פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 97
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
חבלה במרפק
אילנית 16/08/2019 | 09:25שלום, לפני כשבוע נחבלתי במרפק בזמן שהייתי במגלשת מים בטיול בחו"ל. המרפק לא התנפח ורק כאב מאוד. עד היום קיים כאב בזמן מגע באזור, אין הגבלת תנועה, אודם או נפיחות. האם זה תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חבלה במרפק
דר' ירון סלע 16/08/2019 | 10:42שלום רב אילנית, ותודה על פנייתך! אני שמח לקרוא שאין הגבלה בתנועה או אודם או נפיחות, אולם את עדיין כאובה. במידה ואין שיפור, ההמלצה להיבדק על ידי המומחה בתחום, ולאחר בדיקתו, תתקבל ההמלצה, האם יש לבצע בדיקות עזר נוספות (בדיקות דימות). בריאות והצלחה !הוסף תגובה
-
חבלה במרפק
אילנית 16/08/2019 | 10:55תודה רבה על התגובה המהירההוסף תגובה
-
-
כאבים בשריר הפנימי כתף ימין ושמאל
Rich 16/08/2019 | 04:02הובחנתי ילידי אולטרסאונד שיש לי קרע בשריר ימין 1.2 ס'מ ושמאל 1 ס'מ אני מציין בזאת שאני סובל לפיברומיאלגיה כתוצאה תאונת עבודה בנפילה על הילדים בנוסף ולא יחסיתי חשיבות לכאיבי כתפיים לאחר הבחנה של הפיברומיאלגיה. איך ניתן להבין בכך שיש השלכה לפיברומיאלגיה כתוצאה מתאונת עבודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בשריר הפנימי כתף ימין ושמאל
דר' ירון סלע 16/08/2019 | 10:46שלום רב, ותודה על פנייתך! בכנות מלאה, הפנייה אינה ברורה לי דייה. פיברומילגיה זו בעיה רפואית כרונית בתחום ה"ראומטולוגיה" ומצריכה טיפול ומעקב. חבלה לכתפיים כתוצאה מתאונת עבודה, מצריכה בירור אנמנסטי מעמיק על אופי הפגיעה , מתי התרחשה, מה המגבלות שיצרה בבדיקה הגופנית. US מפרט לעומק את הגידים השונים. מהכתיבה שלך, אין לי מידע על איזה גיד קרוע. יש גם הבדל בין גיד קרוע לשריר קרוע. האם אכן נקרע השריר ? או שהגיד נקרע? האם הקרע מלא או חלקי. אין לי מידע מספק כדי לקדם התשובה בעבורך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
כתף קפואה
דר' ירון סלע 15/08/2019 | 09:15שלום רב רבקה, ותודה על פנייתך ! במידה והנושא הרפואי חשוב לך. (כי הרי בריאות קודמת לכל... ) מן הראוי, ומומלץ להשקיע אנרגיה בקצת יותר מ 4 מילים ! (כבר רשמתי כ 30 ומשהו מילים בתגובה...) אינני יכול לסייע ללא מידע רפואי. אפנה אותך לשלל תקשורים ותכתובות בפורום זה בעמודים קודמים בנושא כתף קפואה. מידע רב תמצאי שם. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כתף ימין
מאור 12/08/2019 | 12:31שלום ד"ר, עברתי תאונת דרכים לפני כ3 חודשים ומאז אני סובל ממספר פציעות, אך שאלתי מופנת לגבי כאבים שיש לי בכתף ימין, לפי תוצאות הMRI שעשיתי אובחן:נזק SLAP דרגה 4, וקרע חלקי שטחי של גיד הסופרה-ספינטוס כמתואר- קרוב לאיזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה בקוטר 6מ"מ במישור הקורונלי. הקרע מערב פחות משליש מעובי הגיד. יש לציין ד"ר שאני סובל מכאבים עזים ומתנועתיות מוגבלת, מה אופן הטיפול? והאם חייב ניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף ימין
דר' ירון סלע 13/08/2019 | 13:12שלום רב מאור, ותודה על פנייתך! צר לי על הכאבים והמגבלה שלך בכתף. האם היו בעיות בכתף גם בטרם התאונה? מה בדיוק קרה בתאונה שגרם לנזק בכתף ? מה גילך ? בגילאים שונים מנגנוני הנזק בגידי הכתף שונים... בגיל המבוגר, לרוב מדובר בשחיקה הדרגתית. בגיל הצעיר לרוב מדובר בקרעים טראומתיים. מה עיסוקך ? האם אתה עובד פיזית שנים רבות עם שחיקה בכתף ? האם אתה פעיל גופנית עם ספורט "מאתגר" כתף ? הקרעים בלברום מסוג SLAP יכולים להיות שחיקתיים או חבלתיים או גם וגם . האם אובחנת על ידי מומחה כתף ? האם טופלת בזריקה ופיזיותרפיה ? לפי התשובות אולי אוכל לקדם את ההמלצות שלי אליך. בברכה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כתף ימין
מאור 14/08/2019 | 12:39שלום רב ד"ר, התהפכתי עם הרכב מספר פעמיים (כך מספרים אני לא זוכר כמעט כלום)לא היו לי בעיות בכתף לפני התאונה. אני בגיל 30 עובד בעבודה משרדית לא מתאמץ כמעט פיזית, ספורט הוא לא חלק מהחיים שלי בשנים האחרונות. אני מטופל בפיזיותרפיה גם לגב (שם הובחנו 3 פריצות דיסק) ובצאוור (שם הובחנה פריצה אחת)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי ב SS בכתף ימין וקרע לבראלי SLAP דרגה 4
דר' ירון סלע 14/08/2019 | 12:51שלום רב מאור, ותודה על המשך המידע. על פניו, ממה שתיארת, סבירות לא קטנה שהנזק בכתף אכן אקוטי/טראומתי... למזלך, הקרע בגיד מערב פחות מעובי הגיד והנטייה להימנע מניתוחים ארתרוסקופים לתיקון קרע בעובי חלקי ב סופרה ספינטוס. מאידך, בחור צעיר עם קרע בלברום SLAP 4 זהו מצב לא אופטימלי, ויש לשקול אפשרות ניתוחית תיקון הקרע עם חוטים ועוגנים. עליך להבין שהניתוח הוא החלק "הקל" בתהליך הריפוי, והשיקום הממושך הנמשך מספר חודשים, הוא החלק הקשה. יש לבוא למהלך כזה עם הרבה סבלנות ומוטיבציה ותיאום ציפיות לתוצאות הצפויות למול המנתח. לשאלתך המקורית - "האם חייב ניתוח" - המילה חייב היא "בוטה" מידי ולא משקפת נאמנה את המציאות. יש לקבל החלטה סופית על ידי המומחה כתף שבדק אותך - לפי פרמטרים רבים הנכנסים למשוואה- גיל, מחלות רקע, בריאות כללית, שאיפות בעתיד מהכתף, רמת כאב, טיפול שבוצע עד כה, מה המגמה... שיפור או החלמה, וכו' וכו'. אין תשובת "נכון- לא נכון", "קטגורית" לכלל המטופלים. לכל מטופל, תכנית טיפול ושיקום שונה. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע חלקי בssp
אורו 12/08/2019 | 21:12שלום אני ספורטאי חובבן בן 35 בריא יש לי מזה חודשיים כרגע חלקי בssp כאבים נסבלים טווח תנועה מלא לוקח ארקוקסיה ועושה טיפול חשמל כולל קומפרסים חמים וקרים. כרגע לא עושה פעילות גופנית רק ריצה. יש סיכוי לאיחוי של הקרע ללא ניתוח? אני רוצה לחזור לפעילות בחדר הכושר לא יכול לחיות בלי זה. ממליצים על טיפולים מסויימים? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע חלקי בssp
דר' ירון סלע 14/08/2019 | 10:24שלום רב אורן, ותודה על פנייתך ! אני שמח לשמוע שהתנועה מלאה בכתף והכאב נסבל בהחלט. אלו פקטורים חשובים בקבלת החלטה על המשך טיפול. עליך להיבדק על ידי מומחה כתף. הבדיקה הגופנית היא קריטית. בדיקת האולטרסאונד, במידה ומבוצעת ברצינות על ידי מכון אמין ובודק מנוסה, היא בדיקה טובה מאד. לא תמיד "רצים" ל MRI . יש לשקול בדיקות עזר ולבצען בקונוטציה הנכונה. במידה ומתכננים ניתוח בכתף, כמובן שיש הגיון לקבל את מירב האינפורמציה בטרם הניתוח, ומומלץ לבצע MRI. זו רק דומה אחת לאינדיקציה ל MRI. במידה והכאב ימשיך זמן רב למרות טיפול יעיל ומסור מצידך, גם אז, אפשר לחשוב על ההיגיון בבירור נוסף עם MRI. במידה ותבצע פיזיותרפיה לפי פרוטוקול קרעים ב RC ולא יהיה לך כאב לאורך זמן, בהחלט ניתן לנסות ולשוב בהדרגה לפעילות. יש לברר מה גודל הקרע מבחינת הרוחב שלו. אני מבין שהקרע חלקי בעובי שלו, אך לקרע יש 3 מימדים... וחשוב לוודא את גודלו. אין דינו של קרע 2 ס"מ ברוחב כדינו של קרע 3 מ"מ ברוחב. אסכם ואומר, שטיפול ראוי ומקצועי בך, יבוצע תחת ניטור מומחה כתף לאחר בדיקתו לא אתן המלצות ישירות ואישיות ללא בדיקתך ! בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כתף שמאל
סילביה 11/08/2019 | 08:31ד"ר סלע בוקר טוב, מאז חודש אפריל יש לי כאבים בכתף השמאלית. מתחילת יוני המצב החמיר מאוד. הכאב עוצמתי, בלתי נסבל ומזעזע.אולטרסאונד גילו דלקת וקרע בגיד.איני יכולה להרים את היד ולא לסובב אותה. בזמן שאני מתלבשת אני צורחת בלי שליטה בגלל הכאב. הייאוש גדול. הכאב ענק. יש לי תור לפיזיוטרפיה בסוף החודש.איך אפשר להעלים את הכאב החזק בעיקר בזמן שכיבה בלילה. ניסיתי את כל המשחות הקיימות. אין הקלה. אציין שלא קיבלתי מכה ולא נפלתי. זה הפתיע אותי. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף שמאל
דר' ירון סלע 11/08/2019 | 08:43שלום רב סילביה, ותודה על פנייתך! צר לי לקרוא על סבלך הרב. חשוב לבצע בדיקה גופנית יסודית על ידי מומחה כתף על מנת לקבל אבחנה מדויקת, ובהתאם לאבחנה, להתקדם. לא ניתן "לדלג" על שלב "קריטי" זה. לאור העובדה שאינני יכול לבצע בדיקה גופנית דרך "דפי האינטרנט", את כמובן מוזמנת לפנות אלי ישירות, ובמהרה (לאור סבלך הרב...), באפיקים המקובלים באתר זה, ובאתרים אחרים, ואני מצידי, אנסה לעזור לך ולהקל על סבלך. אינני רוצה להטעות אותך בהמלצות רפואיות ללא אבחנה. בוודאי, שאפשרויות של טיפול פומי בנוגדי דלקת ומשככי כאב ו/או זריקת קורטיזון, פעמים רבות, נותנים הקלה זמנית... אך אינני יכול לדעת האם זה הטיפול הראוי לך, ללא בדיקתך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בשריר יד קדמי תחתון
רונן 08/08/2019 | 14:41שלום דר' סלע. בן 34, מתאמן בחדר כושר ושוחה כשנה. בחודש האחרון סובל מכאבים בשריר יד קידמי בעיקר בזמן מאמץ. תוצאות האולטרסאונד הינם: Supraspinatus בגבולות שמור בסיבים עמוקים בחיבור לראש האומרוס הודגם הפסקה של 1*10 ממ המתאים לקרע חלקי Subscapulfis בגבולות שמור בסיבים עמוקים בחיבור לראש האומרוס הודגם הפסקה של 1*8 ממ המתאים לקרע חלקי. Subdeltoid and subacromial bursa נוזל לא בכמות גדולה. Biceps tendon bursa בעובי ומרקם תקינים. מבנה גרמי תקין. סיכום: הממצאים מתאימים ל- tendinitis בגידים SS ובגיד SCCT. נוזל בSBD בכמות לא גדולה BURSITIS. ברצוני לשאול: מה חומרת הפציעה וטיפולה? האם אני יכול להמשיך לשחות כרגע? פציעה זו תשפיע על המשך האימונים לאחר שאבריא? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בשריר יד קדמי תחתון
דר' ירון סלע 08/08/2019 | 15:00שלום רונן, ותודה על פנייתך! ראשית, הבהרה. מה כוונתך בשריר יד קדמי תחתון ? האם מדובר על הבייספס ? (שריר התאומים). ומה כוונתך בתחתון ? מה גרם לכאב. חבלה? שינוי במאמצים? אינטנסיביות מוגברת ? וכו' וכו'. מה מקל על הכאב. האם אתה נח כעת ? האם נטלת כדורים כלשהם? מי בדק אותך עד כה? האם מומחה כתף. האם הוא שלח לבדיקת הסונר? מה ממצאי הבדיקה הגופנית ? האם יש הגבלה בטווחי תנועה ? מה מחמיר הכאב? מה עיסוקך בשגרה? האם עובד פיזית בנוסף לכושר... האם בוצע צילום רנטגן בנוסף ? בדיקת הסונר תמוהה במקצת. במקום אחד הוא מציין קרעים חלקיים בגידים SS וסב סקפולריס ובסיכום הוא מפרט יותר על דלקת ולא קרעים בגידים... נסה לחדד התמונה, וכך אבין יותר טוב המצב. בברכה,הוסף תגובה
-
כאבים בשריר יד קידמי תחתון
רונן 09/08/2019 | 08:44כן, שריר הבייספס. הכוונה לתחתון היא כ- 5 סמ מעל כיפוף המרפק בדיוק באמצע הזרוע. הכאב החל עקב אימון בחדר כושר, לא זכור לי אם תוך כדי האימון או לאחריו אך תחילה חשבתי שמדובר בתפיסת שריר ובמצב זה ביצעתי עוד אימון והרגשתי שהכאב מחמיר ומאז הפסקתי אימונים והמשכתי שחייה פעם בשבוע. אני בעל עסק לכלי בית ויוצא לי להרים קרטונים אך לא באופן יום יומי. אורתופד כללי שלח אותי לבדיקה ללא רנטגן ולא מומחה כתף. לא נטלתי כדורים בברכה ותודה על המענה!הוסף תגובה
-
כאבי בשריר יד קידמי תחתון
רונן 09/08/2019 | 08:48לא מרגיש הגבלת תנועה, במצב מנוחה הכאב מופחת אך עדיין קייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בשריר הבייספס
דר' ירון סלע 09/08/2019 | 09:15תודה על המידע הנוסף,רונן. בראש ובראשונה, הייתי נח ממאמץ ועוקב אחר המגמה. לגיטימי לקחת נוגדי כאב ודלקת למספר ימים, אם המנוחה עצמה לא מספקת, ואם אין לך רגישות או מחלות רקע אחרות המונעות לקיחת כדורים אלו. כמו כן, אם אין הטבה, הייתי משלים בירור עם צילום רנטגן לכתף וזרוע (תתפלא כמה דברים לומדים מצילום זה...) ונבדק על ידי מומחה כתף. המון הצלחה ובריאות!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בשריר יד קדמי תחתון
דר' ירון סלע 09/08/2019 | 09:15תודה על המידע הנוסף,רונן. בראש ובראשונה, הייתי נח ממאמץ ועוקב אחר המגמה. לגיטימי לקחת נוגדי כאב ודלקת למספר ימים, אם המנוחה עצמה לא מספקת, ואם אין לך רגישות או מחלות רקע אחרות המונעות לקיחת כדורים אלו. כמו כן, אם אין הטבה, הייתי משלים בירור עם צילום רנטגן לכתף וזרוע (תתפלא כמה דברים לומדים מצילום זה...) ונבדק על ידי מומחה כתף. המון הצלחה ובריאות!הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף קידמית
משה 02/08/2019 | 16:46אני בן 65 לפני חודשיים היתה לי פריקת כתף שחזרו לי את הפריקה גמרתי 15 טיפולים פיזיוטרפים דרך כללית שכולל תרגילים וזרמים ביצעתי mri תוצאותשינויים ניוונים קלים במיפרק האקרומיומ-קללוויקולרי מודגמת בצקת אותות חריגים במירקם גיד הsspללא קרע שאר הגידים וגיד הביצפס שמורים מרקם ונפח של השרירים תקינים מודגם נזק על שם היל-זקס במיקומו הטיפוסי של ראש ההומרוס עם בצקת לשדית דיפוזית קלה מודגם נזק על שם בנקרט גרמי וברלי באספקט קידמי תחתוןצשל הגלנואידנוזל תוך מיפרקי בכמות קטנה אותות חריגיםצדיפוזיםצסביב הריצס האקסילרי לסיכום נזק טיפוסיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף קידמית
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 08:59שלום רב משה , ותודה על פנייתך ! קראתי בעיון את פנייתך, אך לא ראיתי את שאלתך. הממצאים אכן אופייניים לפריקת כתף. מה השאלה ? עליך לראות מומחה כתף ולשמור על הכתף בחודשים הקרובים מפריקות חוזרות ולבצע פיזיותרפיה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
מניעת פריקות חוזרות
משה חנן 05/08/2019 | 12:24שאלתי אליך לאור פענוח של mri האם אתה ממליץ לעשות רק פיזיוטרפיה כי כבר עברתי 15 טיפולים דרך הכללית ואני עומד לעשות דרך המושלם עוד סדרה ארוכה של פיזיוטרפיה האם הפיזיוטרפיה שאני עושה תמנע את הפריקות החוזרות ?האם אתה ממליץ על ניתוח?האם לקנות מגינים שימנעו את הפריקות הבאות ?ואם כן אלו מגינים אתה ממליץ אודה לך אם תענה ליהנני בן 65הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מניעת פריקות חוזרות
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 13:57שלום רב משה ותודה על המידע הנוסף. לספק לך המלצות רפואיות מבלי שבדקתי אותך - נוגד את כל עקרונות הרפואה שלי. אשמח לעזור לך ברמה האישית, ואתה מוזמן לפנות אלי בדרכים המקובלות השונות הקיימות באינטרנט. המון בריאות, משה !הוסף תגובה
-
-
ניתוח בכתף לאחר פריקות חוזרות
יונתן 04/08/2019 | 14:43שלום ד"ר, כיום אני בן 35 ולפני 14 שנים עברתי ניתוח בכתף לאחר פריקות חוזרות. שם הניתוח אם אנני טועה היה Bankart Repair. לאורך כל השנים לאחר הניתוח המשכתי לסבול מכאבים והרגשה של אי נוחות וריפוי בכתף. לפני כמה חודשים רופא מומחה שלח אותי ל- MRI ובתוצאות נכתב- סיבת ההפניה: הערכה של אי יציבות. חשד לנגע Slap. ממצאים: יש קרע בלברום העליון מקדימה לאחור. הקרע נמשך לתוך מוצע גיד הבייספס במידה מינימלית. יש קרע קטן בלברום הקדמי-אמצעי. יש שקע בראש ההומרוס האחורי עליון המתאים לנגע על שם היל - זקס. יש ציסטה קטנה בראש ההומרוס האחורי. גידי השרוול המסובב תקינים ללא קרע. גיד הראש הארוך של השרירי הביצפס תקין ללא קרע. אין אטרופיה של שרירים. המפרק האקרומיו קלביקולרי תקין. לסיכום: נגע SLAP עם רושם של מעורבות של העוגן של גיד הבייספס. נגע על שם היל - זקס. אשמח לקבל את חוות דעתך ואיך כדאי לי להמשיך עם הממצאים האלה. כיום ההרגשה לא נוחה לי עם הכתף .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 09:11שלום רב יונתן, ותודה על פנייתך ! ממה שכתבת, נשמע שאכן יש התאמה בין התלונות הממושכות, והממצאים ב MRI. קרעים בלברום (טבעת הסחוס המקיפה את הגלנואיד - המשטח המפרקי) יוצרים תחושת אי יציבות וכאב בהנעת הכתף במישורים מסויימים ובמאמץ. עליך להיבדק על ידי מומחה כתף ולקבל חוות דעת, לפי הבדיקה הגופנית, האם יש מקום להתערבות ניתוחית נוספת. ללא בדיקתך, אינני יכול להמליץ לך ישירות. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
יונתן 05/08/2019 | 10:36שלום ד"ר, תודה על תשובתך המהירה. הייתי אצל מומחה והוא המליץ לי על ניתוח יותר מורכב שנקרא Latarjet. השאלה שלי היא אם זה לא ניתוח מורכב מדי בשלב זה, ואם כדאי לחזור על הניתוח היותר פשוט (bankart repair) בשיטה אורתוסקופית שעברתי לפי 14 שנים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 10:51תודה על המידע הנוסף יונתן. כל מה שאתה מציין זה אמת לאמיתה. הכל אפשרי. והכל נמצא "על השולחן" לדיון. אשמח לדון איתך על האפשרויות המתאימות לך ספציפית, לאחר שאבדוק אותך, ואעבור על המידע הרפואי (רב השנים). תשובה אמינה, מקצועית, ורצינית, אינה מתבצעת על גבי "דפי האינטרנט", וטוב שכך. ביום שבו רפואה תתבצע ללא מגע היד של המטפל בעור המטופל, וללא בדיקת המטופל, ומעבר על הצילומים, ניתן "להחזיר המפתחות והציוד" ולתת "לפרופסור גוגל" גם לנתח. יונתן, אינני כאן להוות תחליף לרפואה מקצועית ורצינית. אשמח מאד לעזור לך, אך לא בדפי הפורום. הפורום הוא קולקטיבי, ולא מאפשר התייחסות לגופו של מקרה. אלא רק דן בעקרונות וכיוונים כלליים תאורטים. המון בריאות והצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים אחרי איחוי שברי כתפיים
מלי 02/08/2019 | 18:45אני בת 73 שברתי את שתי הכתפיים בעקבות נפילה, כעת אחרי האיחוי מתחילה פיזיטורפיה הכאבים איומים ,נעזרת במשכחי כאבים מידי יום,האם מכשיר בי קיו לייזר יכול לעזור המון תודה מליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים אחרי איחוי שברי כתפיים
דר' ירון סלע 05/08/2019 | 09:26שלום רב מלי, ותודה על פניתך ! צר לי על מצבך מלי, ואאחל לך בריאות שלמה. לשבור כתף אחת מאד כואב, אז על אחת כמה וכמה, שתי כתפיים בו זמנית. יש לברר לעומק מצבך, על ידי בדיקת מומחה כתף, ולברר לאיזה כיוון עליך לפנות בהמשך הטיפול. אינני יכול לתת המלצות קונקרטיות ללא בדיקתך ומעבר על צילומי הרנטגן. בפורום זה, אין המלצות, או פרסום, או שיווק, של מוצרים מסחריים שונים. אני מנוע מלתת דעתי (לכאן או לכאן) על מוצר שיווקי. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
איחוי מפרק
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת ויטמין D
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאופיט
-
שלד
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג