פורום מיני מעקף קיבה
ד"ר נסים גרון מנהל המרכז הבריאטרי במרכז הרפואי ע"ש ברוך פדה, פוריה ורופא בכיר במחלקה הכירורגית. מנהל המחלקה הכירורגית במרכז הרפואי ע"ש ברוך פדה במשך 16 שנים עד לפני שנתיים. ד"ר גרון מתמחה בניתוחים בריאטרים כמו ניתוחי שרוול קיבה, ניתוחי מעקף קיבה וניתוחי מיני מעקף. מתמחה בניתוחים בריאטרים חוזרים ומעבר מסוג ניתוח אחד לאחר. טיפול במנוחים עם טבעת בקיבה, ניפוח הטבעת והוצאת נוזל. ד"ר גרון מתמחה בניתוחים לפרוסקופים מתקדמים כגון: תיקון בקע בסרעפת וטיפול ברפלוקס קיבה לוושט, כריתת כיס המרה, ניתוח מעי גס בגלל גידולים במעי הגס, ניתוח כריתת טחול ואדרנל, ניתוחים לתיקון הרניות בדופן הבטן בגישה לפרוסקופית ובגישה פתוחה. ניתוחים בקפריסין של כל סוגי הניתוחים שפורטו במימון חברות הביטוח גם אם ד"ר גרון לא בהסכם איתן ובמימון הביטוחים המשלימים של כל קופות החולים.
אכזבה ממיני מעקף מיטל 03/12/2025 | 09:01היי לפניי שנתיים עשיתי ניתוח וירדתי 30 קילו עושה ספורט ואוכלת בריא ירקות ומרבה בחלבונים ותקועה כבר מעל שנה בנוסף יש המון כאבי בטן ואי נוחות בבטן יש לי עוד,לפחות 20-25 קילו לרדת כדי להגיע למשקל תקין איך אני יודעת אם ניתוח תיקון הוא תיקון אנדוסקופי או בריאטרי שאני צריכה לפי מה מחליטים את זה? ואיך אני יודעת לבחור מנתח מתאים שעושה את זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שכחתי לצייןמיטל 03/12/2025 | 09:04שכחתי לציין שאני כרגע אנמית עם מחסור של חימצה פולית וויטמין די וכמובן שהתחלתי לקחת ויטמיניםהוסף תגובה
ביטול ניתוח מיני מעקף נטע 28/04/2024 | 20:17לפני כשבע שנים עברתי ניתוח מיני מעקף. שנה אחרי הוצאת כיס מרה בגלל אבנים. לפני שנה עברתי ניתוח חרום בעקבות חור שנוצר בהשקה. במשך השנים, מאז המיני מעקף, סובלת מכאבים וגזים. הוסבר שיש פצעים באזור ההשקה ממחסור בדם המגיע לאזור. האם ניתוח לביטול המעקף יפתור את תופעות הלוואי המאוד לא נעימות האלה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביטול ניתוח מעקף ד"ר נסים גרון 28/04/2024 | 21:07שלום רב, קשה מאוד לענות על השאלה בלי פרטים נוספים. אם הבנתי נכון יש כיב (פצע) כרוני באזור ההשקה. במקרה כזה שחזור האנטומיה הרגילה יכול לפתור את הבעיה. יש גם פתרונות ניתוחיים אחרים. לגבי כאבים וגזים יש סיבות רבות. חלק מהבעיות בהחלט יכול לחלוף עם ביטול הניתוח. ממליץ להתייעץ עם מנתח בריאטרי מנוסה ואחרי בדיקת כל הנתונים ובירור שיעשה ימליץ על הטיפול המיטבי. בהצלחה ד״ר גרוןהוסף תגובה
שיחזור מיני מעקף לקיבה רגילהחיים 28/10/2025 | 20:48שלום דוקטור עשיתי לפני חצי שנה. מיני מעקף ולא מסגל לניתוח ממש סובל כמעט ולא מצילח לאכול נהייתי ממש חולה מה אני צריך בשביל לחזור למצב הרגיל תודה אבההוסף תגובה
תשובת מומחה ביטול ניתוח מיני מעקף ד"ר נסים גרון 29/10/2025 | 06:52שלום רב, לפני שרצים לבטל ניתוח צריך להבין מה הבעייה. יתכן ויש כיב או היצרות בהשקה שגורמים לקושי באכילה. ניתן לפתור את זה עם תרופות והרחבה של המעבר במידת הצורך. יכולות להיות הרבה בעיות אחרות. עליך לחזור לכירורג המנתח ולהתייעץ איתו. יהיה צורך לעשות בדיקות כמו גסטרוסקופיה וצילומים לאבחן את הבעיה. במידה ותרצה להגיע לפגישת ייעוץ מוזמן ליצור קשר עם המזכירה בטלפון 0508642138. בברכה ד״ר גרוןהוסף תגובה
התייעצות שירה 07/09/2025 | 13:31בת 35 שוקלת 92 ק''ג גובה 161.לפני 15 שנה עשיתי טבעת ירדתי המון והייתי ממש מרוצה למרות שזה לא היה פשוט עם כל ההקאות. לפני שנה וחצי הוצאתי את הטבעת כי היה לי הידבקות בפורט וסבלתי מזה מאוד. מאז אני אוכלת בריא אבל מתקשה להתמיד וככה עליתי לצערי 20 קילו שאני לא מצליחה להוריד כי לא מצליחה להימנע מנשנושים בסופי שבוע. מעוניינת במיני מעקף. אשמח לדעת מה התהליך כשזה ניתוח חוזר?, האם אני זכאית? ( יש סכרת במשפחה אני גבולית בסוכר ,עם כבד שומני ועם אנדומטריוזיס מטופלת עם התקן הורמונלי) מה התופעות לוואי של מיני מעקף? האם מקיאים כמו בטבעת? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התייעצות ד"ר נסים גרון 07/09/2025 | 20:56שלום רב, כדי לדעת אם את זכאית צריך נתונים מדויקים של גובה ומשקל ומחלות נילוות. היום קיימת הקפדה מחמירה על האישורים לניתוחים והקפדה על העמידה בקריטריונים שהייתה פחות חמורה לפני 15 שנים. במיני מעקף לא אמורים להקיא בכלל. לפעמים באופן נקודתי יכולים להיות הקאות. לכל ניתוח יכולים להיות סיבוכים פוטנציאלים והמקום קטן קצר לפרט את כולם. כדי להחליט לגבי ניתוח חשוב להתייעץ עם כירורג מומחה בתחום. בברכה ד״ר גרוןהוסף תגובה
ניתוח חוזר או רגילשירה 05/10/2025 | 18:48אם הוצאתי את הטבעת בגלל סיבוך רפואי לפני כמעט שנתיים( עשיתי בשביל זה את כל הבדיקות) מאז עליתי במשקל 20 קילו כעת המשקל הוא 94 קילו על 161 ס''מ האם אני זכאית למיני מעקף? האם זה נחשב ניתוח חוזר ( ואז מספיק bmi מעל 30? או שצריך לעשות את כל התהליך מהתחלה כאילו זה ניתוח ראשון? אציין שאני גבולית לסכרת יש לי אנדומטריוזיס שמחמירה עם עודף משקל וכבד שומניהוסף תגובה
מיני מעקף אדם 31/08/2025 | 18:39עשיתי את הניתוח לפני שנה יחצי לאחר ניתוח שרוול קושל עקפולי 2 מטרים ירדתי יותר מדאי היום אני נראה כמו אדם חולה מה עושיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיני מעקף ד"ר נסים גרון 31/08/2025 | 21:32שלום רב. יש צורך לעשות הערכה תזונתית מלאה ובדיקות לגבי המצב התזונתי וויטמינים. יש פתרונות תרופתיים ותזונתיים שיכולים לעזור ויש פתרונות ניתוחיים. צריך לפנות לכירורג מומחה בתחום לצורך הערכה וטיפול. במידה ומעוניין ניתן לפנות לייעוץ במרפאתנו נייד 0508642128. בהצלחה ד״ר גרוןהוסף תגובה
מיני מעקף גיל אני 22/07/2025 | 11:57רציתי לדעת כמה אנשים עשו את הניתוח בגיל 70 פלוסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיני מעקף גיל ד"ר נסים גרון 22/07/2025 | 12:46שלום רב, אין לי תשובה ברורה כמה אנשים מעל גיל 70 עשו את הניתוח אבל בעקרון לא הרבה. בגיל כזה צריך לשקול את סוג הניתוח מול פוטנציאל לסיבוכים בניתוח והתפתחות חוסרים משמעותיים לאחר הניתוח מול התועלת. חשוב מאוד לעשות דיון מעמיק עם המנתח וגם עם גריאטר. בברכה ד״ר גרוןהוסף תגובה
כאב גב לאחר מיני מעקף YS 19/07/2025 | 16:35האם הגיוני שיהיו כאבי גב לאחר מיני מעקף בעיקר לאחר ארוחה(בטן מלאה)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב גב לאחר מיני מעקף ד"ר נסים גרון 22/07/2025 | 12:43שלום רב כאב גב אחרי ניתוח אינו חלק מהתלונות האופייניות אחרי הניתוח. תלוי כמה זמן אחרי הניתוח מדובר. אם מדובר בכאב חזק בימים הראשונים אחרי הניתוח כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח לשלול סיבוך שקשור לניתוח. אם מדובר בזמן רב לאחר הניתוח והכאב קשור באופן ישיר לאוכל צריך לשלול בעיות של חסימה במערכת העיכול או בעיה של כיב בהשקה. בכל מקרה גם כאן רצוי להתייעץ עם המנתח. בברכה ד״ר גרוןהוסף תגובה
אכזבה מניתוח מיני מעקף Mara 18/01/2024 | 11:13לפני שנה עשיתי ניתוח מיני מעקף. מאז ירדתי רק 25 קילו, זה היה בחצי שנה הראשונה ומאז כלום. מאז הניתוח היו מספר מקרים של כאבי בטן שעד הגענו למיון ו"לא מצאו כלום". עכשיו אני לקראת ניתוח הסרת כיס המרה כי הגעתי עוד פעם למיון ואז ראו אבנים בכיס המרה.דבר שלא היה לפני חצי שנה כי עשינו מספר פעמים US. נכנסתי לניתוח עם 125 קילו והיום אני 99.5. זה לא נראה לי הגיוני. מאוד מאוכזבת . מה ממליץ לעשות? יכול להיות שמשהו עשו לא תקין בניתוח? לפי כל מה שידעתי, היתי צריכה להיות עכשיו לפחות 35 -40 קילו פחות. בגוף בכלל לא רואים . אנא עזרתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אכזבה ד"ר נסים גרון 18/01/2024 | 12:33הירידה במשקל אחרי ניתוח בריאטרי תלויה בגורמים רבים ואינה אוטומטית. יש צורך בשינוי מהותי בהרגלי האכילה ושינוי אורח חיים ורצוי ליווי צמוד של דיאטנית. הסבירות שמשהו בניתוח נעשה לא טוב הינה קטנה ביותר. גם ירידה של 25 ק״ג במידה ותשמרי עליה הינה יפה ומשמעותית. ניתן לרדת יותר על ידי הוספה של פעילות גופנית. בנוכחות סוכרת ניתן להעזר בזריקות אוזמפיק. ללא סוכרת אפשר להעזר בזריקות בקסנדרה. כמו כן רצוי ליווי פסיכולוגי/ עובדת סוציאלית כדי לעזור להתמודד עם הקשיים שמלווים את הניתוח. במקרים נדירים אורך המעי הדק ארוך מהממוצע בצורה משמעותית. הדבר יכול לפגוע בירידה במשקל. במקרים אלה אפשר לשקול ניתוח נוסף. בברכה ד״ר גרוןהוסף תגובה
מיני מעקףתמר 27/06/2025 | 20:28לפניי 8 שנים עשיתי ניתוח מיני מעקף לאחר שרוול. לפניי כ5 שנים התחלתי לסבול מכאבי בטן עזים , ברום הבטן, צרבות בחילות , ובחודשים האחרונים ירדתי במשקל הרבה במעט זמן, בבדיקת גסטרו גילו דלקת בהשקה, וכמה שנים אני מטופלת בנקסיום, אבל בשנה האחרונה המצב החמיר ,אני מיואשת ,לא מתפקדת , הכאב משתק אותי ,איבדתי חשק לאכול, לפעמים האוכל מרגיע את הכאב. לא יודעת מה לעשות עוד, אישפוזים, בדיקות ,סיטי בטן יצא תקין ,מה עוד אפשר לעשות?הוסף תגובה
תשובת מומחה אכזבה מניתוח מיני מעקף ד"ר נסים גרון 27/06/2025 | 21:44ראשית חשוב לדעת אם את מעשנת. עישון הינו גורם סיכון לסיבוך של כיב בהשקה ולסיבוכים של הכיב ולהפרעה בריפוי הכיב. אם את מעשנת דבר ראשון וחשוב הינו להפסיק לעישון. במידה והכיב עקשן עם טיפול אופטימלי ניתן לשקול ניתוח של כריתת ההשקה והפיכתו למערך עם שתי השקות או ניתוח המרת לאנטומיה רגילה עם סבירות גבוהה לעלייה חזרה במשקל. בברכה ד״ר גרוןהוסף תגובה
לאחר ניתוח מיני מעקף נעמי 15/05/2025 | 11:19יש לי כאבי גב חזקים אם אני מעט מתאמצת. זה יכול להיות השלכה לאחר הניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לאחר ניתוח מיני מעקף ד"ר נסים גרון 15/05/2025 | 16:47שלום רב כאבי גב יכולים להיות מהרבה סיבות. תלוי כמה זמן את מהניתוח ומתי וכמה כואב ואיפה בדיוק. באופן עקרוני זה יכול להיות קשור או לא קשור לניתוח. כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח. בברכה ד״ר גרוןהוסף תגובה
מיני מעקף יניב 10/02/2025 | 18:55האם אחרי7 שנים מהניתוח יכולים להיווצר סיבוכים לא יכול לשתות או לאכול .עשר מקיאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סיבוכים אחרי ניתוח ד"ר נסים גרון 10/02/2025 | 20:44שלום רב, גם אחרי 7 שנים יכולים להיות סיבוכים אחרי ניתוח מיני מעקף קיבה. חוסר יכול לאכול והקאות יכולים להגרם על ידי היצרות במעבר בחיבור בין הקיבה למעי, לפעמים בגלל כיב ( אולקוס) באזור. שכיח יותר אצל מעשנים. סיבה אחרת היא חסימת מעיים על בגלל בקע פנימי. בכל מקרה יש צורך לפנות לייעוץ רפואי/ מיון תלוי בחומרת הבעיה. בריאות שלמה, ד״ר גרוןהוסף תגובה
מיני מעקףמיני מעקף 22/03/2025 | 10:27האם אחרי 13 שנה אפשר מיני מעקף Bmi41 מה העלות ?הוסף תגובה
מיני מעקף פנינה 16/03/2025 | 21:40עברתי מיני מעקף בשנת 2011 ירדתי כ 50 קילו ב 5 השנים האחרונות עליתי כ 18 קילו , פתאום באו חשקים וכמיות של אכילה לפני שנתיים עשיתי בדיקה והתבשר לי שיש לי רפיון ומאז,מנסה לרדת במשקל אך לשווא. מה עושים?5הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיני מעקף ד"ר נסים גרון 17/03/2025 | 05:15שלום רב לא ברור לי מה הכוונה בריפיון? כדי לרדת במשקל חשוב מאוד להיות בליווי מסודר של דיאטנית בריאטרית. בנוסף ליווי פסיכולוגי עשוי מאוד לסייע. אפשרות נוספת היא להשתמש בזריקות של וויגובי. במידה ואין הצלחה בדרכים אלה והינך עומדת בקריטריונים קיימת אפשרות לבדוק ניתוח נוסף. בברכה ד״ר גרוןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
חיתולית נמקית
-
ליפומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים
-
כריתת קטע
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
רצף גנטי BRCA
תרופות קשורות
-
פתידין
-
בנזאלקוניום כלוריד
מונחים קשורים
-
אגן
-
אשפוז

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ