פורום סרטן ריאות - עמוד 82
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
-
כאבים בריאה
עדן 16/07/2017 | 16:25שלום אני בת 18 שוקלת 60 קילו 1.77 יש לי כאבים כבר כמה זמן באזור ימין בריאה לפי דעתי אני מזיעה הרבה, יש לי לעיתים קרובות כאבי בטן ,שלשולים ,סחרחורות וצינונים (שקורים הרבה במהלך השנה ). הלכתי לרופא שלי לפני כמה זמן לבטן ועשינו בדיקות לא מצאו כלום בצואה ולא בשתן רק רמת סוכר קצת גבוהה . אני לא עושה פעילות גופנית ולא מעשנת . אשמח לקבל איזה כיוון ..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עדן
עדן 16/07/2017 | 16:55שכחתי לציין שבבוקר כשאני מתעוררת יש לי כאבים כשאני נושמת נשימה עמוקה בבטן ובריאה הימנית ויש רצון דחוף להתפנות ולאחר מכן יש איזשהוא הקלה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 16/07/2017 | 17:08התלונות שלך לא מכוונות הייתי ממליץ על יעוץ גסטרואנטרולוגהוסף תגובה
-
-
סרטן ריאות ואופטיבו
Mmme 10/06/2017 | 16:37אבי בן 61 חולה סרטן ריאות מטופל באופטיבו. כעת התגלה אצלו דלקת בקרום הריאה בעקבות הטיפול. אבי סובל ממש מכאבים. האם זה יכול להוביל לסיבוכים? לאבי גם יש גידול בראש. עבר מס' הקרנות rss וניתו בראש תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 10/06/2017 | 17:03כמובן שחייבים להפסיק אופדיבו לאלתר ולהתחיל טיפול בסטירואידים במינון גבוה - עד 30 מג דיקסמתזון או 100 מג פרידניזון ליום ולחכות להחלמה. במידה ורק כאבים ללא חם או החמרה בנשימה ניתן לדעתי לחכות ולא צריך משהו נוסף הדכ חולף תוך מספר שבועותהוסף תגובה
-
המשך
Mmme 10/06/2017 | 17:25תודה רבה דר' על המענה המהיר!הבנתי שהאופטיבו גורם לדלקת סביב הגידול. והדלקת זה משהו טוב. שככה עובד הטיפול. זה הגיוני אבל לאבא ממש כואב באעסור הריאה. יש לאבא גם קצת חרחורים בריאה. לפי דעתך נפסיק את הטיפול?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 10/06/2017 | 17:37זה תלוי בחומרת הדלקת דלקת שצסכנת חיים חייבים להפסיק דלקת לא מסכנת חיים ומגיבה לסטירואידים ניתן להמשיך בזהירותהוסף תגובה
-
המשך
mmme 21/06/2017 | 11:47תודה רבה דר'! אבא מקבל עכשיו אסטרואידים. אז ניתן להגיד שדלקת בקרום הריאה יכולה לסכן חיים? לאבא היו גם גרורות בראש שעשה לאחת מהם ניתוח ואז הקרנה לאיזור. ועוד 4 הקרנות מסוג רדיוכירורגיה. במעקב כל 3 ח'.בראש מדובר בגידול תוקפני יותר. האם ידוע לך טיפול שיכול לסייע גם לראש וגם לריאה במקביל? כעת מטופל באופטיבו . ועשה RSS לנק' בראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/06/2017 | 12:14כל דלקת או סיבוך במצב הזה יכול להיות מסוכן. סטירואידים יכולים לעזור לבצקת במח שנוצרת כתוצאה מהגרורותהוסף תגובה
-
הקרנות לדופן הריאה
mmme 02/07/2017 | 13:04בעקבות הטיפול באופטיבו בריאה והדלקת בקרום הריאה הציעו לנו לעשות הקרנה לאזור הדופן של הריאה על מנת להקל על הכאבים של אבא. האם זה יכול להזיק? מאחר ואבא עבר 2 כריתות בריאה. ישנה כרגע החמרה במצב.האם לדעתך יש טיפול חדשני שיכול לעזור במקום האופטיבו לסרטן ריאות תאים לא קטנים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 02/07/2017 | 13:15אם מקור הכאב ממוקד אפשר להקל עליו בקרינה ממוקמת לאיזור לא הייתי מחדש טיפול כעת- הייתי מחכה קצתהוסף תגובה
-
הקרנות לריאות
mmme 04/07/2017 | 15:52שלום דר', אבי לאחר 2 כריתות לפני 14 שנה. ומקבל כעת הקרנות לאיזור הריאה. בין העצמות לקרום. הוא אמור לקבל במשך 5 ימים . קיבל כבר 2 טיפולים. הוא סובל מכאבים קשים ממש עד בלתי נסבלים. האם זה בסדר וניתן להמשיך בהקרנות? הרופא שלנו יצא לפנסיה ורק ביום רביעי יש לנו פגישה עם רופא החדש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 04/07/2017 | 17:14לא נראה שהכאבים קשורים להקרנה ממליץ המשך קרינה ולהעלות את הטיפול נגד הכאב בכדוריםהוסף תגובה
-
mmme
mmme 11/07/2017 | 14:59אבי סיים את 5 ההקרנות.עדיין מאוד מאוד חלש וסובל מכאבים בחזה. וכעת רוצים להחליף לו את הטיפול מאופטיבו ל VP16 וקרבופלטין. האם יכול לעזור? ( ב-9/2014 טופל בקרבופלטין ואלימטה שלא עזר. ואז הוחלף לטסקטוטר אשר גרם לו לשיעול ואז הוחלף ל AZD9291 שלא היה יעיל ואז לאופטיבו עד היום) אבא עם סרטן מסוג אנדוקרצינומה שלב 4 מסוג NSCLC. בינואר 2017 התגלו גרורות לראש עשה ניתוח ו- 4 RSS. האם קרבופלטין וVP16 יכול לעזור לריאה ולראש? או שעדיף טיפול אחר שיכול לעזור? כמו ציספלטין ואלימטה למשל?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 11/07/2017 | 15:36הסיכוי שתשלובת מסויימת תעזור לאחר ככ הרבה טיפולים הוא קלוש. במידה ומצבו הפיזי מאפשר ניתן לתת pe במחשבה שמדובר ב sclc בכזהוסף תגובה
-
המשך
mmme 11/07/2017 | 15:45מה זה PE. ומה אומר SCLC בכז? תודה רבה!הוסף תגובה
-
-
טגריסט
אתי שלו 08/07/2017 | 23:34שלום ד"ר. אמא חולה כבר 6 שנים עם מספר טיפולים שונים ביולוגים, כימיים והקרנות. בתחילה בוצעה כריתת אונה. החל ממרץ מטופלת בטגריסו שאינו מגיב לריאה אך הקטין חלק מהממצאים בכבד. המליצו על המשך טיפול בזה למרות זאת. דעתך? בנוסף ובc.t האחרון נמצא מוקד במח.מחכים לmri וככל הנראה יהיו הקרנות. אציין כי סוג המחלה של אמא הוא אינדוקרצינומה תאים לא קטנים שלב 4. אשמח ואודה לתגובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 09/07/2017 | 07:24צריך כמובן לחכות ל mri כנראה שיש תת סוג של המחלה שלא מגיב לאיפול הייתי מ מליץ על ביופסיה חוזרת ואפיון מולקולרי חדשהוסף תגובה
-
-
אופטיבו וקיטרודה
Mmme 06/07/2017 | 23:19האם אופטיבו וקיטרודה זה אותו הדבר? אם לאחר 8 חודשים מפסיקה ההשפעה של האופטיבו. אם נחליף לקיטרודה יכולה להיות השפעה חיובית לסרטן ריאות? לאיזה סוגי סרטן תרופוץ אלו עוזרות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 07/07/2017 | 11:53בשלב הזה קיטרודה ואופדיבו אותו דבר. לא ידוע על פעילות של קיטרודה לאחר אופדיבוהוסף תגובה
-
-
SQUAMOUS CELL CARCINOMA OF RT LUNG
סימונה 05/07/2017 | 13:34שלום DR מבקשת לדעת האם חייב לעבור טיפול כימו או הקרנות לאחר גילוי המחלההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 05/07/2017 | 15:46הכל תלוי בשלב המחלההוסף תגובה
-
-
גידול בריאה השמאלית אצל אחותי
פתחיה 03/07/2017 | 16:51האם ניתן לקבל יעוץ טלפוני ואם כן אני ימסור את הטלפון שלי או לחלופין תשלח אלי בבקשה טלפון שאפשר לתקשר איתך ניד שלי 0527444341 תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 03/07/2017 | 17:53לצערי הרב לא נותן ייעוצים טלפונים. אפשר דרך הפורום או לחלופין להגיע אלי למחלקה בבני ציון או בנצרת.הוסף תגובה
-
-
סרטן ריאות scc
אנה 21/06/2017 | 19:44שלום, דר' . בעלי בן 49 לפני שבועיים אובחן scc ריאתית שלב 4. גרורות בצלעות, פמור, כבד, לבלב, אדרנלים. PDL1 שלילי, מחכים ל- EGFR סובל מכאבי גב וסטרנום- מקבל קרינה פוליאטיבית למקומות הכואבים. ברקע COPD קשה אך, מצב כללי טוב, שחה עד לפני חודשיים ועסק בפעילות גופנית . מטופל במשאפים נגד copd. שאלות: - מה פרוגנוזה כללית במצב הזה ? - האם יש הבדל משמעותי ביעילות של קטרודה מול כימיה - אם EGFR ייצא שלילי האם יש סיכוי שבפאונדישן1 ימצאו מוטציה אחרת והדבר ישפר פרוגנוזה? - האם טיפולים אורתומולקולריים יעילים במצבים אלו ( חיזוק כללי של הגוף) - אנחנו ממתינים לתשובות ובינתיים הזמן רץ.... האם בינתיים לא נוצרות גרורות חדשות? האם לא כדאי כבר להתחיל בכימיה? - מנסיונך... האם יש מקום לאופטימיות?ובמה זה תלוי...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 21/06/2017 | 20:18אנסה לתמצת הסיכוי שיהיה מוטציה ב egfr קלוש ביותר בסוג זה של גידול אם בכלל. אם רוצים לעשות המקסימום אפשר לעשות בדיקת פאונדישין אך שוב הסיכוי למצוא משהו מעשי הוא פחות מאחוז אחד, אך מבצעים באותה הזדמנות בדיקה חוזרת של pdl1 ולפעמים מוצאים טעויות בבדיקה ראשונית ואז אפשר לקבל קיטרודה. מציע להתחיל טיפול כימי בתשלובת קרבו גמזר כ 10 ימים לאחר תום ההקרנות. כקו שני אפשר לקבל אופדיבוהוסף תגובה
-
המשך
אנה 24/06/2017 | 10:10היום בלילה לבעלי היה קטע קצר של צמרמורת חזקה מאוד שנפסק ספונטני. אני חוששת מגרורות למח -בct אחרון - שם היה נקי. ישנם כאבים חדשים באזור הכליות ( ידוע על גרורות באדרנלים אם זה קשור ) אני מרגישה שאנחנו מפסידים זמן... נשאר עוד 5 הקרנות לפחות.... האם חייבים להמשיך איתם ? הבנתי שהן לא טיפוליות אלא נגד כאבים. האם לא צריך דחוף להתחיל כימיה ובמקביל כבר מחר לעשות פאונדיישן 1?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 24/06/2017 | 10:29מציע בכז לסיים אץ הקרינה- הפסקה באמצע לא תעזור לכאבים, הקדמת הטיפול הכימי בשבוע ימים לא תשנה את המצב לצעריהוסף תגובה
-
פאונדיישן 1
אנה 24/06/2017 | 21:47אני הבנתי אותך. אם ככה אפשר בינתיים לעשות בדיקה מורחבת פאונדיישן 1 שדיברנו עליה? אני מבינה שזה גם ייקח קרוב לשבועיים? ובאיזו דרך אפשר לעשות זאת. תודה רבה לך על התגובות בימי חג ומנוחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 24/06/2017 | 21:55דרך חברת רוש ניתן לעשות בדיקת פרונדישיןהוסף תגובה
-
החמרה במצב
אנה 02/07/2017 | 10:49שלום, דוקטור. היום החמרה דרסטית במצבו הכללי של בעלי. טרם התחלנו שום טיפול. הבוקר הוא קם עם בחילה , שלשולים וחולשה קיצונית. אינו מסוגל לעמוד על הרגליים כמעט.ננתתי פראמין, הבחילה עברה. עדיין חלש בצורה מפחידה. מתעקש לשאר בבית ולא לפנות למיון. יש לציין שאתמול פעם ראשונה נטל שמן בריכוז גבוה של אומגה 3 .האם לדעתך זה קשור והאם בכל זאת להתפנות למיון? בנוסף כאבי גב תחתון חזקים שזה די חדש. מקבל פנטה 150הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 02/07/2017 | 13:18קשה לי להעריך את חומרת המצב לצערי במידה ומשהו דחוף נא לפנות למיווהוסף תגובה
-
-
ממצאים בצילום רנטגן
יפעת 26/06/2017 | 12:16ד"ר שלום. אני בת 34 ולא עישנתי מעולם. מזה שבועיים כאבים לסירוגין (דקירות) בצד שמאל בבית החזה העליון, ליד הסטרנום וגם מאחורי השכם ולעיתים בצלעות העליונות. לעיתים מקרין ליד ולצוואר. היום ביצעתי צילום חזה והממצאים כדלקמן: הצילום PA בוצע בסיבוב קל לצד ימין, הצילום הצדדי אינו סימטרי . אין עדות לתסנין . אין עדות לתפליט פלוירלי . אין עדות להרחבת המדיאסטינום , שער ריאה השמאלית נראה מעט בולט ומשוך כלפי מלאה , מבנה אנטומי?, אחר ? צל הלב בגדר הנורמה . הסרעפת בעמדה תקינה . עקמת גבית קלה קמורה ימינה. הופניתי לרופא ריאות ואני בלחץ נוראי. האם זה נשמע כסרטן? מה המשמעות של שער ריאה בולט ומשוך למעלה? המון תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 26/06/2017 | 12:29לא נשמע לי כסרטן שער בולט - קרוב לודאי טכני בלבד או בגלל העקמת . בכל מקרה ממליף להשלים ct חזה וייעוץ קרדיולוגהוסף תגובה
-
-
ליחה דמית בשעות הלילה
קיקה 24/06/2017 | 21:13שלום רב, מיזה מספר חודשים יש לי בשעות הלילה ליחה עם דם. אם אני קמה מתוך שינה ויורקת אני רואה את זה, ולעיתים בבוקר קמה עם לשון חומה, ובמהלך היום כשיורקת יש שאריות דם קטנות. עברתי כבר שני רופאי אף אוזן גרון, שני רופאי ריאות, צילום סינוסיטיס תקין, צילום ריאות תקין, רופא פה ולסת הכל תקין, בדיקת כיח ובדיקות דם תקינות. אני כבר לא יודעת מה לבדוק ומפחדת אולי זה סרטן ריאות שיכול להתגלות רק בct. אשמח לשמוע מה דעתך בנושא כי אני ממש אובדת עיצות ונמאס לי לקום ולראות שאריות דם וריח לא נעים בפה. אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 24/06/2017 | 21:56חד משמעית את צריכה לעשות ct חזה עם חמר ניגודהוסף תגובה
-
תודה על תשובתך, שאלה נוספת
קיקה 26/06/2017 | 04:04רק רציתי לעדכן שאני סובלת מmvp עם דליפה בינונית עד קשה. האם יכול להיות קשר ללב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 26/06/2017 | 09:16לא חושב שקשורהוסף תגובה
-
-
סרטן ריאות (לת)
Mmme 25/06/2017 | 17:25לאחר 2 כריתות בריאות. וכעת טיפול באופטיבו יש לאבי דלקת בקרום הריאה מטופל כעת בסטרואידים. האם טיפול קרינתי לריאה יכול לסייע? האם יש טיפול חדשני/ כימו שיכול לסייע לסרטן בראש וגם בריאה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הפחתת נפח הריאה
-
טיפול תרופתי
-
בדיקות קשורות
-
שחפת בפצע
-
בדיקת ויטמין B12
-
תרופות קשורות
-
לנוגראסטים
-
אימטיניב
-
מונחים קשורים
-
אבקת ריאות (צורנת)
-
מרכז טל חלאסרטן
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס