פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 129
-
חבלה בידחן 22/01/2017 | 12:24שלום ד"ר בת 27 אתמול בערב קיבלתי מכה חזקה ביד מאחורה קצת מעל המרפק מדלת של מכונת כביסה יותר נכון מהברזלים שמחברים בין הדלת למכונה. ( נשמע הזוי) באותו רגע היו כאבים חזקים משערת שמעוצמת המכה. לאחר כמה דק הכאב פחת. נכון לעכשו יש כאבים בתנועות מסויימות כמו לכופף את היד עד הצוואר או פעולות שמצריכות כוח ביד.אין הגבלה.יש כאב. המקום לא נפוח. מעט אדום.האם יתכן שבר או שתמונה של שבר היא שונה? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
"חבלה יבשה" לזרוע
דר' ירון סלע 22/01/2017 | 13:47היי חן, תודה על פנייתך. במידה והבנתי נכון את התיאור, החבלה היתה ישירה לזרוע האחורית מעל המרפק. חבלה מבודדת, ללא פגיעה בעור עצמו, מאז החבלה ישנו שיפור הדרגתי, היא קרתה לפני כ 24 שעות, מאז אין הגבלה בתנועה של המרפק או כתף והכאב והכוח המוחלש הם המטרידים העיקריים. במידה ויש משהו נוסף שלא ציינתי, או, לא הבנתי נכון, אנא תקני אותי. לאור המידע שציינת, ומבלי שבדקתי אותך (דבר חיוני, לכל הדעות !), אני יכול לציין, שהסבירות אינה גבוהה לשבר בעצם או פריקה של המפרק הסמוך. מירב הסיכויים, שהכאב יפחת, ובמקביל התפקוד ישתפר מיום ליום. יחד עם זאת, היו דברים מעולם, וראיתי בעבר מטופלים, אשר עם סף כאב גבוה מאד הפעילו מרפק בחופשיות, למרות שסבלו משבר מקומי... המסר שלי אלייך, במידה ואין שיפור ביממה הקרובה, שווה להיבדק על ידי אורתופד לשלילה על הסף סיכוי כלשהו לפגיעה גרמית. במידה והמגמה תהיה של הפחתה בכאב, ניתן להמתין ולראות המגמה. בינתיים, תעזרי במשככי כאב לפי הצורך. בהצלחה, ותרגישי טוב !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
"חבלה יבשה" לזרוע
-
תסמונת מוצא בית החזהנבו 11/01/2017 | 03:07שלום, כירורג כף יד טוען שיש לי מקרה קל מאוד של תסמונת התעלה הקרפלית. מלבד הכאבים בכף היד ונימול מסויים, לאחרונה החלו גם כאבים בזרוע העליונה ובכתף, מלפנים. הכירורג טוען שכאבים אלו שבכתף אינם התמחותו. רציתי, אם כן, לשלול את תסמונת מוצא בית החזה. אל מי עליי לפנות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה רבה שוב!
נבו 13/01/2017 | 23:25תודה לך, בהחלט עזרת ומיקדת. תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיחושים מפושטים בגפה עליונה
דר' ירון סלע 13/01/2017 | 18:38נבו שלום. תודה על המידע הנוסף. לעתים התמונה הקלינית מאד ברורה רק מתשאול רפואי, והבדיקה הגופנית היא רק חותמת סופית על מה שכבר ברור מאליו. מצבך שונה. משך התלונות הרב והעובדה שאזורים שונים מעורבים לסירוגין בתחושות כאב, נימול, שריפה, עייפות. מפרקים מרובים הכואבים... כל אלה מהווים גורמים ממסכים. בהחלט יתכן שישנו קו מקשר, העובר כחוט השני, מקשר כל הסימנים האלו יחדיו, אך אינני יכול להצביע לך עליו ללא בדיקה גופנית, והתבוננות בעיניים שלי בהדמיה הרלוונטית. אני מבין את תסכולך ותקוותך למידע חד משמעי ממני שיספק אבחנה ודאית וטיפול חד משמעי. אינני יכול לספק זאת לך בפורום זה . תנסה לכוון את האורתופד המטפל בך עם התלונה העיקרית שלך באותו רגע נתון. נסה למקדו. ברגע שהאינפורמציה מתפזרת, זה מקטין את הסיכוי לאבחנה מדויקת. כבר ציינתי בפניך מספר טיפים של בדיקה גופנית ובדיקות הדמייה שיתכן והרופא המטפל יצטרך להוסיף על מנת לאבחן בעייתך. הייתי מכוון לבירור תסמונת מוצא בית החזה. הייתי בהחלט משלב עם בירור ראומטולוגי (במידה וטרם בוצע) כיוון שישנם מצבים סיסטמים המתבטאים בכאבי שרירים, מפרקים שונים, עייפות הגפה. יתכן והוא יבקש לבצע מספר בדיקות דם לגילוי נוכחות דלקת ומקורה. כמו כן, מרפאת כאב יכולה להיות מקור טוב להקלה על כאביך במקביל לבירור הסיבה לכאב. צילום צווארי ובית החזה וצילום כתף, גם הם במינימום, חלק בסיסי מתחילת הבירור. נבו, בהצלחה בדרכך אל מציאת האבחנה.הוסף תגובה
-
כאבים וחולשה ביד ובזרוע
נבו 13/01/2017 | 01:33תודה רבה לך על התגובה!! אני בן 32, עובד מול מחשב רוב הזמן וגם מבלה הרבה זמן פנוי מולו כך שרוב היום מול המחשב. לפני כ-6 שנים סבלתי מכאבים חוזרים בצוואר בצד/מאחורה, גם היה נתפס לרוב. העניין חלף. לפני כמה חודשים החלו כאבים בגב כף היד בעת עבודה מול המחשב ולאחריה. לאחר מכן התחלתי להרגיש נימול באצבע האמצעית בעיקר ותחושה של שריפה בצידה של האצבע הראשונה. הנימול הנקודתי די חלף אך כרגע תחושה של מעין נימול כללי בכל כף היד,כאבים במפרק לפעמים ובגב כף היד, ועכשיו גם כאבים בזרוע העליונה בשריר, לפעמים בכתף, לפעמים בזרוע התחתונה. ישנה גם תחושת חולשה של כל הזרוע, כאילו מיד מתעייפת, וגם אי נוחות. מדובר ביד שמאל, ולמרות שאני שמאלי יש אולי לציין שהשריר בזרוע זו תמיד היה חלש בהרבה מהשריר הימני. חוץ מזה, ישנו גם כאב נקודתי חד בצד ה"אולנרי" של המפרק שמופיע לעיתים. בכל בדיקות כיפןף/הרמת הידיים אני לא מרגיש משהו מיוחד. לאחרונה גיליתי שאם אני מכופף את המפרק וגם מותח את האצבע הקטנה פנימה כלפיי המפרק, הדבר מיד גורם לכאב חד בצד האולנרי של המפרק. הכאב הזה "מוכר" לי כבר שנים, בדרך מופיע כשאני מחזיק משהו כבד ומטה את היד, אך לאחרונה החמיר. אין בעיות בריאותיות אחרות ברקע, חבישת סד בלילה לא כל כך עוזרת. קשה לי להצביע על זמן מסויים בו הכאבים מופיעים, זה הולך ובא ולחץ על היד כל היום. בדיקת הולכה עצבית הראתה very mild CTS, כך גם אישר כירורג כף יד. מאחר ואני נוטה לחקור ולקרוא, עלה לי הרעיון של תסמונת מוצא בית החזה מכיוון שה-cts מאובחן כקל מאוד אך אני די סובל ובנוסף ישנן תופעות בזרוע העליונה ולפעמים בכתף. תודה רבה לך על ההתייחסות!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הרדמות וזרמים מלווים בכאב לאורך הגפה העליונה
דר' ירון סלע 11/01/2017 | 23:12שלום נבו, ותודה על פנייתך. נעבור יחדיו על האינפורמציה שסיפקת לי. תוך כדי, אני אשאל מספר שאלות מכוונות, ואצפה לתגובה ממך, וכך נוכל יחדיו להתקרב לאבחנה. מה גילך ועיסוקך ? שכבות גיל שונות חשופות יותר למצבים פתולוגים שונים בגפה העליונה המערבים לחץ על כלי דם ועצבים. כמה זמן קיימים הסימפטומים ? האם באים והולכים, או קבועים ? מה מחמיר אותם ומה מקל ? האם מנח מסוים של היד מחמיר הכאב והרדמות ? האם מנח מסוים של הצוואר או נשימה עמוקה למול הרמת הזרוע אל על, משנים התחושות ? האם יש הרדמויות של האצבעות יותר בלילה ? האם זה מעירך משינה ומצריך ניעור של היד? האם רק חלק מהאצבעות נרדמות (לדוגמה, יותר אצבעות 1-3 מאשר האצבע החמישית - הזרת ?) או שמא כל כף היד נרדמת ? האם ישנן בעיות בריאותיות ברקע ?לדוגמה סכרת ממושכת ולא מאוזנת, תת פעילות בלוטת התריס וכו' וכו'. האם בוצע טיפול כלשהו עד כה ומה טיבו ? האם בוצעו בדיקות הדמיה כלשהן עד כה ? בדיקת הולכת עצבית - EMG/NCV ? או הדמיה של הצוואר ובית החזה ? צילום למציאת צלע צווארית או MRI או CT שהדגימו פתולוגיה כלשהי ? האם בוצעה בדיקת אנגיו או דופלר ? ישנן שלל שאלות מכוונות שצריכות להישאל ואני מקווה שהרופאים המטפלים בך נגעו בהם. אנא התייחסותך אליהם אחת לאחת, ואוכל לנסות לתת לך עצה נבונה. ציינת שכירורג כף היד טען שיש לך תסמונת תעלה קרפאלית קלה . האם לפי בדיקה גופנית או לפי מדדים אובייקטיבים כמותיים כדוגמת EMG ? איזה טיפול קיבלת עד כה לאבחנת ה CTS (תסמונת התעלה הקרפאלית) ? ככלל, ברפואה הכל יכול להיות ! יחד עם זאת, אציין ששכיח שתסמונת התעלה הקרפאלית תתבטא בראש ובראשונה עם תלונות הרדמות ונימול וזרמים שונים בקצות אצבעות 1-3 ולעתים חצי מאצבע הקמיצה. כאב הנו סימפטום שכיח גם כן. לרוב הוא יותר לילי. הוא יכול להיות סביב שורש כף היד, לעתים נודד לכף היד ואצבעות ולעתים נודד לאמה. לא מאד שכיח לחוש כאב מתסמונת התעלה הקרפאלית מעל המרפק (משמע, בזרוע). במידה ויש כאב בכתף וקדמת הזרוע מומלץ לבחון גורמים נוספים כדוגמת בעיות במפרק הכתף, בצוואר או במוצא בית החזה אל הזרוע - "תסמונת מוצא בית החזה" - THORACIC OUTLET SYNDROME,כפי שציינת ורמזת. שאלתי היא, מי ציין בפניך אופצייה זו, ועל מה התבססה האבחנה ? תסמונת מוצא בית החזה שכיחה יותר משנוטים לחשוב. פעמים רבות היא מפוספסת. יש תמיד לבצע בדיקות גופניות ייחודיות לה כשיש חשד לכך, ופעמים רבות האבחנה נעשית כבר בבדיקה הגופנית. תמיד יש לאשר זאת עם בדיקות הדמייתיות, שציינתי קודם, כדי למצוא הגורם לתסמונת (ישנם מספר גורמים אפשריים). בשאלת מי הרופא המתאים לטיפול בתסמונת זו, התשובה אינה קלה. ישנם תחומים רבים המשיקים ונוגעים בה. אורטופדיה/ כירורגית בית חזה/ כירורגית כלי דם/רדיולוגיה אבחנתית ופולשנית... הנם רק חלק מהתחומים אשר מטפלים בתחום זה. לעתים העבודה היא משולבת. כל מקרה לגופו ! אנא כוונו אותי עם מידע נוסף ונוכל להתקדם. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תודה רבה שוב!
-
תוצאות CT עקב כאבים בכתף ובעצם הבריחדניאלה 24/12/2016 | 15:20שלום, לפני מספר שנים פרקתי את הכתף פריקה מלאה, ולפני כחצי שנה בבת אחת החלו כאבים ונמצא שהקרע בלברום גדל ולכן הומלץ על ניתוח ארטרוסקופיה. לפני 3 חודשים, לפני שהתחלתי בפיזיו,הכאבים החריפו והתמקדו באזור עצם הבריח וכיום התפשטו לכיוון עצם החזה. בתחושה כואב לי צד ימין באזור החזה כל היום, במנוחה, בפעילות ובשכיבה. הופנתי לבדיקת CT והתגלה פלאורה מעובה מימין, וגם: הודגמה היפרטרופיה של שומן אפידורלי אחורי בתעלה מרכזית של עמוד שידרה בגובה 1D-2 ,גורמת ללחץ של חוט שידרה- סידרה 204 חתך 52, מומלץ יעוץ רופא ניורולוג. אשמח להבהרת המונחים. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים כרוניים מרובים, דיפוזיים ולא ממוקדים
דר' ירון סלע 25/12/2016 | 09:54דניאלה, תודה על הפירוט הנוסף ! הוא אכן מוסיף צבע לתמונה הכללית. ראי דניאלה, ללא ספק, במקרה מורכב של כאב כרוני ותלונות שונות, צריך לשלב בירור רב תחומי. כפי שציינת - נוירולוג, ראומטולוג ואורטופד בדקו תלונותייך בעבר. אני חושב שבשלב זה חשוב שתבדקי על ידי מומחה כתף אשר יבצע בדיקות גופניות מכוונות לבעיית יציבות ויעריך את מידת החומרה. בהתאם לזה יוחלט כיצד "לתפור לך את החליפה הנכונה" - ניתוחית או שמרנית. לגבי הכאבים הכרוניים במספר מוקדים - יש ללא ספק צורך בבירור מעמיק על ידי ראומטולוג בשאלת אבחנות כדוגמת פיברומיילגיה, פולימיילגיה ראומטיקה. אך לא רק, ישנם מצבים שונים נוספים בתחום הראומטולוגיה (עם פרזנטצייה דומה ) אשר לעתים בבדיקות דם מסוימות ניתן לאבחן אותם. מרפאת כאב היא כתובת ראויה בהחלט בעבורך. אינני יודע האם את בניטור של מומחה כאב. טיפול בליריקה, כפי שציינת, הוא אחד הכלים בהם הם משתמשים בניסיון איזון הכאב. כל זאת מצטרף לבירור שהמלצתי לך לבצע בתכתובת הקודמת. הצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תשובה לגבי פריקת הכתף ותוצאות ה- CT
דניאלה 25/12/2016 | 09:22תודה על ההתייחסות. אני בת 34, ללא ילדים או הריונות. כתף- הייתה פריקה אחת, ולפני חצי שנה ביום בהיר אחד מאוד כאב לי בעת הרמת היד, הכאב עבר מעצמו לאחר שבועיים אך הופנתי ל- mri ארתרו ובו נמצא כי הקרע גדל והומלץ על הניתוח. מצב בריאותי: גב- כתוצאה מהתאונה בה פרקתי את הכתף, נוצר בלט דיסק ב- L5, במשך שנים זה הפריע מאוד, אך עם השנים שיניתי את דרך התנועה שלי ועם טיפול משלים היום זה לא מורגש כלל. מצב בריאותי- מלבד ליפומה בשוק שמאל ובצקות ברגל, אובחן לפני שנה וחצי. לאחר בירור מקיף של אורתופד, נוירולוג וראומוטולוג במשך שנה וחצי נמצא שיש הפרעה בשכבה השומנית ברגל וממצא זה נראה גם ב- mri שוק וגם באולטראסאונד. הטיפול היחידי שעזר הוא ליריקה, החזיר לי את החיים בחזרה,מכוון שזה גרם לכאב עצבי וקושי בהליכה ועמידה. המינון היה 150 מ"ג פעמיים ביום, אך תופעת הלוואי גרמה לעלייה במשקל של 5-10 ק"ג.לפני כמספר חודשים הפסקתי בהדרגה עקב תופעות הלוואי. כיום הכאב בשוק שמאל הוא כרוני, לפעמים חלש ולפעמים מתעצם. יש השערה שהשילוב בין פריצת הדיסק להפרעה בשכבה השומנית גורמים לגירוי בין אחד למשנהו ולכן הכאב משתנה בעוצמה ובמשך. מצבי כיום- הגוף עייף, כאוב בכל מיני נקודות אפילו בלחיצה קלה על העור, במיוחד בגפיים העליונות ובית החזה והצלעות. אין חום או הזעה, אך הרבה פעמים יש נימול של אצבעות יד ימין וקפיצות של האצבע (כמו שריר קופץ), המשקל סטטי ואין שינוי. בלילה קשה לי למצוא תנוחה בגלל הכתף וישנה אך ורק על צד ימין, או על הבטן כשיד ימין מתחל לבטן והראש פונה שמאלה.בעת שכיבה- כשהראש פונה ימינה יש כאב בשרירי הצוואר המוארכים מצד שמאל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רקע של פריקת כתף וכעת כאבי חזה בלתי תלויים
דר' ירון סלע 25/12/2016 | 09:01דניאלה שלום לך, אשמח לדעת פרטים נוספים עליך, אשר יעזרו לי בחידוד האבחנה וההמלצות. גילך, רקע בריאותי נוסף וממצאי בדיקה נוירולוגית יסודית - כל אלה חיוניים ביותר ! דניאלה, עליך להיבדק על ידי נוירולוג וכמו כן אורטופד מומחה עמוד שדרה ו/או נוירוכירורג כדי למצות עד תום את הבירור של ממצאי ה CT. לכאורה, עושה רושם שיש כאן שני ממצאים בלתי תלויים - 1. הכתף - ציינת פריקה מלאה לפני שנים, ציינת בירור שאני מניח שהיה MRI שהדגים החמרת הקרע בלברום. האם היתה פריקה נוספת לפני כחצי שנה שהחמירה הכאב. האם היתה רק פריקה אחת ברקע. גילך, הוא בהחלט פקטור מרכזי בקבלת ההחלטה האם להמליץ על ניתוח לקרע בלברום (אשר מתבצע לרוב בגישה ארתרוסקופית ) או להמליץ על טיפול לא-ניתוחי (אשר חלקו המרכזי זו הפיזיותרפיה, לאיזון חוזר של מייצבי הכתף הדינמיים, והשבת החוזק וביטחון בשימוש בכתף). לרוב, כאבים מפגיעה בלברום או פגיעה תוך מפרקית לא מתבטאים בכאב בעצם בית החזה כ(במיוחד לא במנוחה ושכיבה...) 2. בית החזה- יש צורך לברר הסיבה לפלאורה המעובה מימין בבית החזה. הפלאורה היא "עטיפת הריאות" המורכבת משתי שכבות דקות עם נוזל בתוכן המאפשר תנועה טובה יותר של הריאות בתהליך הנשימה. ישנן סיבות שונות היכולות לגרום לעיבוי פלאורה, ואני ממליץ לברר הנושא בהקדם אצל הרופא המטפל. זהו אינו "תחום אורתופדי", אך יחד עם זאת, אין להזניחו ! בהחלט הממצאים בעמוד השדרה יכולים להיות קשורים לעיבוי הפלאורה או בלתי תלויים. גם אותם אין להזניח. הנוירולוג/נוירוכירורג צריך לתת עליהם את הדעת בהקדם. חשוב לדעת מה המצב הנוירולוגי שלך כעת. האם מעבר לכאב שציינת, ישנם חולשה או ירידה בתחושה בגפיים ? האם ממצאים חריגים אחרים הופיעו לאחרונה ? ובלי קשר, האם יש חום לא מוסבר, שינויים במשקל ? הזעות לילה או כאבים ליליים ? כל אלו הנם נושאים הדורשים התייחסותך ובקשי מהרופא המטפל לחדד אותם ולבררם לעומק בתשאול הרפואי. דניאלה, אני מאחל לך בריאות שלמה ושיבה מהירה לאיתנך !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים כרוניים מרובים, דיפוזיים ולא ממוקדים
-
כאביםשאול 21/12/2016 | 18:21בן 72. שנים עבדתי כנגר עד שפרשתי. לפני כחודשיים החל כאב קטן וכיום גדול יותר ומגביל בצוואר משמאל וכתף ומרפק שמאל.ראיתי אורתופד שהציע מעקב וגם פיזיותרפיה. מה דעתך לגבי פיזיותרפיה לבעיה זו ? האם פיזיותרפיה לבעיה זו עלולה גם להזיק ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב צווארי מקרין - במבוגר
דר' ירון סלע 22/12/2016 | 11:16שלום שאול. אני מבין את מקור הדאגה. לפני שנמצא הפתרון. ננסה למקד את האבחנה. כאב בכתף ובזרוע הגולש למרפק יכול לנבוע מגורמים שונים. חלקם אכן תוך-מפרקים כגון בעיות סחוסים או גידים ורצועות בכתף עצמה, וחלקם יכולים להיות מוקרנים מאזור רחוק יותר בגוף כמו הצוואר. סיפורך נטול אינפורמציה חשובה ואני אנסה לכוון אותך בשאלותיי חזרה אליך. מתי פרשת מעבודתך כנגר והאם בעת עבודתך הפיזית, רבת השנים, סבלת מכאב בכתפיים או בצוואר ? האם היה מנגנון חבלה בטרם החלו הכאבים לפי כחודשיים ? האם הכאב תמידי, או בא והולך, ותנועות צוואר או כתף מסוימות מחמירות או מקלות עליו ? איכן אתה מרגיש שעיקר הכאב נמצא ? האם חוץ מהכאב יש תלונות נוספות כמו ירידה בתחושה בזרוע/אמה /או כף היד ? האם יש חלושה של הגפה העליונה על אזוריה השונים ? האם הרמת הזרוע מעל הראש מקלה על הכאב בצוואר או מחריפה הכאב בכתף, או שמא, כלל אינך מסוגל להרים הזרוע מעל הראש עקב הגבלת תנועה בכתף? שאלות אלו, ועוד רבות אחרות, חייבות להישאל על ידי האורתופד המטפל בך? במידה וחלקן לא נשאלו, אנא נדב אתה אקטיבית את המידע לרופא. קריטי לברר מקור הכאב לפני המלצה על אופי הטיפול הנכון בך, כגון פיזיותרפיה (כפי שציינת) או אפשרויות אחרות. כמו כן, נושא ההדמיה שביצעת כבר (האם נשלחת לצילום צווארי או כתף) או שיש עוד לבצע, כל זה נגזר מהבדיקה הגופנית ותשאול מלא של המטופל. להערכתי, מהמידע הדל הנמצא ברשותי, אתה זקוק לפחות, כבסיס, לצילום רנטגן צווארי במישורים שונים, וצילום כתף וזרוע במישורים שונים. יתכן ויהיה צורך בבדיקות מתקדמות יותר, בהתאם לחשד הקליני של הרופא המטפל. אנא חזור אלי עם תמונה מלאה של הסיפור רקע והמידע ההדמייתי, ואוכל לענות לגבי השאלות בנוגע לפיזיותרפיה. בריאות שלמה, ובמהרה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב צווארי מקרין - במבוגר
-
נפיחות בחלק אחורי של המרפקגדי 19/12/2016 | 18:16שלום רב דוקטור. אני בן 51, פעיל גופנית ועובד במשרד רוב היום. לאחרונה כאב ונפיחות בחלק אחורי של המרפק השמאלי. לא זוכר שנחבלתי. אני חושב שהיה לי דבר דומה לפי 15 שנה אך לא טיפלתי בזה אז. הנפיחות רכה ומרגיש לי כמו נוזל בבלון. אני מזיז את המרפק בחופשיות אך כשאני נשען עליו, לדוגמה על השולחן במשרד, זה מאד כואב. מה כדאי לעשות ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נפיחות נוזלית דמויית "בלון" ורגישות בהשענות על המרפק האחורי
דר' ירון סלע 19/12/2016 | 22:13גדי שלום ותודה על פנייתך. אתחיל מהסוף - עליך להיבדק אצל אורטופד לשלילת תרחישים, שאינם סבירים, אך במידה והם קיימים, הם דורשים התייחסות מיידית. בכלליות אומר, שכל פעם שישנה נפיחות סביב מפרק בגוף, יש צורך לשלול מצבי חירום כדוגמת זיהום, גידול או מקור חבלתי. אינני נוהג לספק אבחנות בפורום זה, גם אם הן כמעט וודאיות, מתוך החשש שהפונה/קורא יתייחס לדברי כוודאים ויחליפם בבדיקה גופנית כהלכתה. להבנתי אתה בריא ופעיל גופנית וללא חבלה. שילוב של מידע זה, עם המידע על גילך ועל אופי עבודתך (משרדית עם שולחן עליו אתה נשען שעות רבות...), מושך אותי לכיוון אבחנה שכיחה ביותר ששמה הרפואי הוא Olecranon Bursitis. במידה ואין זיהום עורי נלווה, או סימנים מקומיים של הפרשה מוגלתית מפצע חדירה או סימני חום סיסטמיים, לרוב, ניתן לטפל באופי שמרני וללא התערבות פולשנית. ישנן דרכי טיפול שונות והייתי מציע לקבל את מכלול האינפורמציה מהאורטופד המטפל. במידה ובדיקתך אכן "תעלה בחכתה" אבחנה זו, אנא עדכן אותי, ואספק לך עוד אינפורמציה רבה בנידון. עד אז, עצה ידידותית היא להמנע מהשענות ממושכת על המרפק הכאוב (על השולחן או כל משטח קשיח אחר). בריאות, ושיבה מהירה לאיתנך !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נפיחות נוזלית דמויית "בלון" ורגישות בהשענות על המרפק האחורי
-
שבר עם תזוזהאבא שלי 18/12/2016 | 10:32אבי בן 84. נפל ושבר זרוע עליונה לפני 3 שבועות. "שבר עם תזוזה" נאמר במיון. בכל זאת ,הוחלט לטפל במתלה בלבד. כעת הוא לא מצליח ליישר ולקפל את הזרוע. שאלתי היא מה ניתן לעשות והאם היה צריך לנתח? והאם פיזיותרפיה תעזור במצב הזה ? תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שברים בזרוע העליונה בשכבת "גיל הזהב"
דר' ירון סלע 19/12/2016 | 20:44שלום רב. אינני יודע מינך ואת שימך/שמך... וברשותך, אענה לך בלשון זכר. צר לי מאד על פציעת אביך, ועל המצוקה האקוטית המערבת את כלל המשפחה. בגיל "שברירי" זה, ארועים כאלו, מוציאים את הנפגע מאיזון כללי (פיזי ונפשי) ויש לדאוג שהמדרון החלקלק לא יגרור דרדור נוסף בתפקוד. לגופו של עניין, שברים באזורי גוף שונים זוכים להתייחסות שונה. כמו כן, גיל הנפגע ותפקודו הכללי, מהווים חלק קרדינלי בקבלת ההחלטות של המטפל. שברים בזרוע העליונה (תחתית הכתף) הנם שכיחים ביותר באוכולוסיה המבוגרת ולרוב נובעים מחבלות "קלות-אנרגיה", כגון נפילות מגובה עמידה. השברים עולים בשכיחותם לאור דלילות העצם בגיל זה. פעמים רבות, שבר אשר "בתזוזה" (כפי שצויין במיון בו ביקרתם), זוכה לטיפול ניתוחי בנפגע צעיר ובריא (לאור השלכות ארוכות טווח, במידה והשבר לא יועמד בעמדה אנטומית ויקובע), ואילו בקשיש אשר תפקודו תת אופטימלי, רב הנזק על התועלת בבחירת התערבות כירורגית. כנראה וכך המקרה אצל אביך. כמובן ואינני יכול להתייחס למקרה, לאור העדר בדיקה מצידי והתרשמות מצילומי הרנטגן. בשלב זה חשוב להיות בביקורת מומחה באורטופדיה, עם עדיפות למומחה בתחום הכתף, במידת האפשר. יש לבצע צילום ביקורת ולראות עמדת השבר, והשוואתו לצילום הקודם. יש לנטר אופי המתלה שניתן, לשקול המשך/הפסקת השימוש בו (חסרון בשימוש ממושך כוללים בעיית קשיון מרפק וכתף, כפי שציינת בפנייתך, שכבר החלו...). בנוגע לפזיוטרפיה, חד משמעית, היא חלק אינטגרלי מהטיפול בפציעות מסוג זה. יש "לתפור" את השיקום הפזיוטרפי במינון הנכון ובתזמון הנכון למטופל, ולא לשבר... בהחלט זו נקודה שחשוב להעלות בפגישתכם עם הרופא המטפל. מקווה שנתתי לכם כלים נוספים להתמודדות ואשמח לשמוע על תוצאות המעקב של אביך אצל האורטופד. בברכה, ובאיחולי בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שברים בזרוע העליונה בשכבת "גיל הזהב"
-
אחרי ניתוח שחזור רצועהגיא 14/12/2016 | 18:16שלום אני בן 30 ובריא בדר"כ. 3 שבועות לאחר ניתוח שחזור רצועה במרפק ימין וחש שריפה בכל האזור מתחת למרפק וחוסר תחושה,כמו כן גם נפיחות. מה עושים?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זרמים, "שריפה" והרדמות באמה וביד
דר' ירון סלע 14/12/2016 | 21:15גיא שלום, ותודה על פנייתך. מידע שחסר לי ממך כולל את: הסיבה לניתוח, איזו רצועה שוחזרה במרפק ( הפנימית או החיצונית ? ) האם השחזור בוצע עם ריקמת שתל חיצונית שאינה מגופך, או ריקמה גידית, שנלקחה ממקום אחר בגוף . מה כוללות תחושות ההרדמות, ומה גבולות הגזרה של האזור הרדום ? האם נלוות גם חולשה מוטורית של האצבעות ? האם ההרדמות החלה רק לאחר הניתוח או שהיו ארועים דומים בעבר ? האם זה החל מייד עם תום הניתוח או בהדרגה ? איכן הנפיחות ממוקמת והאם יש סימני חום או אודם או סימני זיהום אחרים סביבה. במידה ותהיה לי אינפורמציה זו, אוכל להיות יותר ספציפי בתגובתי והמלצתי לך. ברמת העקרון גיא, לאחר ניתוח, אנו האורטופדים רוצים בראש ובראשונה לשלול בעיות חריפות המצריכות התייחסות מיידית - זיהום או פגיעה עצבית, בהחלט נמנים בקטגוריה זו ! עליך לגשת מיידית לבדיקה פוסט-ניתוחית אצל הרופא המנתח ולעדכנו על התפתחויות אלו שציינת (במידה ולא ביצעת זאת עד כה - 3 שבועות לאחר הניתוח ). אשמח לענות על כל שאלה נוספת, אך אנא, לא כתחליף לבדיקה חוזרת על ידי הרופא שביצע הניתוח. תרגיש טוב ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרמים, "שריפה" והרדמות באמה וביד
-
כאבים ברמפק ימיןסיגל 13/12/2016 | 16:31שלום , בחודש האחרון אני חווה כאבים חזקים בחלק האחורי של מרפק ימין,הכאב מתבטא כאשר אני מכופפת את המרפק ופחות בעת יישור . אשמח לדעת מה זה אומר ומה עלי לעשות.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי מרפק
דר' ירון סלע 13/12/2016 | 20:34סיגל שלום, אשמח לנסות ולעזור לך בהקלת הכאב הטורדני. תחילה, אזדקק למידע נוסף ממך. מה גילך ? בשכבות גיל שונות ישנם מקורות כאב שונים. בעשור הראשון, לרוב אחרי חבלה. בעשור השני, לרוב אחרי חבלה או דלקות בגידים ורצועות מפעילות ספורטיבית. בעשור השלישי עד החמישי לרוב מדובר בדלקות בגידים, דלקות ברקמות רכות סביב המרפק, חבלות והתחלת שחיקה סחוסית. כמו כן יתכן תסמונות לחץ עצביות היוצרות כאב מקומי בנוסף לזרמים והרדמות באמה ואצבעות היד. בעשור השישי ואילך, שחיקות סחוסיות בנוסף לדלקות בגידים ובעיות עצביות, כולן שכיחות יותר. מה גרם לכאב ? האם היה הדרגתי, האם פתאומי מחבלה ? האם לאחר פעילות ספורטיבית אינטנסיבית ועוד ועוד. האם נלווים לכאב סימנים נוספים ? כאב מוקרן מהכתף או צוואר ? ירידות בתחושה ושריפה ונימולים ? חולשה והגבלה בתנועה במפרקים סמוכים. האם היו אירועים דומים בעברך ? האם ישנן מחלות רקע מחשידות ? האם הכאב תמידי או יותר ביום או בלילה ? מה מקל עליו ? מה ניסית עד כה כטיפול ? העובדה שהכאב בעיקרו אחורי ומוחמר בעת כיפוף מעלה החשד לנזק סביב הגיד ה תלת-ראשי (טרייספס) או במידה ויש נפיחות נוזלית מקומית - יתכן מצב הנקרא בורסיטיס (נוזל בתוך "שק" רקמתי) סביב האולקרנון (העצם שחשים בקצה האחורי של המרפק ). יתכנו עוד גורמים שונים, אך עדיף שתעני לעצמך תחילה על שלל שאלותיי המכוונות, ותבדקי אצל מומחה בתחום. מאחל לך בריאות שלמה, ובמהרה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי מרפק
-
שחיקה של סחוסי הכתפייםאלה 13/12/2016 | 09:46אני בת 68 וסובלת מזה כעשר שנים מתהליך ניווני ושחיקה של סחוסי הכתפיים, יותר מימין. זו גם ידי הדומיננטית. הרקע כנראה נפילות חוזרות ומספר שברים קלים מהם סבלתי בצעירותי בזרוע העליונה.עברתי ארתרוסקופיות בנסיון של "ניקוי המפרק". כעת לצערי יש החמרה בעוצמת הכאבים, יותר מימין. קשה לתאר את הסבל הכאבים ואיבוד איכות החיים. מבקשת להתעניין באופציות הטיפול השונות לאישה פעילה שרוצה להמשיך לחיות לעבוד ולהנות בחיים. המון תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שחיקה סחוסית בכתפיים - ארתריטיס כמקור לכאב
דר' ירון סלע 13/12/2016 | 14:21אלה שלום לך, ותודה על פנייתך. תרמת לי מספר נקודות מידע חשובות - גילך, משך הזמן של הכאב, העובדה שמדובר בשתי הכתפיים אך יותר בצד הדומיננטי, העובדה שבעבר היו שברים בעצם הזרוע העליונה, והעובדה שכבר עברת ארתרוסקופייה אבחנתית וטיפולית לניקוי המפרק. כל זה יחדיו מוביל אותי להערכה שמדובר בשחיקה סחוסית במפרק הכתף. כמובן שיש צורך בהדמיה לאישור האבחנה (צילום רנטגן הנו הבסיס, וכמובן שניתן לראות זאת בהדמיה איכותית יותר כדוגמת CT ו MRI, אך לא תמיד יש צורך בכך...). כיוון שכבר בוצעו ארתרוסקופיות לכתף שלך, אני מניח שהבירור שלך כבר בוצע. לרוב טראומה למפרק מזרזת תהליך שחיקת סחוס. זה יכול לקרות בכל מפרק בגוף. זו שחיקה סחוסית פוסט-טראומטית. לעתים היא מתלווה לשחיקה סחוסית ניוונית (אוסטאוארתריטיס) אשר לה גורמים רבים, בין השאר, גנטיים והיא תהליך ארוך שנים, שלרוב הוא בלתי נמנע. במידה ואכן זו האבחנה, הטיפול נגזר ממספר פרמטרים : 1. גיל המטופל 2. דרגת חומרת השחיקה הסחוסית והאם היא מערבת את שני צידי המפרק (ראש הזרוע , וצד ה"מכתש") 3. רמת התפקוד של המטופל והתאמת ציפיות לצרכיו ומה שאיפותיו לאחר הטיפול 4. מהם הטיפולים שבוצעו עד כה - כדורים לדלקת, זריקות סטרואידים וכמות הזריקות, ניתוחים בעבר (כמו ארתרוסקופיות ל"ניקוי המפרק" או ניתוחים פתוחים כלשהם)... ועוד ועוד. לשאלתך, חד משמעית ניתן להקל על הכאב שלך ולשפר תפקודך היומי. עליך להיבדק על ידי מומחה בתחום הכתף ולהביא עמך את שלל המידע הרפואי שצברת עד כה. במידה והשחיקה בסחוס המפרק מתקדמת, לצערנו טרם מצאנו פתרון לשקם רקמת סחוס, ואפשרויות הטיפול היעילות בהפחתת כאב (ונגזר מזה לרוב, שיפור בתפקוד) הן ניתוחים להחלפת המפרק. ההחלפה יכולה להיות "מלאה" - שני צידי המפרק מוחלפים, "חלקית" -רק צד של ראש הזרוע מוחלף, או "החלפה מלאה הפוכה" בה מוחלפים שני צידי המפרק ותפקודם "מתהפך" במידה מסוימת. (לטעמי, הסבר מורחב מעבר לזה אינו תואם פורום זה ). כמובן שישנן מגבלות מסוימות לאחר החלפת מפרק, ולעולם הוא לא ישתווה למפרק הטבעי המקורי. כמו כן תמיד יש לזכור שלכל מפרק מלאכותי יש "זמן חיים" מוגבל וסיבוכים ניתוחיים וסיכונים קצרי טווח וארוכי טווח. אלה, יש עוד מידע רב שניתן לספק לך. הייתי ממליץ לך לבקשו מהאורתופד המטפל בך. בברכת הצלחה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שחיקה סחוסית בכתפיים - ארתריטיס כמקור לכאב
-
בדיקת MRIאלירן 07/12/2016 | 18:36שלום רב ד"ר סלע. פיענוח של בדיקת MRI שביצעתי לפני שלושה ימים הוא "הדגמה של קרע חלקי בלברום התחתון עם אקסטנציה אל הליגמנט הגלנו-הומרלי התחתון. נחוץ המשך בירור לפי הקליניקה של המטופל". מה זה אומר? האם המצב דחוף ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פציעות בכתף ובעיית אי יציבות המפרק
דר' ירון סלע 07/12/2016 | 19:32שלום אלירן ותודה על פנייתך. אסביר לך מעט על מפרק הכתף ולאחר מכן נעבור על פענוח ה MRI. אני מקווה שבסוף תשובתי, המילים ה"מאיימות" יהיו קצת פחות מטרידות. האנטומיה הייחודית של מפרק הכתף - דמוי "מכתש ועלי" מאפשרת לו תנועה פיזיולוגית מרבית, ולמעשה הוא נחשב למפרק עם התנועה הרבה ביותר במישורים השונים, מבין מפרקי הגוף. אולם, אליה וקוץ בה. במקביל לפונקציונליות הרבה, ישנה גם בעיית יציבות מובנת. לכן, אנו שומעים כה רבות על פריקות כתף בניגוד לפריקות מפרקים גדולים אחרים בגופנו, כדוגמת הברך, ירך ומרפק. ה"עלי" הנו עצם הזרוע (הומרוס) ואילו ה"מכתש" (הגלנואיד) הנו משטח המפרק עליו ראש הזרוע נע. על מנת לשפר יציבות המפרק, ישנו מבנה סחוסי טבעתי, המקיף את המכתש, בשם לברום. בעת חבלות ישירות או עקיפות לכתף (לעתים גם נפילה על כף היד מעבירה "אנרגיית נזק" לכתף עצמה), נקודת התורפה מבין המרכיבים האנטומיים שציינתי היא הלברום. הוא לרוב יהיה הראשון להינזק כשנוצרת נקיעה/תת פריקה או פריקה מלאה בכתף. מבנה טבעתי זה מחובר לרצועות דמויות "ערסל" הנקראות ליגמנטים, אשר מוסיפות ליציבות המפרק. תתכן פגיעה גם ברצועות אלו. הליגמנט התחתון נקרא אינפיריור גלנו-הומרל ליגמנט (Inferior Glenohumeral ligament). לרוב אני ממליץ למטופלי לרשום המילים האנטומיות בגוגל ולבקש תמונה. המחשה ויזואלית עוזרת רבות להבנה מעמיקה יותר. כעת, שאלותיי אליך, מדוע נשלחת לבדיקת ה MRI ? אזדקק לפרטי מידע נוספים כדוגמת גילך, מה מנגנון החבלה ומתי התרחש ? האם נגרמה פריקת כתף מלאה ? האם היו פריקות בעבר ? האם עברת טיפול כלשהו בעבר ? מהי תלונתך העיקרית כיום ? (כאב תמידי, בעיית יציבות, או החשש להרים הזרוע מעל הראש, וכו'). אנא נסה לחשוב על שאלות אלו בטרם תיגש להמשך בירור אצל מומחה כתף. אלגוריתם הטיפול בך נגזר מחוליות רבות בשרשרת. לגבי שאלת הדחיפות. מעטים הם המקרים בתחום האורתופדיה המצריכים התערבות בהולה. המצב אינו מסכן חיים או מסכן את הגפה. יחד עם זאת, על מנת למנוע הידרדרות הדרגתית ארוכת טווח של שלל מרכיבי המפרק, יש להיבדק. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פציעות בכתף ובעיית אי יציבות המפרק
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- סיאטיקה
- רבדומיוליזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- כריתת סינוביטיס
- יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
- אנדוסקופיה
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- דלקת מפרקים שגרונתית (ראומטואידית)
- אוסטאופיט
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםפציעות ספורט
בפורום פציעות ספורט ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פציעות ספורטפורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברך