פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 132
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאבים במשך שנתיים בכתף בעת מאמץ
אבי 31/07/2017 | 11:28היי בן 24, יש לי כאבים בכתף כבר שנתיים זה התחיל מהרמת משקלים כבדים בעבודה, חודשיים ראשונים לא הייתי נרדם מהכאב עברתי פיזיטורפיה וכדורים ששיפרו את המצב. כרגע הכאב מורגש רק בעת מאמץ פיזי. הכאב הוא בחלק העליון של הכתף בבליטה של העצם כלפי מעלה ובתנועות מסוימות מורגש כאב באזורים אחרים בכתף. לפני שנה וחצי הייתי אצל רופא. עבדרתי בדיקת אולטרסאונד בחודש 4/16. זה ההמצא: עם מעט נוזל – SUBDELTOID – SUBACROMIAN BURSA בכתף שמאל. קבלתי טפולי פיזיוטרפיה שהקלו על הכאב. אבל מאז ועד היום אני סובל מכאבים בעת מאמץ ונרתע מזה מאוד. אני מתאמן בחדר כושר בשנה האחרונה. אשמח לקבל עצה או הכוונה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עומס יתר על הכתף בחדר כושר
דר' ירון סלע 31/07/2017 | 22:26שלום רב אבי, תודה על פנייתך ! במספר שרשורים כאן בפורום תוכל לראות את התייחסותי לנושא "עומס יתר על הכתפיים בחדרי הכושר". עבודה בגובה מעל חגורת הכתפיים באופן בלתי מבוקר, יוצרת עומסים רבים המעודדים שחיקה הדרגתית בסחוסים ובגידים. כאב בחלק העליון של הכתף סביב מפרק ה ACJ ( המפרק המשני בכתף, בין עצם הבריח והשכמה )ידוע כמועד לפורענות בעת הרמת משקולות. נוצרת שחיקה הדרגתית (אוסטאוליזיס) והרס בלתי הפיך לסחוס המפרקי. זה יוצר כאב מקומי. אנא בדוק בצילום רנטגן ו - US (אולטרסאונד) עדכניים את מצב מפרק הACJ. אנא וודא שבוצעה בדיקה גופנית מכוונת למפרק זה. יש לנוח . זה הבסיס. לעתים מוסיפים טיפול בכדורים נוגדי דלקת וכאב (NSAIDS) . ולעתים זריקה מקומית של קורטיזון מקלה על הסימפטומים. כשכלו כל הקיצין, מבוצע ניתוח מקומי במפרק. בהצלחה אבי !הוסף תגובה
-
-
קרע חלקי בכתף ימין
יוסי 30/07/2017 | 16:59שלום. איך להתיחס / לטפל בקרע חלקי באורך 5 מ''מ בסמוך לאחיזה . SUPRASPINATUSהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע חלקי וקטן בגיד הסופרה-ספינטוס בכתף
דר' ירון סלע 31/07/2017 | 22:18שלום רב יוסי, תודה על פנייתך ! קבלת החלטה על טיפול תלוית שלל גורמים אשר לא סיפקת לי, ולכן אין לי יכולת לענות לגופו של עניין. חסרים לי, בין השאר, אך לא רק: 1. גילך 2. משך הזמן של התלונות 3. מהן בדיוק התלונות 4. מה הטיפול עד כה 5. מה ממצאי הבדיקה הגופנית 6.איזה בדיקות דימות בוצעו עד כה 7. מה מידת הפעילות שלך ? 8. האם ישנן בעיות רפואיות נוספות ? וכו' וכו'. נסה לספק לי מידע על רובם אם לא על כולם.... תאורטית, קרע חלקי (מתחת ל50 אחוז מעובי הגיד) ובמידה של 5 מ"מ, נהג לנסות טיפול שמרני תחילה (לפני ניתוח ארתרוסקופי לתפירת הקרע). אך יש יוצאים מן הכלל. טיפול ראשוני לרוב יכלול זריקת סטרואידים תקופתית (לפחות כל 3 חודשים) לכתף ופיזיותרפיה. אנא עדכן לגבי מצבך. בברכההוסף תגובה
-
-
הילדה לא יכולה ליישר את היד כמעט חודש אחרי בדיקת דן
לאה 11/06/2017 | 18:56שלום בתי בת בת ב13 עשתה ב15.5 בדיקת דם. סבלה מכאבים חזקים אחרי הבדיקה וכיום ללא כאבים אך לא יכולה ליישר את היד. האם יעבור לבד או שמצריך טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים ביד אחרי בדיקת דם
דר' ירון סלע 11/06/2017 | 22:43שלום רב לך לאה, תודה על פנייתך ! אציין, שלאחר בדיקת דם שגרתית, לרוב יש הקלה בכאב ושיפור בתפקוד בימים שלאחר מכן. נדיר שבמטופל צעיר ובריא, יש עיכוב כה ממושך בתפקוד האזור בו בוצעה הבדיקה. ללא ספק מצריך התבוננות של רופא מטפל ! אינני יודע הרבה פרטים על ביתך - האם היא בריאה, האם אירוע כזה קורה לראשונה אצלה לאחר בדיקת דם, האם משהו חריג התרחש בעת הבדיקה ? האם היו סמנים מחשידים בשלב המיידי לאחריה -נפיחות וכאב עז, שטפי דם וכו'... האם היה חום לאחר מכן. האם נבדקה על ידי רופא ילדים או אורתופד לאחר מכן. איזה בדיקות עזר בוצעו עד כה ? אסכם ואומר, שביתך צריכה להיבדק על ידי רופא להערכה קלינית ראשונית מדוע אין תפקוד מלא. לאחר בדיקה זו הוא ימליץ האם יש מקום לבדיקות עזר כדוגמת הדמיה נלוות. בברכה רבה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
נוזל פרקי בבדיקת MRI
לאה 11/07/2017 | 19:13בהמשך להודעה הקודמת הילדה נבדקה ע"י אורתופד ונשלחה לMRI. בבדיקה נמצא נוזל פרקי במידה מזערית. מה זה אומר? הילדה עברה גם 2 מפגשי פיזיותרפיה ועדין לא מצליחה לישר את הזרוע וסובלת מכאבים. תודה מראש לאההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במרפק אצל ילדה
דר' ירון סלע 11/07/2017 | 20:47לאה שלום רב ותודה על העדכון ! אכן זמן רב כבר חלף מאז החלו התלונות, ויש לברר לעומק סיבת הכאב וחוסר התפקוד המלא בהנעת המרפק בילדה (שלהבנתי, בריאה ברקע ?...) אינני יכול לייעץ לעומק ללא בדיקתה והתבוננות בבדיקת ה MRI. כל עצה שאתן ללא אינפורמציה זו, תהיה לא אחראית ולא מקצועית - בגדר ספקולציה בלבד. אבקש שתבדק בהקדם על ידי האורטופד ששלח אותך לבדיקה -על מנת שיספק לך מידע בהתאם לבדיקה הגופנית. שלא לגופו של עניין, אומר, שלרוב כשמצוין בדו"ח MRI על "כמות מזערית של נוזל" זה לא דבר מסוכן או מטריד במיוחד. MRI זו בדיקה מאד רגישה, ובמפרקי גופנו, יש באופן פזיולוגי מעט נוזל. יתכן גם, שזה מצב של התאוששות הדרגתית וירידה בכמות הנוזל בהשוואה למצב ההתחלתי... הכל ספקולציה וצריך קורולציה קלינית - משמע בדיקה גופנית אמינה. בברכה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה המהירה
לאה 11/07/2017 | 20:51תודה רבה על התשוב המהירה. כמובן שנחזור לאורתופד רק רציתי לדעת מה המשמעות של המונח שהופיע בפיענוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נוזל במפרק
דר' ירון סלע 11/07/2017 | 21:16שלום לאה, קשה לי לכוון אותך ללא התבוננות בהדמייה. כמובן, ואינני רוצה להטעות אותך. נוזל במפרק יכול להיות ממקורות רבים - נוזל סינוביאלי (פזיולוגי בכל מפרק), נוזל מדימום (המטומה) או נוזל אחרי זיהום, וכו' וכו'... אינני יכול להתחייב למקור הנוזל במרפק ביתך ללא בדיקה גופנית והתבוננות בהדמייה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה לביתך !הוסף תגובה
-
-
Snapping Scapula - טיפול
דניאל 01/07/2017 | 14:09שלום, אובחנתי בSnapping Scapula, בעיה שעצם השכמה נוגע בצלעות האחוריות עקב עיוות בבית החזה מילדות, שקע. עכשיו אני עושה פיזיותרפיה וזריקות סטרואידים שלא עוזרים ורק מחמירים את הכאב.. מה עוד אפשר לעשות בנידון? סובל מזה כמה שנים ללא מענה והקלה בכאב שרק מחמיר. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
Snapping Scapula
דר' ירון סלע 01/07/2017 | 21:08שלום רב דניאל ותודה על פנייתך ! מצבך אינו נדיר ! אולי יש נטייה לחשוב שזה אכן כך, אך לא. מצב של חוסר "מקצב" נכון של תנועת עצם השכמה (סקפולה) למול בית החזה האחורי ותחושת "קנקים" או קולות ותחושות אחרות, זהו מצב אשר נפגשים בו בקליניקה פעמים רבות. אכן, יש נטייה לפספס אבחנה זו, כי לרוב מתרכזים במפרק הכתף עצמו או באזור הצוואר בבדיקה הגופנית, אך במידה ומתבוננים מאחור בעת הבדיקה הגופנית, ורואים את תנועתיות השכמה למול הצד השני הבריא ולמול תנועת מפרק הכתף, ניתן פעמים רבות לזהות WINGING SCAPULA ו SNAPPING SCAPULA. אציין, שבשורה התחתונה, התערבות ניתוחית למצבך אינה מקובלת לרוב. ניתן פעמים רבות לטפל שמרנית בפיזיותרפיה/ הידרותרפיה - עבודה על מייצבי ומאזני חגורת הכתפיים (שרירי מייצבי השכמות), לימוד ביו פידבק ובשילוב עם נוגדי דלקת ו/או זריקות מקומיות, ניתן לתת מזור פעמים רבות לתופעה. ישנם פעמים, כפי שציינת, שהמצב אינו משתפר. צריך לברר מדוע ? האם יש בעיה מבנית/שלדית ברקע ? האם בוצעו הדמיות על סוגיהם השונים ? צילום בית החזה והכתף, CT כולל רקונסטרוקציות תלת מיימדיות וMRI לרקמות הרכות. יש לשלול גורם מבני פתולוגי כיוצר הבעיה. פעמים רבות, התחושה והמצב של ה SNAPPING הנו בר שליטה וניתן ללמוד כיצד להימנע ממנו... נא לעדכן איזה מצב מתרחישים אלו מאפיין מירבית את מצבך. בברכה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף השמאלית
הניה 29/06/2017 | 11:45כאבים חצי שנה בכתף ללא חבלה, טופל שמרני בנוגדי דלקת ופיזוטרפיה- ללא הטבה. יש החמרה בכאבים הגבלה בתנועה 90FF אבד 20ER 70 בממצאי אולטראסאונד קרע חלקי של SSP 0.5 ס"מ. הוצע לי לעבור Distensive hydroplasty ופיזוטרפיה מיד לאחר הפרוצדורה לשיפור טווח התנועה. האם כדאי לעבור הפרוצדורה ? יכול לעזור ? האם כרוכה בכאבים ? . מה חוות דעתך להמשך טיפול ? ומה בקשר לקרע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף קפואה משולבת עם קרע חלקי בגידי ה RC
דר' ירון סלע 01/07/2017 | 18:13שלום רב הניה ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח מאד באוכלוסיה, ואני יכול לנחמך בידיעה שלרוב ישנו שיפור לאורך זמן, גם ללא צורך בהתערבות ניתוחית. אולם, לא תמיד. חסר לי מידע רב עליך, כדוגמת : 1. גילך 2. האם היתה חבלה או אירוע אחר שהחל המצב ? 3. מצב בריאות כללי. האם ישנם מחלות ברקע כדוגמת סכרת ? 4. מעבר לפיזיותרפיה וכדורים. האם בוצעו זריקות קורטיזון ? 5. האם בוצע צילום שהיה תקין ? האם הודגמה שחיקה סחוסית במפרק הכתף ? 6. מה תפקודך הכללי , סוג עבודתך (משרדי או פיזי) ופעילות הפנאי ? וכו' וכו' (נתונים רבים אלו עוזרים בתפירת החליפה הנכונה לך). עקרונית, הטיפולים שהוצעו לך ראויים ! אכן לכתף קפואה ניתן לבצע הידרותרפיה, ופיזיותרפיה, וזריקות חוזרות של סטרואידים וגם האפשרות של Distensive hydroplasty הוצגה בספרות המקצועית לפני מספר שנים עם מספר מחקרים המציגים תוצאות יפות. אפשרות זו צריכה להתבצע בצורה מקצועית עם חיטוי טוב על ידי איש מקצוע מיומן. המלצתי, למצות את הטיפולים השמרניים על הרבדים השונים, בטרם ביצוע פעולה ניתוחית (מניפולציה סגורה, ושחרור ארתרוסקופי של הקפסולה המעובה ומודלקת = קפסולוטומיה). עלייך לזכור שברוב המקרים כתף קפואה זה מצב הפיך ! לגבי הקרע החלקי , חשוב לדעת גודלו ואיזה עובי של הגיד קרוע (מה אחוז המעורבות). לרוב, הגוף מגיב בהצטלקות מספקת של ריקמה באזור הקרע, במידה והוא קטן יחסית, והתפקוד הכללי לא מקופח. חסר מידע לגבי גודל הקרע כדי לדייק בתשובה לגביך. המון הצלחה ובריאות !הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף קדמית לילד בן 4
אסנת 22/06/2017 | 20:39אתמול בערב הילד התלונן שכשלוחץ על הנקודה שבין הכתף לחזה כואב לו ממש עד צרחות. כשלא נוגעים לא כואב לו. הוא מזיז את היד לובש חולצה לבד ועל פניו נראה בסדר. בבוקר שאלתי אם כואב ואמר שלא.והיום בערב שוב לפנ שינה התלונן שכשלוחץ כואב לו ממש. האם זה מצריך בדיקה דחופה? אין שום סימן כחול או בלוטה שמראה שקיבל מקה. מה גם שהכאב הוא בלחיצה ולא בתזוזה... דחוף דחוף לא יודעת מה לעשות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי חזה וכתף בילד
דר' ירון סלע 22/06/2017 | 21:14אסנת שלום רב ותודה על פנייתך. אתחיל מקביעה כללית - "אין להתעלם מאינסטינקט/אינטואיציה של אמא" עד שלא יוכח אחרת, יש בעיה הדורשת התייחסות. קשה לי לתת לך עצה חכמה לאור האינפורמציה הדלה והכללית שהוצגה. אני צריך לבדוק את הילד בידי ולמול עיניי כדי לתת לך עצה מכוונת נכונה ולא מטעה. מציע לפנות לבדיקת רופא ילדים תחילה (מחר בבוקר) ולפי המלצתו לשקול הפנייה לאורתופד. לסיכום - המלצתי לא להתעלם מתלונתו לאור עוצמת הכאב והחזרה של התלונה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
ניתוח כתף-ניקוי נוזל ודלקת ללא תיקון
אסתרס 19/06/2017 | 12:39שלום, בת 69, הופניתי לניתוח כתף ימין. - ARTHROSCOPY OF SHOULDER הטריה סב אקרומיאלית וטנוטומילה LHB ללא תיקון. בבדיקת MRI - קרע חלקי SST קרע חלקי LHB. הרבה מאוד נוזל מפרקי וSA רשם מרכיב RC ו LHB לכאב. כולל ניתוק הביספס להפחתת כאבים. בבדיקה גופנית - פלקציה 140כאוב, סיבוב פנימי כאוב, JOBES כאוב,IS תקין, רגישות LHB ו SST שאלותי - האם לאחר הניתוח לניקוז וניקוי, צפוי המצב לחזור ולהתמלא שוב בנוזל ודלקת ? מהם הגורמים לכך ? מהם השלכות ניתוק גיד הבייספס לצורך הפחתת הכאבים ? תודה גדולה על עזרתכם הרבה !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח ארתרוסקופי בכתף
דר' ירון סלע 20/06/2017 | 21:19אסתר שלום רב ותודה על פנייתך ! אתחיל מהסוף- שאלת שאלות מצויינות אשר אמורות להיות מופנות לרופא המנתח. במידה והגעת לשלב בו הוצע ניתוח - את רשאית לשאול את כל השאלות ולהציג החששות למנתח ולצפות לתשובות. אני אינני המטפל הישיר שלך ולא רוצה שתשובתי תבנה אצלך ציפיות או אכזבות או תהווה תחליף לתקשורת הישירה שלך למול המנתח ולדינמיקה ביניכם. כעת, לאחר שהצגתי בפניך עמדתי, אנסה לעזור לך בתשובה אובייקטיבית לבעיות הרפואיות שהוצגו, ולא בהכרח לגופו של עניין למקרה שלך, כיוון שלא בדקתי אותך ולא ראיתי ההדמייה שלך. כאשר יש קרעים בגידים המסובבים (RC) בכתף , יש נוזלים סביב ותהליך דלקתי. זהו חלק מתגובת הגוף למצב, ונסיון החלמה טבעי. ישנה בורסה (שק נוזלי ) מעל הגידים והיא תת אקרומיאלית והיא יכולה להיות מודלקת - מודגם לעתים כהצטברות נוזלים ב MRI או אולטרסאונד. כמו כן, יכולים להיות נוזלים במפרק עצמו מקרע בגידים כמו גיד הסופרה ספינטוס ואינפרה ספינטוס, או הגיד הארוך של שריר התאומים (LHB= LONG HEAD OF BICEPS) המתחבר לעצם הגלנואיד ("המכתש" של המפרק) בתוך המפרק. הצעת הטיפול שקיבלת מהמנתח הינה נכונה וראוייה. ישנן אפשרויות טיפול שונות והיא בהחלט אחת המקובלות שביניהן. יש לבצע ארתרוסקופיה אבחנתית למפרק וראייה בעיניים מה מידת הנזק. לרוב בגילך, נהוג לטפל בגיד הארוך של הבייספס בחיתוכו ולא בתיקונו חזרה לעצם. זה תהליך שנקרע BICEPS TENOTOMY. זה הוכח בספרות כפעולה העוזרת בהקלת הכאב בקדמת הכתף. אין הבדל משמעותי בתפקוד היומי מבחינת הכוח של השריר בשכבת גילך, במידה ועושים טנטומייה שלו או טנודזיס שלו (חיבורו מחדש לעצם). כמו כן נקיון של המפרק ושל הבורסה הם ליגיטמיים וגם כן מקלים על הכאב. במידה ויהיה קרע חלקי ב גידים המסובבים, ניתן רק לנקות אותו (DEBRIDEMENT) , ובמידה והקרע מלא או כמעט בעובי מלא, ניתן לתפור אותו חזרה לעצם עם עוגן. לגבי השאלה- האם יכול לחזור שוב הנוזל. כן הוא יכול. אין תעודת ביטוח לכך בניתוח שלא תהיה חזרה של הנוזל. אולם, לרוב יש שיפור בכאב ובתפקוד אחרי הניתוח. ניתוח גיד הבייספס יקל מאד על הכאב ולא ישפיע על מידת התפקוד במידה משמעותית. אאחל לך הרבה הצלחה בניתוח ובשיקום שאחריו !הוסף תגובה
-
-
שריפה בגב העליון
דניאל 13/06/2017 | 22:32שלום, אני בן 53 וסובל כבר כחצי שנה מתחושת שריפה בגב העליון מצד ימין . בתחילה עשיתי בדיקות אורטופדיות רנטגן בגב העליון והאורטפד הפנה אותי לכירפרקט בטענה שאני לא עושה התעמלות לאחר שרופה המשפחה אמר לי שהוא מעולם לא שמע על התחושות שאני מתאר . בזמן האחרון הכאבים התגברו, נמשכים יותר שעות, מקרינים גם לזרוע וגם לרגליים כמין תחושות חום ואף מביאים את השכמות למצב של חוסר תחושה. שמעתי שייתכן ויש לי דלקת בעצב- האם זה יכול להמשך כל כך הרבה שנים ואף להחמיר? אילו בדיקות ניתן לעשות? האם ישנה תרופה כלשהיא שמטפלת בתחושה שציינתי במידה ומדובר בדלקת בגיד ? והאם זה נשמע הגיוני התיאור והאבחנה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תחושת שריפה בגב העליון
דר' ירון סלע 13/06/2017 | 23:07שלום לך דניאל ותודה על פנייתך ! דניאל, אציין שהפורום הזה נוגע בבעיות כתף ומרפק בעיקר. שאלתך מעט "גולשת אנטומית" מחוץ לגבולות גזרת פורום זה. הייתי מנסה לכוונה ל"פורום כאב" או "פורום גב". בכל מקרה, אנסה לעזור עד כמה שניתן. אינני יודע האם יש לך מחלות רקע נוספות. בעיות סיסטמיות אנדוקריניות או ראומטולוגיות ומה מצבך התפקודי הכללי. יחסית נדיר לראות תלונות מסוג אלה, אולם הן קיימות, ומידי פעם פוגשים אותם. תחושת שריפה ונימול בגב העליון אכן יכולה לנבוע מבעיה עצבית פריפרית או מרכזית בעמוד השדרה, יש לברר זאת. במיוחד לאור העובדה שהכאב מקרין לגפיים גם כן. חשוב לבצע הדמייה של העמוד שדרה. לשקול MRI גב עליון. לשקול לבצע EMG (אלקטרומיוגרפיה) לצוואר וגב עליון ועצבוב פריפרי בגפיים. לברר האם ישנו לחץ עצבי פריפרי ממוקד או בעיה מרכזית בחוט השדרה עצמו. שווה להתייעץ גם במרפאת כאב. לעתים כאבים שורפים "נוירלגים" כרוניים מטופלים בתרופות המוצעות במרפאות כאב- תרופות לכאב ממקור עצבי - תרופות כדוגמת סימבלטה וליריקה, ועוד ועוד. יתכן והזרקה מקומית תתן מזור. ישנם הפונים דווקא לרפואה משלימה כדוגמת דיקור סיני, ולא רק כירופרקט, ומוצאים מזור שם... אאחל לך הצלחה רבה דניאל במציאת האבחנה והטיפול המתאים !הוסף תגובה
-
תודה דר ירון
דניאל 13/06/2017 | 23:34תשובה מקיפה מודה לך מקרב לב . מה אתה ממליץ לי לעשות ? לפנות לרופה המשפחה ומשם להתקדם ? או דרך אחרת ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כיצד להתקדם בבירור?
דר' ירון סלע 14/06/2017 | 07:49בהחלט כן דניאל. רופא משפחה זו תמיד נקודת ההתחלה ונקודת הסיום. הוא האמרגן הראשי. הוא אמון על מצבך הבריאותי הכללי. התייעץ עמו. לדוגמה - יש לבדוק תופעות לוואי של תרופות שאתה לוקח על בסיס קבוע. האם היו תרופות חדשות לאחרונה. תופעות לוואי אפשריות. האם בדיקות הדם האחרונות תקינות. רמות ויטמינים ומינרלים. הפנייה למומחים שצוינו בתכתובת הקודמת. (ייעוץ ראומטולוג וייעוץ מומחה כאב... לדוגמה). יתכן וייעוץ מומחה עמוד שדרה גם כן. לשקול הפנייה להדמיות שצוינו (לדוגמה EMG). וכו' וכו'. בהחלט דניאל, רופא המשפחה זו נקודת התחלה מצוינת. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
ימין ושמאל רק נזק גדול
איתיה 12/06/2017 | 12:57שלום דר' סלע, התכתבנו בתאריכים 2-3.5.17 לאחר מכן הייתי אצל דר' אורן אוריאל. בכתף שמאל שנותחה ניתן להערכתו לבצע תיקון חוזר. אולם בימין הדומיננטית הקרע גדול ועבר הסננה שומנית. הייתי בהלם. לדעתי על הרופא שליווה אותי היתה אחריות לבדוק את שתי הכתפיים ןלהחליט באיזה לטפל קודם! הוא ממש התנגד לכך. כעת מצב כתף ימין משאיר מעט מאוד סיכויי שיקום. לכן הציע לי את SCR. לדבריו הוא מתעתד לבצע בפעם ה1 בקרוב ומציע להיות מספר 2. באיזה עוד מקום בישראל מבוצעת טכניקה זאת? אין לי ברירות טובות. אני בן 58 ולא רוצה החלפת כתף הפוכה. לא ברור לי באיזה כתף לטפל קודם. ימין עלולה להסתבך כך שלא אוכל לטפל בשמאל. מצד שני, כל עיכוב הוא נזק מתמשך. משתדל להשאר רגוע תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע מאסיבי ב RC
דר' ירון סלע 13/06/2017 | 21:57שלום איתיה, בהמשך לכל מה שציינתי בתכתובת המפורטת מלפני כחודש וחצי, שחזור הקפסולה העליונה (SCR) הינה אסטרטגיה טיפולית חדשה יחסית, בעולם בכלל, ובישראל בפרט. אין הרבה מנתחים עם נסיון רב בתחום. לשאלתך, אין לי מידע מדויק לגבי מי מ"מנתחי הכתף" בארץ רכש נסיון בתחום, ומה היקף הנסיון. אותו רכש. כמובן, שתוכל לבדוק זאת בעצמך על ידי פנייה ישירה. האפשרויות הניתוחיות שלך מצומצמות יחסית, וכפי שציינתי לפני כחודש וחצי, כוללות גם העברת גיד לטיסימוס דורסי. פעולה המבוצעת בארץ על ידי מספר מועט של מנתחי כתף. היא דורשת התערבות כירורגית גדולה יותר מאשר ה SCR וכעת מתנהלים מחקרים המשווים יעילות שני סוגי הניתוח (טרם קיימות תשובות חד משמעיות). לגבי שאלת הכתף הראשונה לניתוח- הכלל המנחה הנו פשוט - מה שכואב יותר ומגביל יותר- שווה התייחסות מוקדמת יותר ! יחד עם זאת, לגיטימית מאד הגישה שלך של - "אתחיל מהכתף אשר מצבה פחות חמור כעת, על מנת למנוע החמרת מצבה בעתיד"... אאחל לך הצלחה רבה בכל בחירה שתבחר !הוסף תגובה
-
-
MRI כתף ימין
אלי 12/06/2017 | 16:41דוקטור שלום, אני בן 39, משחק טניס באופן חובבני אבל אינטנסיבי. נפלתי בחופשת הסקי האחרונה עם הידיים מושטות קדימה ומאז יש לי כאבים בכתף ימין. חייב לציין שהכאבים פוחתים עם הזמן. מזה כחודשיים אני לא משחק טניס, עברתי אולטרסאונד שיצא תקין ובדיקת MRI ארתרוגרפיה שעיקר ממצאיה כדלקמן: הודגמו שינויים טונדינוטים עמוקים במאחז של הגיד הסופרה והאינפרה ספינטוס עם מאפיני קרעים עמוקים (חדירה של ח.נ בשטח העמוק של הגידים הסופר והאינפרה ספינטוס), רואים בסדרת קורונל 202 T1 חתך 9-16. קיים קרע אינטרסטיציאלי יותר פרוקסימלי בגיד הסופרה ספינטוס. אין עדות לקרע בעובי מלא או רטרקציה גידית. אציין שיתר הכתף במצב טוב. אין עדות לSLAP אין עדות לFATTY ATROPHY ללא עדות AVULSION לברלית. ייתכן סדק פוקלי בבסיס של הלברום הקידמי. הייתי אצל מומחה שלא המליץ לנתח אלא פיזיותרפיה ואם אני מעוניין זריקת אורתוקין או PRP. בדיקה גופנית טובה מאד מלבד NEER TEST חיובי והגבלה קלה בסיבוב פנימי. רצוני לחזור לשחק טניס כמה שיותר מהר. מה דעתך? מה זה אומר קרע אינטרסטיציאלי יותר פרוקסימלי?? בברכה ותודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע חלקי בגידי ה RC בבדיקת MRI
דר' ירון סלע 13/06/2017 | 22:05שלום רב אלי ותודה על פניייתך ! אתייחס בערבון מוגבל למקרה שלך, כיוון שלא בדקתי אותך, ולא ראיתי בעינים שלי את הבדיקה. (אני אף פעם לא מסתמך רק על תשובת הרנטגנולוג, טוב ככל שיהיה...). לגופו של עניין, הממצאים שלך אכן מעודדים, ולא נראה שהתערבות ניתוחית היא הכרחית בשלב הנוכחי. קרעים אינטרסטיציאלי הנו קרע חלקי בתוך הגיד עצמו. לא בצד המפרקי ולא בצד הבורסאלי (העליון). זה לא כזה קריטי לך להבין את האנטומיה כאן, פשוט להבין שהקרע אינו בעובי מלוא הגיד. זה מהותי וקריטי. במידה והיה קרע בעובי מלא, בגילך הצעיר, ורמת הפעילות הגבוהה שלך, ככל הנראה, כן היה מקום לתפירת הקרע. משחק הטניס הנו חיובי ומהנה. יחד עם זאת, הוא מציב אתגר גדול על מפרקי וגידי הגפה העליונה (שורש כף היד והמרפק והכתף). הייתי מציע לך לבצע הפזיותרפיה ולחזור לפעילות הדרגתית לפי סגרל מאמצים ולפי מידת כאב. בברכה רבה ובהצלחה בחזרה ל"ספורט הלבן" !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
פלטפוס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת ויטמין D
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאובלסט
-
אוסטאולוגיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין