פורום גסטרו ומחלות כבד - עמוד 69
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שאלות המשך (מעקב אחר הסננה של הforamen of winslow) דן 03/01/2021 | 07:55קודם כל תודה על התשובות המפורטות באמת תודה. התשובה האם יכול להיות הבלוטות או הסננה שומנית שכתוב בבדיקת mri יכולה להיות בגלל כבד שומני וככל הנראה תחילת שחמת הצתלקות גבוה כמו שכתבתי כבר אחרי 20 קילו פחות התשובה שלך גם כתבתי פה למטה. והאם המעקב אם זה בלוטות לימפה או הסננה שומנית היא עוד חצי שנה mri נוסף כמו שהומלץ או שכדאי לעשות בדיקה כלשהי בזמן הקרוב ולא לחכות חצי שנה .בתשובה אני יכתוב כתוב כבד מעט מגורגר אין דברים מתאדרים ברוך השם ודרכי מרה תוך וחוץ כבדיות לא מורחבות .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הסננה של הforamen of winslow ד"ר אייל הירש 04/01/2021 | 08:00שלום דן, בהחלט יתכן שמדובר בתגובה לכבד שומני עם הצטלקות. מדובר בממצא תגובתי (שמעיד על בעיה ולא מהווה בעיה בעצמו). MRI חוזר בעוד חצי שנה הוא מעקב מספק ביותר ואין צורך בבדיקות נוספות. בריאות שלמה, אייל הירש
התאמת תרופה איתן 31/12/2020 | 18:09שלום דוקטור.האם כדורים targin 10 mg. מתאים ולא פוגע יחד עם מדבקות fanta100 ???תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה אופיאטים במדבקות וכדורים ד"ר אייל הירש 02/01/2021 | 21:35שלום איתן, השאלה אינה בתחום מומחיותי ולכן אתן תשובה ראשונית ואציע שבמידה ויש לך שאלות בנושא תפנה לרופא כאב או לרופא שרשם לך את הטיפול. מדבקת פנטה משחררת דרך העור תרופה בשם פנטניל שהיא אופיואיד (סם דמוי אופיום) סינטטי הנקשר לקולטנים במערכת העצבים המרכזית (מח) ושאר הגוף בעוצמה ומשכך כאב כרוני. ניתן גם לקחת כדורים על מנת להשיג אפקט מהיר ופחות ממושך של שיכוך כאב. לעיתים משולבת מדבקה המעניקה שיכוך כאבים קבוע לרמה בסיסית של כאב כרוני עם תוספת כדורים לכאב החד המתפרץ. לאופיואידים תופעות לוואי מרובות אפשריות ובשיאן התמכרות, שימוש לרעה ומינון יתר עם דיכוי נשימה ואף סיכון חיים. תופעות לוואי קלות יותר הן עצירות בגלל ההשפעה שיש לאופיואידים על מערכת העיכול. טרגין מכיל אופיואיד בשם אוקסיקונטין עם השפעות דומות לפנטניל, וחומר בשם נלוקסון שחוסם את השפעת האופיואידים בגוף (ללא הפחתת ההשפעה במערכת העצבים המרכזית) וכך מפחית תופעות לוואי הקשורות למערכת העיכול כמו בחילות ועצירות. מינון הטיפול חייב להיות מנוטר בקפדנות על ידי הרופא המטפל על מנת לא להגיע למינון יתר של אופיואידים. בריאות שלמה, אייל הירש
הסננה לא ספציפית foramen of winslow דן 31/12/2020 | 15:44ביצעתי mri mrsp כתוב הסננה לא ספציפית foramen of winslow בלוטות לימפה סימן שאלה מה זה אומר כתוב למעקב עוד חצי שנה .קשה לי להבין איך רופא שהייתי אצלו לא מבין אפשר עזרה תודה אני כבר השתגעתי .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלוטות מוגדלות בforamen of winslow ד"ר אייל הירש 02/01/2021 | 21:21שלום דן, הforamen of winslow ממוקם ליד שער הכבד והבלוטות שם מנקזות דרכי לימפה מאיזור הכבד ודרכי המרה. בלוטות לימפה מוגדלות באיזור זה הן ממצא שלא מעיד בבירור על אבחנה חד משמעית. לעיתים מדובר בתגובה משנית לבעיות בכבד או בכיס המרה, ולכן דורשות מעקב. לא ניתן לפענח MRCP דרך הפורום, ולכן במידה ועדיין יש לך שאלות בנושא אני מציע שתפנה לרדיולוג מומחה לחוות דעת שניה. בריאות שלמה, אייל הירש
לרופא של איזה תחום אני צריך לפנות יוסי 29/12/2020 | 18:47הי, כתבתי לך לא מזמן על הבעיה שלי: מזה מספר חודשים: כאבי בטן קשים באיזור הטבור. כל הבדיקות יצאו ללא ממצא רלוונטי: גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה (היום), US בטן ו US בטן היקפי. בדיקות דם לתולעים. רופא גסטרו היום אמר לי לחיות עם זה. יש לי דם בצואה, מדי פעם צואה שחורה. לאיזה רופא אני צריך ללכת להמשך בירור?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי בטן טבוריים ללא הסבר ד"ר אייל הירש 31/12/2020 | 09:58שלום יוסי, כפי שכתבתי לך בעבר, כאבי בטן יכולים לנבוע מסיבות רבות ויש צורך להבין את אופיים, האם הם קשורים למזון או ליציאות? האם הם נובעים מדופן הבטן או מאיברים פנימיים יותר? בעבר תיארת יציאות מרובות, האם עדיין המצב כזה? מה מרקם היציאות? האם ישנה ירידה במשקל? תסמינים מחוץ למערכת העיכול? יתכן ויש צורך בהשלמת בדיקות מעבדה או הדמיה (לעיתים יש צורך בהדמיה עם קפסולה ולעיתים צורך בCT). להערכתי הרופא המטפל התרשם שמדובר בתסמונת המעי הרגיז שאין לרפואה היום דרך לרפא. גם אם מדובר באבחנה כזו, יש דרכים להקל על התסמינים, מתזונה, דרך טיפול תרופתי תסמיני, טיפול תרופתי למערכת העצבים של המעי ואף טיפול פסיכולוגי והיפנוזה. אני מציע לך לפנות שוב לרופא גסטרו, אולי אחר, רצוי מתחום התנועתיות או הנוירוגסטרואנטרולוגיה. בריאות שלמה, אייל הירש
תרופת גזים x אורנה 29/12/2020 | 21:01האם מותר ליטול תרופה זו יום יום ומהו משך הזמן שאדם קשיש יכול להשתמש בה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בgasX ד"ר אייל הירש 30/12/2020 | 08:33שלום אורנה, GASX מכיל את החומר הפעיל סימתיקון. מדובר בחומר אינרטי שאינו נספג, כמעט ללא תופעות לוואי (בהנחה שאין אלרגיה לסימתיקון). ניתן להשתמש באופן קבוע. בריאות שלמה, אייל הירש
צרבת רינה 29/12/2020 | 11:08יש לי צרבת קשה. מתבטא בזמן אוכל. האוכל לא "עובר" בגרון. קיבלתי אזומפרזול. האם לא כדאי לברר קודם את סיבת הצרבת לפני מתן תרופה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צרבת ודיספגיה ד"ר אייל הירש 29/12/2020 | 15:46שלום רינה, התחושה של קושי בבליעה נקראת דיספגיה. צרבת היא כאב צורב בחזה. כשמדובר בדיספיגה צריך להבדיל בין קושי בבליעה שמקורו בלוע או בגרון לבין קושי בבליעה שמקורו בושט. אם מקורו בגרון אזי התחושה היא של קושי להתחיל בליעה, תחושת הקושי בבליעה ממוקמת לצוואר, יש מזון שנשאר בלוע, עליה של מזון, שאיפת מזון לריאות, ריור וכדומה. אם מקור הבעיה בושט הקושי בבליעה מורגש מספר שניות לאחר הבליעה והתחושה היא שהמזון מתעכב או נתקע במעבר מהושט לקיבה. חשוב מאוד להבין האם את מתקשה בבליעת מוצקים או נוזלים, או שניהם, האם זהו מצב קבוע או מופיע לסירוגין. חשוב לדעת אילו תרופות את נוטלת (תרופות מסוימות כמו אנטיביוטיקות או נוגדות כאבים יכולות להחמיר את התסמינים, האם את יורדת במשקל? מעשנת? ועוד. הגורמים לדיספגיה מרובים וניתן למנות בהם: היצרות בושט כתוצאה מעלית חומצה, ממאירות, דלקת זיהומית של הושט, דלקת לא זיהומית, בעיות תנועתיות של הושט. חשוב: כל תחושת קושי בבליעה שמקורה בצוואר מחייבת בדיקת א.א.ג ואם מקורה בושט מחייבת בדיקת גסטרוסקופיה. אפשר באותו זמן לקחת סותרי חומצה כמו אומפרזול שיפחית צרבות ולעיתים גם יפתור את בעית הבליעה, אבל לא ניתן לוותר על גסטרוסקופיה. בריאות שלמה, אייל הירש
קלוסטרידיום יאיר 27/12/2020 | 08:24שלום רב, עקב שלשולים לאחר אנטיביוטיקה נמצא אצלי קלוסטרידיום. טופלתי בפלאג'יל והחיידק נעלם. הטיפול הסתיים לפני כשבוע וחצי אולם היציאות עדיין לא תקינות, ויש לי טעם רע (מר/חמוץ )בפה. בדיקות דם שעשיתי , פרוטאין 6.5 , ALT 64 AST 62. אשמח לקבל את דעתך. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה זיהום בקלוסטרידיום דיפיצילה ד"ר אייל הירש 27/12/2020 | 14:38שלום יאיר, חיידק הקלוסטרידיום דיפיצילה הוא אחת הסיבות השכיחות לזיהומי מערכת העיכול במבוגרים לאחר אישפוז או טיפול אנטיביוטי. טיפול אנטיביוטי גורם להפחתה משמעותית של החיידקים התקינים במעי ומאפשר לקלוסטרידיום לתפוס את מקומם. התסמינים כוללים שלשולים, לעיתים דמיים, כאבי בטן. המחלה יכולה להיות קלה עם שלשולים וכאבי בטן בלבד ויכולה להגיע לזיהום קשה עם עליית חום, דלקת קשה של המעי הגס וכשל רב מערכתי. הטיפול בחיידק הוא בהתאם לחומרת המחלה. במחלה קלה ניתן לטפל על ידי הפסקת האנטיביוטיקה שגרמה לבעיה ומתן אנטיביוטיקה (דרך הפה! מאחר והחיידק נמצא במעי). במחלה קשה מאוד נזקקים אפילו לטיפול ניתוחי של כריתת מעי גס. אחד האתגרים בטיפול בחיידק הקלוסטרידיום הוא יכולתו לייצר נבגים העמידים לטיפול אנטיביוטי. לכן, לעיתים לאחר טיפול אנטיביוטי שהורג את החיידק, נשארים הנבגים והחיידק ממשיך לגרום למחלה. השנות כזו של קלוסטרידיום קורית בעד 25% מהמטופלים לאחר טיפול ראשון וב50% מהמטופלים לאחר נסיון טיפולי שני. ישנם טיפולים עם פחות סיכון להשנות כמו דפיקליר, ולעיתים נזקקים להשתלת חיידקי מעי של אדם בריא ("השתלת צואה") על מנת לפתור את הבעיה. אחת האנטיביוטיקות שמשות לטיפול בקלוסטרידיום נקראת פלאג'יל או מטרונידזול. אנטיביוטיקה זו יכולה לגרום לטעם מתכתי בפה כתופעת לוואי ולהפרעה בתפקודי כבד. ההמלצה היא להמתין עוד מעט, הטעם חולף מעצמו ולחזור על בדיקת תפקודי הכבד לאחר כשבועיים (לרוב מתנרמלות). בריאות שלמה, אייל הירש
שאלה תודה רבהההההה דן 25/12/2020 | 11:11רציתי לדעת כמו שכתבתי עקב תוצאות שנראה שתחילת שחמת עקב כבד שומני ולאחר 20 קילו פחות היציאות ממש לא כמו בכל יום האם אבילק אפשרי לשימוש יום יומי תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה שימוש קבוע באבילק (lactulose) ד"ר אייל הירש 26/12/2020 | 21:42שלום דן, לקטולוז הוא משלשל אוסמוטי, סוכר שלא נספג במערכת העיכול, סופח נוזלים למערכת העיכול וגורם לשלשול. במטופלים עם שחמת כבדית עצירות גורמת לעליה ברמות האמוניה בדם ועליה בסיכון לאנצפלופתיה ( ירידה בתפקוד הקוגניטיבי). במקרים כאלה מומלץ שימוש קבוע בלקטולוז (אבילק). על אחת כמה וכמה אין מניעה להשתמש באבילק במטופל ללא שחמת. בריאות שלמה, אייל הירש
שאלה עומר 23/12/2020 | 09:26שלום רב, אני בן 47, סובל מפרוקטיטיס (התפרץ לאחרונה). יציאותיי ריריות ומעט מאוד דמיות. במשפחה אחי סובל מקוליטיס. רציתי להתייעץ לגבי משהו שאני חושב שעזר לי להתגבר על ההתפרצות הראשונה. מאחר ונשלחתי לקולונוסקופיה, נטלתי לקסדין טרם הבדיקה ואני מרגיש שהדבר עזר ב"ניקוי" המעיים מאחר ואחרי הנטילה, במשך מספר שבועות, יציאותיי חזרו להיות תקינות. ההתפרצות השנייה היתה כחודשיים אחרי. האם יש היגיון בהנחה שלי לגבי הלקסדין? האם יש סיכון עבורי אם אבקש מרופא המשפחה נטילה חד פעמית של לקסדין כדי לבדוק אם באמת הדבר עזר, כפי שאני מניח? בתודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרוקטיטיס כיבית ד"ר אייל הירש 23/12/2020 | 17:50שלום עומר, פרוקטיטיס כיבית (בהנחה ונשללו גורמים זיהומיים שיכולים לגרום לפרוקטיטיס, בעיקר במטופלים המקיימים יחסי מין אנאלים) היא מחלה כרונית של דלקת ברקטום. מהלך המחלה הוא של התלקחויות והפוגות לסירוגין. הקו הטיפולי הראשון הוא על ידי משפחת התרופות שנקראת 5-אמינוסליצילטים. הטיפול יכול להנתן דרך הפה, אולם אז הכדור צריך לעבור את כל מערכת העיכול כדי להועיל במקום הדלקת ברקטום. הדרך הטובה ביותר לטפל בפרוקטיטיס היא על ידי נרות רפאסאל, פעם בלילה לפני השינה. לקסדין הינו משלשל ללא השפעה נוגדת דלקת ידועה. לא יקרה שום דבר רע מנטילה של לקסדין פה ושם, אך הסיכוי שהפרוקטיטיס תשתפר קטן. בריאות שלמה, אייל הירש
כאבי בטן קשים שחזרו אחרי טיפול בהליקובקטר - גסטרוסקופיה תקין יוסי 21/12/2020 | 10:52פונה לקבלת עצה, כי כל תור חדש לרופא גסטרו לוקח כחודשיים. לפני מספר חודשים, התחילו לי כאבי בטן: מיחושים קבועים, ומדי יום-יומיים התקף כאב קשה שנמשך כשעה, הכאב באיזור הקיבה (מתחת לטבור). יציאות 4 - 5 פעמים ביום. צואה שחורה. נמצא הליקובקטר בצואה. בגסטרוסקופיה - תקין. רק ממצא של בקע סרעפתי קל. US של בטן, שרירי בטן הקפיים ללא ממצא. ניתן לי טיפול בהליקובקטר. לקראת סוף הטיפול, הצואה השחורה נעלמה, הכאבים פסקו. אחרי שבוע מהטיפול, אתמול, פתאום: התקף כאב קשה, של שעתיים, באותו האיזור. ושוב צואה שחורה. שאלה: מהן האפשרויות לבעיה? (תולעים, ..?) איזושהי חוות דעת, עד ששוב אגיע לרופא גסטרו?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי בטן אפיגסטרים לאחר טיפול להליקובקטר פילורי ד"ר אייל הירש 23/12/2020 | 17:46שלום יוסי, כאבים ברום הבטן יכולים להיות קשורים לבעיות בכיס המרה, כיב קיב, הליקובקטר פילורי, דלקת לבלב, כאב ממקור לבבי וכאבי ממקור שרירי. על מנת להבדיל בין המקורות הללו צריך להבין את המאפיינים של הכאבים הללו, מחלות הרקע שלך, תרופות שאתה נוטל ולבצע בדיקות דם ולעיתים גם צואה. יציאות שחורות (לא חום כהה, שחור ממש!) יכולות להצביע על דם ממערכת העיכול העליונה ומצריכות פניה מיידית לרופא המשפחה. לעיתים היציאות שחורות עקב תרופות שלוקחים כמו פחם פעיל, נורית, או ברזל. הטיפול להליקובקטר פילורי כולל 2-3 סוגי אנטיביוטיקה וסותר חומצה. לעיתים ניתן גם קלבטן. מאחר והגסטרוסקופיה הייתה תקינה סביר להניח שאין כעת כיב קיבה. אולם ההקלה שהייתה תחת טיפול וכעת חזרה יכולה להעיד על כך שהחיידק לא נעלם. ניתן לוודא זו על ידי בדיקת צואה חוזרת. יתכן גם שההקלה באה מעצם הפחתת החומציות בקיבה על ידי סותר החומצה ויש סיכוי גדול שאם תחזור לקחת אותו תרגיש טוב. בריאות שלמה, אייל הירש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד