פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 30
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאבים מחבלה ביד לילדה בת 12
מלי 16/01/2023 | 18:44ד"ר שלום רב, הבת שלי נפלה בבית הספר ונחבלה ביד. יש כאבים באזור האמה. היינו במוקד ועשינו צילום והרופא אמר שרק מכה יבשה. יש לה כאבים ואינה יכולה לכתוב או לתפקד ביד זו הדומיננטית שלה. המליצו על כדורים נגד כאבים תחבושת אלסטית וקירור.. האצבעות והמפרק נפוחות קצת מהרגיל. מה ניתן לעשות? חוץ.. איך אפשר בבית הספר ככה לכתוב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים מחבלה ביד לילדה בת 12
ד"ר ירון סלע 17/01/2023 | 11:47שלום רב ותודה על פנייתך. פורום זה עוסק בכתף ומרפק ולא באמה וכף היד. נא לפנות לפורום כף היד באתר זה. בכל מקרה, יש להיבדק על מנת לענות בצורה מדוייקת על כל השאלות שהועלו. אני זמין מחוץ לפורום לביצוע בדיקה גופנית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
בדיקה US כתף ימין
מירב 17/01/2023 | 11:15בדיקה US כתף ימין שנה אחרי שבר בשורש כף היד וכתף קפואה ... תוצאה : גיד הסופרה-ספינטוס : הודגם פס היפואקוגני עד 0.5 ס"מ סיכום:קרע חלקי בגיד סופראספינטוס. סובלת בעיקר מכאבים בלילה ,הגבלת תנועה בעיקר הרמת יד קדימה ולצד,שומעת קליקים מהכתף. מה בעצם אומרת התשובה לבדיקה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקה US כתף ימין
ד"ר ירון סלע 17/01/2023 | 11:45שלום רב מירב ותודה על פניתך ! התשובה אומרת שיש נזק ריקמה רכה בכתף. יתכן מהחבלה, יתכן לפני החבלה ויתכן והחבלה רק החמירה את הנזק. יש להיבדק על ידי מומחה כתף על מנת לראות ההקשר בין ממצאי האולטרסאונד והבדיקה הגופנית. האם נבדקת על ידי מומחה כתף עד היום ? אני זמין מחוץ לפורום. יש לברר מה הטיפול שבוצע עד כה. יש לברר הצילום שבוצע וכל בירור נוסף. יש לברר האם יש מקום לתערבות פולשנית כלשהי או להמשיך בטיפול "שמרני". בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבי כתך מזה חצי שנה
אוריה 09/01/2023 | 17:00היי, בעת ביצוע הרמת משקולות בתאריך 04.22 נוצר קליק באיזור הכתף (מאוד קשה) הכאב היה בלתי נסבל באותו רגע שגרם לי לסיים את האימון ולנסות להרים את היד עם גומיה, בהגעה איטית ל90 מעלות נהיה שוב קליק שישר החזיר לי עם כאב מטורף 9/10 את היד בחזה לצידי הגוף עברתי בחודש מאי בדיקת MRI שכללו את התוצאה הבאה הבדיקה נעשתה בטכניקות שונות, בשקלול PD, T1 ו-T2 ,עם ובלי דיכוי שומן, בשלושת המישורים האנטומים. סיבת ההפניה: כאב והגבלה. היסטוריה של ארתרוסקופיה. השרוול המסובב: גידי הסופראספינטוס -SSP ,האינפראספינטוס - ISP ,הסובקפולריס - SSC ,והטרס מיינור - TM בעלי עובי, רציפות ואות תקינים. השרירים בעובי תקין, ללא סימני הסננה שומנית. גיד הביצפס הארוך - LHB בעל עובי ואות תקינים, ממוקם במקומו התקין בתעלה. הגלנואיד והלברום - עד כמה שניתן להתרשם בהיעדר חומר ניגוד תוך מפרקי, נראים עוגנים בגלנואיד הקדמי. מודגמת התעבות של הקופסית הקדמית וברצס האקסילרי. ראש ההומרוס - עוגנים בגבשושית הגדולה - GT כולל עוגן אחורי לרמפליסאז' ככל הנראה. המפרק האקרומיוקלביקולרי - ACJ - ללא ממצא פתולוגי. לא הודגמה כמות משמעותית של נוזל במפרק הגלנוהומרלי - GHJ או סביב גיד הביצפס. לא הודגם נוזל בבורסה הסובאקרומיאלית-סובדלטואידית - SD-SA. מצב לאחר תיקון השרוול המסובב והלברום. חשד לקפסוליטיס - לקורלציה קלינית. אפשר להגיד שהכאב מעט עבר עד לMRI ובכל זאת עשיתי, חזרתי לרופא שהפנה אותי לMRI ואמר לי שאני רק צריך פיזיוטרפיה, זה עזר, המשכתי להתאמן בצורה מאסיבית ועם הזמן זה החמיר לי בסביבות נובמבר 22, חזרתי לרופא אחר מלפני שבועיים בערך, אמר לי שאין לי סיבה לחשוש (הגעתי עם אותו צילום MRI לרופא מלפני שבועיים) אמר לי להמשיך את הפיזיוטרפייה ולהוריד עומסים + כדורי נגודי דלקת (בוצע וזה עוזר עם הכאב) אבל מרגיש לי שמפספסים משהו איתי ומרגיש כאילו כן יש משהו רציני יותר מדלקת למרות שהגזמתי עם העומס והתאמנתי על הכאבים.. אני אשמח לשמוע את צד נוסף האם באמת כדאי לבצע צילום נוסף. כמו כן יש מעט בליטה באיזור הACJ של כתף ימיןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי כתף מזה חצי שנה
ד"ר ירון סלע 12/01/2023 | 21:00שלום רב אוריה, ותודה על פנייתך המפורטת. בהחלט מומלץ להיבדק על ידי המנתח שביצע הניתוח. האם הרופא שעוקב אחריך הוא גם המנתח ? כמה זמן עבר מהניתוח עד להופעת הכאב החדש ? מה היתה הסיבה לניתוח ? מה גילך ומה עיסוקך מבחינת עומס על הכתף ? האם יש מחלות רקע המעלות סיכון לכתף קפואה ? מה הטיפול שבוצע עד כה מעבר לכדורים ופיזיותרפיה. מדוע לא נשלחת ל MRA - כולל ארתרוגרפיה, אם מלכתחילה, ברור שרוצים לראות מרכיבים עדינים בתוך המפרק, ובמיוחד לאחר ניתוח. מומלץ לבצע עם הזרקת חומר ניגוד. הרזולוציה האבחנתית גבוהה יותר. אשמח לסייע מחוץ לפורום, כיוון שיש צורך בבדיקה גופנית יסודית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
שרה 01/01/2023 | 22:08שלום רב, כבר כשנה יש לי כאבים בכתף. ב-US שעשיתי ראו קרע חלקי ב-SSP. עשיתי פיזיוטרפיה ולא עזר. קניתי מכשיר פרפקט טנס וגם זה לא בדיוק עוזר. אני מתפקדת די בסדר במהלך היום אבל הכאבים בלילה הורגים אותי. מה עוד ניתן לעשות? אני בת 76 ובריאה לחלוטין. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
ד"ר ירון סלע 02/01/2023 | 07:39שלום רב שרה ותודה על פנייתך ! האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? במידה ולא, אני ממליץ לך להיבדק. האם ביצעו פרוטוקל ייחודי בפיזיותרפיה המתאים לקרע בגידי שרוול מסובב? במידה ולא, אולי זה יעזור. האם טופלת בנוגדי דלקת וכאב על סוגיהם השונים ? מקומיים או סיסטמיים ? מה הרקע הרפואי ומה העומס הקיים על הכתף בשגרת חייך ? האם שינית סגנון חיים התואם למצבך הרפואי או שעד מבצעת פעולות המעמיסות על הכתף ? יש עוד שלל שאלות שצריך לשאול במעמד בדיקה גופנית. אשמח לעזור מחוץ לפורום . בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
טניס אלבו
יוסי 27/12/2019 | 10:04שלום אובחנתי עם ״טניס אלבו״ וקרע קטן בגיד common extensor. לאחר כמה חודשים, ללא החלמה ושתי זריקות סטרואידים, נאמר לי על ידי האורטופד ללבוש סד למרפק הבנוי כחצי גבס ולשים את היד במשולש התלוי על הצוואר, בהתאם לצורך. כאשר אני לובש את הסד כמה שעות ואז מוריד אותו הכאבים מתגברים בעת קיפול ויישור המרפק בצורה משמעותית באופן שאינו קורה בלי הסד ומרגיש כמו מרפק ״תקוע״. לאחר כמה דקות של תנועות מאוד עדינות ליישור וכיפוף המרפק ״משתחרר״ וכואב הרבה פחות בעת יישור וכיפוף. כל זה בנוסף לכאבים שאינם משתנים אם אני פותח את האצבעות או מרים את כף היד נגד התנגדות. שאלתי האם להמשיך ללבוש את הסד והמשולש, וכמו כן האם הסימפטומים מתאימים לקרע בגיד וטניס אלבו או שייתכן וישנה בעיה נוספת? ביצעתי אולטראסונד שהראה קרע וצילום שלא הראה בעיות נוספות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טניס אלבו
דר' ירון סלע 28/12/2019 | 13:19שלום רב יוסי ותודה על פנייתך ! אתייחס בתמצית לכמה מהדברים שציינת - ..."ושתי זריקות סטרואידים" - לא הוכח מדעית. ואף עלול ליצור נזק מקומי. הוכח כיעיל אך ורק לטווח הזמן הקצר. ..."ללבוש סד למרפק הבנוי כחצי גבס ולשים את היד במשולש התלוי על הצוואר" - בלשון המעטה אומר שלא הוכח מדעית. עלול ליצור נזק. המרפק הנו מפרק "לא סלחני" במובן של נטייה לנוקשות. אנא, אל תקבע אותו... - - ..."האם להמשיך ללבוש את הסד והמשולש" - לא לא לא !!! ..."אם הסימפטומים מתאימים לקרע בגיד ו"טניס אלבו" או שייתכן וישנה בעיה נוספת? ביצעתי אולטראסונד שהראה קרע וצילום שלא הראה בעיות נוספות" - מאד מתאים לתופעה זו. אולם, ללא בדיקתך הישירה אינני מתחייב על דבר. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע בכתףוטניס אלבו
נורית 29/12/2022 | 09:26שלום אובחנתי עם קרע בכתף שמאל והסתיידות וקיבלתי 6 זריקות ומחכה לניתוח ,בזמן האחרון גיליתי שיש לי טניס אלבו לאותה יד שמאל,כל הזמן מצמידה את היד שלי לגוף ומשתמשת בחלק התחתון ממנה בעבודות הבית והשאר (מהמרפק עד כף היד) השאלה שלי האם עקב השימוש בצורה הזו נוצר הכאב הזה במרפק?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בכתףוטניס אלבו
ד"ר ירון סלע 29/12/2022 | 13:03שלום רב נורית ותודה על פנייתך ! בכנות, על מנת לענות ביסודיות, אני זקוק לבדוק אותך. יש לראות האם הכאב במרפק מוקרן מהכתף, או כאב בפני עצמו. יש לברר האם אכן מדובר באבחנה נכונה של מרפק טניס. יש לראות את בדיקות העזר שביצעת לכתף ולמרפק. יש לבצע תשאול רפואי מעמיק. רק לאחר, ביצוע כל אלו, ניתן יהיה לענות על שאלתך הפשוטה והברורה, האם השימוש יתר ביד הוא המקור למכאוביך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
אופציות פעולה רפואיות לאחר אבחנה של קרע של הרצועה הגלנו-הומורלית התחתונה
יובל 26/12/2022 | 22:02שלום רב, לאחר מעל 5 שנים של כאבים ובעיות תנועה באזור הכתף , שכמות וקצת אזורים בגב כמו כאבים באזור השריר ה"כנף", לאחר מיליון בדיקות בכיוונים שונים קיבלתי המלצה לבצע MRA של הכתף - להלן סיכום הפיענוח: עיבוי והסננה בסיבי רצועה גלנו-הומורלית תחתונה. נראה לי כמו דלף של חומר ניגוד מחוץ לקופסית המפרק שקשור לטכניקת ההזרקה אך האבחנה המבדלת הינה קרע של הרצועה הגלנו-הומורלית התחתונה. לתיאום קליני. שאר הבדיקה תקינה.ללא ארטרוגרפיה לא העלתה חשד לקרע של הרצועה הגלנו-הומורלית התחתונה. MRI בדיקת ללא ארטרוגרפיה לא העלתה חשד לקרע של הרצועה הגלנו-הומורלית התחתונה. רציתי לדעת מה הכיוונים הרפואיים לטיפול בבעיה, מוגבלות התנועה ותחושת האי יציבות ואי נוחות בכתף מהווים לי בעיה רצינית ביום יום , פחות הכאב. כמובן שיש לי בקורות חיים שעות על גבי שעות של פיזיותרפיה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אופציות פעולה רפואיות לאחר אבחנה של קרע של הרצועה הגלנו-הומורלית התחתונה
ד"ר ירון סלע 29/12/2022 | 13:05שלום רב יובל ותודה על פנייתך ! תשובת ה MRA אינה ברורה דייה ללא התבוננות בבדיקה באופן ישיר. יש לראות מה משמעות הקרעים ברצועות, במובן הקליני של הבדיקה הגופנית, והאם יש קורלציה לתלונותיך. אשמח, על ידי בדיקה גופנית ומעבר על בקירות העזר, לחוות דעתי בנוגע לשאלתך. ניתן לאתרי מחוץ לפורום בקלות רבה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים באיזור הכתף והשכמה
גיאנאור 22/12/2022 | 02:29שלום רב. לפני כ10 חודשים נשלחתי לmri כתף ארטרו ואובחנתי עם: נזק SLAP דרגה 4 מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום האחורי אמצעי. מודגמת ציסטה פראלברלית זעירה מאחורי מיטת הקרע של בסיס הלברום האחורי אמצעי. יצאתי לניתוח אורטוסקופיה ומאז אני כ- 10 חודשים בשיקום ופיזיו. כחמישה חודשים לאחר הניתוח חזרתי לפעילות לא מלאה אבל כן העלתי עומסים ובין היתר חזרתי לרוץ. כאשר חזרתי לרוץ התחלתי להרגיש כאבים בשכמה חדים מאוד כמעין דקירות, לא ייחסתי להם הרבה חשיבות והנחתי שזה בגלל שהגוף לא רגיל כנראה. מאז הבחנתי שכל פעילות שאני עושה הכאבים בשכמה מופיעים לי, למשל כשאני עם תיק על הגב, שוטף כלים וגם במנוחה הם פשוט לא עוזבים אותי. לאחר שהתלוננתי על כאבים שלחו אותי לmri נוסף ואלה הם הממצאים: מודגמים שינויים פוסט ניתוחיים בגלנואיד העליון לאחר תיקון נזקSLAP .מודגם נזק SLAP דרגה 4 .נזק ה-SLAP נמשך כלפי מטה לאורך בסיס הלברום האחורי עם קרע חלקי בבסיס הלברום האחורי תחתון, ממצא המתאים לנזק SLAP משולב דרגה 4 ו 8 הקפסולה הודגמה שמורה. הלברום הקדמי תחתון מודגם תקין. הרופא המנתח הסתכל על הmri בעצמו ואמר שהאבחנה לא בהכרח נכונה, כן מופיע קרע קטן אבל המאבחן לא מכיר את הפרוצדורה שהייתה בניתוח ולכן לא איבחן בצורה טובה. והוא טוען שהכאבים בשכמה לא בהכרח מהכתף ועוד ניתוח לא בא בחשבון. בקיצור, הכאבים בשכמה לא עוזבים אותי, ניסיתי הכל, דיקור, פיזיו, כוסות רוח. הכאבים חדים מאוד ואינם מאפשרים לי להתנהל ביום יום ובטח שלא לעשות דברים כמו לעבוד, לרוץ, לשים תיק על הגב ועוד. ברמה שאני לוקח אדוויל לפעמים גם כשאני סתם בבית. חשוב לציין שכאשר אני מתגלגל על גליל\דופקים לי עם פטיש מסאז במקום שכואב בשכמה אני מרגיש כאב בכתף/טרפז בדיוק כמו הכאב שאני מרגיש בריצה. אציין גם שהכתף עצמה והמקום של הניתוח לא כואב בכלל ויש טווחי תנועה מלאים. בנוסף לא ציינתי שהשכמה שכואב לי בה היא באותו צד של הכתף שנותחה והתחושה היא תחושה של שריפה ודקירות עזות. אני אובד עצות וצריך עזרה. האם הכאבים בשכמה הם מהכתף? האם יכול להיות שהקרעים שראו בmri האחרון באמת אינם קרעים? האם יש משהו לעשות בנידון פרט לניתוח? אני לא יודע מה לעשות והכאבים חדים בצורה לא רגילה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים באיזור הכתף והשכמה
ד"ר ירון סלע 22/12/2022 | 09:45שלום רב ותודה על פנייתך המפורטת! מצבך הודגם היטב בין מילותיך הכתובות. ללא ספק אתה סובל, וללא ספק המצב מורכב ומצריך העמקה בנושא. כמובן, שהכתובת הראויה לפנייתך היא המנתח, ולהבנתי כבר פנית אליו. על מנת לקבל חוות דעת רפואית אובייקטיבית מקצועית , יש כמובן, לתאם פגישה ולבצע בדיקה גופנית. יש לברר האם הכאב בשכמה מקרין מאזורים אחרים, כגון עמוד שדרה, בית החזה או הבטן, על אבריהם השונים. רק לסבר את האוזן, יתכן אף מצב של אבנים בכיס מרה הגורמים לכאב בשכמה בצד מסוים !!! לא שאני רומז בכל דרך או צורה שזה המצב אצלך. בשורה התחתונה, אשמח לעזור מחוץ לפורום. יש להביא לפגישה את כל החומר הרפואי הקיים. לאחר בדיקה מעמיקה ותשאול רפואי יסודי, ניתן להתקדם לכיוון מציאת מזור למצבך המתסכל. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כיס המרה
גיאנאור 22/12/2022 | 11:48היי, תודה רבה על המענה המהיר. בהחלט אנסה לתאם פגישה מולך. לא ציינתי אבל לאחרונה מצאו אצלי את חיידק ההליקובקטור, אני לא כל כך יודע מה הוא אומר, או האם זה יכול להשפיע על השכמה אבל כשהזכרת את כיס המרה זה הזכיר לי את זה. יכול להיות שיש קשר? הכאבים בשכמה מתגברים לי כשאני למשל רץ או שם תיק כבד על הגב ( כשאני מעמיס יותר) מנגד אני יכול למצוא את עצמי סתם עם התקף של כאב כמו אתמול בלילה שהתחיל לכאוב לי בצורה חריגה ללא סיבה. בנוסף אחרי חיפושים רבים באינרטרנט לא ראיתי הרבה ממצאים שהליקובקטור דווקא משפיע על השכמה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדכון
ד"ר ירון סלע 22/12/2022 | 13:26שלום רב, ותודה על העדכון. מצוין, נמשיך את הדיון לגופו של מקרה במעמד הבדיקה הגופנית. כף הדיון יהיה יותר פרודוקטיבי ולגופו של מקרה ולא תאורטי בלבד. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים ומגבלות תנועה בכתף לאחר חבלה
סובלת 18/12/2022 | 16:12נפלתי על הכתף לפני חודשיים, מייד עשיתי צילום והוא היה תקין. כשבועיים לאחר החבלה סבלתי מכאבים ומגבלות תנועה, כאב ברמה גבוהה. לאחר שבועיים נראה שהיה שיפור, נשאר כאב בניסיון להרים את היד (לדוגמא, לא יכולה להוריד את החולצה ללא עזרה), אבל לאט לאט נפתחה עוד ועוד תנועה. הייתי בביקורת אצל אורטופד לפני שבועיים שציין שאין מגבלה חמורה ועם הזמן הכאב יחלוף. מאז אני מרגישה כאב בכמעט כל תנועה, שוב לא יכולה להוריד חולצה לבד, אם מתהפכת באמצע הלילה על הכתף הפגועה מתעוררת בכאבים ולא יכולה להירדם. לא יכולה להתאמן פלג גוף עליון בגלל כאבים. כאילו רמת הכאב עולה לי במקום לרדת. אין לי נזק אמיתי שרואים בצילום ולכן אני לא בטוחה מה אוכל לבקש כעזרה מהקופה, כמו פיזיותרפיה וכו' - האם יש תרגילים ביתיים שיכולין לזרז את ההחלמה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ד"ר ירון סלע 20/12/2022 | 19:08שלום רב ותודה על פנייתך ! נא בצעי בהקדם האפשרי בדיקת US לכתף (אולטרסאונד). נא תאמי מולי בדיקה גופנית יסודית (מחוץ לפורום), עם תוצאות בדיקות העזר, זמינות לעיוני, ונתקדם משם. ללא תוצאות האולטרסאונד, בשלב זה אין מה לדון על פיזיותרפיה ומה בדיוק לעשות, מבלי לעורר חשש של גרימת נזק במקום תועלת. ככלל עקרוני ברפואה - תחילה שיש לאבחן, ורק לאחר מכן לדעת אין לטפל... בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
סובלת 22/12/2022 | 12:29סליחה על הבורות, US כתף וצילום כתף זה לא אותו דבר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר ירון סלע 22/12/2022 | 13:24שלום רב ותודה על פנייתך ! US- אולטרסאונד. צילום- לרוב הכוונה לבדיקת רנטגן. אלו בדיקות שונות זו מזו, ומשלימות זו את זו, במידע אותו הן מספקות, לרופא המבקש אותן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקות US לכתף
מיכאל 19/12/2022 | 12:40שלום דוקטור, אני בן 75. אני חש כאבים בכתף אך זה לא משהו שמגביל אותי אבל זה מאוד מפריע . לפעמים כואב יותר ולפעמים פחות. במנוחה אין כאבים רק כשעושה תנועות מסויימות. תוצאות בדיקת US הן: long Tendon Of Biceps Muscle: הודגם במקום אנטומי אין לראות קרע. נוזל בכמות קטנה סביבו. Tendon Supraspinatus: הסתיידויות עדינות. מודגם קרע חלקי גדול 0.3 ס"מ. Tendon Infraspinatus: הדגמה תקינה Tendon Teres Minor: הדגמה תקינה Tendon Subscapularis: הדגמה תקינה Subdeltoid and Subacrominal Bursa: נוזל בכמות קטנה מפרק אקרומיוקלביקולרי: ללא ממצא חולני בפרק הכתף: לא הודגם נוזל יתר מבנה גרמי: תקין מה הטיפול הנדרש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות בדיקות US לכתף
ד"ר ירון סלע 20/12/2022 | 18:18שלום רב מיכאל ותודה על פנייתך ! יש לברר אצל מומחה כתף את ההקשר בין התלונות (בתשאול מעמיק) ובין ממצאי הבדיקה הגופנית, ולראות ההקשר שלהם לבדיקה העזר (US), אשר שלחת את פענוחה. מי שלח אותך לבדיקה? האם מומחה כתף? האם יש בדיקות נוספות שביצעת. מה הטיפול שבוצע עד כה? כשאדע כל זאת, אוכל לסייע בשאלת הטיפול הנוסף הנדרש בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פענוח תוצאות אולטרסאונד
כתף פגועה 19/12/2022 | 19:59נפילה על הכתף לפני 3 שבועות.תוצאות אולטרסאונד,שריר דו ראשי מעובה מלווה בפס נוזל...כאבי תופת ,מה הבעיה אצלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח תוצאות אולטרסאונד
ד"ר ירון סלע 20/12/2022 | 18:13שלום רב ותודה על הפנייה ! ללא בדיקה גופנית ומעבר מעמיק על בדיקות העזר שבוצעו וללא תשאול רפואי מעמיק, אין יכולת לענות על שאלתך הבסיסית. מה הגיל, מה קרה בפציעה, מה הרקע הרפואי, מה הטיפול שבוצע עד כה? מי בדק עד כה? האם רופא משפחה או מומחה כתף? אלה רק חלק מהנקודות שיש לברר. בנוסף, מה הראה צילום הרנטגן? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
כאבי גב תחתון
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
איחוי מפרק
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
שלד
-
אגן
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג