פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 68
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
שינויים ציסטיים בכתף - כאבים במשך שנים
תמר 09/12/2020 | 07:28שלום רב, אני סובלת במשך שנים מכאבים בכתף, לאחרונה זה בלתי נסבל, מעיר משינה בלילה. בעבר אורטופד טען שיש קרע, והשני טען שאין. לאחרונה ב mri נמצא: "שינויים ציסטיים תוך גרמיים קלים באספקט האחורי של הגבשושית הגדולה" . אשמח להבין מה זה? מסביר הכאב? האם ישנה דרך לטפל בזה? תודה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שינויים ציסטיים בכתף - כאבים במשך שנים
דר' ירון סלע 10/12/2020 | 12:45שלום רב תמר, ותודה על פנייתך ! אשמח לדעת את גילך. אשמח לדעת את ממצאי הבדיקה הגופנית של הכתף ומה הטיפול שבוצע עד כה. בשכבות גיל מסוימות, בדיקת MRI מראה בתדירות גבוהה שינויים ציסטיים בראש עצם הזרוע (הומרוס). במידה ובדיקת MRI לכתף היתה מראה ממצא זה בילדה בת 8, הייתי מאד מופתע... אולם לאורך השנים, יש שינויים ו"מתנות של החיים". אני מתקשה לסייע לך באופן ישיר ללא בדיקתך ומעבר על ה MRI. בריאות שלמה!הוסף תגובה
-
-
כאב חד בכתף
מיכל 10/12/2020 | 10:40היי בוקר טוב, לפני כשבועיים בערך התחלתי להרגיש כאב בכתף, אני צריכה לציין שברוך השם אין לי שום פציעה בכתף אני בריאה לגמרי וגם לא עשיתי שום פעולה שתגרום לכאב הזה(חוץ מאימון אבל אני מתאמנת כבר המון זמן ואף פעם לא קרה לי ככה) הכאב התחיל והיה נורא חד וכואב, לא הצלחתי להרים את היד, ועדיין זה ככה, יש סוג של הגבלה בתנועת הכתף, אשמח לחוות דעת, מה זה? ממה זה נגרם? האם אני חייבת ללכת לרופא? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חד בכתף
דר' ירון סלע 10/12/2020 | 12:32שלו רב מיכל , ותודה על פנייתך ! יש סיכוי גבוה שישנה הסתיידות בכתף או ממצאים דלקתיים אחרים כדוגמת בורסיטיס ו/או בעיות בגידים המסובבים. לרוב יש כאב לסירוגין. מאד אופייני התיאור כאב שציינת, להתקף כאב מהסתיידות בגידים. ההמלצה לבצע בירור על ידי מומחה כתף. בדיקה גופנית של הכתף חיונית כאן, כמו כן, יש לבצע צילום רנטגן ובדיקת אולטרסאונד לכתפיים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכפות הידיים ונימול ביד שמאל
אביגיל 08/12/2020 | 14:06שלום רב. בתקווה שהפורום פעיל.. בת 36, אחרי הריון 4, החלו כאבים בשתי כפות הידיים לפני כחודש, בעיקר באצבעות הקמיצה והאמה. כאב בעת אגרוף היד בחוזקה, קושי לתפוס לאורך זמן דברים גדולים או כבדים (שמיכת פוך). אתמול, נוספו כאבים בכל יד שמאל, מהכתף ומטה ותחושת נימול. הכאב יציב ונמשך ולא משתנה במידה ומשנה תנוחה או "מניחה" את היד סטטית. לא נעשה מאמץ מיוחד בתקופה האחרונה. אשמח לחוות דעת והצעות להמשך טיפול..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכפות הידיים ונימול ביד שמאל
דר' ירון סלע 10/12/2020 | 12:28שלום רב אביגיל ותודה על פנייתך ! הפורום בהחלט פעיל, אך נושאו ותחומו העיקרי הוא בעיות בכתף. ישנם פורומים באתר זה הראויים יותר למצבך הרפואי - פורום כף היד העוסק גם בבעיות עצביות לבירור תסמונת לכידה עצבית. ופורום גב וצוואר במידה ויש בעיה עצבית צווארית היוצרת את הרדימות לאורך היד. אני ממליץ לך לפנות לפורומים אלו. כמו כן, אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כף היד ויתכן גם מומחה עמוד שדרה (צווארי). יש לבצע בדיקת הולכה עצבית - EMG-NCV . ויתכן ולפי הבדיקה הגופנית תתבקשי גם לבצע צילום רנטגן לעמוד שדרה צווארי , ובמידת הצורך, בהמשך, גם בדיקות דימות מעמיקות יותר לצוואר (רק לפי הצורך...). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
מרפק
שלומי 07/12/2020 | 15:57כי עשיתי ריצה קלה נפלתי עקב מכשול בדרך. נפגעתי במרפק ימין צילום רנטגן תקין אולטרסאונד לא משהו מיוחד ב ct שעשיתי הודגם ניתוק קליפתי בפרוצס האולקרניאני. נבדקתי אצל רופא והוא אמר שזה שבר יש לציין כי אני מרגיש באצבע במישוש חלקיק של העצם במרפק שכואב ותנועות ומציק שמניח את היד רציתי לדעת מה עושיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מרפק
דר' ירון סלע 10/12/2020 | 12:25שלום רב שלומי ותודה על פנייתך! מומלץ לבדוק את המרפק - טווחי תנועה ואזורי רגישות. מומלץ לעבור ביסודיות על צילום הרנטגן על ידי מומחה מרפק. יש לראות מה מידת ההגבלה בתפקוד היומי ומה מידת הרגישות סביב הפרגמנט המנותק על מנת לשקול המשך הטיפול - שמרני או ניתוחי. לרוב , הנטייה לא לנתח זאת, אך כל מקרה לגופו ולכן המלצתי על בירור מעמיק כדי להכריע במקרה שלך על אסטרטגיית הטיפול המתאימה לך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
גדעון
גדעון 01/12/2020 | 09:29שלום אני בן 68 בבדיקת US כתף שמאל נרשם לי מוקדים הדים בגיד הסופראספינטוס-שינויים ניווניים, יש לי כאבים חזקים בעת הרמת היד למעלה מזה 3 חודשים אודה להתייחסותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניוון בגיד סופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 07/12/2020 | 08:50שלום רב גדעון ותודה על פנייתך ! בגיל 68 שכיח מאד למצוא בבדיקת US את השינויים שתארת. פעמים רבות, אנשים כלל לא מודעים לבעיה כלשהי בכתף והם חיים עם המצב היטב. לעתים, נוצרת דלקת מקומית המכאיבה. הכאב בא בגלים. תקופה טובה ותקופה כאובה. ההתמודדות עם המצב משתנה מאדם לאדם לפי סף הכאב שלו ולפי רמת העומס שמופעל על הכתף בשגרת חייו. דרך טובה להתחיל את הבירור - ביקורת מומחה כתף. המומחה יבדוק הכתף לעומק. ולפי הממצאים בבדיקה הגופנית, יתן חוות דעתו. לעתים מנסים שילוב טיפולי הכולל פיזיותרפיה /רפואה משלימה על סוגיה השונים/ כימיקלים שונים בבית המרקחת ("מקומיים" כמו משחה, "פומיים" - כדורים נוגדי דלקת ו"פולשניים" כדוגמת זריקה כל תקופה מסויימת בהתאם לצרכים ולנסיבות). תשובתי "כללית" בלבד ולא לגופו של מקרה, מכיוון שלא בדקתי אותך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
טיפול בגלי הלם
בנימין 30/11/2020 | 04:30הי בן 60 .בבדיקה us כתף שמאל הודגם נוזל במעטפת הביצפס .בנוסף הודגם אזור איפואקוגני המתאים לקרע חלקי באורך 0.4 ס"מ. Tendon supraspinatus השאלה היא האם אפשר לטפל בכתף בטיפול בגלי הלם למרות שיש קרע חלקי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בגלי הלם
דר' ירון סלע 30/11/2020 | 20:17שלום רב בנימין ותודה על פנייתך ! קיבלת מידע לקוני באופן יחסי, וחסר לי מידע רב אודותיך בכלל ואודות הכתף שלך בפרט. טיפול בגלי הלם אינו רלוונטי, בכל מקרה, לממצאים שתארת ב US . אינני יודע מי הציע לך טיפול זה. במידה ותחפוץ בעזרה ישירה, כמובן ואשמח לעזור. עליך לפנות אלי באופן ישיר מחוץ לפורום.. מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף על מנת לקבל אבחנה ברורה וטיפול ברור המצאים לאבחנה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
טיפול בגלי הלם
בנימין 01/12/2020 | 08:05היי , הבנתי לאחר בדיקת הממצאים אצל אורטופד בכללית,שיש לי דלקת בגיד וקרע חלקי. והרופא לא שלל טיפול בגלי הלם. אם לא יועיל גם לא יזיק, כמובן בנוסף לעשות פיזיוטרפיה ושישנה גם הזריקה שאם ארצה בשלב יותר מאוחרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בגלי הלם
דר' ירון סלע 07/12/2020 | 08:14תודה על העדכון בנימין. ניתן להבין ממה שציינת, שאתה נמצא כבר בטיפול ומרוצה מהדינמיקה למול המטפל שלך. אאחל לך בריאות ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
ניתוח או חלופת ניתוח
אמיר 17/11/2020 | 21:30עקב החלקה אחורנית , על משטח שיש עם מים נחבלתי בכתף שמאל , להלן סיכום mri .( מינוחים בסינית ) נוזל מוגבר בבורסה הסובלטואידית סובררומיאלית ובמפרק הגלנו הומרלי -קרע מסיבי בעובי מלא של גיד סופרה ספינטוס בגודל 32 עם רטרקציה של 45 , ללא אטרופיה של שריר הסופרה ספינטוס . - קרע תוך רקמתי גדול של 20 ממ של חיבורי גיד הסובסקםולריס עם דיסלוקציה מידיאלית של הגיד הארוך של בייספס לתוך גיד הסובסקפולריס ללא קרע דל גיד הבייספס הארוך . - סימני טנדינוזיס עם סיגנל מוגבר בגיד האינפרה ספינטוס עם קרע חלקי בחיבור הגיד בגודל 11 ממ. האם זה ניתן לאיחוי או חייב התערבות חיצונית ? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח או טיפול חלופי לניתוח
דר' ירון סלע 18/11/2020 | 08:12שלום רב אמיר, ותודה על פנייתך ! מידע החסר לי על מנת לעזור לך - 1. גילך, 2. בריאותך הכללית 3. מתי האירוע קרה 4. מה הטיפול שבוצע עד כה ומי בדק אותך עד כה ? 5. האם הכתף הפגועה היתה "תקינה" בטרם הפציעה או שהיו תלונות בעבר ? על פניו, במידה ואתה בריא ברקע, צעיר באופן יחסי, וללא תלונות בעבר, והנזק המתואר ב MRI קרה כתוצאה מהפציעה האמורה - אם כל זאת מתקיים - ההמלצה באופן חד משמעי, לנסות ולתקן הנזק בגישה ניתוחית. אם יש מידע חשוב בתשאול הרפואי שמונע ניתוח, צריך לדעת זאת בטרם ההחלטה האם לנתח או לא. אאחל לך בריאות שלמה אמיר !הוסף תגובה
-
ניתוח או חלופת ניתוח
אמיר 01/12/2020 | 01:06תודה על המענה , אני בגיל 58 , בריאות תקינה ללא בעיות רפואיות , קל וחומר בכתף . האירוע נגרם לפני 3 חדשים , ואני עושה פיזיוטרפיה וספורט . לא סובל מכאבים למעט קליקים בתנועות . טופלתי עי אורטופד , שהפנה אותי עכשיו להתייעצות עם רופא מומחה ספציפית לכתף. מעבר לנ״ל שום טיפול לא נעשה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח או חלופת ניתוח
דר' ירון סלע 07/12/2020 | 08:13תודה על העדכון אמיר, לאור זאת, המלצתי- ניתוח תיקון הקרע ב RC . כמובן, מותנה בבריאותך הכללית וממצאים שלא ידועים לי לאור העובדה שלא בדקתי אותך ולא ראיתי ה MRI באופן ישיר... מומלץ לדון עם המומחה כתף על אפשרות ניתוחית וסיכוייה וסיכוניה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף
ניר 29/11/2020 | 12:10היו לי שתי פריקות כתף בחודש עשיתי mri והסיכום אומר שיש לי נזק היל זקס שטוח קונוטזיה לשדית ונזק slap דרגה 2 האם אצטרך ניתוח? ומה זה אומר הנזקים האלה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 29/11/2020 | 13:25שלום רב ניר, ותודה על פנייתך ! האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? במידה ולא, אני ממליץ לך להיבדק. בשיקולים לגבי ניתוח או לא ,תשאל על ידי מומחה הכתף , מספר שאלות חשובות ובסיסיות - מה גילך ? מה גרם לפריקות? האם מטראומה או ספונטאניות בשינה ? האם יש לך גמישות יתר? האם יש מחלות רקע? מה עיסוקך בשגרה ועד כמה אתה מסכן את הכתפיים לפריקה חוזרת... ? האם הפריקות הוחזרו על ידי רופא במיון או באופן עצמאי ? האם ביצעת פיזיותרפיה לכתף ? ומה הטיפול שבוצע עד כה ? כל אלו, הם רק חלק מהשאלות הקריטיות, מעבר לבדיקה הגופנית , שהיא תנאי הכרחי בטרם החלטה האם יש מקום לניתוח ייצוב הכתף או לא... יש לעבור על הממצאים ב MRI ולהדגים לך אותם על המסך על מנת שתבין מה המשמעות של שבר דחיסה על שם היל זקס בראש עצם ההומרוס, ומה זה SLAP דרגה 2 (קרע בחלק העליון של הלברום). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פריקת כתף
ניר 30/11/2020 | 14:09אני בן 19 קיבלתי ממכה חזקה מאוד והיד שלי התיישרה מאוד בחדות וזה גרם לי לפריקה אני אפסנאי בצבא ומחכה לפגישה עם אורטופד ועדיין מחייבים אותי להמשיך לעבודהוסף תגובה
-
ניר
מעוז 30/11/2020 | 14:10הכתף חזרה לי פעמיים לבד אין לי גמישות יתר אני גם מאוד מוגבל בתנועות ומלא קליקים אין לי מחלות רקע אני באמת לא יודע מה לעשותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידע נוסף
דר' ירון סלע 30/11/2020 | 20:13תודה על העדכון ניר. נשמע שעליך לבקש מרופא היחידה מנוחה ממאמץ עם היד הניזוקה, עד לבירור על ידי מומחה כתף, על מנת לא לגרום ליותר נזק. מעבר לזה, אינני יכול לתרום לך מידע קונקרטי ללא בדיקתך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידע נוסף
דר' ירון סלע 30/11/2020 | 20:15בהמשך לתשובתי הקודמת. קריטי שתיבדק בהקדם האפשרי על ידי אורתופד מומחה כתף, על מנת לא לגרום לנזק נוסף לכתף בעבודה אפסנאות פיזית מוקדמת מידי לאחר הפציעות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
הסתיידות בגיד הכתף
גלית 24/11/2020 | 18:50שלום אני בת 55 עוסקת בספורט בתנועות מסוימות בכתף אני מרגישה שהכתף נתפסת אבל אחרי כמה תנועות וזה משתחרר, אין לי כאבים רק כשהכתף נתפסת. האם ההסתיידות הזו זה דלקת והאם זה יכול לעובר לבד ,הרופא נתן לי אקוקסייה . למרות שאני פוחדת לקחת את הכדורים האילו, מה אתה ממליץ . יש לי הפנייה גם לפזיוטרפייה. האבחנה: גיד הביצפס רא ה בעובי והדיות תקיים ומיקומו התקין בתעלה. הסתיידויות מוקדיות בגיד הסופראספיטוס - שיויים יוויים גיד האיפראספיטוס ראה בעובי, הדיות ומהלך תקיים. הסתיידות גסה בגיד הסובסקפולריס - קלציפיק טדיופתיה לא ראה וזל בכמות משמעותית סביב גיד הביצפס או בבורסה סובדלטואיד-סובאקרומיום. פרק אקרומיוקלוויקולרי ברוחב תקין. תודה גליתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסתיידות בגיד הכתף
דר' ירון סלע 25/11/2020 | 13:50שלום רב גלית ותודה על פנייתך! מצבך הרפואי שכיח ביותר (לא שזה מנחמך...) יש להיבדק על ידי מומחה כתף ולראות הממצאים בבדיקה הגופנית. פעמים רבות, נשלחים גם לצילום כתף ולא רק ל US , על מנת לראות היטב יותר את העצמות והסחוסים וההסתיידויות. יש לקבל החלטה על אופי הטיפול ( לדוגמה - זריקה ו/או נוגדי דלקת פומיים, ו/או גלי הלם ו/או פיזיותרפיה ו/או רפואה משלימה וכו' וכו') לפי ממצאי הבדיקה . אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
גלי הלם
אבי 24/11/2020 | 21:04בן 55 ,האם מומלץ כמה שעות לפני טיפול בגלי הלם, ליטול כדור אנטי דלקתי נגד כאבים שיהיה אפשר לעמוד בכאב הטיפול, מכווןן שבגלל כאב הדלקות עוצמת גלי הלם נמוכה ולדעתי לאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גלי הלם
דר' ירון סלע 25/11/2020 | 13:47שלום רב אבי ותודה על פנייתך! שאלתך במקום. ידוע שטיפול בגלי הלם "אינו נעים" בלשון המעטה... כל מטופל וסף הכאב שלו. יש כאלו שזקוקים למשככי כאב ויש כאלו "קשוחים" יותר, העוברים זאת בקלות. אינני מכירך ולא יכול להמליץ ישירות, אך נשמע סביר לקחת משככי כאב לפני ולראות את המגמה לאורך סדרת הטיפולים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקה, נקע
-
פריקת כתף
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוגנזה אימפרפקטה
-
אגן
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג