פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 131
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
צילום כתף
קרן 11/10/2017 | 07:48שלום, אני בת 42 עשיתי אתמול צילום כתף וזה הפענוח, בוצע: צילום כתף בתאריך 05:10 2017/10/10 מ.ג: 1095001027567 מבצע: אסתר גוטליב; צילום כתף מלא שמאל; צילום שכם/פרק שכם/עצם השכמה שמאל; ממצאים: שינויים ניוונים בצורת סקלרוזיס וציסטות קטנות בראש של זרוע אקרומיון מעקלת , זיזים סובאקרומיאלי , זיזים במפרקים אקרומיוקלביקולרי , לא הדגם הסתיידות ברקמות הרכות. אודה להסבר ומה הטיפול הקיים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצאים רנטגניים בכתף
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 15:16שלום רב קרן, ותודה על פנייתך ! אני מבין מדוע עלתה דאגה בליבך, אך ניתן ל"עצור את הסוסים" כיוון שממצאים אלו הנם שכיחים, ואינם מסוכנים במהותם לבריאותך הכללית. חסר לי מידע אודותיך קרן. מדוע בוצע הצילום ? מה כואב לך בדיוק ? כמה זמן ? מה מצב הבריאותי הכללי ומה עיסוקך היומי ברמת העומס על הכתף? איזה טיפול קיבלת עד כה ? מנח אקרומיון מעוקל הנו פיזיולוגי. ישנם מספר "סוגי" מראה האקרומיון (חלק מעצם השכמה ) וזהו מצב אנטומי נתון שלא בהכרח מצריך התייחסות. כאשר הוא מעוקל ביתר, לעתים זהו גורם סיכון לגירוי יתר על פני גידי השרוול המסובב- מצב היותר כאב. שחיקה במפרק ה ACJ (מצב המתבטא בזיזים= אוסטאופיטים) הנו שכיח ביותר, ולעתים רבות, כלל ללא הקשר קליני לתלונות. פעמים רבות רואים זאת בצילום אך הכאב כלל לא על פני מפרק זה. במידה וכן יש כאב, יש להתייחס בהתאם (נוגדי דלקת פומיים, זריקה, ...ועד כדי ניתוח...) כל מצב והקשרו הראוי. זיז תת אקרומיאלי גם הוא שכיח ביותר ומעיד על תהליך ארוך טווח הקורה בהדרגה וצריך לראות את ההקשר הקליני שלו לפי הבדיקה הגופנית שלך. לא בדקתי אותך, ולכן קשה לי להמליץ לך בדיוק כיצד להתנהל. מקווה שמומחה כתף נתן דעתו על צילום זה. המון בהצלחה קרן !הוסף תגובה
-
-
כתף יד שמאל
ציון 06/10/2017 | 09:43שלום דוקטור .שאלה עשו לי אולטאסונד בכתף יש שמאל הכל תקין חוץ .אי סדירות בשטח GT .פלוס בact יש שינוים ניווינים מה זה אומר תודה ציןןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצאי US המעידים על אי סדירות בשטח GT וניוון במפרק ACJ.
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 10:59שלום רב ציון ותודה על פנייתך ! אין לי מידע על מצבך הבריאותי, תלונותיך והבדיקה הגופנית, ולכן, קשה לי לייחס הממצאים בבדיקת האולטרסאונד לתלונותיך. אם שאלתך היא רק על המשמעות המילולית של תוצאות הבדיקה - ההסבר הוא שמעל שכבת גיל מסויימת (עשור 5-6-7 לחיים ואילך) יש שינויים הדרגתיים בכתפיים באזור אחיזת הגידים בעצם (אזור ה GT) וכמו כן במפרק ה ACJ. במיוחד אם המטופל עובד כפיים, עובד פיזית עם מאמץ של הזרועות לאורך שנים. המצב הנו פזיולוגי ולא בהכרח פתולוגי (אם אין תלונות מצד המטופל...). לכן אני מציין שחסר לי מידע רב על תלונותיך והטיפול שנעשה עד כה. המון הצלחה ובריאות !הוסף תגובה
-
-
ניתוח קרע בלברום כתף
דניאל 04/10/2017 | 12:40היי אני אמורה לעבור ניתוח תיקון קרע בלברום בכתף. אחרי כמה ימים בעקרון מתחילים פסיותרפיה לכתף? ,תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תיקון ניתוחי לקרע לברום בכתף
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 10:00שלום רב דניאל ותודה על פנייתך ! דניאל, ישנם קרעים שונים ובדרגות חומרה שונות. ברמה העקרונית, במידה ומדובר "רק" בקרע בלברום, ואין צורך בקיבוע לשבר נלווה בגלנואיד, והניתוח הצפוי הוא ארתרוסקופי בלבד... סבירות גבוהה שהקיבוע של הזרוע וכתף יהיה לתקופה של כ 6 שבועות. האם לא דובר איתך על כך בשיחה הטרום ניתוחית עם המנתח ? הפזיותרפיה היא הדרגתית ביותר ונמשכת מספר חודשים. היא אמורה להתחיל כ 6 שבועות לאחר הניתוח. העבודה על שיפור התנועה ויציבות הכתף וחיזוק השרירים המייצבים סביב. בהצלחה רבה בניתוח ובתהליך השיקומי שלאחריו !הוסף תגובה
-
-
הסתיידות שריר דו ראשי
דוד שרעבי 02/10/2017 | 23:21עקב פעולה שדרשה מאמץ גבוה בשריר הדו ראשי (בתקופה בה אימצתי אותו הרבה) סבלתי מכאב חד שנמשך כשלושה ימים. בבדיקת אולטראסאונד שערכתי כחודש לאחר מכן לשון הפיענוח היתה "הודגמה הסתיידות גסה באורך של 14 מ"מ מטילה צל אקוסטי רחב" האם תוכל להסביר לי מה פירושו של הפיענוח? אני יודע בקווים כלליים מהי הסתיידות- אולם מדוע היא נגרמה לי? האם זו דלקת בשריר? כמו כן- מהו הטיפול המקובל במצב כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסתיידות שריר דו ראשי
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 09:52שלום רב דוד ותודה על פנייתך ! דוד, אבקש מעט הבהרה, על מנת שאוכל לייעץ לך כראוי. איכן הכאב- במרפק, בזרוע או בכתף ? לשריר התאומים (דו ראשי) ישנה אחיזה גידית הן בכתף והן במרפק. איכן אתה כאוב ואיכן בוצע ה US בקדמת המרפק או בקדמת הכתף ? לרוב, הסתיידויות מעידות על תהליך כרוני והדרגתי - יתכן מקור דלקתי כרוני. האם היתה קריעה נלוות בגיד ? האם צויין על המטומה (שטף דם) או בצקתיות נוזלית בנוסף להסתיידות ?האם הבעיה היתה בשריר עצמו במרכז הזרוע או סביב הגידים ? אשמח גם לאינפורמציה על מצבך הנוכחי במובן של תנועת המרפק וכתף ומיקום הכאב והאם נבדקת על ידי מומחה כתף. בברכה רבה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים במרפק לאחר הוצאת שני מסמרים בשני ניתוחים וכאב שהתחיל בימים האחרונים גם בכף יד
Yardenna 02/10/2017 | 18:45לפני כשלטש שנים בערך שברתי את היד העליונה ליד הכתף וגילו לי גידול שפיר ציסטה ולכן ניתחו אותי והכניסו לי טיטניום ועוד שני מסמרים לאורך היד העליונה . לפני שלוש חודשיים בערך שעבדתי בגן אירועים נתקעתי בדלת עץ והשתחרר לי אחד מהברגים כמובן שהמליצו לי להוציאו אותו והוצאתי אבל לאחר כחודשיים נתקעתי שוב הפים במקרר ושוב המליצו לי להיכנס לניתוח (חשוב לי לציין שבין שני הניתוחים אללו היה הבדל של פחות מחודשיים ) בתחילת החודש שעבר נכנסתי לניתוח להוציא את הבורג השני רק שהפעם הבורג היה תקוע בתוך העצם ולכן קדחו לי בעצם אך כיום כמעט חודש לאחר הניתוח ישנה בליטה במרפק איפה שישנם התפרים (שלושת הניתוחים היו באולו מקום לכן גם שלושת התפרים היהו באותו מקום אחד על שני כל פעם חתכו באותו מקום עד שכרגע יש לי חמשיה תפרים) בנוסף התחילו לי בימים החאורנים גם כאבים בכף יד מה זה אומר ? כולם אומרים לי שזה כאבים זמניים אבל אני כבר שלושה חודשיים באותם כאבים שכמובן משתניים באחרי הניתוח יותר ועכשיו מין רגישות שלא עוזבת מה זה אומר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי מרפק לאחר מספר ניתוחים
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 08:59שלום רב ירדנה ותודה על פנייתך ! צר לי לקרוא את אשר עבר עליך בתקופה האחרונה. אאחל לך, שלא תזדקקי לניתוחים נוספים. המידע מעט מעורפל, ולא כל כך ברור לי מדוע "השתחררו" הברגים מחבלות מינוריות לזרוע... אין בידי הצילומים לאורך כל 3 השנים וההתייחסות שלי למקרה שלך, אינה יכולה להיות מקצועית ללא מידע נוסף כדוגמת צילומים ובדיקה גופנית. המקרה הנו מורכב ולא שגרתי, ומחייב התעמקות מעבר ל"עצה על גבי דפי האינטרנט". ברמה העקרונית אומר זאת. במידה ויש כאבים לאחר ניתוח- תמיד, אבל תמיד, יש לשלול תהליך זיהומי פוטנצייאלי ! חשוב לשלול זאת על הסף. כמו כן לא ברור הנפיחות המתוארת. יתכן דימום מקומי ממספר ניתוחית שניקרש לו והתגבש מקומית. יתכן כמו כן יצירת עצם אקטופית, או הסתיידויות מקומיות אשר פעמים רבות נוצרות בריקמת השריר לאחר ניתוחים. אלו הכל ספקולציות וחשוב לבדוק המצב לעומק. אני מבקש ממך להיבדק על ידי המנתחים. יש לברר בצילמי מעקב שהכל תקין. במידה הצורך יש לבצע בדיקות דם לשלילת תהליך זיהומי. אפשרות נוספת היא בדיקת US- אולטרסאונד מקומית לבירור מצב הרקמות הרכות ונוזלים מקומיים. בהצלחה רבה ירדנה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתפים
איתמר 28/09/2017 | 09:36שלום אני בן 29 סובל מכאבים בשני הכתפיים מעל 7 שנים ממצאים: Acj ניראה תקין אך עם כאבים בשעת הלחיצה ללא היפרווסקולריזציה. Acl שטוח הסופראספינטוס לא משפיע עליו בשעת האבדוקציה. ה- rotator inrerval לא מעובה. גיד הבייספס בגדר הנורמה, הודגם נוזל בכמות בינונית מסביבו מעט יותר מצד שמאל. אנטוזופטיה קלה בגיד הסובסקפולאריס אין עדות להגבלה בשעת הרוטציה. אנטזופטיה בגיד האינפראספינטוס עם ארוזיה קטנה של ה- gt מתחת לחלקו הדיסטלי. גיד הסופראספינטוס ניראה תקין, פרט לאנטזופטיה קלה בחלקו הדיסטלי. לא הודגם נוזל בבורסה תת דלתואיד הממצאים הנל מ2015 מביקור היום אצל אורטופד נאמר ( לפי ממצאים אלו) שלא אוכל לעשות פעילות פיזיות יותר לעולם( חדר כושר, עבודה פיזית וכו׳..) מה האם הדבר נכון ואין שום דרך לטפלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתפיים
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 08:50שלום רב איתמר ותודה על פנייתך ! איתמר, מה שציינת, אלו ממצאים יחסית "דלים" ברמת החומרה שלהם, אשר פעמים רבות מדווחים בבדיקת ה MRI (המאד רגישה, לעיתים, רגישה מידי...). מדוע אתה יוצא מנקודת הנחה, שלא תוכל להפעיל הכתפיים בעתיד ? אינני מעורב בטיפול בך ולכן חסר לי מידע רב. בריאותך הכללית, מה עיסוקך ורמת הפעליות הגופנית , ומה הטיפול שביצעת עד כה ב 7 שנות הכאב ? יש גם לציין שזה MRI מלפני כשנתיים והוא אינו משקף את ההווה נאמנה... אשמח לכוונך במידה ותספק לי מעט מידע קונקרטי יותר . בברכה רבה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
שינוי ניווני בזרוע ימין
אייל 18/09/2017 | 21:00בס"ד שלום רב ד"ר, לאחרונה אימי (בת 71) עברה צילום רנטגן בזרוע ימין עקב כאבים באזור הכתף הימנית מזה כשלוש שנים! ממצאים ברנטגן: "שינוי ניווני בגבשוש הגדול של הזרוע וכן ב acj". הרופא הפנה אותה לבדיקה סיטי ונתן בינתיים משחה. שאלותיי בבקשה : 1.מהסטטיסטיקה שבידך כעתיר נסיון, האם באמת ימצאו בבדיקת סיטי הבדלים משמעותיים בממצאים בכאלו מצבים? אנו לא מעוניינים לרוץ לבדיקת סיטי אם לפי סטטיסטיקה הסיטי לא מחדש דבר לרוב. 2.מה הטיפול בממצא שכזה (לרוב) ? ניתן לריפוי? ניתן להקלה? אם שכחתי לשאול שאלה חשובה נוספת נא האר את עיניי. בברכת שנה טובה איילהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שחיקה בכתף
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 08:34שלום רב אייל ותודה על פנייתך ! הממצאים שתיארת בצילום הרנטגן שכיחים למדי בשכבת הגיל הזו. צריך לראות לפי הבדיקה הגופנית עד כמה הם קשורים למקור הכאב. ישנם אנשים רבים אשר לא סובלים מכאב בכתף, ובכל זאת בצילום רנטגן מודגמים שינוים ניווניים אלו. חשובה ביותר הבדיקה הגופנית על ידי מומחה כתף כדי לתפור לאימך את החליפה הטיפולית הנכונה. לגבי שאלתך בנושא ה CT. לרוב, אין צורך בבדיקה זו על מנת לקבל מידע נוסף. אינני יכול להתיחס לגופו של מקרה כיוון שלא בדקתי אותה. האפשרויות הטיפוליות הממצאים הנ"ל הן רבות. החל מטיפול שמרני ועד טיפול ניתוחי. שוב, לגופו של מקרה אינני יכול להתייחס כי לא הערכתי המצב בעצמי. לרוב, טיפול פומי אנטי דלקתי ו/ או פזיותרפיה ובהמשך אפשרות לזריקת קורטיזון מקומית, יכולים לתת מזור לזמן רב. לסיכום - אמליץ להיבדק על ידי מומחה כתף, כנקודת התחלה טובה למסע הטיפול באימך. שנה טובה ,ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
קרע חלקי בכתף צד שמאל
עיסאם 11/09/2017 | 10:19לאחר תאונת עבודה להלן ממצאי ה MRI בן 43 קרע חלקי בסופרהספינטוס גודל 8ממ צדדי פנימי ו 5ממ בציר קדמי אחורי עיבוי של IGHL מקצוע שלי להרים היד מעל גובהה הכתף מרגיש כל הזמן כאבים והגבלה בתנועה קבלתי כדורים לא עזרו לי מה ההצעה האם ללכת על ניתוח? תודה להתייחסותךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע חלקי בגיד ה SS בפעיל גופנית.
דר' ירון סלע 11/09/2017 | 12:45שלום רב עיסאם, ותודה על פנייתך ! מה קרה בתאונת העבודה ? אנא פרט. מתי זה קרה? האם היו כאבים בכתף עוד בטרם החבלה? לרוב הקרעים בגידי ה RC הם שחיקתיים הדרגתיים ופחות טראומתיים. למרות שיש יוצאים מן הכלל. במקרה שלך, עובד כפיים, מעל גובה חגורת הכתפיים, יש סיכון יתר לשחיקה הדרגתית של הגידים המסובבים בכתף, ולכן, יתכן ו "קצה הקרחון " היה מתחת למיים זה זמן רב, וכלל לא הרגשת בקיומו... הקרע החלקי במקרה שלך, הנו יחסית קטן בגודלו, וניתן לנסות להתמודד תחילה בטיפול שמרני, הכולל זריקת קורטיזון מקומית ופזיותרפיה. ניתן להתחיל בנוגדי דלקת פומיים לפני הזריקה, במידה והתנועה טובה, ולא מלווה בכאב משמעותי. לגבי השאלה האם ללכת לניתוח - יש לברר זאת עם הרופא כתף המטפל בך. יש צורך לקבל מידע על פי הבדיקה הגופנית שלך, האנמנזה הרפואית (משך הכאב והדינמיקה הכללית- הטבה או החמרה לאורך זמן. שאלות רבות על הפרק - האם טופלת בזריקה לכתף ? האם הפזיותרפיה עוזרת ?...) במידה ויש החמרה למרות טיפול שמרני , שווה לקבל מידע מדויק על מצב הכתף על ידי בדיקת MRI. במידה ויודגם קרע בעובי מלא בגיד, או בעובי חלקי המערב מעל מחצית מעובי הגיד, ואתה פעיל ובריא, וללא מניעה מלעבור ניתוח בהרדמה כללית - אם כל אלו מתקיימים , יתכן וניתוח, יהיה הפתרון הראוי לשיפור התנועה והפחתת הכאב בכתף. לאור העובדה שאתה פעיל גופנית, דע לך, שלא תוכל לעבוד תקופה של כ 2-3 חודשים לאחר הניתוח, ושתהליך השיקום עורך מספר חודשים. בהצלחה רבה עיסאם !הוסף תגובה
-
קרע חלקי ss
עיסאם 11/09/2017 | 16:51החלקתי בדרכי לעבודה ונפלתי על הכתף זה היה במרץ שעבר קבלתי כדורים נגד דלקת דרך הפה לא עזרו בכלום לגבי זרקות מפחד שיגדילו הקרע הכאבים חזקים היד נחלשה משמעותית מאז הנפלה. לפי המומחה המצב לא יציב יש הגבלה ניכרת בתנועה נייר טיסט חיובי empty can test חיובי. בסוף הסביר שהפתרון זה נתוח בגלל הגיל וגם כן אופי העבודה שלי בבדיקת אנשים מחייב להרים היד מעל גובהה הכתף תודה ל התייחסותךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי ב SS
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 08:28לאור הממצאים הנוספים שציינת, ישנו הגיון רב בביצוע ניתוח ארתרוסקופי לכתף - אבחנתי וטיפולי. במידה והקרע יהווה מעל ל 50 אחוז מעובי הגיד, יהיה מקום לביצוע תיקון הקרע. לאחר מכן אתה צפוי לקיבוע עם מקבע כתף ל כ 6 שבועות ותהליך פזיותרפיה ממושך. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
-
ניתוח פריקת כתף
. 08/09/2017 | 11:55שלום דוקטור, הייתי אצל מומחה הכתף דוקטור ערן ממן. אמרתי לו שפרקתי 4 פעמים את הכתף. ושאלתי אותו על הניתוח הוא אמר שהסיכויי הצלחה הם בין 90 ל95 זמן שיקום חצי שנה. הוא רצה שאני אעשה בדיקת סיטי שהיא בדיקה עם מלא קרינה. ככשאלתי למה לא mri הוא טען שהיא תתן הערכה פחות מדויקת. רציתי לשאול אם זה נכון שהmri תתן הערכה פחות מדויקת או שזה פשוט כי הוא לא רצה להביא לי mri בגלל סיבות כמו העלות הגבוה לקופה וכו? כמה זמן לאחר הניתוח מורידים את התפרים? האם עושים צילום סיטי או mri אחרי הניתוח? העוגנים שמכניסים לעצם יכולים למנוע צילומים בmri בעתיד בגלל השדה המגנטי? האם אפשר להתקלח בימים הראשונים של הניתוח? האם יש סיכוים של שחיקה של העוגנים או החוטים שיכולים לגרום בעצם לניתוח חוזר? אשמח לתשובה תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקות חוזרות בכתף ודרכי האבחון
דר' ירון סלע 09/09/2017 | 17:27שלום רב לך, ותודה על פנייתך. שתי בקשות צנועות לי אליך ואל שאר ציבור הקוראים/פונים - 1. נא בחרו לכם בשם (אמיתי או פיקטיבי... זה כלל לא משנה.). כך זה יקל עלי בבחירת לשון התגובה (זכר/נקבה) . שרירותית, אענה כעת בלשון זכר. 2. הימנעו בבקשה מציון שמות של מטפלים. פורום זה הוא "טהור" ואובייקטיבי. מטרתו היא פשוטה וברורה - שיפור, ייעוץ ותמיכה. וודאי שלא שיפוט, ניגוח ובקרה... ------------------------------------ וכעת, לגופו של עניין. חסר לי מידע בכדי להיות מדויק למקרה הנידון. 1. גילך 2. רמת פעילותך וסוג העבודה (פיזית למול משרדית) 3. מתי התרחשה הפריקה הראשונה ומתי האחרונה ? מה היה אופי הפריקות (לאחר טראומה או ספונטאני ?) 4. האם ישנה גמישות יתר בשאר המפרקים בגופך ? 5. האם ישנן בעיות רפואיות בנוסף ? 6. איזה טיפול בוצע עד כה ? מה רמת הצלחתו ? וכו' וכו'. כפי שניתן לראות, התמונה מורכבת ! ------------------------------- כעת תשובות לגבי השאלות הקונקרטיות - 1. CT מכוון כתף מלווה בקרינה, כמובן יותר מ MRI, אשר ללא קרינה כלל, אך בהשוואה לבדיקות CT מסוימות אחרות, הוא יחסית עם מעט קרינה... 2. CT במכשירים המודרנים של ימינו בשילוב עם טכנאים מיומנים, מאפשר בדיקה ברזולוציה מאד גבוהה המלמדת אותנו, מנתחי הכתף, הרבה מאד. ניתן לשלב לעתים גם חומר ניגוד המוסיף עוד מידע ורזולוציה למבנים התוך מפרקיים. פעמים רבות אנו עושים בדיקה זו, במטופלים "קלסטרופובים" או עם מתכות מושתלות בגוף, אשר אינם יכולים לבצע MRI. 3. משך בדיקת ה CT קצרה בהרבה בהשוואה ל MRI , והחוויה של המטופל "קלה" יותר. 4. הרופא שמטפל בך מיומן ביותר בתחום הכתף. ידיעתו רבה ונרחבת בתחום. כנראה שחסר לו מידע על המצב "הגרמי" = מצב העצם לאחר הפריקות המרובות ולכן התכוון באינפורמציה הרבה שתתן לו בדיקת ה CT בהשוואה ל MRI. מכשירי ה MRI בימינו מאד יעילים בלימוד על מצב העצמות, אך שוב, לא ברמה של בדיקת ה CT. 5. לגבי השאלה על מועד הוצאת התפרים מהניתוח- לרוב מדובר ב כ 10-14 , לא משנה סוג הניתוח. השאלה היותר חשובה, היא לא מועד הוצאת התפרים, אלא האם יש צורך בניתוח ומה טיבו - ארתרוסקופי או בגישה פתוחה, מערב ריקמה רכה בלבד, או מערב עצם...וכו' וכו'... 6. לרוב, אלא אם כן יש סיבה ספציפית לכך, לא נהוג, ולא צריך לבצע בדיקת CT רו MRI חוזרת לאחר ניתוחים. שוב, כל מקרה לגופו... 7. בעבר, לפני שנים, העוגנים היו מתכתיים. כבר שנים הם לא. אין מניעה לביצוע CT או MRI לאחר השתלת עוגנים. 8. לאחר מספר ימים מהניתוח ניתן לשטוף הפצעים. בימים הראשונים ניתן להתקלח עם ניילון נדבק מהגן על הפצעים. 9. כן, בהתאם לנסיבות השונות - חומרת הפציעה (או פציעות חוזרות) הראשונית, איכות הניתוח, רמת הפעילות והאינטנסיביות של המטופל לאחר הניתוח, ועוד,... בהתאם לכל זה יתכן שחיקה של החומרים המלאכותיים בהם משתמשים לעזור לביולוגיה הטבעית של המטופל לשקם עצמה.... המון הצלחה בהמשך !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף והתנפחות כף היד
רעות 06/09/2017 | 10:37שלום רב, אבא שלי עבר אירוע לב קל לפני שנתיים וחצי. מאז הוא לוקח כל יום אספירין, קרדילוג וליטרובה. אחרי האירוע החלו אצלו כאבים באיזור כתף ימין, כאבים שהלכו והחריפו כך שממש קשה לו להזיז את היד. הוא הלך לבדיקות ואולטרסאונד,שם ראו קרע קטן בכתף, אמרו לו שאין טעם לעשות ניתוח וצריך לחכות שיעבור. בינתיים כבר עברו כמעט שנתיים וזה לא עבר ושום דבר לא עזר (פיזיותרפיה/דיקור). בשבועות האחרונים הכף של אותה יד התנפחה והחלו כאבים גם בכף היד. האם הנפיחות מראה על איזה התדרדרות מסויימת? יש קשר בין הנפיחות והכאבים לכדורים שהוא לוקח? כל הזמן שולחים אותו לבדיקות אבל לא נותנים הסברים או פיתרון והוא ממשיך לסבול. אשמח אם אולי תאיר את עיני לגביי כל העניין והאם כדאי ללכת למומחה מסויים? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתף ונפיחות בכף היד
דר' ירון סלע 06/09/2017 | 14:45שלום רב רעות ותודה על פנייתך ! המצב המתואר נשמע מורכב ומחייב התייחסות רצינית ומעמיקה. אינני יכול לספק עזרה מעמיקה דרך האינטרנט. יש צורך בתשאול רפואי מעמיק, ובדיקה גופנית יסודית של המטופל, על מנת להתקדם בבירור ולספק עזרה מקסימלית. צר לי על הכאב הכרוני של אביך והתסכול הרב שלך. אנא גשו לבדיקה של מומחה בתחום הכתף וכף היד. יש מקום לברר מה בדיוק ההקשר בין התסמינים השונים בכתף ובכף היד, והאם בכלל יש קשר בין הדברים ,או שמא , אלו ממצאים בלתי תלויים זה בזה. הייתי מתחיל הבירור בבדיקה גופנית יסודית, צילום ו US לכתף ימין, צילום ו US לכף יד ימין. במידה ויש חשד לבעיה בזרימת הדם לגפה או מהגפה - ניתן לבצע בדיקת זרימת על ידי US (אולטרסאונד) דופלר. כמו כן, ישנן דרכים נוספות לבירור מצב כלי הדם. אולם, לרוב, בדיקות מעמיקות יותר אלו, מתבצעות במסגרת אשפוז. בירור מצב תחושתי ומוטורי (תפקוד נוירולוגי), שלילת מצב זיהומי פוטנציאלי הגורם לנפיחות. תמיד יש לשלול זיהום או בעיה וסקולרית (כלי דם) כמקור לנפיחות. חובה לשלול סיפור חבלתי ברקע. יש לבדוק את כל 4 הגפיים בשאלת בצקות על רקע לבבי או מקור סיסטמי (רב מערכתי) אחר. לעתים נטילת מדללי דם כדוגמת אספירין מגדילים הסיכוי לדימומים ביתר קלות. יש לבצע בדיקות דם עדכניות כולל ספירת דם ורמות המוגלובין וברזל. יש לבדוק תפקודי קרישה... רעות, כפי שאת וודאי יכולה לראות ולקרוא... מדובר במצב מורכב ויש להתעמק בו. המון בריאות ובהצלחה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סיאטיקה
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
אנדוסקופיה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאולוגיה
-
אגן
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג