פורום טיפול שורש - עמוד 66
גולשים יקרים, מענה לשלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
התייעצות עדן 30/09/2014 | 13:33יש לי שן שכואבת הרופא עדיין לא יודעים אם זה סדק או לא כי האנטביוטיקה לא עזרה וגם המשכחים לא , זו שן שעברה את כל הטיפולים , חידוש , מבנה , כתר זמני והארכת כותרת המומחה מנסה אפשרות של לחץ של הכתר הזמני על החניכיים והשורש וזה מביא את כל הכאבים רוצה לתת צאנס לפני עקירה חבל לעקור שן אם זה בסוף לא סדק , ואמר נחכה כמה ימים בלי הכתר הזמני , אם הכאב ימשיך חייבים לעקור ואם ישתחרר הכאב בגלל שאין כתר זמני זאת הבעיה . שאלתי האם באמת יכול להיות שכתר זמני לחץ על החניכיים והשורש וזאת הבעיה , או מה המקרים יותר הגיונים שזה סדק במיוחד שבצילום לא רואים כלום?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חשד לסדק ד"ר אפי שרלין 07/10/2014 | 06:48עדן שלום, ממליץ שתבדקי על ידי מומחה לטיפולי שורש (תעודה של משרד הבריאות), ע''מ לשלול סדק. בדרך כלל הורדת כתר זמני הוא לא הפתרון המלא. הוא יכול לשחרר לחץ מהשן או לשפר דלקת חניכיים, אבל באם מדובר בסדק, יש צורך בבדיקה נקודתית ולפעמים בדיקה מעמיקה עם מיקרוסקופ לאחר הוצאת המבנה. בהצלחה, ד''ר שרלין
חשד לסדקעדן 08/10/2014 | 15:28אוקיי אז עשו לי בדיקה מעמיקה יותר ויותר בדיקות ונגיעות ואין כנראה סדק אלא משום מה הצטבר שם באיזור של השן הזאת ואחת לידה פלאק שעושה כאבים על החניכיים והאיסור האם באמת פלאק יכול לעשות כאבים? ואמר שאחרי שוב ניקוי ארגיש טוב ונוכל להמשיך לשלב המדידות . האם פלאק יכול לעשות כאבים כאלה חזקים?
סדק ועזרה (לת) שירה 07/10/2014 | 19:35רציתי לשאול האם המומחה לשורש יכול לגלות בוודאות האם יש סדק/שבר שעברה את כל הטיפולים , וגם אם משהו אחר והאם במקרה ולא עקריה אל שוב פעם חידוש טיפול שורש האם יש דבר כזה ? ואם כן האם כל הדברים של המבנה , הכתר הזמני והארכת כותרת צריך את כל זה יהיה לעשות מחדש אם יוחלט שזה לא סדק ולא עוקרים? ואם סדק האם המומחה יש לו כלים לראות בבטחון שזה זה למרות שהצילומים לא מראים דבר כולל צילום פנורמי?פתח בחלון חדש
שבר אדוה 26/09/2014 | 09:58יש לי הרגשה כאילו של שברים כאילו השן לא שלמה , בשן שעברה כבר את כל הטיפולים של מבנה , שורש , כתר זמני ואפילו ניתוח הארכת כותרת ופתאום יש גם כאבים שקצת עוזרים עם האנטביוטיקה והמשכחים וגם תחושה כאילו של שברים שהשן לא שלמה האם זו התחושה של שן שבורה/סדוקה שצריך לעקור ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שן סדוקה ד"ר נלי שטיינבוק 26/09/2014 | 12:30לאדווה שלום לא בהכרח מדובר בסדק על פי תיאור המקרה שלך .עליך להגיע לבדיקה מסודרת אצל מומחה לטיפולי שורש עם כל צילומי העבר של השן . שנה טובה ובהצלחה
תעלות/שורשים לילך 23/09/2014 | 22:49רציתי לשאול כמה תעלות /שורשים יש בשן מספר 45 כנראה אצטרך לעבור בה עקירה ומה תפקיד של שן זו ? והאם עקירה שלצשןמכזאת עם שברים בשורש היא קשה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כמות שורשים ד"ר נלי שטיינבוק 23/09/2014 | 22:59ללילך שלום. בשן 45 יש בד"כ שורש אחד ,אך במקרים נדירים יתכנו גם 2 או 3 שורשים. הרופא שיבצע את העקירה יעשה צילום מקדים של השן ויסביר לך את מצבה , את מהלך הטיפול ואת שצפוי אחכ בבית. בדכ אחרי עקירות יש נפיחות באיזור וניתן טיפול תומך של שטיפות וכדורים נגד כאבים. אנטיביוטיקה לפי החלטת הרופא. שתהיה לך שנה טובה
התייעצות שירה 18/09/2014 | 19:38שלום עשו לי חידוש טיפול שורש , מבנה , כתר זמני וניתוח הארכת כותרת. הייתי אצל שיננית לפני שבוע ובערך יומיים שלושה התחילו רגישות שהתגבר היום אתמול לכאבים נתנו לי אנטביוטיקה שאלתי היא יכול להיות אחרי כל המהלך הזה שבחידוש טיפול שורש לא ראו את כל הדלק ולא ניקו / או שפתאום יש סדק בשן האם יש מצבים שלא רואים גם שעשו את הטיפולים וגם בצילומים רק יודעים לפי הכאב ששום דבר אחר לא עוזר , כי אמרתי שהמשכחים לא עזרו לכן החליטו לתת אנטביוטיקה , בינתיים נאמר שינסו אבל שמעת מקרים שבחידוש טיפול לא מצאו / ראו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סדק אחרי חידוש טיפול שורש ד"ר אפי שרלין 18/09/2014 | 19:49שירה שלום, שאלתך לא מספיק ברורה, או שהכתב והפיסוק התבלבלו במעבר לאתר. בכל מקרה אם הבנתי נכון, יש לך כאבים אחרי כל הטיפולים שעברת. במקרה של אי אבחנה של סדק, לעיתים עוברים את כל הטיפולים ובסוף בעקבות סדק פעיל קורה מה שתארת. זהוי סדק תלוי באיזה שלב הוא ואיזה יכולות יש למטפל (נסיון, מיקרוקופ, ועוד'). סדק מתקדם, יש לו מחד סממנים די ברורים שמטפל בעל נסיון אמור לעלות אליהם (אם לא רופא כללי, אז לפחות מומחה לטיפולי שורש). סדק ראשוני, הוא לעיתים קשה לאבחנה, ורק בהמשך בעקבות האיטום של התעלות, המבנה, וכוחות הלעיסה הוא מתקדם. בהצלחה, ד''ר שרלין
התייעצותשירה 23/09/2014 | 17:40יש לי הרגשה כאילו של שברים כאילו השן לא שלמה , בשן שעברה כבר את כל הטיפולים של מבנה , שורש , כתר זמני ואפילו ניתוח הארכת כותרת ופתאום יש גם כאבים שקצת עוזרים עם האנטביוטיקה והמשכחים וגם תחושה כאילו של שברים שהשן לא שלמה האם זו התחושה של שן שבורה/סדוקה שצריך לעקור ?
שן נמקית מל 09/09/2014 | 15:40היי, המתנתי כנראה זמן רב עד לביצוע טיפול שורש, הצלחתי למשוך זמן כי הכאבים חלפו. בזמן טיפול השורש הרופא הסביר לי שהשן הפכה להיות נמקית. השאלה היא האם נכון לסיים במצב כזה את הטיפול שורש? ללא מתן תרופה לשן על מנת שתחלים? האם הנמק לא יצר דלקת או משהו שמצריך טיפול? האם עלי להניח שהטיפול הצליח ושהכל בסדר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שן נמקית ד"ר אפי שרלין 09/09/2014 | 16:03מל שלום, לאור ההמתנה הארוכה, מוך השן (מערכת הכוללת את העצב אך גם כלי דם ולימפה בתוך השן) עברה נמק. המשמעות היא שהשן כמיכל, יש לה רקמה שכבר לא חיה, וכנראה גם מלאה בחיידקים. טיפול שורש/סתימת שורש תפקידו לנקות את מערכת התעלות מרקמה נמקית ומחיידקים, ואח''כ לאטום את התעלות כדי שלא יתישבו שם חיידקים. האיטום הסופי הוא עם מבנה וכתר בד''כ, או עם סתימה קבועה במקרים מסויימים. ישנם שתי אסקולות: האחת, טיפול בפגישה אחת, והשנייה, טיפול בשתי פגישות (ביניהם השן מלאה בתרופה). ההחלמה היא בד''כ לא בשן (שכבר עברה נקוי), אלא ברקמות מסביב, כמו העצם, שבהם יכולה להתפתח דלקת. צורת הטיפול תלויה כל מקרה לגופו לפי הקליניקה, והסימפטומים. מעקב עם צילומים וביקורת, הם הדרך לוודא אם הטיפול הצליח. בהצלחה, ד''ר שרלין
המשךמל 10/09/2014 | 12:59ראשית, תודה על תשובתך. אני מבינה מדבריך שלמרות שהשן נמקית וייתכן כי קיימת פגיעה ברקמות מסביב או בעצם אין זה מחייב לתת תרופה וניתן לסיים את הטיפול בפגישה אחת? אם כך, איך האזור מסביב מתרפא ומתאושש? האם הוא יכול להשתקם לבד? שאלה נוספת, לפני הטיפול שורש כאשר לחצתי על האזור שמעל השן (מדובר בשן 24) לכיוון הלחי חשתי בכאבים. מה זה אומר? האם שורשי השן מגיעים עד לאמצע הלחי בצמוד לאף?
תשובת מומחה המשך לשן הנמקית ד"ר אפי שרלין 14/09/2014 | 13:27טיפול שורש הכולל נקוי וסתימת התעלה מסתכם בהורדה משמעותית של כמות החיידקים. המשמעות היא שמערכת החיסון של הגוף יכולה 'לנצח במלחמה', במילים אחרות ברגע שאין חיידקים או שכמותם קטנה מאוד, אין בטוי למחלה. אין תגובה דלקתית ולאט לאט הגוף משתקם ובונה מחדש את העצם מסביב לשן. "הדלקת" שהינה בד''כ (יש גם מקרים אחרים) גרנולומה או רקמה דלקתית סביב השן, נעלמת ומוחלפת בעצם חדשה. התהליך יכול לקחת שנים (יש עדויות עד 27 שנה בספרות של בניית עצם). לגבי שאלתיך השניה. השורשים יכולים להיות 20 ואף 30 מ''מ אורך. במילים אחרות הדלקת שמיקומה מקביל לסב חוד השן, יכולה בהחלט להקביל לאמצע או שליש תחתון של הלחי (קרוב לעצם הזיגומה = הבליטה הגרמית בלחיים). כשיש דלקת האזור רגיש, וזו אחת הדרכים לאבחן דלקת בשן. בהצלחה, ד''ר שרלין
שימור שן 17 לאחר טיפול שורש פרידה 18/08/2014 | 00:18שלום רב עשו לי טיפול שורש בשן 17 . 2 תעלות הצליח הטיפול בתעלה שלישית נאמר לי שאין אפשרות להצילה כי היא רקובה לחלוטין. הוצא לי לעקור את השן כולה,ולעשות אח"כ שתל ,דבר שאינני מעונינת בו בכלל.. או לעקור את החלק הנגוע ולעשות כתר ומבנה דבר שאני דוקא שוקלת ללכת עליו. אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת...פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שימור שן 17 ד"ר אפי שרלין 09/09/2014 | 18:52פרידה שלום, במקרה של עששת בשורש, לעיתים לא ניתן להציל את השורש. במקרה כזה יש שתי אפשרויות: 1. עקירה ושתל, 2. הוצאת השורש הנגוע ושיקום השן שנשארה עם שתי השורשים האחרים. מאמר של Christensen 2009 מציג 68% הצלחה בעקירת השורש מול 89% בביצוע שתל. ללמד, ששתל הוא בד''כ יותר יעול לטווח ארוך. יש מקרים, במיוחד אצל חולים סיסטמיים, שעושים הכל כדי לשמר את השן ולהימנע משתל, ובמקרים כאלו הוצאת השורש עדיפה על מנת לשמר את השן. אני ממליץ להתיעץ עם מומחה חניכיים ע''מ שיעריך באם במקרה הנ''ל אפשר יהיה לתחזק את השן אחרי הוצאת השורש. לכל אפשרות יש את היתרונות והחסרונות שלה. בהצלחה, ד''ר שרלין
האם לבצע טיפול שורש? מאי 17/08/2014 | 14:24היי, לפני חודשיים וחצי חשתי בחור (ללא כאבים) בשן 24 וניגשתי לרופא שיניים. לאחר בדיקת הצילום הוא אמר כי עלי לעבור טיפול שורש. מאחר ובעבר אף פעם לא עברתי טיפול כזה ונרתעתי, הלכתי לשמיעת חחות דעת נוספת. הרופאה הנוספת אמר שמדובר במקרה גבולי בין סתימה לטיפול שורש, היא ביצעה כיפוי מוך וסתימה רגילה. בשבועיים הראשוניים הייתה רגישות גבוהה לחום וקור אך הבנתי שזה טבעי. לפני חודש היו לי כאבים בעת לעיסה, בעת הקשה על השן, לשן היה מין "דופק" כזה. חזרתי לרופאה והיא אמרה שכנראה עלי לבצע טיפול שורש והמליצה לעשותו אצל מומחה. מלבד 3 ימים של הכאבים שהיו, אין רגישות וכאבים נוספים. מתנהלת כרגיל. רק בהקשה על השן יש טיפה כאב. התור שלי למומחה הוא רק בעוד שבועיים ושאלתי היא האם אכן יש צורך בטיפול?? ייתכן כי ככל שהזמן עובר השן בתהליך הבראה? מתי יהיה אפשר לדעת מה מצבה על פי צילום? מצטערת על האורך.... פשוט יודעת שאחרי ביצוע הטיפול אין דרך חזרה ושחשוב לנסות לשמור על השן חיה כמה שיותר זמן! תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול שורש ד"ר טל יוספסון קורן 17/08/2014 | 14:43מה שאת מתארת מתאים לדלקת בלתי הפיכה בעצב, במצב הזה בעצב יכול או להמשיך להיות דלקתי לעוד תקופה מסויימת ,ייתכן מלווה בכאבים וייתכן אף בלי..ובשלב מסויים בעצב יעבור נמק . במצב כזה חיידקים יכנסו אל השן ויגרמו לזיהום השן ואף יכולים לגרום לדלקת מעבר לשורש בעצם הלסת. אין מנוס מביצוע טיפול שורש במצב הזה . יש עדיפות לעשות זאת כמה שיותר מהר ,כל עוד עוד נמק והאזור הוא עדיין ללא חיידקים.. סיכויי ההצלחה גבוהים יותר במצב כזה לעומת טיפול שורש בשן מזוהמת עם דלקת בעצם. בהצלחה
שיוף שן בריאה א 12/08/2014 | 17:37הי, כתר בתוחנת אחורית עליונה נשבר. בהמלצת הרופא, יוחלף בכתר חרסינה בלבד, מפאת חוסר מקום וצפיפות השיניים. בכוונתו לשייף את התוחנת התחתונה שנוגעת בכתר כדי להאריך את השן/כתר. האם מקובל לשייף שן בריאה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שיוף שן בריאה ד"ר אפי שרלין 12/08/2014 | 18:46א שלום, לעיתים נוצר "איבוד גובה סיגרי" כלומר הקטנת המרחק בין הלסתות, קרי חוסר מקום ומכאן קושי לשחזר את הכותרת של השן. במקרה כזה לעיתים נאלצים לבצע טיפול בשן הנגדית. המשמעות היא הסרת אמייל ודנטין ועל ידי כך סיכון בעלייה ברגישות בשן. במקרים כאלו לפעמים אין ברירה אלה לבצע טיפול שורש מסיבות שיקומיות. אני ממליץ על יעוץ עם הרופא המשקם. ניתן לעשות זאת בשלבים וכך לפעמים ניתן לחסוך את טיפול השורש. בברכה, ד''ר שרלין
פגיעה בעצב בעקבות טיפול שורש נופר 04/08/2014 | 15:54שלום, ביום שלישי 29.7 עשו לי טיפול שורש בשן 47, לאחר כיומיים , כלומר מיום חמישי התחלתי לסבול מכאבים עזים וביום שישי החלה תחושת נימול בשפה התחתונה בצד הטיפול . פניתי בשבת בצהריים לרופא שיניים פרטי אשר עשה צילום וראה שהחומר ששמים לפני איטום השן (עשוי מסידן למיטב הבנתי) יושב על העצב ומכאן הכאב . הוא אמר שזה צריך להתמוסס ויש להמתין, ביום שני חזרתי לרופא ומנהל המרפאה הפנה אותי למחלקת פה ולסת בביה״ח, שם עשו לי סיטי ואכן אושר שתחושת הנימול זה מהחומר היושב על העצב , נאמר לי שלא ניתן לשאוב את זה ונתנו לי סטרואידים, אמרו לי שתהליך הריפוי עשוי לקחת חודשים אם בכלל... אני מאוד לחוצה ומפחדת שהתחושה הזו תישאר , האם לדעתך יש משהו אחר שניתן לעשות? לחומר לדעתי קוראים vh26, האם הוא באמת יתמוסס ? האם יש משהו אחר שניתן לעשות? האם הטעות הזו נפוצה ? אודה להתייחסות.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פגיעה בעצב inferior mandibular nerve ד"ר אפי שרלין 05/08/2014 | 09:28אנני מכיר את פרטי המקרה האנטומיים, אך ככלל, קיימת שונות בין מטופלים. ישנם מקרים בהן שינים טוחנות אחוריות, קרי שן 47 קרובות לתעלה שבה עובר העצב של הלסת התחתונה. במיוחד שיניים 47 48 בקצוות השורשים. מקרים כאלו קורים, הם יותר נפוצים בעקירת שיניים, ופחות בטיפולי שורש. הדרך להקטין את הסיכון היא לטפל אצל מומחים במקרים כאלו שיש להם יותר נסיון וידע ויכולים לנסות להקטין את הסיכון אם כי לא לגמרי. הטיפול שקבלת במיוחד בביה''ח, הוא טיפול נכון. בוצע CT לאיבחון נוסף, וכן טופלת בסטרואידים. מה שנשאר לעשות זה מעקב. בד''כ ב 80% מהמקרים הנימול עובר תוך 3 חודשים. בהצלחה. ד''ר שרלין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד