פורום טיפול שורש - עמוד 54
גולשים יקרים, מענה לשלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אבצס/מורסה
שירה 04/10/2015 | 00:21יש לי הרגשה שבעקבות טיפול שורש שכנראה אצטרך התחיל לי אבצס /מורסה ברווח את יכול להגיד האם זה הגיוני כי זה רווח גדול ואיך מזהים ושהמברשת נגעה במקום טיפה ירד דם האם זה מחשיד לזה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מרווח גדול
ד"ר טל קורן 06/10/2015 | 15:30אם יש מרווח גדול יכול להיות שיש דחיסת מזון , אשר פוגע בחניכיים, בזמן טיפול אמורים לסגור את המרווח -
מרווח גדול
שירה 06/10/2015 | 16:43באיזה טיפול יסגרו את המרווח שורש או כבר בכתר והאם יצטרכו לגעת גם בשן ליד כי שמעתי שהרבה פעמים יותר קל לעשות משהוא ל2 שינחים מאשר לאחת שזה שן קדמית? -
תשובת מומחה
סגירת מרווח
ד"ר טל קורן 06/10/2015 | 16:53לעיתים בטיפול השורש ניתן לסגור את המרווח לעיתים רק בהמשך. תלוי בכמות חומר השן שחסרה , עמדה שלה , מצב שיניים סמוכות. זה שיש מצבים שאולי קל יותר לעשות ביחד , זה לא מצדיק לקחת שן בריאה ולעשות לה טיפול "כי קל יותר" -
סגירת מרווח
שירה 06/10/2015 | 20:19ואיך סוגרים את המרווח אם זה יבוצע בטיפול שורש ולגבי 2 שיניים ששאלתי אבל אם יש מרווח במילא ושן אחת חולה לא כדאי לעשות 2 לא דווקא כתר נגיד החולה שורש וכתר והשנייה ציפוי שיהיה דומה בצבע ?
-
-
כאבים
חלי 25/09/2015 | 17:45נראה לי שאני צריכה טיפול שורש לפי : כאבים ספונטנים קלים/בינונים אבל רק ביום , שתייה קלה אחרי קר/חם שלפעמים נמשכת הרבה אחרי הגירוי והיום גם כאב אחרי לעיסה על המקום האם זה טיפול שורש נראה לך ובגלל שאחכה מה יכול להיות ההחמרה ו/או ההידרדרות אם אחכה עוד שבועיים/שלושה מכיון שחגים ועוד ובמילא רוב הסיכויים שטיפול שורש ובשן הנל ראו חור לפני קרוב לחצי שנה אז מה יכול להחמיר ולהרגיש בזמן זה שדוחה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חשד לצורך בטיפול שורש
ד"ר טל קורן 29/09/2015 | 14:36שלום רב , אכן נשמע שזה לכיוון , אולם יש צורך בבדיקה אצל הרופא על מנת לאבחן ולהחליט על הטיפול המתאים. אין טעם לדחות , הפגיעה רק יותר מסיבית -
טיפול שורש
חלי 29/09/2015 | 15:25ואם אדחה ב-3 שבועות יכול להחמיר הרבה למרות שמדתדלת לשמור על היגיינה ואכילה יכול להיות גם במצב זה שהעששת משהתחילו הכאבים ולמרות ששומרת תתפרץ מהר ובינתיים לא מעיר בלילה והכאבים מציקים אבל שורדת בלי משכחעם. -
טיפול חלי
חלי 30/09/2015 | 17:45מאתמול התחילו חוץ מהתוספת של כאבים בלעיסה , כאבים ספונטניים וגם שאני מצחצחת ונוגעת בשן בנקודה מסויימת בשן אפילו ללא משחה זה מקפיץ אותי והיום ואתמול כבר התחילו כאבים לפעמים רק משכח כאבים עוזר פעם ביום ופעם שהלכתי לישון ולא הצלחתי להרדם? וגם התחיל טעם מר בפה זה יכול להיות קשור לעששת משהוא יוצא ומפריש ובא לידי ביטוי ככה כי חיצונית שמסתכלת לא רואה משהוא שונה בהסתכלות בין השן הזאת לשיניים אחרות שליד? ואם ידחה עוד טיפה עד לאחר החגים אפשר או משהתחילו כאבים יותר חזקים זה יתפרץ במהירות רבה מאוד ואפילו בימים ושבוע זה יהיה משמעותי כי מעדיפה אחרי החג שכבר הכל יהיה קל יותר למצוא זמן מבחינתי ומבחינת הרופאים גם. -
תשובת מומחה
צורך בטיפול
ד"ר טל קורן 30/09/2015 | 18:08הי חלי , לצערי אני צריך לחזור על מה שאמרתי לך פעם קודמת , כדאי לגשת בהקדם לטיפול. כל דחיה עלולה להחמיר יותר את המצב. בהצלחה -
טיפול שורש
חלי 30/09/2015 | 18:12אלך אבל דחייה בשבוע יהיה אסון אחרי החג? וגם האם הסימפטומים מראים שזה טיפול שורש והדבר האחרון חשוב לי המרות בפה יכול להיות קשר לדלקת/עששת שהתפתחה? -
טיפול שורש
חלי 30/09/2015 | 19:02והאם זה יכול להיות כבר מצב של מוגלה בשן ובגלל זה מרגישה את המרות? -
תשובת מומחה
טעם לא טוב
ד"ר טל קורן 30/09/2015 | 19:17בהחלט ריקבון ודחיסת אוכל יכולים לגרום לטעם לא טוב. מה יהיה תוך שבוע , קטונתי לנבא. נקווה שלא יהיה כלום , אולם בהחלט דברים עלולים להתפרץ. תשאלי את מרפי... -
תשובת מומחה
טעם לא טוב
ד"ר טל קורן 30/09/2015 | 19:26בהחלט במקום של ריקבון יכול להיות טעם לא טוב. מבחינת שבוע. הכל יכול להיות, מכאבים חזקים , נפיחות ועד כלום , שום רגישות . מה יהיה ספציפית אצלך??????? אי אפשר לנבא.... -
טיפול שורש
חלי 30/09/2015 | 19:44תודה פחדתי שזה לא הגיוני כי בכל הפעמים אף פעם לא היתה לי תחושה לפני ופחדתי שאולי התפתח משהוא יותר רציני כמו מוגלה גדולה בשן למרות שחיצונית לא רואים כלום. והאם טיפול שורש בשן קדמית עליונה מסובך יותר אשר שן אחורית כי זה ליד הסינוסים? -
תשובת מומחה
שן קדמית
ד"ר טל קורן 30/09/2015 | 23:17לרוב, הטיפול בשן קדמית עליונה יותר קל משן טוחנת עליונה -
טיפול שורש
חלי 01/10/2015 | 08:46והשן לא בולטת אחרי הטיפול שורש ונראית אחרת עד שיסדרו את הכתר? פוחדת שכל פתיחת פה זה ממש יבלוט ברור שאלך ךעשות עם הכאבים שיש אבל איך זה נראה עד עכשין לא היה צורך כי תמיד היה לי בשן טוחנת אחורית שלא רואים. ושוב תודה על ההסבר. -
טיפול שורש שאלות אחרונות
חלי 01/10/2015 | 16:521. הטעם רע בפה שאמרת שזה יכול להיות ושזו תגובה של הריקבון. מה זה אומר שאם מרגישים ככה זה אומר שהריקבון גדול. 2. מה זה אומר ההבדלים בכאבים ולא תמיד מחמירים בין יום אחד לשני יכול להיות יום אחד מאוד מציק וכואב למחרת יותר טוב ודוב יכול להיות נור לי או הכבדה בכאבים מה זה אומר? 3. ודבר שלישי יש לי פתאום פצעון בשפתיים בחלק הפנימי ולא נראה לי שזה אפטה או הרפס וזה מאוד קרוב למיקום השן עם העששת האם זה יכול להיות קשר? ולפי כל זה הזיהום גם מתפתח ולא יכול להיות בתקופת ההמתנה שמחכה שבוע_10 ימים שהזיהום יהפוך למוגלה ואם כן יש לזה סימנים אחרים ממה שיש לי היום. תודה על התשובות והמשך חג שמח ! -
טיפול שורש
חךי 05/10/2015 | 15:45זה מסתבך לי שנחתי היום בצהריים לא הצלחתי מרגישה את הכאבים מספיק חזק והכדורים לא הדפיעו והרופאה שלי תחזור עוד רק 10 ימים מהחופשה והכאבים התחילו להיות יותר חזקים מה לעשות ופוחדת מה יקרה עוד 10 ימים אם אחכה ופוחדת גם שמישהוא אחר יראה כי מכירה אותי ואת הבעיות איתי טוב כל כך. -
תשובת מומחה
תשובות
ד"ר טל קורן 06/10/2015 | 15:23מראה של שן קדמית תלוי בכמה חסר מהשן ויכולת לשחזר את השן עם סתימה זמנית / קבועה לאחר הטיפול כאבים מהשן יכולים להיות דינמיים , מתחזק לזמן מה , נחלש , אפילו נעלם. אין לזה דפוס קבוע של כאבים . לגבי פצעון, יכול להיות אפטה, הרפס , פתח ניקוז של הדלקת. צריך לבדוק טעם ורקבון , לעיתים אוכל מצטבר שם וזה תורם לטעם / תחושה לא טובה מהאזור -
טיפול
חלי 06/10/2015 | 16:53תודה אבל בקשר לטעם אם מרגידים כבר אז סיכוי גדול לעשדת גדולה כבר ?
-
-
סתימה ? טיפול שורש?
ספיר 29/09/2015 | 17:36נראה לי שאני צריכה טיפול שורש אבל לא בטוחה שלא עששת עמוקה שמספיק סתימה. רציתי לשאול מה הסימפטומים שיש צורך בסתימה עמוקה ומה לטיפול שורש. ? והאם בעששת עמוקה שכמעט פגיעה במוח השן תמיד במצב כזה עושים סתימה או שלא בטוחים וזה ממש גבולי לפעמים עושים כבר אז טיפול שורש?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טש / סתימה
ד"ר טל קורן 30/09/2015 | 18:24הטיפול נקבע עפ האבחנה ומצב השן, תלוי בעומק והיקף העששת , יחסית למוך השן. בהיקף העששת יחסית לגודל השן , סימנים של השן , רגישות וגירוי חיצוני וספונטני. על סמך על אלה מחליטים על אבחנה והטיפול. במקרים גבוליים , אפשר להחליט לנסות סתימה ובמידה וזה לא יצליח לעשות טש בהמשך , או להחמיר ישר , וללכת לטיפול שורש ישר. זאת החלטה שהמטופל והרופא צריכים לקבל יחד , תוך ידיעת המצב , ההיסטוריה, הסיכונים, הסיבוכים, עלויות וכו. לא תמיד אפשר לדעת במאה אחוז מה המצב המדויק של המוך של השן. לכל הבדיקות יש מגבלות. -
טיפול שורש
ספיר 03/10/2015 | 11:08בקרוב אלך שיראו אחרי החג אבל יש לי שאלה אחרי ששוטפת ומצחצחת כמו תמיד משתמשת תמיד במי פה ללא אלכוהול ואחרי שאני משתמשת כואב לי השן הזאת ורק זאת שנמשך מה זה אומר? וגם איך שכל יום הכאבים בעוצמות משתנות ולפעמים יום אחד פחות מקודמו ולמחרת מאוד מציק ? והבנתי שעדיף שיעשו צילום במרפאה מספיק טוב לא ישלחו למכון? ומה רואים שהבדיקה הידנית והתלונות שלי לא מספיקות שכבר לפני 5-6 חודשים ראו חור והסבירות לטיפול שורש גבוהה? וניסיתי לראות בעין את החור בשן קדמית לא רואה זה לא אמור להיות בולט? וזה שאני שוחקת יכול לעשות יותר נזק כי המקום גם ככה רגיש. וגם בלעיסה פתאום כואב לי ופתאום לא למה? -
טיפול שורש
ספיר 03/10/2015 | 22:57בקשר לטיפול שורש חוץ מהסימפטומים ברווחים משהוא לא נראה אתה יכול לשלוח במייל את המייל שלך שאשלח לך תמונה נראה לי שזה התחלת מוגלה ושתחווה דעתך אולי סתם פצעתי וזה כלום. -
טיפול שורש
ספיר 05/10/2015 | 13:23בקשר שמשהוא חשוד ברווח זה היה פצע בסוף והסתדר לא קשור לטיפול שורש אז לא צריכה לשלוח לך אבל בקשר לשאר השאלות בבקשה תענה לי וזבוא אחכ אלך כבר לבדיקה למרות שאני חוששת ובטוחה שזה כמעט בטוח שזה טיפול שורש ופוחדת בגלל שזה שן קדמית והכל יותר יראו שם לא מהטיפול עצמו כי כבר עברתי כאלה. לא מזמן. -
תשובת מומחה
טיפול
ד"ר טל קורן 06/10/2015 | 15:27ספיר , את צריכה להגיעה לבדיקה וטיפול , יוכלו לאבחן את המצב בצורה טובה ומדוייקת. לא תמיד מצליחים לראות בעין שיש חור , גם אם הוא גדול , לא תמיד יש כאבים . זה רפואה של 0 או 1 ... יש הרבה באמצע..... -
טיפול
ספיר 06/10/2015 | 16:50אז איך אם לא תמיד רואים יודעים אם לא במבט רק צילום נותן אינדקציה הכי טובה?
-
-
צילום
רונה 05/10/2015 | 11:24רציתי לשאול האם צריך לעשות צילום לשן שראו לפני 5-6 חודשים וכל הכאבים החמירו וכמעט בטוח צריך טיפול שורש והאם ומספיק להשוות בצילום במרפאה (האם יספיק?) או שצריך שוב צילום במכון גם שמדובר בשן אחת והאם יכול להיות שיצטרכו פנורמי גם?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צילום לטיפול שורש
ד"ר טל קורן 06/10/2015 | 15:32לרוב אחרי 5 / 6 חודשים מבצעים צילום עדכני של השן. פנורמי לרוב הוא לא הצילום הראשוני שעושים , לעיתים יש צורך בו בנוסף. לעיתים מבצעים CT ממוקד - CBCT , הכל בהתאם למצב -
צילום
רונה 06/10/2015 | 16:46אבל צילום במרפאה יספיק לשן לא שוב מכון?
-
-
עששת
עינת 01/10/2015 | 21:40יש לי עששת וכנראה אצטרך טיפול שורש מדובר בשן עליונה אבל חוץ מכל הסימפטומים שיש שמחשידים לטיפול שורש יש לי יותר כאבי ראש שבעבר לא היו לי יכול להיות קשר במיוחד שזו שן קדמית עליונה ? ואני מבינה שבשיניים עליונות הכל יותר רגיש החל בכאבים לפני הטיפול וגם בהחלמה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שן עליונה
ד"ר טל קורן 06/10/2015 | 15:29לעיתים יש כאבים משן עליונה שיכולים להקרין לסינוס , עין . זה שזה לסת עליונה זה לא אומר שזה כואב יותר ויותר רגיש . לא הטיפול ולא ההחלמה
-
-
טיפול שורש
שירה 06/10/2015 | 08:06אראה אם אמצא מישהוא היום. והייתה לי בלילה בחילה האם יכול להיות לזה קשר לדלקת בשן המצריכה טיפול שורש או שכדורים פשוט אף פעם לא קרה לא משן כואבת ולא מכדורים האם זה יכול להיות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בחילה
ד"ר טל קורן 06/10/2015 | 10:02בהחלט יכול להיות שמהכדורים היתה תחושה של בחילה. כדאי להתקדם עם הטיפול
-
-
טעם מר (לת)
רוית 04/10/2015 | 17:13אחרי כל הסימפטומים שאמרתי כבר :כאב אחר חם/קר שנמשך הרבה אחרי הגירוי , כאבים ספונטנים , כאבים בלעיסה וכאב בצחצוח במקום מסוים כול אלה מראים שיש לי טיפול שורש אני מניחה? ועכשיו השאלההחדשה נוסף לי עכשיו בימים. אחרונים סימפטום של טעם רע בפה אחרי כל שציה/אכילה ואפילו סתם שפשוף שיניים מה זה אומר שהעששת כבר במצב מתקדם מאוד וזה עוד יותר מראה שהטיפול הוא כבר שורש או כבר הטיפול יהיה מסובך יותר אם הריקבון של העששת כבר יוצא ומרגישה אותו. ןיש משהוא בינתיים להקל על הטעם הנוראי הזה? ועל העששת והתקדמותה בכלל?פתח בחלון חדש -
כאבים אחרי טיפול שורש
אילנה 24/08/2015 | 15:46שלום לפני כחודש עברתי טיפול שורש בשן 37. בשבוע הראשון לאחר הטיפול סבלתי מכאבים חזקים שפחתו אבל מאז אני סובלת מכאבים חלשים עם הפסקות, מעל 3 שבועות. רופא השיניים אמר לי להשאר עם הסתימה הזמנית עד שהכאב יעבור. פניתי שוב למומחה לטיפול שורש שבדק את הצילום ואמר שיש בעיה מאד מינימלית ורשם לי אנטיביוטיקה לחמישה ימים וגם הוריד קצת את גובה השן. הוא גם בדק את השן וטען שאין סדק. אני כבר 3 ימים עם אנטיביוטיקה והכאב לא עובר. האם יש סיכוי שהכאב יעבור? עד כמה ניתן לראות סדק בעזרת צילום השן ובחינה חיצונית? מה יכולה להיות הבעייה? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב לאחר טיפול
ד"ר טל קורן 01/09/2015 | 10:27שלום רב , לרוב סדק לא ניתן לראות בצילום , ישנם מאפיינים שיכולים לרמז על כך , וכן ממצאים בבדיקה. אולם לרוב הם לא ספציפיים ויכולים להימצא גם במצבים אחרים. כאב ועוצמה של כאב לא בקורלציה למידת החומרה . לעיתים בעיה "קלה" יכולה להתבטא בכאבים עזים מאוד , ובעיה מאוד רצינית ונרחבת , יכולה להיות בלי כאב בכלל. כדאי לסיים את הטיפול התרופתי והמשך מעקב. -
כאב שנמשך אחרי טיפול שורש
אילנה 07/09/2015 | 22:29תודה על תשובתך. סיימתי את הטיפול האנטיביוטי אבל השן עדיין כואבת. אולי קצת פחות. עם הפסקות. חזרתי למומחה לטיפול שורש שבדק את השן ומצא כיס עמוק. בהקשה על השן לא הרגשתי כאב. בצילום לא נראתה דלקת ולדבריו טיפול השורש נראה בסדר. הרופא הציע לעשות מבנה וכתר זמני כדי להגן על השןן ולעקוב אחרי המצב. האם לדעתך יש אפשרות שיש סדק בשן? האם כדאי לעשות מבנה למרות הכאב? תודה מראש -
תשובת מומחה
הופעת כיס עמוק
ד"ר טל קורן 08/09/2015 | 00:50הי אילנה, אם קודם לא היה כיס בוודאות ועכשיו הופיע זה מעיד על בעיה.השאלה אם קודם באמת נבדק בצורה טובה ולא היה . צריך לבדוק את מאפייני הכיס, עומק ,רוחב ,מיקום ולנסות לשייך לבעיה/גורם , דחיסת מזון, סתימה בולטת, בעיה בשורש, סדק כותרתי, סדק בשורש. עפ זה להתקדם בטיפול. מבנה יאטום את השן בצורה טובה ונכונה יותר וידמה את המצב טוב יותר לעומת סתימה זמנית. אם יש סדק השן לעקירה ובהקדם , נוכחות של סדק מביא לאובדן עצם מאוד מהיר, לעומת דלקת רגילה. עצם שהיא חשובה לטיפול עתידי כמו שתל. זה שיש שיפור זה סימן חיובי. שן אחרי טיפול שורש מרגישה אחרת לעיתים ההחלמה לאחר טיפול , יכולה לקחת קצת יותר זמן.. לעיתים וזאת בהתאם למצב הרפואי שלך, נטילה של משככי כאבים ממשפחת ה nsaids , מספר ימים באופן רציף , יעזור צריך להתייעץ עם הרופא שלך בהצלחה -
כאבים אחרי טיפול שורש
אילנה 21/09/2015 | 12:30שלום ותודה על עזרתך. לפני 10 ימים עשיתי מבנה (רגיל שמרני). כאשר הרופאה פתחה את הסתימה הזמנית מצאה הרבה עששת בשן. לאחר ביצוע המבנה הכאבים פחתו משמעותית ובימים האחרונים נעלמו כמעט לגמרי. לפעמים מופיע כאב חלש שחולף די מהר. האם יתכן שהעששת הייתה הסיבה לכאב ולא סדק ושבעצם הבעיה נפתרה והכאב יחלוף לגמרי? האם זהו מצב רגיל שיש עששת בשן אחרי טיפול שורש? תודה מראש -
תשובת מומחה
עששת לאחר טיפול שורש
ד"ר טל קורן 21/09/2015 | 13:24עששת היא בעצם אזור בשן אשר הזדהם על ידי חיידקים, לפני תחילת טיפול שורש (אשר אמור להתבצע בסביבה נטולת חיידקים, לשם כך נעזרים בסכר גומי לבידוד השן מהרוק) אמורים לסלק את כ העששת כך שטיפול השורש יתבצע באזור נקי. אם היתה עששת זה אומר אחד מהשניים או שלא כל העששת סולקה לפני תחילת הטיפול וזה אומר שטיפול השורש בוצע בתנאים לא נאותים , או שהיה דלף של חיידקים לאחר סיום טיפול השורש וביצוע הסתימה הזמנית , שני המצבים עשויים להשפיע לרעה על הצלחת טיפול השורש. לעיתים יש צורך בטיפול שורש חוזר על מנת לוודא שתעלות השורש נקיות וחיידקים לא נמצאים שם , דבר אשר יכול עם הזמן לפגוע בהצלחת הטיפול -
עששת
אילנה 21/09/2015 | 14:17האם לדעתך אין סיכוי שהשן תהיה בסדר למרות שהרופאה ניקתה את העששת לפני המבנה ולמרות שהכאבים כמעט נעלמו, ובכל מקרה צריך לבצע טיפול שורש חוזר או שיש סיכוי שבכל זאת יסתדר. כרגע יש לי כבר מבנה בשן. מה לדעתך אני אמורה לעשות עכשיו. להמשיך לכתר זמני או לא. תודה -
תשובת מומחה
כאב כתוצאה מעששת
ד"ר טל קורן 22/09/2015 | 02:23הכאב בשום פנים לא נגרם מהעששת באופן ישיר. אין עצב שירגיש את זה.יכול להיות שהסתימה הזמנית, לא סגרה היטב את המרווח, והיתה דחיסת מזון, או בלי קשר בעיית חניכיים נקודתית שגרמה לכאב. לגבי ההחלטה הטיפולית, את צריכה לקבל את ההחלטה ביחד עם הרופאים שלך. -
כאבים בשן אחרי טיפול שורש ועששת
אילנה 01/10/2015 | 12:07תודה רבה על תשובתך. במשך שבועיים , אחרי ניקוי העששת וביצוע מבנה , הכאב הלך ופחת עד שעבר כמעט לגמרי אבל אז חזר בצורה הרבה יותר חזקה. מאז כשבוע יש לי כאב בשן וגם בחניכיים באזור אותה שן. הכאב הוא עם הפסקות. לפעמים חזק לפעמים ממש חלש או לא מורגש בכלל. אני כרגע עם מבנה ללא כתר זמני וקבעתי תור למומחה טיפולי שורש. מה יכולה להיות הסיבה להפסקת הכאבים אחרי ביצוע המבנה ואז חזרתם? האם הסימפטומים יכולים להצביע על בעיה מסויימת? האם יתכן שיש סדק בשורש? אודה לך מאד אם תוכל לעזור לי בהבנת המצב.
-
-
כאב בדיבור חודשיים לאחר ט"ש
ענת 27/09/2015 | 14:35ביצעתי ט"ש בשן 48 ,3 תעלות לפני חודשיים, לאחר תקופה ארוכה של פולפיטיס שלא אובחנה. בישיבה השניה הרופא שחזר את השן עם פוגי, נקודת מגע טובה נשארה עם שן 47. יש לי כאבים במגע עם השן בזוית מסויימת ובלחץ על השן כשמעבירה חוט,מברשת חשמלית, וגם בדיבור. לפני שבוע הוצאה לגמרי מסגר דבר שהוביל לשיפור מה אבל עדיין כואב. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים אלו? לדעת הרופא הכל תקין והסייעת שלו אמרה שכאבים כאלה יכולים להמשך חודשים וזה טבעי. מה דעתך?, לא אכפת לי לחכות אם זה מה שצריך, אבל האם אני לא מרעה את המצב?, האם יש טעם בצילום פ"א נוסף אם לא עברו 3 חודשים? האם הניקוי בחשמלית ובחוט מפריעים לשן להירפא? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טש 48
ד"ר טל קורן 29/09/2015 | 11:38שווה לבחון את הנושא אצל מומחה לטיפולי שורש . חוט ומברשת חשמלית לא אמורים להריע. אם אני לא טועה את שיננית , אז מודעת לעניינים -
כמה זמן לחכות
ענת 29/09/2015 | 16:31תודה על תגובתך, כמה זמן עלי לחכות מתום הט"ש ועד לגשת לאנדודונט? אכן שיננית אבל ממש לא מבינה למה כואב לי במגע, בדיבור, בשימוש בחוט ,בסילונית או חשמלית. ולמה הרופא לא מתייחס לזה ברצינות. הכאבים בעלי אופי לא קבוע , בערב כואב יותר. סליחה על החפירה..פשוט סובלת ומבולבלת :) -
תשובת מומחה
בדיקה
ד"ר טל קורן 30/09/2015 | 18:25מכיוון שזה מטריד אותך מאוד , כדאי כבר שתבדקי, לפחות יהיה על זה מעקב ומשם יראו הלאה -
האם סדק בשורש רואים בזמן ביצוע ט"ש?
ענת 30/09/2015 | 19:59זה החשש שלי, ותודה רבה על הסבלנות, דר קורן, זה בהחלט עוזר וראוי להערכה. -
תשובת מומחה
סדק
ד"ר טל קורן 30/09/2015 | 23:16לרוב צריך הגדלה על מנת לראות סדק.. הבעיה יכולה להיות אחרת תתכן עוד תעלה, או תעלה רחבה יותר. צילומים פריאפיקלים נותנים תמונה חלקית.. של המצב התלת מימדי של השן
-
-
טיפול שורש או סתימה עמוקה (לת)
שירה 29/09/2015 | 16:13שלום נראה לי שיש לי עששת שמצריכה טיפול שורש רציתי לדעת מהם ההבדלים בסימפטומים שיש בצורך בטיפול שורש ואין בצורך בעששת עמוקה שמאפשרת עדיין סתימה אם תוכל להסביר את ההבדל כי כמעט בטוחה שזה טיפול שורש אבל לא יודעת אם עדדת עמוקה שמסתפקים בסתימה חוץ צרגישות קלה יש עוד משהוא והאם יכולה לכאוב חורשייגמר בסתימה עמוקה או שזה כבר נדיר?פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד