קרע חלקי של הביצפס וssp
פורום כאבים בכתף ובמרפק
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
קרע חלקי של הביצפס וssp גדי 10/06/2020 | 21:19ד״ר סלע שלום, אני כחצי שנה לאחר תאונת דרכים ובין היתר סובל מכאבים חזקים בכתף ימין אשר החמירו מאוד במהלך טיפולי הפיזיותרפיה, וכאבים יותר מתונים אך עדיין משמעותיים בכתף שמאל. סריקות MRI ארתרו בשני הכתפיים הראו כתף ימין ממצאים: מפרק ה- A/C מודגם תקין. מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגם קרע חלקי שטחי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה בקוטר 2 מ"מ במישור הקורונלי (חתך 12 סדרה 4, חתך 11 סדרה 5). הקרע מערב פחות משליש מעובי הגיד. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. מודגם קרע חלקי אינטרסטיציאלי בין סיבי גיד הביצפס התוך פירקי. הלברום הודגם תקין. אין עדות לנזק SLAP. הלברום התחתון מודגם תקין. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. סיכום: קרע חלקי שטחי של גיד הסופרה-ספינטוס, קרע חלקי אינטרסטיציאלי של גיד הביצפס התוך פירקי. כתף שמאל: הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה. מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה. הקרע מערב פחות משליש מעובי הגיד (חתך 6 סדרה 4) ומודגם בקוטר 1 ס"מ במישור הקורונלי (חתך 6 סדרה 4) ובקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 6 סדרה 6). שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. הלברום הודגם תקין. אין עדות לנזק SLAP. לא הודגם קרע בבסיס הלברום הקדמי תחתון. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. רציתי לדעת האם קרעים מסוג כזה יכולים בכלל להתאחות בצורה כלשהי? או שקרע זה דבר שאינו מתאחה לעולם? במידה וניתן לאחות את הקרעים מה נדרש לעשות לשם כך מעבר לפיזיותרפיה? בנוסף אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לזריקת prp לגבי שני הקרעים, האם זריקה יכולה לאחות את הקרע או שמטרתה להקל על הכאבים בלבד? במידה והכאבים יפתרו ע״י פיזיותרפיה ואוכל לחזור להתאמן במכון כושר האם ניתן להחמיר את הקרעים עקב מאמץ מרובה כנהוג באימוני כושר למטרות מסת שריר (כמובן לאחר חזרה הדרגתית לאימונים) אפילו אם לא מרגישים כאב תוך כדי אימון? תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה קרע חלקי של הביצפס וssp דר' ירון סלע 11/06/2020 | 07:56שלום רב גדי, ותודה על פנייתך המפורטת ! מספר שאלות לי אליך - 1. מה גילך ? בקבוצות גיל שונות יש ממצאים שונים בכתפיים. החל מגיל מסוים, ממצאים אלו, כפי שתוארו בבדיקות MRI שלך, הם שכיחים ואפילו "נורמטיביים" כחלק משחיקה פיזיולוגית. 2. מה מצבך הרפואי הכללי ומה מצב הכתפיים ברקע? האם היו תלונות בעבר? האם היו בדיקות קודמות להשוואה ? ( "נחמד" לייחס את הממצאים הנ"ל למשהו ספציפי, אולם, בכנות מלאה, לרוב המנגנון של נזקים אלו אינו אירוע יחיד , כגון תאונת דרכים. כמובן ,שאשמח לקבל מידע אודות תאונת הדרכים, אשר מהווה שם כללי, לשלל מנגנונים של פציעה. חלקם באנרגיה נמוכה וחלקם באנרגיה גבוהה. מה בדיוק קרה בתאונה... 3. מה הטיפול שבוצע עד כה ? מי טיפל בך עד כה ? האם מומחה כתף או "דרג רפואי" נמוך יותר (בהקשר של הכתף). 4. ..."רציתי לדעת האם קרעים מסוג כזה יכולים בכלל להתאחות בצורה כלשהי?"... בהחלט כן. ברוב המקרים הקרעים שהוצגו ב MRI "מסתדרים" ללא ניתוח. 5. זריקת PRP לא הוכחה בספרות הרפואית . יש להיצמד לרפואה מדעית טהורה ואיכותית, ולא ל"שיווק ואינטרסים"... 6. ..."האם ניתן להחמיר את הקרעים עקב מאמץ מרובה כנהוג באימוני כושר למטרות מסת שריר"... - בהחלט כן. ככלל, חדר כושר, נהדר לנפש, אך אויב הכתף לאורך זמן... בריאות שלמה !הוסף תגובה
קרע חלקי של הביצפס וsspגדי 11/06/2020 | 15:22שלום ד״ר סלע ותודה על התגובה המהירה! בנוגע לשאלותייך אני בן 24 בריא בדר״כ. כשנה לפני תאונת הדרכים הופיעה לי בעיה של זרמים בשכמה השמאלית (חשוב לי להדגיש שמעולם לא היו אפילו כאבים קלים בכתף אלא אך ורק זרמים בשכמה), בעיה זו השתפרה משמעותית לאחר פיזיותרפיה. כחודש לפני התאונה בוצע mri בכתף שמאל ללא ממצאים. כחודש לאחר התאונה בוצע mri נוסף בכתף שמאל שהתחילה לכאוב מאוד לאחר התאונה, והראה את הקרע הנ״ל. בנוגע לכתף ימין מעולם לא הרגשתי אפילו לא בעיה הכי קטנה או כאב הכי קל בכתף. לאחר התאונה התחלתי להרגיש כאבים חזקים. במהלך הפיזיותרפיה שבוצעה לאחר התאונה הכאבים בכתף ימין התגברו משמעותית עקב התרגילים, וספציפית עקב תרגיל שבו נדרשתי לעמוד עם הגב לקיר ולבצע תנועה של לחיצת כתפיים כלפי מעלה עם ידיים צמודות לקיר לאורך כל התנועה והתרגיל. בזמנו הפיזיותרפיסט התעקש נחרצות שהכאבים הם חלק מהתהליך והכל בסדר ואין דרך להיפגע מתרגיל כזה. לאחר למעלה מחודשיים שביצעתי את התרגיל וכל הזמן המשכתי להתלונן שהכאבים רק מחמירים מיום ליום, הפיזיותרפיסט שינה את דעתו ואמר לי להפסיק את התרגיל הנ״ל. בנוגע לתאונה עצמה מדובר בתאונה עם האוטו שבה נכנסו בי מאחורה בזווית מהצד במהירות גבוהה והעיפו אותי עם הרכב על רכב אחר. בתאונה הרגשתי צליפת שוט בצוואר ועד היום עיקר הבעיות שאני מטופל בגינן הן בעיות צוואר עם הקרנות לידיים ולפנים. עד להיום טופלתי אך ורק בטיפולי פיזיותרפיה (כ60 טיפולים) אשר התמקדו בעיקר בבעיות שנובעות מהצוואר (הקרע בביצפס אובחן רק השבוע). טיפלו בי עד היום בעיקר נוירולוגים. לאחרונה פגשתי מומחה כתף אשר הפנה אותי לפיזיותרפיה לפי פרוטוקול rockwood (לא יודע מה זה). והמליץ על זריקת PRP במידה ולא תהיה הטבה מהפיזיותרפיה. בנוגע לזריקת PRP אציין שאני מודע לכך שמדובר במשהו שלא מוכח באופן חד משמעי, יחד עם זאת אני יכול לקבל את הזריקה בחינם דרך ביטוח הבריאות שלי והבנתי שהסיכוי לזיהום נמוך ביותר מכיוון שמדובר בדם שלי. בגלל הסיבות הללו לא מפריע לי לבצע את הזריקה במידה ויש סיכוי אפילו קטן שהיא תאחה את הקרע אך רציתי לדעת האם זאת מטרת הזריקה או שהיא מיועדת לטפל בכאבים בלבד? מעבר לכך רציתי לשאול אותך מה היא עמדתך בנוגע לטיפולי כירופרקטיקה לטיפול בקרעים? תודה רבה על העזרה !הוסף תגובה
תשובת מומחה קרע חלקי של הביצפס וssp דר' ירון סלע 14/06/2020 | 08:31כעת התמונה ברורה יותר. תודה גדי. בנוגע ל PRP. יש עוד צורך במחקרים נוספים בנושא יעילותה. יש פגיעות ספורט שונות בגוף- לרבות גיד אכילס, מרפקים, כתפיים ועוד... בהם מספר שנים מטפלים בהזרקות אלו. עדיין אין מאמרים באיכות LEVEL 1 בנושא זה. אינני רוצה להתייחס להשפעתה, כל עוד אמירתי אינה מבוססת עדות רפואית מוכחת. העובדה שהטיפול ניתן בחינם אינה הופכת אותו למוצדק... כירופרקטיקה כחלק מרפואה משלימה (על סוגיה השונים) היא מרכיב טיפולי חשוב ולגיטימי, כל עוד מבוצע על ידי מומחה בתחום (כמו כל דבר בעצם...). יש לשקול האינדיקציות, ואין תמיכה רפואית בנושא יעילות כירופרקטיקה כטיפול בקרעי RC בכתף. בריאות שלמה גדי !הוסף תגובה
תודהגדי 14/06/2020 | 23:32תודה רבה ד״ר סלע !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
כאבי גב תחתון
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
מונחים קשורים
-
שלד
-
איחוי
רופאים בתחום

ד"ר סטפן בן שושן דימות
רדיולוג פולשני ואבחנתי מומחה לעמוד שדרה ומפרקים ופציעות ספורט / מנהל מחלקת MRI בבית חולים מעייני הישועה

מיכל רהט אוסטאופתיה
4.9 ( 20 חוות דעת )
"באתי למיכל אחרי שנים של טיפול בפציעה בצוואר עקב תאונת דרכים, אצלה אחרי הטיפול השני כבר התחלתי להרגיש שיפור משמעותי , כרגע אחרי הטיפול הרביעי אני מרגישה 0 תלונות ושום כאב לא מורגש כבר. תותחית, מקצועית וסופר נעימה❤️"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג