פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 92
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
....................
מירי 22/10/2019 | 16:56שלום ד"ר רציתי לדעת אם יש דבר כזה אחרי תאונה שנתפס הכתף כתוצאה מהתאונה מMRI כתוב שיש קרע קטן בלברום ואי סדירות קלה הרופא טוען שזה אולי קרע מינימלי היה ממש מגבלה בכתף שלחו אותי לפיזיוטרפיה הוא טוען שכל החלק של הכתף ממש תפוס מה פשר הדבר לא הבנתי? אם נניח זה תפוס כמה זמן יכול לקחת לזה להשתחרר שבוע שבועיים זה כבר הרבה זמן נכון יש שיפור בפיזיוטרפיה בנוגעה לטווח וגם יש לי כאבים בשכם ובצוואר ושאלתי אותו אם זה יכול להשפיע גם על הראש שיש לי כאבים בראש מאחורה הוא אומר שזה יכול להיות בגלל זה הפיזיוטרפיסט טוען שזה שהכל תפוס לי שם אני לא מצליחה להבין כאילו מזה מה יכול להיות מה דעתך בנושא תודה רבה יש לציין שאני בת 28 בריאה בד"כ תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תאונת דרכים וכאבי כתף וצוואר
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 10:51שלום רב מירי, ותודה רבה על פנייתך ! מירי יקרה, בכנות מלאה, לא כל כך ברורה לי התמונה הקלינית אשר הצגת. לא ברור לי מה קרה בתאונה? מתי היא התרחשה? מה הנזק והמנגנון בתאונה (האם נהגת ברכב ? האם הולכת רגל? מהירות גבוהה ? פגעו בך מאחור או מקדימה או מהצד? האם היו חבלות נוספות ? מה הדגימו צילומי הרנטגן. איך הגעת לביצוע MRI ? האם מומחה כתף בדק אותך ? ציינת גם ממצאים בצוואר - האם הכאב מוקרן מהצוואר לכתף ? האם נבדקת על ידי מומחה עמוד שדרה ? האם בוצע גם MRI לצוואר ? ועוד שלל שאלות שניתן לברר בנושא... הנושא של "כתף תפוסה" או "צוואר תפוס" צריך להיבדק לעומק בבדיקה יסודית. קרע קטן בלברום צריך להיבדק ולשקול האם יש מקום להתערבות ניתוחית או טיפול שמרני. כל מקרה לגופו, וללא בדיקתך הישירה, קשה לי לייעץ לך. אאחל לך בריאות שלמה מירי, ובמידה ותחפצי בעזרה ישירה ממני, אני זמין לתקשורת מחוץ לפורום, באתר זה. בהצלחה !הוסף תגובה
-
מירי 23/10/2019 | 17:18תודה רבה על התשובה המהירה קיבלתי מכה בראש ובכתף עבר חצי שנה מאז בערךהתווך תנועה ירד שלחו אותי לפיזיוטרפיה אני עושה ואני רואה שזה משתפר אבל יש לי כאבים בשיכמה הפיזיוטרפיסט טוען שתפוס לי והכתף עצמה ממש ממש תפוסה חוץ מזה שיש לי כאבים בראש מאחורה רק שאני שמה משהו מתחת לראש בלחץ אז זה פחות כואב עד עכשיו הכאבים באו והלכו כזה בשבוע האחרון פלוס מינוס הכאבים תמיד נמצאים שם חוץ מזה בצוואר יש לי מקום שגם כואב לי שאני נוגעת בזה הוא אומר שזה תפוס אבל בתכלס זה כבר הרבה זמן כמה זמן דבר יכול להיות תפוס שבוע שבועיים שלוש אבל חצי שנה לא נשמע לי הגיוני עשיתי MRI וצילום הצילום יצא תקין ובגלל שגם היו לי כאבים חזקים שלחו לMRI מה דעתך בנושא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 24/10/2019 | 08:22תודה על המידע הנוסף מירי. פעמים רבות. במנגנון של צליפת השוט (WHIPLASH INJURY) בתאונות דרכים, יש כאבי צוואר ושכמות וגב והכאב יכול להקרין לראש. אינני יודע האם זה המנגנון תאונה במקרה שלך. האם נהגת ברכב או ישבת ליד הנהג? האם פגעו בכם מאחור? אני מסכים שזה כבר זמן רב מאז התאונה. לרוב, אם מדובר רק בספאזם שרירי, הוא חולף בהדרגה לאורך השבועות וחודשים הראשונים. אולם היו מקרים מעולם, שהזמן החלמה ממושך יותר. כמובן ,שאינני יודע האם זו האבחנה אצלך ציינת חבלה בראש וכאבי ראש. האם עברת בירור נוירולוגי מקיף. תחום הראש אינו נמצא ב"גזרת העבודה" האורתופדית. אייעץ לך להיבדק על ידי מומחה בתחום. יש לשקול הדמייה מעמיקה יותר לצוואר, במידה וביצעת עד כה רק צילום צווארי, אני ממליץ להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה שישקול האם יש מקום להמשילך בירור עם CT או MRI של הצוואר, לפי ממצאיו בבדיקה והסיפור האנמנסטי שלך. בנושא הכתף, אינני יכול לייעץ לגופו של מקרה מבלי לבדקו את הכתף שלך ולעבור על בדיקת ה MRI בעיניים שלי. אאחל לך בריאות שלמה , ובמהרה !הוסף תגובה
-
-
אחרי ארתרוסקופיה
יובל 15/10/2019 | 20:54שלום דר. סלע עברתי ניתוח בכתף לפני כ 4 חודשים עקב קרע מלא בסאבסקאפולריס אשר נגרם עקב נפילה. אני בן 40 ולא סבלתי מכאבים כלשהם בכתף לפני הנפילה. כמוכן ה MRI הראה ממצאים רק בגיד שנקרע. מאז הניתוח ביצעתי פיזותרפיה והגעתי לטווחי תנועה כמעט מלאים בכל המישורים. לפני כשבוע קמתי מהשינה עם כאבים חריפים ומגבלות תנועה בכל המישורים. טופלתי בכדורים נוגדי דלקת וניסיתי להמשיך בפיזותרפיה עם הצלחה מוגבלת עקב הכאבים. האם יתכן שהקרע חזר/הוחרף בין לילה ללא חבלה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אחרי ארתרוסקופיה
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:31שלום רב יובל, ותודה על פנייתך ! יובל, בקצרה אענה- כן. הכל אפשרי ברפואה, ואם אתה שואל האם זה אפשרי, אז כן. היו מקרים מעולם, וזה אפילו לא נדיר במיוחד (בעיקר בשנה הראשונה שלאחר ניתוחי תפירת גידי RC בכתף). עליך לגשת למנתח כתף שלך, לעדכנו ולשמוע את חוות דעתו בנושא. הוא מכירך מבפנים (ומבחוץ...) הכי טוב... עליו לבצע בדיקה גופנית יסודית לכתף, ולהחליט האם יש מקום לבדיקות עזר, או להמתין איתם בשלב זה... אאחל לך בריאות שלמה והחלמה מהירה !הוסף תגובה
-
המשך השאלה
יובל 23/10/2019 | 13:41שלום דר. סלע תודה על המענה . ברשותך שתי שאלות נוספות: 1. מה גורם לכישלון התיקון שנעשה (אם אכן זה המצב)בהנתן שלא היתה כל חבלה נוספת 2. האם יתכן כי יגרם נזק לגידים נוספים. הכאבים ומגבלות התנועה חריפים משמעותית אל מול המצב לפני הניתוח. הכאב נכון לעכשיו נמשך מהשכם דרך הכתף ולאורך הזרוע תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך השאלה
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 14:40שוב אומר יובל, עליך לשאול שאלות חשובות אלו את המנתח שלך. תשובותיו יהיו מדויקות יותר מתשובתי לגבי המקרה שלך ספציפית. אינני מכיר את המקרה שלך ותשובתי הן תאורתיות בלבד ולא לגופו של מקרה. כישלון של תיקון תלוי בסוג התיקון. האם היה תיקון עם עוגנים או שיטת תפירה אחרת של הקרע. אין בידי דו"ח ניתוח על מנת לדעת מה טופל ואיך טופל. לעתים יש קרעים נלווים ולא כשל אזור התיקון אלא נוספו קרעים חדשים באזור אחר של הגיד. על מנת לענות על שאלה זו יש צורך ב MRI עדכני. אך שוב אני אומר, לא בהכרח צריך, וכל מקרה לגופו. יתכן בעתיד או בהווה נזק לגידים נוספים. ניתוח אינו תעודת ביטוח. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
אסף 20/10/2019 | 14:42שלום,אני בן 19 ולפני כמה שבועות החלו לי כאבים בשתי הכתפיים. עשיתי צילום רנטגן ולהכתי לאורתופד שאמר שיש לי חוסר יציבות בכתף וגמישות יתר ובנוסף על כך כתפיים דיספלאטיים והפנה אותי בגלל זה לאורתופד שמתמחה בכתפיים כדי לעבור בדיקה יותר מעמיקה והחלטה על טיפול. רציתי לשאול מה זה אומר כתפיים דיספלאסטיים מכיוון שהתור לאורתופד הוא רק בעוד כמה חודשים ולא מצאתי על כך מידע באינטרנט. בנוסף על כך רציתי לשאול אם יש איזה משהו שאני אוכל לעשות לכאבים בכתפיים עד שאני אתחיל בפיזותרפיה. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:12שלום רב אסף, ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור, כמומחה כתף, אתה יכול לפנות אלי ישירות על מנת שאבדוק אותך (ולא בעוד כמה חודשים...) חשוב לעבור בדיקה גופנית יסודית בכתפיים ובהתאם לממצאים לתת המלצות. אינני יכול לתת לך המלצות ללא הבדיקה, על מנת שלא לסכן אותך בהמלצות מוטעות. האורתופד שבדק אותך אינו מומחה כתף, ויש לשאול אותו למה הוא התכוון שציין כתפיים דיספלסטיות. האם יש לך עיוות אנטומי ? האם יש דלדול שרירי חריג בכתפיים שלך ? האם יש מחלות או בעיות רפואיות אחרות ברקע שלך ? על מנת להחליט האם יש מקום לפיזיותרפיה ומה מהות הפיזיותרפיה ומה ההמלצות לפיזיותרפיה- יש קודם לבדוק אותך. אני זמין לפניות ישירות בדרכים המקובלות באינטרנט. טיפול בכאב - לפי הצורך משככי כאב. כל מטופל מגיב אחרת לכדורים שונים או תכשירים חיצוניים. צריך לבדוק האם יש לך רגישות לתרופות ולנסות להשתמש "מהקל לכבד"... משמע, אם אקמול מספיק, אין טעם לעבור למורפיום... אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כתפיים דיספלסטיות
אסף 23/10/2019 | 13:23שלום ד"ר ותודה רבה על התשובה. כנראה שכחתי לציין בשאלה הקודמת שלי שהרופא אבחן אצלי כתפיים דיספלסטיות (יש לציין שזה בשתי הכתפיים) לאחר שהוא בדק צילום רנטגן שעשיתי בכתפיים. לפי מה שהוא אמר לי, יש חוסר פרופורציה בין העצם של הזרוע שגדולה מידי לחיבור שלה במקום הכתף ואמר שלכן זה בנוסף לגמישות יתר בדרגה 5 שיש לי נוצר מצב של חוסר יציבות בכתף ואני צריך להיזהר שלא אגיע לפריקת כתף. לכן רציתי לשאול אותך מה המושג כתפיים דיספלטיות אומר (אני מניח שזה עיוות בעצמות מכיוון שזה אובחן בצילום רנטגן) מכיוון שלא הצלחתי למצוא על כך שום מידע באינטרנט, והאם ישנם דרכים אחרות לפתור אותו בלי ניתוח (הוא ביקש ממני לגשת לאורתופד מומחה לכתפיים על מנת שהוא יחליט אם יש צורך בניתוח, אבל כבר עכשיו הפנה אותי לפיזותרפיה בגלל גמישות היתר).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתפיים דיספלסטיות
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 13:37תודה על העדכון אסף. המצב אינו שכיח ולכן אכן מומלץ להיבדק על ידי מומחה בתחום. הגדרה של עצמות דיספלסטיות אינה נוגעת רק לכתף ולעצם ההומרוס. היא שכיחה מאד בעצמות שונות בגוף לרבות ברגליים. ישנן מחלות סיסטמיות שונות הגורמות לכך. לעתים יש גורמים מולדים ולעתים נרכשים עם השנים. אינני יכול להתייחס למקרה שלך מבלי שראיתי בעיניים שלי את הצילומים ומבלי שבדקתי אותף, כך שכל תגובתי הנה בערבון מוגבל... מדובר בעיוות צורה ולרוב , מראה אנטומי לא שגרתי של מבנה העצם. יש לברר את המקור לכך. יש גורמים שונים. יש להיכנס לעומק המקרה על ידי מעבר על הצילום ובדיקה גופנית. זה נכון, שבלי קשר למראה הדיספלסטי של העצמות, במידה וקיים כן או לא..., במידה ויש גמישות יתר בכתפיים, ביצוע פיזיותרפיה אמורה לעזור במידה כזו או אחרת. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
קרע תוך סיבי ב - ssp שנותח לפני כעשור
ניר 15/10/2019 | 12:17שלום, אני בן 44 ושוחה באופן פעיל לפני כעשור עברתי ניתוח של תפירת גיד הסופרספינטוס בעקבות קרע של 1.5 סמ. בשנה האחרונה (באותה יד שבה נותחתי) סבלתי מחוסר נוחות באזור ה beicpes, במהלך שחית חתירה בעיקר בתנועת הגריפה. באולטראסאטנד שעברתי השבוע על הגיד שנותח בעבר נמצא "נפיחות של גיד ה ssp על רקע טנדינוטי עם קרע חלקי תוך סיבי באורך 7ממ. מה זה אומר? האם יש סכנה להגדלת הקרע וסכנה שאצטרך לשקול ניתוח נוסף? מה סיכויי ההצלחה לנתח את אותו גיד פעם נוספת? מה הטיפולים האפשריים מלבד פיזיוטרפיה? תודה, נירהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע תוך סיבי ב - ssp שנותח לפני כעשור
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:39שלום רב ניר, ותודה על פנייתך ! מצבך מורכב לאור העובדה שכבר נותחת בעבר. יש לעבור על ממצי הניתוח בדו"ח הניתוח ויש לעקוב אחר מגמת התלונות שלך לאורך זמן מאז הניתוח. חלפו 10 שנים וזה הרבה זמן. יתכן ובלי קשר לניתוח, נוצרה שחיקה הדרגתית ועוד שינויים בגיד ה SS וגיד הבייספס הסמוך לו, במיוחד לאור פעילותך רבת השנים. אינני מכירך ולא בדקתי אותך ולא עברתי על תשאול רפואי מלא שלך על מנת לענות לך ישירות לגופו של מקרה. לגבי שאלותיך, באופן שטחי וכללי ולא לגופו של מקרה אומר ש - 1. יתכן ואם לא תזהר בפעילותך ,הקרע יגדל עם הזמן. פעולות מאומצות עלך הכתף עם "מנוף" גדול רחוקות מהגוף ומעל חגורת הכתפיים מעמיסות ביתר על הגידי ה RC ... 2. שכיח ואף מקובל לבצע ניתוחים חוזרים לתיקון RC. זה לא דבר נדיר, אך יש לשקול טוב טוב את האינדיקציות לכך. לא תמיד כשיש קרע לפי US חובה מייד לנתח. כל מקרה לגופו. קרעים חלקיים קטנים של מספר מילימטרים, פעמים רבות מסתדרים ללא טיפול ניתוחי. בכל מקרה, גם אם יש מקום להתערבות ניתוחית, לא הייתי מסתפק ב US, והייתי מבצע MRI חוזר לכתף לבירור מעמיק יותר של מצב השרירים השונים לבירור שינויים בשריר עצמו, כדוגמת אטרופיה של השרירי (דלדול) והסננה שומנית, המהווים פקטורים פרוגנוסטים להצלחת הניתוח, ולתיאום ציפיות טוב יותר בין המנותח למנתח). לגבי הטיפולים השונים, מעבר לפיזיותרפיה... חשוב לדעת מה הממצאים בבדיקה הגופנית לפני המלצות על טיפול נוסף. כל מקרה לגופו. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כתף
א 17/10/2019 | 14:50שלום. אני בן 20. כבר חצי שנה שאני סובל מכאבים לסירוגין באזור כתף ימין ולעיתים רחוקות בצד שמאל. זה לא כאבים בכתף, טווח התנועה שמור. בחודשים הראשונים הכאבים היו קרוב לעצם הבריח ועכשיו התרחקו אחורה ולצד באזור הטרפז. הכאב הוא כמו שריר שנתפס, וכשכואב כל משקל שאני שם על הכתף כמו תיק מכאיב אבל עדיין טווח התנועה שמור. אורתופד בהתחלה אמר שזו דלקת שרירים אבל עבר הרבה זמן והתופעה עדיין קיימת. מה שיכול לעורר כאב זה שכיבה על הצד. הכאבים באים והולכים כמה פעמים ביום. אני חושש כי אני סובל גם מלחץ על העצב האולנרי שנראה בEMG שחשדו שהוא מגיע מהצוואר אבל האורתופד עמוד שדרה אמר שלא. הכאבים האלה יכולים להיות מהצוואר? אז אולי כדאי לעשות דימות? אם זה לא קשור ממה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:25שלום רב א', ותודה על פנייתך ! אכן , התמונה מורכבת במקרה שלך ולאור העובדה שאתה בחור צעיר שסובל זה זמן רב מהתלונות שציינת, לא הייתי מזניח המקרה ומבררו לעומק. יש מקרים בהם המקור של הכאב נובע אכן מהצוואר. ציינת שכבר ראה אותך מומחה עמוד שדרה. יתכן ויש מקום לחוות דעת נוספת. יתכן גם, שמקור הכאב אינו מהצוואר אלא מאזור חיבור הצוואר לכתפיים באזור המקלעת העצבית (BRACHIAL PLEUX) אנו מכירים מצבים לא מעטים, בהם לחץ על העצבים באזור זה (מסיבות שונות) יכול לייצר כאב המדמה כאב של עצב לחוץ בצוואר או לחץ פריפרי, כפי שתיארת כשציינת עצב אולנרי... צריך לברר זאת לעומק בבדיקה גופנית לשלול TOS- TOHRACIC OUTLET SYNDROME שזו תסמונת מוצא בית החזה. במצבים אלו יש לחץ על כלי דם ו/או עצבים היוצאים באזור זה כתוצאה ממבנה אנטומי (לחץ של עצם או שריר, או סיבה אחרת באזור הריאות וכלי הדם...) או לחץ חיצוני ותנוחתי... לדוגמה כפםי שתיארת מלץ של תיק כבד או משקל כבד על המקום. אני מייעץ ללך להיבדק על ידי מומחה בתחום כדוגמת כירורג חזה או מומחה כתף ולהתקדם בבירור משם, לפי שיקול קליני וממצאי הבדיקה הגופנית אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
בחירת רופא מומחה רלוונטי לבעיה
חגית 16/10/2019 | 11:30לבן שלי (בן 20) כאבים מספר חודשים - באזור שמאלי עליון בגב - נודדים בין צואר/עורף שמאלי, שכמה וכתף שמאלית. לאיזה רופא מומחה היית ממליץ לפנות לבדיקה? אורתופד צואר/כתף/עמוד שדרה? נוירולוג? אודה מאוד על עזרתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בחירת רופא מומחה רלוונטי לבעיה
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:05שלום רב חגית, ותודה על פנייתך ! לגבי התלונות שתוארו בתמציתיות, להערכתי, הכיוון הוא- 1. אורתופד מומחה עמוד שדרה 2. אורתופד מומחה כתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים מבית השחי לאורך היד עם נימול ל 2 אצבעות
איזי 14/10/2019 | 08:33שלום, מזה מספר ימים שאני סובל מכאבים עזים לאורך יד שמאל עם נימול ל 2 אצבעות, בדיקת א.ק.ג. שללה בעייה בלב, התחלתי לקחת מוסקול שהקל מעט ובינתיים התפתח חום שעם אקמול הצלחתי להורידו. אין נפיחות של הבלוטה בבית השחי. מה יכולה להיות הסיבה ? ואיך להתגבר על הבעייה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים מבית השחי לאורך היד עם נימול ל 2 אצבעות
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:00שלום רב איזי, ותודה על פנייתך ! כולי תקווה, שבשלב זה (כ 9 ימים לאחר הפנייה...) כבר יש שיפור קליני. במידה ועדיין יש נימולים וזרמים ורדימות יד, יש להיבדק על ידי מומחה כתף ו/או מומחה כף היד. יש לשלול לחץ עצבי. ניתן לבצע בדיקת EMG-NCV לבירור הולכה עצבית, במידה ואין שיפור. אינני מתייחס לבלוטות לימפה בבית השחי או חום או כל תלונות שאינן מתחום האורתופדיה. כמובן, שיש לראות רופא משפחה במידה ויש תלונות בכיוון זה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
מתיחה חזקה וכאבים
עידן 21/10/2019 | 01:43ד״ר סלע שלום, רציתי לדעת האם ניתן לקרוע גיד בכתף או לגרום לנזק משמעותי אחר כתוצאה ממתיחה של היד והכתף ללא התנגדות חיצונית כלשהי? עברתי לפני כ4 חודשים תאונת דרכים ואני מבצע תרגילי פיזיותרפיה לצוואר ולכתף בעקבות קרע בכתף שמאל ולחץ כרוני באזור c5 c6 בבדיקת EMG המקרין לידיים וכתפיים. בתוכנית בין היתר נכלל תרגיל של לחיצת כתפיים למעלה עם גב כנגד הקיר כאשר הידיים מלוות את הקיר לאורך כל התרגיל ולא מנתקות מגע בשום חלק. כ3 שבועות אחרי שהתחלתי לבצע את התוכנית התחלתי להרגיש כאבים ומתיחה חזקה לאורך לאורך כל הצד הפנימי של היד עד האצבעות ובעיקר באזור של החיבור בין החזה לכתף וליד עד אמצע הביצפס. עם הזמן התגברו הכאבים, הכתף החלה ״לחרוק״ ולעיתים להשמיע ״קליקים״ למשך כמה ימים חשתי כאבים חזקים שכאבו גם במגע, בכל האזור הפנימי של המרפק כמו שטף דם אך לא היה שום סימן, בנוסף קשה לי וכואב בקדמת הכתף כאשר אני שם את היד מאחורי הגב עם מרפק ב90 מעלות ובזמן שאני בסיבוב חיצוני של הכתף כלפי מעלה גם יש כאבים באותו אזור ומעט גמישות יתר. אציין שכל שרירי השכמות והגב שלי מאוד תפוסים ולמרות שזה משתפר בטיפולים אני עדיין סובל מחוסר איזון באזור שגורם לקצה עצמות הבריח שלי לבלוט בסוף העצם מתחת לגרון. כתוצאה מכך בזמן ביצוע התרגיל השכמות שלי תמיד נעולות אחורה וקרובות אחת לשניה דבר שאני מאמין שתרם למתיחה קיצונית רחבה מדי של האזור המדובר. כרגע האזור פצוע וכואב כבר מספר שבועות, משתפר טיפה עם הזמן אך עדיין כואב בעיקר בקדמת הכתף ובמרפק. רציתי לדעת האם בכלל אפשרי לגרום לקרע או לנזק רציני כלשהו ממתיחה כזאת, כאשר הכתף אמנם בתנוחה בעייתית אך לא מופעל שום לחץ או התנגדות חיצונית על הגוף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מתיחה חזקה וכאבים
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 11:56שלום רב עידן, ותודה על פנייתך המפורטת ! עידן, הכל יכול להיות ברפואה ובגוף האדם... אתה שואל האם אפשרי... כן זה אפשרי. אך האם שכיח - לא, זה לא שכיח. עידן יקר, אומנם פירטת רבות בפנייתך, ואני מברך על כך, ומעודד את שאר ציבור הפונים פרט ככל הניתן בפנייתם, אך בכנות מלאה, לעתים תמונה שווה אלף מילים... קשה להבין מקריאת מלל רב לגבי הבעיה הממוקדת. ציינת שלל דברים, ולעתים מרוב עצים לא רואים את היער. אשמח לעזור לך באופן ישיר, ולשם כך, אני זקוק לבדוק אותך., הבדיקה הגופנית היא המהות של הרפואה. ממנה הכל מתחיל ונגמר. אני זמין לתקשורת ישירה, ולא דרך הפורום, במידה ותחפוץ בכך. אאחל לך -בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פענוח אם אר איי - אשמח לעזרה, אחרי נפילה
שירלי 21/10/2019 | 14:46s There is a small joint effusion mostly in the subcoracoid recess, without synovitis or discrete intra-articular bodies. There is mildly increased fluid in the subacromial/subdeltoid bursa secondary to a full-thickness .rotator cuff tear There is an 8 x 8 mm wide mixed full-thickness and partial-thickness supraspinatus tendon tear. There is a .partial-thickness articular sided tear of the subscapularis tendon. There is no muscle atrophy or edema The acromioclavicular joint is normal. The acromion demonstrates a curved undersurface and is laterally downsloping. There is a tiny lateral subacromial spur. The glenoid cartilage is intact. There is no fracture, .marrow edema or suspicious marrow lesion There is a tear of the posterior labrum. There is interstitial tear of the biceps tendon and the medial half of .the torn tendon is dislocated into the subscapularis tendon :Impression .x 8 mm wide mixed full-thickness and partial-thickness supraspinatus tendon tear 8 .Partial-thickness articular sided tear of the subscapularis tendon .Interstitial biceps tendon tear with the medial half of the tendon dislocated into the subscapularis tendon .Downsloping acromion .Tiny lateral subacromial spur .Posterior labral tear קרע בעל עובי מלא / חלקי של גיד הסופרה-ספינטוס 8x8 מ"מ. קרע בעל עובי חלקי של גיד הסבסקפורליס. קרע אינטרסטציאלי , פריקה של גיד הביצפס. אקרומיום למטה משופע. דורבן אקרומי זעיר. קרע לאברלית אחוריהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח אם אר איי - אשמח לעזרה, אחרי נפילה
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 11:04שלום רב שירלי, ותודה על פנייתך ! אני אשמח לעזור לך שירלי, אם תהיה לי תמונה קלינית מלאה. העתקת פענוח של MRI, אך אין פירוט על מצבך. מה גילך ? מה תפקודך הכללי ? מה קרה בכתף ? מתי זה קרה? האם נחבלת או נגרמה שחיקה הדרגתית ? האם את עובדת פיזית עם היד שנים רבות? האם נגרמה שחיקה בספורט או פעילות אחרת ? מה הטיפול שבוצע עד כה? מה הממצאים בבדיקה הגופנית ? ועוד ועוד... את חייבת להבין שירלי , שכל אדם הוא עולם ומלואו. יש מטופלים שעם ממצאים אלו ב- MRI, כלל אינם מתלוננים, ויש להם תנועה מלאה בכתף, ומנגד, יש מטופלים שעם ממצאים "דלים" יותר ב MRI ו"חייהם אינם חיים..." לכן צריך "לתפור" את הטיפול הנכון לאדם הנכון. אני קלינאי ומומחה כתף. אינני רדיולוג ואין תפקידי לפרשן פענוחי MRI. אני מבצע את ההכלאה הסופית של בדיקת הכתף, תשאול רפואי ומעבר על אמצעי ההדמייה. השקלול של כל המידע מאפשר לי להוציא "פלט" של מידע מפי. לכן, בשלב זה אין באפשרותי לעזור לך בייעוץ.הוסף תגובה
-
-
כאבי כתפיים והתנשפויות
אנה 22/10/2019 | 22:57אני מתחת לגיל 20 ובזמן האחרון כשאני מתכופפת מאוד כואב לי הכתפיים ומרגישה חולשה ובנוסף לכך מתנשפת מאודהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי כתפיים והתנשפויות
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 10:33שלום רב אנה, ותודה על פנייתך ! אני מוכרח לציין אנה, שהתמונה הקלינית של מצבך אינה ברורה לי דייה. אבקש ממך לראות רופא משפחה אשר אמור להתייחס לנושא הנשימתי. יש לברר מחלות רקע ותפקוד איברי בית החזה. לעתים יש בעיות בבית החזה המקרינות לכתפיים. אין הקשר בין בעיה "אורתופדית" טהורה של הכתף בלבד אשר אמורה לגרום להתנשפויות... תמיד יש יוצאים מן הכלל, אך לרוב, יש לברר נושא ריאתי. יש לברר גם איברי בטן שבעיות בהם יכולות ליצור כאב מוקרן לשכמות וכתפיים בשינויי תנוחה , כפי שתיארת... בנושא הכתף, יש להיבדק על ידי מומחה כתף ולראות האם יש מקום להמשך בירור עם בדיקות עזר לכתפיים. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פלטפוס
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
איחוי
-
עצם הירך
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין