פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 48
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
פענוח של בדיקת mri שעשיתי, תודה רבה לך מראש
רוני 10/10/2021 | 14:28שלום והמון תודה, עשיתי בדיקת emri אולי תוכל בבקשה לומר לי ולהרגיע אותי שזה לא סרטן חלילה. לגבי המונח היפואנטנסי קראתי שזה יכול להיות גם סרטן אבל לא בהכרח ונכנסתי לחרדה. אני מצרפת את הפענוח אנא בבקשה מה דעתך על זה. תודה רבה מראש. תאריך פענוח: 07/10/2021 MRI להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד שדרה מותני פרטים קליניים: חשד לשוונומה בפורמינה כ12 11 טכניקה: סירוב הנבדקת תאור הממצאים: הסיגנל תקין של החוט הגבי T5 סקוליוזיס קל ימני בגובה ללא היצרות של התעלה או של הנקבים לכל אורך עמוד שדרה גבי מימין T11 12 בעיקר מימין T10 11 , שמאל T89 מימין, כ T3 4 מודגם מספר ציסטות על שם טרלוב בנקבים משמאל. D12L1 ללא היצרות של התעלה ספינלית מימין מוקד היפואינטנסי בכל הרצפים טיב הממצא ברור עור להמשך הערכה קלינית D2 בגוף חוליה לציין החולה מסרב הזרקת חומר ניגוד לסיכום: חשד לציסטה על שם טרלוב בנקבים כמתואר ממצא במרקם הגרמי בגוף חוליה T2 מימין להשלמת בירור קלינית תודה לך מכל הלב, מחכה לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח MRI עמוד שדרה
דר' ירון סלע 11/10/2021 | 07:43שלום רב רוני ותודה על פנייתך ! אולם, הפנייה אינה לפורום הנכון. כאן עוסקים בבעיות בכתף ומרפק . באתר זה יש פורום של עמוד שדרה וגב. נא פני בשנית. בברכה,הוסף תגובה
-
-
פציעה בטניס אלבו
איתי 08/10/2021 | 12:23שלום רב, במהלך העבודה לפני קצת יותר משבועיים התחלתי להרגיש כאבים חזקים באזור המרפק. מאז אני עדיין סובל מכאבים וכשאני נוגע באזור מרגיש נפיחות. לקחתי 10 ימים כדורים נגד דלקת. מתוכם 5 ימים אתופאן פעמיים ביום. נשלחתי לבדיקות דם וצילום רנטגן שיצאו תקינים. אני מרגיש שהיד שלי חלשה/מתעייפת במהרה מפעולות מאוד פשוטות, למשל נפל לי כלי מהיד. כמו כן נשלחתי לפיזיותרפיה אך לצערי אין תורים קרובים, כרגע עושה תרגילים בבית שמצאתי ביוטיוב. האם יש משהו שיכול להקל על הכאבים או לעזור להחלמה מהירה יותר? בנוסף במידה ואחזור לעבודה האם אסתכן בפציעה חמורה יותר או שלאחר ההחלמה בעקבות העבודה הפציעה עלולה לחזור? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פציעה בטניס אלבu
דר' ירון סלע 10/10/2021 | 07:58שלום רב איתי ותודה על פנייתך ! ציינת בכותרת - מרפק טניס. מי סיפק האבחנה ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף-מרפק ו/או כירורג כף היד ? ישנה אבחנה מבדלת לסיבות לכאבים במרפק, ותחילה, יש למצוא אבחנה מדויקת על ידי בדיקה גופנית מדוקדקת. ציינת שבוצע צילום רנטגן שפורש כתקין, האם נשלחת גם לבדיקת US (אולטרסאונד) למרפק ? האם יש רדימות או נימולים או זרמים ביד ? ציינת חולשה ונפילה של חפץ מהיד... האם נשלחת לבדיקה עצבית (EMG) ? באשר לשאלותייך ? בשלב זה אין באפשרותי לענות באופן ישיר - "האם יש משהו שיכול להקל על הכאבים או לעזור להחלמה מהירה יותר? " , "בנוסף במידה ואחזור לעבודה האם אסתכן בפציעה חמורה יותר או שלאחר ההחלמה בעקבות העבודה הפציעה עלולה לחזור?" - אני זקוק לאבחנה. אשמח לסייע מחוץ לפורום.הוסף תגובה
-
-
כאבי חזה, כתפיים גב עליון וצלעות
חי 07/10/2021 | 03:30שלום רב. לפני כ9 חודשים החלו לי דקירות בצד ימין של הגוף, צלעות ובטן עליונה. הלכתי לאורתופד שלא מצא דבר והפנה לכירורג שהפנה אותי לאולטרא סאונד בטן עליונה שיצא תקין. הדקירות והכאבים באו והלכו והכאב הלך ונהיה יותר תדיר ומפושט. כאב שהתמקם יותר ויותר באיזור גב עליון ימין מתחת לשכמה ולפעמים עובר לשכמה ומעלה ואז פחות מורגש בצלעות ובמותן. הייתי אצל ארבעה אורטופדים שמבחינתם אין איזשהו ממצא בבדיקה גופנית. עשיתי צילום רנטגן גבי וכתף.:"שינויים ניוונים בחוליות ושינויים ניוונים בכתף הייתה התוצאה. בהליכה הורגש לפעמים הכאב מהכתף צד ימין ועד לגב תחתון ימין. כל הצד הימני. לפני כחודש עשיתי MRI גב והתוצאה הייתה 2 בקעי דיסק בגב עליון ימין. בנוסף יש לי גם בלט דיסק צווארי. בחודש האחרון הכאב פחות מורגש בצלעות ומותן ימין ויותר התפשט לאיזור החזה. תחילה חזה ימני ועכשיו מורגש גם בצד שמאל של החזה+ גב עליון באותו קו כמו החזה וגם נוקשות בכתפיים. לרוב כאבים עמומים כאלו מורגשים יותר בעבודה פיזית.בתנועה או נשימה יש לפעמים תחושת דקירות קלות. אני עושה הליכות שעתיים + ,ובהליכות הכאבים פחות עד כמעט ולא מורגשים . במנוחה גם כן לא כל כך מורגשים. כן מורגשים יותר בעבודה פיזית(הרמת משאות וכו') . אני עובד בעבודה פיזית ותקופה ארוכה הרמתי משאות בעיקר עם מאמץ בצד ימין של הגוף כשרוב המשקל מונח על יד ימין. בנוסף בשבוע האחרון עם קשר או בלי החלה לי אי נוחות קלה בגרון. אשמח לחוות דעתך.תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי חזה, כתפיים גב עליון וצלעות
דר' ירון סלע 07/10/2021 | 11:18שלום רב חי ותודה על פנייתך המפורטת ! לצערי חי, הנושא הרפואי המוצג, אינו בגבולות גזרת העיסוק של פורום זה. יש להתייעץ בפורום גב/עמוד שדרה. ממה שקראתי, הרושם הכללי ששם מקור הבעיה. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בגיד הכתף
היתם 06/10/2021 | 21:06אובחן אצלי קרע מלא בגיד כתף שמאל .יש כאבים קלים והגבלה קטנה בתנועה האם זה עלול להחמיר האם ממולץ ניתוח אני בן 65הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגיד הכתף
דר' ירון סלע 07/10/2021 | 11:16שלום רב היתם, שאלותיך חשובות וראויות למענה מקצועי. לשם כך, מומחה כתך צריל לבדוק את הכתף ולעבור על בדיקות העזר שבוצעו. יש לשאול שאלות מעמיקות על הרקע הרפואי והתלונות בנוגע לכתף ולעבור על הטיפול שכבר בוצע בכתף, ויחדיו לקבל החלטה האם יש מקום לניתוח. תתכן החמרה, כמובן. זה תלוי בגודל הקרע הנוכחי ומה אתה עושה עןם הכתף בשגרת יומך. והאם אתה שומר עליה מעומסים מסכנים להגדלת הקרע. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
הירדמות ידיים במהלך השינה
יאיר 04/10/2021 | 23:28שלום בשנות הארבעים קורה לי פעם בכמה ימים (אולי זה קורה יותר ואני לא מודע לזה?) שהיד נרדמת במהלך השינה, ואין כל תחושה כף יד, דבר שגורם לי להתעורר מזה, ואז אני צריך להפעיל את היד ולפתוח ולסגור את היד עד שהיד חוזרת לעצמה. אני ישן על הצד, ושמתי לב שזה לא קורה ביד שעליה אני ישן, אלא דווקא ביד שלכאורה משוחררת. 1. האם זו בעיה אורטופדית ביד? בעיה בעמו"ש? בעיה בכלי דם? בעיה נוירולוגית? 2. מה הסיבה שזה קורה ביד שאין עליה את הלחץ מהשכיבה על הצד? 3. האם זה מסוכן? 4. אם נדרש בירור, האם ללכת לאורטופד או נוירולוג? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הירדמות ידיים במהלך השינה
דר' ירון סלע 06/10/2021 | 09:07שלום רב יאיר ותודה על פנייתך ! בנוגע לשאלותיך - 1. האם זו בעיה אורטופדית ביד? בעיה בעמו"ש? בעיה בכלי דם? בעיה נוירולוגית? - יש לבצע בדיקת EMG ליד ולברר מה מקור הלחץ העצבי. יש לבצע בירור רפואי של עמוד השדרה הצווארי המקלעת העצבית והעצבים הפריפרים. הבירור אצל מומחה עמוד שדרה ו/או מומחה כף היד. 4. . אם נדרש בירור, האם ללכת לאורטופד או נוירולוג? - כן , נדרש בירור. הייתי מבצע בירור אצל מומחה עמוד שדרה ומומחה כף היד. במקביל ניתן לשקול גם בירור אצל נוירוולוג. אולם בעדיפות נמוכה יותר בנוגע לשאלות 2,3 - לא ניתן לענות לך ללא בדיקתך הישירה. אשמח לעזור מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קבלתי כמה אגרופים בכתף , מאז אני מרגיש כאב במרכז הכתף ...
ראמי 05/10/2021 | 08:27שלום דוקטור קבלתי כמה אגרופים בכתף שמאל , מאז אני מרגיש כאב במרכז הכתף שמקרין לזרוע העליון של היד כמו חוט מתוח . הכאבים מוגברים בתנועות פתאומיות וכאשר למשל יושב ליד שולחן ושם את המרפק על השולחן .....כאב מציק.. איפה לדעתך הפגיעה בכתף ומה אפשר לעשות ? תודה דוקטור.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קבלתי כמה אגרופים בכתף , מאז אני מרגיש כאב במרכז הכתף ...
דר' ירון סלע 06/10/2021 | 09:04שלום רב ראמי ותודה על פנייתך ! חשוב לבדוק את הכתף שלך. יש לברר האם יש נזק בגידים או בשרירים או ברצועות או במשטח המפרקי. יש לשקול ביצוע בדיקות עזר כדוגמת רנטגן ו/או אולטרסאונד, על מנת לברר לעומק מידת הנזק. בדיקות אלו יבוצעו לשיקולו של מומחה הכתף אשר יבדוק אותך. ללא בדיקה גופנית לא ניתן לכוון אותך ולספק לך מענה ראוי ומקצועי לשאלתך החשובה. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
הגבלה בתנועה כאביים כתף שמאל
עומר 04/10/2021 | 21:38מנהל הנכדיר סטפן בן שושן אחות אחראית: מיכל בן-דוב סלונים:073-3390023 פקס: 03-5775424 מוקד זי03-5771186 פיענוח תאריך פענוח: 01/10/2021 MRI להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של כתף שמאל ארתרו פרטים קליניים: כאבים בכתף שמאל עם SLAP חיוביים טכניקה: T1 SPIRPD SPAIR T1, VISTA SPAIR במישורים AX+SAG-COR ללא ועם זיכוי שומן בהזרקת ח.ג 10CG גדוליניום מהול 500 מיליין תוך מפרקי תאור הממצאים: ן הסברים לגבי מהלך הבדיקה, סבוכים אפשריים והסכמות הנבדק. בוצעה ארטרוגרפיה כתף שמאל נישה פארא-קורקואידלית קדמית לאחר ניקוי שר עם אלכוהול 70% ושדה סטרלי על קרחת הכחף הוחדרה מחט ירוקה Mעם הרדמה מקומית % 2 CC3 ESRACAINE אחר החזרת נחל מהמחס (מצב תוך פרקי של המחט) החרק CC10 גדוליניום מדולל עם סלין. הבדיקה עברה ללא סיבוכים מיידים הנבדק עבר בכוחות עצמו ל-MPI באקיריציה ב- MRI הודגם חומר ניגוד אינטרה-קפסולרי גלנו-הומרלי רושם לפגם עצם מתון מסוג היל-זקס עם איסדירויות, ללא עדות ל bone bruise לה ב PD. ארוזיה גרמית או אינפקציה פוקלית קדמית הומרלית עליונה. ללא בצקת מח עצם מלווה אין עדות bony bankart ו מנגנון של Dankart reverse סק קצר בלברום העליון עם רושם למעורבות בסיס הלברום האחורי עליון ללא עדות ל- SLAP ברור וק-קרע בבסיס הלברום הקדמי משעה 6 עד 3 קרע בלברום הקדמי אמצעי תחת :labro ligamentous avulsion with a miedially stripped intact periostum PERTHES הלברום הקדמי עליון שמור פגיעה סחוסית במעבר הלברו סחוסי נלוואידלי תחתון והמתאים ל GLAD ברור אין עדות לפארא לברל ציסט בסריקות PO הלברום אמצעי תחתן שמור ללא הרנחת קרע או אבודיה שלף בקורקיבאבחנה מבדלת בועה אור entrapment ה- axiliary pouch בצורה תקינה ללא חשד לנזק רצועתי גלנו-הומרלי תחתון מסוג HAGL . הרצועות הגלנו-הומרליות העליונה והאמצעית שמורות הגידים הסובבים המושכיים ושמורים, ללא הדגמת קרע או נסיגה! הגיד הניצפס הארוך תק ללכן כ- biccipital groove ,ובקטע האינטרה ארטיקולרי מצב טרופי של ה RC שמור ללא החלפה שומנית היחס והמפרק ה-ACJ שמור האקרומיון סוג 1 ללא הדגמת בורסיטים סב-אקרומיו דלטואידית (סדרה קורונלית pd עם דיכוי שומן!. סיגנל לשר המודגם תקין לסיכום: ק על הרגbone bnuise nn Anterior INFERIOR labral tear with PERTHES GLAD שעות loose body ללא עדות לSLAP חד אך איטריויות בלברום אחורי עליון - הגידים המסוכנים שמורים חתימות בגיליון V תפקיד מומחה הת לרדיולוגיה אבחנתית ר בן שושן 500 שלום רב אשמח להסבר יש לציין שלא היתה חבלה בכתף ואין גמישות יתרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הגבלה בתנועה כאביים כתף שמאל
דר' ירון סלע 06/10/2021 | 08:57שלום רב עומר, ותודה על פנייתך ! להעתיק את בדיקת ה MRI ולא לפרט דבר לגבי התשאול הרפואי, סיפור רקע וממצאי הבדיקה הגופנית, לא מאפשרת לי לקבל מידע המקשר בין הממצאים בבדיקה ובין הקליניקה שלך. אני זקוק למידע רפואי וממצאי בדיקה גופנית. אני צריך גם לראות את הבדיקה שבוצעה מעבר לקריאת הפענוח, אשר בחלקו מועתק בצורה שבמובן הטכני אינה ברורה לקריאה. אשמח לעזור באופן ישיר מחוץ לפורום. נא להביא את הדיסק של בדיקת ה MRI ולאפשר לי לבדוק אותך ולשאול באופן ישיר שאלות רלוונטיות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
תוצאות אולטרהסאונד לכאבים חזקים בזרוע
נאנא 30/09/2021 | 20:22זה שבועיים שסובלת מכאב חד ומחמיר בזרוע הימנית עד כדי כך שהיא כואבת במנוחה ובשינה גם וכמובן בקושי יכולה לעבוד על המחשב (שזו עבודתי היומיומית במשרד ) עשיתי רנטגן לעמוד השדרה בצוואר, והתוצאות היו "שינויים ניוונים עם היווצרות המרווח בין חוליות 5-6"- לפני שבוע עברתי אולטראסאונד כתף ורנטגן, היום קבלתי תוצאות האולטרהסאונד : [ ] גיד הסופראספינטוס- הסתיידות פקאליות גסות ללא סימני קרע שאר הגידים תקינים ע"פ הכתוב מה ז"א , מה הסימה לבתיידות, מה הפתאון? רק משכך כאבים ופיזותרפיה?!!! אם כך אני אסבול עוד הרבהההההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות אולטרהסאונד לכאבים חזקים בזרוע
דר' ירון סלע 03/10/2021 | 13:17שלום רב ותודה על פנייתך ! בנוגע לממצאי צילום הרנטגן בצוואר- "שינויים ניוונים עם היווצרות המרווח בין חוליות 5-6"- יש לפנות לפורום עמוד שדרה באתר ובמקביל לגשת למומחה עמוד שדרה. בנוגע לכתף. יש לבדוק את טווחי התנועה של הכתף ומבחני תגר כדי לראות עד כמה ההסתיידות שהודגמה בבדיקת ה US אכן בעלת משמעות קלינית. צריך לברר מה הטיפול שבוצע עד כה לכתף, והאם נבדקת על ידי מומחה כתף בעבר. במידה ולא, אני ממליץ להיבדק על ידי מומחה כתף על מנת לדון על אפשרויות הטיפול בכתף עם הסתיידות (המתאימות לך...). יש לעבור על מחלות רקע לפני התחלת הטיפול. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב חודש בשכמה ימנית
יןנתן 01/10/2021 | 00:31היי יש לי כאב ( תפוס וכואב) בשכמה ימנית מזה חודש. בתחילה חשבתי שזה ממכון כושר ( הלכתי כל יום ) אבל מזה שבועיים אני לא במכון והכאב לא חולף. היתי אצל שני אורתופדים שונים במכבי - הכדורין שנתני לי לא עוזרים . בתחילה נתנו לי משהו שדומה לארקוסיה וכעת כבר 5 ימים בריקסטון. לא עוזר. לא מבין מה הולך פה. מה זה יכול להיות???? מה לעשות? חייב לטוס ביום רביעי .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חודש בשכמה ימנית
דר' ירון סלע 03/10/2021 | 12:27שלום רב יונתן, ותודה על פנייתך! אשמח לעזור באופן ישיר וגם לעמוד בלוח הזמנים הדחוק שלך לפני הטיסה בעוד 3 ימים. אך כל זאת יכול להיות מבוצע במפגש פנים מול פנים ולא מעל דפי האינטרנט. רפואה מקצועית מתבצעת אך ורק פנים מול פנים. במידה ותחפוץ לראותני בכל יום, נא פנה מחוץ לפורום. יש להתעמק בבדיקה הגופנית ובתשאול הרפואי מה מהות הכאב ומה מקורו... האם בעיה בעמוד שדרה ומקרינה או בעיה בשכמה ו/או בכתף עצמה. יש לבדוק גם כיוונים "לא אורתופדים" רפואיים שונים היכולים ליצור כאב בשכמה. לדוגמה, וללא קשר אליך, בעיות בכיס מרה הרחוק מאזור הכאב, יכולות להקרין לשכמה. לא שאני רומז שזו בעייתך, אלא רק נותן דוגמה. בריאות שלמה ! כך או כך... וטיסה נעימההוסף תגובה
-
-
תוצאות כתף לאחר MRA
קרן 27/09/2020 | 14:29שלום רב, לאחר mra אובחנתי עם קרע חלקי של גיד הסופרה-ספינטוס. קרע 8 מ״מ במישור הקורונלי.( בפחות משליש מעובי הגיד) Slap 1 בלברום עליון. מוקד ציסיטי תת קוריקלי בהיקף האספקט האחורי של הגבשושית הגודלה של ראש ההומרוס. נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיטלית. שינויים ניוונים במפרק a/c. יש לציין כי אני שחקנית כדורעף, בת 38. כבר כשנתיים שלוש סובלת מהכתף. אשמח להתרשמותך והמלצות לטיפול. בכבוד רב, קרן כהןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות כתף לאחר MRA
דר' ירון סלע 28/09/2020 | 10:31שלום רב קרן, ותודה על פנייתך ! כמובן, שכל התייחסותי הינה בערבון מוגבל כיוון שלא בדקתי אותך. בגדול, יש התאמה בין כל הנקודות שציינת בפנייתך, ובהחלט ניתן למתוח קו ביניהן, ויווצר לנו קו ישר... סיפור רקע של שחקנית כדורעף (אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר בכאב ביד הדומיננטית, למרות שלא ציינת זאת...), בשילוב עם משך זמן התלונות (2-3 שנים). בשילוב עם הממצאים השונים בבדיקת MRA. ציינת שחיקה בכמה מרכיבים במפרק (גיד, סחוס, רצועות...). כמובן שחסר לי מידע רב - מה מצב הבריאותי הכללי, האם מדובר אכן ביד עם העומס הרב מבין שתי ידייך, מה הטיפול שבוצע לאורך התקופה הארוכה של התלונות, מי בדק אותך עד כה ? רופא משפחה, אורתופד כללי, אורתופד מומחה כתף? איזה בדיקות מעבר ל MRA בוצעו לכתף עד כה? ועוד כהנה וכהנה. אשמח לעזור, באופן ישיר, במידה ותחפצי. אני זמין מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה רבה על המענה המהיר
קרן 28/09/2020 | 10:57אכן מדובר היד הדומיננתית( ימין) אני פעילה ועדיין משחקת פעמיים שלוש בשבוע .( וזאת בניגוד להוראות רופא). נבדקתי על ידי רופא מומחה לכתף שחשד תחילה בנזק ללברום היות והכתף עושה המון קליקים בסיבוב , חלשה ובבקרים כאובה ורדומה מעט ולעיתים בזמן מרגיש שיוצאת מהמקום היות ותוקף אותי לפתע כאב עז וחד שמשתק כל תזוזה.( זה עובר לאחר ניסיונות תזוזה שלי ולא קורה רק במהלך משחק כדורעף אלא קרה גם במהלך רכיבת אופניים בשטח) אותו רופא בחופשה עד סוף חודש הבא( בוצע גם סיטי צווארי ופרט למעט שחיקה אין פריצת דיסק). ביצעתי את הבדיקה בשישי האחרון והשתוקקתי לדעת מה ההמלצות להמשך טיפול היות ואין לי רצון או כוונה להפסיק לשחק. האם לדעתך מדובר כנראה על צורך בניתוח לתיקון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידע נוסף
דר' ירון סלע 28/09/2020 | 11:41אתייחס להערותיך - "אכן מדובר ביד הדומיננטית (ימין) אני פעילה ועדיין משחקת פעמיים שלוש בשבוע .( וזאת בניגוד להוראות רופא)" - זה מצער. זה לא תורם למצב הכתף. ספציפית תחום ספורט זה -הכולל עומסים מעל גובה חגורת הכתפיים (כדוגמת - כדורעף, כדור יד, פוטבול, טניס, או פעולות אחרות כדוגמת משקולות גבוה מעל חגורת הכתפיים, טיפוס קירות ועוד ועוד...), מאד בריא לנפש של העוסק בספורט (אנדורפינים, אדרנלין ועוד ועוד הורמונים) אך בהיבט האורתופדי בכלל, ובתחום אורתופדית הכתף בפרט- מעודד שחיקה מואצת וכאבים כרוניים לאורך זמן, במיוחד עם העומס ברמת אינטנסיביות גבוהה (ספורט תחרותי וכו'). זו האמת לאמיתה. "...כאובה ורדומה מעט ולעיתים בזמן מרגיש שיוצאת מהמקום היות ותוקף אותי לפתע כאב עז וחד שמשתק כל תזוזה.( זה עובר לאחר ניסיונות תזוזה שלי ולא קורה רק במהלך משחק כדורעף אלא קרה גם במהלך רכיבת אופניים בשטח) אותו רופא בחופשה עד סוף חודש הבא( בוצע גם סיטי צווארי ופרט למעט שחיקה אין פריצת דיסק)..." רדימות מוסברת על ידי מקור עצבי, וטוב שבדקת את הצוואר. לעתים קיימת רדימות ממקור לחץ עצבי פריפרי יותר, לדוגמה בגובה המקלעת העצבית הנמצא בבסיס הצוואר ונעה לכיוון הבית שחי והזרוע... לעתים מבצעים MRI צווארי המדגים טוב יותר מ CT צווארי את המצב ברקמות הרכות. יש לבצע בדיקה גופנית ולשלול תסמונת מוצא בית החזה היכולה להיות באבחנה המבדלת לתלונותיך. כמו כן, בעיות של אי יציבות בכתף מטופלות פעמים רבות בפיזיותרפיה מכוונת לכך. האם ביצעת ? יש לשקול מנוחה והורדת עומס לתקופה מסויימת ולראות עד כמה זה מקל על הסימפטומטים. את חייבת להבין שבמידה ויבוצע ניתוח, צריך להבין לעומק באיזה אינדיקציה הוא מבוצע, ומה ההשלכות של ניתוח - את לבטח תהיה מושבתת מהפעילות הספורטיבית שלך למספר חודשים (אם בכלל תוכלי לחזור אליה....) לאחר הניתוח. בריאות שלמה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
בדיקת mra
חנן 25/10/2020 | 08:47שלום אני מחכה לבדיקת mra ואשמח שתאמרי לי האם הבדיקה כואבת כי אני סובל מכאבים חזקים וחושש שהזריקה תחמיר את המצבהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת MRA
דר' ירון סלע 25/10/2020 | 08:51שלום רב חנן, ותודה על פנייתך ! קרן יקרה, אני מבין שחנן פונה אליך ישירות על מנת שתשתפי אותו בחווייתך האישית בנוגע לשאלה מאד ספציפית - האם ההזרקה כואבת. לתגובתך אליו, אודה. בריאות שלמה לשניכם.הוסף תגובה
-
בדיקת mra
קרן 26/10/2020 | 00:24שלום חנן, מסתבר שזה מאוד סובייקטיבי. חבר שעבר בדיקה זו אמר שלא נוראית כלל. אני מאידך סבלתי מאוד(!)כבר באותו היום ובמשך שבוע וחצי כאב פי שניים ושלושה מהכאב הרגיל ובארבעת הימים הראשונים לא יכולתי להזיז את היד כלל ולא הצלחתי לישון בלילות. ( רוקסט פלוס עזר מאוד) יחד עם זאת, כך בלבד ניתן לגלות מהו מקור הבעיה. לכן חזק ואמץ😉 דר סלע- אני מודה רבות על תשובתך המפורטת. החלטתי לנסות פיזיותרפיה אצל מומחה ספורט לכחודשיים טרם אחליט סופית בעניין ניתוח.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת mra
דר' ירון סלע 26/10/2020 | 07:39תודה על השיתוף קרן. קרן וחנן, בריאות שלמה לשניכם !הוסף תגובה
-
MRA
לין 30/09/2021 | 11:26היי קרן מקווה שאת כבר מרגישה הרבה יותר טוב אשמח לדעת היכן ביצעת את הבדיקההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRA
דר' ירון סלע 30/09/2021 | 11:30שלום רב לין, אינני משוכנע האם קרן תוכל לקבל הודעתך. קחי זאת בחשבון. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סיאטיקה
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
שלד
-
דיסק, דיסק בין חולייתי
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין