החלטה קשה
פורום כאבים בכתף ובמרפק
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
החלטה קשה איתיה 02/05/2017 | 14:57שלום דר' סלע, בתאריכים 8-11/2/17 התכתבנו בפורום זה. חידשת וחידדת עבורי. לא אחזור על המידע שכבר מסרתי אלא על מידע חדש שברשותי: עשיתי MRI לכתף R שלא נותחה אך כואבת יותר וגם דומיננטית. האיבחון :עליה קרניאלית של ראש הזרוע שינויים פיברוציסטיים. RC קרע גדול מאוד של SS IS עם אטרופיה של שרירים. שינויים טנדינוטיים בסובסקפולריס גיד ביצפס מעובה, מרקם לא אחיד עם קרע ןהתעבות תוך מעטפת. שינויים במפרק AC מתקדמים. עודף נוזל המפרק ובבורסה. טוב, אני מבין רק חלק. המנתח ראה את הMRI ולא מעוניין לטפל! הסיבה היא שיש לי טוחי תנועה שמורים. אמר כי כל היתערבות תפגע בהם. לדבריו צפויה רק היתדרדרות עד החלפת מפרק. סרב לייעץ. כנ"ל גם רופא המשפחה. הכאב לפעמים מטריף אך כבר רגיל לקיומו. להבנתי, להמתין להחלפת מפרק זוהי טעות. אפילו במחיר של איבוד טווח תנועה. ככל שאמתין יהיה רק מסובך יותר. קשה לי לקבל בעצמי החלטה כזאת גורלית לתיפקודי. אשמח לתגובה.הוסף תגובה
תשובת מומחה קרע מאסיבי ב RC ושינויים ניווניים נלווים בכתף דר' ירון סלע 02/05/2017 | 21:08איתי חג שמח ! לאור העובדה שלא בדקתי אותך ולא ראיתי ה MRI בעיניי, אנסה לשמור על תשובה "סטרילית"/ אובייקטיבית , ויותר "עקרונית" מאשר ל"גופו של עניין". עם המידע שאני אציין, תפנה להמשך בירור והערכה על ידי האורטופד המטפל, כדי ש"יתפור" לך את ה"חליפה" המתאימה ביותר לך. כאשר יש קרעים מאסיבים ב RC יש מספר אפשרויות טיפוליות. האפשרויות תלויות בגיל המטופל, מחלות הרקע ותפקודו הכללי, במידת הכאב וההפרעה לתפקוד היומי כתוצאה מהקרעים בגידים, ובמוטבציה של המטופל להשתקם לאחר מכן. בנוסף לכל זאת, חשוב תיאום ציפיות ברור בין המנתח למנותח. אם אין תיאום ציפיות טוב, מומלץ ורצוי להימנע מלצאת ל"הרפתקה" ... האפשרויות הן : 1. בגילאים הצעירים ( עד גיל 70 לערך) - נסיון תפירת הקרע וקיבועו עם עוגנים לעצם. הגישה יכולה להיות ארתרוסקופית או פתוחה. 2. במידה והקרע כבר לאחר מספר נסיונות תיקון (ניתוחיים) ו/ או ריקמת הגיד שנותרה אינה טובה ו/או העצם רכה מידי (אוסטאופורוזיס מתקדם), ו/או הקרע אינו בקצה הגיד הקרוב לעצם, אלא יותר בחלק הפנימי הקרוב לשריר, ו/או יש שינויים בלתי הפיכים ברמת השריר- עם אטרופיה משמעותית, ושינויים שומניים בתוכו - לעתים אין אפשרות לתיקון ראשוני של הקרע, וניתן לעשות מספר דברים אלטרנטיבים למטרת הקלת הכאב ויתכן גם במעט שיפור התפקוד - 2. א. נסיון תיקון חלקי של הקרע - עם תפרי SIDE TO SIDE ליצירת איזון חוזר של גידי ה RC מקדימה ואחורה בנסיון לאזן את ראש ההומרוס מחדש למול ה"מכתש" -גלנואיד. 2. ב. "נקיון" המפרק בארתרוסקופיה, במידה ומודגם גיד בייספס "חולה" -ניתן לבצע טנוטומייה שלו או טנודזיס להקלת כאב קדמי בכתף, ניתן לבצע בורסקטומייה של הריקמה המודלקת מעל גידי ה RC, ניתן לשלב עם אקרומיופלסטייה (שיוף העצם הבולטת מעל הגידים המסובבים). 2. ג. ניתן לבצע טוברופלסטייה של האזור האחז גידי RC בראש עצם ההומרוס (זרוע). 2. ד. ניתן לשלב זאת עם הזרקת חומרים מעודדי ביולוגיה כדוגמת (PRP) למרות שעבודות מחקריות ממעלה ראשונה וארוכות טווח, עדיין אין בנושא, להוכחת יעילות וודאית. 2. ה. בישראל נהוגה שיטה של ביצוע מספר פעולות שצוינו מעלה והוספת הכנסת "בלון" בין ראש הזרוע ובין האקורמיון במטרה לשחזר מיקום ראש הזרוע למול ה"מכתש המפרקי" ולשפר במידה מסויימת את התנועותיות, אך בעיקר להקלת כאב. 3. ניתוח לביצוע העברה גידית (ישנם מספר גידים פוטנצייאלים), השכיח ביותר הוא - :Latissimus Dorsi Tendon Transfer. מדובר בניתוח גדול יחסית בו מועבר גיד מאזור האחורי של הבית שחי אל הכתף במקום בו נוצר הקרע ב RC. זה ניתוח היוצר שיפור בתפקוד והקלה בכאב. נהוג לבצעו בשכבת הגיל שלך, (כאלו שצעירים מגיל 70, אשר אחריו לרוב מבוצעת החלפת מפרק כתף "הפוכה" ). 4. בשנתיים האחרונות - נהוגה יותר ויותר שיטת טיפול (בעיקר בארה"ב ואירופה) של שחזור הקפסולה העליונה של המפרק - SCR = SUPERIOR CAPSULAR RECONSTRUCTION , עם מטרה דומה לשיטת "הבלון" הנהוגה בארץ. טכניקה זו יחסית חדשה, ולוקה בחסר מחקרים איכותיים, ארוכי טווח, מטבע הדברים. 5. מעל גיל 70 (פחות או יותר) - במידה ויש שינויים שחיקתיים במפרק והקרע מאסיבי ולא ניתן לתיקון ויש שינויים ברקמת השרירים (סופרה ספינטוס ואינפרהספינטוס)- Reverse Shoulder Arthroplasty. החלפת המפרק. איתי, אני יודע שתגובה זו מעט "עמוסה" ל"קורא מהישוב", אשר אינו איש מקצוע. מטרתה היא בעיקר לחשוף אותך לאפשרויות ולגשת עם מידע זה לחוות דעת מקצועית. הצלחה רבה, ו... חג שמח !הוסף תגובה
אפשרויות טיפול בכתפיםאיתיה 03/05/2017 | 17:53שלום דר' סלע, וואו, ממש זכיתי! עד כה הבנתי שאין ארגז כלים מלא לטיפול בנזק מאסיבי. אני שמח שיש ניסיון ואפשרויות. אף כי יש לי רקע ולימוד עצמי מדר' גוגל הרי כי, מושגים רבים אצטרך להשלים. שמח לאתגר. נושא תאום הציפיות בעיתי כאשר המנתח כה חושש . לי ברור כי טיפול בבעיה אחת עלול להחמיר אחרת. אך אני ספורטאי בן 58 ורוצה לנסות. קל לי יותר להפנים את המצב לאחר שפרסת לפני עובדות ואפשרויות. עדין, לא מספיק ברורה לי המשמעות של דחית טיפול ניתוחי, עד אשר תחול גם החמרה בטווחי התנועה. האם זה אומר סיכוי נמוך יותר לשיקום? תודה על הפרוט איתיהוסף תגובה
תשובת מומחה קרע מאסיבי ב RC דר' ירון סלע 03/05/2017 | 23:52שלום רב, לאור גילך הצעיר ורמת הפעילות הגבוהה והדרישה מהכתף , הייתי מאד נמנע מלבצע האפשרות החמישית... זו אפשרות מועדפת בגיל המבוגר עם פחות עומס על הכתף. אפשרויות 2 (על כל מרכיביה) ואפשרות 3, נראות מתאימות יותר למצבך. בהחלט, אסטרטגיית "המתנה מבוקרת" - Watchful Neglect , לגיטימית במידה ויש תנועה ותפקוד מצוינים (כפי שדיווחת) ורמת הכאב נסבלת, תוך הבנה שההידרדרות ההדרגתית תתקדם עד למצב בו יהיה צריך להחליפו (בשאיפה, רק בעוד מספר שנים). כמובן, ככל שההמתנה נמשכת, השיקום לא יהיה קל יותר. זהו הגיון בריא (ולא צריך דיפלומה להעריך זאת...). בהצלחה רבה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
בורסיטיס
-
כאבי גב תחתון
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
פיזיותרפיה
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
מונחים קשורים
-
שלד
-
אוסטאופתיה
רופאים בתחום

ד"ר קונסטנטין קגסוב אורתופדיה
אורתופד, מומחה בתחומי כף הרגל והקרסול, לקוחות כללית מושלם ולקוחות פרטיים בלבד

ד"ר ניב נצר אורתופדיה כף יד
4.8 ( 71 חוות דעת )
"ללא הרבה זמן המתנה , יחס הרופא היה מצויין , הסביר לי בצורה טובה על הבעיה שלי בצורה מקצועית."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב

ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג