פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 95
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
שבר בכתף ימין
עדי 07/09/2019 | 10:58דר בוקר טוב בת 47 שברתי את כתף ימין בעצם ההומרוס לפני כשבועיים נכתב שבר 3parts ללא תזוזה. אני עם מתלה כל הזמן. אני ימנית לא שמאלית נרשמה לי חופשת מחלה של שישה שבועות. אני מורה יועצת חינוכית במקצועי. האם אני יכולה לגרום לעצמי נזק פיזי אם אני חוזרת לעבוד קודם. והאם ניתן לנהוג ברכב עם המתלה. או להוריד בנהיגה. וכמה זמן החלמה ממוצע צפוי לי אין עבר של בריחת סידן תודה ושבת שלוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר בכתף ימין
דר' ירון סלע 08/09/2019 | 09:29שלום רב עדי, ותודה על פנייתך ! אאחל לך בריאות שלמה. אינני יודע איזה שבר יש לך כיוון שלא ראיתי הצילום בעיניים. התייחסות שלי אינה לגופו של מקרה, אלא באופן כללי לשברים מהסוג שתיארת. יש להיות עם מתלה לכ 6 שבועות. לא ניתן לנהוג עם שבר וקיבוע ביד. זה מצב המסכן אותך ואת ציבור הנוהגים והולכי הרגל סביבך, שלא לדבר על נושאי ביטוח... זמן ההחלמה סובייקטיבי ומשתנה ממטופל למטופל. תלוי בשלל פרמטרים. בגדול, מדובר במספר חודשים. את זקוקה לחופש מחלה לכל אורך תקופת ההחלמה. אינני יודע בפירוט מה מעשיך בעבודתך. ההמלצה לתת מנוחה לכתף ממאמץ פיזי עד לאיחוי השבר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
תוצאות MRI
רוני 21/08/2019 | 17:33שלום ד"ר עשיתי MRI ואלו התוצאות יש קרע קטן בלברום האחורי האמצעי יש שקע קטן בראש ההומרוס האחורי העליון יש אי סדירות קלה בלברום הקדמי ללא קרע. הרצס האקסילרי תקין המרווח של השרוול המסובב תקין. גיד הראש הארוך של שריר הביצפס תקין ללא קרע אין אטרופיה של שרירים אין בצקת מח עצם המפרק האקרומיו- קלביקולרי תקין לסיכום קרע בלברום האחורי האמצעי. אי סדירות קלה בראש ההומרוס צידי השרוול המסובב תקינים. אין עדות ל ADHESIVE CAPSULTIS גיד הראש הארוך של שריר הבייספס שמור ד"ר אשמח אם תגיד לי מה פשר הבדיקה הזאת ומה עושים במצב כזה? יש לציין שאני סובלת כבר יותר משלושה חודשים ויש לי מגבלה בכתף ופיזיוטרפיה לא הועילהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות MRI
דר' ירון סלע 28/08/2019 | 15:08שלום רב רוני, ותודה על פנייתך ! רוני, שלחת העתק של המידע מה MRI, אולם אין לי כל מידע עליך. מה גילך, תפקודך הכללי, עיסוקך, פעילותך, מה גרם לנזק ? האם היתה פריקה ? מתי נגרמה ? מה הטיפול שבוצע עד כה למעט פיזיותרפיה? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? וכו' וכו'. בשלב זה, אין לי מספיק מידע קליני, לרבות פירוט של הבדיקה הגופנית, על מנת לכוונך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תוצאות MRI
רוני 28/08/2019 | 22:47גילי 23 עובדת במשרד תאונת דרכים לא היתה פריקה זה קרה לפני בערך 4 חודשים הייתי בפיזיוטרפיה אך לא עזר הרבה לכן נשלחתי לMRI אני מרגישה לפעמים שאני צריכה לתפוס את היד מכאבים וזה כאבים שאם אני מוזיזה את היד הרבה אז ניהיה ממש כאבים ואם אני לא מוזיזה אז לא כואב לי לפעמים יש כמה דקות שזה כואב חוץ מזה יש לי מגבלה בכתף שאני לא יכולה להרים אותתה הרבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה בכתף בתאונת דרכים
דר' ירון סלע 29/08/2019 | 09:35שלום בשנית רוני, ותודה על המידע הנוסף שסיפקת. לאור כל הנתונים, אני מציע לך להיבדק על ידי מומחה כתף להמשך הכוונה. יש אירוע משמעותי עם אנרגיה גבוהה - נזק לכתף בתאונה. אני מבין שלא היתה בעיה בכתף לפני התאונה. עברו כבר כ 4 חודשים וזה הרבה זמן. באופן כללי הבנתי שיש הגבלה בתנועה של הכתף וכאב כרוני. כל המידע הזה לא מאפשר הזנחה של המקרה. ב MRI יש עדות לנזק למרכיבי המפרק השונים האופיינים לפריקות כתף או תת פריקות. "נזק ללברום ושקע בראש ההומרוס". יש לשקול לעומק המשך הטיפול, וזאת ניתן לבצע רק במפגש מטופל עם מטפל. אפשרות ניתוחית עומדת על הפרק אך יש לשקולה בכובד ראש. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פגיעה בכתף
רוני 29/08/2019 | 09:44דבר ראשון תודה רבה על המידע ועל ההתיחסות למקרה והתשובה המהירה דבר שני האם במצב כזה מותר לי לעשות EMG?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
EMG
דר' ירון סלע 29/08/2019 | 10:03בדיקת הולכה עצבית נועדה לבירור של בעיות עצביות. לא ברורה לי השאלה וההעתננינות ב EMG לאור העובדה שלא ציינת שום בעיה עצבית. בדיקת EMG לא עוזרת בבירור נזקים בכתף המערבים סחוס ורצועות ועצם. לרוב מבוצעת הבדיקה כשאר יש רדימות ביד או נימולים וזרמים ו"שריפה" או חולשה מוטורית. לסיכום - אם יש בעיה עצבית, יש צורך בבירור מקור הבעיה על ידי בדיקת EMG. במידה ואכן יש לך בעיה עצבית שלא ציינת בפניי, ואת זקוקה לביצוע בדיקת EMG, אין מניעה לבצעה במקביל לנזקים שיש לך בכתף. נזקים אלו לא מונעים בדיקה זו (אם לכך כוונתך בשאלה ). בברכה,הוסף תגובה
-
חבלה בכתף
רוני 29/08/2019 | 10:18שלחו אותי לבדיקה הזאת בגלל שיש לי רעד ביד כשאני מרימה אותה היא נתקעת ורועדת עשיתי את הבדיקה היא יצאה תקינה היו לי ממש כאבים בכתף יום יומיים אחרי הבדיקה השאלה שלי אם היא הבדיקה עצמה יכלה לגרום נזק או משהו כזה? ולמה בעצם היד רועדת לי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השלכת בדיקת EMG
דר' ירון סלע 29/08/2019 | 10:25שלום שוב, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה ללא בדיקה ישירה. על פניו, באופן תאורטי, לא אמורה להיות השלכה שלילית לבדיקה על מצב הכתף. אין לי יכולת להתייחס לנושא הרעד שלך ללא בדיקתך. נא לפנות לרופא המשפחה ולכוון הכוונה בנושא. בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה רבההה
רוני 29/08/2019 | 10:31ד"ר ממש תודה רבה עזרתה לי מאודהוסף תגובה
-
האם להתייאש.?????
רוני 05/09/2019 | 18:57שלום ד"ר הייתי אצל מומחה כתף וזה מה שהוא אמר לי כתף שמאל פלקציה עד 130 כאב בסוף תנועה סיבוב חיצוני 80 סיבוב פנימי עד לחוליה L2 מבחן JOBES כאב מינימלי התנגדות לאינפרה- ספינטוס תקינה ו-אובריאן תקינים העמסה אחורית כאב מינימלית קידמית ישנה רגישות ברורה בלחץ קדמי על אזור גיד ארוך של הבייספיס בקדמת הכתף MR ארתרוגרם של הכתף שמאל נרשם קרע לברלי קטן אחורי לפי דעתי מינימלי כאב קדמי של הכתף ייתכן עם מרכיב אי יציבות מסוים של ההכתף המלצות פיזיוטרפיה ד"ר מה אתה חושב שזה? ומה הטיפול? האם שווה לי להשלים עם המציאות של הכאב ושל המגבלה? מה דעתך תודה רבה + הוסף תגובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך בירור
דר' ירון סלע 08/09/2019 | 09:17שלום רב רוני ותודה על העדכון. אינני חושב שכדאי לוותר ולהתייאש ממציאת הפתרון. אומר גם לך, כפי שאמרתי פעמים רבות בפורום זה - אינני מסוגל לבצע אבחנות רפואיות מדויקות ורלוונטיות לאדם מסוים ללא בדיקתו ומעבר על בדיקותיו השונות. זה מסוכן ולא מקצועי אפילו לחשוב להתנהל בצורה של "מסלול עוקף בדיקה". במידה ותחפוץ בעזרתי הישירה, אשמח לנסות ולעזור, אולם עליך לפנות אלי ישירות ולא דרך האתר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף(הסתיידות)
בנימין 02/09/2019 | 19:38שלום.בן 56 במשך חודש ימים סבלתי מכאבים איומים בכתף שמאל בבדיקת אולטרסאונד נמצאה הסתיידות בגודל 1.2 ס"מ במשך 10 ימים לקחתי כדורים אנטי דלקתיים ואני עושה מעט פיזיותרפיה בכול זאת אומלץ לי לעשות הוצאה של הסתיידות עם סונר בהרדמה מקומית. . אני אמור לעבור את הטיפול בעוד שבועיים אבל עכשיו אחרי חודש ימים אני מרגיש שיפור של 90 אחוז בכאבים האם אחרי השיפור עדיין כדאי לעשות את הפרוצדורה של הוצאת היסתיידות? או להמתין שארגיש שוב כאבים. כי הבנתי שהסתיידות לא עוברת מעצמההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף(הסתיידות)
דר' ירון סלע 04/09/2019 | 13:39שלום רב בנימין, ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח ביותר, ואין תשובת "נכון/לא נכון". יש הגיון רב ב"להמתין" ולהימנע בשלב זה מהתערבות פולשנית, במידה ומצבך הולך ומשתפר ( רק מטבע חלוף הזמן...) אולם, כפי שציינת, יש אחוזים גבוהים של "התלקחויות" ואפיזודות כאב חוזרות בעתיד. דע לך, שכל התערבות כמו שאיבה או ניתוח, אינם ערבון לכך שלא יהיו בעתיד שוב הסתיידות. זו אינה תעודת ביטוח... ובלי קשר, יש פתרונות אחרים כמו - האפשרות לבצע זריקה מקומית של קורטיזון, ו/או גלי הלם (הנותנים לעתים שיפור בסימפטומים). פעמים רבות, אנשים חיים עם הסתיידויות בכתף והם כלל לא מודעים לקיומן... כך שלא בהכרח, שנוכחות הסתיידות בעתיד תגרור כאב. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע מלא ראש ארוך ביצפס
רועיקי 15/09/2018 | 02:21היי דוקטור סלע שמי רועי, בן 40 - ברקע תמיד הייתי ספורטאי, אקרובט, אתלט. היום אני מורה לחנ"ג,מאמן ספורט, קפוארה, אתלטיקה ומתאמן בעצמי לא מעט. ולפני 3 שבועות בסוף אימון חבלים נתלש לי הראש הארוך של הביצפס (קרע מלא של גיד). הנה תוצאות הMRI: מודגם קרע מלא עם ניתוק של גיד הביצפס הארוך מאחיזתו הפרוקסימאלית עם רטרקציית גדם הגיד כ- 11 ס"מ. אותות חריגים דיפוזים במעבר מיוטנדינוטי של ראש ארוך שריר הביצפס. מרקם ונפח של שאר השרירים תקינים. משטחי השומן והמבנים הנוירו-וסקולרים שמורים. אני חייב לציין שלא ממש לקחתי מנוחה, כי אני מאמין בחזרה הדרגתית לפעילות (מתונה כמובן) ואני חייב לציין שאני כמעט לא סובל מכאבים, עושה בקלות 10 מתח (לא עושה יותר כרגע כי אני בונה את עצמי),שכיבות סמיכה, מסובב ידיים כמעט בחופשיות, ודי מרגיש טוב. הבעיה היא כרגע אסטטית (אני יכול להתמודד עם זה), והפחד שלי הוא שאם לא אעשה ניתוח- אולי אאבד מכוחי. אני מתאמן לקראת נינג'ה ישראל ולכן זה בעוכריי. מצד שני אני חושש מהשבתה וניתוח שיוציא אותי מעבודתי לחצי שנה הקרובה. מה אתה ממליץ לי לעשות? אני מדגיש שכרגע אני מתפקד מצויין. ורמת הכאב שלי היא אולי 2 מתוך 10. תודה רבה רועיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע מלא ראש ארוך ביצפס
דר' ירון סלע 19/09/2018 | 14:39שלום רב רועי, ותודה על פנייתך המפורטת ! אני מברך אותך על פנייה זו, ואני מעודד את שאר ציבור הקוראים/פונים לכתוב פניות מושקעות ומפורטות, כדי שאוכל להיות יותר מדויק ואיכותי בתגובתי... רועי, נא ראה שרשורים רבים בפורום זה המתייחסים לקרעים טראומתיים בגידי הבייספס. זה נכון, רוב הקרעים הטראומתיים, מתרחשים בגיד התחתון (דיסטלי) של הבייספס - זה המתחבר במרפק מעט מתחת לראש עצם הרדיוס. אך מפעם לפעם, יש גם קרעים טראומתיים בגיד הבייספס הארוך - LHB- LONG HEAD OF BICEPS המחובר ממש מעל המכתש (גלנואיד) במשטח המפרקי של הכתף. פעמים רבות, קרעים וניתוק מלא של הגיד הארוך ,מתרחשים "עם השנים" במבוגרים יותר, עם שחיקה רבת שנים , עד כדי ניתוק "ספונטאני" ולרוב לא כואב, של הגיד ויצירת "דפורמציה על שם פופאיי" של הבייספס. אני מניח שלכך התייחסת בנושא האסתטי... אכן, לא מפתיע אותי מה שכתבת. לא מפתיע אותי כלל. לרוב זו הקליניקה המוצגת. יש מינימום כאב. עם הזמן הוא דועך עוד ועוד. ויש תפקוד מלא במובן של תנועת הכתף. זה נכון, מעט חולשה תישאר. לא מאד משמעותית. יש מחקרים המדברים על כ 10-20 אחוז חולשה של כיפוף מרפק (הוא לא השריר היחיד המכופף את המרפק ויש אחרים המבצעים פיצוי על אובדנו) ו/או סופינציה (רוטציה של האמה למצב של כף יד כלפי התקרה) . יש עוד שרירים המבצעים סופיניציה של האמה, אך הבייספס הוא העיקרי והדומיננטי. לכן, חשוב לדעת, האם זו היד הדומיננטית או לא ומה רמת התפקוד שלך... במידה וזו לא היד הדומיננטית, כלל לא הייתי שוקל התערבות ניתוחית. ואכן, כפי שציינת, ניתוח ישבית אותך למספר חודשים מפעילות. וזו "לא החליפה המתאימה לך בשלב זה". הייתי ממשיך פעילות הדרגתית, מבצע פיזיותרפיה ונוטל משככי כאב ונוגדי דלקת לפי הצורך ועוקב אחר המגמה. הייתי מנטר מצבך אצל מומחה כתף בכל מקרה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
ניתוח מאוחר של שחזור ראש הארוך
רועי 01/09/2019 | 10:39היי דר סלע. לאחר שנה מאז הקרע, אני מתפקד מצויין אך במאמצים חזקים (נינג'ה) השריר הקרוי מגביל אותי ואף כואב. האם זה אפשרי לערוך את הניתוח גם אחרי שנה? בברכה רועיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח מאוחר של שחזור ראש הארוך
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 12:41שלום רב רועי ותודה על פנייתך! רועי יקר, על מנת לייעץ ישירות, אני זקוק לראות המטופל ישירות ולעבור על הבדיקות ישירות. ההמלצות כאן הן בגדר "ערבון מוגבל". במידה ותחפוץ בעזרתי הישירה, אני זמין באפיקים השונים הישירים באתר זה ואתרים אחרים. לא ברמת הפורום. באופן תאורטי, ניתוח לאחר שנה פחות יעיל מניתוח תיקון קרע אקוטי, על אחת כמה וכמה במאמצים המשמעותיים עליהם אתה מדבר. יש לשקול אופי פעילותך הגופנית בטרם "החתך על העור". בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תגובה
רועי 02/09/2019 | 10:50שוב, תודה רבה על תשובתך. אשקול את הפנייה בערוצים האחרים בברכה רועיהוסף תגובה
-
-
כתף
אבי 01/09/2019 | 13:44שמי אבי בן 30 מזה תקופה ארוכה (כשנה) סובל מכאבים בכתך להלן הממצאים של הMRI שביצעתי ממצאים: שינויים ניוונים/תגובתיים מתונים במפרק האקרומיו-קלביקולרי. נוזל בכמות קטנה בבורסה הסובאקרומיאלית. הדגמה תקינה של הגידים המסובבים ושל גיד הביצפס. הלברום שמור. מרקם ונפח של השרירים תקינים. מוקדים ציסטיים תוך גרמיים קטנים בהיקף אחורי של הגבשושית הגדולה, ללא הדגמת שברים, בצקות לשדיות או אוסטאונקרוזיס. נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. בסיכום: נזק גרמי כרוני כמתואר, ללא הדגמת קרע בשרוול המסובב או תהליך חריג אחר מה אומר בדיוק הממצא וכיצד ניתן לטפל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתף
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 13:47שלום רב אבי, ותודה ועל פנייתך ! מה מיקום הכאב ? מה ממצאי הבדיקה הגופנית ? איזה טיפול בוצע עד כה ? מה המליץ המומחה כתף שטיפל בך עד כה ? מה אופי וסגנון חייך? האם עבודה פיזית או משרדית. לרוב, בגיל 30 לא רואים שחיקה במפרק ACJ, אלא אם כן, אתה בחדר כושר שנים רבות או פעיל פיזית עם עומס רב על הכתפיים או עבודתך בשגרה פיזית... אני חסר מידע רב אודותיך, ולכן מתקשה לעזור לך ישירות . בברכה,הוסף תגובה
-
כאף כרוני בכתף
אבי 01/09/2019 | 13:56היי תודה על תשובתך המהירה, עוד לא ביקרתי אצל מומחה לכתף. מאז ומתמיד אני עובד במשרד, מתאמן אבל לא בצורה אינטנסיבית, לפני כשנה וחצי עשיתי תנועה בכתף תוך כדי פעילות ספורטיבית שגרמה לי לכאבים שיש לי עד היום, האם מדובר בשחיקת סחוס על פי הממצאים? והאם ניתן לשפר בחזרה את מצב הסחוס במידה ויש נזק כזה או אחר?הוסף תגובה
-
כאף כרוני בכתף
אבי 01/09/2019 | 13:58חשוב לציין שהכתף השנייה מתחילה לחקות את הכתף הפגועה מבחינת החריקות שיש לי בכתף והכאבים לסירוגין, חשוב לציין שנבדקתי מספר פעמים אצל ראומטולוגים על מנת לשלול דלקת מפרקים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאף כרוני בכתף
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 14:36לאור מה שציינת, אבי, אני בהחלט מייעץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. במיוחד לאור העובדה, שבר ביצעת בדיקת MRI. שחיקה סחוסית היא מצב בלתי הפיך... ולרוב, המטרה להימנע מהחמרת השחיקה. נסה להימנע מספורט על גובה חגורת הכתפיים כדוגמת משקולות ועומסים בשגרת החיים. לעתים, בהתאם לחומרת השחיקה, מטפלים בזריקה מקומית של קורטיזון. ניתן לבצע פיזיותרפיה. אצלך צויין גם בורסיטיס תת אקרומיאלית ב MRI כעדות לדלקתיות מקומית ושינויים בראש ההומרוס באזור אחז הגידים המסובבים. הכל עדות לשחיקתיות הדרגתית. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאף כרוני בכתף
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 14:38לאור גילך הצעיר, והעובדה שיש מעורבות של 2 כתפיים, בהחלט חשוב, וראוי, להיבדק ולסמן "וי" אצל מומחה ראומטולוגי כדי לשלול כיוון ראומטי כמקור לבעיותיך. מומלץ לבצע גם צילום כתף דו צדדי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
עופר 31/08/2019 | 19:21כאבים הכתף ימני לאחר תאונת קטנוע. תוצאות . MRI . בדיקה בוצעה בטכניקות fse ו fse fat sat לפני ולאחר כדי להיות. כדי הביצפס נראה קרע חלקי אינטרנטי בחלק הפרוקסימלי של התעלה הביצפיטלית וב rotator cuff interval מלווה טניסינוביטיס סביב הגיד. הגלנואיד והחברות נראה קרע פסי קטן ללא תזוזה בחלק העליון של החברות בין השעות 11 ל 1.. המשכתי עם קרע אינטרנטי הגיד הביצפס. קרע SLAP. .פניתי לאורטופד המתמחה הכתף דרך קופת החולים. נתן לי מרשם לאופן והבנייה לפיזיוטרפיה. האם זה טיפול נכון לאחר כחודש לאחר התאונה ? אודה על עזרתך. בכבוד רבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 13:07שלום רב עופר, ותודה על פנייתך ! בכנות מלאה, הכתב לא היה קריא בחלק מהמשפטים, ועובדה זו קצת טשטשה את הפירוט על מצבך. במידה וחפוץ בעזרה רפואית ישירה ממני, אני נאלץ לבקש לבדוק אותך. עלי לראות את בדיקת MRI שביצעת , ולפי זה לייעץ. על פניו, ובאופן תאורטי, נהוג לנסות תקופה של טיפול "שמרני" בטרם ניגשים לטיפול ניתוחי. (למעט מקרים, בהם הטיפול הניתוחי דחוף...). אינני יודע שלל דברים אודותיך, לרבות גיל ומצב רפואי כללי, ואופי העבודה בשגרה (על מנת לייעץ אם להפסיקה או לשנותה...) ואופי וסגנון החיים, במובן של גורמי סיכון שמומלץ בשלב זה להפסיק... אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
היסתיידות בעתף
אבי 01/09/2019 | 05:19בן 54 היסתיידות בכתף שמאל בגודל 1ס"מ.מוגבל בתנועות..אחרי שלושה שבועות וכדורים אנטי דלקתיים אומלץ על שאיבה .אך מתבצעת הרדמה מקומית בשאיבת הסתיידות בכתף? בזמן הטיפול. והאם הכאבים נסבלים .או עדיף גלי הלם.או לנסות קודם פיזוטרפיההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסתיידות בכתף
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 12:57שלום רב אבי, ותודה על פנייתך ! אבי יקר, אני מפנה אותך לשלל שרשורים ותכתובות בפורום זה בנושא הסתיידויות בכתף. מידע רב ניתן למצוא בעמודים הקודמים. הטיפול בהסתיידויות לרוב מתסכל וכרוני והכאב בא "בגלים". לרוב, מנסים להימנע מניתוח בו מוציאים ומפוררים ההסתיידות בניתוח ארתרוסקופי בהרדמה כללית. גלי הלם הנה אפשרות לגיטימית אך יש לקחת בחשבון - מאד כואבת. והיעילות הרפואית לטווח הארוך אינה מוכחת חד משמעית. אפשרות של זריקת קורטיזון בעת התקפים, לגיטימית, לפחות למתן מזור זמני. רפואה משלימה, על סוגיה השונים, יכולה להקל במקביל וטיפול פיזיותרפיה משולב, הנו חשוב גם כן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בזרוע שמאל עם הקרנה לחזה ולכתף
שירה 01/09/2019 | 11:47שלום רב. לפני כ-3 חודשים התחלתי לסבול מכאבים וקושי בתנועה ביד שמאל. הכאב הוא לרוב עמום ומתפזר מהיד ועד לזרוע ולכתף. לפעמים גם מקרין לצד השמאלי של החזה. בבדיקה הרופאה הרגישה נפיחות קלה בצד החיצוני השמאלי של החזה (קרוב יותר לבית השחי), אך בגלל שהייתי אחרי מסאג' עמוק היא חשבה שזה העניין. עברתי בדיקות דם ואקג ששללו בעיית לב. יש לציין שלפעמים הכאב נעלם ולפעמים חוזר לכמה שעות, אבל בתנועה של היד והרמתה תמיד יש אי נוחות והגבלה קלה. אני לא עובדת פיזית. אשמח לקבל הכוון מה לעשות ומה הסיבה לכך. תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע שמאל עם הקרנה לחזה ולכתף
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 12:25שלום רב שירה, ותודה על פנייתך ! כמובן שאינני כירורג חזה, כירורג שד או כירורג כללי, ולכן אייעץ לך לפנות לאחד מאלו. יש לשלול וחשוב מאד לא להזניח פתולוגיה מקומית בחזה. בנוגע לכתף, בהחלט מומלץ לבצע צילום רנטגן ו- US (אולטרסאונד) לכתף ולהיבדק על ידי מומחה כתף. בריאות שלמה שירה !הוסף תגובה
-
-
קרע חלקי שטחי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה ספינטוס
איציק 30/08/2019 | 22:55היי. אני בן 38, פעיל גופנית וסהכ בריא ובכושר. יש לי כאבים בכתף מזה כמה שנים. לפני כארבע שנים ביצעתי MRI שתוצאותיו להלן. הרופא דאז אמר לי להמשיך לתפקד רגיל עד שהכאבים יחמירו ויהיו בלתי נסבלים ואז ננתח... הכאבים החמירו לאחרונה. התוצאות מאז: מודגם נוזל בכמות מינימאלית בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגם קרע חלקי שטחי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה ספינטוס, קרוב לאזור אחיזתו הקדמי לגבשושית הגדולה, בקוטר 1.6 ס"מ במישור הצדי פנימי )חתך 15, סדרה 4(. שאר הגידים המסובבים מודגמים תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם קרע חלקי מינימאלי בבסיס הלברום הקדמי-תחתון )חתך 16, סדרה 3(, ללא עדות לניתוק הלברום. אין עדות לנזק SLAP. הקפסולה הודגמה שמורה. מה המלצותיך להמשך ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע חלקי שטחי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 01/09/2019 | 12:22שלום רב איציק, ותודה על פנייתך ! לאור מה שתואר, אני מייעץ לך להיבדק בהקדם על ידי מומחה כתף. לאחר בדיקתו, יתקבלו הנחיות המתאימות לך. באופן תאורטי, ולא לגופו של מקרה, ההמלצה לבצע MRI חוזר ולהשוותו לMRI הישן. החמרה בכאב מהווים חשד להחמרת הקרע או בעיות נוספות. לבינתיים יש לנוח ממאמץ פיזי בעבודה או ספורט מאומץ בכתפיים. בברכה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף מחבלה
אסתר 20/08/2019 | 19:21עקב נפילה נתמכתי ביד ימין,יש לי כאבים נסבלים עושה פעילות ביד מלבד תנועות מסוימות כמו להרים את היד כואב לי.אנח נמצאת בטיול בחול והשאלה אם המצב הקיים סובל דיחוי לעוד 5 ימים שחזור לארץ או להפעיל ביטוח רפואי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף מחבלה
דר' ירון סלע 28/08/2019 | 15:11שלום רב אסתר, ותודה על פנייתך ! אסתר היקרה, אני מניח בשלב זה, כשאת קוראת את התשובה, את כבר בארץ... אין לי מידע על בעייתך הרפואית. איפה כואב? מה נחבל...? המילה "יד" לעתים מכוונת לכף היד , או לאמה, או למרפק או כתף. אינני מבין את מנגנון החבלה ואין לי פירוט על הבדיקה הגופנית וכיצד טופלת עד כה, והאם בוצעו צילומים כלשהם? אשמח לעדכון. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
פלטפוס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאובלסט
-
הידרותרפיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין