פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 243
ד"ר גלעד חבצלת
תשובת מומחה לאיזו תרופה הכוונה? דר' בועז רפפורט 29/12/2012 | 22:53לאיזו תרופה הכוונה?הוסף תגובה
רטלין וקונצרטה לאם ובת אם ובת 29/12/2012 | 15:00שלום לכולם בת 35 עם הפרעת קשב כל חיי. אובחנתי לפני 3 שנים ומאז אני מנסה בכל פעם לקחת כדור במשך שבוע, מוותרת בגלל תופעות לוואי ומנסה שוב כעבור שנה- חצי שנה.... הפעם רוצה שזה יצליח! לפני שבוע קיבלתי קוצרטה 54 - וביום השני כבר היה מזעזע!! הייתי בהשפעת סם קשה עד 10:30 בלילה (לקחתי כדור בשבע בבוקר...). הייתי כל היום עם צמרמורות, רעידות, סחרחורות ובעיקר תחושה של ריכוז יתרב (מוגזם). דיברתי עם אנשים ובהיתי בהם בלי יכולת להזיז מבט, נהגתי ולא הצלתי אפילו לדבר בדיבורית תוך כדי וכו. למחרת כמובן הפסקתי, הרופא אמר שייתכן שהמינון נכון אך יש להגיע אליו בהדרגה. החליף לי מרשם ל 36 (היה חסר בחנות ולקחתי 2 18 שיש לי בבית מפעם קודמת). התחלתי אתמול את הבוקר עם כריך גדול כפי שאמר הרופא ובמהלך היום הרגשתי תופעות מוזרות- אומנם לא סטרס ורעד כמו עם ה 54, אבל לקראת הצהריים ועד הלילה חשתי מעין רעד קל וצמרמורות, היה לי אי שקט פנימי ועצבנות גבוהה. היום ניסיתי שוב, בינתיים אני מרגשיה יותר טוב מבחינת תופעות (למרות שגם אתמול התועות החלו בשעות הצהרים) מה שכן, אני לא מרגישה ריכוז יתר או משהו כזה. האם התופעות הללו נורמליות? הרוקחת אמרה שרעד פחות אופייני ויתכן והכדור לא מתאים לי, משהו חווה משהו דומה? אני לא רוצה לוותר ולנסות שוב עוד שנה, מצד שני, בינתיים זה לא עוזר אלא גרוע יותר כי גם אני לא מרוכזת וגם עצבנית מאוד. מחר אתקשר לרופא- אשמח בינתיים לשמוע חוות דעת, אפילו מנסיון.... שאלה נוספת. הבת שלי התחילה היום רטלין LA 10. האם ניתן לפתוח את הקפסולה ולשפוך אותה או שחייבים את הציפוי? תופעה נוספת שיש לילדה היא שיש לה תאבון מוגבר (ולא חוסר תאבון כפי שמצופה), היא קצת חסרת מנוחה מתלוננת מעט על כאב בגרון (לכיוון העורף) שיתכן שלא קשור כלל. האם זה בסדר? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מתוך נסיון בלבדדנה 29/12/2012 | 15:55שלום לך גם אני סובלת כל חיי מהפרעת קשב וריכוז שמשולבת עם אימפולסביות והפראקטיביות אז ככה אני יכולה להגיד לך שעשית צעד מאוד חכם להתחיל עם הכדורים ,אני כבר 3 שבועות לוקחת קונצרטה והחיים פשוט מדהימים עכשיו! זה נותן לי יכולת להתרכז לאורך זמן ,זה שם אותי במקום שקשה לי מאוד לענות לאנשים אני מאוד סבלנית ורגועה ,וכן גם אני אמא כמעט בת 30 ,את תראי שאם תהיי עיקבית עם הכדורים כל התופעות יעברו , ובלי קשר תעדכני את הרופא שלך זה חשוב,אני כל שבוע שולחת לרופא שלי מייל והוא מאזן לי את המינון של הכדור המון הצלחה :O) ואל ייאושהוסף תגובה
תודה על העידודאם ובת 29/12/2012 | 20:08אני די מיאשת מהכל. החיים כל כך מתישים לאנשים כמונו- עושים הכל ולא עושים כלום....הוסף תגובה
תשובת מומחה אם ובת דר' בועז רפפורט 29/12/2012 | 22:52שלום, הנטייה שלי היא להתחיל במינונים נמוכים. מינוני הקונצרטה שקיבלת אינם נחשבים גבוהים במיוחד אבל יתכן שלך הם גבוהים. ויתכן שאת צריכה להתרגל למינון נמוך ואז להעלות בהדרגה עד הגעה למינון שלך. כמובן יתכן גם שהקונצרטה לא מתאימה לך ואולי בכלל המתיל פנידט (החומר הפעיל בריטלין ובקונצרטה ) לא מתאים לך. לכן אל תתייאשי, תמשיכי לדווח לרופא שמלווה אותך. לגבי ביתך, אפשר לקחת רק את הגרגרים שבתוך הקפסולה, לא תריכים את הציפוי. קשה להסיק מיום אחד של טיפול על ההשפעה כולה. יתכן שמפתחת מחלה עונתית במקביל, קשה לדעת. התיאבון לא אמור להיות מוגבר כשהתרופה עובדת באופן תקין. אולי זה יוצר לה אי שקט שמפוצה על ידי אוכל. גם כאן, מומלץ להמשיך ולדווח לרופא שלך . יש לקחת בחשבון (במידה ולא ימצא איזון מתאים) ששתיכן לא מתאימות לחומר הפעיל של הריטלין והקונצרטה.הוסף תגובה
מינון ריטלין אריאך 24/12/2012 | 22:16שלום רב, בני בן 9, מקבל ריטלין מגיל 5.5. הריטלין (יחד עם טיפול תומך) נתנו תוצאות טובות. מדי פעם היינו צריכים להתאים את המינון, תמיד כלפי מעלה. שנה שעברה היה בסדר בבית ספר. השנה ממש לא טוב. מנסים להתאים את המינון (גם כלפי מעלה) ולא מצליחים. השאלה היא כזאת: האם יש מקרים שההתאמה של המינון היא דווקא כלפי מטה? הורדת המינון? כמובן שנעבוד ביחד עם הרופא על זה, רק ברצוני לדעת אם יש כאלה מקרים שדווקא הורדת המינון היא ההתאמה הנכונה, אחרי שמינון גבוה יותר פעל לתקופה מסויימת. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התאמת מינונים דר' בועז רפפורט 29/12/2012 | 22:42שלום, אם התרופה לא עובדת כי הסימפטומים של הפרעת הקשב חזרו , קרוב לודאי שהמינון לא מספיק או שצריך להחליף צכשיר או להחליף לחומר אחר (ביבוא האישי) . אם זה בגלל שהופיעו תופעות לואי , אפשר לחשוב גם על הורדת המינון , בנוסף לאופציות שהזכרתי.הוסף תגובה
פוקלין- שאלה לד״ר רפפורט דינה 21/12/2012 | 22:09בת 29 מטופלת כשבוע בפוקלין רגיל לאחר שנתיים של טיפול בריטלין. אני לוקחת פוקלין במינון של 15 בבוקר ולאחר כשעתיים מרגישה נפילה מאד קשה של החומר שמלוות בסחרחורת והרגשה כללית ירודה שעוברת כאשר אני לוקחת את המנה הבאה. כל זה משאיר אותי עם 4 שעות ביום של ריכוז וכבר סיימתי את המינון היומי המותר. האם זה אומר שהתרופה לא מתאימה לי? הסיבה שעברתי מריטלין היתה שעם הריטלין קרה לי בדיוק אותו הדבר עם אותו מינון. גם קונצרטה וגם la לא הביאו תוצאות יעילות. האם הסיכוי להצלחה עם אדרל גבוה יותר במקרה שלי? האם יש לך רעיון אחר כי מרגישה מתוסכלת מאד כמעט כמו שחוסר הריכוז מתסכל אותי. אני חיה בארה״ב ולכן כידוע לך אין לי שום בעיה להשיג את כל מגוון התרופות שקיימות בשוק. כמו כן אני מטופלת באציטלופרם 15 מג ומודל 100 מג(אם זה רלוונטי לתשובה) תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול תרופתי דר' בועז רפפורט 29/12/2012 | 22:37שלום , אינני יכול לייעץ לך איזה תרופה לקחת. אוכל לכוון אותך לאפשרויות: במידה ופוקלין רגיל יוצר נפילות קשות במשך היום , אפשר לנסות את הפוקלין XR , לו יש אפקט מתמשך. לגבי האדרל, אכן רלבנטי מאוד לאנשים שהמתיל פנידט (ריטלין, קונצרטה) לא עזר להם. ישנן עוד אפשרויות שניתן להעלות כמו: ויואנס( VYVANSE) או מדבקה של מתיל פנידט , הנקראת דייטרנה (DAYTRANA ), לעיתים פעילותה הרמונית יותר מאשר כשניתנת בכדורים (ריטלין , קונצרטה) . בהצלחההוסף תגובה
מינון מדבקת דיטרנה ד 21/12/2012 | 19:47שלום, בתי בת 11+ מאובחנת עם הפרעת קשב. השתמשה בכל שנת הלימודים הקודמת בדיטרנה 15 עם שיפור ניכר בתיפקוד הלימודי. עקב מחסור במדבקה בארץ, חזרה למדבקה רק לאחרונה. משקלה כ-40 ק"ג. גובהה 143 ס"מ. האם יש צורך במינון גבוה יותר? עושה רושם שההשפעה פחותה מבשנה שעברה. משתמשת במדבקה עקב כך שאינה יכולה בשום אופן לבלע כדורים, גם אם פותחים ומערבבים עם מאכל כלשהו. גם ויואנס לא הצליחה לקחת. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדבקה דר' בועז רפפורט 27/12/2012 | 13:52שלום, אינני יכול להתייחס דרך הפורום למינונים ספיצפיים לכל מטופל מבלי להכירו. אוכל רק לומר שלמשקל כמו של בתך ניתן להעלות מינון עד 20 מג'. בברכה,הוסף תגובה
מינון ריטלין למבוגרים ישראל 20/12/2012 | 23:48שלום רב. אני בן 32+, לאור גילוי הפרעות קשב וריכוז אצל ילדיי והבנה שגם לי יש את ההפרעה וגם לאחיותיי ולאבי. הלכתי לנוירולוג של הקופה, והוא נתן לי מרשם לריטלין 10 מ"ג. אציין שאני כבר לוקח 20 מ"ג ריטלין (10X2) עוד מלפני הנוירולוג, כדי שאוכל להתרכז בלימודים ובעבודה, וזה עוזר לי. השאלה היא, אני במשקל 105 ק"ג, מה המינון המקסימלי של ריטלין שמותר לי לקחת בפעם אחת? האם מותר לי לקחת גם 30 מ"ג? כי ב20 מ"ג שאני נוטל אני מרגיש שזה עוזר לי אבל בגבול. אציין שאין לי שום תופעות לוואי מהריטלין. (כמו"כ אציין שאני מטופל קבוע גם בסרוקסט). אני לא שאלתי את השאלה לנוירולוג, מכיוון שאחרי ששמע את סיפורי הוא לא כ"כ נתן לי לשאול שאלות, ואח"כ לא הצלחתי לתפוס אותו בטלפון. והתור אליו לוקח די הרבה זמן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינונים דר' בועז רפפורט 27/12/2012 | 13:47כמובן שאינני יכול להתייחס ספציפית אליך . נושא המינונים עלול לבלבל כי חייבים להכיר את התכשירים השונים. למשל ריטלין 30 מג' LA הוא כמו כדור וחצי ריטלין מהסוג שאתה לוקח (15 מג'). אוכל לומר שניתן לתת לך מינונים גבוהים יותר אבל אתה צריך למצוא רופא זמין ומבין בתחום שיכול לנהל איתך את הטיפול.הוסף תגובה
תשובת מומחה חציית כדורים דר' בועז רפפורט 27/12/2012 | 13:43כלל מפתח: אם יש קו חלוקה אפשר לחצות אם לא, לא. במקרה של הריטלין 20 SR זה גם נכון. אין קו חלוקה וגם אסור לחתוך. זה פוגם במנגנון ההשהייה של התרופה ולמעשה מאבדים את השליטה כמה מג' משתחררים בבת אחת.הוסף תגובה
מי מבצע את הבדיקה דינה 17/12/2012 | 07:36שלום, אני רוצה לעשות אבחון קשב לילד בן 8. באיבחון פסיכודידקטי נמצא כי אין לילד בעיות קשב וריכוז והתנהגותו הבעייתית נובעת מבעייה ומצוקה ריגשית. פסיכיאטרית ילדים , אצלה היינו פעם אחת, טוענת שיש בעיית קשב ואימפולסיביות. וכבר רצתה לתת ריטלין ותרופה נגד אלימות. האם יש לדעתך יש צורך באבחון במקרה כזה? ביקשתי הפנייה ל-BRC. לא הצלחתי להבין מי מבצע את האבחון. לדברי המכון הם רק עושים את האבחון הממוחשב ואני כבר אצטרך לקחת אותו לרופא. ההכשרה של מבצע הבדיקה היא לא של רופא ולא של פסיכולוג. לדברי הפקידה זה מישהו שהוכשר לכך. האם רק להרצת התוכנה כל אחד יכול לבצע. האם טכנאי מבצע? מדובר במכון מוכר ברעננה. האם מקובל, כי לא רופא/פיכולוג וכו' יבצעו את הבדיקה אלא רק יפענחו אותה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אבחון דר' בועז רפפורט 27/12/2012 | 13:41הדילמות שלך חוזרות על עצמן במשפחות רבות. האבחון להפרעת קשב וריכוז הינו רפואי בלבד. לא ממוחשב, לא פסיכולוגי ולא דידקטי. ישנם רופאים המתמצאים בתחום ואליהם צריך להגיע. ניתן לצרף בדיקות לתהליך , כמו בדיקת BRC אבל היא חייבת להיות חלק מתהליך רפואי מקיף. כך שהשאלה מי מעביר את בדיקת המחשב (טכנאי או איש מקצוע אחר) לא רלבנטית. קל מאוד להעביר את הבדיקה. קשה מאוד לפענח אותה נכון (אין לה ציונים), ובעיקר לזכור שהיא עוד כלי של הרופא בדרך לאבחנה ולא עומדת בזכות עצמה. לכן חשוב להגיע למרפאה המתמחה בתחום , המנוהלת על ידי רופא . שם אפשר לקבל את האבחנה המדוייקת ואת סדר הפעולות הנכון להמשך. בהצלחה .הוסף תגובה
שימוש בתוכנת attengo (לת) דבי 12/12/2012 | 11:52אשמח לקבל המלצות על התוכנה? האם באמת משפר יכולות , מדובר בהוצאה כספית לא קטנה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
בעיות במינון ריטלין אצל ילדה בת 10 עדי 25/11/2012 | 22:19ביתי בת 10 לפני שנתיים אובחנה ע"י מאבחנת בבית ספר כבעלת קשב וריכוז, הלכנו לנוירולוגית ואחרי אבחון קצרצר נתנה לנו רטלין. חצי ריטלין משפיע עליה למשך 4-5 שעות אך התחושה שזה לא באמת עוזר. גם למורים יש תחושה כזאת וגם לנו. ניסינו להוסיף לה לכדור שלם ומה שהשתנה זה בעיקר אורך ההשפעה משעה 7 וחצי עד ארבע חמש. בכיתה היא שקטה מאוד , לא אוכלת ולא שותה, קצת פאסיבית ,מאוד איטית בעבודה שלה אך הרבה יותר מאורגנת . עדיין לא נראה שהיא קשובה לשיעור. בבית יש לה התפרצויות זעם גדולות מאוד . היא מדברת בחוצפה רבה לכולם ובוודאי שקשה מאוד להושיב אותה ללמוד ולתרגל. היא אינה זוכרת כלל שהודיעו על מבחנים או שיעורי בית.(היא לא מנסה לעבוד עלינו באמת אינה יודעת...) הנוירולוגית ניסתה לתת לנו כדורים בשיחרור איטי ששוב לא שיפרו אלא רק האריכו את ההשפעה המדכאת וחוסר התיאבון למשך אפילו 12 שעות. מה כדאי לעשות? אולי זה בכלל קשב וריכוז על בסיס ריגשי ולא צריך רטלין ? אולי צריך אבחון מעמיק יותר? אני ממש לא יודעת ומרגישה אבודה. אשמח לעצות. תודה עדיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין לא משפר את המצב דר' בועז רפפורט 06/12/2012 | 21:28שלום, אתחיל מהסוף, תגובה לריטלין אינה הוכחה לקיומה או אי קיומה של הפרעת הקשב. לכן את צריכה להגיע למרפאה המתמחה בתחום ולקבל את הביטחון באבחנה ובטיפול. לגבי התגובה שאת מתארת לנגזרות השונות של הריטלין, ישנם אנשים הצריכים תרופה לריכוז אך אינם מגיבים טוב למתיל פנידט (החומר הפעיל של הריטלין) . במקרה כזה, יש לחפש חומרים אחרים המיועדים לשיפור הריכוז. חומרים אלה ניתנים להשגה דרך היבוא האישי. שוב , צריך לחזור לרופא המתמחה בתחום הרשאי להזמין תרופות אלו. בברכה,הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
בילירובין נאו-נטאלי
תרופות קשורות
-
ויטמין D
חיסונים קשורים
-
חיסון מרובע נגד חצבת-חזרת-אדמת-אבעבועות רוח
מונחים קשורים
-
נוטרילון קומפורט

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סיניתפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ענת בויס
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה