פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 4
ד"ר גלעד חבצלת
אטנט קוצר נשימה חלי 25/11/2021 | 01:20שלום, ברצוני להתייעץ לגבי הופעת סימני קוצר נשימה. בת 22 בריאה בדרך כלל, ללא אלרגיות, רגישויות ידועות. נוטלת אטנט 30 מ״ג. לאחרונה סובלת מקוצר נשימה, מרגישה שהנשימה לא סדירה, צורך למלא את הריאות באוויר ובכל פעם שאני נושמת עמוק על מנת למלא צורך זה מרגיש לי שזה לא באמת עוזר ושלא נכנס אוויר. אני צורכת את התרופה רק בתקופות לימודים אינטנסיביות, ובפעמים הקודמות לא חוויתי סימנים דומים. בנוסף לכך לא מרגישה חרדה, או שינויים נפשיים. נכנסתי לביקור אצל אח מרפאה, סטורציה ולחץ דם תקין. לפני כן ביקרתי אצל רופאת המשפחה, בדיעבד לא שקלתי כי קוצר הנשימה נובע מאטנט לכן לא ציינתי זאת, האזינה לריאות ואמרה שהכל תקין. אך אני עדיין סובלת מזה ביום יום, השאלה אם זה מסוכן? ואם זה מצריך בדיקה נוספת. אני ממש מרוצה מאטנט, ואין לי תופעות לוואי אחרות. מה אפשר לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אטנט וקוצר נשימה ד"ר גלעד חבצלת 02/12/2021 | 09:32שלום! אין קשר ביו אטנט לדיכוי נשימתי. מה שאת מתארת זו תגובת חרדה שמתבטאת ב"רעב לאויר". יכול להיות שאת בלחץ מבחנים, או לימודים?הוסף תגובה
אטנטאשר 08/02/2022 | 21:16אני גם סובל מגזרת בעייה כאשר אני נוטל את התרופה מין קוצר נשימה כזההוסף תגובה
תשובת מומחה קוצר נשימה ואטנט ד"ר גלעד חבצלת 09/02/2022 | 09:51אני מדגיש שוב. קוצר נשימה אינו קשור לאטנט . אולי ההשפעה היא פסיכוסומטית. כלומר נפשית.הוסף תגובה
קשיי נשימה עם שימוש באטנטשרון 06/06/2022 | 02:12היי אני נוטל אטנט (20 מ״ג סך הכל) בבקרים, ויש לי לחצים בחזה וקשיי נשימה.. אני מרגיש שאני חייב להכניס אוויר אבל לא מצליח לנשום רגיל (לפעמים אפילו כואב בחזה כשאני מנסה לנשום). כאשר אני לא נוטל את התרופה אז הקשי נשימה האלה מופיעים לעיתים רחוקות וכאשר אני בתקופה שבה אני נוטל את התרופה על בסיס יום יומי, זה קורה כל הזמן. אשמח לעזרה, תודה רבה.הוסף תגובה
תשובת מומחה קוצר נשימה ואטנט ד"ר גלעד חבצלת 25/06/2022 | 14:05ממליץ שתגיע לרופא המשפחה לבדיקההוסף תגובה
קשיי נשימה, לא נכנס אוויר לאף, נוטל אטנט.נחום יוסף 09/12/2023 | 02:27היי, לפי מה שאני רואה יש קשר ברור בין נטילת האטנט לחסימה של אוויר לכניסת דרכי הנשימה הן לאף והן לפה וזאת בעקבות ריריות מוגברות שמושפעות עקב שני דברים - הראשון הינו מלחי האמפיטמנים המצויים באטנט שמגבירים את הריריות באף ובגרון, והן הצורך המוגבר בעישון סגריות בקרב מעשנים שנוטלים אטנט, השימוש בתרופה מגביר את הצורך בסגירה והכמות העישון מה שגם מגביר את הריריות שכנראה חוסמות את דרכי הנשימה מהאף ומהגרון, דוקטור חבצלת, אינני רופא, אני פשוט אדם שכלתן, אני מבקש להיות הראשון שמקבל קרדיט על התופעה הזאת באטנט, תגובה זאת היא ההוכחה לכך, עכשיו, או שהרפואה המודרנית לוקה בחסר לגביי התופעות לוואי הישירות והנגזרות מהתרופה, או שמא אתה מקבל כסף כדי לשתוק, ככה או ככה לבדיקה מקיפה בהקדם, אנחנו סובלים, בתודה מראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 21/09/2025 | 16:15היי ההערה שלך מעניינת מאד! אכן יש התכנות שמה שאתה כותב לגבי הריריות הוא נכון. ההשפעה יכולה להיות לא באופן הישיר שתארת אלא באופן עקיף. האמפתמינים כידוע משפרים את הקשר בין תאי העצב . שיפור של המסלולים הכולינרגיים עלול להגביר את ההפרשה מריריות. זו רק תאוריה ואיני יודע אם יש לזה ביסוס.הוסף תגובה
Dexedrin יניב 20/07/2020 | 21:24שלום דוקטור, עד כה הייתי מטופל באדרל היו לי תופעות לוואי לא נעימות ורציתי לדעת האם בארץ קיימת התרופה Dexedrin כיוון שריטלין לסוגיו לא משפיע עליי בצורה יעילה תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דקסדרין ד"ר גלעד חבצלת 21/07/2020 | 09:31דקסדרין היא תרופה בחו"ל שיש בה מרכיב אחד מתוך האדרל . עד כמה שידוע לי היא לא משווקת בארץ. ניסית פוקלין?הוסף תגובה
פוקליןיניב 21/07/2020 | 21:54קודם כל תודה רבה על המענה המהיר לא ניסיתי פוקלין, כנראה אנסה בקרוב החשש שלי הוא שכיוון שהחומר Methylphenidate כנראה לא הועיל לי עד כה, אז גם פוקלין שמבוססת על אותו החומר לא תועיל. האם יש סיבה שפוקלין תשפיע אחרת מריטלין או קונצרטה? הבירור לגבי דקסדרין מילא אותי קצת בתקווה, שאולי אקבל השפעה של אדרל ללא תופעת הלוואי. מצער לשמוע שאין אותה בישראלהוסף תגובה
תשובת מומחה פוקלין ד"ר גלעד חבצלת 22/07/2020 | 09:21פוקלין הוא אכן ממשפחת מתילפנידאט . היתרון של פוקלין לעומת ריטלין שהוא מכיל רק את החומר הפעיל דקסמתילפנידאט. לכן המינון שלו חצי מזה של הריטלין וכנראה מפחית גם את תופעות הלואי. לך אני ממליץ focalin XR המופיע בקפסולות וטוב ל10-12 שעות. ניתן להשיגו בבתי המרקחת אך צריך טופס 29 ג ממומחה לקשב וריכוז.הוסף תגובה
שלום רב, הצלחתה להשיג דקסדרין ?סולומון 13/02/2024 | 15:00האם יש בית מרקחת שמייבא אותה ?הוסף תגובה
אני ניסיתי פוקלין, ללא תוועלת.דני 18/05/2025 | 08:16בגלל בעיות שינה, ניסיתי פוקלין. זה לא השפיע, לא על השינה, ולא על הריכוז. לכן הףסקתי. כעת אני מתעניין לגבי דקסדרין.הוסף תגובה
תשובת מומחה Dexedrin ד"ר גלעד חבצלת 18/05/2025 | 14:31בדקתי את עניין הדקסדרין. עדיין אין אותו בארץ. צריך ליבא אותו דרך בתי מרקחת מסוימים בעזרת טופס 29ג ומרשם מיוחד.הוסף תגובה
האם הצלחתה לייבא דקסדרין ?סולומון 15/09/2025 | 16:44גם אני מעוניין בקסדרין, ויואנס לא מספיק.הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 21/09/2025 | 15:53מה השאלה?הוסף תגובה
הפרעות קשב בגיל מבוגר אבירם 21/09/2025 | 14:05בן 35 מעולם לא אובחנתי עם הפרעות קשב, אבל לאחרונה מרגיש חוסר קשב בעיקר בעבודה. לא מצליח להתרכז ולא לסיים משימות. האם אפשרי לאבחן גם בגיל הזה? האם התרופות יעילות גם למבוגרים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 21/09/2025 | 15:48למענההוסף תגובה
רפידאנט אל. איי 10 מ"ג (לת) הילה 19/09/2025 | 18:43היי הבת שלי בת 15.5 , קיבלה מרשם לריטלין. קיבלנו בבית המרקחת רפידאנט 10 מג. האם ניתן לתת לה? ההשפעות שונות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הסתגלות לאטנט (לת) טלי 10/09/2025 | 20:15נוירולוג רשם לבן שלי אטנט 10 מ״ג לטיפול בהפרעות קשב וריכוז. הוא התחיל לקחת את התרופה ביום א׳. מתחילת השימוש בתרופה הוא מתלונן על כאבי ראש. האם זו תופעה שכיחה לכדור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ויואנס אטנט וקונצרט (לת) מירון 10/09/2025 | 15:16שלום דוקטור, אני לוקחת ויואנס 50 מ״ג תקופה ארוכה, מאז התחילו לשווק את התחליפים שלו בקופת החולים אני מרגישה שאין השפעה. הרופאה המליצה לעבור לקונצרטה אבל תחושת העייפות וחוסר המוטיבציה להזיז את עצמי לא חולפת. בעבר אטנט בשחרור רגיל כן נתן לי בוסט ורציתי לדעת האם מותר לשלב בין קונצרט 36 מ״ג לאטנט 20 ובאופן כללי מה לדעתך קורה לי? אני חווה סוג של שיתוק של הגוף, המוח עובד ויודע כמה מטלות יש לו אבל הגוף חווה סוג של ניתוק ואני מרגישה שכל מה שאני רוצה זה להעביר את הזמן בחוסר מעש, אני ממש מתוסכלת אודה לעזרתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כמעט שבועיים עם אטנט - ייעוץ אייל 30/05/2018 | 03:11אני בן 31. משקל 75 קג וגובה 1.76 כבר שנים שחשדתי שיש לי הפרעות קשב וריכוז אבל אף פעם לא הייתי בטוח. כשהייתי בתיכון איבחנו אותי עם הפרעות קשב ונתנו לי הקלות במבחנים, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות כל כך. בעבודה תמיד הרגשתי שהיו ימים שאני ממש צריך לעבוד קשה בשביל להיות מרוכז יותר מהאחרים יום אחד חבר לעבודה נתן לי רבע כדור אדרל והרגשתי פשוט מדהים כאילו המח שלי חושב בצורה ישרה וממוקדת, ושאני מצליח לדבר שוטף ומלא בביטחון עצמי פניתי לניורולוג פרטי, סיפרתי את אותו סיפור בקצרה ותוך כמה דקות הוא הביא לי מרשם לאטנט 30, בטענה שהוא יכול לראות שיש לי בעיות קשב וריכוז ושכבר אובחנתי בעבר. הוא אמר שאני יכול לקחת אותו בימים שארגיש לא מאוזן. בחרתי להתחיל ב15 מג והרגשתי בסדר בלי הרבה תופעות לוואי חוץ מכאב ראש ביום הראשון. ופחות תחושת רעב עם יובש פה בכל הפעמים שלקחתי. אבל ראיתי שההשפעה היא לטווח קצר מאוד אז החלטתי לקחת 30, לקחתי בשעה 12 בצהריים. הרגשתי מפוקס למשך כל היום אבל זה עשה לי ממש בעיות שינה בלילה הצלחתי להרדם רק ב7 בבוקר, אותו דבר ביום אחרי היה לי ממש קשה לישון. החלטתי לא לקחת את התרופה מיום חמישי למשך כל הסופש והבעיות שינה הסתדרו אחרי יום וחצי. הבנתי שצריך לקחת את התרופה מוקדם יותר אז לקחתי אותה בין 9 ל10 בבוקר ביום שני ועוד פעם היה לי קשה לישון עד 6 בבוקר. עכשיו אני קצת מבולבל לגבי המינונים, אני מרגיש שהתרופה ממש עוזרת לי אבל אני קצת מתוסכל ומפוחד מהבעיות שינה הנלוות, האם זה משהו זמני שיסתדר לבד עם לקיחת התרופה? או אולי אני צריך לשנות את המינון שוב? כמו כן אני קצת מפחד לגבי התלות של התרופה, כמה פעמים מומלץ לקחת בשבוע בשביל לא לפתח תלות מוגזמת? ומה כדאי לאכול כשלוקחים את התרופה? תודה מראש על התשובותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול באטנט והפרעות שינה דר' אולגה קובלצ׳וק 05/06/2018 | 18:38שלום אייל הפרעות שינה זו תופעת לוואי ידועה של טיפול בתרופות ממשפחת סטימולנטים כמו אטנט. ולמרות זאת, נדיר שאטנט יגרום להפרעות שינה בדרגת חומרה כפי שתיארת במידה ונלקח בבוקר מכיוון שהוא פועל בד״כ בין 4 ל-6 שעות. כמו כן, הבעיה לא אמורה להמשך מעבר ליום שבו נטלת את התרופה. אני ממליצה לפנות לייעוץ אצל רופא פסיכיאטר מומחה על מנת לוודא שהכן מדובר בהפרעת קשב וריכוז, ADHD ובמידה וכן שאין הפרעות נלוות אשר מוחמרות בעת נטילת התרופה והדבר מתבטא בהפרעות השינה. בהצלחההוסף תגובה
שאלה לאייל.עירני 16/10/2020 | 05:48הי אייל, אני מרגיש שמה שאתה כותב מתאר ב 100% את מה שעובר עלי עכשיו: התלתלי עם אטנט וזה משפיע עלי יפה במהלך היום, אבל דופק לי לגמרי את יכולת ההרדמות בלילה. מה אתך היום? הצלחת להסתדר עם בעיות השינה? ואם כן, איך? אולי יש לך איזה טיפ מהניסיון האישי?הוסף תגובה
הגוף מתרגלאייל 16/10/2020 | 14:50בהתחלה מאוד קשה להרדם אבל אחרי חודש וחצי הגוף מתרגל. צריך לדאוג לא לערבב קפאין או חומרים ממריצים אחרים. לאכול בריא ולעשות ספורט זה מאוד חשוב כדי שהחילוף חומרים בגוף יהיה מהיר. הבנתי שירקות מאיצים את התפוגה של ההשפעה. בהצלחההוסף תגובה
מאוד דומה גם אצליע.ש. 12/08/2022 | 00:44מעל ל15 שנה הייתי באון-אוף עם ריטלין/וקונצרטה. לשתי התרופות האלו יש תופעת לוואי שהפריעה לי מאוד - חוסר התיאבון. תופעת לוואי זו לא קיימת אצלי עם אטנט. החיסרון - טווח השפעה מאוד קצר של 3-4 שעות. כדי להשיג השפעה ממושכת, אני חוצה כדור של 20 מג ל 10 מג בבוקר, ו10 מג נוספים בשעה 12 בצהריים. הביצועים בעבודה טובים מאוד בהשוואה לימים ללא נטילת אטנט. הבעיה: ריבאונד מאוד קשה בשעות הערב, וקשיי הירדמות חריגים, עד 6-7 בבוקר כפי שתיארת, זאת למרות שעברו 12 שעות מעז נטילת התרופה.הוסף תגובה
אני עידועידו 18/05/2023 | 08:29אני עידו ילד בן 13 שהובחן עם קשב וריכוז אטנט חד משמעית עזר לי להתגבר על הקשב ורמת הקשב ברמה שלי היא מאוד אגרסיבית אני לא יכול לשרוד בלי כדור בבית הספר ואני מאוד ממליץ חוץ מי זה שאתה מרגיש טוב אתה מרגיש יותר טוב מאשר בלי הכדור ממליץ מאודהוסף תגובה
עידועידו 18/05/2023 | 08:33האם חלק מההשפעות של האטנט הם: פרץ אדרנלין מאוד חזק, ודופק לב לא חזק לא חלש ולחץ/מתח ?הוסף תגובה
השפעת האטנט על איכות השינהמישל 20/08/2025 | 17:20היי, אשמח לדעת האם האטנט פוגע באיכות הכללית של השינה ואם כן מתי הוא מפסיק לפגוע, תודה מראש🙏הוסף תגובה
תשובת מומחה אטנט ופגיעה בשינה. ד"ר גלעד חבצלת 06/09/2025 | 18:22אם אתה לוקח אטנט רגיל ולא את XR שהוא ארוך טווח , אין סיבה שיפריע לך בשנת הלילה. אטנט רגיל משפיע ל-6-8 שעות בלבד.הוסף תגובה
תשובת מומחה השפעת האטנט על איכות השינה ד"ר גלעד חבצלת 06/09/2025 | 18:37אטנט רגיל אינו אמור להפריע לשינה בלילה כיוון שהוא פועל רק 6-8 שעות. אטנט XR פועל מ10-12 שעות ולכן מפריע יותר לשינה בלילה ולכן כדאי לקחתו בתחילת הבוקר.הוסף תגובה
נטילת כדור שינה אחריי שימוש באטנטאייל 🚑 10/09/2025 | 01:08אני מטופל באטנט עוד מהתיכון צורך אותו אך רק למטרת לימודים אקדמייים .וקיימות הפרעות שינה נוראות גם אם עבר השעות השפעה שלו 6-8 שעות האם מותר ליטול כדור שינה אחריי אטנט? אם זה מסוכןהוסף תגובה
טווח פעילות של ויואנס- המשך מיכל 07/09/2025 | 13:54בהמשך לשאלה קודמת- אני מתחילה ללמוד בשעה 9:00 באוניברסיטה, מתי כדאי לקחת את התרופה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זמן לקיחת ויונאנס ד"ר גלעד חבצלת 07/09/2025 | 14:17מיכל שלום! כשתתחילי ללמוד בהיפתח שנת הלימודים האקדמאית, קחי את הויואנס שלושת רבעי שעה לפני תחילת השעור הראשון שלך במערכת באותו יום. מאחל סימסטר מוצלח !הוסף תגובה
טווח זמן פעילות של ויואנס מיכל 07/09/2025 | 11:35שלום ד"ר, אני מקבלת ויואנס 30 מ"ג. לכמה זמן הוא משפיע ועובד? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 07/09/2025 | 12:33מיכל שלום! ויואנס ניתן בקפסולות ופועל למשך 10-12 שעות. כדאי לקחת אותו בשעה מוקדמת על מנת שלא יפריע לשינה בלילה.הוסף תגובה
אפרעה בריכוז גיינה 06/09/2025 | 16:12מה קורה שלוקחים אטנט 10 מג וויונס 50 מג יחדהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אטנט וויואנס ביחד ד"ר גלעד חבצלת 06/09/2025 | 18:20לא רצוי לקחת 2 תרופות יחד . הויואנס טוב לטווח ארוך. באטנט לטווח בינוני. ההרכבים של 2 התרופות שונים. עדיף לעלות במינון הויואנס אם את כבר לוקחת אותו.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
נוירובלסטומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
בילירובין נאו-נטאלי
תרופות קשורות
-
דקסטרומתורפאן
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד פוליו
מונחים קשורים
-
נוטרילון קומפורט

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבקפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה
ד"ר רוני שפר