פורום בוטוקס ומילוי קמטים
ד"ר מוני פרידמן ד"ר מוני פרידמן, מומחה לכירורגיה, בעשור האחרון ד"ר פרידמן מעודד את החזון שלו, ומחזיק בקליניקת בוטיק פרטית בתחום הרפואה האסתטית בברודצקי 43 רמת אביב, תל אביב. בעברו, ד"ר מוני פרידמן שימש ככירורג בכיר במחלקת כירורגיה א', בית חולים אסף הרופא, מכבי שרותי בריאות ואסותא. בשירותו הצבאי, שירת כרב סרן בחייל הרפואה ועדיין מתנדב בוועדות רפואיות של יחידות שדה. במרפאה של דוקטור מוני פרידמן ניתן למצוא טיפולים אסתטיים - טיפולי הזרקות, בוטוקס, הסרת נגעים בלייזר וכמובן דגל המרפאה – מכשור ייחודי ובלעדי לטיפולים אסתטיים ברמה המתקדמת והגבוהה בעולם. ד"ר פרידמן להשתמש ולהביא למרפאתו אך ורק ציוד משוכלל וייחודי מהטובים ביותר בעולם, אשר קיבל את כל האישורים הרפואיים הנדרשים ועשוי מהחומרים האיכותיים ביותר. ביחד עם הניסיון הרב והבקיאות המקצועית, התוצאה היא טיפולים בטוחים לחלוטין עם דגש על המראה הטבעי והתוצאות האולטימטיביות. דגש נוסף הוא יושרה: ד"ר מוני פרידמן מספק לכל המטופלות והמטופלים חוות דעת אובייקטיבית לגבי הצורך בטיפול והכדאיות שלו, ומציע רק הליכים שהוא בטוח שיספקו את הפתרון האופטימלי.
המסת חומצה בשפתיים מיכל 09/02/2026 | 23:30מוסיפה פרטים- אתמול הזרקתי חומצה לשפה העליונה, 0.3, אבל נלחצתי מהתוצאה והרופא המקסים שלי המיס הכל במקום. הייתה כמובן נפיחות, קצת כאבים. שאלותי הן- אני מרגישה שהשפה העליונה מצטמקת ומצטמקת, האם יתכן שהחומר הממס פוגע גם בחומצה הטבעית וגרמתי נזק קבוע? קראתי את*כל* התשובות שלך בפורום בנושא ולעיתים כתבת כי אין להתייחס לזה בקלות ראש ושהדעות חלוקות לגבי פגיעה החומצה הטבעית אז אני חוששת ממה שמצפה לי בהמשך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המסת חומצה בשפתיים ד"ר מוני פרידמן 10/02/2026 | 08:23החומר מפרק גם מעט מהחומצה הטבעית של הגוף באזור, אבל זה זמני והעור מייצר אותה מחדש תוך זמן קצר. צריך מינון מינימלי אפקטיבי הזרקה ממוקדת ולא “שטיפה” זהירות באזורים דקים: כגון שקעי עיניים ושפתיים. תזכרי שהתוצאה המיידית בולטת יותר מהתוצאה הסופית בשפתיים הזרקה לשפתיים במינון עדין חשובה לנראות הכללית . אבל צריך הכנה נפשית ולא לפחד מתגובות הסובבים.הוסף תגובה
תגובהמיכל 10/02/2026 | 18:06המשפט האחרון שלך פוגע בול!!!!! אז אתה אומר שאין לי מה לחשוש מתוצאת ההמסה, נכון? לא יהיה נזק קבוע לרקמה הטבעית? אתה יודע אולי תוך כמה זמן השפתיים חוזרות ומתאוששות?הוסף תגובה
תשובת מומחה המסת חומצה בשפתיים ד"ר מוני פרידמן 10/02/2026 | 22:42לא,לא ולא יודע כמה זמן. בכל מקרה לשפתיים יש חשיבות . שפתים דקות מדי או מלאות מדי משפיעות על הנראות. יש אפקט פסיכולוגי וכרגע את משווה אותם לשפתיים שהיו לאחר הזרקת החומצה ולאחר ההמסה עם הנפיחות התגובתית ולכן הן נראות לך יותר דקות .הוסף תגובה
המסת חומצה בשפתיים מיכל 09/02/2026 | 23:05לפני מספר ימים עשיתי חומצה בשפתיים ובאותו רגע נבהלתי מהתוצאה (בסהכ הוזרק 0.3 אבל נבהלתי) ועשינו המסה מיד. האם החומר הממס יפגע לי בחומצה הטבעית של השפתיים? מה ההשלכות של המסת שפתיים (במקרה שלי המסה מיידית)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המסת חומצה בשפתיים ד"ר מוני פרידמן 10/02/2026 | 08:28תשובה בהמשךהוסף תגובה
כאבים לאחר הזרקת חומצה בלחיים בן 35 26/01/2026 | 23:03לאחר הזרקת חומצה בלחיים יש קושי וכאב שמנסה לחייך האם זה תקין? מדובר בחומצה של Revanesse מסוג Sclupt, מזרק אחד לכל צד.. האם הסיבה היא שמדובר בחומצה סמיכה מאוד ושאולי פחות מתאימה לאיזור ? בנוסף נשאר קצת חומר במזרק והרופא הציע שאפשר למלא את קמטי הנוזיבאל והסכמתי. אבל בדיעבד אני מבין שסוג החומצה הזו לא מתאימה לאיזור הקמטים. האם זה תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים לאחר הזרקת חומצה בלחיים ד"ר מוני פרידמן 27/01/2026 | 08:36ההזרקה בלחיים יחסית עמוקה והחומר נוקשה יחסית. החומר מצוין ומתאים ללחיים. החומר מתאים להזרקה נזולביאלית עמוקה באזור שצמוד לאף. ניתן לעשות עיסויים מקומיים. הכאב אמור לחלוף תוך מספר ימים.הוסף תגובה
המסת שומן בבטן לאחר חומצה בפנים יפית 22/01/2026 | 22:59שלום האם מותר לעבור טיפול המסת שומן עם גלי רדיו בבטן שלושה ימים אחרי הזרקת חומצה לפנים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המסת שומן בבטן לאחר חומצה בפנים ד"ר מוני פרידמן 23/01/2026 | 08:56את יכולה באותו היום אפילו. ההשפעה של הגלי רדיו היא מקומית בלבדהוסף תגובה
המלצה על טיפול בעקבות ירידה במשקל סתיו 14/01/2026 | 14:17היי, אני בת 38 ירדתי 18 קילו ומתכננת לרדת עוד 15 מרגישה נפילה קלה בצידי האף והפה. יש לציין שגם לפני הירידה ראיתי את הנפילה לא בטוחה שיש החמרה. מה הטיפול המומלץ במקרה כזה האם סקולפטרה סקין בוסטר או הזרקה ממש. פוחדת ממש ממראה לא טבעי אבל גם ממש רוצה לטפל בנפילה הקלה ולמצק לפני שיהיה ניכר בבירורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המלצה על טיפול בעקבות ירידה במשקל ד"ר מוני פרידמן 14/01/2026 | 15:50אני מאוד מאמין בהזרקות של חומצה למילו קמטי המריונטה באזור הסנטר בשלב ההתחלתי. יתכן וצריך להזריק ולקו הלסת וגם ללחי כדי למתוח את העור . מהניסיון שלי סקולפטרה וסקין בוסטר ישפרו את מרקם העור אבל לא ימתחו או ימלאו ממש את העור באזור הזה. ממליץ שתפניי ליעוץ מקצועי.הוסף תגובה
קו לסת אור 06/01/2026 | 00:23אם אני עושה קו לסת ועוד כמה חודשים נקלטת להריון התוצאה יכולה להשתנות או לרדתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קו לסת ד"ר מוני פרידמן 06/01/2026 | 07:49בהחלט יתכנו שינויים. בהריון הפנים מתעגלות ויש שיפור באיכות העור בעקבות הבצקות.. עדיין לקו לסת תהיה השפעה על המראה. לא יורד בעקבות ההיריון.הוסף תגובה
חומצה בשפתיים רותי 05/01/2026 | 18:12הי לחיצה עם האצבעות(סוג של השטחה מהקופידון החוצה) כמה פעמים יכולה לגרום לשינוי במנח החומצה שנעשתה לפני שלושה חודשים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חומצה בשפתיים ד"ר מוני פרידמן 05/01/2026 | 21:39אחרי 3 חודשים החומצה נספגת בהדרגה ולכן בשילוב עם לחיצות חזקות יתכן שינוי מסויים.הוסף תגובה
נפיחות באיזור ההזרקה רונית 04/12/2025 | 15:58לאחר הזרקת חומצה היאלרונית יש נפיחות, והמזריק אבחן שזו בצקת. כמה זמן יכולה להימשך הבצקת ? האם ימים או גם שבועות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נפיחות באיזור ההזרקה ד"ר מוני פרידמן 04/12/2025 | 21:41תלוי במיקום. שפתיים כמה ימים, שקעי עיניים מאוד תלוי לפעמים ימים ולפעמים שבועות ואף חודשים. קו לסת לחיים ימים עד שבועות.הוסף תגובה
גוש אחרי רדיאס אנונימית 15/11/2020 | 06:58שלום רב, לאחר הזרקת רדיאס בקמטי חיוך ההולכים מהאף לפה, נוצרה לי נפיחות וגוש בצד שמאל שהפיל לי את השפה כלפי מטה, וכאב. לאחר. לאחר שבועיים ללא שינוי הרופאה הזריקה לי חומר הממיס את הרדיאס ומסתבר שאני אלרגית. מפה לשם הגעתי למיון לקבל זריקת סטרואידים. העניין הוא שעדיין נשאר שם גוש קטן, שכואב לי במגע, וגם נראה לא יפה אסתטית. עכשיו כשאין אפשרות להזריק לי חומר להמסה, מה עוד ניתן לעשות..? עבר חודש וחצי מהזרקת הרדיאס. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רדיאס ד"ר מוני פרידמן 15/11/2020 | 08:50היי , היתי רוצה לדעת איזה חומר ממיס הזריקו לך וגם לך חשוב מאוד לרשום בדיוק מה שם החומר. מוזר כי לרדיאס אין ממש חומר ממיס. אפשר לדלל עם מים פיזיולוגים. השאלה אם זה היה רדיאס או אחד התחליפים. אני לא יכול ליעץ בלי בדיקה . יתכן וזה שארית או אולי תגובה דלקתית מקומית. האם זה אדום וחם? אם לא אז תנסי קצת מסז. זה אמור לעבור עם הזמןהוסף תגובה
המשךאנונימית 26/11/2020 | 17:32החומר הממיס היה- (מעתיקה מה שכתוב במכתב איתו הגעתי למיון בגלל התגובה האלרגית) הזרקה של הילאז+דיפרוספאן+5FU, לאיזור הנפיחות בשפה להפגת הנפיחות. יש שם גוש עדיין. והוא כואב ונפוח. ואני על אנטיביוטיקה כבר שבוע מינון של 750 פעמיים ביום של ציפרודקס ואניטיהיסטמינים פעמיים ביום ואין שום שינוי לא בגוש ולא בכאב. ובכללי זה נראה רע כי זה מעוות לי צד אחד של הפה והשאר פשוט נפוח.הוסף תגובה
גוש דלקתי אחרי רדיאספרידמן 30/11/2020 | 15:08יתכן וזהו גוש דלקתי.הזריקו לך כל מה שניתן בניסיון להוריד את הדלקת שסביב הגוש. כמו שכתבתי לא ניתן להמיס רדיאס ותצטרכי להעזר בסבלנות. זה יעלם אבל יקח זמן. הטיפול שאת מקבלת זה נגד התגובה הדלקתית והדלקת. זה לא יעלים את הגוש אולי את הדלק שסביבו.הגוש יעלם בהדרגההוסף תגובה
שאלה נוספתאנונימית 02/12/2020 | 20:57כמה זמן עד שהרדיאס נעלם...? זה הוזרק לי בצורה ממש לא נכונה וכעת יש לי נפיחות באיזור הלחיים שליד קמטי הצחוק וזה נראה ממש לא טוב... כמה זמן לוקח לחומר עצמו להתפרק ולהיעלם? אין שום דבר שניתן לעשות?! תודה מראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר מוני פרידמן 02/12/2020 | 21:54אני מניח שלא הוזרק לך כמות משמעותית בצידי הפה אבל עדיין הרדיאס ייספג במשך מספר חודשים. יתכן וחלק מהגוש זאת הדלקת ואז הגוש ייספג יותר מהר. צריך סבלנות בסוף הכל יחלוף.הוסף תגובה
לא רק בצידי הפהא 09/12/2020 | 19:51תודה על הסבלנות. פשוט הרדיאס מסתבר לא הוזרק רק בצידי הפה. הוא הוזרק גם מעט מתחת לעצם הלחי, משום מה. וכרגע זה נראה כאילו יש לי אוכל בשני צידי הפה, כמו שאוגר אוסף בפיו? ואני פשוט תוהה... וזה פשוט הולך ונהייה תפוח יותר ונראה כל כך רע. והשאלה אם כמו שאמרת, אין אפשרות להמיס, האם יש אפשרות לעזור לזרז את תהליך ההתפוגגות שלו מהגוף? האם סטרואידים יעזרו? ממש קשה לי עם זה שאני צריכה להסתובב ככה שנה עד שיתחיל לפוג מעצמו.הוסף תגובה
תשובת מומחה רדיאס ד"ר מוני פרידמן 13/12/2020 | 19:36אפשר לנסות לדלל עם מים סטריליים. לתגובה הדלקתית שמסביב אפשר לנסות סטרואידים . מתנצל אבל לא מכיר עוד משהו שבאמת יעיל בזירוז הספיגה.הוסף תגובה
תודה רבהא 13/12/2020 | 21:08המון תודה על כל התשובותהוסף תגובה
רדיוס בבטןליאת דקל 13/12/2023 | 22:04שלום, הזריקו לי אתמול רדיאס בבטן באיזור הטבור, האם יש בזה סיכון ? עלי לציין שביום שישי האחרון עשיתי בדיקת קולנוסקופיההוסף תגובה
תשובת מומחה רדיאס מדולל לשיפור מרקם העור באזור הבטן ד"ר מוני פרידמן 14/12/2023 | 07:58מזריקים רדיאס מדולל תת עורי בכדי לשפר את מרקם העור. אין שום אפשרות להגיע לחלל הבטן עם מחט או קנולה . אין שום הגיון בזריקה עמוקה. תסירי דאגה מליבך. גם עם יש גושים קטנים אחרי ההזרקה הם חסרי משמעות יתמזגו עם הזמןהוסף תגובה
רדיאסשולה 23/10/2024 | 16:31הנפיחות הצליחה לרדת? הזריקו לי גם ועברו 3 יימים ואני מרגישה מאוד נפוחה סוג של בצקת . הבנתי שלא ניתן להמיס אך 30/ מזה כן אפשריהוסף תגובה
תשובת מומחה רדיאס ד"ר מוני פרידמן 27/10/2024 | 08:00יכולה להיות בצקת מקומית שתחלוף בתוך מספר שבועות. לא ניתן להמיס רדיאס .הוסף תגובה
חוויה דומהמזדהה 04/12/2025 | 00:35עברתי הזרקה של ראדיאס ובדיוק כמו אצלך, החומר מרוכז הלחיים לצידי הפה ואינו מחמיא. חלפו 5 שנים מאז שמפרסמת ורציתי לשאול אם בסוף מצאת פתרוןהוסף תגובה
תיקון ניתוח צוואר וסנטר (לת) חנה 23/11/2025 | 06:54שלום וברכה לפני שנתיים וחצי עשיתי ניתוח שאיבת שומן בסנטר ולא שאבו והידקו את העור וכעת זה רפוי ונוצר אי סמטריה+ רואים מעין בליטה מתחת לסנטר כנראה שזה עוד שומן או שזה עור רפוי גם ניתוח עפעפים עשו לי והתוצאה לא יפה עפעף אחד נשאר אדום וכשאני עייפה זה בולט האם אפשר לתקן תוצאה ללא ניתוח האם מכשירי לייזר או מורפיוס 8 יוכל לעזור במקרה שלי? תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סרחי עור
-
קסנטלזמה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח עפעפיים, הרמת עפעפיים
-
סקולפטרה
-
הסרת נקודת חן
-
ניתוח הזעת-יתר ראשונית
-
איפור קבוע

פורומים נוספים בתחום
פורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםרפואת עור אסתטית
בפורום רפואת עור אסתטית ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר שרון פינצי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת עור אסתטיתפורוםניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל
בפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל ניתן להתייעץ עם ד"ר טלי פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן ...פורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםניתוחי חזה קוסמטיים
בפורום ניתוחי חזה קוסמטיים ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי חזה קוסמטייםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזה

ד"ר מוני פרידמן
ד"ר שרון פינצי
ד"ר טלי פרידמן
ד"ר אהוד רייך
ד"ר שגית משולם-דרזון
ד"ר רונן גלילי