פורום סרטן המעי הגס - עמוד 76
ד"ר רונן ברנר
שוב בנושא טיפול כימותרפי לאמא רונדו 23/08/2012 | 17:40לד"ר זיו שלום רב, אני מודה לך מאוד על תשובתך המהירה לגבי אימי בנוגע לטיפול האפשרי . להזכירך מצאו לה רק קשר לימפה אחד נגוע בסרטן מתוך 16. שאלתי: האם כדאי לה בגיל כה מתקדם- 85- לעבור טיפול כימותרפי? אני שואל זאת משום שבבית החולים אחד המנתחים אמר לי שכימותרפיה לא יכולה לשנות בהרבה את המצב. אישית אני לא מסכים עם הקביעה הזאת, אך אני כן מודע לכך שהיא עלולה לסבול מתופעות לוואי, בחלקם קשות. שאלתי השניה: האם ניתן היום לתת לה טיפולים שלא גורמים לכל כך הרבה תופעות לוואי כגון הקאות או שילשולים או ירידה בכדוריות הדם האדומות או הלבנות ? במילים אחרות: האם באופן אירוני טיפול כימותרפי עלול לסכן את החיים שלה? שאלה שלישית: האם הגידול של הלימפה הנגועה היחידה עלול להתפשט למקומות אחרים והאם הטיפול הכימותרפי הוא אכן האפשרות למנוע זאת? אני שואל זאת משום שאני לא רופא ואין לי שום מושג בנדון. אמא מוזמנת בקרוב לאונקולוג. ושוב תודה וסליחה על כל השאלות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רונדו דר' יחיאל זיו 24/08/2012 | 19:25גם בלוטה אחת כבר מעמידה אותה בשךב 3 המחייב טיפול כימי. חאור גילה ומצה הכללי - ההחלטה היא שלכם ושלה יחדף אך קודם כל שלה. בהנחה שהגברת צלולה ממליץ להיפגש עם אונקולוג אשר יתמצת בפניה את היתרונות והחסרונות ועל סמך זאת תקבלו החלטה.הוסף תגובה
תודה רבה לךרונדו 24/08/2012 | 19:56וכל טובהוסף תגובה
ביופסיה זוהר 21/08/2012 | 21:08ד"ר יחאיל זיו שלום רציתי לדעת מה בודקים בביופסיה שנלקחת בגסטרוסקופיה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ביופסיהזוהר 21/08/2012 | 21:54בנוסף לשאלה הקודמת אם לא נמצא משהו בבדיקה השטחית של הגסטרוסקופיה יש סיכוי שימצא בביופסיה? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה ביופסיה דר' יחיאל זיו 22/08/2012 | 23:21דגימת רקמה לאבחון בעייה בקיבההוסף תגובה
תשובת מומחה ביופסיה דר' יחיאל זיו 22/08/2012 | 23:22כןהוסף תגובה
ביופסיהזוהר 22/08/2012 | 23:34אילו בעיות בקיבה הם בדרך כלל יכולים לאבחן תודה רבה על התשובות הקודמותהוסף תגובה
תשובת מומחה ביופסיה דר' יחיאל זיו 22/08/2012 | 23:41חיידק הליקובקטר, תהלכים דלקתיים, גידוליים (שפירים וממאירים)הוסף תגובה
תוצאות ביופסיה אחרי ניתוח המעי הגס רונדו 22/08/2012 | 20:46לד"ר הנכבד שלום רב, אמא שלי, בת 85, עברה ניתוח של כריתת צקום cecum- היות שנתגלה שם גידול ממאיר.את הניתוח היא עברה לפני שלושה שבועות. בבדיקת ביופסיה שנערכה בגוש ואשר תוצאותיה נתקבלו היום נכתבו הדברים הבאים: "בפתיחה נמצא גידול בצורת צלחת בשטח של 4.5*3.5 ס"מ הנמצא במרחק של 1.5 ס"מ ממסתם איליאוצקאלי, 15 ס"מ מגבול כריתה דיסטלי. בחתכים דרך הגידול נמצא שהוא חודר לתוך שומן ומגיע קרוב מאוד לגבול כריתה עמוק. יתר רירית המעי בצקתית. צמוד למעי תוספתן באורך של 5 ס"מ ובקוטר של 0.5-סרוזה חלקה. צמוד לעמי שומן ובתוכו נמושו 16 קשרים בקוטר 1.5 ס"מ. אבחנה: Adenocarcinoma, 4.5 cm in greatest dimension, low grade, moderately differentiated, involving muscularis propria, penetrating into pericolic fat present focally at deep surgical margin. Proximal and distal surgical margins free of tumor. Appendix-Free of tumor Lymph Node: One Lymph node 1.5 cm in greatest dimension out of 16 almost totally replaced by METASTATIC ADENOCARCINOMA. No obvious extracapsular extension seen. שאלותיי: 1- מה פירוש ממצאי הביופסיה והאם תוכל לומר באיזה שלב הגידול ? 2- מה עושים במקרים כאלה: כימותרפיה, הקרנות או דברים אחרים? עליי לציין שאמא סובלת מלחץ דם בלבד והיא מטופלת היטב ומלבד זאת היא בריאה, מתפקדת כרגיל, אוכלת וישנה היטב (אם כי היא חלשה לאחר הניתוח.במקרה של כימותרפיה- לכמה זמן והאם ישנן תופעות לוואי קשות? 2- בבדיקות דם מלפני יומיים נתגלה שההמוגלובין שלה הוא 9.3 גם ההמטוקריט נמוך, ואולם בצילום CT בטן עליונה ותחתונה וכן אחרי קולונוסקופיה ודסטרוסקופיה שנערכו לפני הניתוח לא נתגלו איברים שיש בהם ממצאים פתולוגיים כלשהם.המנתחים טוענים שערכי ההמוגלובין הם דבר נפוץ אחרי ניתוח כזה וכי אחרי שהיא תחזור לאכול מזון ובשר ותיקח כדורי ברזל ההמוגלובין יעלה. האמנם זה כך? כרגע היא מוגבלת באכילה על פי דיאטה מיוחדת שהדיאטנית בית החולים רשמה לה לשבועיים. 3- לפני הניתוח היא ירדה במשך שנה 7 קילוגרם. אחרי הניתוח עלתה בתוך 20 יום ב2.5 ק"ג. האם זה סימן מעודד? כל שאר הבדיקות- כולל תיפקודי כליות וכבד ושתן-תקינות לחלוטין. בתודה מראש לך ובאיחולי כל טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רונדו דר' יחיאל זיו 22/08/2012 | 23:281 - תהליך סרטני, שלב 3 2 - טיפול כימי, 6 חודשים בשלב ראשון כחודש עד 6 שבועות לאחר הניתוח. לנושא ההמוגלובין - מסכים לחלוטין 3 - בהחלט מעודדהוסף תגובה
גילוי המחלה באמצעות PET CT דקלה 21/08/2012 | 10:43שלום, האם בדיקת PET CT יכולה להספיק לגילוי המחלה? האם במידה ולא נמצא כלום בבדיקה זו עדיין יש צורך בקולונוסקופיה? תודה, דקלההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
דקלהד"ר י. זיו 21/08/2012 | 11:521 - לא 2 - כן, רק לא ברור לי מי שולח לבדיקת PETCT ללא בדיקות מקדימות....הוסף תגובה
תוצאות קולונסקופיה. 18/08/2012 | 11:19ביום שני בצעתי קולונסקופיה להלן הממצאים-שלך - בקולון העולה קרוב לכפכף כבד פוליפ שטוח לחלוטין מרוח על הקפל, בקוטר 1 ס"מ בוצעה הזרקת אדרנלין מהול, המקום סומן בדיו הפוליפ נצרב עם מספר ביופסיות חמות.כמו כן הסירו פוליפ בקוטר 5 מ"מ. בתודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות קולונו 18/08/2012 | 17:24אז מה השאלה ? כרגע צריך להמתין לתוצאות ביופסיה ובהתאם להחליט על המשך הדרך.הוסף תגובה
סרטן מעי הגס בגיל מבוגר 15/08/2012 | 13:41שלום רב. לאבי בן 75 סרטן במעי הגס. בסיכום של בדיקת ה pet ct נכתב:"בדיקת הpet ct מאתרת תהליך שאתי בסיגמה עם חשד לפיזור משני לבלוטות לימפה בשומן המונטריאלי הסמוך,ושתי גרורות כבדיות.מספר מוקדים ריאתיים זעירים לא ספציפים בריאות אשר אינם ניתנים לאיפיון ודאי במיפוי ה pet. ממליץ המשך מעקב אחר מוקדים אלו ע"י ct חזה בעוד 3 חודשים." אודה לך מאוד אם תענה על שאלותיי: 1) פרופסור כירוגי המליץ לאבי לעבור שני ניתוחים.האחד במעי הגס להוציא את הגידול והשני בכבד להוציא את הגרורות.רק לאחר שני הניתוחים שיעשו במקביל אבי יצטרך לעבור טיפולי כימותרפיה. מה דעתך על המלצה זו? 2) האם ניתן להחלים במצב זה?ואם לא,האם הניתוח והטיפולים יעזרו לאבי להאריך חיים? 3 אבי מעונין לעבור את שני הניתוחים אך לא מוכן לעבור טיפולים כימותרפים. מה משמעות החלטה כזו עבור מצבו של אבי? התשובות שלך יתנו לי ולמשפחה תמונה ברורה יותר. בברכה, א.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה "סרטן מעי בגיל מבוגר" דר י. זיו 15/08/2012 | 21:49ראשית יש להתייחס למצבו הכללי, מחלות נוספות וכו'. בהנחה שמצבו הכללי טוב : 1 - מסכים 2 - כן 3 - בעייתי, כיון שאין עדיין תשובה פתולוגית של מה שיוצא בניתוח וכן מה משמעות הממצאים הריאתייםהוסף תגובה
תשובת מומחה תסמונת לינץ 08/08/2012 | 22:22מה השאלה ?הוסף תגובה
תסמונת לינץ' (לת) 08/08/2012 | 07:55לאמי יש תסמונת לינץ .שאלתי היא : האם קופת חולים מאשרת בדיקה גנטית לי או שאני צריך לעבור קולונוסקפיה מדי שנה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
בדיקה 31/07/2012 | 14:49מה דעתכם על בדיקת מעי הגס Oncotype Colon למי היא טובה , לחולה או לבני משפחתו? ואיפה מבצעים דבר כזה? שמעתי שקופ"ח כללית ממנת את זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אונקוטייפ31/07/2012 | 15:48לחולה שיש לו או לה סרטן מעיהוסף תגובה
גוש בכבד 31/07/2012 | 12:44שלום, לאמא של חבר שלי היה סרטן במעי הגס לפני 5 שנים, נותח ועבר בהצלחה. מאז היא כל חצי שנה בביקורות. היא עברה בדיקת CT לפני יומיים, והתוצאות נמסרו להם, הם עדיין לא היו אצל רופא. לפי התוצאות, ישנו גוש הטרוגני בגודל 3.5 ס"מ באונה השמאלית. סיום הבדיקה - פיזור משני בכבד. האם הגוש בהכרח גרורה סרטנית, או שיתכן הוא שפיר? האם 3.5 ס"מ זהו גוש גדול? האם ניתן לנתח גוש כזה? מהם סיכויי ההחלמה? מהי שכיחות הופעה חוזרת? אשמח לתשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
גוש בכבד31/07/2012 | 15:47קרוב לוואי גרורה. הוכחה - רק בביופסיה. אם מדובר בגרורה אחת > ניתן לנתח, אם ומתי יחזור - לאלוקים פתרוניםהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
הפטיטיס G
בדיקות קשורות
-
מוטציה ב-KIT-D816V
-
אנטיגן סגולי של הערמונית (PSA)
תרופות קשורות
-
פאמידרונאט
-
לאופרוליד
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
מונחים קשורים
-
MAC (Mycobacterium Avium Complex)
-
אונקולוגיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל