פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 4
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת מומחה לרפואת ילדים, מורשה משרד הבריאות לאבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים.
ד"ר חבצלת מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD באתר אינפומד.
ד"ר חבצלת מומחה לטיפול בהרטבת לילה ומנהל פורום הרטבת לילה באתר אינפומד.
בין תפקידיו של ד"ר גלעד חבצלת:
2007-2010: מנהל פורום הרטבת לילה באתר שרותי בריאות כללית.
2004 ואילך : טיפול בהרטבת לילה בילדים, מוכר כרופא הסכם ע"י כללית מושלם.
1993 ואילך : רופא ילדים מומחה, קופת חולים כללית, מחוז הצפון.
1996-1997 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי רמב"ם, חיפה.
1992-1995 : רופא משתלם ביחידה נוירופדיאטריה, מרכז רפואי העמק, עפולה.
השתלמויות של ד"ר גלעד חבצלת:
2002 : קורס שיטות מחקר וסטטיסטיקה לרופאים, אוניברסיטת תל אביב.
2002 : סדנת (GCP) Good Clinical Practice.
2003-2008 : משתלם במרפאה להרטבת לילה בבית חולים "מאיר" בכפר סבא אצל פרופסור פומרנץ.
2015-2010 : קורס לימודי המשך ברפואת ילדים באוניברסיטת באר שבע.
2010-2011 : קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעת קשב וריכוז בילדים ומבוגרים של משרד.
הבריאות בתל השומר.
2011 : התנסות במסגרת קורס לרופאים באבחון וטיפול בהפרעות קשב וריכוז, במרכז.
להפרעות קשב וריכוז של שרותי בריאות כללית בהנהלת ד"ר איריס מנור.
04-6404435
-
מה דעתך על פוקלין?צפוני 18/08/2016 | 02:27קיבלתי המלצה לפוקלין XR. מה אתה חושב על התרופה הזאת? אם זה בעצם רטלין - למה הניורולוג אמר שזה לא כמו קונצרטה? מה ההבדל? מה יחס המינון בין קונצרטה 90 לפוקלין XR? ההאם יכול להיות שהפוקלין יקלקל את השינה או שהוא עובר לגמרי אחרי 12 שעות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סטימולנטים בהריון
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:36באופן כללי ההמלצה היא לא לקחת תרופות לקשב בהריון . הנזק עלול להיות רב מהתועלת שהתרופה מביאה לך .הוסף תגובה
-
focalin xr 15 mg
ל.ג 23/07/2024 | 13:33שלום רב מאחר ונוטלת פוקלין, אתייחס לתרופה זו בשאלתי , אך אשמח להתייעץ בנושא של נטילת התרופה לקשב וריכוז בעת טיפולי פוריות והריון. ראיתי כי קיימים מאמרים אקדמאיים , בעיקר שנעשנו בנורווגיה והיה גם בשוויץ מחקר עם היקף נשים גדול על נטילת תרופות קשב וריכוז במהלך תקופת ההריון. אין ספק שללא התרופה התפקוד והתנהלות מאוד מושפעים. אשמח לחוות דעת בעניין מאחר ונטילה אינה חד שמשמעית בתקופה ההריון מצד אחד ומצד השני גם ללא נטילה יש את המחירים האחרים. תודה רבההוסף תגובה
-
לadd מה הכי מומלץ
דנה 19/10/2022 | 23:55אני ממש לחוצה כי הרטלין עדה לבתי מצד אחד קשב ללמידה ומצג שני אפטיות וחוזר תאבון ואף ריבואנד קשה מס' פעמים. ניסינו אטנט וגם לא טוב. לחוצה כי באמת קשה לה להתרכז היא בת תשע אך היא נבונה וחכמה מאד. האם פוקלין או וויאנס עדיף. מה הכי פחות תופעות לוואי והאם כדור טבעי אומגה שלוש יכול לסייע או טיפות פרחי באך. תודה רבההוסף תגובה
-
פוקלין xr
לי 28/04/2022 | 22:11ניסיתי את הריטלין 30 l.a מעולה אבל אז מתחיל כאב ראש כמובן שלא נותן לאכול כלום. ולבסוף גם דיכאון. אותו דבר עושה לי הקונצרטה. עכשיו קיבלתי פוקלין Xr גם בעבודה מתפקדת מעולה, סבלנית, מרוכזת, מחייכת עושה אותי בנאדם אחר. אבל גם בזה דפיקות לב וכאבי ראש) אומנם פחות מהריטלין אבל עדיין לוקחת כדור לכאב ראש. שאלה...אולי לקחת מהפוקולין חצי מנה??? שימנע את הדפיקות לב. באיזה כדור הכי פחות קיים תופעות לוואי. בת 50.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פוקלין
ד"ר בועז רפפורט 22/08/2016 | 08:41הפוקלין עדיין לא מוכר רשמית בארץ (מסיבות בירוקרטיות ולא רפואיות) , מיוצר על ידי החברה שמייצרת את הריטלין (נוברטיס) הוא נחשב כתרופה ביבוא אישי. זאת למרות שלקופות יש הסדר מיוחד עם משרד הבריאות כדי לשווק אותו. המחיר לא זול, 250 ש"ח לחודש (אחרי סיבסוד של 50 אחוז). וחוץ מזה, מדובר בתרופה יחסית חדשה והניסון איתה לא גדול כמו עם הריטלין . גם לי ישנה העדפה לרשום קודם תרופות ותיקות יותר ואם לא מסתדרים לעבור לחדשות. בברכה,הוסף תגובה
-
תודה דוקטור
צפוני 20/08/2016 | 13:30זה נשמע כמו תרופה עדיפה. היא תרופה טובה לדעתך? אם יש לה יחסית פחות תופעות לוואי והיא משפיעה כמו ה LA, אז למה לא שומעים עליה כמעט? הרבה שמעתי שלוקחים LA ולא פוקלין XR ועכשיו אני לא מבין למה. או שאולי זה שהורידו את אחד החומרים גם פוגע באפקט? בעצם למה מוסיפים לריטלין חומר נוסף (הלא פעיל) אם הוא לא עוזר לריכוז ורק עושה תופעות לוואי? ומעבר לתאבון גם תופעות לוואי אחרות מופחתות ממה שנתקלת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פוקלין
ד"ר בועז רפפורט 20/08/2016 | 09:34שלום, מדובר בתרופה המיוצרת על יצרנית הריטלין , נוברטיס, אבל מדובר בחומר כימי מעט שונה, לקחו מהריטלין רק את החומר הפעיל שלו ולכן אמור להיות לו פחות תופעות לואי. ואכן אני נוכח שהרבה פעמים הוא פחות פוגע בתיאבון. הפוקלין XR (התרופה שיש בקופות החולים) הינה בשיחרור מושהה, משפיעה 8-9 שעות. המעבר מקונצרטה 90 מכוון לפוקלין XR בין 20 ל 30 מג'. באופן אישי אני תמיד מעדיף בהמרות לקחת את המינון הנמוך יותר מבין השניים ולבדוק. בברכה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סטימולנטים בהריון
-
אטנט העלעת מינוןרוס 18/08/2024 | 12:06שלום אני מאובחן מקבל אטנט 20 2 חבילות בחודש . 2 כדורים כל יום אני בתקופה של מבחנים ולא מספיק לי אני אחרי 5 שעות מעבד ריכוז שוב אז מחזק בעוד כדור של 20 בקצרה לוקח 60 מיליגרם ביום ולא מספיק לי החבילות אני כבר תקופה יותר מחצי שנה מנסה להסתדר עם זה השאלה עם אני יכול לעלות מינון אצל נוירולוג בשיחה או זה רק בפגישה (אין טורים פנויים) וכמה מיליגרם הכי מקסימום אני יכול לקחץ ביום ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תקופה של מבחנים
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:28אני מבין אותך מצוין . עלייך פשוט לעבור לטיפול ארוך טווח ב cap attent Xr 30 mg +cap attent Xr 10 mg ולקחת אותם ביחד בבוקרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תקופה של מבחנים
-
חושדת שלקחתי מינון כפול או לחילופין לקחתי בטעות 2 סוגיםגלי 18/11/2021 | 14:38שלום, חזרתי ממש לאחרונה לקחת אטנט אחרי כמעט עשור שלא לקחתי אותו וההשפעה שלו תורמת לי רבות, אני בדרך כלל לוקחת בבוקר 30 מג אני בת 23 ושוקלת באזור ה62. והתחלתי להרגיש מוזר אחרי כמה שעות קשה לי להגדיר במדויק אבל עפעפיים מרגישים כבדים אני לא מצליחה להתרכז בלימודים כמו שצריך ואני חושבת שהאישונים שלי התרחבו ניסתי להבין מה קרה ואני חושדת שכשקמתי לקחתי בטעות כדור חצי ישנה ואז אחד אחרי איזה חצי שעה (אני זוכרת במפורש שלקחתי אחד אחרי הקפה) הלכתי לבדוק במגירה שבה אני מאכסנת את האטנט מה יכלתי לקחת בטעות שישפיע עליי וראיתי שיש שם גם את הרטליןla 40 מג של אחותי אז יש גם סיכוי שלקחתי אותו בכלל בלי לשים לב. עברו בערך 3/4 שעות מאז שקמתי אין לי דפיקות לב או סחרחורת או בחילה אבל התחושה הכללית לא נעימה יש מה לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פעמיים אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:14אני מקווה שזה עבר לך . בכל מקרה אין בעיה לקחת פעמיים אטנט בבוקר ובערב .הוסף תגובה
-
לקיחה בטעות פעמיים 30 מלגרם אטנט תשובה דחוף
נועה 12/08/2024 | 21:32היי דקורטור לקחתי היום בבוקר בשעה תשע 30 מילגרם אטנט שיש לי מרשם עד 20 ולקחתי עוד אחד של 30 מילגרם בשעה שבע בערב כרגע אני מרגישה כמו זומבית מטושטשת עם אישונים רחבים עניים פתוחות וחוסר הרגשה בגוף לא מרגישה כבדות בגוף סחרורת ממש כאילו מסוממת מה לעשות אשמח למענה מהיר תודה רבההוסף תגובה
-
בהקשר ללקיחה
גלי 18/11/2021 | 17:28תודה ממש שהקדשת מזמנך לענות לי :) התחלתי להרגיש יותר טוב בחצי שעה האחרונה ונראה שלא הפגנתי שום תסמינים קיצוניים של אוברדוס לאורך היום. מעכשיו אפריד בין התרופותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון עודף של אטנט
ד"ר גלעד חבצלת 18/11/2021 | 15:19גלי שלום! אם לקחת גם את האטנט וגם את הריטלין LA אז באמת לקחת הרבה. התגובה שלך היא של מינון יתר ולכן את מרגישה קצת זומבית. אין סכנה. פשוט תשתדלי להפריד את התרופה שלך מהתרופה של אחותך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעמיים אטנט
-
מינון ריטלין LAיערה אופיר 12/08/2024 | 16:55היי אובחנתי עם ADD. אני לומדת לפסיכומטרי ולוקחת ריטלין La. כרגע במשך שבוע לקחתי 40 מג ואני מרגישה פחות מרוכזת מהרגיל. האם מדובר במינון חסר וצריך להעלות מינון? או האם מדובר בתופעה אחרת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מינון ריטלין La
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:11אשמח לדעת מה משקלך אם זה לא סודיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון ריטלין La
-
ויואנס 70אורלי 13/08/2024 | 06:47הבן שלי בן 18+,לוקח ברצף שנתיים ויואנס ללא הפסקה אפילו בסופישבוע,אומר שזה עוזר לו בתיפקוד היומי,הוא מתגייס עוד שבועיים ותהיה בעייה עם חידוש מרשמים לפחות בתחילת השרות ובטירונות,האם ההפסקה הזאת יכולה לגרום לו תופעות לוואי ,האם צריך להוריד מינון בהדרגה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הפסקת ויואנס
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:06הפסקת ויואנס אינה צריכה לגרום בעייה . שרות קל ונעיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפסקת ויואנס
-
השפעת אטנטאולגה 26/08/2024 | 11:35ד"ר התחלתי טיפול באטנט ואני לא מרגישה בשינוי. כמה זמן לתת לזה עד שחוזרים לרופא ומה יכולות להיות הסיבות לזה? מחכה לתשןבתך, תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תגובה לאטנט
ד"ר גלעד חבצלת 10/09/2024 | 13:04אם אינך מרגישה שינוי במשך שבוע צריך להעלות מינון לא כתבת איזה מינון התחלתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה לאטנט
-
אטנט xr (לת)נינה 10/09/2024 | 11:44שלום, עברתי לאטנט xr 30 מ״ג לאחר שלקחתי אטנט רגיל גם של 30 מ״ג והוא עשה לי כאבי ראש מטורפים וגם טיקים קלים בראש, והרגשתי שאני כבר לא מרוכזת איתו כנראה בעקבות הכאבי ראש החריפים שהגיעו יחד איתו. בעבר לקחתי גם אמפיתמין פלוס שהיה לי נהדר ממש אבל מסיבה כולשהי הפסיקו לשווק אותו ונאלצתי לעבור לאטנט.. ועכשיו כשאני לוקחת את הxr יומים הרגשתי שאני חדה ממש בהבנה שלי והרגשתי מעולה..עכשיו לאחר ממש כמה ימים בודדים אני מרגישה שההשפעה פגה אצלי נורא מהר.. באמצע היום אני כבר מתחילה להרגיש עייפות מוזרה ולקראת הערב בטיול עם הכלב אני לא מפסיקה לפהק.. והקשב והריכוז או אפילו לנהל שיחה עם אנשים כשאני עוד תחת השפעת הכדור קשה לי ממש.. מרגישה שאני אומרת דברים בצורה קצת מבולגנת פתאום שוכחת או מבלבלת מילה. ואני ממש ממש לא חדה במילותי או בהבנה שלי וגם לא ממש מרוכזת בעבודה. מה הסיבות לזה? כמובן כל אחד לגופו אבל מה יכולות להיות הסיבות לכך? והאם זה אינדיקציה שהכדור לא מתאים? או המינון? יש בכלל מפה לאן לעלות? יש לצין שכבר ניסיתי את כל הכדורים כמעט ומרגישה ששום דבר לא ממש מתאים לי. אני פשוט מתוסכלת רציתי כדור עדין לאורך טווח ובסוף בקושי 8 שעות מכסה לי שלאחריו אני באמת פשוט גמורה מעייפות , עם אטנט פעמים ביום לא היה ככה, ועם המיקס אמפיתמין גם לא היה ככה והרגשתי שהוא באמת גם מחזיק 11-12 שעות. מעולם לא הרגשתי שבאמצע היום ההשפעה יורדת או שאני מתחילה להיות עייפה אודה ממש להכוונה בנושא תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ויואנס נשירת שיער (לת)א.ה. 04/09/2024 | 20:17בן 30,התחיל לראשונה טיפול לקשב וריכוז עם כדורי ויואנס מינון 30 מג שבוע ראשון חוסר תיאבון וחוסר שינה ובמקביל הבחין בנשירת שיער שבוע שני הוריד מינון ויש שיפור מבחינת תופעות לואי אך התועלת לקשב ירדה אציין כי הוא לוקח כדור נגד נשירה,גם טיבעוני האם אכן ויואנס עלול לגרום לנשיאת שיער ? האם כדאי להמשיך לקחת והתופעות יכולות להעלם ? בעיקר הנשירת שיער מטרידה אותוהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
ריטלין אטנט וכל מה שבניהםמישהו 03/04/2022 | 15:22קודם כל, סליחה מראש על ההודעה הארוכה. שלום, אני בן 25 מאובחן ומטופל בתרופות להפרעת קשב מגיל 15 (בתקופות לימודים בלבד). כרגע אני מתכונן לבחינת הפסיכומטרי הקרובה. לפי כחצי שנה עברתי מריטלין רגיל 20 מ"ג לאטנט 30 מ"ג(באישור נוירולוג כמובן) לאחר שחיפשתי כדור שתופעות הלוואי שלו משפיעות עליי פחות. הייתי מאוד מרוצה מאיך שאני עם הכדור עד שהגעתי לרגע שבו אני עושה סימולציות לבחינה. התחלתי לשים לב שאני פותר שאלות בבחינה הרבה יותר לאט עם אטנט מאשר כשאני פותר בלי אטנט וזה היה לי מאוד מוזר וזמן מאוד קריטי בבחינה. החלטתי שאני חוזר לריטלין ואז התחלתי לשים לב שהמצב שלי עם הריטלין הרבה יותר טוב. יש לי כמה שאלות בנוגע לעניין. 1. יכול להיות שאחת מתופעות הלוואי אטנט זו חשיבה איטית או אולי תנועות איטיות יותר? אני לא יודע מה השתנה אבל בוודאות פתרתי פחות שאלות ביחס לפעמים שלקחתי ריטלין או שלא לקחתי כדור בכלל. אולי פיתחתי עמידות? 2. לפעמים אני שם לב שגם הריטלין לא משפיע כמו שצריך הנחתי שזה קורה בעקבות חוסר בשינה. אני לפעמים לוקח כדור אחרי שלא ישנתי לילה כדי ללמוד ביום בדרכ גם כדי לסדר את היום והלילה. האם זו יכולה להיות הסיבה? 3. אני שוקל לנסות להחליף לריטלין SR או LA בעל השפעה ארוכה יותר אבל אני חושש לעשות ניסויים כאלה רגע לפני הבחינה. החומר הוא אותו חומר כמו הרטלין? כלומר, יכול לקרות מצב בו הכדור החדש לא ישפיע עליי כמו הריטלין הרגיל? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
la פירוש
תומר 28/08/2024 | 14:49הפירוש הוא long activ אם כברהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר גלעד חבצלת 16/04/2022 | 10:49ריטלין LA מכיל אותה תרופה כמו ריטלין רגיל , אבל פעיל לכ 8 שעות. לא נראה לי שאטנט גורם לחשיבה איטית. לגבי הפסיכומטרי אני מציע לך לקחת ריטלין רגיל כשעה לפני המבחן במידה והמבחן הוא ל-3 שעות. אם המבחן יותר ארוך כדאי לך להתנסות בריטלין LA במינון כפול ממה שאתה רגיל לקחת ריטלין רגיל. כלומר אם אתה רגיל ל2 כדורים של ריטלין רגיל של 10 מ"ג , אתה צריך לקחת ריטלין LA של 40 מ"ג. הפירוש של LA הוא long acting .הוסף תגובה
-
la פירוש
-
כמעט שבועיים עם אטנט - ייעוץאייל 30/05/2018 | 03:11אני בן 31. משקל 75 קג וגובה 1.76 כבר שנים שחשדתי שיש לי הפרעות קשב וריכוז אבל אף פעם לא הייתי בטוח. כשהייתי בתיכון איבחנו אותי עם הפרעות קשב ונתנו לי הקלות במבחנים, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות כל כך. בעבודה תמיד הרגשתי שהיו ימים שאני ממש צריך לעבוד קשה בשביל להיות מרוכז יותר מהאחרים יום אחד חבר לעבודה נתן לי רבע כדור אדרל והרגשתי פשוט מדהים כאילו המח שלי חושב בצורה ישרה וממוקדת, ושאני מצליח לדבר שוטף ומלא בביטחון עצמי פניתי לניורולוג פרטי, סיפרתי את אותו סיפור בקצרה ותוך כמה דקות הוא הביא לי מרשם לאטנט 30, בטענה שהוא יכול לראות שיש לי בעיות קשב וריכוז ושכבר אובחנתי בעבר. הוא אמר שאני יכול לקחת אותו בימים שארגיש לא מאוזן. בחרתי להתחיל ב15 מג והרגשתי בסדר בלי הרבה תופעות לוואי חוץ מכאב ראש ביום הראשון. ופחות תחושת רעב עם יובש פה בכל הפעמים שלקחתי. אבל ראיתי שההשפעה היא לטווח קצר מאוד אז החלטתי לקחת 30, לקחתי בשעה 12 בצהריים. הרגשתי מפוקס למשך כל היום אבל זה עשה לי ממש בעיות שינה בלילה הצלחתי להרדם רק ב7 בבוקר, אותו דבר ביום אחרי היה לי ממש קשה לישון. החלטתי לא לקחת את התרופה מיום חמישי למשך כל הסופש והבעיות שינה הסתדרו אחרי יום וחצי. הבנתי שצריך לקחת את התרופה מוקדם יותר אז לקחתי אותה בין 9 ל10 בבוקר ביום שני ועוד פעם היה לי קשה לישון עד 6 בבוקר. עכשיו אני קצת מבולבל לגבי המינונים, אני מרגיש שהתרופה ממש עוזרת לי אבל אני קצת מתוסכל ומפוחד מהבעיות שינה הנלוות, האם זה משהו זמני שיסתדר לבד עם לקיחת התרופה? או אולי אני צריך לשנות את המינון שוב? כמו כן אני קצת מפחד לגבי התלות של התרופה, כמה פעמים מומלץ לקחת בשבוע בשביל לא לפתח תלות מוגזמת? ומה כדאי לאכול כשלוקחים את התרופה? תודה מראש על התשובותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
עידו
עידו 18/05/2023 | 08:33האם חלק מההשפעות של האטנט הם: פרץ אדרנלין מאוד חזק, ודופק לב לא חזק לא חלש ולחץ/מתח ?הוסף תגובה
-
אני עידו
עידו 18/05/2023 | 08:29אני עידו ילד בן 13 שהובחן עם קשב וריכוז אטנט חד משמעית עזר לי להתגבר על הקשב ורמת הקשב ברמה שלי היא מאוד אגרסיבית אני לא יכול לשרוד בלי כדור בבית הספר ואני מאוד ממליץ חוץ מי זה שאתה מרגיש טוב אתה מרגיש יותר טוב מאשר בלי הכדור ממליץ מאודהוסף תגובה
-
מאוד דומה גם אצלי
ע.ש. 12/08/2022 | 00:44מעל ל15 שנה הייתי באון-אוף עם ריטלין/וקונצרטה. לשתי התרופות האלו יש תופעת לוואי שהפריעה לי מאוד - חוסר התיאבון. תופעת לוואי זו לא קיימת אצלי עם אטנט. החיסרון - טווח השפעה מאוד קצר של 3-4 שעות. כדי להשיג השפעה ממושכת, אני חוצה כדור של 20 מג ל 10 מג בבוקר, ו10 מג נוספים בשעה 12 בצהריים. הביצועים בעבודה טובים מאוד בהשוואה לימים ללא נטילת אטנט. הבעיה: ריבאונד מאוד קשה בשעות הערב, וקשיי הירדמות חריגים, עד 6-7 בבוקר כפי שתיארת, זאת למרות שעברו 12 שעות מעז נטילת התרופה.הוסף תגובה
-
הגוף מתרגל
אייל 16/10/2020 | 14:50בהתחלה מאוד קשה להרדם אבל אחרי חודש וחצי הגוף מתרגל. צריך לדאוג לא לערבב קפאין או חומרים ממריצים אחרים. לאכול בריא ולעשות ספורט זה מאוד חשוב כדי שהחילוף חומרים בגוף יהיה מהיר. הבנתי שירקות מאיצים את התפוגה של ההשפעה. בהצלחההוסף תגובה
-
שאלה לאייל.
עירני 16/10/2020 | 05:48הי אייל, אני מרגיש שמה שאתה כותב מתאר ב 100% את מה שעובר עלי עכשיו: התלתלי עם אטנט וזה משפיע עלי יפה במהלך היום, אבל דופק לי לגמרי את יכולת ההרדמות בלילה. מה אתך היום? הצלחת להסתדר עם בעיות השינה? ואם כן, איך? אולי יש לך איזה טיפ מהניסיון האישי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול באטנט והפרעות שינה
דר' אולגה קובלצ׳וק 05/06/2018 | 18:38שלום אייל הפרעות שינה זו תופעת לוואי ידועה של טיפול בתרופות ממשפחת סטימולנטים כמו אטנט. ולמרות זאת, נדיר שאטנט יגרום להפרעות שינה בדרגת חומרה כפי שתיארת במידה ונלקח בבוקר מכיוון שהוא פועל בד״כ בין 4 ל-6 שעות. כמו כן, הבעיה לא אמורה להמשך מעבר ליום שבו נטלת את התרופה. אני ממליצה לפנות לייעוץ אצל רופא פסיכיאטר מומחה על מנת לוודא שהכן מדובר בהפרעת קשב וריכוז, ADHD ובמידה וכן שאין הפרעות נלוות אשר מוחמרות בעת נטילת התרופה והדבר מתבטא בהפרעות השינה. בהצלחההוסף תגובה
-
עידו
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התבגרות מינית מוקדמת
-
בדיקות קשורות
- אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
- סימתיקון (סימיקול, גזיםX)
- נוסידקס
-
מונחים קשורים
- אינקובטור
- אדנ-
רופאים בתחום
עדי בוסקילה
שיאצו
4.9
( 8 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב
הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםאוטיזם
בפורום אוטיזם ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אוטיזם