פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 30
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
כשזה מגיע לכאבים בכתף ובמרפק לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:

ד"ר ירון סלע, עונה על שאלות בפורום כאבים בכתף ובמרפק
מומחה בכירורגיה אורתופדית ובכירורגית כף היד. התמחות על בתחום הכתף והמרפק
תחומים: אורתופדיה, כירורגיה אורתופדית, אורתופדיה כף יד, כירורגיה של היד, אורתופדיה כתף ומרפק, רפואת ספורט אורתופדית, טראומה ושברים
רוצה לקבוע תור לד"ר ירון סלע?
לקביעת תורכשזה מגיע לכאבים בכתף ובמרפק לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כתף קפואה עם עיוות בהרמת כתף דניאלה 27/01/2023 | 17:12היי ד"ר. לפני 3 חודשים נחבלתי בכתף, צילום תקין. סבלתי מכאבים חודשיים, הייתי שבוע טוב יותר ומאז יש לי מגבלות ברמת היד וכיפוף היד מאחורי הגב, אבחנה של כתף קפואה עושה תרגילי פיזיוטרפיה בבית אחרי מקלחת כל יום. עכשיו שמתי לב שהעובי של הכתפיים שלי שונה, הקפואה נפוחה משמעותית יותר. בנוסף כשהיא עולה במאונך עד כמה שהיא יכולה לעלות,היא מרימה איתה את השכמה וזה נראה מעוות מאוד. האם זה תקין לכתף קפואה? כי שני הצדדים אצלי לא נראים אותו דבר וזה מוזרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתף קפואה עם עיוות בהרמת כתף ד"ר ירון סלע 01/02/2023 | 14:30שלום רב דניאלה ותודה על פנייתך ! חשוב מאד להיבדק על ידי מומחה כתף על מנת לראות האם האבחנה של כתף קפואה אכן מדויקת. אשמח לסייע. נא להביא לבדיקה גם בדיקות עזר וחומר רפואי שבוצע בנושא הכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
בהמשך לשאלתי, מרפק גולף נעמי 27/01/2023 | 07:12שלום דר. הנני לובשת חבק מרפק. יש לי כאב מרפק גולף במרפק הפנימי עצמו וגם מתחת למרפק באמה הפנימית עד לכף יד אך בעיקר בחלק העליון של האמה הפנימית. כאשר לובשת את החבק הוא מפעיל לחץ קל על האזור של הכאב (אמה פנימית תחת המרפק). האם כך אמור להיות? האם עצם העובדה שהחבק מושם במקום שגם יש כאב זה מבטל את היעילות שלו? אני כבר חודשיים הולכת איתו ועדיין סובלת מכאבים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שאלה נוספת...נעמי 27/01/2023 | 18:08אני מבצעת פיזיןתרפיה למרפק. כרגע התחלתי בתרגיל של סחיטת מגבת, הרמת משקולת קילו עם הפרק כף יד שהאמה מונחת על משטח רך ותרגילי מתיחה ליד ולכתף/שכמה. אני מבצעת את התרגילים ללא החבק. הפיזיותרפיסט לא ידע להגיד לי אם לבצע בלי או אם ואמר שזה תלוי בי. מה הנכון לעשןת? לבצע מתיחות ומשקולת קלה עם חבק או בלי? כמו כן, מקווה שאלו התרגילים הנכונים לבעיה. כרגע אני 3 שבןעות מתחילת הטיפול ואין הטבה.הוסף תגובה
תשובת מומחה בהמשך לשאלתי, מרפק גולף ד"ר ירון סלע 01/02/2023 | 14:27שלום רב נעמי ותודה על העדכון. יש לברר תחילה אם זו האבחנה הנכונה. כבר ציינתי בפנייך, שלא תקבלי ממני המלצות או דרכי טיפול ישיר מבלי שבדקתי אותך. זה לא נכון מקצועית, ולא ראוי. אשמח לסייע בהקדם האפשרי באופן ישיר מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך בירור ד"ר ירון סלע 01/02/2023 | 14:28שלום רב נעמי ותודה על העדכון. יש לברר תחילה אם זו האבחנה הנכונה. כבר ציינתי בפנייך, שלא תקבלי ממני המלצות או דרכי טיפול ישיר מבלי שבדקתי אותך. זה לא נכון מקצועית, ולא ראוי. אשמח לסייע בהקדם האפשרי באופן ישיר מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
כתף קפואה ומרפק גולף, גלי הלם נעמי 23/01/2023 | 00:58שלום דר מזה שנה סובלת מאבחנות הנל ללא הטבה לאחר סטרואידים בזריקה, פיזיותרפיה ורפואה משלימה -דיקור ועיסוי רפואי ממוקד. האם גלי הלם יכולים לעזור במצבי על אף שסובלת זמן רב מהבעיה? האם יש סכנה בטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתף קפואה ומרפק גולף, גלי הלם ד"ר ירון סלע 23/01/2023 | 07:38שלום רב נעמי ותודה על פנייתך! אשמח לסייע בקבלת אבחון מדוייק ודרכי הטיפול המותאמות, לאחר שאבדוק אותך באופן ישיר. יש לוודא תחילה שאכן אלו האבחנות הנכונות. מי טיפל בך עד היום, האם מומחה כתף ומרפק ? במידה ואכן אלו האבחנות הנכונות, לא מוכח בספרות הרפואית, שהאפשרות הטיפולית הנוספת שהצכעת, אכן תורמת... (אגב, יש לקחת בחשבון את ההקרבה של המטופל בסוג טיפול זה -במהלך הטיפול קיים/נוצר כאב לא מבוטל...) . אשמח לסייע מחוץ לפורום. בריאת שלמה !הוסף תגובה
תשובת מומחה כתף קפואה ומרפק גולף, גלי הלם ד"ר ירון סלע 01/02/2023 | 14:25שלום רב נעמי ותודה על פנייתך ! ברור לך נעמי, שעל מנת שאתן לך ייעוץ ישיר , מבלי לסכן בלפגוע בך..., עלי לבדוק אותך באופן יסודי ולעבור על כל החומר הרפואי שנצבר בשנה האחרונה, ולראות האם בכלל בוצעה אבחנה נכונה או שהאבחנה שונה. אינני יכול להתייחס לגלי הלם, מכיוון שלא מוכח שזה הטיפול הראוי לפתולוגיות הפוטנציאליות שתיארת, וגם מכיוון ששוב, אינני יודע האם האבחנות שציינת, הן אכן אבחנות נכונות. אשמח לסייע מחוץ לפורום באופן ישיר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
אודה לעזרה נפילה על היד sara 26/01/2023 | 15:01שלום, לפני כשבועיים וחצי נפלתי על יד ימין הופנתי למיון ושם שמו לי סד שבוע מחשש מקריעת רצועה לאחר הורדת הסד התחלתי פיזיותרפיה ולאט לאט חל שיפור אבל הופיע פיתאום כאבים חזקים בכתף מרגישה כאילו היא שורפת לי האם עצם הנפילה בכף היד יכול להופיע כאב בכתף? או שאין סיבה ולמה היא שורפת לי אודה למענה בהקדם תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אודה לעזרה נפילה על היד ד"ר ירון סלע 01/02/2023 | 14:18שלום רב שרה ותודה על פנייתך ! כמובן, שחשוב לבדוק אותך, מהכתף ועד ליד , באופן יסודי על מנת לברר את מהות הכאב. פעמים רבות, חבלה קשה , יכולה לגרום לנזק משולב- כתף, מרפק ויד באותו הצד. שוב, חשוב להיבדק על מנת לעזור לך ספציפית. אני זמין מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
אבחנת קרע slap לילך 30/01/2023 | 18:58לפני כ3 שבועות החלו לי כאבים בזרוע הקדמית עם הקרנה לחזה לאחר ביצוע תנועות ערבוב די אגרסיביות בזמן בישול. הלכתי לעיסוי שעזר באופן זמני אך כעבור כשבוע הכאבים חזרו. באולטרסאונד שביצעתי אתמול נצפתה כמות קטנה של נוזל סביב הגיד הארוך של שריר הבייספס, דבר המעיד על bicep tendonitis. עם זאת אני מאוד חוששת שזו לא רק דלקת אלא סימן של קרע slap בלברום, כי יש לי כבר קרע בלברום של הירך ולכן אני כבר בחששות מאוד גדולים שגם את הלברום של הכתף דפקתי... לא ממש כואב לי להרים את הזרוע מעל הראש, זה כואב בעיקר ביישור או כיפוף של הזרוע קדימה, למשל כדי לערבב תבשיל (מה שהתחיל את הכאבים בעצם), להרים שקית כבדה או להניח חפץ על מדף רחוק. כמו כן הכאבים הם רק באזור הbiceps והחזה ולא בכתף האחורית. האם זה סימן של קרע slap? האם כדאי להתעקש על mri עם חומר ניגוד מול האורתופד המטפל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אבחנת קרע slap ד"ר ירון סלע 01/02/2023 | 14:16שלום רב לילך ותודה על פנייתך ! אין הקשר בין הלברום בירך ללברום בכתף. יש לבדוק את הכתף לעומק ולראות מה המשמעות של הממצאים ב US. התלונות שלך יכולות להתאים לדלקת סביב הגיד הארוך של הבייספס כפי שרואים ב US , אך גם נזק לבראלי מסוג SLAP יכול התבטא בבדיקה גופנית בצורה זו, ולכן חשוב לבצע עוד בדיקות ספציפיות לבירור SLAP. ללא ספק, שבדיקת MRI עם חומר ניגוד , תשפר היכולת להבדיל בין דלקת סביב הבייספס למול קרע SLAP. אולם, לעתים לא צריך להגיע עד לבדיקה זו , וניתן לקבל מידע רב מתשאול רפואי מעמיק ובדיקה גופנית יסודית ומכוונת מטרה. אני זמין מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
פענוח אולטראסאונד כתף ימין אשרת 31/01/2023 | 00:16ד"ר שלום, בת 48, מזה כחודש וחצי סובלת מכאבים בכתף ימין. תנועות של חגירת חגורת בטיחות או הזזת היד אחורנית כואבות מאוד. בלילה מתעוררת לעיתים בגלל תנוחת השינה על הכתף. להלן תוצאות US: גיד הביצפס הארוך- הודגם תקין והמשכי. ללא נוזל במעטפת. גיד הסובסקפולריס- הודגם תקין למעט הסתיידות קטנה באזור האינסרציה. מפרק אקרומיוקלוויקולרי- הודגם תקין. גיד אינפרהספינטוס- הודגם תקין. מפרק גלנוהומורלי אחורי- ללא נוזל. גיד סופרהספינטוס- עיבוי כללי ניכר של הגיד, עוביו מגיע ל 79.0 ס"מ לעומת 66.0 ס"מ בצד שני. מרקם היפואקואי. מודגמת הסתיידות. בורסה- מודגם נוזל בבורסה מעל לגיד ה SS מה המשמעות של הנ"ל וכיצד אפשר לטפל על מנת להפחית כאב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פענוח אולטראסאונד כתף ימין ד"ר ירון סלע 01/02/2023 | 14:12שלום רב אשרת ותודה על פנייתך ! כל מה שרשמת - "מזה כחודש וחצי סובלת מכאבים בכתף ימין. תנועות של חגירת חגורת בטיחות או הזזת היד אחורנית כואבות מאוד. בלילה מתעוררת לעיתים בגלל תנוחת השינה על הכתף"... - מאד אופייני למצב דלקתי בכתף. יש לברר מה מקור הדלקת. האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? הממצאים ב US - "גיד סופרהספינטוס- עיבוי כללי ניכר של הגיד, עוביו מגיע ל 79.0 ס"מ לעומת 66.0 ס"מ בצד שני. מרקם היפואקואי. מודגמת הסתיידות. בורסה- מודגם נוזל בבורסה מעל לגיד ה SS" מעידים על דלקת המתאימה לממצאים בבדיקה הגופנית. יש להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לראות עד כמה המצב יחמור בתשאול הרפואי. ויש לראות מה דרכי הטיפול הנכונות לך. חשבו לברר מחלות רקע ואלרגיות אפשריות לתרופות. חשוב לברר מה גורמי הסיכון באורח חייך ולנסות להמעיטם. יש להיכנס בעובי הקורה בבדיקה הגופנית ולתפור חליפה טיפולית המתאימה ישירות לך. אני זמין מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
עזרה עם פענוח תוצאותmri פורקכתףמקצועי 19/01/2023 | 19:17היי ד"ר, אני סובל מפריקות כתף חוזרות בשתי הכתפיים. ביצעתי לאחרונה בדיקת mri ואשמח לעזרה לגבי הפענוח. מפרק הa/c מודגם תקין. הבורסה הסוב- אקרומיאלית הודגמה שמורה. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם קרע בבסיס הלברום הקידמי תחתון עם שבב מנותק בקוטר 3 מ"מ עם הפרדות חלקית של הקפסולה הקדימית באחיזותיה אל הגלנואיד. לא הודגמה קונטוזיה של הגלנואיד. מודגם באספקט האחורי של המפרק הגלנו הומורלי גופיף היפואינטנסי בקוטר 4 מ"מ במעשור הקורונלי, ייתכן שבב לברום מנותק. מודגם נזק היל זאקס שטוח. מוקד צסטי תת קורטיקלי זעיר בסמוך. תודה רבה על העזרה והמשך ערב טוב :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עזרה עם פענוח תוצאות mri ד"ר ירון סלע 22/01/2023 | 14:10שלום רב ותודה על פנייתך ! הממצאים ב MRI תומכים במידע של פריקות חוזרות בכתף. יש להיבדק על ידי מומחה כתף , על מנת לקבל את המידע המלא, לרבות, ממצאי בדיקה גופנית והסתכלות על דיסק ה MRI וקבלת אנמנזה מלאה על אופי הפריקות, והאם יש גמישות יתר במקביל. אשמח לסייע מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים כרוניים בשני הכתפיים ומלא קליקים שיר 15/01/2023 | 23:44היי ד"ר סובלת מכאבים בשני הכתפיים שמתחזק לי בשינה, וכן גם סובלת מריבוי קליקים בכל הזזה של הכתף, עשיתי MRI ואשמח שתגיד לי מזה אומר? להלן התוצאות: מפרק ה- C/A מודגם תקין. מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. הלברום הודגם תקין. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות למעט מוקד ציסטי תת קורטיקלי זעיר בהיקף הגבשושית הגדולה של ראש ההומרוס. אותי הטריד 2 משפטים שאשמח להסבר מזה אומר? "מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית." וגם מזה אומר? "הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות למעט מוקד ציסטי תת קורטיקלי זעיר בהיקף הגבשושית הגדולה של ראש ההומרוס" וכן מה ניתן לעשות? תודה רבההה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים כרוניים בשני הכתפיים ומלא קליקים ד"ר ירון סלע 17/01/2023 | 11:53שלום רב שיר ותודה על פנייתך ! באופן עקרוני, ראוי להיבדק על ידי מומחה כתף , עלך מנת לדייק באבחון ובדכי הטיפול. אני זמין מחוץ לפורום. באשר לשאלתך - "מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית." - יתכן ומצב פיזיולוגי או פתולוגי. דרגה קלה של דלקת. יש לראות ההקשר לבדיקה הגופנית. "מוקד ציסטי תת קורטיקלי זעיר בהיקף הגבשושית הגדולה של ראש ההומרוס"" - יש לראות בעיניים במה מדובר. ללא הסתכלות על הדיסק אני לא רוצה להטעות אותך בתשובתי. נא לבוא לבדיקה עם הדיסק של ה MRI ואבצע בדיקה גופנית ואענה על כל שאלה באופן ברור וישיר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים מחבלה ביד לילדה בת 12 מלי 16/01/2023 | 18:44ד"ר שלום רב, הבת שלי נפלה בבית הספר ונחבלה ביד. יש כאבים באזור האמה. היינו במוקד ועשינו צילום והרופא אמר שרק מכה יבשה. יש לה כאבים ואינה יכולה לכתוב או לתפקד ביד זו הדומיננטית שלה. המליצו על כדורים נגד כאבים תחבושת אלסטית וקירור.. האצבעות והמפרק נפוחות קצת מהרגיל. מה ניתן לעשות? חוץ.. איך אפשר בבית הספר ככה לכתוב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים מחבלה ביד לילדה בת 12 ד"ר ירון סלע 17/01/2023 | 11:47שלום רב ותודה על פנייתך. פורום זה עוסק בכתף ומרפק ולא באמה וכף היד. נא לפנות לפורום כף היד באתר זה. בכל מקרה, יש להיבדק על מנת לענות בצורה מדוייקת על כל השאלות שהועלו. אני זמין מחוץ לפורום לביצוע בדיקה גופנית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
בדיקה US כתף ימין מירב 17/01/2023 | 11:15בדיקה US כתף ימין שנה אחרי שבר בשורש כף היד וכתף קפואה ... תוצאה : גיד הסופרה-ספינטוס : הודגם פס היפואקוגני עד 0.5 ס"מ סיכום:קרע חלקי בגיד סופראספינטוס. סובלת בעיקר מכאבים בלילה ,הגבלת תנועה בעיקר הרמת יד קדימה ולצד,שומעת קליקים מהכתף. מה בעצם אומרת התשובה לבדיקה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקה US כתף ימין ד"ר ירון סלע 17/01/2023 | 11:45שלום רב מירב ותודה על פניתך ! התשובה אומרת שיש נזק ריקמה רכה בכתף. יתכן מהחבלה, יתכן לפני החבלה ויתכן והחבלה רק החמירה את הנזק. יש להיבדק על ידי מומחה כתף על מנת לראות ההקשר בין ממצאי האולטרסאונד והבדיקה הגופנית. האם נבדקת על ידי מומחה כתף עד היום ? אני זמין מחוץ לפורום. יש לברר מה הטיפול שבוצע עד כה. יש לברר הצילום שבוצע וכל בירור נוסף. יש לברר האם יש מקום לתערבות פולשנית כלשהי או להמשיך בטיפול "שמרני". בריאות שלמה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
בצקת עצם
-
טריגר פינגר, אצבע הדק
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארטרוסקופיה של הקרסול
-
ספינל סטנוזיס
בדיקות קשורות
-
אוסטאוקלצין
-
ביופסיית סינוביה
תרופות קשורות
-
אינדומתאצין
-
אלפאקאלצידול
מונחים קשורים
-
אגן
-
שלד

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם ד"ר אלמוג לוי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר אלמוג לוי
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג