פורום הגדלת חזה והרמת חזה - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הרמה והזרקת שומן במקום שתל קארין 05/01/2024 | 09:45אמורה לעבור ניתוח הרמה והגדלה לצד שאיבת שומן מהבטן מותניים וירכיים. בתחילה סוכם שנוסיף שתל של 250-300 לניתוח ההרמה ואז בפגישת טרום ניתוח הציע הרופא הזרקת שומן לחזה במקביל להרמה , לקוטב העליון של החזה. אני מודעת לכך שלא כל ה 250-300 ישארו ואולם רוצה לשמוע ממך כרופא מומחה מה דעתך על ההליך והאם אהיה מרוצה? אני ממש מתלבטת אם לבחור בשתל על פני הזרקת שומן.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרמה והזרקת שומן במקום השתל פרופ' ליאור הלר 06/01/2024 | 13:13שלום קארין הזרקת שומן היא אופציה טובה מאד לתת נפח לשדיים במיוחד לאור העובדה שניתן לכוון את נפח השומן לאזורים בהם אנחנו רוצים לשפר את הנפח (במקרה שלך באזור העחיון של השדים ולא בכל השד). השומן נקלט בשד והופך לחלק מהשד כך שלאורך זמן זו אופציה טובה יותר מאשר שתלים. יחד עם זאת בפי שציינת לא כל השומן נקלט ולכן צפוי שתוסת הנפח שתתקבל תיהיה יותר נמוכה מנפח השומן שהוזרק. כמובן שניתן לבצע הזרקה נוספת בעוד כמה חודישם אבל זה כמובן ניתוח נוסף. כעקרון אני חושב שבמקרים הנכונים תוספת שומן לשד הוא ניתוח יותר איכותי מאשר שתלים. לסיכם הזרקת השומן תיתן תוספת נפח יותר צנועה מאשר שתלים אבל גם מביא פחות אתגרים כמו צורך עתידי להחלפת השתל. מציע לשקול את האופציה הזאת ברצינות. לגבי השאלה האם תיהיה מרוצה? את זה אנני יכול לנבא. בברכה
בהמשך לשאלתי- מעל או מתחת לשריר (לת) שירה 08/12/2023 | 19:03בהמשך לשאלתי לעניין הצלקת עוגן או סוכריה על מקל - הפרופסור טוען שעדיף למקם את השתל מתחת לשריר בכדי לתת לו תמיכה , מאידך אני קוראת שאין קשר מפני שהשריר אינו תומך בשתל מלמטה ואין כל משמעות אם המיקום מעל או מתחת לשריר. השתל המסתמן 300 cc ויש צורך בהרמה של החזה - כאמור חזה בינוני לא גדול עם נפילה בינונית . הפונה מעל לכפל התחתון בשני סמ ולא מתחתיופתח בחלון חדש
תיקון ענת 06/12/2023 | 12:22שלום ד''ר לאחר תוצאה לא סימטרית בצורה ובנוסף הבדל ניכר בגובה הפטמות, הרופא הציע שאגיע למשרדו לפרוצדורה של חיתוך החלק העליון של העטרה הנמוכה ותפירתה קצת יותר מס''מ למעלה ולמרכז. האם הפרוצדורה מוכרת ומומלצת? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תיקון פרופ' ליאור הלר 06/12/2023 | 22:38שלום ענת הפרוצדורה מוכרת מאד. לא אוכל להביע דעה האם היא מומלצת במקרה שלך מכיון שכדי לקבל החלטה לגבי פרוצדורה מסוימת ציך לבדוק את המטופלת. בברכה
צניחת שתל בהחלפת שתלים - המשך נטע 16/11/2023 | 22:44הי , קודם כל תודה על הסבלנות והאכפתיות בתשובה שלך. הרבה יותר מרגיע ממה שאני מקבלת בפגישות עם הרופא שלי .. לגבי צניחת שדיים הוא הסביר לי שאם אני עושה חצי מתחת לשריר כמו עכשיו (ולא מלא כמו שהיה לי ורציתי להשאיר ככה) , השדיים לא יצנחו כי השתל מוחזק על ידי שריר. האם זה גם לא נכון? וגם פה הוא הטעה אותי? אומנם עבר רק חודש מהניתוח אבל אני אשמח להירשם ליעוץ אצלך ולשמוע חוות דעת נוספת, שכאשר ויגיע הרגע שניתן לבצע ניתוח תיקון יהיה ערוכה עם כמה המלצות לטיפול ואקבל החלטה נכונה עבורי אודה לך אם תוכל להשאיר פרטים היכן ניתן להירשם ליעוץ ועוד שאלה.. האם ישנו מצב שתיווצר קופסית עכשיו וגם תעלה את השתל של השד שאני יחסית מרוצה ממנו יותר כלפיי מעלה ? אולי זה יפתור את הבעיה של השד הנמוך אבל לפחות שנראה נורמאליפתח בחלון חדש
תשובת מומחה צניחת שתל בהחלפת שתלים פרופ' ליאור הלר 17/11/2023 | 08:37שלום רב לגבי השאלה בנושא היווצרות קופסית: לא הייצי בונה על זה מכיוון שהיווצרות קופסית הינו תהליך בלתי צפוי לחלוטין. תהליך זה יכול לקרות אבל יכול גם לא לרקות. לא ניתן לתכנן איך הוא ישפיע על השתלים וגם לא ניתן לזהות כמה זמן זה יקח... אם בכלל זה יקרה. לגבי חוות דעת נוספת אצלי; אני לא רוצה לנצל את הפורום לצורך קידום עצמי. במידה ואת מעונינית אפשר למצוא את מספר הטלפון של המרפאה שלי בGOOGLE. בברכה
צניחת שתל בהחלפת שתלים נטע 10/11/2023 | 11:20שלום וברכה , עשיתי החלפת שתלים שהיו מתחת לשריר 14 שנה בגודל 350 לשתלים 400 חצי מתחת וחצי מעל השריר. חשוב לציין כי אני הייתי בעלת שד צינורי שלא נפרס בניתוח ראשון ותוקן בניתוח הזה וגם מצתלקת קלואידית, לכן הורידו צלקות קודמות ותפרו בידיוק משם מחדש.. אחרי הניתוח שמו לי מעבר לחזיה רפואית גם חגורת מחץ.. לפני הניתוח הזה השתלים היו ממש למעלה והאמת אהבתי את זה. הדגשתי בפני המנתח כמה פעמים שחשוב לי לשמור על אפקט הפושאפ, אמר לי שזה ירד קצת אבל לא משמעותי..ובגלל זה וכדי שישמר נשים 400 (אני לא רציתי להגדיל אהבתי את הגודל) .. אחרי 3 ימים שנכנסתי להתקלח ופעם ראשונה הורדתי חזיה היה ניתן להבחין בבירור ששד ימין ריק למעלה.. ממש ריק .. נלחצתי הלכתי לרופא. אמר לי שזה נראה טוב בחזיה (נציין כי אני לא אחת שהולכת עם חזיות גם עם החזה הקודם שהיה לי ובטח זה לא היה כיוון שלי עכשיו) מפה לשם אמר לי בואי נחכה חודשיים.. עבר חודש. השד הזה ריק למעלה ונראה משמעותי קטן יחסי לשד השני (הקודמים נמדדו והיו שווים) מרגיש לי כאילו השתל פשוט זז הצידה לכיוון בית השחי.. הפטמות לא באותו גובה ובכלל לא באותו כיוון.. מחזה זועתי אני לא מפסיקה לבכות זה נראה נוראי ואני לא רואה את עצמי ממשיכה עם חזה כזה.. בנוסף לזה אני גם מרגישה שהם נמוכים מידי לגוף.. לזה הוא אמר לי שאפשר לעשות הרמה.. (א. אני נוטה לקלואידים אז אני לא יכולה, ואיך בכלל מחזה עומד ממש למעלה הוא הביא אותי למצב של לעשות הרמה? לי החזה המקורי שלי הטבעי הוא במידה 0 לא קיים כלל כל מה שיש לי זה שתלים.. לא עברתי לידות או הנקות .. איך הוא מביא אותי למצב של הרמה שסך הכל רציתי קצת לשפר את מה שהיה לי).. בכל אופן בשד הקטן הזה שמרגיש שזז , הוא מרגיש כאילו הוא אפילו לא עומד מלמעלה מתחת לשריר.. הוא פשוט ריק .. והתפר כל הזמן מדמם גם.. כבר במשך חודש .. אני חובשת פעמים ביום עם משכה אנטיביוטית שהוא נתן לי אבל זה לא מחלים. לאומת זאת הצד השני נראה בסדר.. רציתי לדעת : א. מה יכול לגרום למצב כזה בשדיים ב. מה יכול לגרום לזה שיש (3 ימים אחרי הניתוח )השתל לא היה במקומו, האם חגורת לחץ יכלה לדחוף אותו מטה? האם זה טעות של מנתח בזמן ניתוח ויצירה של כיס גדולה מידי? ג. האם יש צורך לחכות עוד חודש לתיקון? אני באמת לא רואה שיפור זה מחמיר מיום ליום ד. האם ניתן להגביעה טיפה את 2 השתלים יותר למעלה במיקום דרך אותו חתך? פשוט לגרום למצב שיהיה קצת פחות שתל בחלק התחתון של השד ובכך ליצור מחשוף יותר יפה וחזה עומד יותר? או אפילו אולי לעלות את התפר הזה ב1-1.5 ס"מ מעלה וככה לעלות את הכפל התת שדי ולהרים קצת את החזה ללא חתכים נוספים? תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה צניחת שתל בהחלפת שתלים פרופ' ליאור הלר 10/11/2023 | 22:28שלום רב המצב שליפני הניתוח התאפיין במצב ששני השתלים היו ממוקמים יחסית גבוה ויצרו "תמונה" של פושאפ. מצב זה נגרם על ידי העובדה שנוצרת קופסית סביב השתל וקופסית זאת "תוקעת" או מחזיקה את השתלים במקום גבוה. את ציינת שרוב הנפח של השד נובע מהשתל וכמעט אין לך רקמת שד. אילו לא הייתה נוצרת קופסית סביר להניח שאחרי 14 שנים השדים כולל השתלים היו צונחיים; הם נישארו למעלה אז המסקנה שלי שהייתה לך קופסית. במהלך הניתוח בוצע פתיחה של הקופסית כדי לאפשר את הוצאת השתלים הישנים והכנסת השתלים החדשים. סביר להניח שבשד שבו השתל צנח כלפי מטה והצידה פתיחת הקופסית יצרה כיס יותר גדול שמאפשר את התנועה זאת. יתכן שגם שימוש בחגורת לחץ תרם ללחץ כלפי מטה ו"עזר" לשתל לנדוד כלפי מטה.. יתכן שאולי הטיפול בבעיה זו הוא הקטנת הכיס בשד על ידי מספר תפרים פנימים. כמו כן צריך להבין שהשד הוא איבר רך בעל אלסטיות מסוימת ולכן לא תמיד ניתן לתכנן את התוצאה הסופית של ההרמה. גם כאשר מרימים ב2 ס"מ זה לא אומר שהשד ישאר במקום המורם. קיימת אפשרות שאחרי הניתוח השד יצנח שוב בגלל אלסטיות של העור. בהתחשב בעובדות שציינתי למעלה הייתי מציע שבמידה ואת מרוצה משד אחד אז לא להיתעסק אתו ולנסות לתקן רק את השד שצנח. אפשר לשקול את התפרים הפנימים אבל מכיוון שאני לא בדקתי אותך צריך לקקחת בחשבון גם את המלצת הרופא שלך. שתי נקודות נווספות שכדאי לציין אותן: במקרה של שדיים אסימטרים לא ניתן להגיע אף פעם לסימטריה מוחלטת; ניתן רק לשפר אותה. הנקודה השניה שצריך לזכור היא שצריך לבנות רמת ציפיות ריאליות שאותה ניתן להשיג בניתוח. ליפעמים, האויב של טוב זה היותר טוב. מקווה שעזרתי בברכה
המשך לכל הסיפור שלינטע 15/11/2023 | 01:02הי , קודם כל תודה על הסבלנות והאכפתיות בתשובה שלך. הרבה יותר מרגיע ממה שאני מקבלת בפגישות עם הרופא שלי .. לגבי צניחת שדיים הוא הסביר לי שאם אני עושה חצי מתחת לשריר כמו עכשיו (ולא מלא כמו שהיה לי ורציתי להשאיר ככה) , השדיים לא יצנחו כי השתל מוחזק על ידי שריר. האם זה גם לא נכון? וגם פה הוא הטעה אותי? אומנם עבר רק חודש מהניתוח אבל אני אשמח להירשם ליעוץ אצלך ולשמוע חוות דעת נוספת, שכאשר ויגיע הרגע שניתן לבצע ניתוח תיקון יהיה ערוכה עם כמה המלצות לטיפול ואקבל החלטה נכונה עבורי אודה לך אם תוכל להשאיר פרטים היכן ניתן להירשם ליעוץ
עוד שאלונותנטע 15/11/2023 | 01:09האם ישנו מצב שתיווצר קופסית עכשיו וגם תעלה את השתל של השד שאני יחסית מרוצה ממנו יותר כלפיי מעלה ? אולי זה יפתור את הבעיה של השד הנמוך אבל לפחות שנראה נורמאלי
הגדלת חזה הנחיית קסנדרה 08/11/2023 | 23:55שלום ד״ר הלר, בשורות טובות אמן. אשמח לשאול כמה זמן לאחר ניתוח הגדלת חזה ניתן ללבוש חזיות רגילות , ומתי אפשר כבר לישון על הבטן? והאם ניתן לטוס לאחר ניתוח הגדלת חזה? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה הגדלת חזה הנחייות פרופ' ליאור הלר 14/11/2023 | 09:47שלום רב אני חושב שעניתי לשאלות אלה במייל אחר בברכה
הנחיות לאחר ניתוח קסנדרה 13/11/2023 | 11:25שלום ד״ר הלר, בשורות טובות אמן. אשמח לשאול כמה זמן לאחר ניתוח הגדלת חזה ניתן ללבוש חזיות רגילות , ומתי אפשר כבר לישון על הבטן? והאם ניתן לטוס לאחר ניתוח הגדלת חזה? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה הנחיות לאחר ניתוח פרופ' ליאור הלר 14/11/2023 | 09:45שלום רב: לאחר ניתוח הגדלת חזה אפשר לטוס תוך ימים בודדים. רצוי לא לישון על הבטן לפחות 4-6 חודשים. זה יכול להזיז את השתלים. כן אפשר לישון על הצד תוך חודש. אפשר ללכת עם חזייה רגילה תוך שבועיים. ההנחיות שכתבתי לך הן לא אוניברסליות וכל מנתח יש לו את ההנחיות שהוא רגיל לתת. אלו ההנחיות שהייתי ממליץ עליהן אילו היית עושה את הניתוח אצלי. בברכה
הרמת חזה ו קנאביס שחר 13/11/2023 | 17:21היי עוד שבוע נקבע לי ניתוח הרמת חזה וחשבתי שהוא אמור להידחות אז עישנתי כמה שכאטות מפייסל נקי(רק קנאביס בלי טבק) יש לציין שאני באופן כללי לא מעשנת טבק בכלל רק תחליפים ולא עישנתי קנאביס בכלל רק בפעם הזו שצוינה עד כמה זה חמור כלומר האם לדחות את הניתוח למועד חדש או שבכל זאת אפשר לקיים אותו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרמת חזה וקנביס פרופ' ליאור הלר 14/11/2023 | 09:42שלום רב עישון קנביס יכול להשפיע ולהגדיל במקצת את סיכויי הדימום במהלך הניתוח ולאחר הניתוח. יחד עם זאת מדובר בהשפעה קטנה יחסית ולכן לא הייתי מציע לדחות את הניתוח. בהצלחה
תיקון אסימטריה והגדלה זקוקה לתקווה 02/11/2023 | 12:54שלום ד״ר, לפני 13 שנה בגיל 17 עברתי ניתוח לתיקון אסימטריה משמעותית-שד אחד כמעט ולא התפתח ושד שני היה ממש קטן ויותר נפול. בניתוח הראשון הכניסו לי שתלים אנטומיים (בצד הקטן-260-בצד הגדול 180) הייתי מאד מרוצה מהגודל (75B) ,אך נשארה אסימטריה בצורה ובגובה הפטמות.חייתי על זה בשלום עד לא מזמן ועברתי ניתוח שני בגיל 30 להחלפת שתלים למוטיבה ארגונומי,הרמה בצד אחד והזזת פיטמה בשני. הניתוח שיפר משמעותית את האסימטריה והשוני בין השדיים -נדמה כרגע שהשד השמאלי קטן יותר אבל נדע בעוד חודש . אני מאד מאד מאוכזבת מהגודל -ביקשתי מהמנתח להגדיל לי בעוד קצת (לא סגרנו על כמה) אבל בניתוח עצמו הוא הכניס את אותו הגודל ואמר שפרופורציונאלית זה מתאים כי אני צרה יחסית למעלה, ושזה יותר נוח כי אני עושה ספורט(לא אינטנסיבי).אני קיוויתי לעבור מ-B ל- C וכרגע הגודל פשוט זהה ואני ממש רוצה לתקן את זה וקשה לי לשחרר. 1) האם ניתוח חוזר של הגדלה שם אותי בסיכון גבוה לסימני מתיחה על העור בגלל שעשיתי בצד אחד הרמה והסרה של עודפי עור עם צלקת ורטיקלית?ובמידה ובעוד חודשיים אני מחלימה מתי אפשר לדעתך כבר לעשות? 2) האם ניתן להגיע לתוצאה הרצויה עם שאיבת שומן ? תודה רבה על כל מענהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תיקון אסימטריה והגדלה פרופ' ליאור הלר 07/11/2023 | 22:30שלום רב קשה מאד לתקן אסימטריה ולהגיע לסימטריה מוחלטת בין השדים. הסימטריה נמדדת בגודל, צורה, מיקום הפטמה ומיקום השדים בבית החזה ועוד מספר רב של נתונים. כל הנתוניםם האלה משפעים אחד על השני וכאשר אתה משנה משהו (למשל גודל) זה ישפיע על דברים אחרים גם. כמו כן צריך לקחת בחשבון שככול שהשתלים גדולים יותר האסימטריה תבוא יותר לידי ביטוי ויש סיכוי גבוה יותר לסיבוכים. אחד הדברים החשובים בניתוחים אסטטים הוא לדעת עד כמה ניתן לשפר את המצב. לעתים נסיון לשיפור יתר מקלקל את התוצאה. בנושא הזרקת שומן: זה יכול לעבוד בתנאי שיש לך מספיק שומן בגוף שיאפשר שאיבה והזרקה של השומן. צריך לקחת בחשבון שכ50% מהשומן המוזרק נספג. בברכה
כאבים בחזה רקפת 07/11/2023 | 10:18שלום עברתי ניתוח הגדלת חזה לפני 4 וחצי חודשים אני עדיין חשה כאב, מנגיעה, ולפעמים הכאב קיים גם בלי לגעת, השתלים מאוד מורגשים. זה נורמלי להרגיש כל הזמן כאבים אחרי תקופה כזו? תודה מראש,פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בחזה פרופ' ליאור הלר 07/11/2023 | 22:24שלום רב כאשר השתלים גדולים ביחס לכמות רקמת השד נוצר מצב בו רקמת השד נמתחת ויחד אתה העצבים ואז יש רגישות/כאבים תקופה יותר ארוכה. במקביל ניתן להרגיש את השתלים מכיוון שכמות הרקמה שקיימת יחסית דקה וזה מתחבר טוב ע נושא הכאבים. בדרך כלל עם הזמן הכאבים נחלשים בברכה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד