פורום כירורגית כלי דם - עמוד 77
-
עירוי תרופה
פז 01/01/2020 | 10:30שלום. ביום א' קיבלתי עירוי של תרופה ביולוגית (לא פעם ראשונה). משום מה הפעם האזור קצת התנפח וכואב לי לאורך היד. יש לי מספר שאלות. האם יכול להיות שהעירוי לא הוזרק לוריד אלא למקום אחר? בנוסף איך אפשר לדעת אם עירוי אכן מוזרק ליריד? כששמו לי את העירוי הזריקו לי עם מזרק קצת נוזלים ולא יצא נוזל מחוץ ליד. שאלה אחרונה- אם התרופה הביולוגית אכן הוזרקה למקום אחר ולא לוריד האם יכול להיות שלתרופה לא תהיה השפעה כי היא לא הוזרקה לוריד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עירוי
ד"ר אסף לבנון 01/01/2020 | 14:42שלום פז האם את יודעת להגיד מה נפח התרופה שהוזרקה?הוסף תגובה
-
המשך
פז 01/01/2020 | 14:44לא. אני יודעת שזה היה גרם אחד של מבטרההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 01/01/2020 | 15:10האם הטיפול ניתן בהזרקה חד פעמית ע"י מזרק לוריד או שהוא נמהל בתוך שקית נוזלים והיא טפטפה באיטיות ?? כמה זמן נמשך מתן התרופה. הסיבה לשאלותי הוא כי אם כפי שאני חושב התרופה ניתנה בשקית של 100 מ"ל אזי אם העירוי לא היה במקום היה כאב לכל אורך מתן התרופה והייתה נפיחות משמעותית ביד ולא "אזור שקצת התנפח" .הוסף תגובה
-
המשך
פז 01/01/2020 | 15:17העירוי נמשך בערך 5 שעות. אני יודעת שהוא ניתן בשקית ולא בבקבוק המקורי של התרופה (אין לי מושג אם ערבבו את התרופה עם נוזלים). אני לא יודעת אם זה משנה או לא - לפני שהזריקו את התרופה הרופאה לקחה לי מבחנה אחת לבדיקת דם. האם יש דרך לדעת האם התרופה אכן הוזרקה לוריד ולא מחוצה לו? אגב קצב הטפטוף של התרופה הזו מאוד איטיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 01/01/2020 | 15:32אם כך אני מניח שהתרופה אכן ניתנה לוריד שאם לא כן היו כאבים הולכים וגוברים עקב הצטברות התרופה ברקמה התת עורית. יתכן שבהכנסת מחט העירוי ו/או בהוצאתה התפתח שטף דם באזור ההזרקה והביטוי של כך היתה הנפיחות והכאב המקומי. אני חושב שדי בטוח להניח שקיבלת את התרופה ונראה לי שאת יכולה להיות רגועה לגבי זה. האם יש דרך לדעת בוודאות האם התרופה אכן הוזרקה לוריד- אני מניח שהתשובה לכך היא :לא.הוסף תגובה
-
-
חשש לטרשת
רונן 30/12/2019 | 14:02ד"ר שלום, אני בן 47, בריא באופן כללי, גסטריטיס למעקב. לפני כחצי שנה אולי קצת יותר החלתי לחוש כאבי ראש עם כמו הרגשה של דם זורם בעורק. בצד ימין. הכאבים היו חזקים. פעם אחת היה לי "זץ" שלא ראיתי לשניה. כעת יש לי כאבים כאלו בעוצמה הרבה יותר חלשה. נוירולוג -הכל תקין. אבל אני יודע שלא- חשתי חולשה בצד ימין. דופלר צוואר - ימין תקין שמאל 20 אחוז חסימה. יש כאבי רגלים גם הרגשה של זרימה. עוד פרטים אשמח לתת. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חשש לטרשת
ד"ר אסף לבנון 30/12/2019 | 14:44שלום רונן אשמח לקבל כל מידע רפואי נוסף ובאופן ספציפי- האם יש מחלות כרוניות? האם מקבל טיפול תרופתי קבוע? האם מעשן? בברכה דר' לבנון אסףהוסף תגובה
-
חשש לטרשת-עוד מידע
רונן 30/12/2019 | 15:38ד"ר תודה. לא מעשן שמן, עוסק בפעילות ספורט (ריצה נניח 10-15 ק"מ), לא לוקח תרופות קבוע. אין עודף כולסטרול ידוע אין סכרת אין סוכר גבוה (~80). יש חוסר שינה לעיתים עקב משמרות לילה ביחד עם עבודה רגילה. אבא נפטר בגיל 83 כנראה משבץ אבל לדעתי הייתה לו חסימה משמעותית בעורקי הצוואר. אין בעיות לבביות.הוסף תגובה
-
משקל
רונן 30/12/2019 | 15:39לא שמן הכוונה משקל 75 גובה 1.74.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 30/12/2019 | 16:39לסכום: אין לך בעצם גורמי סיכון למורשת עורקים למעט רקע משפחתי וגם זה לא לגמרי ברור. הסיכוי שיש לך טרשת עורקים קטן מאוד לדעתי אם כי ממצאי הדופלר מרמזים על מידה מסויימת של הצרות- זה יכול להיות גם אי דיוק בבדיקה . לגבי התלונות שאתה מתאר, איני יכול להגיד מה מקורן ואני מבין שגם נבדקת על ידי נוירולוג. האם ביצעת הדמייה מוחית כלשהי? אמרת שהיית חולשה בצד ימין.הוסף תגובה
-
חשש לטרשת/בדיקת ממצאים
רונן 30/12/2019 | 16:48ד"ר תודה. ביקשתי אך הנוירולוג זרק אותי מכל המדרגות ונתן לי כדור חזק לכאבי ראש. לא לקחתי אותו מעולם. אני חושב Percocet. וגם אמר לקחת רק אם אין ברירה. לא נתן לא CT בטח לא MRA. לא אמר לשנות כלום. כללית מאז חל שיפור הכאבים הפכו קלים יותר אך עדיין התסמינים קיימים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצאים
ד"ר אסף לבנון 30/12/2019 | 17:53גש לנוירולוג אחר !!הוסף תגובה
-
-
תוצאת דופלר ורידי רגליים
אברהם 26/12/2019 | 22:05שלום בתוצאת בדיקת דופלר ורידי רגליים כתוב: מערכת ורידים שטחית: רגל ימין: ספנה גדולה: אין עדות לאי ספיקה. הודגמה אי ספיקה בורידים קולטרליים באזור קדמי לטרלי של השוק מערכת ורידים שטחית: רגל שמאל: ספנה גדולה: אין עדות לאי ספיקה. הודגמה אי ספיקה בורידים קולטרליים באזור פנימי וקדמי של השוק. ביתר הפיענוח הכל תקין. מה משמעות הממצאים?. בתודה מראש אברהםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך לשאלתי על דופלר ורידי רגליים
אברהם 26/12/2019 | 23:03אני בן 74 והבדיקה בוצעה בהמלצת רופא עור עקב אקזמה עורית בשוקיים שחזרה אחרי 3 חודשים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דופלקס ורידים
ד"ר אסף לבנון 30/12/2019 | 14:42שלום אברהם הממצאים בבדיקה מעידים על כך שורידי השוק אצלך הם בחלקם באי ספיקה כלומר יש הפרעה בניקוז של הרגליים עקב תפקוד לקוי של השסתומים בורידי השוק. כדי להחליט על צורך בטיפול כלשהו יש צורך לפנות לכירורג כלי דם באזור מגורייך. אשמח לעזור בזאת אם אתה מעונין. בהצלחההוסף תגובה
-
-
ורידים בולטים בפנים ( כחולים ) לאחר טיפול בגלי רדיו
תום 21/12/2019 | 18:20שלום רב לאחר טיפול בגלי רדיו במכשיר viora אצל רופאת שיניים לצורך טיפול בכאבים במפרק הלסת הופיעו אצלי ורידים בולטים באיזור הטיפול. עברו כבר שישה ימים. האם ניתן לעשות משהו כדי להחזיר את המצב לקדמותו ? האם התופעה ידועה? בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ורידים בפנים
ד"ר אסף לבנון 21/12/2019 | 19:13שלום תום. צר לי אך איני מכיר את הטיפול המדובר כדי לחוות לגביו את דעתי. מציע שתדבר עם רופאת השיניים שביצעה את הטיפול. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה על תשובתך
תום 21/12/2019 | 23:11תודה על תשובתך לצערי הרופאה המטפלת לא משתפת פעולה. זו הסיבה שפניתי בפורום. בגדול נעשה חימום של המקום בטמפרטורה גבוהה בטכנולוגיה דומה לזו של לייזר ( לפי מה שנאמר לי) לאחר הטיפול הופיעו ורידים שלא היו לפניו. האם וריד בפנים שהתנפח יכול להתכווץ חזרה? והאם ורידים בפנים ניתנים לטיפול בדומה לורידים ברגליים ? תודה רבההוסף תגובה
-
-
דליות ורידים והתעמלות
איגור 21/12/2019 | 19:02שלום רב, לפני 4 שנים עברתי טיפול מסוג הסרת ורידים בשתי רגליים על-ידי גלי רדיו. אני מרגיש טוב, אבל לאט-לאט "מתקדמים" ורידים אחרים. אני עושה התעמלות כללית מתונה כל יום. שאלתי: האם מותר לעשות תרגילים עם עומס מסוים על הרגליים, בפרט סקוואט (squat) ? אודה לדוקטור על תשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ורידים והתעמלות
ד"ר אסף לבנון 21/12/2019 | 19:17שלום איגור אתה מתאר מהלך טבעי שכיח מאוד של חזרת הורידים הבולטים למרות טיפול פולני. לידיעתך זה קורה ב20-25% מכל שיטות הטיפול ואין לנו את הידע לגבי השאלה אצל מי זה יקרה. איני מכיר המלצה להמנע מפעילות גופנית, יש האומרים שההיפך הוא הנכון. מכיוון שהשרירים בזמן התכווצותם משפרים את ההחזר הורידי, חיזוקם הוא בעל אפקט מגן באופן תיאורטי- לא תמיד המציאות תואמת את התיאוריההוסף תגובה
-
-
מימוש הבטן עקב כאבים
ליאן 19/12/2019 | 07:54שלום דר' ותודה מראש, שבועיים יש לי כאבי בטן שמעירים אותי גם תוך כדי שינה בחלק התחתון של הבטן, גם באמצע בצד ימין בישיבה כבר לא יודעת איפה כואב לי כל חלל הבטן...הייתי אתמול אצל רופאה כללית שמיששה לי את הבטן ונתנה לי בדיקות כולל u.s בטן. היא מיששה לי מאד חזק ושמתי לב שהכניסה את היד חזק בתוך הבטן, אמרה שלא מרגישה שהכבד או הטחול מוגדל. השאלה שלי, האם ממישוש חזק מאד והכנסת היד פנימה יכול בטעות כמובן להיגרם נזק לאיברים כי אני מבינה שהיא תופסת את האיבר ולוחצת עליו? כי עכשיו אחרי הבדיקה כואב לי יותר. קרה בעבר בטעות שרופא לחץ על איברים והם נפגעו. אודה לך מקרב לב על תשובתך הכנה. תודה רבה ליאן.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מישוש
ד"ר אסף לבנון 19/12/2019 | 16:50שלום לירן השאלה אינה קשורה לפורום זה אך מנסיוני גם ככירורג כללי אני חייב לציין שלא נתקלתי אף פעם בנזק כתוצאה מבדיקת הבטן.הוסף תגובה
-
-
ורידים "מתים" בידיים וסיבולת נמוכה
ליאור 17/12/2019 | 05:08שלום רב, בן 31.5. לפני כשנה עברתי אירוע שני של פרפור פרוזדורים וכשנה וחצי לפניו עברתי את האירוע הראשון (הראשון נגרם בשל הרעלת אלכוהול והשני בשל דום נשימה בשינה). שניהם טופלו במנות גדולות של פרוקור IV לאורך כל אשפוז בשתי הידיים (2500-3000 יחב"ל סה"כ בכל אשפוז). הסיבה להחלפות הידיים היתה הפסקת תפקוד של הוריד בעת האשפוז והווצרות פקקת בו. לאחר האשפוז הראשון הבנתי שהפרוקור "שרף" לי שני ורידים ("דלקת כימית", דברי הקרדיולוג) שלמעשה הלכו לחלוטין (אחד עוד במהלך האשפוז) ולאחר האשפוז השני הלכו עוד 3 ורידים. הבעיה שלשמה הגעתי הנה - מיד לאחר האשפוז שמתי לב שהסיבולת שלי בידיים נהייתה נמוכה מאד. אפילו צחצוח שיניים מעייף אותי ואני צריך לעשות הפסקות עם היד לאורכו כדי שתקבל מנוחה וכדי שאוכל לצחצח (כח גס תקין, בירורים אורתופדי ונוירולוגי, כולל EMG, NCT ו-CPK, תקינים לחלוטין למעט סוגיית הסיבולת האמורה). בירור קרדיאלי מקיף (שכלל בין השאר 3 אקו-לב ו-3 קרדיולוגים) תקין לחלוטין. הלב פיקס. השאלה שלי - האם ייתכן שהורידים המתים הללו מובילים לעייפות של היד? למעין סיבולת נמוכה? הבנתי שהדבר נפוץ אצל אנשים עם דליות ברגליים ותהיתי האם ייתכן שזה גם המנגנון אצלי? אם כן, האם ניתן להוציא את הורידים הללו ולשקם את הסיבולת של ידיי בחזרה? אשמח לכל עזרה, תודה רבה, ליאורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ורידים "מתים"
ד"ר אסף לבנון 17/12/2019 | 14:48שלום ליאור איני מכיר את התופעה שאתה מתאר בהקשר של הידיים. האם התופעה שאתה מתאר היא ביד אחת או בשתי הידיים. הייתי גם רוצה לדעת האם יש לך מחלות רקע וטיפול תרופתי קבוע? האם דום נשימה בשינה על רקע השמנת יתר?הוסף תגובה
-
-
בדיקת אורטה בטנית
עופר 12/12/2019 | 15:48בן 48, ללא מחלות רקע, סובל כבר כמה שנים מבעיות עיכול של גזים, כאבי בטן בעיקר בצד ימין למטה, לעיתים שלשולים בבוקר או יציאות בהמשכים. לאחרונה כאבים חזקים יותר מהרגיל בבטן ימנית תחתונה, אבל לא תמיד, באים בהתקפים. האם יכול להיות שיש בעיה באספקת הדם למעיים, נניח עורק הצליאק וכ"ו? עשיתי בדיקת אורטה בטנית, האם הם בודקים גם את הכניסה לעורקים שמזינים את מערכת העיכול ואם הם מוצרים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אאורטה בטנית
ד"ר אסף לבנון 12/12/2019 | 16:05שלום עופר הסכוי שקיימת הפרעה באספקת דם למעי הוא קטן לאור העדר רקע רפואי היכול לגרום לכך. יחד עם זאת אם בוצעה בדיקת סיטי עם חומר ניגוד ניתן לראות את מוצא העורקים המזינים את המעי לרבות עורק הצליאק. משך התלונות הממושך מרמז יותר על בעייה במערכת העיכול ואם לא פנית עדיין לייעוץ גסטרואנטרולוג, עשה זאת. אם יש עוד שאלות, אל תהסס.הוסף תגובה
-
סיטי עשיתי לפני חמש שנים
עופר 12/12/2019 | 16:18גם אז היו חלק מהסימפטומים אז אני מניח שהיו רואים את זה, פשוט חשבתי שהם בודקים עם דופלר את הצליאק, המזינטרלי התחתון וכ"ו גם כשמבצעים בדיקת סקר לאאורטה הבטנית או שלא( אני איש צוות רפואי אבל לא רופא), תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 17/12/2019 | 14:45צר לי על העיכוב. בבדיקת סקר של האאורטה בודקים רק את קוטרה ולא את הענפים היוצאים מנה. גם אם מנסים לא תמיד קל לזהות את העורקים המספקים את מערכת העיכול. בדיקת הבחירה במקרה זה היא CTA . אני שוב חוזר ואומר שלא נראה לי שהבעייה היא בעיית כלי דם אלא בעייה ראשונית במערכת העיכול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
חוסר זרימת דם
טל 11/12/2019 | 20:19היי, כבר מזה שנה סובל מחוסר זרימת דם בכפות הידיים ( קורה לעיתים קרובות באופן אקראי ל 5-20 דק') לאחרונה התחיל גם בכפות הרגלים. הייתי אצל מומחה לכירגויות כלי דם ואמר שזה נקרא "תסמונת רינו" אבל זה קורה רק בחורף ולי זה קןרה בכל עונות השנה ובכל טמפרטורה, אשמח לעזרה, תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חוסר זרימת דם
ד"ר אסף לבנון 12/12/2019 | 13:00שלום טל אנא ציין את גילך, מחלות רקע וטיפול תרופתי קבוע. כמו כן נסה להסביר מהן התלונות בכפות הידיים שמהן התקבלה האבחנה של "חוסר זרימת דם בכפות הידיים"הוסף תגובה
-
טל
טל 12/12/2019 | 17:17היי, אני בן 33, לא לוקח תרופות, דוגמא לכפות ידיים, חצי מהיד אדומה יש זרימת דם והחצי השני לבנה לגמרי, הרגשה מאד לא נעימה , לפעמים לוקח חצי שעה עד שעוברהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 17/12/2019 | 14:41מצטער על העיכוב במענה תופעת רנו בד"כ מתרחשת בתגובה לשינוי טמפ' אך לעיתים לא. חשוב לדעת שלעיתים תופעה זו היא ראשונית ולפעמים היא משנית לבעייה אחרת- לרוב מדובר במחלות מהתחום הראומטולוגי. אם מתבצעת אבחנה וניתן טיפול מתאים זה יכול להשפיע לטובה גם על תופעת הרנו. מציע לפנות לברור במסגרת מרפאה ראומטולוגית. בהצלחההוסף תגובה
-
-
חסימה בעורק
אריה 05/12/2019 | 15:53יש לי חסימה בעורק שמזרים דם לרגל שמאל באיזור החוליה בגב L4 לאחר ניתוח גב עשיתי כבר 5 פעמים צינטור כשכל פעם זה נסתם שוב באותו מקום, ולאחר מכן בוצע מעקף באיזור המותן מרגל לרגל ולאחר הניתוח אני מרגיש את אותו דבר רק שהבעיה עברה לרגל ימין השאלה שלי האם ניתן לעשות מעקף באיזור הפגוע וללא מרגל לרגל ומה הסיכוי והסיכון תודה מראש אריההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חסימה
ד"ר אסף לבנון 06/12/2019 | 21:34שלום אריה קשה לי לענות על שאלתך ללא מידע נוסף: 1. מה גילך ומה חלומותיך 2. מחלות רקע וטיפול תרופתי קבוע בנוסף צריך לראות בדיקת דופלר אחרונה וכן ממצאי בדיקת cta אם בוצעה . אשמח לעזור אם אראה את כל המידע לעילהוסף תגובה
-
חסימה
אריה 10/12/2019 | 17:49מאוד קשה לתאר בכתב את הבעיה שלי והשאלה שלי היא טכנית בלבד עורק הכסל קרוב לעמוד השדרה ובעקבות קיבוע שעשיתי בגב כאשר אני מתכופף או יושב שפוף שלוש החוליות זזות יחד וגורמות לעורק הכסל להתקפל כי הוא דבוק לחוליות לצערי אני הייתי צריך להסביר לרופא מה קרה לי אין לי בעיות בדם אני בן 55 השאלות שלי הן טכניות בלבד האם ניתן להפריד בין העורק לחוליות באיזור הפגוע כדי שלא יתקפל או לחלפין לבצע מעקף באיזור כי המעקף שעשו לי מרגל לרגל באיזור המותן רק הרע את מצביהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חסימה המשך
ד"ר אסף לבנון 10/12/2019 | 19:39שלום שוב אריה קשה לי מאוד להבין את מה שאתה מתאר ומכאן קשה להתייחס. אני שוב מזמין אותך להראות לי את כל החומר שבידך ואז אוכל להציע הצעה טפולית ולהסביר אותה. אם יותר נח לך ליצור קשר ישיר כתוב למייל שלי asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דמם
-
ליפומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
השתלה
-
ניתוח הזעת-יתר ראשונית
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
מונחים קשורים
-
אמתחת (בורסה)
-
אינסולינאז
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ