פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 104
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
mri
אפרת 12/01/2016 | 18:26שלום, ביצעתי mri מח ואוזניים. הבדיקה יצאה תקינה. שאלתי היא האם והיה ממצא כלשהו במפרק הלסת או הלסת היו רואים אותו בבדיקה הנ"ל. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
MRI
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 12/01/2016 | 19:02לצערי, בלי לראות את הצילום, לא ניתן לדעת האם הוא כולל את אזור המפרקים ועד כמה ניתן לאבחן משהו בעזרת צילום זה. אני מציעה לשאול את הרופא/ה ששלחו אותך לביצוע הצילום או לפנות למחלקת פה ולסת בבית חולים.הוסף תגובה
-
MRI - פענוח
ררר 18/01/2016 | 19:10אם בהפנייה לבדיקת הMRI לא נשאלה שאלה לגבי מפרקי הלסת הרופאים המפענחים לא מסתכלים ולא בוחנים זאת תבדקי אם אפשר עם הצילומים הנ"ל לפענח גם מצב לסת תתקשרי למכון שביצע את הצילום שיחזיקו את הפענוח לרופא הרדיולוג שיסתכל גם על כך ייתכן שהצילום עצמו בכלל לא מכוון לסת ובכלל לא ניתן לפענח ללא הורה מפורשת מראשהוסף תגובה
-
-
לשון כואבת
מישהי 17/01/2016 | 18:25שלום לך. בעקבות כאבים מתחת ללשון הלכתי לרופא השיניים אשר מצא כיבים בשני צידי הלשון. הוא טען שכנראה השיניים שלי חדות וזה מה שגרם לכיבים והכיבים גורמים לכאבים מתחת ללשון הייתכן? אותם כיבים לא כואבים לי כלל. הוא שייף את השיניים ואמר שנראה אם זה יעבור עוד שבוע. בנוסף הוא טען שיש לי פטריה בחך העליון זה נראה נגע אדום. בסיכום הוא רשם ייתכן קנדידה. הוא אמר שמהכיבים בלשון הוא לא מודאג מה שיותר חמור זו הפטריה כיוון שכל נגע כזה הוא טרום סרטני. אמרתי לו שלאחר שאני מעשנת (3 סגריות ביום) מידי פעם יש לי כבדות בדיבור לכמה שניות. אחרי שהוא שמע את זה הוא הפנה אותי למחלקת פה ולסת בבית החולים אולם עד אז אני לא נושמת. למה זה כל-כך חמור? האם יש לי נגעים טרום סרטניים? האם הכיבים הללו מצביעים על סרטן? האם הפטריה מצביעה על סרטן? בבקשה תעזרי לי. אני לא נושמתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לשון כואבת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 17/01/2016 | 19:27שלום, אני לא יכולה לדעת יותר מהרופא שבדק אותך, בוודאי ללא בדיקה קלינית ורנטגנית מלאה. אני יכולה רק להניח, שאם הוא היה חושש שמדובר בתהליך סרטני פעיל הוא היה מפנה אותך מיד למיון ולא למחלקת פה ולסת לבדיקה רגילה. אם את חוששת, כדאי לפנות למומחה לכירורגית פה ולסת באזור מגורייך, לפחות כבדיקה נוספת וחוות דעת נוספת לפני הגעה לבית החולים.הוסף תגובה
-
לשון כואבת תגובה
דגכ 18/01/2016 | 19:05את צריכה ללכת לרופא מומחה ל " לרפואת הפה" תבקשי הפנייה מרופא המשפחה מומחים לפה ולסת לא מתמחים בפצעים בפה בכל מקרה , ייתכן ורמת ההגיניה שלך בפה לקויה בחסר , עישון יכול לגרום נזק רב לאוכלסיית החידקיים הטובים הפה תתחילי בטיפול דקטרין אורל ג'ל שטיפות פה עם עץ התה הימנעות מתזונה מרובת סוכר להפסיק לחלוטין סיגריות ואלכוהול אם יש שיפור סימן שמדובר בפטריה אבל את חייבת בכל מקרה ללכת לרופא להיבדק ולהפסיק להזניח את עצמך ולאפר לתוך הפה רופא משפחה ירושם לך מרשם לדקטרין אוראל ג'ל והפניה ל רפואת הפה ( תבקשי כמה יחידות דקטרין כי זה נגמר מהר)הוסף תגובה
-
-
כאבים בלסת עקב נגיסה בגוף זר
שי 17/01/2016 | 20:15שלום רב, אני בן 28. לפני כחודשיים היה לי עצם זר באוכל (מעין בורג/כפתור מתכת). הדבר הוביל למספר תופעות - שיני בינה שהיו כלואות עד אז מתחת לחניכיים פרצו החוצה. התופעה היותר בעייתית היא שמאז סבלתי מכאבים שהקרינו על כל אזור הפגיעה. בדיקה אצל רופא מומחה פה ולסת לפני כחודש וחצי קבעה כי אני סובל ממתיחה בשריר הלסת ומכאן הכאבים. רופא שיניים לא איתר כל בעיה בשן. לפי הוראות הרופא, הפסקתי לאכול אוכל קשה וכמו כן עשיתי קומפרסים חמים על האזור. הכאב כמעט עבר אבל האזור עדיין מציק, ומאכלים קשים (גזר, פיצוחים, בשר בקר) אני עדיין מתקשה מאוד לאכול. רופא שיניים המליץ על סד לילה כיוון שלדעתו הסיבה שנגרם נזק כזה היא שאני גם חורק שיניים בלילה ולכן הלעיסה של העצם הזר גרמה לתפיסה כה חזקה, כי הלסת גם כך שחוקה. הלסת מעט "חורקת" ובפתיחה גדולה של הפה יש כאב קל אבל התנועה מלאה. בעיה ששמתי לב אליה בימים האחרונים היא שגם מנח הלשון בפה מעט השתנה ואני מרגיש שהיא דוחפת את השיניים העליונות הקדמיות, בעיקר בשינה. השאלות שלי הן: 1. האם יכול להיות שנגרם איזשהו נזק לשורש של השן שניתן לראות רק עם הזמן? 2. האם יכול להיות שינוי במנח הלשון עקב תזוזה בלסת/צמיחת שיני הבינה? 3. האם תוך מעל חודשיים מהמקרה וחודש וחצי מאז שהייתי אצל הרופא המומחה הכאב לא אמור לעבור לחלוטין? האם יש צורך בבדיקה נוספת? 4. האם לאור מה שכתבתי סד לילה אכן יכול לעזור? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בלסת עקב נגיסה בגוף זר
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 18/01/2016 | 03:06שלום שי, הסיפור שלך מורכב, ולכן בלי בדיקה מלאה לא ניתן לתת לך תשובה חד-משמעית. אבל... העובדה שכמה ארועים קורים בסמוך זה לזה לא בהכרח מצביעים על קשר ביניהם, למרות שלפעמים נוח לנו לחשוב ככה. במקרה שלך, לא נראה לי הגיוני שעצם זר באוכל יגרום לחלק גדול מהבעיות שאתה מתאר, בוודאי אם מדובר על תופעות בשני צידי הפה באותו זמן. בהחלט יתכן שעצם זר יגרום לפצע/סריטה בפה, ובמקרים חמורים יגרום גם לשבר בשן זו או אחת. אבל העוצמה של המכה הנדרשת לצורך כך היאמאד מאד גבוהה (רק בחלק מהמקרים של אנשים שנחבלו בפנים רואים שברים בשיניים או בשורשים). במקרים כאלה, היית צריך להיות מסוגל להצביע באופן חד-משמעי על השן או השיניים שנפגעו. שיניים כאלה הופכות להיות חדות ויש עוד סימנים ברורים של שבר בהן. שיני הבינה (שתיים או יותר) לא "פורצות" החוצה כתוצאה מאכילת דבר מה קשה בפה. אולי אחת - אם היתה כבר לפני בקיעה והעצם הקשה פצע את הרקמה שכסתה עליה. בוודאי שאין סיכוי שכתוצאה ממצב כזה יהיו שינויים בלשון. אם אתה עדיין לא שקט אם התשובות שקיבלת, פנה למרפאת כירורגית פה ולסת בבית חולים או באוניברסיטה קרוב לביתך, ושם תתבצע בדיקה מלאה של מצבך ויתנו לך הסברים מפורטים לשאלותיך.הוסף תגובה
-
-
סגירת נק' מגע ועקירת שן בינה בעקבות זאת
דנה 13/01/2016 | 18:52שלום רב בהמלצת מומחה חניכיים בוצע טיפול של סגירת נק' מגע בין שן 48 ושן 47 ע"י החלפת השחזור הישן בשן הבינה בחדש . לאחר מס' ימים התחלתי לסבול מכאבים מאד חזקים בשן הבינה ובצילום התברר כי השחזור החדש שעשה הרופא התקרב לשורש השן ולחץ עליו והייתי צריכה להחליט אם לעקור את השן בינה או לעשות בה טיפול שורש. לאחר התייעצות החלטתי לעקור אותה ויחד עם זאת מלווה אותי כעס רב על הרופא. אני שואלת האם זה סביר שיקרה מצב כזה? האם אין זה חוסר אחריות של הרופא שגרם למצב כזה? שבגלל מה שעשה נאלצתי לעקור שן בינה שלא עשתה כל בעיות לפני הטיפול הלכאורה פשוט. בנוסף, האם אין דרך אחרת לסגור נק' מגע בין שיניים ולמה בחר הרופא דווקא בשן הבינה ולא בזו שלפניה. אודה לדעתך. דנה אודה לדעתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סגירת נק' מגע ועקירת שן בינה בעקבות זאת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 14/01/2016 | 08:59שלום דנה, בעיקרון, אנחנו מנסים לשמור על שיניים, ולבצע עקירות רק כאשר האלטרנטיבות האחרות הן גרועות יותר. במקרה שלך, בלי צילומים ובלי לדעת עד כמה פתיחת הפה שלך מאפשרת טיפול בשן 48, לא ניתן לתת תשובה ספציפית. אבל באופן עקרוני, טיפול משמר בשיני בינה הוא בעייתי בשל הקושי להגיע למקום ובשל מגבלה יחסית של פתיחת פה במקום. כאשר מתרחשת מצב כמו שלך - ההחלטה לעקור את השן היא סבירה והגיונית, משום שלא תמיד ניתן להגיע עם המכשור של טיפולי שורש לשיניים כאלה (וכמובן הדבר תלוי גם בצורת השורשים ופרמטרים נוספים). לגבי השאלה מדוע בחר הרופא לבצע טיפול בשן הבינה ולא בזו שלפניה, התשובה היא, שביצוע סתימה בשן פוגע בה - ולכן נעשה רק בלית ברירה. מאחר והנחת העבודה היא שפגיעה בשן בינה פחות בעייתית מבחינת מערכת הלעיסה מאשר פגיעה בשן הקדמית יותר - הבחירה בשן הבינה לביצוע הטיפול היתה בהחלט נכונה. לגבי הכעס שלך - לדעתי נכון שתדברי עם הרופא ותבקשי הסבר מפורט של מה קרה ולמה.הוסף תגובה
-
-
מכתשית יבשה
תום 10/01/2016 | 23:03שלום, לפני כ3 שבועות עברתי עקירה כירורגית של שן בינה שמאלית. העקירה הייתה מסובכת והסתיימה לאחר כשעה בערך. אחרי מספר ימים של כאב חזרתי לרופא עם כאבים חזקים והתברר שיש לי מכתשית יבשה. הרופא שם לי פד גזה ספוג בנוזלים. למשך שבוע המצב היה מעולה, אך בסיום 7 ימים חזר הכאב באוזן ובגרון. חזרתי והוא החליף לי פד. נאמר לי שיש שיפור אך עדיין חלק לא נסגר במכתשית. לאחר 4 ימים, היום, חשתי שוב כאב, כאשר רוב הכאב באוזן ובלימפה השמאלית (הצד של העקירה), חזרתי והוא החליף לי פד בשלישית. אני מאוד מודאגת, כרגי גם כואב לי מאוד לבלוע והלימפה השמאלית נפוחה וכואבת. האם זה מצב תקין? כמה זמן עתיד הכאב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מכתשית יבשה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 11/01/2016 | 08:26שלום, הניסיון מלמד, שהטיפול במכתשית יבשה יכול לקחת הרבה זמן, עד חודש ויותר, הגם שבד"כ הבעיה נפתרת לאחר כשבועיים. יש להחליף את החומר במכתשית אחת לכמה ימים עד שהכאבים נעלמים. לגבי העובדה שאת מודאגת, לא כתבת האם את העקירה ביצע מומחה לכירורגית פה ולסת או רופא כללי. אם העקירה בוצעה ע"י מומחה לכירורגית פה ולסת, אני מניחה שהוא/היא יודעים מה לעשות, אם העקירה בוצעה ע"י רופא שיניים כללי ואת מודאגת - אני ממליצה לך לגשת למומחה לכירורגית פה ולסת להערכה. כך תקבלי תשובות המתאימות למצבך.הוסף תגובה
-
-
שתי שאלות
מעיין 10/01/2016 | 08:54שלום רב. יש לי שתי שאלות 1. האם טעם רע בפה אחרי עקירה כירורגית שן תחתונה שבוע אחרי העקירה זה מעיד בהכרח על סיבוך ? 2. לפי מה מחליט הרופא על שימוש בתפרים מתכלים אן בתפרים קבועים ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שתי שאלות
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/01/2016 | 09:16שלום, 1. טעם רע בלי כאב בד"כ אינו מעיד על בעיה, אבל כדאי שרופא יראה אותך כדי לוודא שהריפוי תקין. 2. יש כמה גורמים להחלטה, ואין למעשה סיבה חד משמעית לשימוש בתפר כזה או אחר. יש רופאים שמעדיפים תפרים לא נמסים כדי לחייב (במובן החיובי) את המתרפא/ה להגיע לביקורת לאחר העקירה. יש רופאים המעדיפים תפרים לא נמסים משום שקל להם יותר לעבוד איתם. לעומתם רופאים אחרים מעדיפים תפרים נמסים משום שהם לא מצריכים הגעה חוזרת למרפאה, כך שהדבר נוח יותר למתרפא.הוסף תגובה
-
תודה ושאלה נוספת
מעיין 10/01/2016 | 10:42יש עדיין כאב נסבל. אני שבוע אחרי העקירה. באתר הכקירה יש חומר צהבהב. הבנתי שאם זה פיברין זה בסדר ואם זו מוגלה זה לא בסדר. איך אפשר להבדיל בניהם ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תודה ושאלה נוספת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/01/2016 | 11:00כדאי לשאול רופא.הוסף תגובה
-
-
שפה עליונה קשורה
רונית 09/01/2016 | 08:36שלום. לבתי בת השנתיים וחצי יש חך קשורה בחלק העליון של הפה כך שיש לה רווח גדול מאוד בשיניים העליונות הקדמיות והן גם עקומות. פניתי לרופא שיניים שאמר לי שעל לפנות לכירורג פה ולסת. האם ניתן לעשות משהו בנדון ולתקן את הבעיה ואיך? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שפה עליונה קשורה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/01/2016 | 09:13שלום, מדובר בניתוח מינימלי שבו מנתקים את הסיבים הקושרים את השפה. מאחר ומדובר בילדה קטנה מאד, אני מציעה לפנות קודם כל לרופא שיניים לילדים ולמחלקת פה ולסת בבית חולים, מכיוון שסביר שזו המסגרת הבטוחה ביותר לבצע טיפולים כאלה.הוסף תגובה
-
-
אפסקטומי
sunny 04/01/2016 | 16:03שלום, מהו טווח המחירים לניתוח אפיסקטומי אצל אנדודונט? ב 2 שיניים שבוצעו בהן טיפולי שורש ישנה דלקת . קיימת בידי הבחירה בין ביצוע טיפול שורש חוזר אצל מומחה או לבצע בהן טיפול אפיסקטומי מה עדיף ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אפיסקטומי
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 05/01/2016 | 07:52שלום, מאחר ורפואת שיניים הוא מקצוע חופשי (כמו עורכי דין ומקצועות אחרים), אין "מחיר" אחיד לכל פרוצדורה. המחיר נקבע בהתייחס למורכבות הטיפול, לידע ולינסיון של הרופא, ולפקטורים אחרים הקשורים בפרוצדורה עצמה. בין המומחים שאני מכירה הטווח הוא 2,000-3,000 ש"ח בד"כ לשן, אבל שוב - חשוב לקבל הצעה מסודרת ממומחה שיבדוק את המצב בפיך.הוסף תגובה
-
-
עקירה כירורגית
גיא 04/01/2016 | 22:58שלום. בהנחה ואין מכתשים יבשה או זיהום או כל סיבוך אחר- כמה זמן נמשכים במקסימום כאבים אחרי עקירת שן בינה כלואה תחתונה ? כואב לי אחרי שלושה ימים. זה סביר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקירה כירורגית
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 05/01/2016 | 07:49שלום גיא אני לא יודעת על סמך מה אתה מניח שלא מדובר במכתשית יבשה או בזיהום או בסיבוך, אבל בהנחה שאתה צודק, יתכן בהחלט שהכאב קשור בעקירה עצמה או במתח של תפרים (אם ישנם). מאחר והתשובה אינה מסתמכת על בדיקה, היא כמובן כללית מאד. לגבי שאלת הזמן - הדבר תלוי במורכבות העקירה ועוד פקטורים רבים. במקרים רבים הכאב המשמעותי חולף לאחר 3-4 ימים, אולם ישנם מצבים בהם האזור כואב גם שבועיים לאחר העקירה.הוסף תגובה
-
-
כאבים לאחר עקירת שן בינה 48
איילה 03/01/2016 | 17:50שלום לפני שבועיים עקרו לי שן בינה 48. לאחר יום החלו כאבים חזקים לא נסבלים. בפעם הראשונה שהגעתי לרופא קיבלתי אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 אך הכאבים נמשכו. בפעם השנייה שהגעתי הרופא שם לי חומר אלבאוג'ל שהרגיע אותי ליומיים ואז הכאב חזר והיה חזק יותר. בפעם השלישית שחזרתי עם כאבים וממוטטת נפשית ופיזית הרופא אמר שכנראה לא נוצר אצלי קריש דם לאחר העקירה וכל אתר העקירה חשוף ומכאן הכאבים. הוא גירד וניקה את המקום, שם חומר חיטוי ואמר שאני אמורה להרגיש יותר טוב. לצערי עדיין כואב לי, אך לא באותה רמת כאב שהיתה קודם. אני מרגישה גם חספוס בחיך שקרוב לאזור העקירה. השאלה שלי היא איך הרופא שראה אותי יום לאחר העקירה לא זיהה שאין קריש דם או שיש בעיה חמורה ונתן לי אנטיביוטיקה. למה לא נוצר קריש דם? איך אמור להראות קריש דם, מה צבעו? כרגע אני רואה במקום העקירה מעין משטח שחרחר עם כתם לבן. מה זה? האם זה תקין להרגיש כאבים גם לאחר הריפוי המחודש? כמה זמן בערך ייקח למקום להחלים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים לאחר עקירת שן 48
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 04/01/2016 | 08:53שלום, מהתיאור שלך מדובר כנראה בתופעה שמכונה "מכתשית יבשה" או באנגלית: DRY SOCKET. זו תופעה הקורית בערך ב-10% מהעקירות. ההסברים שקיבלת מהרופא נכונים, ובהחלט קורה לא פעם שלא רואים בעיה עם קריש-הדם בהתחלה, והאבחנה אפשרית רק יום-יומיים מאוחר יותר. השתלשלות הדברים וההסברים של הרופא שלך נשמעים לי נכונים, והוא בהחלט פועל לפי הפרוטוקולים הנכונים. לגבי משך הזמן - יש צורך בהנחה חוזרת של אלבאוגיל או חומרים דומים אחת ליום-יומיים עד לפתרון הבעיה. זה לוקח לפעמים בין שבוע לשלושה שבועות עד שהכל נגמר. לגבי תמונות ואיך זה צריך להראות - יש אתרי אינטרנט שמדגימים את העניין. פשוט חפשי DRY SOCKET.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
ד"ר פבל ווסקובויניק
רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל
לא הרגשתי
טיפול בשיניים
לאורך כל הדרך
מקצוען אמיתי
כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו
לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש
בהצלחה"
ד"ר אלי רוזנפלד
כירורגיית פה ולסת
4.9
( 13 חוות דעת )
"קיבלתי יחס אנושי מאוד ודר.רוזנפלד טיפל בי ברגישות והבנה לגבי מצבי.
הוא מהוד מקצועי."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול