פורום טיפול שורש - עמוד 40
גולשים יקרים, מענה לשלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
רגישות ענת 28/09/2016 | 08:34שלום דוקטור לפני שמונה חודשים בוצע טיפול שורש ושיקום עם מבנה וכתר בשן אחורית לסץ תחתונה. היא עדיין רגישה ללחיצה אבל לא נורא. הלכתי לבדוק ובצילום לא רואים שום דבר חריג והרופא אומר שהיא נראית רגועה לגמרי. האם הרגישות ללחיצה היא עניין סביר או מעידה על משהו לא תקין?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב בלחיצה ד"ר טל קורן 06/10/2016 | 14:27כאב בלחיצה יכול להיות -בעיה בשן או בעיה בחניכיים, כדאי לבדוק את האזור לשלול בעיות שם - דחיסת מזון , כתר גבוה , מרווח , כתר קרוב מדי לעצם ופוגע במרווח הביולוגי וכו, בהצלחה
כאבים שבוע אחרי טיפול שורש מיטל 04/10/2016 | 01:42שלום. לפני שבוע עברתי טיפול שורש בשן בינה (אצל רופא השיניים שאצלו אני מטופלת כבר הרבה שנים וסומכת עליו). בשלושה ימים הראשונים הכאבים היו נסבלים וכמעט חלפו. לפני יומיים החלו כאבים בינוניים ומהיום כאבים חזקים מאוד. האם זה נורמלי או מצביע על דלקת/משהו לא תקין? הרופא טס לחול ויחזור רק בעוד שבועיים. מה לעשות בינתיים? האם נהוג לתת מוקסיפן במקרים כאלה? אודה לעצתך, מתחילה לטפס על קירות... בברכה, מיטלפתח בחלון חדש
תשובת מומחה עזרה ראשונה ד"ר טל קורן 06/10/2016 | 14:24אם יש התעצמות משמעותית בכאב , כדאי לפנות אל הרופא המטפל או רופא אחר . לעיתים צריך להמשיך לחטא את השן , כלומר להמשיך את טיפול השורש. לעיתים צריך טיפול אנטיביוטי , לעיתים שילוב. בכל מקרה שלא ישאירו את השן פתוחה לחלל הפה - למנוע עוד כניסה של חיידקים
שימוש בledermix בתחילת הריול מודאגת 06/10/2016 | 11:00שלום רב, ב25.9 עברתי טיפול שיניים במהלכו הסירו לי כתר ומבנה קיים בשל דלקת שהתפתחה באיזור. נעשה חיטוי של המקום וימוש בledermix שהוזרק לתוך השן ולאחר מכן סתימה זמנית. המחזור שלי מאחר בשבועיים וייתכן שאני בהריון. אם כן, מדובר בהריון ממש צעיר (תאריך מחזור אחרון 3.9, כלומר שבוע 4 וכמה ימים). מעוניינת לדעת האם השימוש בledermix היה בעייתי, האם יכולות להיגרם בעיות בהריון?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שימוש בלדרמיקס ד"ר טל קורן 06/10/2016 | 14:21לדרמיקס זאת משחה אנטי דלקתית המכילה שילוב של אנטיביוטיקה וסטירואיד. השימוש בו הוא בתוך השן וההשפעה הסיסטמית שלו זניחה אם בכלל קיימת. בהצלחה
כאב בלעיסת דברים קשים ורגישות לחום איתי 15/09/2016 | 01:45שלום מלפני כמה ימים יש לי כאב בלעיסה (רק בלעיסה של דברים קשים) בשן טוחנת אחרונה תחתונה. כ"כ רגישות באזור (קשה למקם) לחום. לגבי קור באופן כללי יש לי רגישות, אז קשה לי להתייחס לזה ספציפית. הרגישות לחום הלחיצה אותי, כי עברתי סיפור דומה עם שן עם סדק שהתפתחה לנמק וזה בא לידי ביטוי ברגישות לחום. נאלצתי לעבור טיפול שורש וכו'. אך חשוב לי לציין, שגם הכאב בלעיסה וגם עוצמת הרגישות לחום, פחותות בהרבה ממה שהיה לי בשן האחרת. בביקור במרפאת שיניים במסגרת עזרה ראשונה, נבדקתי ע"י רופאת השינים שראתה חור (אני חושב בין השן האחרונה לשן שלפניה) בוצעו 2 סוגי צילומים, והרופאה אמרה שלשמחתה היא לא רואה סימנים של נמק, ומדובר בחור לא במצב חמור, ויש לבצע סתימה, והעדיפה שלא לעשות סתימה זמנית אלא לעשות תור בהקדם לסתימה רגילה. אציין שאין לי כל רגישות למתוק. האם יכול להיות שהיא טועה באבחנה? אין לי רגישות למתוק הרגישות לחום התחילה לי בדיוק כשהתחילה הרגישות בלעיסת דברים קשים עד כמה שאני יודע, רגישות לחום מעידה על דלקת/נמק כ"כ החשש שלי מהכאב בלעיסה שאולי זה תוצאה של סדק (סבלתי מזה הרבה בשן האחרת שהיתה עם סדק) תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כדאי לבדוק ד"ר טל קורן 20/09/2016 | 00:55ע"פ התיאור יש חשד לסדק . נוכחות של הסדק יכולה לאורך זמן לגרום לפגיעה בעצב של השן. הפגיעה עשויה להיות הפיכה עד למצב בלתי הפיך שבסופו של דבר יביא לתהליך של נמק העצב וכניסת חיידקים .אל תוך השן ובהמשך מעבר לשן. מרגע שזה קורה עד שמתפתחת דלקת בעצם של הלסת ועד שמתרחשת ספיגת עצם כזאת שרואים בצילום לוקח זמן. לעיתים מספר חודשים. באותו זמן מבחינה רנטגן לא ניתן להבדיל בין מצב של עצב חי בריא, חי דלקתי ונמקי. מציע שתיגש לקבל חוות דעת נוספת אצל מומחה לטיפולי שורש. ביצוע טיפול שורש לפני נוכחות זיהום בשן יכולה לשפר את סיכויי הצלחת הטיפול שורש וכמו כן לאורך זמן הסדק יכול להמשיך לגדול .
האם זו יכולה להיות בעיה בסתימה ישנה?איתי 20/09/2016 | 02:24שלום הצלחתי לזהות את השן שכואבת בזמן לעיסה, יש שם סתימה גדולה. האם יכול להיות שתזוזה או סדק/שבר בסתימה גורם לתופעה של כאב בלעיסה ורגישות (לא גבוהה) לחום? איך מזהים דבר כזה? בעין? בצילום? ולגבי סדק, במידה וישנו, איך מאבחנים את זה? כל רופא שיניים יכול לזהות את זה? בעין? בצילום? תודה רבה
תשובת מומחה כאב בלעיסה וחום ד"ר טל קורן 21/09/2016 | 09:47לרוב כאב בחום מראה על בעיה יותר רצינית בעצב של השן ולא תמיד החלפה של הסתימה תספיק. סדקים בכותרת אפשר לראות בראיה - עדיף בהגדלה ותאורה , לעיתים ניתן לצבוע ולראות . בצילום לא רואים סדק . כאשר הסדק הופך לשבר לעיתים רואים אותו. מעבר לכך בדיקות קליניות שקשורות לגירה על השן בצורה סלקטיבי יכולה להראות היכן הבעיה.
לשמחתי לא היה סדקאיתי 22/09/2016 | 00:59שלום הייתי אצל רופא השיניים היום היה חור בחלק התחתון של השן מהסתכלות בצילום היה לו גם ספק לגבי מה קורה תחת הסתימה הישנה. כ"כ ציין שאין מגע בין השיניים, וזה מצב בעייתי לכשלעצמו. כ"כ בדק באמצעות נקישות על השן ולא הצליח למצוא את המקום שמכאיב לי בלעיסה, רק כשנשכתי את הצמר גפן הצלחתי להפיק כאב, אבל היה קשה לראות מהיכן בדיוק. הוא הסיר את השחזור הישן, אמר שאינו רואה כל סדק, שם את החומרים הנדרשים עם הסתימה המתאימה. אציין שאת הרגישות לחום לא הרגשתי בימים האחרונים, רק את הכאב בלעיסה. תודה
סתימה זמנית-טיסה לחו"ל רבקה 19/09/2016 | 19:24שלום-עברתי טיפול ראשון של פתיחה וניקויי השן.יש לי סתימה זמנית.האם ניתן לטוס לחו"ל או שעלול להיות בעייתי.כמה זמן מחזיקה סתימה זמנית.האם יש חומר לקניה כדי לסגור לבד אם במקרה יפול??פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סתימה זמנית ד"ר טל קורן 20/09/2016 | 01:06יש הרבה מאוד חומרים לסתימות זמניות. כאלה שיכולים להחזיק ימים וכאלה שיכולים להחזיק שבועות ואף חודשים. המטרה של סתימה זמנית , כשמה כן היא, איטום זמני. לאורך זמן , יש שחיקה של החומר, איבוד האיטום ודלף של חיידקים לתוך השן. סגירה של סתימה זמנית יכולה להיות מאתגרת וזה לא משהו שמומלץ לקנות ב"עשה זאת בעצמך " ולהשתמש. כדאי לוודא עם הרופא המטפל שהם מודעים לנסיעה לחול ולמשך הזמן. תקלות תמיד יכולות להיות.
תודה-רבקה 20/09/2016 | 10:09תודה רבה!!! בעקרון אמרו במרפאה שהסתימה יכולה להחזיק חודש-(היה אמור להיות לי עוד טיפול לפני הנסיעה והוא נדחה לאחריה)נוסעת רק לשבוע אבל עם כל החגים-הסתימה הזמנית תהיה איתי שלושה שבועות...אז אני מבינה שאין חומר שיכולה לרכוש לקחת איתי ליתר בטחון...יש למי לפנות לחרום בין חג לחג?
,תודה והמשך השאלה....רבקה 20/09/2016 | 10:11תודה רבה!!! בעקרון אמרו במרפאה שהסתימה יכולה להחזיק חודש-(היה אמור להיות לי עוד טיפול לפני הנסיעה והוא נדחה לאחריה)נוסעת רק לשבוע אבל עם כל החגים-הסתימה הזמנית תהיה איתי שלושה שבועות...אז אני מבינה שאין חומר שיכולה לרכוש לקחת איתי ליתר בטחון...יש למי לפנות לחרום בין חג לחג? +
תשובת מומחה חרום ד"ר טל קורן 21/09/2016 | 09:43באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים , יש טלפונים של מרפאות המעניקות שירות עזרה ראשונה כמובן שתהיה בקשר עם הרופא המטפל שלך לגבי טיפול בחירום.
חלל מוגדל של פנים השן אלון 17/09/2016 | 18:42שלום, רופא השיניים שלי מצא שיש בעיה באחת השיניים שייתכן ותדרוש טיפול שורש. לדבריו יש חלל גדול מדי "בתוך השן", ייתכן כתוצאה מספיגה של חומר השן מבפנים. מצטער אם אני משתמש במושגים לא מדויקים ולא רפואיים. לא מדובר בחור חיצוני או בדלקת בשורש השן עצמו, אלא בהגדלה של החלל של החלק החי שבתוך השן, אומר שבצילום רואה חוסר של חומר בפנים במקום שאמור להיות בו חומר שן. הרופא הפנה למומחה לטיפולי שורש שיחווה את דעתו. השיניים שלי מטופלות היטב ובצורה סדירה. האם מוכרת תופעה כזו ? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ספיגה ד"ר טל קורן 20/09/2016 | 01:09מה שאתה מתאר זאת ספיגה. כלומר הגוף או השן מעכלים / סופגים חלק של שן וזה מוחלף ברקמה שהיא לא חומר שן. כדאי לבדוק עם צילום CBCT , את היקף ומיקום . האם באמת בתוך השן או בהיקף של השן. לעיתים זה מופיע במספר שיניים כך שכדאי לבדוק שאין במקומות נוספים. ייעוץ עם אנדודונט , מומחה לטיפולי שורש הוא בהחלט הצעד הבא והנכון. בהצלחה
כתר זמני לאחר טיפול שורש לא מחזיק מעמד במקום דניאל 16/09/2016 | 02:02שלום לפני כשלושה חודשים עשיתי טיפול שורש בשן תחתונה אחרונה הטיפול שורש נעשה בשן שהיה בה סדק, ובמשך הזמן התפתח נמק ונדרש טיפול שורש. (הסדק עדיין קיים) לאחר מכן בוצע כתר זמני, והוא לא החזיק מעמד במקום, כבר הייתי כמה פעמים אצל הרופאת שיניים והיא הדביקה שוב וניסתה לשפר את האחיזה. הכתר נמצא כל הזמן על השן, אני לא מוציא את זה, אלא לוחץ על זה מדי פעם בכדי שלא יזוז. הכתר הזמני אמור להיות בעוד שלושה חודשים, מאחר ומדובר היה בטיפול שורש מורכב - תעלה מסויידת - סדק בשן, הוחלט לחכות חצי שנה לפני ביצוע כתר קבוע. האם אני חייב לחזור לרופאה שתדביק לי שוב ושוב את הכתר או שאפשר לחיות עם זה כך עוד שלושה חודשים? המצב כעת הוא שלפעמים זה זז, זה נשלף בקלות עם היד, ופעם ב גם יוצא מהמקום. זה מסכן את השן? את החניכיים? יכול להתפתח משהו מתחת לכתר? ועוד משהו קטן, עד היום יש לי רגישות בחניכיים באזור של השן ההיא, זה מפריע לי בעיקר בצחצוח שיניים, המברשת מכאיבה לי (אך בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופאה היא אמרה שהיא לא רואה בעיה בחניכיים, וכנראה זה קשור לכתר). האם זה נורמלי? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתר זמני ד"ר טל קורן 20/09/2016 | 01:00כתר זמני הוא ה "בקרוב" של כתר קבוע . אם הוא כל הזמן נופל , יש לבדוק כי סיכוי גדול שגם כתר קבוע לא יוכל להחזיק שם מעמד. לא הדבק הוא זה שמחזיק את הכתר במקום אלא צורך ההכנה של השן וההתאמה המדויקת בין הכתר לבין השן. כתר שכל הזמן נופל , או לא מותאם לשן ואז צרי לסדר אותו , או השן בצורה כזאת שלא מאפשרת זאת ואז צריך לשנות את הצורה שח השן כך שהיא תוכל לאחוז כתר. אפשר להתייעץ עם רופא שיניים מומחה לשיקום לגבי החניכיים , לעיתים זה שהכתר לא יושב וזז ועצם החומר של הכתר יכול ליצור גירוי בחניכיים. חוזר לעצתי הקודמת. בהצלחה
עששת וטיפול שורש גדי 11/09/2016 | 12:31שלום וברכה רציתי בבקשה לשאול, הייתי אצל רופא שיניים שהחליף לי סתימה שהייתה לי בטענה שיש מתחת עששת. לאחר הטיפול שלו, התחיל לכאוב לי בעצב של השן בכל פעם שאני אוכל דברים קצת קשים. אציין שלפני החלפת הסתימה בכלל לא כאב לי בשן הזאת. עכשיו הרופא רוצה לעשות לי טיפול שורש בשן. רציתי לשאול, האם המצב שתיארתי הוא סביר? או שאולי במהלך הסתימה החדשה שהוא שם לי קרה משהו שגרם לעצב לכאוב? אני שואל כי לפני כן לא אוזכר שום דבר בנוגע לטיפול שורש שיכול להיות בשן, רק החלפת סתימה, וקצת מוזר לי שפתאום התחיל לכאוב לי וצריך טיפול שורש. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול שורש לאחר החלפת שחזור ד"ר טל קורן 11/09/2016 | 17:04לעתים יש עששת משנית מתחת לסתימה והיא עמוקה וקרובה לעצב , אולם ללא כאבים. כל החלפה כזאת בסופו ש דבר היא לא טובה לשן , יש חימום , קידוחים , ייבוש , קירור של השן , חומרים וכו שיכולים לגרום לפגיעה מסוימת בשן , אולם במידה והעצב תקין לרוב זה עובר מעצמו , קצת רגישות של אחרי הטיפול עד שהעצב מסתדר וזה עובר . אולם לעיתים הפגיעה היא כל כך מהותית שהתוספת משנה את המשוואה ומביאה למצב בלתי הפיך שדורש טיפול שורש. בדרך כלל זה היה קורה מעצמו לאורך הזמן.
טיפול שורש אירית 08/09/2016 | 05:36האם אפשר לעשות טיפול שורש עם לייזר ובלי זריקה? זה כואב? מה הדרך הטובה והכי לא כואבת לעשות את הטיפול הזה למי שמפחד?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לייזר ד"ר טל קורן 11/09/2016 | 16:56לייזר יכול לעזור בחיטוי של התעלות אולם לא כמכשור יחידי.. אפשר לשלב גז צחוק ,היפנוזה רפואית טשטוש, הרדמה מלאה. אבל הכי חשוב - כוחות פנימיים שלך ויחס וחיבור עם הרופא המטפל ב ה צ ל ח ה
כאבים לאחר טיפול שורש כואבת 03/09/2016 | 23:43שלום, עברתי לפני על מספר ימים טיפול שורש. בשלושה ימים האחרונים מרגישה כאבים שהולכים ומחריפים במיוחד כששוכבת. יש רגישות בשן. לא יכולה ללעוס איתה. היתכן כאבים אחרי טיפול שורש? בעבר עברתי טיפולי שורש ואף פעם לא הרגשתי כאבים. רוצה לציין שהיו לי כאבים לפני שהתחלתי את הטיפול ולאחר הטיפול הראשון פסקו הכאבים. בסיום טיפול השורש החלו הכאבים...פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים לאחר טיפול שורש ד"ר טל קורן 04/09/2016 | 18:08בהחלט יכולים להיות כאבים לאחר טיפול שורש , יכול להיות עד מספר ימים לא מבוטלים. תלוי במצב. כאשר יש כאבים לפני , יש נטיה לכאב אחרי. הכאב יכול להיות ממספר מקורות , אם שן עליונה , תתכן קרבה לסינוס וגירוי של המקום , תתכן עוד תעלה / שורש ,תתכן החרפה של מצב דלקתי קיים וכו'. כדאי להבדק קלינית אצל הרופא המטפל ו / או מומחה לטיפולי שורש לבחון את המצב.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד