פורום סרטן ריאות - עמוד 147
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
CT ריאות גבי 16/02/2015 | 08:32שלום, בן 70, בוצע CT ראיות כבדיקה כללית עקב עישון בפענוח צויין: המדיא לסיכום: המדיאסטנינם תקין, ללא תהליך חריג. שערי הריאות שמורים. אין לזהות תפליטים פלוירלים. בלוטת התריס תקינה. בחלונות הריאה- אמפיזמה ריאתית צנטרי-לובלרית מודגמת בשדות הריאה העליונים ופארא- ספקטלית אין עדות לקונסולידציה ריאתית קשריות ריאתיות תת-פולירליות וסרכות פלוירו-פולמונריות הודגמו בהיקף ה RUL בהשוואה לבדיקה מ 2010 ממצאים חדשים. שינויים אינטרסטיציאלים קלים פריפרלים הודגמו דו צדדית לסיכום: אמפיזמה ריאתית צנטרי-לובלרית ופארא- ספקטלית מוקדים נודולרים קטנקטנים פריפרלים ב RUL תור לרופא בעוד שבועיים, בנתיים, מה אומרים הממצאים? מדאיגים? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 16/02/2015 | 08:59הממצאים מעידים על שינויים כרוניים בגלל עישון. לגבי הקשריות בר-RUL , מחייבים מעקב. מציע מתן אנטיביוטיקה ל-10 ימים ולחזור על הבדיקה בעוד 4 חודשים.הוסף תגובה
המשךגבי 16/02/2015 | 13:24תודה על תשובתך, אני מעוניין לבקש מרופאת משפחה בדיקת תפקודי ריאות ועם זה לגשת לרופא. תודה על תשובת, יש כמה סוגי בדיקות תפקודי ריאות לבקש תפקודי ריאות מלא? אפשר שם בדיקה מדוייק לבקידה הכי מקיפה? יש סוגי בדיקות תפקודי ריאות אפשר שם מדוייק? תפקודי ריאות מלאים? תודה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 16/02/2015 | 14:41מספיק תפקודי נשימה - זו הבדיקה.הוסף תגובה
שאלה חשובה מאוד - בשביל אמא שלי ! רוןרון 10/02/2015 | 18:35שלום , אמא שלי כבר שבועיים משתעלת ומרגישה חלשה ועייפה עם כאבי ברכיים , גב ומותניים, התעלפה פעם אחת . הרופא שלח אותה למיון לבדיקות שם נעשה צילום חזה פשוט . הרופאים טענו שכרגע יש משו שמסתיר אבל אין אינם יודעים מה זה בוודאות לכן יש לחזור לרופא המשפחה . רופא המשפחה שלח את אמי יומיים לאחר סיום הטיפול ( כלומר לאחר סיום נטילת הכדורים ) לצילום חזה . תוצאות הצילום ריאות : צילום חזה PA+LAT *ממצאים: באונה אמצעית של ריאה ימנית הודגם מוקד אשר פחות מתאים לשרידי תסנין ולכן דורש בירור ע"י בדיקת CT חזה בקרינה נמוכה . אין לראות בריאות ממצא אחר. ללא עדות לתפליט או הרחבת המיצר . ****** רופא המשפחה שלך אותה לממוגרפיה , MRI + CT והתייעצות מומחה כירוגיה - שבאבחנה רשום-*SOL UNS . * כרגע ,אנחנו נמצאים בחוסר וודאות מוחלטת . ללא הסברים ומודאגים מאוד ! האם הסיכוי לגרורות בריאות אפשרי ? עקב , האבחנה והבדיקות המבוקשות . תודה מראש וערב טוב !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 11/02/2015 | 09:07ע"פ תשובת הצילום חזה יש צורך בהשלמת בירור ע"י CT ריאות- התיאור מאד חשוד. כמובן חסרים לי הרבה נתונים על האמא. בבהצלחה.הוסף תגובה
CT חזה דניאל 10/02/2015 | 21:48שלום, עשיתי סי טי ריאות רשום בתוצאות הצללות עדינות בסמיכות זכוכית חלב נצפות בכל האונות, בולט במיוחד ב RLL אפשר לדעת בבקשה מה זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 11/02/2015 | 09:05התיאור לא ספיציפי. יכול להתאים לתהליך זיהומי חריף או תהליך ריאתי כרוני. לא ניתן לשלול שלא מדובר בממאירות. ממליץ ייעוץ רופא ריאות.הוסף תגובה
בדיקת CT PET אתי 09/02/2015 | 14:20שלום רב, אבא שלי עבר צילום CT PET השבוע ונישלח פיענוח לפני דגימת ביופסיה . רשום שבצוואר ובמוח אין קליטה פתולוגית וכי קיים קליטה פתולוגית גבוהה בגוש RUL המשתרע עד שער הריאה ועוטף את הברונכוס לRUL עם שינויים אטלקטטים דיסטליים לו ופנאומוניטיס דיסטלי וגודל הגוש 3.6 ס"מ בסיכום נירשם כי קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר ,מתאימה לתהליך שאתי מפושט. האם על סמך צילום CT PET ניתן לקבוע אם הגוש שנימצא והממצאים מתאימים לתהליך ממאיר? או שזו הבחנה ולא סופית? אשמח לתשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/02/2015 | 15:26התשובה הזאת היא מאוד חשודה לגידול ריאתי, אך אבחנה ודאית עושים אך ורק דרך לקיחת רקמה ואבחנה היסטולוגית. בהצלחההוסף תגובה
CT PETאתי 09/02/2015 | 15:45אבל האם זה ודאי תהליך שאתי מופשט זה אומר שאין טיפול ? או שגם מבחינת הCT אי אפשר לדעת רק דרך ביופסיה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/02/2015 | 16:02ע"פ התשובה ששלחת- מדובר בתהליך מתקדם מקומית לפי התיאור. בכל מקרה כפי שהזכרתי אבחנה סופית רק ע"י ביופסיה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 09/02/2015 | 15:27מניח שמדובר בצילוןם חזה... תסנין ע"פ רב - מדובר בדלקת. צל- תלוי בקונטקסט הקליני...הוסף תגובה
פענוח צילום חזה יפה 08/02/2015 | 14:13מבקשת לדעת מה המשמעות של המונח צל בבסיס ריאה שמאל . נשלחתי בשל חשד לדלקת ריאות עם תסמינים קלינים בבדיקה קרפטציות.בריאה שמאלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 08/02/2015 | 16:06הממצא לא ספיציפי. הקליניקה מתאימה לדלקת ריאות. בכל מקרה מומלץ צילום ביקורת והשלמת CT חזה בהתאם.הוסף תגובה
bulla בריאות מודאג 06/02/2015 | 16:35שלום, עשיתי צילום חזה לאחר שיעול שללמעלה מחודש, והתוצאה היא שיש לי bulla בריאות. אני לא מעשן. יש לי כמה שאלות: 1.כמה זמן לוקח לbulla להיווצר? 2.האם היא יכולה להיווצר מדלקת או דלקת ריאות? 3.האם אנטיביוטיקה יכולה הייתה למנוע אותה? 4.האם יכול להיות שהיא תעלם בעזרת טיפול? 5.האם זה סרטני? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 06/02/2015 | 18:10בולה היא שינוי ברקמת הריאה כתוצאה ממחלת ריאות כרונית מעישון. לא מחייבת טיפול בפני עצמה . במידה ויש חם וחשד לדלקת ריאות מומלץ אנטיביוטיקה . בהיעדר ממצאים אחרים הובלה לא מדאיגה. במידה ואתה מעשן כבד והשיעול נמשך צריך לשקול ct של הריאותהוסף תגובה
תשובהמודאג 06/02/2015 | 20:13כמו שאמרתי, בחיים לא עישנתי. מה עוד יכול לגרום לbulla ולשיעול שנשמשך כבר קרוב לחודשיים? האם היה אפשר למנוע אותה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובנ ד"ר עבד אגבאריה 06/02/2015 | 21:54תהליך זיהומי יכול לגרום לבולה. הבטלה בעצמה לא מדאיגה בגלל הסיפור של השיעול חודשיים הייתי ממליץ על ct ריאותהוסף תגובה
כאב חזה אופיר 03/02/2015 | 17:05דר שלום... לפני כשלושים שנה שיחקתי בקרבת אזבסטט מתפורר מספר פעמים ולכן כל כאב חזה או שיעול מדאיג אותי. השבוע האחרון החל לי כאב קל במרכז החזה לעיתים עם שיעול קל מאוד. אני מאובחן Gred מזה מספר שנים, ורופאת המשפחה שאצלה ביקרתי שלשום חושבת שזו הסיבה לכאב. צילום חזה לפני חודש וחצי- תקין. האם יש סיבה לדאגה..? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 04/02/2015 | 12:30החשיפה שלך לאסבסט לא משמעותית. כאב בפני עצמו- לא ספיציפי ולכן לא אומר שום דבר לגבי חס וחלילה גידול. במידה ואתה מעשן ומעל לגיל 65- ממליץ על CT חזה. בהצלחההוסף תגובה
נוזל פלואורלי אבי 03/02/2015 | 18:06שלום רב. אימי אובחנה לאחרונ עם סרטן ריאות. בגיל 78. מצטבר אצלה נוזל בריאות בכמות של כשלושה לעטר. האם הנוזל גורם לקושי שלה בנשימה ? האם ניקוז הנוזל יסייע חה בנשימה ? האם יש טיפוןל נגד היווצרות הנוזל ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 04/02/2015 | 12:28הנוזל הפלוירלי נוצר ע"פ רב בגלל מעורבות של הפלוירה- קרום הריאה ע"י תאי הגידול. במידה והנוזל מצטבר באפן חוזר ממליץ על הדבקה- פלוירודיזס שמתבצעת ע"י כירורג חזה. הטיפול הטוב ביותר למניעת הצטברות הנוזל הוא כמובן הטיפול בגידול עצמו ע"י תרופות.הוסף תגובה
סרטן ריאות אנדוקרצינומה mmme 04/02/2015 | 12:10במידה ובוצע ביופסיה בשנת 2012 וגילו מוטציה חיובית ל EGFR. האם לדעתך כדאי לבצע בדיקה מולקולרית/ביופסיה חוזרת עכשיו בשנת 2015 ? האם יכול להיות שזה פיתח עוד מוטציה? ובמידה וכן מה הסיכויים שפיתח? האם בדיקה מולקולרית זה ביופסיה?תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 04/02/2015 | 12:26הסיכוי למוטציה של עמידות T790M הוא כ-60% ויש תרופות של קלוביס ואסטרא בפזה שנייה שנותנות שיעורי תגובה עד 60% בדיקה מולקולרית יכולה להתבצע על חמר הביופסיההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קילוף מעטפת ריאה
-
כריתת קטע
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי CFTR
-
ביופסיה
תרופות קשורות
-
תאופילין
-
קוליסטין סולפומטאט
מונחים קשורים
-
טקסואידים
-
נוהל 106

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס