פורום כירורגית כלי דם - עמוד 79
-
פקקת ורידים ברגליים
דוד פריד 16/11/2019 | 00:54שלום, רציתי להבין מהם המושגים הללו: רפלוקס בוריד. דפנות הוריד ניתנים לדחיסה. הספנה בחלקו העליון של הוריד. הורידים עוברים תמט בלחץ. תודה מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פקקת
ד"ר אסף לבנון 16/11/2019 | 11:07שלום דוד לפני שאני עונה אנא ציין בבקשה מה הנסיבות אשר בעטיין בוצעה הבדיקה . כמו כן כמה פרטי רקע: גיל, מחלות רקע, טיפול תרופתי קבועהוסף תגובה
-
פקקת בורידי הרגלים
דוד פריד 16/11/2019 | 18:41אני בן 62, לפני 15 שנה לקיתי באוטם שריר הלב. בביקור בחו"ל בתחילת השנה אושפזתי בבי"ח עקב דלקת ריאות חריפה. שכבתי שבוע שלם בטיפול נמרץ מבלי לרדת מהמיטה ומבלי לקבל מדללי דם. כתוצאה מכך קיבלתי פקקת בורידי הרגליים וזה הוביל לתסחיף ריאות. לפני האירוע נטלתי באופן קבוע מיקרופירין, קרדילוק, ליפנור וליפיטורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פקקת
ד"ר אסף לבנון 17/11/2019 | 16:39שלום דוד הממצאים שציינת בבדיקת הדופלקס שנעשתה ככל הנראה לצורך מעקב אחרי ארוע של פקקת בורידי רגל שמאל: "רפלוקס בוריד"- קיימת זרימה הפוכה בוריד . הסבר: בתוך הורידים ברגליים יש שסתומים שמטרתם לגרום לתנועה חד כוונית מכפות הרגליים לכוון מעלה. אם השתומים נפעים מכל סיבה שהיא תיתכן זרימה הפוכה כלומר לכוון מטה. "דפנות הוריד ניתנים לדחיסה" זהו מצב תקין המעיד על כך שהוריד הנבדק אינו מכיל קריש דם (פקקת) כאשר הוריד לא ניתן לדחיסה זה מרמז על פקקת. הספנה בחלקו העליון של הוריד- לא ראיתי משפט כזה, הספנה הינה הוריד השטחי הראשי בורידי הרגליים. "הורידים עוברים תמט בלחץ" - לא ראיתי את המשפט הזה בבדיקה אך זהו פועל יוצא של המשפט הקודם מקווה שעזרתיהוסף תגובה
-
פקקת ורידים ברגלים
דוד פריד 17/11/2019 | 23:57תודה רבה לתשובתך. מצ"ב בדיקה מיום 2.4.19 (כחודשיים לאחר האירוע) שבו קיימת התייחסות אל הספנה בחלקו העליון. האם המשפט "הורידים עוברים תמט בלחץ" פירושו שדפנות הוריד ניתנים לדחיסה, כלומר מצב תקין המעיד על כך שאין פקקת בוריד? האם יש שיפור משמעותי בין הבדיקה מיום 2.4.19 לבין הבדיקה מיום 7.11.19 או שמדובר במצב כרוני שלא ישתנה עם הזמן, זאת למרות שהגוף אמור לפתח וורידים חדשים במהלך הזמן? האם יש משהו כדי לשנות את גזר הדין בכל הנוגע לרפלוקס? האם אתה עובד עם מכבי? תודה שוב,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 18/11/2019 | 12:04קצת קשה לי לענות על כל השאלות ללא בדיקתך, אשמח לענות על כל השאלות לאחר שאבדוק אותך במרפאתיהוסף תגובה
-
-
טיפול אסתטי להעלמת ורידים ונימים
ורדינה 14/11/2019 | 21:36שלום, לאחרונה נחשפתי לפרסום של טיפול בורידים בולטים ונימים באמצעות גלי רדיו. מה יעילות השיטה? מה יתרונותיה וחסרונותיה בהשוואה לשיטות האחרות? בתודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול אסטטי
ד"ר אסף לבנון 15/11/2019 | 17:32שלום ורדינה- אנא צרפי קישור לפרסום שראית כדי שאוכל להתייחס בצורה מדוייקת לדבריםהוסף תגובה
-
הוסף תגובה!
ורדינה 17/11/2019 | 17:47https://www.facebook.com/biotechIL/videos/538684060038347/הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול אסתטי
ד"ר אסף לבנון 17/11/2019 | 17:58ראיתי את הסרטון. איני מכיר את המכשיר המדובר ואיני יכול לחוות דעתי עליו. בכל מקרה ממה שאני רואה הוא משמש לטיפול בכלי דם קטנים על פני העור ולא בדליות בולטות שנובעות מאי ספיקת ורידים שטחיים כך שההתיימרות בכתובים היא קצת מטעה לטעמי.הוסף תגובה
-
תודה רבה לך!
ורדינה 17/11/2019 | 22:58.הוסף תגובה
-
-
בדיקת דופלר כתף ויד שמאל
מיכל 07/11/2019 | 12:0506/11/2019 | 14:42 | מאת: מיכל מבררת לחברה צהריים טובים יש לי כאבים וכבדות ביד שמאל כחודשיים ובנוסף שבוע ימים יצא גוש באזור עמוד שידרה למעלה ליד הכתף עשו. לי אולטראסאונד כלי דם גפיים עליונות וכתוב נסרקו ורידי גפה עליונה בצד שמאל: הוריד הגוגולרי,האקסיאליוהברכיאלי הודגמו ברוחבתקין עם זרימהבתוכם פרט לנימחצים בהפעלת לחץ. הוריד התת בריחיהודגם ברוחב תקין עם זרימה בתוכו ועדיין יש כבדות וחולשה ביד שמאל מה אפשר לעשות מה זה נמחצים בהפעלת לחץ אודה לך על היחסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלר
ד"ר אסף לבנון 07/11/2019 | 14:21שלום מיכל מבקש לדעת קצת פרטים על החברה: גיל מחלות רקע טיפול תרופתי קבוע מעשנת? בנוסף נא לצרף את תשובת הדופלר , נראה לי שלא העתקת נכוןהוסף תגובה
-
-
קרוטיד עורקי צוואר צד ימין
רחלי 30/10/2019 | 12:47שלום.התגלתה חסימה 90% צד ימין.התייעצתי עם 3 רופאים .2 בבי"ח ואחד רופא כירורג כלי דם מאוחדת.2 לא ממליצים לי לפתוח את החסימה ואחד כן ואפילו ממליץ לי לנתח במהרה.ביצעתי ct אנגיו ודופלקס עורקי צוואר.אוסיף שתוך שנה גדלה החסימה מ-60% ל-90%.ב-cta הודגמה ביפורקציה נמוכה .עורק התרדמת הפנימית מימין מעל הצרות 3 מ"מ .משמאל 4.5 מ"מ .מה עליי לעשות? כל רופא בשיטתו ואני מודאגת מאד וידוע לי שיש סיכוי לאירוע מוחי.בנוסף יש לי סכרת .אשמח לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הצרות בקרוטיד
ד"ר אסף לבנון 30/10/2019 | 15:08לפני שאני מחווה את דעתי...כמה שאלות: בת כמה את? מה מחלות הרקע? האם מעשנת? מה הטיפול התרופתי? האם יש מחלת לב והאם היא פעילה ? האם היה ארוע מוחי כלשהו חולף או קבוע?הוסף תגובה
-
קרוטיד עורק צוואר ימין
רחלי 03/11/2019 | 08:51לשאלותיך.אני בת 60 -סכרת וכולסטרול גבוה.לא עברתי אירוע מוחי .מעשנת ,מקבלת ליפיטור 40 ו-80 מ"ג ,קרדילוק 1.25 אספירין ותרופות לסכרת .כרגע בנוסף בבירור בלוטת בתריס .ביצעתי fna וממתינה לתשובה. 5 רופאים דעות שונות .אבקש חחו"ד האם להשאיר כך או לנתח?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הצרות בקרוטיד
ד"ר אסף לבנון 03/11/2019 | 11:45שלום רב-אקדים ואומר שכל מה שאכתוב להלן כולל ההמלצה הם בערבון מוגבל לאור הסתמכותי על מידע שנתת ללא שראיתי את כל החומר בעצמי ולא בדקתי אותך ואלו תנאים הכרחיים כדי לקבל החלטה רפואית בצורה מקצועית . על פי מה שרשמת יש לך גורמי סיכון רבים לטרשת עורקים וזו המחלה שגורמת להצרות בעורקי הצוואר בין היתר. אם לא היה ארוע מוחי זה אומר שההצרות היא אסימפטומטית כלומר נטולת תסמינים. הסיבה שקיבלת חוות דעת שונות הינה שלא ניתן לקבוע בוודאות אילו הצרויות אסימפטומטיות יהפכו להיות סימפטומטיות כלומר לגרום לארוע מוחי. לאור גילך הצעיר והעובדה שההצרות החמירה על פי בדיקות שביצעת הנטייה שלי היא כן לבצע התערבות פולשנית- צינטור או ניתוח וכדי להחליט מביניהם מה עדיף צריך לראות אותך ואת בדיקת הסיטי. אני שוב מסייג את מה שכתבתי בכך שלא ראיתי שום מסמך רפואי או את צילומי הסיטי. המלצה ברורה שאני יכול לתת בלי לראות שם דבר הוא לגבי הטיפול השמרני הנחוץ בכל מקרה והוא : איזון של גורמי הסיכון ובמיוחד הפסקת עישון מוחלטת. אם את מעוניינת שאעבור על כל החומר בעצמי אנא כתבי לי ונמצא דרך לעשות זאת. מקווה שהבהרתי את התמונה.הוסף תגובה
-
-
בדיקת דופלר בקור ברגליים.
אורית 30/10/2019 | 17:04שלום. האם קיימת בדיקת דופלר בקור באיזור כפות הרגליים והרגליים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת דופלר
ד"ר אסף לבנון 31/10/2019 | 08:17שלום אורית. לא הבנתי את שאלתך . האם את מתכוונת לבדיקה בתנאי טמפ' נמוכה? אם כן אני הסבירי את שאלתך- מדוע את שואלת על בדיקה כזו?הוסף תגובה
-
דופלר בתנאי קור.
אורית 31/10/2019 | 12:24בהמשך לשאלתך, אסביר. אני סובלת מבעיית קור קיצוני בחורף בכף רגל ימין ומעלה (כמעט עד לברך) ולא משנה כמה שכבות אגרוב לכך רגל, היא תמיד תהיה קפואה, כחולה ובמיקרים קיצוניים אני אפילו מרגישה את הדם ברגל כאילו הוא ברד, הרגשה בלתי ניתנת להסבר במילים אבל אני ממש סובלת. ביקשתי לעשות דופלר, עשו לי דופלר רגיל בכל הרגל (עד למעלה) והתוצאה הייתה שאין שום חסימות. שלחו אותי לעשות דופלר בתנאי קור ברגל - וכאן מתחילה הסאגה: בפעם הראשונה שקבעתי תור היה מחדל רציני ביותר שבהתחלת הבדיקה הטכנאית אמרה ש״לא עושים דופלר בקור ברגליים!״ וסירבה בכל תוקף לעשות לי ברגליים, דיברה עם הרופאה שרשמה את הבדיקה והרופאה אמרה לה לעשות בידיים שזה הזוי לכשעצמו הרי הבעיה ברגל לא ביידיים!!! מכיוון שאני אשה נכה טילפנתי לאבי והוא דיבר עם הרופאה וטען שהרגל היא הבעייתית ולא הידיים והרופאה כעסה עליו וצעקה שלא יגיד לה איך לעבוד. הבדיקה בקור בידיים ההזוייה הזו מצאה שאין לי בעיה (הרי הבעיה ברגל לא בידיים). ניגשתי לרופאה שלי וסיפרתי לה הכל והיא אמרה שזה לא ייתכן שאין דבר כזה דופלר קור ברגליים ושלחה אותי למקום אחר. שם אמרו לי שהם לא עושים דופלר בתנאיי קור בכלל! השאלה שלי איך זה ייתכן והאם יש בדיקה כזו דופלר בתנאי קור ברגליים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך דופלר בקור
ד"ר אסף לבנון 31/10/2019 | 13:10שלום אורית. אני בוחר לא להתייחס להתנהלות שתיארת אלא להתמקד רק בענייני רפואה. אני גם לא נתקלתי אי פעם בבדיקת דופלר בתנאי קור. עצם העובדה שבדיקת דופלר רגילה היתה תקינה לחלוטין (לדברייך) יכולה לרמוז לכך שהבעייה אינה בעיית כלי דם גדולים אלא רגישות יתר של כלי הדם הקטנים בחשיפה לקור- האבחנה הזו הינה אבחנה קלינית אשר למיטב ידיעתי אינה ניתנת למדידה אובייקטיבית . "התכווצות של כלי הדם הקטנים בתגובה לקור" יכולה להיות תופעה הנקראת "תופעת רנו" - לעיתים היא מופיעה כחלק מסינדרום עם עוד תלונות אחרות ולעיתים תופעה מבודדת. המקום לברר את התופעה הוא אצל מומחה בראומטולוגיה. אם יש עוד שאלות- אשמח לעזורהוסף תגובה
-
-
קריש דם ביד
רחל 22/10/2019 | 17:33שלום לך, בתי בת 24 עברה לפני חודש וחצי ניתוח דחוף להסרת אפנדציט, בעקבותיו נעשה לה קריש דם בוריד הברכיאלי ביד שמאל היכן שהכניסו את הוונפלון. היא קיבלה זריקות קלקסן 60 מ"ג פעמיים ביום במשך שבוע ימים אח"כ החליפו לה לאליקוויס 5 מג פעמיים ביום למשך שלושה חודשים. עבר כבר חודש. שאלותי הן: 1. האם אליקוויס חייבים לקחת מינימום 3 חודשים או אם יתגלה בדופלר שהקריש נעלם אפשר יהיה להפסיק לפני כן ? 2. האם זמן הזרקת הקלקסן נחשב במנין שלושת החודשים? 3. נתנו לה לעשות בדיקות דם לבדיקת קרישיות יתר. האם התרופה משפיעה על תוצאות הבדיקות? תודה מראש!! אם מודאגתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קריש דם ביד
ד"ר אסף לבנון 22/10/2019 | 20:34שלום רחל אני מסייג מראש את תשובתי בכך שאני מסתמך על המידע כפי שכתבת אותו ובנוסף לא בדקתי את ביתך, הייתי שקט יותר לו הייתי רואה הכל בעיניים. בהנחה סבירה שהמידע הוא מדוייק התשובות לשאלותייך צריכות לקבל מענה מההמטולוג אשר מן הסתם המליץ על טיפול זה. אענה לך בהתאם לנסיוני ובמגבלות לעיל: לפני שאני עונה אני מבקש להבהיר שאם אין בתמונה המטולוג העוסק בתחום של קרישיות יתר אז צריך להיות. הארוע המדובר של DVT ביד ככל הנראה קשור לקיום העירוי ביד- אמנם העירוי היה בוריד שטחי אך אם התפתחה בו דלקת אשר ביטוייה יכול באופן טבעי גם להיות התפתחות של קריש דם בוריד ולאור קשר בין המערכת השטחית למערכת העמוקה בהחלט יתכן שקריש הדם מערב את המערכת העמוקה ומכאן הזהירות היתרה שננקטה ובצדק במקרה זה. אני גם מסכים עם ההתייחסות לחומרה ומתן טיפול נוגד קרישה למשך 3 חודשים. לידיעתך- אם בברור קרישיות היתר יתגלה שאכן קיימת בעייה - יתכן ותהיה המלצה לטיפול ממושך יותר בנוגדי קרישה- זו הסיבה שצריך להיות המטולוג בתמונה. כעת לשאלותייך: 1. את הטיפול נוגד הקרישה נותנים לאחר פקקת עמוקה- DVT למשך 3 חודשים ללא קשר לממצאי הדמייה בזמן המעקב בין היתר לאור העובדה שבדיקת הדופלקס לא תמיד מראה את התמונה במלואה עקב היותה תלויית בודק וקיום בעיות טכניות היכולות לאמת בצורה מדוייקת את המצב בוריד מבחינת הפקקת. 2. למיטב ידיעתי כן 3. ניתן לבצע בירור של קרישיות יתר תחת טיפול באליקוויס. מקווה שהבהרתי ולא בלבלתי או הלחצתי. הרגישי נוח לשאול עוד במידת הצורך.הוסף תגובה
-
קריש דם ביד
רחל 22/10/2019 | 23:43המון תודה לך על תגובתך. עכשיו הדברים יותר ברורים. את הקלקסן נתנה רופאת המשפחה אחר כך כבר פנינו להמטולוגית שנראה לי ש"זרמה" עם הטיפול של רופאת המשפחה. היא אמרה שזה משהו קל ובכל זאת השתמשה ב"תותחים הכבדים" וזה מה שבלבל אותי. יש לי עוד שתי שאלות ברשותך: 1. האם למדללי הדם יש השלכות לטווח הרחוק או שברגע שמפסיקים (במידה ואפשר להפסיק) חוזרים לשגרה כאילו לא היה ? 2. אם לאחר שלושה חודשים הדופלר יראה שאין קריש דם אבל לא יגיעו כל תוצאות בדיקות קרישיות היתר, האם היא תצטרך להמשיך עם הכדורים עד קבלת התוצאות? שוב תודה על ההתיחסות לא מובן מאליוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 23/10/2019 | 08:51לידיעתך- התרופה אותה מקבלת בתך- קסרלטו- אינה "תותח כבד" ואין מה להיבהל, היא עושה את מה שעושה הקלקסן אך ללא אי הנוחות של ההזרקה פעמיים ביום וללא צורך בבדיקות דם תכופות לבדיקת יעילות הטיפול כמו שהיה נהוג עם התרופה הנפוצה בעבר- קומדין. לגבי שאלותייך: 1. לא ידועות לי השלכות לטווח רחוק של הטיפול 2. סביר להניח שבמהלך 3 חודשי הטיפול יתקבלו כל התשובות של הברור ואם לא- ההמטולוגית תחליט על צורך בהמשך הטיפול לאור ממצאי הבדיקות שכן התקבלו, מצב היד ובעיקר- נסיונה של החולה במצבים דומים בהצלחה ובריאות שלמההוסף תגובה
-
תודה לך!!
רחל 29/10/2019 | 16:07תודה. הרגעת אותי.הוסף תגובה
-
-
סתימה בווריד השער.
שמוליק 27/10/2019 | 20:31ערב טוב רציתי לברר אם ניתן לצנתר לשחרר סתימה של כריש דם בווריד השער שגורם לוחץ פורטלי .ואם ידוע על איזה מומחה מסוגל לעשות זאת. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סתימה
ד"ר אסף לבנון 28/10/2019 | 13:50שלום שמוליק. ככל הידוע לי אין טיפול פולשני לבעייה שציינת, הבעייה נובעת לרוב ממצב של קרישיות יתר והטיפול הוא תרופתי, אבדוק שוב ואם אמצא משהו שלא ידעתי עליו אעדכן אותך. תן תזכורת עוד כשבוע. מבקש שתשלח למייל שלי סכום רפואי המגדיר את הבעייה הספציפית של המטופל בתוספת מחלות רקע וטיפול תרופתי קבוע המייל שלי asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
-
-
נמק בעקב
שני 25/10/2019 | 14:19שלום רב לאבא שלי יש נמק בעקב אחרי אין ספור טיפולים שונים ומשחות שונות מזה כשבועיים התחלנו טיפול במשחה דרמדן. עכשיט התחיל לרדת לו דם מהנמק . האם זה אומר שהטיפול מתחיל לעזור ???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נמק בעקב
ד"ר אסף לבנון 26/10/2019 | 01:04לפני שאני עונה , אני מעוניין לקבל תשובות על כמה שאלות: בן כמה הוא? מה מחלות הרקע? מה הטפול התרופתי? האם הוא מתהלך ביום יום ואם כן אז איזה מרחק היה הולך לפני התפתחות הנמק, או מרותק למיטה/ כסא גלגלים ?הוסף תגובה
-
נמק
שני 26/10/2019 | 18:58אבי מרותק לכסא גלגלים. קטןע הרגל השניה. תוך כדאי החלמה של הרגל הקטועה התפתח הנמק בעקב אבי כבן 70 תיכף ומטופל בדיאליזה אינו מאמץ אץ הרגל השניה עקב כאבים שיש לו...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך נמק
ד"ר אסף לבנון 27/10/2019 | 05:54לא ענית לגבי מחלות רקע וטיפול תרופתי. בכל מקרה לאור התאור של היותו קווי רגל אני מניח שרבים סובל מטרשת עורקים וקיימת הפרעה בזרימת דם לרגל. הדבר החשוב הוא הערכה של זרימת הדם לרגל שנותרה ונסיון לשפר אותה על ידי פעולה פולשנית כלשהי כדי למנוע החמרה של המצב. כל זאת כמובן התלות במצבו הכללי ומצב הרגל כעת. אני לא חושב שעל סמך מה שאת מתארת:"ירידת דם מהנמק" אפשר לקבוע שהטיפול מוצלח. אשמח לעזור במידת הצורךהוסף תגובה
-
-
בצקת לאחר ישיבה ו/או הליכה ממושכת
טליה 22/10/2019 | 02:49היי, אני בת 31, כמעט חודשיים אחרי נקע דיי מפושט בכף רגל ימין ובבהונות עקב נפילה כתוצאה מהתעלפות שכלל כאבים, נפיחות רבה ושטפי דם. כעת אני מטופלת בפיזיותרפיה, אך לצערי עדיין סובלת מבצקת ממושכת בכף הרגל הפגועה שמונעת ממני לנעול נעליים סגורות ומופיעה בעיקר בעת ישיבה ממושכת והליכה ארוכה, כשבבוקר לאחר שינה או בזמן מנוחה המצב משתפר אך חוזר חלילה. הבצקת היא גומתית שבעת לחיצה נוצר שקע וכן עדיין קיימים כאבים. כמו כן,אציין שאני סובלת מבצקות גם לפני הפציעה עקב ישיבה ממושכת, למשל בטיסות, למרות הליכה ותזוזה ואף בעבודתי בישיבה. יש לציין שביצעתי לאחרונה בדיקות אקו לב, הולטר לב, אק"ג, וכן לפני שנה וחודשיים ביצעתי דופלקס גפיים תחתונות אי ספיקה שיצא תקין, האם יש סיכוי שיש צורך לחזור על הדופלקס? ושאלה נוספת, בחודש הבא אני טסה לאירופה טיסה של כמעט 5 שעות, האם יש סיכון? מה עליי לעשות? מציינת שצבע כף הרגל הפגועה מעט כהה יותר (אדמומי כהה) מהרגל הבריאה, בייחוד בעת הופעת הבצקת. תודה רבה על ההתייחסות!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בצקת
ד"ר אסף לבנון 22/10/2019 | 09:37שלום טליה. כל מה שאכתוב להלן הוא בהסתמך על דברייך אך כמובן שעדיף שיראה אותך כירורג כלי דם כי אין כמו מראה עיניים כך שכל הייעוץ הוא בערבון מוגבל. לפי מה שאת מתארת קיימת הפרעת ניקוז בכף רגל ימין. המשמעות היא שהדם מגיע בצורה טובה אך יש בעייה בחזרתו לכוון מעלה. בעיית ניקוז יכולה להיות על רקע של הפרעה באחת משתי מערכות הניקוז - הורידית והלימפטית או משתיהן גם יחד. את מתארת שהיתה גם תופעה דומה לפני הפציעה אך לא הבנתי אם היא הייתה בשתי הרגליים או רק ברגל ימין. העובדה שביצעת בדיקת דופלקס אשר היתה תקינה מרמזת על כך שהבעייה היא רק לימפטית אך הייתי חוזר על הבדיקה ומבקש בדיקה גם של הורידים השטחיים וגם של הורידים העמוקים ברגל. אם נצא מתוך נקודת הנחה שהבעייה היא לימפטית במקור ושאף החמירה עקב החבלה אשר בעצמה יכולה לגרום להפרעת ניקוז אזי הטיפול שצריך הוא שמרני בלבד וזאת ע"י שימוש בגרב אלסטי עד מעל לאזור הבצקתי כלומר עד לאזור תקין בשוק. הטיסה לא אמורה להוות בעייה ואני ממליץ בחום להשתמש בגרב האלסטי בזמן טיסה שכן הנפיחות עשויה להחמיר בטיסה. אם יש עוד שאלות אשמח לעזור .הוסף תגובה
-
המשך
טליה 22/10/2019 | 10:17תודה ד"ר אסף על המענה המפורט, הבצקות שתיארתי טרם הפציעה מופיעות בשתי הרגליים, וכעת לאחר הפציעה הבצקת מופיעה יותר ברגל ימין על רקע ישיבה או הליכה ממושכת עם הקלה דיי משמעותית לאחר מנוחה בסופ"ש, הרמת הרגל וכו' (ברשותי תמונות הממחישות את הבצקת, אשמח להתייעצות עימך במידת האפשר). היכן ניתן להתאים גרב אלסטית? האורתופד המטפל לא ממש ראה צורך אך אני מרגישה שזה הכרחי, איך אוכל לעשות זאת? אני מתגוררת בעיר מעט בעייתית (אילת), ואין כל כך מומחים בתחום כלי הדם, לכן פונה לעזרתך. המון תודה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 22/10/2019 | 11:23חבל שלא כתבת לפני יומיים כי הייתי באילת עד יום א'. תשלחי לי בבקשה את התמונות למייל asaflev67@gmail.com ונמשיך משם את הדיון, תשאירי שם גם מס' טלפון ליצירת קשרהוסף תגובה
-
-
שאלה
אני 20/10/2019 | 14:40שלום רב ,יש לי 2 קעקועים בשתי הידיים,באיזור שלוקחים דם ...שנים שלא הייתי בבדיקות תקופתיות והרופא משפחה המליץ.מניחה שהאחות לא תוכל להחדיר מחט לאיזור הקעקוע ...אז מהיכן היא תשאב לי דם בעצם? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת דם
ד"ר אסף לבנון 20/10/2019 | 23:03ממקום אחרהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
חיתולית נמקית
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
השתלה
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
בדיקת MRI
-
תרופות קשורות
-
פולידוקנול
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
מונחים קשורים
-
איחוי
-
אדרנלין (אפינפרין)
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ