פורום סרטן ריאות - עמוד 84
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
SQUAMOUS CELL CARCINOMA OF RT LUNG סימונה 05/07/2017 | 13:34שלום DR מבקשת לדעת האם חייב לעבור טיפול כימו או הקרנות לאחר גילוי המחלההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 05/07/2017 | 15:46הכל תלוי בשלב המחלההוסף תגובה
גידול בריאה השמאלית אצל אחותי פתחיה 03/07/2017 | 16:51האם ניתן לקבל יעוץ טלפוני ואם כן אני ימסור את הטלפון שלי או לחלופין תשלח אלי בבקשה טלפון שאפשר לתקשר איתך ניד שלי 0527444341 תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 03/07/2017 | 17:53לצערי הרב לא נותן ייעוצים טלפונים. אפשר דרך הפורום או לחלופין להגיע אלי למחלקה בבני ציון או בנצרת.הוסף תגובה
סרטן ריאות scc אנה 21/06/2017 | 19:44שלום, דר' . בעלי בן 49 לפני שבועיים אובחן scc ריאתית שלב 4. גרורות בצלעות, פמור, כבד, לבלב, אדרנלים. PDL1 שלילי, מחכים ל- EGFR סובל מכאבי גב וסטרנום- מקבל קרינה פוליאטיבית למקומות הכואבים. ברקע COPD קשה אך, מצב כללי טוב, שחה עד לפני חודשיים ועסק בפעילות גופנית . מטופל במשאפים נגד copd. שאלות: - מה פרוגנוזה כללית במצב הזה ? - האם יש הבדל משמעותי ביעילות של קטרודה מול כימיה - אם EGFR ייצא שלילי האם יש סיכוי שבפאונדישן1 ימצאו מוטציה אחרת והדבר ישפר פרוגנוזה? - האם טיפולים אורתומולקולריים יעילים במצבים אלו ( חיזוק כללי של הגוף) - אנחנו ממתינים לתשובות ובינתיים הזמן רץ.... האם בינתיים לא נוצרות גרורות חדשות? האם לא כדאי כבר להתחיל בכימיה? - מנסיונך... האם יש מקום לאופטימיות?ובמה זה תלוי...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 21/06/2017 | 20:18אנסה לתמצת הסיכוי שיהיה מוטציה ב egfr קלוש ביותר בסוג זה של גידול אם בכלל. אם רוצים לעשות המקסימום אפשר לעשות בדיקת פאונדישין אך שוב הסיכוי למצוא משהו מעשי הוא פחות מאחוז אחד, אך מבצעים באותה הזדמנות בדיקה חוזרת של pdl1 ולפעמים מוצאים טעויות בבדיקה ראשונית ואז אפשר לקבל קיטרודה. מציע להתחיל טיפול כימי בתשלובת קרבו גמזר כ 10 ימים לאחר תום ההקרנות. כקו שני אפשר לקבל אופדיבוהוסף תגובה
המשךאנה 24/06/2017 | 10:10היום בלילה לבעלי היה קטע קצר של צמרמורת חזקה מאוד שנפסק ספונטני. אני חוששת מגרורות למח -בct אחרון - שם היה נקי. ישנם כאבים חדשים באזור הכליות ( ידוע על גרורות באדרנלים אם זה קשור ) אני מרגישה שאנחנו מפסידים זמן... נשאר עוד 5 הקרנות לפחות.... האם חייבים להמשיך איתם ? הבנתי שהן לא טיפוליות אלא נגד כאבים. האם לא צריך דחוף להתחיל כימיה ובמקביל כבר מחר לעשות פאונדיישן 1?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 24/06/2017 | 10:29מציע בכז לסיים אץ הקרינה- הפסקה באמצע לא תעזור לכאבים, הקדמת הטיפול הכימי בשבוע ימים לא תשנה את המצב לצעריהוסף תגובה
פאונדיישן 1אנה 24/06/2017 | 21:47אני הבנתי אותך. אם ככה אפשר בינתיים לעשות בדיקה מורחבת פאונדיישן 1 שדיברנו עליה? אני מבינה שזה גם ייקח קרוב לשבועיים? ובאיזו דרך אפשר לעשות זאת. תודה רבה לך על התגובות בימי חג ומנוחההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 24/06/2017 | 21:55דרך חברת רוש ניתן לעשות בדיקת פרונדישיןהוסף תגובה
החמרה במצבאנה 02/07/2017 | 10:49שלום, דוקטור. היום החמרה דרסטית במצבו הכללי של בעלי. טרם התחלנו שום טיפול. הבוקר הוא קם עם בחילה , שלשולים וחולשה קיצונית. אינו מסוגל לעמוד על הרגליים כמעט.ננתתי פראמין, הבחילה עברה. עדיין חלש בצורה מפחידה. מתעקש לשאר בבית ולא לפנות למיון. יש לציין שאתמול פעם ראשונה נטל שמן בריכוז גבוה של אומגה 3 .האם לדעתך זה קשור והאם בכל זאת להתפנות למיון? בנוסף כאבי גב תחתון חזקים שזה די חדש. מקבל פנטה 150הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 02/07/2017 | 13:18קשה לי להעריך את חומרת המצב לצערי במידה ומשהו דחוף נא לפנות למיווהוסף תגובה
ממצאים בצילום רנטגן יפעת 26/06/2017 | 12:16ד"ר שלום. אני בת 34 ולא עישנתי מעולם. מזה שבועיים כאבים לסירוגין (דקירות) בצד שמאל בבית החזה העליון, ליד הסטרנום וגם מאחורי השכם ולעיתים בצלעות העליונות. לעיתים מקרין ליד ולצוואר. היום ביצעתי צילום חזה והממצאים כדלקמן: הצילום PA בוצע בסיבוב קל לצד ימין, הצילום הצדדי אינו סימטרי . אין עדות לתסנין . אין עדות לתפליט פלוירלי . אין עדות להרחבת המדיאסטינום , שער ריאה השמאלית נראה מעט בולט ומשוך כלפי מלאה , מבנה אנטומי?, אחר ? צל הלב בגדר הנורמה . הסרעפת בעמדה תקינה . עקמת גבית קלה קמורה ימינה. הופניתי לרופא ריאות ואני בלחץ נוראי. האם זה נשמע כסרטן? מה המשמעות של שער ריאה בולט ומשוך למעלה? המון תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 26/06/2017 | 12:29לא נשמע לי כסרטן שער בולט - קרוב לודאי טכני בלבד או בגלל העקמת . בכל מקרה ממליף להשלים ct חזה וייעוץ קרדיולוגהוסף תגובה
ליחה דמית בשעות הלילה קיקה 24/06/2017 | 21:13שלום רב, מיזה מספר חודשים יש לי בשעות הלילה ליחה עם דם. אם אני קמה מתוך שינה ויורקת אני רואה את זה, ולעיתים בבוקר קמה עם לשון חומה, ובמהלך היום כשיורקת יש שאריות דם קטנות. עברתי כבר שני רופאי אף אוזן גרון, שני רופאי ריאות, צילום סינוסיטיס תקין, צילום ריאות תקין, רופא פה ולסת הכל תקין, בדיקת כיח ובדיקות דם תקינות. אני כבר לא יודעת מה לבדוק ומפחדת אולי זה סרטן ריאות שיכול להתגלות רק בct. אשמח לשמוע מה דעתך בנושא כי אני ממש אובדת עיצות ונמאס לי לקום ולראות שאריות דם וריח לא נעים בפה. אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 24/06/2017 | 21:56חד משמעית את צריכה לעשות ct חזה עם חמר ניגודהוסף תגובה
תודה על תשובתך, שאלה נוספתקיקה 26/06/2017 | 04:04רק רציתי לעדכן שאני סובלת מmvp עם דליפה בינונית עד קשה. האם יכול להיות קשר ללב.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 26/06/2017 | 09:16לא חושב שקשורהוסף תגובה
סרטן ריאות (לת) Mmme 25/06/2017 | 17:25לאחר 2 כריתות בריאות. וכעת טיפול באופטיבו יש לאבי דלקת בקרום הריאה מטופל כעת בסטרואידים. האם טיפול קרינתי לריאה יכול לסייע? האם יש טיפול חדשני/ כימו שיכול לסייע לסרטן בראש וגם בריאה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אימא עם חום 38.6, תחושה של שפעת רקאני 22/06/2017 | 20:08לאחר הטיפול הראשון בקיטרודה. מה אתה יודע על התופעות האלה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 23/06/2017 | 09:58לא אמור להיות חםהוסף תגובה
קיטרודה רקאני 22/06/2017 | 13:31שלום דוקטור אגבאריה, היום אימא קיבלה מנה ראשונה של קיטרודה. תוך כמה זמן יודעים אם יש השפעה מועילה? תודה 🤗הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובנ ד"ר עבד אגבאריה 22/06/2017 | 13:40תוך שבועיים שלושה אפשר להרגיש הקלההוסף תגובה
אשפוז ברמב"ם rut 22/06/2017 | 10:00דר' שלום רב, אבא שלי מטופל שלך בבי"ח האיטלקי. אנחנו צריכים את עזרתך באישור לאשפוז בבית החולים רמב"ם לתקופת ההקרנות מאחר וזו נסיעה יומיומית בלתי אפשרית עבורו במשך חודש ימים. לעזרתך נודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 22/06/2017 | 12:13ברגע שאתם נבדקים ביחידת הקרינה צריך לבקש מהם- יש אחות מתאמת שמסדרת זאת אין שום בעיההוסף תגובה
המשך הקרנותrut 22/06/2017 | 13:04הוא היה היום וב-2.7.2017 יש תור לסימולציה , אם תוכל לעזור לנו בנושא אני אשמח. מחר אנחנו באיטלקי ב-9:00 בבוקר לטיפול כימו.הוסף תגובה
75% התאמה לקיטרודה רקאני 18/06/2017 | 18:40שלום שוב לדוקטור אגבאריה, לאחר המתנה קיבלנו תשובה כי אימא מתאימה ב-75% (ויותר) לטיפול בקיטרודה. האבחנה של אימא: giant cell sarcomatoid carcinoma of the lung לפי המחלה בשלב 4. מתחילים טיפול ראשון בקיטרודה עוד כמה ימים. אימא, 78, מרגישה טוב (רוב הזמן), פעילה ואופטימית (רוב הזמן). מנסיונך, הלאור הנתונים שמסרתי, אם הקיטרודה אכן משפרת סיכויי הישרדות ו/או תוחלת חיים? תודה מראש :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 18/06/2017 | 19:55בחולים עם pdl1 מעל 50% - כמו שלאמא שלך ישנו סיכוי גבוה לתגובה, הארכת תוחלת חיים ואיכות חיים. בהצלחההוסף תגובה
תודה דוקטוררקאני 19/06/2017 | 05:42למה הכוונה בהארכת תוחלת החיים. אני שואלת על הסטטיסטיקות, כמובן יום מצויןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר עבד אגבאריה 19/06/2017 | 10:26הסיכוי לשרוד עד 3 שנים הוא בסביבות 30%הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
דיכוי מח העצם
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול תרופתי
-
כריתת קטע
בדיקות קשורות
-
נוגדנים לאכינוקוקוס
-
פאנל נוגדנים פאראנאופלסטי
תרופות קשורות
-
חומצה איבנדרונית
-
אימטיניב
מונחים קשורים
-
הספר הירוק
-
כריתת שד (מסטקטומי)

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםברית מילה - כרורגיה
בפורום ברית מילה - כרורגיה ניתן להתייעץ עם הרב טל מלמד- מוהל רפואי מוסמך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ברית מילה - כרורגיה
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
ד"ר רונן ברנר
הרב מלמד טל - מוהל רפואי מוסמך