פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 65
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאב
א 02/01/2021 | 09:34שלום ד"ר. רציתי לשאול האם ניתן לבצע mri לשני הכתפיים בו זמנית, אני סובל מכאבים בשתי הכתפיים כאשר באחת עשיתי אולטרסאונד שיצא תקין והרופא רצה mri וכעת הופיע כאב בשנייה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב
דר' ירון סלע 03/01/2021 | 08:09שלום רב, ותודה על פנייתך ! האם כוונתך נוגעת להיבט הטכני של הבדיקה? במידה וכן, אז טכנית, ניתן לבצע בדיקת MRI לשתי הכתפיים. השאלה החשובה יותר, היא האם צריך... לשם כך, יש להיבדק על ידי מומחה כתף, אשר ניסיונו הקליני יעזור לכוון אותך לבדיקות והטיפולים הרלוונטיים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאב
א 04/01/2021 | 08:34תודה כן, טכני הסיבה היא שבעקבות כאבים לסירוגין בין הכתף לעצם הבריח בימין בוצע לי אולטרסאונד שיצא תקין ואמרו שאם יחזור צריך mri. כעת בלי קשר לכאב זה שעבר, הופיעו לי כאבים בשתי הכתפיים, שמופיעים בעיקר. בלילה, בקימה ובמנוחה עם טווח תנועה מלא. הכאב יותר בשמאל, והוא גם בחלק החיצוני של הכתף וגם בחלק שנמצא בקו של המרפק הפנימי, שם הוא יותר שרירי. בימין גם כואב המרפק החיצוני כשמיישרים את היד. מה דעתך על הכאבים? האם הם מצביעים על בעיה מסוימת? בגלל שהאולטרסאונד יצא תקין חשבתי שאבקש שנעשה כבר mri לשתי הכתפייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב
דר' ירון סלע 07/01/2021 | 13:04שלום רב ותודה על המידע הנוסף. אני לא חושב שזו רפואה נכונה. לא מבצעים בדיקות עזר מסוימות רק מתוך ההבנה שניתן לבצעם. צריך לבצע בדיקה לפי שיקול רפואי נטו. אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה ללא הכרות מעמיקה המתבצעת בפגישה פורמאלית. אשמח לסייע מחוץ לפורום ולחקור את מקור הכאב - כתף/מרפק או גם וגם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
תת פריקה
חיילת 08/11/2020 | 19:45היי דוקטור , אני חיילת לפני כחודשיים וחצי חוויתי תת פריקת כתף עקב חבלה כאשר נפל עליי עצם כבדה מאוד , רק לאחר מספר ימים הפנו אותי למיון לאחר שחוויתי כאבים עזים , חוסר תפקיד מלא , חוסר שינה והרבה מאוד דמעות מרוב כאב .. במיון הביאו לי זריקה שתוריד את רמת הכאב ומקבע לכתף , אמרו לי שמכיוון שזו פריקה ראשונה ההחלמה עלולה להיות קשה וארוכה ועליי להיות עם הקיבוע בין 6-8 שהועות ! למרות שזו תקופה ארוכה בהחלט הקשבתי לאחר חודש החזירו אותי לעבודה בבסיס אך הכאבים לא פסקו , עבדתי יחד עם הכאבים המשכתי לא לישון בלילות ועד היום סובלת מכול רגע מרוב כאבים לאחר חודשיים וחצי !!!! אני כבר חודש נמצאת בפיזיותרפיה אשר לא מועילה והכאב עדיין רב אני כבר אובדת עצות כי עשיתי mri ולא ראו משהו חריג אבל הכאבים לא עוזבים אפילו לא לרגע !!! מה עליי לעשות עוד ? בנוסף אציין שיש לי מספר רב של חיכוכים בין העצמות בכתף והכתף לא מפסיקה לזוז אחורה וקדימה כול יום מחדש ..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תת פריקה
דר' ירון סלע 11/11/2020 | 08:48שלום רב לך, ותודה על פנייתך! חשוב מאד להיבדק על ידי מומחה כתף. הבדיקה הגופנית תתמקד בכתף הפגועה ובשאר המפרקים בגוף. חשוב לברר האם יש גמישות יתר במפרקים (זה משפיע על תהליך קבלת ההחלטות לגבי הטיפול בכתף), חשוב לברר לעומק, מהו מנגנון הפציעה, ולראות ההקשר לממצאים בבדיקה. חשוב להתמקד בפעולות בבסיס והעומס על הכתף. חשוב לברר האם יש רקע של בעיות בכתף. יש לעבור ביסודיות על בדיקת ה MRI ולראות גם צילומי רנטגן של הכתף. ברמת הפורום אינני יכול לתרום לך יותר. במידה ותחפצי בעזרה ישירה, אני זמין לתקשר גם מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
המשך כאבים ותזוזות ללא הפסקה
חיילת 30/12/2020 | 23:39דבר ראשון תודה רבה על המענה ! לפני כשבועיים הייתי אצל אורתופד צבאי ולאחר שראיתי אורתופד צבאי , לאחר בדיקה פיזית שהזיז את הכתף , הוא הגיע למסקנה - ״ סוג הכאב וממצאים בהדמיה יחד עם חוסר שיפור בעקבות התקדמות בפעילות פיזיותרפיה שהיא מבצעת מחשידה לפתולוגיה גידית - אנטזופתית, וצורך כך ממליץ בירור קליני אצל ראומטולוג בשאלה של פיברומיאלגיה.״ רציתי להתייעץ איתך , האם זה הגיוני המצב הזה שייתכן ויש לי בעיה בגידים ולא ראו אותה ב mri וברנטגן במיון ? ובאם זה מסוכן ולא אוכל לחזור בקרוב לפעילות ספורט ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך כאבים ותזוזות ללא הפסקה
דר' ירון סלע 03/01/2021 | 08:14שלום רב לך ותודה על עדכונך בנושא. כמובן ואינני יודע מי הרופא שבדק אותך. אולם, אני שוב מדגיש, שיש להיבדק על ידי מומחה כתף. ללא בדיקתך הישירה ומעבר על ממצאי בדיקות הדימות השונות, אינני יכול לכוונך באופן ישיר ללא סיכונך בעצה מוטעית. אפשרות של בירור ראומטולוגי, על פניו, נשמעת לגיטימית לפי ראות עיניו של האורתופד הבודק, אשר יש לו יתרון (על כל רופא אחר) בכך שהוא אכן בדק אותך... במידה ותחפשי ותחפצי במזור מהיר, אשמח לסייע מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
עוד שאלה בנוגע לבדיקת הרופא
חיילת 05/01/2021 | 19:03הרופא שבדק אותי טען כי : בכתף ימין - כאבים בזמן מבחן מגירה קדמית ( הכתף הזו לא נפרקה) כתף שמאל - כאבים בעת מבחן שכמה (הכתף אשר נפרקה) ניסיתי לחפש בגוגל מה זה אומר הכאבים האלה , מה זה מייצג לגבי הכתף , מה יכול להיות שהבעיה , אך לא הצלחתי . מה מעיד כאבים בעת מבחן מגירה קדמית ובנוסף לכך כאבים בעת מבחן שכמה בכתף לאחר פריקה ? ושאלה נוספת , ייתכן כי אני חווה גם כאבי צוואר והמון קליקים בכתף מאז בפריקת כתף שעברתי ? (בנוסף לכך שהכתף שנפרקה לא מפסיקה לזוז לי ולחזור אחרי כמה שניות לבד למקומה בתנועות קלות מאוד ! )הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידע נוסף
דר' ירון סלע 07/01/2021 | 13:02מבחן מגרה מבוצע על מפרקים שונים בגופינו כמו ברך או כתף לדוגמה. המטרה לבדוק את יציבות המפרק. לרוב, הבודק מבצע מבחן זה כשיש חשד לאי יציבות של המפרק. אינני יודע מה הכוונה במבחן שכמה. יש מבחנים שונים לשכמות. המידע לקוני מידי. לאחר בדיקת מומחה כתף, יתכן ותשלחי לבדיקת MRI ארתרו לכף בשאלת נזק מרכיבים תוך פרקיים היוצרים "קנאקים"/אי יציבות/ וכאב. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
אולטרא סאונד כתביים
זלי 07/01/2021 | 11:40שלום, ביצעתי אולטרא סאונד כתפיים, להלן ממצאים: כתף ימין -הדגמת גיד ה Biceps בתוך ה Bicipital Grooveת הודגמה אי סדירות של הגיד והודגם נוזל סביבו. לטרלית הודגמו גיד ושריר ה Supraspinatus, הודגמה אי סדירות של הגיד. בשליש האמצעי הודגם קרע המערב יותר מחצי הגיד. אורגו כ 1.5 ס"מ. הודגם תפליט סובדלתואידי. כתף שמאל- פרוקסימילית מדיאלית - הודגמה אי סדירות של הגיד. בם בלטרלית הוגדמה אי סדירות של הגיד ובנוסף בשליש אמצי קרע חלקי באורך 1 ס"מ. הודגמה צביטה באבדוקציה. אודה לפיענוח הממצאים. בברכההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אולטרה סאונד כתפיים
דר' ירון סלע 07/01/2021 | 12:57שלום רב, זלי ותודה על הפנייה ! מה התלונות שהביאו לבדיקת האולטרסאונד. מה הרקע הרפואי ומה הטיפול הרפואי שבוצע עד כה ? נא לשתף מידע רפואי קליני רב ככל הניתן, מעבר להעתקת פענוח רשמי של בדיקת עזר. תודההוסף תגובה
-
-
פריקות בכתף וכאבים כרוניים
מאור 30/12/2020 | 14:40שלום מאז הילדות אני סובל מפריקות כתף (תת פריקות לפי מה שהבנתי מהאורתופד האחרון שהייתי אצלו, למרות שאני כבר לא מאמין לאף אחד כי זה שלפניו טען שנשחק לי הסחוס לחלוטין ושאני חייב ניתוח) כתוצאה מגמישות יתר. בשנים האחרונות מצבי החמיר, טווח התנועה שלי אפסי, כמעט כל תנועה שאני עושה תיעשה עם הכתף בחוץ, אפילו להחזיק את הטלפון ביד, בשתי הכתפיים. כתף שמאל במצב הרבה יותר גרוע מימין (היא מתנדנדת ואף פעם לא חוזרת במלואה למקום). הזריקו לי כבר סטרואידים לכתפיים אך ללא הועיל. אני סובל מכאבים כרוניים שמדי פעם הופכים לכאבים בלתי נסבלים. מספיק לי להחזיק כוס מים ביד למשך יותר מכמה שניות כדי להגיע למצב בלתי נסבל. אם אני מרים שקית קניות הכתף תצא החוצה. כשאני נוהג, אני מסובב את ההגה עם כתף בחוץ. קליקים יוצאים בכל סיבוב, והם אלה שמרגיעים מעט את הכאב; בפעמים שהם לא יוצאים אני ממש סובל. הכתף שלי ננעלת לאחר פעילות ממושכת (לדוגמא כשאני מנגן בגיטרה) וזה משפיע על שאר הזרוע, וגם על איזור הטרפזים בגב. גם במצב מנוחה הכתף מתאמצת. להפתעתי, עשיתי צילום ואולטרה סאונד, ובשתי האבחנות הרופאים טענו שאין אינדיקציה לשום בעיה רקמתית, בעיה בגידים, בעיה בסחוס, אפילו דלקות כתפיים לא אובחנו לי. איך זה יכול להיות? הרופאים שבדקו אותי ראו במו עיניהם שהכתף שלי יוצאת בכל תנועה אפשרית. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מאור 30/12/2020 | 14:43שכחתי לציין, הרופאים המליצו לחזק את השרירים בכתף אך המלצה זו לא רלוונטית כיוון שהייתי מתחרה שנים בהרמת משקולות והכתפיים שלי חזקות אך החיזוק הזה לא עזר בכלל לבעיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 03/01/2021 | 08:22שלום רב מאור, ותודה על פנייתך ! מספר שאלות קצרות לי אליך : 1. האם אורתופד מומחה כתף בדק אותך בעבר? 2. מהו גילך והאם יש מחלות רקע 3. מה עיסוקך כיום ? 4. האם סבלת מפציעה משמעותית בעבר בכתפיים - נפילה, תאונה אחרת, אשר גרמה לפריקת כתף אשר רופא נאלץ להחזיר הפריקה במיון ? 5. האם אכן יש לך גמישות יתר? לדוגמה גמישות יתר במרפקים או אצבעות הידיים והברכיים. 6. האם בוצעה בדיקת MRI ארתרוגרפיה לכתפיים בעבר או רק צילום ו US ? נא ענה על השאלות ונתקדם משם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פיענוח Mri כתף
נתן 28/12/2020 | 10:01שלום אשמח לעזרה בפענוח יש עור זמן עד התור עם האורטופד אך הסקרנות הבדיקה בוצעה להערכה לאחר פריקות חוזרות. הבדיקה בוצעה בשני שלבים: בשלב הראשון בוצעה ארטרוגרפיה ובשלב השני MRI. ארטרוגרפיה של כתף ימין לאחר מתן הסברים לגבי מהלך הבדיקה, בדיקות אלטרנטיביות וסיבוכים אפשריים, וקבלת הסכמת הנבדק, בוצעה ארטרוגרפיה של כתף ימין תחת שיקוף. הבדיקה בוצעה בתנאים סטריליים, תחת הרדמה מקומית, עם שימוש במחט ספינלית 20G. לאחר וידוי מיקומה התוך מפרקי של המחט על ידי הזרקת כמות קטנה של יופמירו, הוזרקו 12 מ"ל של גדוליניום מדולל למפרק. הבדיקה עברה ללא סיבוכים מידיים. הנבדק עבר בכוחות עצמו ל-MRI. בצילום שלאחר הבדיקה הודגם חומר ניגוד במפרק הגלנוהומרלי. תהודה מגנטית של כתף ימין הבדיקה בוצעה בסדרות קורונליות אלכסוניות T1 בלי ועם דיכוי שומן ו- T2 עם דיכוי שומן, קורונליות אלכסוניות T1 ו- T2 עם דיכוי שומן ואקסיאלית T1 עם דיכוי שומן. גידי השרוול מראים אות וצורה רגילים. אין נוזל בבורסה הסובדלתואידית-סובאקרומיאלית. אין מעבר חומר ניגוד לבורסה הסובדלתואידית סובאקרומיאלית, ממצא השולל קרע בעובי מלא של גידי השרוול המפרק האקרומיוקלביקולרי שמור. אין זיז סובאקרומיאלי. האקרומיון שטוח - סוג I. מודגם פגם גרמי נרחב מסוג היל זקס בראש ההומרוס. מערב כ 39 מ"מ AP וכ14 מ"מ רוחב. אין בצקת לשד עצם בסמוך. אין עדות לפגם גרמי על שם בנקרט בגלנואיד הקדמי תחתון. הלברום הקדמי תחתון נראה בעל אות מעט הטרוגני אך ללא קו קרע ברור )לדוגמא חתך 17 סדרה 701(. פרט למקום זה שאר הלברום שמור, ללא עדות לקו קרע. גיד הביספס בתעלה, רציף עד לאזור המאחז בלברום. הרצועות הגלנוהומראלית העליונה, אמצעית ותחתונה והרצועה הקורקוהומראלית רציפות. תוכן מעט הטרוגני במפרק. יתכן משני לסינוביטיס קלה, תגובתית. אין עדות לפרגמנטים חופשיים תוך מפרקיים. מסת השרירים שמורה. לשד העצם עם אות תקין. ה notch הספינוגלנואידי חופשי. לסיכום: פגם גרמי על שם היל זקס בראש ההומרוס. ללא עדות לפגם מסוג בנקרט )גרמי או רקמה רכה(.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פיענוח Mri כתף
דר' ירון סלע 30/12/2020 | 08:57שלום רב נתן ותודה על פנייתך ! על מנת שאסביר לך מה רואים ב MRI, אני זקוק לראות את ה MRI. כמו כן, בניגוד לרדיולוג המפענח העוסק רק בתיאור האנטומיה המודגמת בבדיקה, הקלינאי (מומחה הכתף) מבצע הק/שר של הבדיקה הגופנית והאנמנזה הרפואית בשקלול עם ממצאי ה MRI ואז מסביר למטופל מה מצבו. אשמח לעזור מחוץ לפורום באופן ישיר ולקצר את זמן ההמתנה שלך לבדיקת מומחה. מפוענח שיש קרע בגידי ה RC וזה טוב בעבורך. יש עדות לפגם על שם היל זקס בראש עצם הזרוע. זהו שבר דחיסה האופייני למצב לאחר פריקה של הכתף. האם פרקת הכתף ? מהו גילך ומה מצב בריאותך הכללי? מי בדק אותך עד כה? ומה הטיפול שקיבלת עד כה? האם יש גמישות יתר בשאר המפרקים ? האם אתה סובל מתתי פריקות או פריקות מלאות המוחזרות בבית החלים על ידי רופא.... כל זאת, ועוד שלל שאלות נוספות המבוצעות במעמד המפגש הרפואי, עוזרים לקלינאי (מומחה הכתף) להסביר לך את מצבך באופן ברור ובקונוטציה הנכונה ולא רק כהתייחסות לפענוח בדיקת ה MRI. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים נוראיים אחרי ניתוח כתף
קרן 28/12/2020 | 17:57עברתי ניתוח כתף בכתף שמאל לפני חמישה חודשים לאחר פריקות כתף. היה לי קרע גדול בלברום משעה 1 עד שעה 6 והיה לי נזק על שם היל זקס. בניתוח עשו לי תיקון בנקרט ורמפלסיאג והכניסו לי שלושה עוגנים. מהניתוח ועד היום היד בצקתית כואבת ואני מתקשה להרים אותה. אני מרגישה שהיא עומדת להתפרק כל הזמן. באולטרסאונד שעברתי עכשיו נמצא קרע small full thickness tear of infraspinatus גודל הקרע 6.6 מ״מ בקצה דיסטלי של הגיד. אין עדות לנוזל בבורסה. באספקט לטרלי אחורי של ראש הזרוע מודגם שבר שקוע גדול מתאים לדפורמציה של היל זקס. גיד סובסקפולריס מתאים לקרע בחלקו הקדמי. הרנטגן נמצא עיוות באזור הגבשושית ובגלנויד. המנתח אמר לי שיש לי גמישות יתר. ושאצטרך לתקן גם את הכתף השנייה. הכתף השנייה כואבת לי גם מאד ואני מתקשה להזיז אותה. היד נפוחה וכואבת מאד. לגביה נמצא באולטרסאונד: מודגם קרע בmoderate partial thickness tear of supraspinatus גודל הקרע 11 מ״מ בשליש קדמי דיסטלי של הגיד. המפרק ac מודגמת תת פריקה מינורית. אשמח לדעת מה זה אומר ומה עלי לעשות בבקשההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים נוראיים אחרי ניתוח כתף
דר' ירון סלע 30/12/2020 | 08:44שלום רב קרן ותודה על פנייתך ! מצבך מורכב ומצריך בדיקה גופנית ומעבר על הבדיקות בטרם מתן המלצה ברורה. כמובן, והמנתח צריך לתת את הדעת לגבי העובדה שהכאב ללא שיפור מאז הניתוח וכבר חלפו חמישה חודשים. יש לברר האם ב MRI בטרם הניתוח גם היו קרעים בגידים המסובבים. האם הקרעים גדלו או קטנו והאם היתה התייחסות לקרעים בניתוח. יש לזכור שגמישות יתר, במידה ואכן קיימת, הינה גורם פרוגנוסטי רע להצלחת ניתוחי ייצוב הכתף ויש תמיד נטיית יתר לאי יציבות בכתפיים. מה גילך ? מה היתה האינדיקציה לניתוח? האם לאחר פציעה עם פריקה מלאה של הכתף ,או עקב אי יציבות הנובעת מגמישות יתר רבת שנים ? מהו הטיפול השיקומי המבוצע? האם ממשיכה פיזיותרפיה ? איזה טיפול נוסף לניתוח קיבלת עד כה? האם בוצע MRI חוזר לאחר הניתוח ? יש לשקול השוואת MRI עדכני ל MRI הטרום ניתוחי לפי החלטת מומחה הכתף שבודק אותך, וזאת במידה וימשכו הכאבים והמגבלה התפקודית. מאד חשוב להדגיש- כל המלצותיי תאורטיות בלבד ולא לגופו של מקרה. לא בדקתי אותך ואינני מכיר אותך. יש יתרון ברור לרופא שבודק אותך. במידה ותחפצי בעזרתי הישירה יש דרכי תקשורת ישירה מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בשילוב מדרגה
מיכאל 27/12/2020 | 10:06דר שלום לפני חמישה חודשים עקב מאמץ מרובה הרגשתי סוג של בום כאילו משהו התפוצץ בשריר הבטן הישר לאחר מכך היה לי כאב חד מאוד וראיתי מדרגה שקע מאוד חזק כאילו יש לי חור באחת הקוביות מאז אני סובל מלחץ קבוע באיזור הבטן עם קשיי נשימה לא ייחסתי לזה חשיבות רבה בעקבות כך התחילו לי כאבים במתן שתן שינוי בהרגלי היציאה קשים הפסקות נשימה במהלך הלילה, ביצעתי מעבדת שינה ושום כדור או משכך כאבים נתן פתרון או מענה גם מרפאת כאב ללא הטבה למי אני יכול לפנות לאבחן או מי מטפל בנושא והאם יכול להיות שיש פגיעה עצבית שיכולה להשפיע על מערכת העיקול? בתודה מראש מיכאל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בשילוב מדרגה
דר' ירון סלע 27/12/2020 | 10:08שלום רב מיכאל, ותודה על פנייתך המפורטת ! אולם, פנייתך אינה מופנית לפורום הנכון. פורום זה עוסק בכתף-זרוע-מרפק ולא בבטן. נא בדוק פורומים אחרים אתר זה. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
שבר במרפק ראש הרדיוס מייסון 2
לילך 24/12/2020 | 23:21שלום, אני בת 44 לפני כחודש נפלתי על היד ושברתי את המרפק. האורטופד במיון התלבט בין קיבוע בסד גבס לבין לא לעשות כלום ובסוף עשה סד גבס ואמר לחזור לביקורת עוד שבוע בקופ"ח. כתב שבר ראש הרדיוס מייסון 2. האורטופד בקופה אמר שצריך להמשיך עם הקיבוע ומאז אני באה לביקורת. עכשיו כעבור חודש מהנפילה כתוב באבחון קלוס, contusion, אבל אין עדין איחוי של השבר לדברי הרופא, לכן אמר להמשיך עם הסד עוד שבועיים ואם לא יתאחה אז ניתוח. האם בדרך כלל שבר כזה אמור להתאחות תוך חודש? הסד והתחבושת לוחץ לי ומפריע מאוד לאורך כל התקופה, החליפו לי תחבושת כבר פעמיים ולא הועיל, האם במקרה כזה יש אפשרות להחליף לסד פלסטיק בלי שייגרם נזק ליד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר במרפק ראש הרדיוס מייסון 2
דר' ירון סלע 27/12/2020 | 08:27שלום רב לילך ותודה על פנייתך ! יש צורך לראות את הצילומים של המרפק לפני שנותנים לך המלצה לכאן או לכאן. בניגוד ל"מייסון 1" שאינו מצריך ניתוח, או למייסון 3-4 שברוב המקרים מצריכים ניתוח, מצב של שבר ראש רדיוס מסוג "מייסון 2", הנו גבולי יותר. עלייך להיבדק על ידי מומחה בתחום. אינני יודע מי קיבל החלטות עד כה (במיון, במוקד...), במידה ולא נבדקת על ידי מומחה מרפק עד כה - המלצתי להיבדק בהקדם. בשלב זה, יש כבר צורך בקבלת החלטה סופית - או הורדת הקיבוע והתחלת פיזיותרפיה או לגשת בהקדם לניתוח. זה או "שחור או לבן", לא ניתן בשלב זה להמשיך איתך בתחום האפור. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
צניחה חופשית לאחר פגיעה בכתף
צנחן 24/12/2020 | 00:09הי ד"ר ירון, אני בן 27 וסובל מהשירות הצבאי משתי פריצות דיסק בגב התחתון ומSlap עם קרע בלברום בכתף. אני מאוד רוצה לעשות קורס צניחה חופשית - האם הפציעות עלולות להחמיר/לסכן אותי במהלך צניחה ? בתודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צניחה חופשית לאחר פגיעה בכתף
דר' ירון סלע 24/12/2020 | 13:11שלום רב, בנוגע לבעיה בעמוד שדרה, יש להתייעץ בפורום הנכון באתר זה. בנוגע לבעיה בכתף - חסר לי מידע רב. כמה זמן ידוע על הקרע , מתי בוצעה בדיקת MRI המדגימה הקרע ומה דרגת ה SLAP. מי בדק אותך בנושא ומה היתה המלצתו ? איזה טיפול בוצע לכתף ומה הממצאים כיום בבדיקה הגופנית. בשורה התחתונה, יש לדעת האם זו בעיה טרייה ופעילה בכתף או קרע מלפני שנים רבות וללא תלונות מזה זמן רב... אלו שני תרחישים שונים אשר יכולים לקדם בנושא החלטה האם צניחה חופשית מסכנת את הכתף שלך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כתפיים
עדן 23/12/2020 | 08:51היי דוקטור , לפני כיומיים התחילו לי דקירות בכתף וקצת הגבלה בתנועה ( למשל שהעלתי את הייד למעלה זה קצת דקר) לצדדים לא כאב ולאחורה גם לא , כי יכולתי לתפקד אבל היו דקירות קטנות באזור עצם השכם , ובכתף הזאת תמיד שאני מסובבת אותה יש לי לפעמים קליקים בנוסף , קמתי היום בבוקר והפסיקו הכאבים ואין הגבלת תנועה ( מה שכן לפעמים יש לי קצת קליקים שאני עושה סיבובים עם הכתפים אבל הם לא כואבים) אשמח שתגיד לי אם יש משהו לעשות , או לאבחן מה קרה לי . תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כתפיים
עדן 23/12/2020 | 08:57חשוב לי לציין שמדובר בכתף ימין , ולא הייתי אצל אורתופד מכיוון שזה קרה רק לפני יומיים ועדיין עוד לא הגיע תורי , אשמח אם תייעץ לי ותגיד לי מה הבעיה ואיך לשפרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתפיים
דר' ירון סלע 23/12/2020 | 09:35שלום רב עדן, ותודה על פנייתך ! במידה והכאב לא חולף ו/או יש מגבלה תפקודית שלא חולפת, מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. היכולת לקבל מידע רפואי באינטרנט ללא בדיקה גופנית, ותשאול רפואי מלא, מוגבלת ביותר ומסוכן לצאת בהצהרות או המלצות טיפול ללא מידע מלא. אשמח לעזור מחוץ לפורום במידה ולא תהיה הטבה קלינית, אני זמין לתקשורת ישירה מחוץ לפורום. לבינתיים מומלץ להוריד עומס מהכתף ולעקוב אחר המגמה התפקודית ורמות הכאב. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
בלט דיסק
-
כאבי גב תחתון
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת ויטמין D
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
עצם הירך
-
הידרותרפיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג