פורום בוטוקס ומילוי קמטים - עמוד 3
ד"ר מוני פרידמן ד"ר מוני פרידמן, מומחה לכירורגיה, בעשור האחרון ד"ר פרידמן מעודד את החזון שלו, ומחזיק בקליניקת בוטיק פרטית בתחום הרפואה האסתטית בברודצקי 43 רמת אביב, תל אביב. בעברו, ד"ר מוני פרידמן שימש ככירורג בכיר במחלקת כירורגיה א', בית חולים אסף הרופא, מכבי שרותי בריאות ואסותא. בשירותו הצבאי, שירת כרב סרן בחייל הרפואה ועדיין מתנדב בוועדות רפואיות של יחידות שדה. במרפאה של דוקטור מוני פרידמן ניתן למצוא טיפולים אסתטיים - טיפולי הזרקות, בוטוקס, הסרת נגעים בלייזר וכמובן דגל המרפאה – מכשור ייחודי ובלעדי לטיפולים אסתטיים ברמה המתקדמת והגבוהה בעולם. ד"ר פרידמן להשתמש ולהביא למרפאתו אך ורק ציוד משוכלל וייחודי מהטובים ביותר בעולם, אשר קיבל את כל האישורים הרפואיים הנדרשים ועשוי מהחומרים האיכותיים ביותר. ביחד עם הניסיון הרב והבקיאות המקצועית, התוצאה היא טיפולים בטוחים לחלוטין עם דגש על המראה הטבעי והתוצאות האולטימטיביות. דגש נוסף הוא יושרה: ד"ר מוני פרידמן מספק לכל המטופלות והמטופלים חוות דעת אובייקטיבית לגבי הצורך בטיפול והכדאיות שלו, ומציע רק הליכים שהוא בטוח שיספקו את הפתרון האופטימלי.
הזרקת בוטוקס בהנקה אנונימי 06/07/2025 | 20:55אני מניקה תינוקת ב 7.5 חודשים האם מותר להזריק? ואם כן כמה זמן להימנע מהנקה אחרי הטיפול ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הזרקת בוטוקס בהנקה ד"ר מוני פרידמן 06/07/2025 | 22:07לא מומלץ להזריק בוטוקס בהנקה מאחר ולא ברור אם זה עלול להשפיע על התינוק. אם יש לך חלב שאוב תתני לו בעקרון תשאבי ותזרקי לפחות פעמיים. לא מכיר המלצות . ידוע שהבוטוקס נפלט מהגוף תוך מספר שעותהוסף תגובה
כאבים ולחץ בראש לאחר הזרקת חומצה היאלורונית דנה 21/09/2020 | 14:10שלום,ושנה טובה לפני כחודש וחצי נעשתה לי המסה של חומצה היאלורונית מתחת לעין ימין עקב נפיחות שנוצרה מטיפול בחומצה כשנה לפני.לאחר ההמסה התחילו לי כאבים חזקים באזור העין, נאמר לי שתופעה כזאת נדירה אך קוראת ועם הזמן זה אמור להשתפר. כשבועים לאחר ההמסה בוצעה לי הזרקה של חומצה הילוראונית לאותו אזור ומאז יש לי הרגשה של כאבים ובעיקר לחץ פנימי באזור העין והרקה בראש. הלחץ לעיתים חולף ובא אך מורגש כל הזמן. הרופא טוען שאין כל קשר להזרקה למרות שהכל התחיל לי אחריה.מציינת גם שבוצעה לי הזרקה גם באזור עין שמאל אך שם אין לי כאבים (שם גם לא נעשתה לי המסה).נאמר לי ע"י הרופא להיבדק אצל רופא עיניים נרולוג וצילום מערות האף. עדיין טוען שאין קשר להזרקות. הספקתי ללכת לרופא העיניים שאמר שמבחינתו הכל תקין. השאלה שלי האם קורים מקרים כאלה לאחר המסה או הזרקה? האם זה אמור לעבור עם הזמן.האם ללכת לנרולוג? אודה לתשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים ד"ר מוני פרידמן 22/09/2020 | 20:26לא תמיד יש לנו הסבר לכל תופעה. הרופא עיניים לא אבחן בעיה רצינית. יתכן ומדובר ברגישות נקודתית בקצה עצב שקשור להזרקה, אבל אין דרך לבדוק ולקבוע שזה כך. אני מניח שעם הזמן זה יעלםהוסף תגובה
שאלהבלחץ 12/09/2024 | 11:08היי דנה, אני חווה משהו דומה כחודש לאחר מילוי שקעי עיניים אני אשמח לדעת מה עשית והאם זה עבר..הוסף תגובה
לחץ סביב העיניים וכאביםLIAT 06/07/2025 | 18:04גם אני חווה את זה ועוד הרבה תופעות דומות ביצעתי את המילוי אצל רופא בפתח תקווה ומאז סובלת מכאבים יומיומיים ולחץ בעין וסביבה, כאבים באף, בגבה, בלחי, לפעמים מלווה במגרנה אם למישהו יש פתרון אשמח לשמועהוסף תגובה
נעלם לי החיוך האמיתי והטבעי לילוש 29/08/2016 | 22:28שלום רב! לפני שבוע הזרקתי בוטוקס באזור המצח, בין הגבות ובצידי העיניים. לאחר יומיים ראיתי כבר את השינויים וחלק מקמטי ההבעה נעלמו ויחד עם זאת זה יצר לי חיוך מזוייף ומכוער כי פתאום הלחיים לא עולות לי לחיוך אמיתי ורגיל ובנוסף נוצרו קמטים בצידי האף מה שיוצר אשלייה של אף מאורך. המוטו שלי זה החיוך ואני מבואסת ממש. האם אפשר לזרז את ההשפעה של הבוטוקס שתחלוף? הרופא הציע תיקון רק כעבור שבועיים אבל אני מפחדת שהתיקון יגרום לי לנזק אחר בפנים. מה לעשות? והאם אשטב לחייך בטבעיות כבעבר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
חיוךד"ר מוני פרידמן 29/08/2016 | 22:45היי לילוש לדעתי הרופא התרשם שיש לך קמטים סביב העינים ולכיוון הלחיים ולכן יתכן והזריק נמוך ובכך השפיע על השריר הלחי שקשור לחיוך. זה קורה מדי פעם. לא ניתן לזרז או להעלים את ההשפעה. אל תדאגי החיוך יחזור לקדמותו. תתעזרי בסבלנותהוסף תגובה
החיוך נעלםלילוש 29/08/2016 | 23:05בהמשך לשאלתי הקודמת.. הרופא אמר ששתייה מרובה של משקה אנרגיה Xl ולקיחת ויטמין b יזרזו את ביטול השפעת הבוטוקס. האם זה נכון ?הוסף תגובה
המשךד"ר מוני פרידמן 30/08/2016 | 10:21לא מצאתי מחקרים המאשרים את זה. מצד שני לבעלי מקצוע יש ניסון מסוים עם כל מני שיטות או טיפולים שלא נבדקו במחקר מסודר אבל על פי הניסיון נותנים תוצאות כך שאני לא יכול לשלול על הסף. כנראה שלרופא יש ניסיון עם המשקה והוויטמינים.הוסף תגובה
גם לי נעלם החיוךעצובה 27/12/2020 | 12:44היי בדיוק מה שקרה לך, גם לי קרה. החיוך נפל לי ונהיה לי גם קמט באף. האם האקסל וכדורי ויטמין b סייעו לך בהורדת הבוטוקס. חייבת עזרה בדחיפותהוסף תגובה
תשובה לעצובהלילוש 27/12/2020 | 13:05כדורי ויטמין לא שתיתי, צרכתי בכמויות משקה אנרגיה, לפחות 3-4 ביום , העלים את הבוטוקס, תוך חודשיים וקצת וחזרתי לחייך ולנשום לרווחה!הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר מוני פרידמן 27/12/2020 | 18:01לילוש כאשר החומר מוזרק או זולג ללחי הוא בכמוט קטנה ולכן אחרי חודש וחצי חודשיים התסמינים חולפים מעצמם. כך שכל השתיה הייתה מיותרת וגם לא בריאה לדעתי. אין שום דרך מגובה מחקרית לזרוז פעילות העצב.הוסף תגובה
ביטול השפעת בוטוקסים 02/07/2025 | 08:12איזה סוג של ויטמין B המליצו לך? יש כמה סוגים. אשמח מאוד לדעת!הוסף תגובה
בוטוקס במריונטה דלילה 14/06/2025 | 11:59היי. יש פה רופאת שיניים שעושה גם טיפולי בוטוקס ופילרים. הייתי בייעוץ אמרה שאין מה לעשות אצלי רק קצת בוטוקס בקמטי מריונטה לפני שיחמירו. אמרה לא חומצה הילארונית אלא בוטוקס. בת 46 השאלה שלי האם זה בטוח. אני עם עודף משקל גבוה, תת פעילות בלוטת תריס, דום נשימה וריפלוקס כרוני. לוקחת אומפרדקס ותירוקסין. האם מותר לי לעשות? מה הסיכונים בבוטוקס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בוטוקס במריונטה ד"ר מוני פרידמן 14/06/2025 | 13:23מבחינה בריאותית אין בעיה. בוטוליניום בהזרקה למריונטות מזריקים בכמויות זעירות .זה עשוי לשפר במקצת את ירידת זווית הפה. חייבים לדייק אחרת זה יכול לעוות את החיוך. אם את מאוד מלאה בפנים קשה להוסיף חומצה היאלורונית ללא הרחבה נוספת של הפנים.הוסף תגובה
תודה על התגובהדלילה 14/06/2025 | 17:10פילר היא אמרה שהיא לא תעשה לי שם. רק קצת בוטוקס ב4 נקודות 1 בכל מריונטה ו2 למטה בסנטר. מה זאת אומרת עשוי לשפר? האם זה לא יעלים או יטשטש את הקמט? האמת שאין לי ממש קמט עמוק. לא יודעת בכלל אם לקרוא לזה קמט. זו כנראה התחלה. זה מן ״פס״ אבל לא באמת חד או עמוק. יש תאורה שאני בכלל לא רואה את זה. אבל זה מפריע לי והייתי רוצה שיעלם. בוטוקס לא יחליק את זה? וכן אני מלאה בפנים.הוסף תגובה
תשובת מומחה בוטוקס במריונטה ד"ר מוני פרידמן 15/06/2025 | 14:44גישה מאוד שמרנית. כנראה שהיא חוששת לשינוי בנפח הפנים. ברגע שיש לך קמט זה לא יעלם אבל יכול להשתפר. בוטוקס עוזר למספר חודשים. לפעמים שווה להתייעץ אם רופא נוסף? בכל מקרה אני לא יכול לעזור לך יותר. אלו שאלות מאוד אינדיבידואליותהוסף תגובה
הזעת יתר- בוטוקס מיכל 10/06/2025 | 22:26היי ד״ר, שאלתי למטה לגבי בוטוקס בבית השחי וכפות הידיים. אני חושבת שלא הובנתי כהלכה. השאלה שלי היא- אדם שסובל מהזעת יתר, במידה וחוסם עם בוטוקס את הידיים ואת בתי השחי- לאן תתנקז הזיעה? תופרש ממקומות אחרים בגוף? ולגבי הזרקה בכפות הידיים- האם יש סכנה שהיד תשותק (זמנית אבל בכל זאת…)? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הזעת יתר- בוטוקס ד"ר מוני פרידמן 10/06/2025 | 22:39מיכל הבנתי אותך וחשבתי שהסברתי היטב. את משתקת זמנית את בלוטות הזעה בבתי השחי (בלוטות הזעה בבתי השחי מהווים 2% מסך הבלוטות). את תמשיכי להזיע ב98% משאר הבלוטות הזעה אשר מפוזרים כמעט בכל מקום בגוף. אם תעשי ספורט אז את תזיעי במצח ופנים, גב, בטן חזה ואזורים נוספים. הגוף ימשיך להתקרר ללא בעיה . כל הרדמה מקומית היא זמנית למספר דקות עד מספר שעות כך שאין סכנה . זה ימנע את הכאבים מהדקירות המרובות . דקירה לכל ס"מ.הוסף תגובה
כאבים לאחר הזרקת קסואמין שרון 10/06/2025 | 20:29היי לפני בערך חודשיים עשיתי הזרקות במצח של קסאומין לאחר שבועיים באתי לחיזוק והרופאה נתנה לי זריקה מעל הגבה שכאבה לי נורא אבל הכאב פחת לאחר שבועיים אך מאז יש לי כאבים מהאזור הזה שמעל הגבה מושך לי בקו למתחת לעין וללחי ויש לי וריד מתחת לעין שפיתאום בולט וכואב .העין מתפקדת רגיל ויש לי תזוזה המצח האם יתכן שנפגע לי וריד? האם הכאב צפוי לעבור ברגע שההשפעה תתפוגג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים לאחר הזרקת קסואמין ד"ר מוני פרידמן 10/06/2025 | 22:08זה קורה מדי פעם כנראה עקב פגיעה של המחט בעצב תחושתי וגם בווריד. זה חסר משמעות. הכאבים המקומיים בהדרגה ישתפרו וגם הוריד יעלם. אין בעיה להמשיך להזריק.הוסף תגובה
השפעת גלי רדיו על הזרקות גל 10/06/2025 | 13:02שלום ד"ר האם לאחר הזרקות (כמו היאלורונית/ בוטוקס/ סקולפטרה/ אסטפיל/ רדיאס) - כדאי להימנע כליל מטיפול גלי רדיו, וזאת לאורך כל תקופת ההשפעה, (גם לאחר תקופת המתנה) כי גלי הרדיו עלולים לפרק את החומצה ולפגום בתהליך בניית הקולגן? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השפעת גלי רדיו על הזרקות ד"ר מוני פרידמן 10/06/2025 | 17:41אין השפעה על סקולפטרה רדיאס ואסטפיל כנראה אבל לעיתים רחוקות מאוד זה עושה תגובה מקומית בצורת גבשושיות. בכל מקרה צריך להמתין חודשיים להיווצרות קולגן. אחרי הזרקת חומצה הייתי ממתין חודש עד שהחומצה תתייצב. הכל תלוי בעומק החדירה. כנראה שסקין בוסטר יותר רגיש כי הוא מוזרק שטחי.הוסף תגובה
בוטוקס להזעת יתר מיכל 10/06/2025 | 12:11שלום ד״ר, אני סובלת מהזעת יתר כללית מגיל 0 (אני בת 43). שוקלת לעשות בוטוקס בבית השחי ובכפות הידיים. אבל אני תוהה- הרי ההזעה צריכה להתנקז מאיפשהו, האם זה אומר שאם חסמתי בידיים ובבית השחי אז אזיע יותר בשאר המקומות בגוף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בוטוקס להזעת יתר ד"ר מוני פרידמן 10/06/2025 | 22:05הזעת יתר הינו מצב לא תקין כאשר מזיעים שלא לצורך. בבתי השחי יש בסה"כ 2% מסך הבלוטות שיש בגוף. כך ששיתוק זמני של הבלוטות בבית השחי והידיים לא ישפיעו על יכולת הפרשת הזעה ממקומות אחרים בעת הצורך. קחי בחשבון שהזרקת בוטוקס בידיים כואבת מאוד ולפעמים יש צורך בהרדמת כל האמההוסף תגובה
שילוב ליייזר אסטטי והזרקות אלינור 08/06/2025 | 22:39שילוב טיפולי לייזר למיצוק /פיגמטציה לאחר הזרקת חומצה הילראונית מתי ואם אפשר כדאי צריך לשלב, לשיפר טקסטורת העור. והאם מתאים למושתלי כליההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שילוב ליייזר אסטטי והזרקות ד"ר מוני פרידמן 10/06/2025 | 17:34תמיד להתייעץ עם הנפרולוג המטפל. למיטב ידעתי אין מניע. בעקרון עדיך מכשור לפני הזרקות. אם אחרי חודש נשמע זמן סביר. לעיטם רחוקות יש הופעת גבשושיות לאחר ביצוע גלי רדיו במטופלים שעברו הזרקות . אבל זה ממש נדירהוסף תגובה
טיקסל גל 27/05/2025 | 14:17היי ד"ר תודה מראש, 1.האם לסדרת טיפולי טיקסל תוצאות אפקטיביות ב: מיצוק וקמטוטים עפעפיים עליונים ותחתונים, מיצוק וקמטוטים בצוואר? 2.האם הטיפול עשוי לדחות/ למנוע ניתוח? 3.כמה טיפולים נדרשים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיקסל ד"ר מוני פרידמן 27/05/2025 | 15:02טיקסל דומה למגהץ שיטחי יחסית שמאפשר החדרת חומרים לשכבת העור. לגבי קמטוטים חשוב לשלב טיפול בנפחים ,בוטולחניום וטיפולים למרקם העור. לדעתי הכל עוזר במידה מסוימת. לגבי הניתוח זה בעיקר ענין סובייקטיבי אבל אין ספק שהטיפולים האסתטיים גורמים לשיפור מרקם העור. כמו כל טיפול שהוא לא פולשני יש צורך בסדרה שבין 3 ל6 בשנה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סרחי עור
-
קסנטלזמה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איפור קבוע
-
הסרת נקודת חן
-
ניתוח עפעפיים, הרמת עפעפיים
-
ניתוח הזעת-יתר ראשונית
-
ניתוח לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים

פורומים נוספים בתחום
פורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםרפואת עור אסתטית
בפורום רפואת עור אסתטית ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר שרון פינצי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת עור אסתטיתפורוםניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל
בפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן אחרי ירידה במשקל ניתן להתייעץ עם ד"ר טלי פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחים פלסטיים ומתיחת בטן ...פורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםניתוחי חזה קוסמטיים
בפורום ניתוחי חזה קוסמטיים ניתן להתייעץ עם ד"ר שגית משולם-דרזון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי חזה קוסמטייםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזה

ד"ר מוני פרידמן
ד"ר שרון פינצי
ד"ר טלי פרידמן
ד"ר אהוד רייך
ד"ר שגית משולם-דרזון
ד"ר רונן גלילי