לוקחת קבוע פקסט 40 בבוקר. יש לציין שאריפליי עזר אך בחודשיים האחרונים יש תחושה של חולשה בשרירי הרגליים וזה מדאיג אותי מאוד ומשבש את התפקוד היומיומי . האם לאריפליי יש תופעות כאלו במשך זמן שמשתמשים? האם יש תחליף שלא עם תופעות לוואי כאלו ושהולך ביחד עם פקסט? אודה לעדכון.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אריפליי כחיזוק לנוגד דיכאון
פרופ' ערד קודש 05/01/2025 | 14:42שלום נילי, אני מניח שמדובר באריפלי 5 מ"ג. יש אפשרת לרדת במינון ל2.5 מ"ג אולםן הייתי ממליץ לעשות את המהלך לאחר פגישת הערכההוסף תגובה
-
-
כאשר רק קלונקס משפר הפרעת חרדה
שואל 03/01/2025 | 08:51היי פרופסור קודש. ציינת שאינך דוגל בשימוש קבוע בתרופות הרגעה כמו קלונקס היות ומעבר לסכנת ההתמכרות הדבר מצביע שמכלול הטיפול התרופתי הקיים אינו מספק שליטה בתסמיני החרדה ויש לבחון את תוכנית הטיפול. אבל- היות וכבר נוסו מגוון תרופות ושילובים: ציפרלקס, סרוקסט, רסיטל, ויאפקס, רמרון, רמוטיב, לוסטרל, וולבוטרין, תוספת אריפליי עד 5 מ"ג, תוספת סרוקואל עד 100 מ"ג - אלו ללא הטבה משמעותית ואף החמרה במצב הבסיסי/תופעות לוואי. תגובה טובה נראתה אך ורק לקלונקס ומקנה הטבה חלקית לשיפור התמונה הקלינית הכוללת בתיפקוד היום-יומי כאשר בכל זאת לצידו נלקח גם כדור SSRI. מה עושים במצב "עמיד" כזה לתרופות "הטיפוליות" בהפרעת חרדה? נראה כי ביצוע עוד ועוד ועוד שינויים וניסיונות תרופתיים יהיה בגדר "רב הנזק/הסבל על התועלת".. לאור הצגת הנ"ל, אשמח לשמוע את דעתך בהתאם. תודה ושבת שלום.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
איריס ימין
נלה 04/01/2025 | 12:58דו קוטבי 14 שנים כל חצי שנה הפסקת תרופות מגעילות בעלי השטחה ריגשית ואז יש התחלת מאנייה מתונה עד להתחזקות פסיכוטית מסכנת עצמית.עש עמידות לחלק התרופתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
במצב "עמיד"
פרופ' ערד קודש 05/01/2025 | 14:39יש מקום להערכה נוספת לעבור על התרופות והמינונים כולל הרכבים שונים. הבעיה בתרופת הרגעה שעם הזמן תווצר עמידות ויהיה צורך בעליה של המינוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שיקום נפגעי נפש
-
טיפול קבוצתי
-
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
-
כלורפרומאזין
-
מיאנסרין
-
מונחים קשורים
-
דפרסונליזציה
-
קנאביס רפואי
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר