פורום סרטן ריאות - עמוד 80
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
-
בדיקת סיטי חזה
גילי 21/08/2017 | 14:37שלום ד" בעקבות סרטן ברקטום לפני שנה וחצי וניתוח כריתת רקטום בעקבות הגילוי עברתי בדיקת c.t חזה בינואר השנה נמצא subpleural nodule של 5 מ"מ עלי לבצע ct חוזר. חוששת מאד מקרינה איזה סיטי עדיף ? עם חומר ניגוד או בלי ומה ייתן לנו תמונת מצב מדוייקת יותר עם כמה שפחות קרינה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/08/2017 | 14:41הבדיקה היחידה היא CT עם חמר ניגוד במנה נמוכה של קרינה- LOW DOSE CTהוסף תגובה
-
-
האם אםשר לשאול בתחום הטיםול הגנטי לאחר ניצוח סרטן ראש לבלב
לוין 20/08/2017 | 20:21באם כן נבקש חוות דעת לגבי מעקב וטיפול גנטי במקום כימוטרפיה. לאחר ניתוח מורכב שכלל תחומי בטחוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/08/2017 | 12:19הטיפולים שמבוססים על בדיקות גנטיות מתאימות למחלות מפושטות בלבד. בשלב הזה לא נבדקו כטיפול משלים לאחר ניתוח ולכן הם לא בשימוש במצב זההוסף תגובה
-
-
אחרי טיפול לסרטן ריאות
צחצח 18/08/2017 | 08:06סרטן ריאות a3 .3 טיפולי כימואלימטה וציספלטיןו36 הקרנות אני מסיים בשבוע הבא מתי דוקטור יעשו לי סי.טי או סי.טי פאט?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 18/08/2017 | 14:01בדיקת פיט כחודשיים מתום הקרינההוסף תגובה
-
-
שיעול ממושך
שרי 17/08/2017 | 19:01בן 84 עם שיעול מזה חודשיים. שיעול עם ליחה שקופה, בצילום חזה - בקע היאטלי דיי גדול. סתימת זוית הסרעפת משמאל- תפליט צדרי ו/או התעבות והידבקות הצדר. ללא תסנין או גודש. צל הלב גודל תקין. בנוסף בדיקת רופא ריאות ספירומטריה - הפרעה רסטרקטיבית קשה משמאל, תגובתיות 7% למרחיבי סמפונות. קיבל טיפול אנטיביוטי ל 10 ימים. יש שיפור קל, אם כי לא כפי שציפינו. האם ע"פ הצילום יכול להיות שמדובר בגידול? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 17/08/2017 | 19:57בצילום אין משהו מחשיד לכיוון של גידול. נראה לי שהסיבה לשיעול קשורה לבקע ההיאטלי- ממליץ על טיפול לקיבה- אומיפרדקסהוסף תגובה
-
-
בדיקות דם
סיון 08/08/2017 | 12:22ד"ר אגבאריה שלום. שוב לחץ כרגיל :-( אבא עשה בדיקות דם. חודש שעבר הקריאטנין היה 1.06 ועלה עכשיו ל1.24. הLDH היה 512 ועלה ל705. בבקשה תאמר לי מה זה אומר בבקשה? מתי לעשות לאבא שוב בדיקה ולמה הLDH ככה? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך תגובה
סיון 08/08/2017 | 12:23uric asid היה חודש שעבר 9.7 ועכשיו 10.8הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 08/08/2017 | 12:26אין משמעות לשינוי הזה ב ldh לגבי קריאטינין שוב שתייה ובדיקה חוזרת לאחר שבוע ימיםהוסף תגובה
-
המשך תגובה - אבא לוקח כדור אולי בגלל זה?
סיון 08/08/2017 | 12:27ד"ר שכחתי לציין שאבא לוקח כדור DISOTHIAZIDE שמפשתן כי יש לו מים בברך מפיצעה אז הרופא נתן לו את זה. האם זה קשור?הוסף תגובה
-
תודה רבה ד"ר תסתכל בבקשה לתגובה הנוספת לגבי הכדור שאבא לוקח
סיון 08/08/2017 | 12:28תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 08/08/2017 | 12:31ממליץ להפסיק את הטיזותיאזידהוסף תגובה
-
תגובה
סיון 08/08/2017 | 12:44אני רואה שגם תפקודי הכבד עלו קצת אבל עדיין בנורמה. ממש מלחיץ. אמרתי לאבא שיפסיק אותם ונעשה שבוע הבא עוד בדיקה. ממה כל זה יכול לקרות יכול להיות שהכדור מפסיק לעזור חלילה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 08/08/2017 | 13:36אין קשר נמשיך אותה תוכנית טיפוליתהוסף תגובה
-
תודה רבה ד"ר תודה רבה
סיון 08/08/2017 | 13:52תודההוסף תגובה
-
תגובה
סיון 16/08/2017 | 15:21ד"ר אגבאריה תודה רבה לך!!! אמרתי לאבא לעשות שוב בדיקות דם אתמול ובאמת הקריאטנין הסתדר תפקודי כבד בכלל חזרו לנורמה והLDH ירד ל580 מ790. אמרתי לאבא שימשיךהוסף תגובה
-
-
סרטן ריאה
גרגורי 14/08/2017 | 07:50ד'ר שלום רציתי לשאול בבקשה האם לחולה אונקולוגי שעבר כימותרפיה והקרנות ולאחר מכן עבר ניתוח להסרת אונה מותר לעשות טיפולי שיניים הכוללים עקירות ניתוחי חניכיים והשתלות שיניים. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 15/08/2017 | 07:30ממליץ קודם לבדוק את שדות הקרינה מול יחידת הקרינה לוודא שהלסתות לא קיבלו מנת קרינה גבוהה מדי. בדכ אין בעיה אך מומלץ לקחת בחשבון שיש סיכוי יותר לסיבוכים בטיפולים וצריך לעשות את הטיפולים במקום שיודע להתעסק עם סוג זה של בעיותהוסף תגובה
-
סרטן ריאה
גרגורי 15/08/2017 | 10:28ד'ר שלום. בהמשך לשאלה לטיפול שיניים מדובר בקרינה לאזור rul mediast inum מנה כוללת cgy 6000 מקטע יומי 200 כמות פרציות ליום 1 האם אפשר לבצע טיפולי שיניים כמו ניתוחי חניכיים השתלות וכו'. תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 15/08/2017 | 11:37יכול להיות גריגורי שחלק מהלסת התחתונה קיבלה מנת קרינה מסויימת ממליץ לעשות את הטיפול במקפאת פה ולסת בבית חולים במקום שיודעים להתמודד עם מצבים כאלוהוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 13/08/2017 | 09:18הכוונה חשד לגוש שיכול מתחת להתפצלות של קני הנשימה בחזה זה מחייב בירור כמובן עי ביופסיה במידה ולא ידוע על ממאירות ברקעהוסף תגובה
-
פנית המשך
Y 13/08/2017 | 12:11תודה רבה על המענה המהיר . קיבלנו הפניה לביופסיה השאלה במידה וזה כן ממאיר חס וחלילה באיזה סוג של סרטן מדובר ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 13/08/2017 | 12:16יכול להיות גידול ראשוני של הריאה או גרורה ממקום אחר בגוףהוסף תגובה
-
ט
ט 14/08/2017 | 21:55זה התחיל מכאבי גב חשבו שזה פריצת דיסק אחרי צילום mri ראו גוש בגב /בעמוד שדרה ואז עשו סיטי ראו בכבד בריאות בעצמות ובושט ורשמו רושם לתת קרינלי עושים ביופסיה יום חמישי מה זה אומרהוסף תגובה
-
ט
ט 14/08/2017 | 21:59בנוסף הוא חלש רוב היום במיטה יש לו כאבים בחזה וקושי לנשום ולבלוע ושיעולהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 15/08/2017 | 07:28כפי שציינתי מקודם הגוש הזה מחייב המשך בירור עי ביופסיההוסף תגובה
-
ט
ט 15/08/2017 | 08:20תודה רבה ד"רהוסף תגובה
-
-
שוב לא אישרו את הכדורים - אני כבר אובדת עצות
סיון 08/08/2017 | 17:08קיבלננו שוב דחייה עכשיו. מה הם רוצים מאיתנו ד"ר למה לא מאשרים לאבא שוב את הכדורים? אבא מקבל את החפיסה האחרונה ב1.9.17 והגשנו היום וקיבלנו דחייה. אם אבקש מהאונקולוג שיעשה לאבא צילום חזה זה יכסה את הסיטי הנוסף שהם מבקשים? אבא עשה סיטי בסוף יוני והראה את הדלקת הזאת שאמרתם שהם לא ידחו בגלל זה. זה ממש מוריד את האוויר מהמפרסיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 08/08/2017 | 17:15חייבים לאשר ל 3 חודשי טיפול עס ה ct מיוני. האונקולוג צריך להגיש ערעורהוסף תגובה
-
תגובה
סיון 09/08/2017 | 10:40דיברתי עם נציבות הציבור כדי לבדוק למה לא אישרו אמרו שאין מסמך של האונקולוג שמראה על מחלה יציבה. (כרגיל בקופ"ח מחסירים דברים). אם האונקולוג רשם: סי טי גוף 12.06.17 זהה לבדיקה בפברואר בפענוח מצויין עיבוי פלאורה ימין אינני רואה שינוי משמעותי אם כן עיבוי הוא זניח ובוודאי אינו מגדיר התקדמות המחלה על פי מדדי רסיסט או כל מדד אחר. מרגיש בטוב כאבים בברך שמאל מאז חבלה בהליכה בפיזיותרפיה כעת. סיכום ביקור והמשך טיפול: המשך טיפול בקריזוטיניב 250 מ"ג פעמיים ביום. אבקש לאשר את הטיפול לחצי שנה קדימה. אבקש לבצע סיטי חזה ואגן עם ח.נ בעוד 5 חודשים. האם מה שרשם מראה על יציבות? או לפנות לאונקולוג שיכתוב מילים אחרות? הרי זה מה שהם מחפשים במסמך שאתם רושמים. תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/08/2017 | 11:22מה שהאונקולוג רשם הוא חד משמעית התייצבות של המחלה ובמילים ממש ברורות אין להם מנוס מלהמשיך לאשרהוסף תגובה
-
תגובה
סיון 13/08/2017 | 10:09אישרו לאבא את הכדורים רק לחודשיים ממש הזוי הם רשמו שהמכתב לא מספיק עבור חצי שנה. וביקשו מכתב מהאונקולוג. איזו בירוקרטיה מה זה הדבר הזה?! אפשר בכללי לבקש מהאונקולוג עוד מכתב? ד"ר האם שמעת על הקרנת פרוטונים בניו ג'רזי? האם אתה יודע שזה מועיל לסרטן ריאות? כדאי לבדוק לאבא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 13/08/2017 | 12:17כמובן שהאונקולוג ינסח עוד מכתב במידה והקופה דורשת. איפול בפרוטונים מיועד לגידולים בודדים ולא מפושטים שלא ניתן להגיע אליהם בקרינה רגילה וזה לא המקרה כאןהוסף תגובה
-
תגובה
סיון 13/08/2017 | 12:27ד"ר קודם כל תודה רבה! קיבלתי הרגע את המכתב מהמחוזי הם לטענתם בגלל ששלחנו את הבקשה חודש לפני הסיום של המרשם ובגלל שהאונקולוג לא כתב יותר מפורט אז הביאו רק עד נובמבר תגיד הם אמיתים? האם מכתב מאונקולוג יכול לעזור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 13/08/2017 | 14:42ודאיהוסף תגובה
-
-
סימפטומים
מני 13/08/2017 | 13:40שלום ד"ר רציתי לשאול האם כאבים בחזה שמגיעים מהריאות הם חד משמעית כאבים שמחמירים בזמן נשימה? האם כאבים בחזה שלא מחמירים בזמן נשימה ולא עקביים לא קשורים לריאות? יש לי כאבים בחזה במשך חודשיים, אבל לא ממש כאבים, רק פעמיים שלוש ביום למשך זמן קצר אבל בעיקר בצד ימין ובדיוק באותו מקום. האם זה יכול לרמוז על סרטן ריאות אבל בלי סימפטומים אחרים של קוצר נשימה, שיעול וכו? אני בן 42 ומעשן בערך 10 סיגריות ביוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
רוצה להוסיף
מני 13/08/2017 | 13:55אני רוצה להוסיף שיש לי גם כאבים קלים בצד השמאלי האם ייתכן בסרטן ריאות כאבים גם ב 2 הצדדים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 13/08/2017 | 14:42תלונה בלתי ספיציפית קשה לי להגיד אם זה קשור או לאהוסף תגובה
-
-
סרטן מעי גס
ברוך 09/08/2017 | 17:32בהמשך לשאלתי מאתמול לקחתי זעפרן והיו לי פחות בחילות אך הראש היה כבד כן רציתי לשאול האם יש כדור כי אני מתמלא מיד באוכל וקשה לי לאכול יותר אני בן 66 ומשקלי 67 ק"ג.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/08/2017 | 19:24כאבי ראש מזופרן ניתן לנסות בטיפול הבא emendהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גודש
-
דיכוי מח העצם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קילוף מעטפת ריאה
-
כריתת קטע
-
בדיקות קשורות
-
תרבית כיח
-
ארסן בשתן
-
תרופות קשורות
-
פאמידרונאט
-
קוליסטין סולפומטאט
-
מונחים קשורים
-
אנפלזיה
-
אידוי קנאביס רפואי
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס