פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 154
ד"ר גלעד חבצלת
-
ריטלין ואטנט
אמא 07/07/2017 | 23:02שלום ד״ר רפפורט בתי בת 6 מאובחנת עם ADHD. קיבלה ריטלין la 20 מ״ג שלא עשה תופעות לוואי אבל היו גם פעמים שלא השפיע בעיקר מבחינה התנהגותית. הומלץ לעבור לאטנט 10 מ״. הבעיה שהמינון הנ"ל עושה לה כאבי בטן חזקים ובחילות ומינון של 5 מ״ג לפעמים לא משפיע. האם יש משהן אחר לתת לה? אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התאמה תרופתית
ד"ר בועז רפפורט 07/07/2017 | 23:10שלום, איני יכול להיכנס כמובן לפרטי הטיפול ואענה באופן עקרוני. את שתי התרופות שכבר קיבלה ניתן עדיין למנן (לדייק יותר במינונים) נשמע שהריטלין LA 20 התאים אבל היה מעט חלש מידי , אולי אפשר לחזק אותו (בין 20 ל 30 מג'). לעומת זאת האטנט 10 מג' נחווה על ידה כמינון יתר, אולי אפשר מעט להחליש אותו (בין 5 ל 10 מג'). מעבר לכך כמובן שישנן עוד אופציות תרופתיות אחרות על בסיס הריטלין ועל בסיס חומרים פעילים אחרים. חבל לפרט את כל האופציות כי זה לא יקדם אותך, הרופא שאחראי על הטיפול ינהל אותו בקפידה וינסה לדייק אותו עד כמה שניתן. בהצלחה,הוסף תגובה
-
ריטלין ואטנט
אמא 08/07/2017 | 07:52תודה רבה על תשובתך ד״ר רפפורט. לדברי הרופא המטפל אינה יכולה לקבל מינון גדול יותר של הריטלין. לגבי האטנט גם למינונים הנמוכים יותר הגיבה לא טוב. כיוון שהבעיות שנשארו עם הריטלין יותר התנהגותיות רצה שנפנה לפסיכיאטר ילדים. האם יש טיפול תרופתי אחר שיהיה יותר מדויק? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 08/07/2017 | 09:54יש בהחלט עוד תרופות לריכוז (תרופות ממריצות המיועדות ל ADHD עצמו). לפני שפונים לערוץ הפסיכיאטרי (תרופות הרגעה) , עדיף בהחלט למצות תחילה את הטיפול ל ADHD . בנוסף, לא פחות חשוב- הדרכה הורית! יש לעשות זאת במקום המתמחה בהפרעת קשב וריכוז . אתם צריכים ללמוד להיכנס לנעליים שלה, זה אומר להבין מה קשה לה ומה היא צריכה ממכם. אחרת , אפילו מרצון טוב מזיקים לה במקום לעזור. לכן, בין האיזון התרופתי לבין ההדרכה ההורית אתם אמורים למצוא את המענה הראשוני והבסיסי לקשיים שלה. ועוד דבר חשוב , ילדה קטנה עם הפרעת קשב וריכוז מורכבת (כפי שנשמע מהפרטים שאת נותנת) צריכה להיות מטופלת במרפאה המתמחה בהפרעת קשב וריכוז וקשיים נלווים. הדברים הולכים ללוות אתכם בשנים הקרובות ולכן חשוב למצוא קורת גג שמתמחה בכך. בברכה,הוסף תגובה
-
ריטלין ואטנט
אמא 08/07/2017 | 10:31כמה עולה להגיע אליך באופן פרטי והאם זה כולל את כל הטיפוליםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 12/07/2017 | 12:45תוכלי להתקשר למשרד לקבל פרטים (כוכבית 8543)הוסף תגובה
-
-
שוקלת לעבור לויואנס
אביטל 07/07/2017 | 16:34שלום, אני סטודנטית ונוטלת בשנה האחרונה קונסרטה, במינון של 90 מ"ג ליום. אני די מרוצה, אבל בפועל התרופה משפיעה באופן אפקטיבי ל-8 שעות בערך. אני שוקלת לעבור לויואנס ורציתי לדעת בתכל'ס מה ההבדלים בין התרופות. (למשל, כמה מ"ג בויואנס שווה ל-90 מ"ג קונסרטה?) תודה מראש, אביטלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ויואנס
ד"ר בועז רפפורט 07/07/2017 | 22:26שלום, הויואנס אמורה להשפיע 12 שעות כמו הקונצרטה אבל החומר הפעיל שלה שונה. לכן היא יכולה להתאים או לא להתאים לך, אי אפשר לדעת עד שלא מנסים. "על הנייר" יש לויואנס יתרונות שאין לתרופות אחרות , כמו למשל הומוגניות בהשפעה (אין עליות וירידות לאורך היום) אבל בפועל כאמור ההתאמה הינה אישית. לגבי המינון , מכיוון שזה חומר פעיל אחר לא ניתן לעשות המרה ומומלץ להתחיל מהמינון הנמוך של 30 מג'. בהצלחה,הוסף תגובה
-
-
צילום תעודת זהות בעת רכישת ריטלין
איה 29/06/2017 | 15:31שלום, הייתי רוצה לדעת האם ישנו נוהל מחייב במשרד הבריאות לצלם תעודת זהות כאשר רוכשים ריטלין עם מרשם רופא בקופת חולים? אני שייכת לקופת חולים מסוימת בה קרה לי פעמיים ששתי רוקחות שונות צילמו את תעודת הזהות שלי וצירפו אותה למרשם. יש לציין שלא כל הרוקחים נוהגים כך. העניין גורם לי לתחושה לא נעימה של השפלה כאילו חושדים שאני עומדת לעשות מעשה פלילי עם התרופות או שלא מאמינים שאכן יש לי ADHA. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תעודת זהות
ד"ר בועז רפפורט 29/06/2017 | 23:00שלום, לא ידוע לי על נוהל גורף כזה אבל כן מודע לתחושות לא נעימות שמטופלים עוברים כאשר רוכשים את התרופות לריכוז. את המטופלים שלי אני מכין לכך ובעיקר מדגיש להם שזה לא מכוון אליהם אלא נובע מלחץ רב שישנו במערכת סביב התרופות. הלחץ נובע כי רוצים לעמוד בנהלים כך שלא ימצאו פגם בהתנהלותם שכן עלולים לסגור בית מרקחת אשר לא עומד בנהלים סביב התרופות האלה , יכן שישנם כאלה שמחמירים עוד יותר (כמו במקרה של צילום תעודת הזהות). ההקפדה היתרה היא כי לא רוצים שהתרופות תגענה לידיים הלא נכונות אשר יעשו בהן שימושים לא חוקיים. לכן מטופלים כמוך עוברים בדיקות והתייחסות הגורמת להם להרגיש כחשודים אבל זה לא קשור אלייך ולעובדה שאכן את מתמודדת עם הפרעת קשב וריכוז. מקווה שההסבר טיפה מרגיע את התחושה.הוסף תגובה
-
-
בקשה דחופה
דועא 22/06/2017 | 02:36אני רוצה תרופה נכונה שתתאמם לי , אני נסיתי קוצרתה , ויוואנס, אטנט , ולא עזר לי , אחר כך המליצו לי על שם השם שלה פוקלין ?, מה לעשות , ואיך אני יודעת מה התרופה שממש נכונהותעזור לי ????הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בקשה דחופה
ד"ר בועז רפפורט 22/06/2017 | 08:55שלום, ההתאמה התרופתית אינה נעשית באופן דחוף. מדובר בתהליך מתמשך שצריך להיות מנוהל מקרוב על ידי רופא שמתמצא בתחום. מראש אינך יכולה לדעת איזו תרופה מתאימה לך אלא רק על ידי ניסוי ולמידה של ההשפעה. כך שרק לאחר שתנסי תדעי אם התרופה מתאימה . כמובן לכל תרופה יש גם מינונים שונים שכדאי לנסות. ובכל מקרה צריך לפחות פעם בשבוע לדווח לרופא על ההשפעה ולהחליט יחד שהתרופה מתאימה או לא. בהצלחה,הוסף תגובה
-
עזרה דחוף
דועא 23/06/2017 | 16:50אני השתמשתי בכמה תרופות, אטנט, קונצרתה, וויואנס, ולא עזר לי , אני לא יודעת כבר מה להשתמש, וממש נמאס לי מכל הנסיונות האלו , מרגישה עצמי עכבר, הלכתי לנוירולוג, לא עזר בכלום!!!, הוא אמר לי שאני אין לי מה לעשות לך , אם את נסית כל התרופות האלו שהם במסרד בריאות !!, הוא עזר לי בכלל !!!, אבל המליצו לי על תרופה בשם פוקלין , כי אני בת add לא adhd, מה לעשות ?, ומה דעתך על תרופת פוקלין ? , האם לנשות?, או יש תרופה אחרת טובה??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 23/06/2017 | 18:37אני ממליץ לכל מי שזקוק לתרופה לריכוז "להפוך כל אבן" כדי למצוא מה מתאים לו. כשמוצאים זה כמו מתנה. אין ספק שהדרך לשם לפעמים מאוד מתסכלת (את לא עכבר, את אדם שמנסים למצוא לו את התרופה המתאימה, אין שום דרך אחרת לדעת). פוקלין היא תרופה טובה למי שהיא מתאימה לו. לכן ההמלצה הגורפת שלי היא לנסות כל מה שלא ניסית ועדיין מציעים לך. בברכה,הוסף תגובה
-
-
איטומין פרפנאן וריטלין
נופר 23/06/2017 | 14:33שלום, אני נוטלת איטומין 120 מג ופרפנאן 8 מג לפני שנטלתי את התרופות הללו הריטלין עבד עליי טוב. מאז שהתחלתי איתן הריטלין לא משפיע. אני רק מרגישה את תופעות הלוואי שלו, שזה חוסר תיאבון ו"היי" מוכר לכם מצב כזה? האם יש קשר בין התרופות? משהו שמתנגש עם הריטלין? אודה לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אטומין ופרפנאן
ד"ר בועז רפפורט 23/06/2017 | 18:31שלום, מדובר בשתי תרופות אנטי פסיכוטיות. כעיקרון יכולות לסתור את השפעת הריטלין למרות שבהחלט מותר לקחת יחד. מכיוון שזה המצב , ממליץ לך או להחליף את התרופות האנטי פסיכוטיות באחרות , או להחליף את הריטלין בתרופה סטימולנטית אחרת . הכל כמובן בתיאום עם הפסיכיאטר שאחראי על הטיפול בך. בברכה,הוסף תגובה
-
-
עזרה
דנה 20/06/2017 | 22:37בני בן ה-9 מאובחן odd hdhd מקבל חצי כדור של ריספונד בערב ועוד חצי בבוקר, וכדור ויואנס 30 מ"ג. ניכר שיפור התנהגותי הילד לא מעורב במקרי אלימות אין לא התפרצויות זעם. אך עדין, הילד יוצא המון מהכיתה לא עובד בכיתה לא מכין שיעורי בית. המבחנים מראים שהוא מכיר את החומר בגיאומטריה קיבל 70 בתנ"ך 70 בשפה- כמעט טוב קורא מאוד יפה בקו רם. בחשבון 60. הילד לוקה בחרדה של אי הצלחה- ולכן, הוא נמנע מלהיות נוכח בשיעורים ומרבה לצאת מהכיתה- אינו משוטט בבית הספר. או בחדר מחשבים או עוזר למורות. בנוסף, לאחרונה הוא לוקח בלי רשות דברים מהבית ספר. אשמח לדעת איך מטפלים בילד כזה? מה הטיפול שיוכל לעזור לו? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עזרה
ד"ר בועז רפפורט 22/06/2017 | 08:52שלום, הדבר החשוב ביותר הוא להפוך אותך , כאמא, לאשת מקצוע עבורו. את צריכה להבין היטב את שתי האבחנות שלו : ADHD ו- ODD וגם לדעת שביניהן מסתתרת תמיד עוד אבחנה: פרפקציוניזם. היא המבלבלת ביותר וזאת שמדרדרת את המצבים מבחינה רגשית והתנהגותית , כאשר הפרעת הקשב מקבלת מענה הולם זה פוחת מאוד. או במקרה שלכם בעזרת הריספונד. כך שההמלצה הראשונה היא לקבל הדרכה הורית על ידי מי שמומחה בתחומים אלה. לגבי הדיווח: נראה שהריספונד משפיע היטב והויואנס לא מספיק . שכן, הנושאים ההתנהגותיים השתפרו אך לא הביצועיים. צריך לחזור לרופא שמטפל בכם ואחרי ששואלים מספיק שאלות לגבי תופעות לואי, לבחון אפשרות של העלאת מינון הויואנס (הוא כרגע במינון המינימאלי). בהצלחה,הוסף תגובה
-
-
מינון אטנט
אריק 20/06/2017 | 21:21ב"ה שלום רב דר' רפפורט לאחר 7 שנים עם ריטלין ועקב תופעות הלוואי שלו, נרשם לי אטנט 10 מ"ג לניסיון פעם ביום, פעל מצוין וכל תופעות הלוואי של הריטלין LA ספציפית, נעלמו חוץ מדיכוי רעב ושינה. אני שוקל 185 ק"ג, אמנם לפני ניתוח מעקף, אך עדיין, מרגיש שעם העובדה שהעלו לי את המינון ל-10 מ"ג פעמיים ביום, כשאת הראשון אני נוטל ב-06:00 והשני ב-13:00, זה לא מרגיש לי 100% תפקוד כבר בשעתיים הראשונות לאחר נטילת הכדור. ידוע לי שהמשקל הוא פקטור, אך איך ללמוד את התגובות לפני בקשת הגדלת מינון או משהו בסגנון? בברכה, אריקהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מינון אטנט
ד"ר בועז רפפורט 20/06/2017 | 22:05שלום, מניון האטנט מושפע מהגיל ולא מהמשקל. בכל מקרה המינון שאתה לוקח הינו נמוך יחסית ולכן אם אתה לא מרגיש שזה מפקס אותך מספיק (במקרה שלך חשוב גם שיעזור לך להשתלט על האכילה) , מומלץ לחזור לרופא שמטפל בך בתחום הזה ולשקול איתו את העלאת המינון (כעיקרון מותר עד 30 מג' פעמיים ביום, כמובן בהדרגה ועם בקרה טובה על ההשפעה)הוסף תגובה
-
המשך
אריק 20/06/2017 | 22:21שלום רב ראשית, אני בן 37, שנית, זה כן מדכא תיאבון בדיוק כמו הריטלין. יש גם קטע בירוקרטי של 3 פעמים סה'כ שניתן להשתמש בייעוץ רופא מומחה מצד הביטוח המושלם של הכללית בשנה, וכבר ניצלתי שתי פגישות. השאלה אולי אתית, אם לא מושכים אותי סתם במקום לתת מענה רציני וארוך טווח? בהתחשב שהרופא מעוניין במעקב חד חודשי ואני רק ב-10 מ'ג פעמיים ביום סה'כ. כיצד אוכל להתיעץ איתך באופן פרטי יותר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 20/06/2017 | 22:28אני כיום מטפל רק באנשים שאובחנו על ידי במרפאת קשר. זאת מרפאה פרטית והעלויות בהתאם . לכן, ממליץ שתתיעץ עם הרופא שלך ללא שר להחזרים כי בסוף זה גם משתלם לך בהרבה ורות אחרות. פרט לכך, יתכן ואתה יכול להיות איתו בקשר ללא ביקור, לכל רופא יש את ההסדרים שלו (מיילים, שיחת טלפון) , בהצלחההוסף תגובה
-
-
ADHD לימודים
פלוני 20/06/2017 | 12:48שלום רב, אני בן 20+ ויש לי בעיה עם יכולת הלמידה שלי. מה הכוונה? יש נושאים שקל לי לזכור ויש הרבה שלא. למשל: מבחן אמריקאי שיש בו המון נושאים. אני ניגש לשולחן העבודה ללמוד ואני מרגיש כאילו המוח אומר לי ללכת משם לסלון ואז כאילו המוח נרגע. מה זה אומר? איך מתמודדים עם זה? יש לי בעיה של שליפת זיכרון. יש מקרים של שאלות שאני לא מצליח לשלוף את המידע מהמוח אבל אם מישהו יגיד לי בתשובה יבשת אוסטרליה אז אני יגיד אוו נכון - יבשת אוסטרליה. ואם יגידו לי יבשת אירופה אני אדע שזה לא נכון אבל לא את התשובה הנכונה. מאוד קשה לי ללמוד ככה ואני אשמח מאוד לעזרה. אני מקווה שהפתרון אינו מתחיל ומסתיים בכדורי ריכוז כגון ריטלין ואחרים בלבד. תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לימודים
ד"ר בועז רפפורט 20/06/2017 | 12:54שלום, אתה זקוק לאבחון רפואי מקיף במרפאה המתמחה בהפרעת קשב וריכוז . אם כל מה שאתה מדווח נובע מהפרעת קשב וריכוז ראשונית, הפיתרון קרוב לודאי יערב גם מרכיב תרופתי. בכל מקרה, חשוב לך להבין עם אתה אתה מתמודד, יתכן ומה שאתה מתאר זה רק קצה קרחון... לכן אני ממליץ לך לא לבוא עם תנאים מוקדמים, להבין מה בתוכך מהווה את האוייב שלך בדרך להצלחה ולטפל בזה. בהצלחה,הוסף תגובה
-
לימודים
פלוני 20/06/2017 | 13:19שלום דוקטור, מה כוונתך? אשמח להבין יותר באופן מעשי למה אתה מתכוון- ״שזה יותר מזה...״ וכל העניין. אני עברתי בדיקה ואמרו שיש לי ADHD.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 20/06/2017 | 13:27בדרך כלל הפרעת קשב וריכוז לא פוגעת רק בלימודים. או ניתן לומר את זה גם אחרת- למידה יש לא רק באוניברסיטה, כל הזמן לומדים , כל הזמן מעבדים מידע , כל הזמן צריכים להתפתח (לא רק כשרוצים תעודה). לכן הפרעת הקשב המפריעה בלמידה האקדמית , בדרך כלל גם באה לידי ביטוי בחיי היומיום : התארגנות, עבודה, זוגיות, שעון ביולוגי (שינה ואכילה) . כאשר מבינים את כל הפאזל שלך אפשר להכין לך תוכנית טיפול, בחלקה תרופתית (לקשב או לדברים אחרים) ובחלקה לא תרופתית (קבלת מיומנויות שחסרות לצורך הגשמה עצמית). אני כמובן לא מדבר עליך אלא באופן כללי . נסתפק בזה,הוסף תגובה
-
לימודים
פלוני 20/06/2017 | 15:37תודה. יש הסבר לדעתך לעובדה שיש מיקרים שבהם אני קורא חומר לימודי וזה רק קריאה בלי שאני יכול לזכור אותו? כלומר אני לא זוכר את מה שאני קורא ולא בכל המקרים יש לציין. למשל שירים בגלל המנגינה אולי נכנסים לי לראש ואני זוכר אותם למרות שהם לא חושבים לי בכלל. יש מצב נוסף שאני זוכר משהו ולא מצליח לשלוף אותו מהראש ברגע שאני צריך לענות על תשובה נכונה אמריקאית או בכלל -גם זה קיים. איך הייתה מגדיר את המצב באופן כללי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 20/06/2017 | 16:17אומר רק שיש לך הרבה מה ללמוד על הפרעת קשב וריכוז , תגלה את העצמך.הוסף תגובה
-
-
המלצות על התרופה סטרטרה
גיל 20/06/2017 | 09:28האם למישהו יש המלצות על התרופה סטרטרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סטרטרה
ד"ר בועז רפפורט 20/06/2017 | 10:35שלום, תרופה טובה על הנייר, במציאות הרבה פחות. בדרך כלל מאכזבת בתוצאות. יחד עם זאת ישנם כאלה שבהחלט מצליחה לעזור להם היכן שאחרות נכשלו. לכן, אין מה להזדרז אליה אבל גם לא לשכוח אותה. בברכה,הוסף תגובה
-
-
התייעצות במספר כיוונים
אבי 18/06/2017 | 21:10שלום בן 34 מזה 4 שנים אני מרגיש עייפות(שיכולה להופיע גם בבוקר לאחר שינה מספקת),חוסר ריכוז,בעיות זיכרון,חוסר אנרגיה.לפני 4 שנים התגלה מחסור B12 ומאז ועד היום אני לוקח את תוסף התזונה כך שערכיו הם בנורמה.במסגרת בירור ל B12 נמוך בוצעה בדיקת גסטרין והתגלה גבוה.עברתי 2 גסטרוסקופיות שהציגו מצב של גסטריטיס אטרופית אוטואימונית (HP שלילי - אין נוכחות חיידק הליקובקטור פילורי).עד היום לא הוצע טיפול כלשהו לגסטריטיס חוץ מלהמשיך ליטול B12 עם הפסקות ובדיקות דם שגרתיות.חוץ מזה שאר בדיקות הדם תקינות (אלקטרוליטים,ספירת דם,TSH - הכל תקין לפי שעה).עברתי לפני כמה שנים MRI מוח היות ולכל התסמינים התווספו בזמנו גם זרמים בכל הגוף,לחץ ברגליים וחוסר יציבות בהליכה.ה MRI יצא תקין ולפי שעה אין עדות לממצא נוירולוגי יוצא דופן.לפני שנתיים עברתי גם אקוקרדיוגרפיה חיצונית (אקו לב) ולפני שלוש שנים בוצע הולטר היות ורופא המשפחה מצא סינוס ברדיקרדיה.אציין שאני מרגיש כמו דופק בצוואר מצד שמאל ופלפיטציות.בנוסף לפני כמה שבועות היו אפיזודות של תחושה שעומד להתעלף.2 הבדיקות,הולטר ואקו לב, יצאו תקינות.הייתי אצל קרדיולוג לאחר 2 הבדיקות הנ"ל ובדיקתו יצאה תקינה.הל"ד שלי בגדר הנורמה,אמנם הדופק ביומיום די איטי (45- 50) ועל אף שאני הולך לחדר כושר ועושה ספורט איני בטוח שזה נורמלי עבורי. בנוסף אציין שמצבי הנפשי תקין לחלוטין - הבעיה אינה נפשית (נבדק הכל בסדר). לאור ההיסטוריה הרפואית הנ"ל אנסה כעת למקד יותר את שאלתי : לקחתי ריטלין כבר כמה פעמים (פעם אחרונה הייתה בשבת) ושמתי לב שזה משפר משמעותית את התסמינים שלי.אני מרגיש מרוכז ומפוקס ואין עייפות.בהנחה שבעיית הריכוז היא משנית למצב ממנו סובל ואני עובר את האיבחון של קשב וריכוז עם כל המבחנים וקובעים שיש בעיית ריכוז ולפיכך רושמים ריטלין. אולי הריטלין ינתן כנגד בעיית הריכוז שהיא לא הבעיה העיקרית אלא משנית למצב ממנו סובל ובעצם מפספסים כאן את האבחנה האמיתית שאחראית בין היתר לירידה משמעותית בריכוז. לא היו לי בעיות ריכוז בגיל תיכון ואוניברסיטה וקשה לי להאמין שהבעיה פתאום צצה משום מקום.חוץ מזה מה הקשר בין העייפות,ברדיקרדיה ותחושת ההתעלפות באה והולכת ל ADD או ADHD ? לדעתי אין קשר. אשמח לקבל את התרשמותך האישית למצב המתואר לעיל. תודה אביהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התייעצות
ד"ר בועז רפפורט 19/06/2017 | 09:23שלום אבי, אתה מתאר מקרה מורכב אשר הפורום צר מלהכילו. איני יכול להתייחס למקרה ספציפי ולאבחן אותו דרך הפורום. לכן תשובתי תהיה כללית. יש ברפואה פתגם שרופאים אוהבים להשתמש בו :"גם כינים וגם פשפשים" רוצה לומר יכול להיות גם וגם וגם. העובדה שיש לך הפרעת קשב וריכוז לא מסבירה חלק גדול מהדיווח שלך אבל זה לא אומר שלא כדאי לטפל בה אם אכן קיימת. להיפך, כל עוד ניתן, מומלץ לטפל בהפרעת הקשב כי זה יכול לפתור הרבה דברים אחרים או לפחות לתת כוח להתמודד איתם. כמובן שאם ממשיכים סימפטומיים כמו אלו שהזכרת אתה תמשיך לברר אותם ולטפל בהם. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תודה
אבי 19/06/2017 | 21:38תודההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון לקשב וריכוז
-
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
-
תרופות קשורות
-
פמולין
-
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד פוליו
-
מונחים קשורים
-
מזרק
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סיניתפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ענת בויס
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה