פורום טיפול שורש - עמוד 78
גולשים יקרים, מענה לשלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
טיפול מניעתי להתפתחות עששת שרית 13/03/2012 | 19:23דר. שטיינבוק שלום, לפני כחודשיים שאלתי אותך לגבי טיפול שורש שעברתי בשן בינה כתוצאה מהתפתחות עששת מתחת לסתימה בשן הבינה. שאלתי נוגעת לטיפול מניעתי - כמה פעמים את ממליצה לצחצח שיניים ביום - האם לאחר כל ארוחה? ומה אני יכולה לעשות כדי למנוע התפתחות עששת מתחת לסתימה? האם מי פה יכולים לעזור? תודה רבה על עזרתך.פתח בחלון חדש
טיפול מניעתידר שטיינבוק נלי 13/03/2012 | 23:22לשרית שלום צחצןח במשחה ושימוש בשטיפה עם פלואור יעזרו. צחצוח לפחות פעמיים ביום וכל המרבה הרי זה משובח
הלבנת שיניים dani 15/06/2012 | 09:36דר' נלי שלום, הייתי לא ממזמן בכללית סמייל על מנת להלבין את השיניים. התברר שהם עושים הלבנה ביתית ועלותה כאלף ש"ח. עקב כך, ברצוני לשאול אותך כמה שאלות: א) האם החומר איתו אני אמור להלבין את השיניים מזיק לבריאות כאשר הוא חודר לתוך הגוף עם הרוק? ב) איזו שיטה מכל השיטות את ממליצה להלבנת השיניים או שזה תלוי באינדיבידואל? ג) הסכום שהוצא לי בכללית(אלף ש"ח) סביר להלבנה ביתית כזו? תודה מראש, דני.פתח בחלון חדש
הלבנת שינייםדר' שטיינבוק 15/06/2012 | 16:48לדני שלום. אני מניחה שהציעו לך הלבנה עם סדים אישיים, כאשר אתה מקבל חומר להניח בתוכם בבית, כל יום למספר שעות. זאת שיטה מצויינת ולא מסוכנת, כאשר משתמשים בחומר לפי ההוראות במדוייק. כמובן שלפני זה צריך לבדוק קלינית שאין מניעה לביצוע ההלבנה, כגון צוארי שיניים חשופים, שאז תתפתח רגישות רבה לקור, מצבים רפואיים מסויימים והיריעה קצרה מלפרט הכל. הרופא שבודק אותך לאחר שלקח אנמנזה מלאה צריך להמליץ לך על השיטה המתאימה לך ביותר
הלבנת שינייםdani 16/06/2012 | 20:44דר נלי, אנא הסבירי לי מה הסכנה מהחומר אתו אני אמור להלבין את השיניים כאשר החומר נכנס לגוף עם הרוק. יכול להיות שאני מתבלבל, אבל קראתי פה בפורום שהנושא לא נבדק לעומק. אני מקווה שהמקרה שונה מזה שהיה עם הסתימות כספיות והשפעותיהם על בריאות האדם. תודה, דני
הלבנת שינייםדר' שטיינבוק נלי 16/06/2012 | 23:40לדני שלום. אין שום קשר בין השפעת הכספית בסתימות המתכתיות לבין חומר ההלבנה. אין אפשרות להתיחס בפורום לכל מגוון החומרים הקיימים. אליך להפנות את השאלה לרופא המטפל שיסביר לך ספציפית לגבי החומר שבו הוא מתכוון להשתמש במקרה שלך.
הלבנת שיניים 02/08/2012 | 16:05קראתי כאן : http://www.smilecare.co.il/index.php?dir=site&page=content&cs=3011 שישנם 2 אופציות להלבנת שיניים . הלבנת שיניים במרפאה או הלבנת שיניים בבית , מה נחשב ליותר יעיל ??פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הלבנת שיניים דר' נלי שטיינבוק 02/08/2012 | 16:552 השיטות טובות ומקובלות. אם אין לחץ זמן, כגון חתונה בעוד יומיים, עדיף לבצע את הלבנת השיניים בעזרת סדים בבית. כך שהשליטה על שינוי הצבע טובה יותר, וגם במידה ויש תופעות לואי הן פחות חמורות.
הלבת שיניים- חומר חדש? 26/07/2012 | 11:27שלום, במקרה נתקלתי באתר של ד"ר מסקונה על הלבנת שיניים. http://www.moscona.co.il/%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%AA_%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D אני מחפש שיטות שונות להלבין אותם עכשיו לפי האתר שלו יש שיטה מסויימת או חדשה להלבין את השיניים. מישהו ניסה שיטה זו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הלבנת שיניים דר' נלי שטיינבוק 27/07/2012 | 16:45קיימות שיטות רבות להלבנת שיניים חלקן טובות ובטוחות וחלקן פחות. באופן כללי אוכל להמליץ על הלבנה בעזרת סדים ביתיים, כשיטה המתאימה ביותר לרוב המקרים. כאשר החומר הפעיל הוא קרבמיל-פראוקסיד.חובה לבצע את ההלבנה אצל רופא שיניים בעל רישיון -מדובר בטיפול רפואי ולא בהליך קוסמטי.
הרדמה בחידוש טיפולי שורש 23/07/2012 | 21:24שלום, עליי לבצע חידוש טיפולי שורש ב-6 שיניים.כולם טיפולים ישנים (בני 10 - 4 שנים)ללא בעיות או כאבים. הסיבה לחידוש היא טיפול מקיף וכתרים לכל השיניים האומורות. אבצע את החידושים אצל מומחה לטיפולי שורש. השאלה היא האם יש צורך בהרדמות בטיפולים לחידוש טיפולי השורש??? יש לי בעיה עם הרדמות ומהנסיון העשיר שלי אני יודעת שהשיניים הללו כבר מתות. המומחה אמר לי "אני תמיד עושה הרדמות". לא מובן לי למה???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרדמה בביצוע טיפול שורש חוזר דר' נלי שטיינבוק 24/07/2012 | 00:22בדרך כלל אין צורך לבצע הרדמה במהלך ביצוע טיפול שורש חוזר, כי העצבים כבר הוצעו מהשן במהלך טיפול השורש הראשון. אני תמהה במקצת על התשובה שקבלת ומציאה לך לשוחח על כך שוב עם רופאך.
טיפול שורש 22/07/2012 | 08:21אני צריך לעבור טיפול שורש בשן 37 ואני חושש. שמעתי שהרדמת שן אחורית בלסת התחתונה הינה בעייתית לפעמים. זכור לי בעבר שהיו לי כאבים עזים במהלך טיפול שורש למרות הזריקות. מהו הפיתרון אם הזריקות לא יעזרו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרדמה בלסת תחתונה דר' נלי שטיינבוק 22/07/2012 | 23:07שלום לך. במצב רגיל הזריקות משפיעות מצויין ולא חשים שום כאב במהלך ביצוע טיפול שורש. אם בשן יש כבר דלקת חריפה, טכניקת ההרדמה הרגילה יכולה לא להספיק ובידי כל רופא שיניים מיומן מצוי הידע ,על טכניקות ההרדמה הנוספות הנדרשות במקרים אלו. בהצלחה בטיפול וככל שתקדים לבצעו, כך הסיכוי שהרדמה רגילה תספיק, גבוהה יותר.
סתימה עמוקה יואב 27/06/2012 | 11:27שלום, מדובר בשן תוחנת אחורית עליונה. לפני כשנה הייתה שם רגישות למאכלים מתוקים ולאחר ביקור את הרופא התברר שיש חור ונעשתה סתימה. הסתיים ללא כאבים. לפני כחודש וחצי התחילה רגישות לקור בשן. הלכתי לביקור אצל הרופא אשר אמר שיש בעיה עם הסתימה והוא פתח וסגר אותה מחדש. הסתיים ללא כאבים. שבועיים לאחר הסתימה הופיעה רגישות לקור שהלכה והתגברה. השבוע הלכתי שוב לרופא. הוא ביצע מבחן עם האויר (קור) וזה כאב מאוד. הוא פתח שוב את הסתימה וסגר שוב והפעם אמר שהיא עמוקה מאוד מאוד (מגיע ממש עם המוך). מאז הסתימה (עברו 3 ימים) יש לי כאבים. הם נסבלים בטיפול ע"י אדוויל אבל הם לא נרגעים - להיפך נדמה שהם מחמירים ככל שהזמן עובר. כמה זמן לחכות לפני שאטריד שוב את הרופא? האם בהכרח צריך יהיה לעשות טיפול שורש או שכאבים אלה הם הגיוניים? מאיזה שלב הכאבים הופכים לכאה שמצריכים טיפול שורש? תודה, יואבפתח בחלון חדש
סתימה עמוקהדר' שטיינבוק נלי 27/06/2012 | 21:16ליואב שלום. עליך לגשת לרופא בהקדם האפשרי ומירב הסיכויים הם שהשן זקוקה לטיפול שורש.
טיפול שיניים בבוליביה דנה 30/05/2012 | 06:26שלום אני נמצאת כרגע בטיול בבוליביה- אתמול התחילו כאבים חזקים בשן קדמית (שלפני כ10 שנים עברה סתימה) והלכתי לרופא שיניים שהמליצו לי עליו מטיילים ישראלים קודמים שטופלו אצלו- הוא זיהה בשתי השיניים הקדמיות 2 חורים ובהמשך הטיפול חור נוספ (כל זה ללא צילום) הוא הסביר שהוא מעדיפ להציל את השן ולא לעשות טיפול שורש ועשה 3 סתימות (אחת ממש בחזית השן) שנראות מצויין- היום בבוקר הכאבים לא פסקו בכלל ואיזור החניכיים והלחי התחילו להתנפח קצת- הלכנו אליו שוב והוא הסביר שצריך להוציא את קצות העצבים מהתעלות ועשה זאת על ידי מין בורג קטנטן שהוא מבריג לתוך השן ואז מוציא אותו עם חתיכות העצב מספר פעמים (די דומה לפתיחת בקבוק יין) ולבסופ הזריק לתוך השן מין חומר שקופ- הוא אמר לקחת אנטיביוטיקה 3 פעמים ביום למשך שבוע- הראתי לו את האנטיביוטיקה שהבאתי מהארץ (מוקסיוויט פורטה 500 מג) והוא אמר שזה בסדר- מחר אני אמורה להגיע אליו לשלב השני של הטיפול שאמור להיות המשך של מה שהוא עשה היום- כרגע הכאבים פסקו אבל איזור הלחי ממשיך להתנפח- בגלל שהתקשורת ביני לבין הרופא קצת בעייתית (הוא מדבר רק ספרדית ואני מבינה רק חלקית) רציתי לדעת קודם כל מה זה הטיפול שהוא ביצע (עם הבורג)? טיפול שורש?; האם זה נכון ונורמלי? ומה לגבי הנפיחות? זה נורמלי? אמור לעבור בקרוב? אני קצת בלחץ בעיקר מפני שאני בארץ זרה ולא כל כך מפותחת- אשמח לתשובה בהקדם- תודה רבה- דנהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ט"ש בבוליביה דר' נלי שטיינבוק 30/05/2012 | 20:08לדנה שלום מה שנראה לי שהרופא עשה זה להוציא את העצב מתוך תעלת השורש, זהו שלב ראשון בביצוע ט"ש ומקובל לשים בהמשך גם איזשהו חומר חבישה בתעלה- המקובלים בארץ: ledermix או קלציום הידרוקסיד. אם את צפויה לחזור תוך חודש-חודשיים, אפשר להסתפק בחבישה ומעליה סתימה זמנית ולסיים את הטיפול בארץ.הנפיחות נובעת מזיהום שכבר יצא מגבולות השן והגיע לרקמות מסביב. ברוב המקרים כמה ימים של אנטיביוטיקה פותרים את הבעיה. לפעמים נדרשת אנטיביוטיקה חזקה יותר- כגון אוגמנטין ובמקרים נדירים גם ניקוז כירורגי. על סמך הנתונים שמסרת, הייתי ממליצה לחזור אליו שינקה היטב את תעלת השורש וישים בפנים חומר חבישה. עדיף שלא לבצע ט"ש עד תומו ללא שימוש בצילומי רנטגן ואמצעים נוספים שלא בטוח שיש לו. עליו גם לוודא, בעזרת בדיקת קור, שאין עוד שינים סמוכות שדורשות ביצוע טיפול שורש. מקווה שעזרתי ואם תרצי לדבר איתי, את מוזמנת להתקשר מחר משמונה וחצי בבוקר למרפאה או תיצרי קשר בסקייפ אפילו היום: כתובת סקייפ- yernel תהני מהמשך הטיול
טיפול שורש בשן בינה או עקירה שני 21/05/2012 | 21:26שלום רב בשן 28 בוצעה בעבר סתימה גדולה. ובעקבות כאבים שחשתי לאחרונה בשן ניסה הרופא לבצע סתימה חוזרת אך גילה שהדבר לא ניתן מאחר והזיהום הגיע לשורש.. לדבריו אין מנוס מעקירת שן מאחר וחלק גדול מהשן בצד נרקב כך שגם מבנה לא יצליח לאטום השן ולמנוע זיהום בהמשך. התייעצתי עם רופא שורש מומחה ולדבריו בגלל הגישה אינו בטוח שיוכל להגיע לתוצאה מושלמת. אך אם ניתן לשקם השן שווה לנסות לשמור על השן ולבצע טיפול שורש. התייעצתי עם רופא משקם נוסף הטוען שהוא מוכן לעשות מבנה אך אינו בטוח שהשן תחזיק מעמד לשנים רבות. אני מאוד חוששת מעקירה ומוכנה לקחת הסיכון. מה הם סיכויי ההצלחה לשמירת שן זו לאחר טיפול שורש? ומהם הסיכונים במידה וטיפול השורש לא יצליח/שיקום לא יצליח? ומה לדעתך כדאי לעשות במצב זה? אציין שקיימת שינה בינה תחתונה בצד שמאל.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול שורש שן בינה דר' נלי שטיינבוק 21/05/2012 | 23:24לשני שלום, כיון שלא בדקתי אותך אוכל לתת תשובה כללית בלבד. בד"כ כאשר השן תפקודית וביחוד כשקיימת שן תחתונה תיפקודית כדאי לנסות ולשמר את השן. לבצע טיפול שורש ועליו שחזור קבוע. שרידות השן בפה לאחר מכן תקבע בין היתר לפי היכולת שלך להקפיד ולצחצח את האיזור בצורה טובה.
טיפול שורש בשן בינה שרית 24/12/2011 | 23:32דר' שטיינבוק שלום, מזה כשבוע ימים סבלתי מכאבים עזים בחניכיים ובלסת התחתונה הימנית. בתחילה רופא השיניים שלי לא הצליח לאבחן את הבעיה כי צילומי השיניים יצאו תקינים למרות שהחשד נפל על שן הבינה התחתונה. לאחר מספר ימים הכאבים בחניכיים פחתו והתרכזו בשן הבינה בלבד.ביום חמישי הרופא פתח את הסתימה שהיתה בשן הבינה וגילה מצב אותו הגדיר כנמק. הוא ביצע טיפול ראשוני בלבד ושם סתימה זמנית ושלח אותי לביתי עם הנחיות לטיפול אנטיביוטי. באותו ערב חזרו שוב כאבים אך לא באותה עוצמה. בשישי שבת היתה הפוגה בכאבים ולכן לא לקחתי את האנטיביוטיקה אבל בערב שבת שוב חזרו הכאבים. שאלותיי - הרופא טוען שאין דלקת ושהכאבים נובעים מגזים שנגרמים בגלל התפרקות הסתימה והנמק. 1. ממה הכאבים האלה נובעים כי הם הולכים וחוזריםהוכיצד ניתן להיפטר מהם? 2. לסתימה הזמנית יש טעם מאד מר כשבולעים - האם יש בה סיכון בריאותי כלשהו? 3. האם ניתן לבצע טיפול שורש במצב שיש כאבים מנמק בשן? 4. הרופא ממליץ על עקירה אך אני מתנגדת - האם טיפול שורש בשן בינה הוא מסובך ומורכב כפי שהוא טוען? 5. מהי המלצתך לאור נתונים אלה? תודה רבה על עזרתך.פתח בחלון חדש
טיפול שורש בשן בינהדר שטיינבוק נלי 25/12/2011 | 07:58לשרית שלום נתחיל מהסוף- את צודקת, ניתן וכדאי להציל את השן ולשם כך יש להשלים את טיפול השורש. טיפול שורש בשן בינה הוא טיפול מורכב ולכן מבוצע ע"י מומחה לטיפולי שורש ולא ע"י רופא שיניים כללי. ולשאר שאלותיך: אין נזק בטעם של הסתימה- היא מכילה ציפורן וזה מקור הטעם והוא נעלם עם הזמן. את האנטיביוטיקה צריך לקחת ברצף ואת כל הכמות ובזה שהפסקת ברגע שהכאב חלף ,איפשרת לחיידקים שנשארו להתרבות שוב והכאב חזר. עליך לקבוע תור בהקדם לט"ש בשן ובמהלכו יסולקו כל החיידקים ותוצרי הנמק וגם נושא הכאב יפתר. בהצלחה וחג חנוכה שמח
הבהרה בנוגע לאנטיביוטיקהשרית 25/12/2011 | 13:01דר' שטיינבוק שלום, בהמשך לתשובתך ברצוני להבהיר כי המלצת הרופא שלי היתה לקחת אנטיביוטיקה רק אם כואב. מאחר ושישי שבת לא כאב לא לקחתי כלל אנטיביוטיקה ולכן לא היתה שום הפסקה בטיפול האנטיביוטי. כשהכאבים חזרו בשבת בערב לקחתי משכך כאבים בלבד. היום בבוקר דיברתי עם הרופא והוא אמר לא להתחיל לקחת אנטיביוטיקה בגלל שמדובר במצב של כאבים שהולכים וחוזרים ולא מדובר בכאבים מאד עזים. ברור לי שאם הייתי מתחילה לקחת את האנטיביוטיקה לא הייתי יוזמת הפסקה בעצמי אלא רק לאחר הנחיה של הרופא המטפל. בנוגע לטיפול השורש - לא ענית לי האם ניתן לבצע טיפול שורש במצב שיש זיהום או דלקת כתוצאה מהנמק או שיש להמתין עד יעבור הכאב? הרופא אמר לי הבוקר שהוא בעצם לא ניקה את השורש והנמק והזיהום עדין נמצאים שם. אז מהי ההמלצה לעשות במקרה כזה? האם תוכלי להסביר מהם שלבי טיפול השורש וכיצד ומתי נפטרים מהכאב? האם צריך לחטא קודם את המקום וכך יעלמו הכאבים?תודה רבה על עזרתך
שאלה בנוגע לנמק ולזיהוםשרית 25/12/2011 | 14:15בקשה נוספת- אשמח אם תוכלי להסביר מדוע הכאבים הולכים וחוזרים במיוחד בשעות הערב? ועל מה זה מעיד? מהו נמק? והאם יש אפשרות להתפשטות הזיהום?תודה רבה.
בתשובה לשאלתךדר שטיינבוק נלי 25/12/2011 | 22:19לשרית שלום,את צריכה לבצע בהקדם טיפול שורש ובמהלכו גם יסלקו את הנמק והזיהום מהתעלות. אין מניעה מלבצע את הטיפול כבר עכשיו. הסבר מפורט עם תמונות על מהות הטיפול תוכלי לקבל באתר שלי .
סתימה שמונעת שבירת השןשרית 26/12/2011 | 23:17דר' שטיינבוק שלום, קראתי את המידע באתר שלך ויש לי שאלה - קראתי שיש אפשרות לסתום את השן שעוברת טיפול שורש בסתימה מיוחדת שמונעת מהשן להישבר בעתיד. האם תוכלי לומר לי כיצד נקראת הסתימה הזו? כמו כן קראתי שאת עושה טיפולי רווסקולריזציה לשיניים ומחזירה חיות גם לשיניים שאיבדו מחיותן. מהו הטיפול הזה והאם זה משהו שיכול גם להועיל במקרה שלי? תודה.
רווסקולריזציה27/12/2011 | 23:48לשרית שלום, טיפול זה של החזרת החיות לשן, מתאים למקרים של שיניים צעירות. כך שלא מתאים למקרה שלך. לך מתאים הטיפול שורש הקונבנציונלי. הרופא שיניים המטפל יתאים לך את הסתימה או הכתר, הכל לפי המקרה
רווסקולריזציהדר שטיינבוק 27/12/2011 | 23:50לשרית שלום, טיפול זה של החזרת החיות לשן, מתאים למקרים של שיניים צעירות. כך שלא מתאים למקרה שלך. לך מתאים הטיפול שורש הקונבנציונלי. הרופא שיניים המטפל יתאים לך את הסתימה או הכתר, הכל לפי המקרה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד