פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 105
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
ספוג באתר העקירה
כפיר 02/01/2016 | 21:27לפעמים רופאים שמים מעין בד כזה שנספג לבד באתר העקירות. מה תפקידו ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ספוג באתר עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 03/01/2016 | 14:46שלום כפיר, יש כמה סוגי חומרים: 1. חומר שתפקידו לעצור דימום. 2. חומר שתפקידו לשמור על קריש הדם, בעיקר כדי למנוע תופעה הנקראת DRY SOCKET (יש באינטרנט הסברים עליה). 3. חומרים שתפקידם לנסות ולשמור את העצם מפני ספיגה בעת הריפוי - בעיקר אם הכוונה היא להחדיר שתלים בשלב הבא. מאחר ולא ברור לי באיזו שן מדובר (שן קדמית, שן בינה) וכו' - קשה לי לתת תשובה ברורה בקשר למקרה שאליו אתה מתייחס.הוסף תגובה
-
עקירנ
כפיר 03/01/2016 | 15:05מדובר בשן בינה תחתונה וכלואההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 03/01/2016 | 15:50כנראה מדובר בחומר שנועד להקטין את הסיכוי ל-DRY SOCKET, אבל, כפי שציינתי, זו רק הנחה.הוסף תגובה
-
-
שפה נפוחה וקשה לאחר הסרת תפרים (תאונה)
יוסי 02/01/2016 | 11:36שלום רב, לפני כחודש נפצעתי בפניי בתאונה. שברתי לסת תכתונה, מספר שיניים נשברו והשפתיים התחתונות והעליונות נחתכו באופן די רציני ונזקקתי לתפרים בבית החולים. התאונה התרחשה לפני חודש, התפרים בשפה הוסרו לפני כשבוע, אבל אין לי שום תחושה כאילו הנפיחות בשפה יורדת- השפה באיזור התפר נפוחה וקשה (כמו גולה קשה), כמו כן יש לי סוג של שלפוחית מזערית סביב קווי החתך מהצד הפנימי של השפה. אין שום כאב- פשוט נפוח ומוצק. הרופאים בביקורות לא אמרו שום דבר, ואמרו שזה חלק מתהליך החלמה. האם המצב שאני מתאר סביר? האם עליי לבצע צילום לשפה? יכול להיות שנותרו שברי שן בתוך השפה ולכן זו התחושה שלי? מה כדאי לעשות? תודה רבה! יוסיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שפה נפוחה וקשה לאחר הסרת תפרים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 03/01/2016 | 14:48שלום, כנראה מדובר על בצקת במקום, אבל יתכן שמדובר בתהליך של היווצרות צלקת לאחר החבלה. בלי בדיקה קשה לדעת. בכל מקרה - אם הבדיקה בוצעה במחלקת פה ולסת בבית חולים הם ידעו במה מדובר.הוסף תגובה
-
תודה רבה דוקטור
יוסי 03/01/2016 | 14:58יוסיהוסף תגובה
-
-
חניך צר
יוסי 31/12/2015 | 14:03שלום, עברתי הרחבת קשת שיניים בעקבות סגר הפוך בצד ימין. יש איזשהו הפרש בין החניך לימין לחניך שמאל, בעקבות כך צד ימין של הלחי והסגר נכנס יותר פנימה, ויוצר אסימטריה שמשפיעה על העפעפיים ובכללי על הפנים. הסגר לא מאוזן אלא בהטייה. האם בעקבות חבלת כדורגל בילדות יש לי שקע בלחי בעקבות איבוד רקמה רכה, והחניך נפגע ולא גדל כמו החניך השמאלי? מה ניתן לעשות במצב כזה, איך ניתן לגרום לסימטריה בחניך העליון בין צד שמאל לימין? בלחי אולי אפשר לשחזר רקמה רכה ומה בחניך הוא גם צר וגם יש פער בגובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חניך צר
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 31/12/2015 | 14:12שלום יוסי, קצת קשה לדמיין את המצב לפי התיאור שלך, ולכן בלי בדיקה התשובה שלי תהיה כללית בלבד. חוסר סימטריה בין צד לצד קיימת אצל כולנו. כאשר חוסר הסימטריה בולט, צריך להעריך מספר דברים: 1) עד כמה הדבר מפריע. 2) מה האפשרויות הטיפוליות הקיימות לטיפול בבעיה? 3) מה סיכויי ההצלחה של כל שיטה ושיטה? 4) כמה כל אפשרות עולה (בכסף, זמן, כאב וסבל וכו')? רק אחרי הערכת כל אלה יש הגיון לקבוע תוכנית טיפול מסודרת. לאור המצב שאתה מתאר, הפתרון הנכון הוא לפנות לבדיקה קלינית מקיפה אצל מומחה בכירורגית פה ולסת, שיקום או חניכיים כדי שיעריכו את מצבך ואת התשובות ל-4 השאלות הנ"ל. ורק אז תדע מה האפשרות האמיתית במצבך והאם בכלל שווה לבצע טיפול במצב כזה.הוסף תגובה
-
-
עקירת שן 26 עם סדק
ליהיא 24/12/2015 | 19:59שלום רב! לפני כחודש הופיעו סימנים של סדק בשן 26. לקח קצת זמו להגיע לאבחנה. לא היו כאבים חזקים , אך התחילה מעט נפיחות ולקחתי אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה 500 *3 במשך 7 ימים. 8 ימים אחרי סיום אנטיביוטיקה בוצעה עקירה כירורגית בשן( פיצול שורשים) . עברה בהצלחה , ללא תפרים. והרופא אמר לחכות ולא לקחת אנטיביוטיקה ללא צורך. כעבור 3 ימים מעקירה בגלל שתחושת כאב מציק אך נסבל ונפיחות קלה מאוד ליתר בטחון הגעתי לבדיקה אצל הרופא שאבחן סמוך למקום העקירה דלקת - גרנולומה, ועשה ניקוז ( ניקוי) ואמר לקחת אנטיביוטיקה. השאלה האם ניתן שוב לקחת מוקסיפן שהיה יעיל אז או שזה יכול לא להשפיע כי כבר לקחת. אני חוששת מאוגמנטין כי הוא חזק ופעם גרם לי לתחושה ממש רעה. מה דעתך? אני מאוד חוששת מסיבוכים וזיהום. אם התחלתי לקחת מוקסיפן כבר, ניתן לעבור אח״כ לאוגמנטיןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקירת שן 26 עם סדק
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 25/12/2015 | 07:57שלום, לצערי, התופעה שאת מתארת מתרחשת מדי פעם. אנחנו משתדלים שלא לתת אנטיביוטיקה לאנשים בריאים אם אין אינדיקציה ברורה לכך. אם כמה ימים לאחר העקירה אובחן זיהום, זה הזמן לתת אנטיביוטיקה. מוקסיפן היא ה"בחירה הראשונה" במקרים כאלה, כלומר - זה מה שנותנים כצעד ראשון. העובדה שלקחת מוקסיפן כמה שבועות קודם לכן אינה צריכה להפריע. לא נהוג לעשות משטח או לבודד חיידקים במקרים כאלה, אלא אם כן הזיהום לא עובר אחרי מספר ימים. אם זה מה שיקרה - הייתי פונה לבדיקה מסודרת יותר כדי להתאים את האנטיביוטיקה הנכונה למצב שלך.הוסף תגובה
-
-
עקירה ועקירה כירורגית
אסף 21/12/2015 | 22:09שלום רציתי לדעת האם בכל עקירה כירורגית עושים תפרים ובכלל מה ההבדל בין עקירה רגילה לכירורגית תודה רבה אסףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקירה ועקירה כירורגית
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 22/12/2015 | 10:29שלום, בעקירה רגילה לא נדרשת פעולה נוספת מעבר להוצאת השן. בעקירה כירורגית בד"כ יש צורך בפתיחת החניכיים או בסילוק עצם או בחיתוך השן או בפעולות אחרות ונוספות להוצאת השן עצמה. מטרתם של תפרים היא לסייע לשמירת קריש-הדם במקום ולמניעת הפתיחה של "שפתי" הפצע שנוצר עקב העקירה. ולכן, ההחלטה על ביצוע תפרים תלויה בגורמים רבים ואינה אוטומטית. אם הרופא/ה מחליטים שאין הצדקה לתפירה, בהחלט אפשר שתבוצע עקירה כירורגית ללא תפרים.הוסף תגובה
-
-
כאבים בלסת
/ 18/12/2015 | 12:47שלום.הנני סובלת ממיגרנה כרונית מזה כמה חודשים באופן יומיומי. מטופלת אצל נוירולוג,ללא הטבה. מה שמוזר לי בכל העניין,שלא רק הראש כואב אלא גם הפנים,מה שבאמת ידוע לי שלפעמים מתלווה לכאבי ראש אבל התחושה האישית היא שזה יותר מסתם כאב מלווה.מוצאת את עצמי לוחצת על השיניים כדי להרגיע את הכאב,מעסה את הלסת את עצמות הלחייל ומסביב לפה. כשפותחת פה גדול לשם בדיקה עצמית מרגישה כאב ממוקד בשני צידי מפרקי הלסת. מרגישה כאב תמידי באיזור הפה אך בנוסף כנל לגשר האף והעיניים.ייתכן שזה רק ליווי של המיגרנות וכאבי הראש שמקרינים לפנים.מה דעתך/המלצתך ד״ר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בלסת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/12/2015 | 08:32שלום, כדאי בהחלט להגיע למחלקת פה ולסת לביצוע ברור מלא של האפשרות שקיימת בעיה גם בשרירי הפנים או המפרק. כאבי מגרנה יכולים להיות הגורם, אבל רק בדיקה מלאה עם צילומים וניתוח מצב הלסתות, השיניים ושרירי הפנים תאפשר להגיע לאבחנה נכונה.הוסף תגובה
-
המשך
המשך 20/12/2015 | 16:30הבנתי ד״ר תודה,והאם כן קיימת אופציה של בעיה או התכווצות שאירי הפנים או תסמונת מפרק הלסת וכדומה,שמעורר כאב בפנים באיזה בדיקה ניתן לגלות זאת? (מכיוון שסיאי מח ומערות הפנים כבר עשיתי ויצא תקין) לכן תוהה איזה בדיקה נשארה לעשותהוסף תגובה
-
המשך
המשך 20/12/2015 | 16:31אם יש בעיה בשרירי הפנים/בלסתות באיזה בדיקה ניתן לאתר את הבעיה? כי סיטי של המח ומערות הפנים כבר עשיתי ויצא תקין***הוסף תגובה
-
-
בעיות במפרק הלסת
יערה 20/12/2015 | 14:17שלום ד"ר יש לי שאלה יש לי בעיות במפרקי הלסת (או שהלסת זזה ממקומה או שהלך הסחוס,יש לי בירור רק בעוד שלושה שבועות) במידה ואצטרך ניתוח מה הם סיכויי ההצלחה לניתוח כזה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בעיות במפרק הלסת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 20/12/2015 | 15:13. מאחר ויש הרבה מאד סוגי פגיעה במפרק, ויש צורך לדעת מה בדיוק סוג הפגיעה, האם הפגיעה היא חד או דו צדדית, והאם באמת הסחוס הלך (כדברייך) או שהוא פשוט לא במקום - יש צורך בבדיקה מלאה כדי לענות על השאלה הספציפית שלך באופן עקרוני, הצלחתו של ניתוח הוא תוצאה של שילוב בין המצב שלך, הידע הכללי הקיים בנושא, ודרגת המיומנות של הרופא/ה המטפל/ת. מאחר ומספר הרופאים העוסקים בבעיות כאלה בארץ הוא קטן, אני מציעה בחום לקבל חוות דעת שניה ממומחה/מומחית בתחום לפני החלטה על ניתוח.הוסף תגובה
-
תודה
יערה 20/12/2015 | 15:41.הוסף תגובה
-
-
הוספת עצם ושתלים בלסת עליונה
רינת 14/12/2015 | 11:12עשיתי הוספת עצם ושלושה שתלים בלסת עליונה בשיניים 24-26(היתי צריכה 4 שתלים גם 27) אבל פחדתי מהרמת סינוס נשאר רווח אחורה .שאלתי היא: האם זה תקין לעשות הוספת עצם ושתלים ללא שן אחרונה? 2.אני מאד מאד נפוחה כמו אבטיח (עברו 24 שעות מאז) באזור הכירורגי איך אני מורידה את הנפיחות הוא הציע לי לקחת סטרואידים ולא רציתי. וכמה זמן זה יכול להמשך? לא יוצאת מהביתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הוספת עצם ושתלים בלסת עליונה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 14/12/2015 | 14:57שלום רינת, בהחלט תקין לבצע שתלים ללא שן אחרונה. השאלה היא מה המצב בלסת התחתונה, או מה מתוכנן שם אם אין שם שיניים. לגבי הנפיחות - זה בהחלט יכול לקרות. לא ברור לי עד כמה הניתוח היה גדול, אבל זה קורה. לגבי סטרואידים - זה יכול לעזור במקרים מסויימים להקטנת הנפיחות, אבל חשוב לתת סטרואידים באופן שקול מאד. לגבי השאלה של כמה זמן זה יכול להמשך - כדאי לפנות לרופא/ה שביצע/ה את ההשתלה, כי זה מאד תלוי בגודל הפרוצדורה ומשך הזמן שלקח לבצע אותה.הוסף תגובה
-
תודה על המענה המהיר ! עוד שאלה קטנה
רינת 16/12/2015 | 13:14בהמשך לשאלה ששאלתי..יומיים ראשונים לא היו לי כאבים באזור ההשתלה רק נפיחות וביום השלישי היה לי כאב די חזק אני חוששת שזה לא תקין מה דעתך? נוטלת אנטיביוטיקה אוגמינטן שלושה ימים יש לי לקחת עוד 4 ימים האם לגשת לבדיקה? או להמתין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד שאלה קטנה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 16/12/2015 | 13:25בהחלט הייתי מגיעה לרופא לבדיקה. יכול להיות שזה כלום, אבל בדיקה מהירה תעזור לתת לך תשובה מלאה ונכונה.הוסף תגובה
-
-
שבר בלסת התחתונה- תהליך החלמה
יוסי 15/12/2015 | 16:56שלום, לפני כשבועיים נפצעתי בתאונת אופניים. שברתי את הלסת התחתונה ונותחתי. הרופאים אומרים שהניתוח היה מוצלח מאוד ושכעת יש לחכות כחודש וחצי עד להחלמה וחזרה לאכול מוצקים. הבעיה היא שעברו כשבועיים מאז הניתוח, ואיני מרגיש כל שינוי לטובה.. ישנה תחושת לחץ תמידית על המקום. האם הגיוני שאין כל שינוי בתחושה שלי לאחר כשבועיים? האם זה חלק מתהליך החלמה תקין? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר בלסת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 15/12/2015 | 19:10שלום ישנם הרבה מאד סוגי שברים בלסתות, וכל אחד מהם "מתנהג" אחרת. אם אינך מרגיש שיפור, הדבר הנכון הוא לחזור למחלקה בה טופלת כדי לבצע ההערכה ולקבל מהם תשובה שתתאים למצבך. תשובה ללא בדיקה תהיה כללית מדי ולא נאותה במקרה כזה, שיכול להיות מאד מאד מורכב.הוסף תגובה
-
תודה רבה לך
יוסי 15/12/2015 | 20:28.הוסף תגובה
-
-
כאב חזק
איילה 05/12/2015 | 18:09קמתי והעיר אותי מהשינה כאב חזק מאוד בצד אחד של הפנים . אם לא עושה שום תנועה זה סביר אבל אם תזוזה, פיהוק וכו... כאב חזק מאוד ממה זה יכוך להיות? והאם יכול להיות קשר לזה שיש לי בצד הזה כתר ששחקתי ויכול להיות אפילו שבר קטן. כי על פניו לא מרגישה כאב ספציפי לשן אבל כאב גדול בתזוזה פתאומי שלא היה עד אתמול.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חזק
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 08/12/2015 | 13:50שלום איילה, פני לרופא שיניים או למומחה לבדיקה. קשה לדעת במה מדובר בלי בדיקה מלאה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
ד"ר פבל ווסקובויניק
רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל
לא הרגשתי
טיפול בשיניים
לאורך כל הדרך
מקצוען אמיתי
כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו
לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש
בהצלחה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול